Találatok a következő kifejezésre: Nagyon kívánom colát, (5 db)

Ihatok szénsavasat szoptatás alatt? Pl:Fanta agy cola? Semmi nem veszi el a szomjamat, és nagyon kívánom! Ártanék a babának, megfájdulna a pocakja?

Legjobb válasz: Nyugodtan ihatsz szénsavasat. Igaz a cola nem épp a legegészségesebb, de 1-2 pohártól semmi baj nem lesz. Én még nem láttam szénsavas anyatejet... Én csak szénsavas ásványvizet iszom/ittam terhesen és szoptatás alatt, a babámnak semmi baja nem volt tõle.

Nyugodtan ihatsz szénsavasat. Igaz a cola nem épp a legegészségesebb, de 1-2 pohártól semmi baj nem lesz. Én még nem láttam szénsavas anyatejet... Én csak szénsavas ásványvizet iszom/ittam terhesen és szoptatás alatt, a babámnak semmi baja nem volt tõle.
A buborékok nem mennek át a tejbe, ne aggódj. Alkalmanként egy egy pohár kólától sem lesz baja. Azért a szervezet nem kukának használja az anyatejet, hogy minden [email protected] oda válasszon ki. Nyugi, és ha jólesik, akkor egészségedre. Nem kell túlzásba vinni, de azért nem kell aszkézist fogadni a szoptatás idejére.
az én fiam borzasztó hasfájós volt, de a szénsavas nem okozott gondot.
Szia! Ha, nagyon kívánod 1 pohárral igyál, de többel ne! Átmehet a tejbe!
Igyál, és figyeld meg, a baba változik-e? Ha nem, akkor ihatod. Csak ne kólát és ne tonikot!

Coca-cola ivás terhesség alatt! Nagyon kívánom a colát, bár tudom, hogy nemlehet, de egy pohár nem árt?

Legjobb válasz: nyugaton még ajánlják is terhesség alatt, asszem hányinger ellen, nem hiszem h annyira rosszat tenne

nyugaton még ajánlják is terhesség alatt, asszem hányinger ellen, nem hiszem h annyira rosszat tenne
hányingerre, gyomorégésre kifejezetten jó, mert leköti a savat. én sokat hánytam, a védõnõ még ajánlotta is, szóval nyugodtan :)
Ihatsz nyugodtan, de ne lightot (abban aszpartam édesítõ van). Persze ne liter számra, de néha 1-2 pohártól semmi baj nem lesz. Egészségedre!
Fúúú én is meg voltam õrülve a coláért mindhárom terhességem alatt. Pedig egyébként meg nem vagyok oda érte. Érdekes, hogy semmi mást nem kívántam, csak ezt... Az volt az elsõ jele, hogy terhes vagyok, hogy colát akartam colával... Persze nem ittam l szám, de mondhatni napi szinten szlopáltam :D, fõleg az elsõ trimeszterben. Mindhárom lurkóm makk egészséges, hála Istennek :) Szerintem az a rosszabb, ha folyton "rá gondolsz" és mégsem iszod... Jó egészséget, minden jót!!
Nyugodtan igyál. Persze káros minden nap literszámra inni, de ha néha megiszol 1-1 pohárral nem történik semmi.
Szia!Én is ittam annak ellenére hogy tudtam nem tesz jót..de azért mértékkel!!!! Szép, nagy , egészséges babóm lett...érdekes..most hogy szoptatom már kevésbé merem meginni...érdekes ez az emberi agy.. hehe :D
A Coca-Cola alapból nem egészséges, hiszen cukros-szénsavas, meg még ki tudja, mi van benne... De én akkor is imádom. :-) Amikor nem ég a gyomrom, akkor megiszom belõle napi egy pohárral, lelkiismeretfurdalás nélkül. 35h km
Igyál nyugodtan! Én is nagyon kívántam a várandósságom alatt, ittam is, semmi baja nem lett a babámnak és nem is hiperaktív! 20 hõnapos nagyfiú anyukája
Nugodtan ihatod, mértékkel. Én terhesség elõtt idõnként light colat ittam, de nem rendszeresen. Terhesség elejétõl orvosi javaslatra mert iszonyú rosszul voltam, minden kijött... szóval orvosi javaslatra minden nap megittam egy pohár Coca Colat. NEM light-ot. Segített a rosszullétek leküzdésében. Jó hidegen ittam mindig, hiába volt tél :) Azóta is kb 2-3 naponta megiszok egy pohárral, mert én is kívánom. Boldog babavárást, 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszokat!
szia! nekem párom testvére mindkét lányánál szörnyen kívánta a pepsit és annyit ivott belõle amennyit kívánt. én 24hetes khm vagyok inkább coca-cola párti és amikor tehetem annyit iszok amennyi jól esik . Sõt a cola beindítja a székletûrítést is. ;-)
Néha 1-2 pohártól semmi bajod/bajotok nem lesz! Ha egész nap literszámra innád, nem lenne egészséges, de néha nem gond. Én light-ot ittam néha (terhességi cukor miatt), mert annyira jól esett heti 1-2 alkalommal. 2 gyermekes anyuka

Nagyon kívánom a colát. Ihatom? 25 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Meg soha,senkinek nem lett attol baja,h ivott egy kis kolat, ha megkivanta :) Persze nem minden nap liter szamra a cukros lotyit, de a kanikulaban egy-egy pohar ilyen fajta udito bizony jol tud esni, ha megkivanom, en is iszom idonkent. En a Zerot vettem, egy uveg van a hutoben lassan ket hete,ha ramjon, akkor kis citrommal isteni :) Pedig nem szerettem a Colat :) Ezt teszi a terhesseg, es vessetek a mokusok ele, havonta egyszer legalabb ram jon a Meki kaja ehetnek is, es akkor eszem egy BigMac-et, pedig azt is ki nem allhattam :D Mindent esszel, es nem lesz semmi gond! 35 hetes kismama

Meg soha, senkinek nem lett attol baja, h ivott egy kis kolat, ha megkivanta :) Persze nem minden nap liter szamra a cukros lotyit, de a kanikulaban egy-egy pohar ilyen fajta udito bizony jol tud esni, ha megkivanom, en is iszom idonkent. En a Zerot vettem, egy uveg van a hutoben lassan ket hete, ha ramjon, akkor kis citrommal isteni :) Pedig nem szerettem a Colat :) Ezt teszi a terhesseg, es vessetek a mokusok ele, havonta egyszer legalabb ram jon a Meki kaja ehetnek is, es akkor eszem egy BigMac-et, pedig azt is ki nem allhattam :D Mindent esszel, es nem lesz semmi gond! 35 hetes kismama
Miért ne ihatnál? Én a Spprite-tal vagyok így. Azért nem szokták ajánlani ezeket, mert cukrosak, szénsavasak, és ki tudja mi van bennük. De olyanról még nem hallottam, hogy valakinek a babájának azért lett volna baja, mert az anyuka megivott napi 1l colat.
Szerintem sem lesz semmi bajod tõle!Én 23 hetes vagyok és én is a minap kivántam meg vett is nekem a párom!Semmi bajom nincs!
Nyugodtan!Én a múltkor még egy kis bort is öntöttem bele!:o)
Szerintem, ha nem vedeled literszám, akkor nem lehet probléma. Én is babát várok. Nem vagyok nagy cola rajongó, de ha megkívánom, bizony iszok belõle. De csak mértékkel!
Én cola-függõ vagyok :) , amikor terhes lettem, akkor egy pár hónapig sikerült kibírnom, hogy ne igyak a buborékok miatt, de a vége felé már nem bírtam, és megengedtem magamnak néhány kortyot minden nap. Szerintem magától a kólától nem lesz baja a babának, csak a buborékok a veszélyesek állítólag, mert amikor már hall a baba, akkor nagyon hangosan hallja, ahogy a gyomrodban szétpukkannak.


A Cola nem árt a babának? Én tényleg megpróbálom nélkülözni, de nem megy nagyon kívánom.

Legjobb válasz: Én minden nap ittam,és makk egészséges a kisfiam. ne vidd túlzásba az aggodalmaskodást:)

Én minden nap ittam, és makk egészséges a kisfiam. ne vidd túlzásba az aggodalmaskodást:)
Szerintem ha az ember mertekkel issza, nincs baj. En pl. akkor szoktam inni, ha faj a fejem. Meg mindig jobb egy pohar Cola, mintha fajdalomcsillapitot vennel be. A koffein tartalma miatt az fejfajasomat el szukta mulasztani. A Kalciumot egybkent is jobb potolni, a Cola meg nem von el annyit, hogy abbol bajod legyen. Ha meg annyi cukrot fogyasztasz, ami a Colaban van, na bumm. (ketlem azt a 20dkt-t fel literben). Valjek egeszsegedre! Pont ma olvastam, hogy a poronytok is jobban kedvelik az edes magzatvizet, mint mondjuk a sosat. (Persze ez nem azt jelenti, hogy folyton cukorral kellene tomnod magad.)
Én állandóan szinte csak kólát ittam, semmi baj sem lett....Szoptatásnál nem kockáztatom meg, inkább nem iszom....
Nem csak szoptatásnál jut belõle a babának, hanem pocaklakóként is, hiszen õ azt fogyasztja, amit az anyuka. Lehet, h látszólag nem okoz bajt, de a babának is árt, ha magas lesz a vércukra tõle és a koffein se neki való.
Szerintem, ha mértékkel iszod nem lehet baj belõle. Én is iszok néha egy keveset.
Sok benne a koffein, a cukor és a szénsav, ezért nem a legegészségesebb ital, de kifejezetten ártani, szerintem nem ártasz vele. Néha én is õrülten kívánom, de egy-két pohárkánál többet nem merek belõle inni.
Az a baj a colával, hogy az normál esetben is az egyik legkárosabb üdítõ, mert kivonja a csontokból a kálciumot. Most, h babát vársz, alapból több kálciumra lenne szükséged. A másik, hogy egy fél literben kb. 20 dkg cukor és koffein is van amik szintén nem tesznek jót ilyen mértékben. Persze néha-néha 2-3 deci elmegy, de sajna nem éppen ez a legegészségesebb dolog, amit kaphat tõled a babóca.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Nagyon kívánom a colát, próbálok leszokni róla... Ha fantára cserélem, jó, vagy csak jobb?

Legjobb válasz: fokkal jobb de nem az igazi,inkább hagyd abba.

fokkal jobb de nem az igazi, inkább hagyd abba.
Az én történetem is a kóláról szól.o) Egyszerûen alig tudok mást meginni. Állok a víze, üdítõs pultok elõtt és nem tudok választani, mert egyiket sem kivánom, sõt volt olyan, hogy amit megittem úgy, hgy nem kívántam, 1/4 órán belül kihánytam. Nálam a sláger a pepsi twist. A dr szerint azért is lehet ez a kívánósság, mert a kóla csökkenti a hányingerérzetet...és ez is a 32. hétben már nemannyira vicces ennyi hét hányinger után( igen, a könyvek szerint már nem szabadna hányingert éreznem, de nekem mégis van). Szóval, sokaktól hallom, hogy a kólát kívánjuk. :o) azért én remélem, hogy a testünk okosabb az agyunknál és nem óhajt olyat, ami ártana :O))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak a válaszát, akik értették a kérdésemet!!!! Nem börtönben akarok élni, hanem a babámmal boldogan....:)
Az én dokim se bánja , ha kólázok mert rendben a cukrom , a vérnyomásom és olyan jóóóóóólesik, persze nem literével. Azokat miért nem fikázza ki senki aki szolizni jár meg diétázik a terhesség alatt?? Vagy fontosabb hogy megõrzzák az alakjukat mint , hogy a baba megkapja amit kiván ??! Ez a túlzásba vitt úridiéta kezd az agyamra menni. Nyugodtan igyad a kólát ha jól esik a fanta ugysem javit a helyzeten ha nem azt innád : ) Jó babavárást, egy kólázó 26 hetes -egészséges kismama
Szia, 11-hetes kismama vagyok és én is rettentoen kívánom a colát, pepsit....Az orvosom szerint , mivel nagyon alacsony a vérnyomásom nyugodtan ihatom, (inkább cola , mint kávé), igaz nem viszem túlzásba napi, 2 dcl, isteni, annyira jó....Az orvosom szerint mindent lehet amit megkívánsz csak mértékkel, persze vannak dolgok amiket nem szabad mint pl. a tiramisu....stb...Ha jól esik, idd nyugodtan, egészségedre...szia...
At mondja meg nekem valaki, miért ártalmasabb a kóla, mint akármelyik gyümölcslé?
Szia Én is nagy cólás voltam.Amikor teherbe estem nekem is nehéz volt, néha ittam keveset, és semmi bajunk nem lett.Én például a rostos barackot nembírom meginni nekem az az undi a sok darabkától.A cólát millióan isszák, csak letagadják mert divat (egészséges dolgokat inni)Sok ásványvizet iszunk mi is de nem szért mert ásványi hanem mert a lakóhelyünkön nagyon "gáz" az ivóvíz.Szóval nem kell megvetni ma másikat mert cólát iszik.(ezt az elõttem írónak írtam)
Szerintem ez egyáltalán nem lehet kérdés! Mindkettõ undorító! Az elõttem szólóval osztom a véleményt! Víz, víz, tea, és esetleg az említett gyümölcslé!!!
Arra kellene rájönni, hogy mit is kívánsz annyira a kólában.Szénsav, karamell, koffein?A legjobbnak a szénsavmentes ásványvizet, hígteákat és a 100%os hozzáadott cukor és tartósítószermentes gyümölcsleveket mondják.
kb 11. héttõl én is megvesztem a coláért, napi 2 litert be is nyomtam. Nyugtatta a gyomromat, és csillapította az elviselhetetlen hányingert. Aztán egyzser csak nem kívántam... nem tudom miért. Szerintem, ha jólesik, idd, de csak mértékkel. 29. hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!