Találatok a következő kifejezésre: Nagyon hasfájós mit (39 db)

5 hetes kicsi lányom nagyon hasfájós. Mit tehetnék, hogy könnyítsek a fájdalmain?

Tudom minden baba más és más, de hátha tud vki hatásos módszert. Eddig az Infacolt próbáltuk, egy gyógyszertári görcsoldót, ma próbáljuk az édeskömény teát. Tornáztatom és maszírozom is a pocakját, de eddig minden hatástalannak t?nik. Ha vkinek van ötlete, szívesen veszem.

Legjobb válasz: Mi mindent kipróbáltunk, infacol, espumisan, gripe water, mecsek baby tea,torna, massázs, végül a homeopatiás lycopodium segített. Igaz, mire oda jutottunk addigra 7-8 hetes lett, és lehet, hogyamúgy is megszûnt volna a hasfájása.

Mi mindent kipróbáltunk, infacol, espumisan, gripe water, mecsek baby tea, torna, massázs, végül a homeopatiás lycopodium segített. Igaz, mire oda jutottunk addigra 7-8 hetes lett, és lehet, hogyamúgy is megszûnt volna a hasfájása.
A hasfájós korszakon minden baba átesik. Jót tesz a fájó pocira a meleg ( magos párna DM-ben lehet kapni ), a meleg fürdõ, szopi közben is ellazulnak a babák, így csökken a hasfájás, egy puha takaróba bugyolálva ringathatod. Az infacol jó szer, könnyíti a szelek távozását, a GrippeWater gyógyvíz is be szokott válni, bár erõs kaporíze miatt nemigen szeretik a babák, Az édesköménnyel óvatosan, mert sok babának nagyon megmozgatja a beleit ezáltal szinén megfájdul a pocakhuk, az ánizsmagból fõzött tea a babának kifejezetten görcsöldó, és a homeopátiás golyócskákat is meg lehet próbálni. http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, vleg odafigyelek az étkezésemre, mert az édességet nagyon nem vetettem meg az utóbbi idõben, és utánanézek a homeopátinak is, már többen ajánlották, aztán talán vhogy túléljük ezt az idõszakot.
Szia!Nálunk is az étkezés segített.Infacolt és egy másik kanalast is kap a pici, de csak akkor nem fáj a poci, ha nagyon óvatosan eszek.Az elöttem válaszoló leírta nagyjából mit lehet és mit nem.Én még vajas-mézes kenyeret és sajtot eszek ezek mellé gyakran, illetve leveseket fûszermentesen.Húsleves és rántottleves fõleg.No meg a spenót.Sokat fájt a gyomrom, idõ kellet mire átálltam ezekre, de megéri.Közben babgulyásról álmodozom és csülökrõl.:) A lecsótól féltm, óvatosan kipróbáltam és jó volt szerencsére.Mi az édességet is bírjuk.Ki kell tapasztalni mit lehet és mit nem.Minden baba más.Sok sikert és kitartást!
Hajszárítóval fújj meleget a kis hasára. A zúgás is megnyugtatja és a meleg jó lesz rá. Ruhán keresztül és mozgasd a szárítót, nehogy sokáig egy helyben tartsd!
Köménytea, ha nem segít Infacol szuszpenzió -ez a legjobb!
Az én kisfiam is nagyon hasfájós volt 3 hetes korától 10 hetesig. Minden este orditott 17-tõl 23-ig:( Espumissan cseppet kapott aztán azt elhagytuk, mert ment a hasa tölle. Végül a Bio Gai vált be, azt egészen 5 hós koráig adtuk neki. Én is nagyon figyeltem, h miket eszek, semmi olyan ami puffaszt, stb. Õ például ha hagymáts dolgot ettem azt se birta. Nekünk a szélcsõ is sokszor segitett. Kitartás, tudom, h nehéz, de remélem segit valami. Van ismerõsöm, akinek az elektromos hinta segitett, hátha az használ.
Espumisan cseppek.
A kérdező hozzászólása: Szõlõt ehetek? köménymagos teát hogy készítsem?
Második vagyok, ehetsz szõlõt csak a magot ne nyeld le, legalábbis nekem ezt mondták, nem tudom, h igaz-e, de én igy ettem.
Szölöt csak magnélkül és nem sokat mert a haja is okoz problémát. Semmi füszeres dolgot!Szopizás után okvetlen büfiztetni! Mindig gondold át mit is ettél az nap mikor *keservesen*sír. Sajnos ez 1-2hónapig figyelni kell az étrendedre. Kitartást türelmet kivánok. Én 15, 10, 14, és 28hónapos korukig szoptattam. 4gyermekes anyuka.
Nekem is nagyon hasfájós volt. Sajnos semmi nem segített neki, én meg már szinte alig ettem valamit. Sajnos el is apadt 2 hónaposan az anyatej, utána tápszert kapott és onnantól kezdve nem fájt a hasa...
Szia! A hasfájós babáknak sokat segíthet a stabilizált aloe vera natúr rostos ivólé, vagy a szûrt változata.Sok jó tapasztalat van velük, ráadásul egyéb problémákban is segíthetnek. Ha érdekel emailben küldhetek tapasztalatokat.
Nekem sem segített semmi. 3 hónapos koráig üvöltött. Megszámolni sem tudom , hogy hány féle cuccot kapott. (infacol, angol víz, receptre írt görcsoldó) Nem sokat számított. Az egyetlen ami segített egy kicsit az a szélcsõ has masszírozás után. Volt orvos, aki le akarta szedni miatta a fejem. 1000 Ft körül van a patikában. Esetleg próbáld meg. Nálunk nem okozott gondot. Tudom milyen, mikor csak üvölt, én is kétségbe estem, de az nem segít. Csak sok kitartást tudok kívánni!

2 hetes babám nagyon hasfájós. Mit tanácsolnátok hogyan segíthetnék neki?

Már az infacolt és az espumisant kipróbáltuk, de egyik sem volt hatásos. Olyan mintha még jobban görcsölne mint azelőtt. Többen mondták a mecsek baby teát, de a védőnő meg az orvos elbizonytalanított vele kapcsolatban, mert állítólag csak több gázt képez és jobban fog fájni neki a pocija. Esetleg van a teával kapcsolatban valakinek valamilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: van még az angol víz. de hogy próbáltátok ki ezeket ha majd 1 hét után hatnak, hisz még csak 2 hetesek vagytok! olvasd el a betegtájékoztatót! mondjuk az espumisanról én is lebeszélnélek. pocakmasszász, torna, cseresznyemagpárna, szélcsõ. a legfontosabb a büfiztetés, min. 20 percig kell függõlegesen tartani minden evés után és eddig ütögetni finoman a hátát míg ki nem jön, akár éjjel 2kor is mert attól fáj a hasa, hogy sok levegõt nyel, nem büfizi ki és még ugye nem mozgolódik, hogy magától kijöjjön :(

van még az angol víz. de hogy próbáltátok ki ezeket ha majd 1 hét után hatnak, hisz még csak 2 hetesek vagytok! olvasd el a betegtájékoztatót! mondjuk az espumisanról én is lebeszélnélek. pocakmasszász, torna, cseresznyemagpárna, szélcsõ. a legfontosabb a büfiztetés, min. 20 percig kell függõlegesen tartani minden evés után és eddig ütögetni finoman a hátát míg ki nem jön, akár éjjel 2kor is mert attól fáj a hasa, hogy sok levegõt nyel, nem büfizi ki és még ugye nem mozgolódik, hogy magától kijöjjön :(
Mi is mindent kipróbáltunk. Infacol, Espumisan, Teák, szélcsõ (ideig-óráig segített, de azt meg nem szabad sûrûn használni), Papverin, masszázs stb. Egyes egyedül a Gripe Water segített, 1 hónapos kortól lehet használni. 2 nap után semmi baja nem volt, elfogyott egy üveg, és kész, 3 hónaposan mintha elvágták volna a hasfájást. Mivel a kicsid még csak 2 hetes, neki még nem lehet használni. A teákat nem ajánlom, tényleg mindegyik csak ront a helyzeten, bár van, akinek beválik. Ha nagyon akarod, probáljátok ki úgy, hogy te iszol, az úgyis átmegy a tejbe, kicsit enyhébben jön ki rajta, ha mégis fáj a pocija.
Minden baba más, ki kell tapasztalni hogy kinek mi válik be. A szélcsõre sokan esküsznek. Rossz dolog, hogy nem nagyon tudunk segíteni nekik mikor látjuk, hogy fájdalmaik vannak, de gondoljunk arra, hogy hamar elszáll a hasfájós idõszak. Utána jön a fog miatti fájdalom... mindig van valami, de kitartás!
Az Espumisanban is az Infacolban ugyanaz van, úgyhogy szerintem ha az egyik nem használ, akkor a másik se nagyon fog. Mi is végigjártuk ezeket, sajnos a kislányom 3 hónapos koráig nagyon hasfájós volt, fel, alá járkáltunk vele, amíg a kimerültségben aludt el nap mint nap, délután 5-tõl 11-12-ig ez volt, bármit csináltam. Valaki javasolt itt nekem egy olyat, hogy hajszárítóval ruhán keresztül a pocakját melegítsük (nyilván messzebbrõl), és ez párszor bevált tényleg, bár azt hittem, nagy hülyeség, de már kínomban mindent kipróbáltam. Az orvos azt mondta, az idõ fogja csak megoldani, és tényleg így lett, napról napra egyre kevesebbet sírt. Ma már nem fáj a hasija, 6 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Igen anyatejes. Én is anyai diétán vagyok. Semmi tejtermék, semmi tojás.Sokszor már nem merek enni, vagyis félve eszek, nehogy az is befolyásolja, pedig csak azt eszem amit a védõnõ mondott. Az összes tiltott dolgot kizártam már az étrendembõl.
Elõzõ vagyok!Esetleg ha tápszeres, akkor próbálkozz olyan tápszerrel, ami hasfájós babáknak való :)
Szerintem se add neki a teát, fõleg akkor nem ha anyatejes! Próbálkozz inkább a pocak körkörös simogatásával, nyomkodd a lábacskáit fel a pocakjához óvatosan! Vagy esetleg melegvízes palackot rakj a pocijára. Ha anyatejes, akkor tuti hogy esetleg nem a te táplálkozásod miatt fáj neki?
Kisfiamnál az Espumisan vált be, barátnõm kislányánál az Infacol, ez abszolút babafüggõ, próbálkozni kell. A Mecsek Baby tea nálunk csak rontott a dolgon, de ugyanúgy rosszabb lett a köménytea ill. az ánizstea után is. A Gripe Water-t ha jól tudom 3 hónapos kor alatt nem ajánlják, de jobb, ha megkérdezed gyógyszertárban. Ami még a büfiztetés mellett nagyon hatásos, az a baba hasmasszázs, én csak ajánlani tudom, kisfiamnak nagyon sokat segített. Itt egy link róla, nekünk a leginkább az I Love U masszázs vált hasznunkra: http://www.gyerekberek.hu/babamasszazs/lhas-masszazs/52-hasm.. .
A kérdező hozzászólása: Büfizni szépen büfizik. Alvás közben arra kel hogy nem jön ki a szél és a széklet, csak erölködik és nyomna, na meg persze keservesen sír. 1, 5 hete vagyunk itthon a kórházból és már egy hete adom neki folyamatosan az infacolt. Az espumisant most kezdtük el, mert az infacolnak nem volt hatása, de ettõl meg olyan mintha még jobban görcsölne.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat és a bíztatást. Most 2 napig elég jó volt a helyzet, ma megint volt egy kis nyügi, de bízom, benne hogy mostmár erõsödni fog!


2 hetes kisbabám nagyon hasfájós, mit lehet neki adni?

Legjobb válasz: Én Infacolt vettem a 3 hetes babámnak. Bevált.

Én Infacolt vettem a 3 hetes babámnak. Bevált.
2 hetes kortól lehet adni Espumisam szuszpenziót, 4 hetes kortól pedig angol vizet. Ezenkívül nagyon jótékony a masszázs, de csak szopi után fél órával, nehogy kijöjjön belõle a tejcsi. Erre tudom ajánlani a DM-ben kapható Babynos hasmasszáskrémet, tájékoztatójában a masszázs technikája is le van írva. Ezen kívül jótékony hatása van, ha kellemesen felmelegített gélpárnát/cseresznyemagpárnát/textilpelust helyezel a pocakjára, az én babám ettõl nemhogy a sírást abbahagyta, de el is aludt. Napközben pedig pocakjával lefele helyezd a válladra úgy, hogy a vállad nyomja a pici pocakját, sétálgassatok közben. A mozgás jót tesz neki (vagy tologassad a babakocsiban). Ezek közül hátha valamelyik beválik, remélem, mihamarabb. 10 hetes ex-extrahasfájós baba anyukája
szia, mi próbáltuk az Infacolt, és az Esspumisan csppeket is, mind a kettõ más hasfájásra van. az egyik hascsikarásra, a másik meg inkább a bélgázokat segíti távozni. teljesen egyiktõl sem múlt el, szegénykém állandóan erõlködik, tekereg álmában is, most kamilla teát próbálok adni neki, hátha. azt mondják 3 hónapos korára elmúlik, mintha sosem lett volna. ez persze sovány vigasz, volt, hogy én is sírtam vele, szörnyû, hogy nem tudsz segíteni, de sajnos konkrétan a mai napig sem tudják megmondani mi okozza a hasfájást. ezeket Te is kipróbálhatod, mégha meg nem is szünteti, de hátha enyhíti szegényke pocifájását. üdv, 5 hetes kisfiú anyája
Mi Infacol szuszpenziót adunk a kislányunknak, az bevált. Vény nélkül is megveheted, de olcsóbb, ha felírja a doki. Próbáltuk a mecsek baby teát, azt nem itta meg. hk
Espurisan, infaktol, és meggymagzsák, melegítve.enyhíti a hasfájást
A kérdező hozzászólása: 2 napja Infacolozunk de még mindig fáj neki. Nem tudom mit tegyek, annyira sajnálom.
nekünk szuper görcsoldót írt fel a gyerekorvos beszélj vele!mi is nagyon küszködtünk de ki tartás!Homeopátiás szerek is használnak illetve az angol vizet is próbáljátok ki...2nap infacol adástól azért több kell , legalább egy hét intenzív adás minden szopi elõtt ..sok türelmet kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Próbálkozunk, hátha valamelyik szer segít.
Gripe Water (angolvíz)
Jaj, most látom, hogy csak 2 hetes! Akkor gripe watert még ne! Csak egy hónapos kor után. Akkor azt amiket elõttem írtak, infacol, espumisan, kamillatea, édesköménytea, meggymagpárna a pocijára és sok torna!
Nekünk nagyon jó volt az Infakol és a doktornéni azt mondta nyugodtan adhatok kicsit erõsebb kamilla teát, de azért ne legyen nagyon erõs.5 hetes baba anyukája
Szia! Mi Mecsek baba teát iszunk, kamilla és kömény van benne. Esténként így is nagyon fáj a pocija, és nehezen kakil. Ilyenkor masszírozzuk a pociját, és tornáztatjuk. Eddig ez mindíg bevállt, lett kaki, és nyugodt éjszaka:)

1 hós babám nagyon hasfájos. Igaz nagyon mohón eszik, de utána büfizünk, mégis fent van fél, 1 óra múlva, és csak nyög, nyöszörög. Húzza a lábát, feszítí magát. Aztán heves sírásba kezd. Mit tegyek vele? Mi lehet a baja?

Most a grippe Water cseppet adom neki 2 napja, de ugy látom nem használ neki,adtam az espumisant,és az infaclt is.Kamilla teat simán kiköpi.Ötletetek?vigyem orvoshoz?Van valami melegít?párna az használ?

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom is hasfájós volt. Ezeknek a szereknek kell pár nap, mire hatnak. Azt hiszem az espumisan a lányomnál 3-4 nap múlva kezdett el hatni, minden evés elött 10 cseppet kapott. A Mecsek Baby tea jó a hasfájásra, kamilla és édeskömény keveréke, azt szerette a babám és a sima édeskömény teát is, de a kamillát magában nem. A cseresznyemagos párna, illetve a zselés melegítõpárna néha használt, de mivel hason alszik , nem nagyon tudtuk kihasználni. Sok sikert és kitartás, nemsokára kinövi!

Szia! Az én lányom is hasfájós volt. Ezeknek a szereknek kell pár nap, mire hatnak. Azt hiszem az espumisan a lányomnál 3-4 nap múlva kezdett el hatni, minden evés elött 10 cseppet kapott. A Mecsek Baby tea jó a hasfájásra, kamilla és édeskömény keveréke, azt szerette a babám és a sima édeskömény teát is, de a kamillát magában nem. A cseresznyemagos párna, illetve a zselés melegítõpárna néha használt, de mivel hason alszik , nem nagyon tudtuk kihasználni. Sok sikert és kitartás, nemsokára kinövi!
ha nincsen súlyprobléma, mármint, szépen fejlõdik akkor sajnos Te is olyan anyuka vagy mint én voltam és sokan még, hogy szegény babád nagyon hasfájós. Ha ez megnyugtat, akkor sajnos nem tudsz nagyon mit ccsinálni, csak néhány jó gyakorlatot és igen add a Gripe-ot (3/4 kupakkal kell ám, el van írva a tájékoztató) vagy az espumisant. Ki fogja nõni hidd el, nekem is ezt mondták, csak nálunk kitolódott 5 hónapos koráig, akkor képzeld valóban mintha elvágták volna egyik napról a másikra megszûnt, addig viszont megittunk vagy 4 üveg Grip-ot :-) remélem megnyugodtál, az idõ segíteni fog.
Próbáld meg tornáztatni.Hanyatt fekszik és a térdeit nyomogasd fel a pocakjához. A kamillateát keverd édeskömény teával, talán édesebb és jobb íze lesz. Én annak idején az infacolt úgy adtam, hogy dupla adag szoptatás elõtt és dupla utána. Ez vált csak be, de csak orvosi utasításra csináltam. A melegítõpárna szerintem nem fog segíteni. Fektesd az alkarodra és kicsit járkálj vele úgy. Talán az is használ. Remélem tudtam segíteni.
Próbáljátok ki a Papaverines cseppet, ezt orvos irja ki. Vagy Aloe Vera Activatort.

Mit lehet enni szoptatas alatt? A babam nagyon hasfajos, mer nem tudom mit egyek. Hogy ne fajjon a pocija

Kerlek segitsetek, ti miket foztok?

Legjobb válasz: Elfelejtettem írni, hogy nekem van hordozókendõm, és amikor már nem tudtam mit tenni a sírással, felkötöttem magamra, és a hasfájós sírás is elmúlt. Biztos hogy a hasa fájt, igen! Próbáld ki esetleg ha van rá lehetõséged.

Elfelejtettem írni, hogy nekem van hordozókendõm, és amikor már nem tudtam mit tenni a sírással, felkötöttem magamra, és a hasfájós sírás is elmúlt. Biztos hogy a hasa fájt, igen! Próbáld ki esetleg ha van rá lehetõséged.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszaitokat, tenyleg mar nagyon dietasan eszek, hogy ne fajjon a hasija a babamnak, de ezek szerint egyeb oka is van a hasfajasnak...
Azt biztosan tudod, hogy "K" betûseket (karalábé, kel, karfiol stb.) és hüvelyeseket (borsó, bab) nem javasolnak. Illetve sokan nem tudják, de vigyázni kell a paradicsommal, a csokival és a sima tejjel is, sógornõm pl. fél éve nem iszik tejet, mert kikészül tõle a kicsi gyomra. Én nagyon sok leves ettem anno, fõzelékeket, fasírtot, Brokkolit, sóskát, spenótot, tököt, cukkinit pl. simán lehet enni. De az a rossz hírem van, ha ilyen típusú a babád, majdnem mindegy, mit eszel, akkor is hasfájós lesz az elsõ 2-3 hónapban.
A dokim azt mondta, hogy ami engem puffaszt, az a babát is fogja. De inkább attól lesz hasfájós, mert levegõt nyel és még nem tud úgy böfizni-pukizni. Én ettem mindent, kb 2hónapig használtunk infoacolt szopik elõtt, attól mindig jókat büfizett evés után :) Aztán kinõtte a hasfájós korszakot.
S biztos, hogy attól fáj a pocija, amit te eszel? Lányom nagyon hasfájós volt, én is azt hittem, hogy miattam. Már a végén nem ettem semmit sem jóformán, de a gyerek akkor is üvöltött. Tehát õ alapvetõen hasfájós volt, független attól mit ettem. Én azt gondolom, hogy azokat hagyd ki az étrendedbõl, ami téged is puffaszt vagy bánt. De ne vonj meg mindent magadtól.
Sajna próbálkozni kell. Viszont ha mindig csak este jön elõ a hasfájás, nagyjából ugyanakkor, akkor az nem a kajától van, hanem kólika. Édeskömény tea, infacol, BioGaia, gripe water - ezekkel próbálkozhattok. Kitartás, kinövi! :)
Elõttem szólót még az espumisannal kiegészíteném, illetve szerintem nagyon fontos a kitartó büfiztetés. Nem csak egy büfi lehet bent, hanem kettõ-három is, és ha azok bent maradnak, az is fájhat. Illetve szerintem sem a kaja számít leginkább, hanem egyszerûen a hajlam. 3, max 4 hónapos koráig kinövi. Az enyém 2 általam megevett kajára reagált egyértelmûen, az a cseresznye volt, és egy óriás tábla milka. Azon kívül még a töltött káposztára sem, viszont teljesen random szerûen fájt a hasa bármikor. Tarts ki, nem miattad van! :)
Sajnos mi is hasfájósak voltunk az elsõ nyolc hétben csak visított a kislányom és vállon tartva sétálgattunk vele éjjel nappal és Espumizant adtam neki minden evés elõtt, valamennyire segített de azt mondta a védõnõ hogy hajlam kérdése és majd kinövi.Kinõtte, most három hónaposan a foga kezd nõni és azért sír.Kitartás.

Nagyon hasfájós a babám, mit adhatok neki?

Csak szoptatott, lassan 3 hetes fiamnak iszonyú szélgörcsei vannak. Espumisam cseppet adok minden evés előtt, de ettől függetlenül estére 2-3 órákat szenvedünk. Nem eszem semmi olyat, amit nem szabad, és mégis. Szélcsövet nem szeretnék használni. Mit tehetek még? Ja, és nagyon ritkán büfizik, pedig hallom, hogy morog a pocija.

Legjobb válasz: Próbáld ki a pocakfürdõt (Tummytub) + hasfájós masszázst. Leírást a pocakfürdõ honlapján találsz. Fantasztikusan hatékony! A Pocakfürdõben a baba teljesen ellazul, és gyorsan távoznak a gázok.

Próbáld ki a pocakfürdõt (Tummytub) + hasfájós masszázst. Leírást a pocakfürdõ honlapján találsz. Fantasztikusan hatékony! A Pocakfürdõben a baba teljesen ellazul, és gyorsan távoznak a gázok.
Colief csepp. Nekünk bevált.
Egyet értek az elõttem szólóval, pár nap alatt megoldja a problémát. Facebook oldalukon rengeteg hasznos információt találsz az alkalmazásával kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ma kaptam a védõnõtõl, ki fogom próbálni. Bár elég macerás, lefejni a tejet 20 perccel elõtte...
Én úgy használom, hogy 1 napra elõre megcsinálom az anyatejes Coliefet, pl ha 6szor eszik: 1dl tejhez napi 6 etetésnek megfelelõ cseppet adok, majd etetéskor 1/6 részét kívánt hõmérsékletre melegítem, odaadom babónak és azonnal mehet is a szopi, nem kell 20 percet várni vele.

Mit tehetnék még? 7 hetes kislányom anyatejes, de nagyon hasfájós. Már sok mindent kipróbáltam, de nem segített. Az utóbbi 3 napban már szinte ha nem szopizik akkor csak ordít és húzgálja a lábát.

24 órából szinte 15-öt sír. A kezemben megnyugszik egy kicsit, de nem foghatom egész nap, mert van egy 18 hónapos tesója is. Volt/van valakinek ilyen sírós babája. Kérlek ha tudtok tanácsot adni, mi az amit még kipróbálhatnék.

Legjobb válasz: Pont a kérdésed fölött van az enyém. Mi is 7 hetesek vagyunk, és nálunk is ez a helyzet (azon fölül, h szerintem nem túl sokat gyarapszik) Én a nõvérem tanácsára elkezdtem beszoktatni a kiságyba, hogy legalább ott aludjon napközbe. nagy sírások és nyugtatgatások árán sikerül elaludni kétszer 20-30 percet. Plussz a 10 órási kajci után szunyál egy nagyot a levegõn, kb. 2 órát. Az infacolt próbáltad a pocijára? mi szinte azon élünk, minden kajci elõtt kap. A te babád mekkora súlyú?

Pont a kérdésed fölött van az enyém. Mi is 7 hetesek vagyunk, és nálunk is ez a helyzet (azon fölül, h szerintem nem túl sokat gyarapszik) Én a nõvérem tanácsára elkezdtem beszoktatni a kiságyba, hogy legalább ott aludjon napközbe. nagy sírások és nyugtatgatások árán sikerül elaludni kétszer 20-30 percet. Plussz a 10 órási kajci után szunyál egy nagyot a levegõn, kb. 2 órát. Az infacolt próbáltad a pocijára? mi szinte azon élünk, minden kajci elõtt kap. A te babád mekkora súlyú?
Próbáld meg achamomilla ch15-öt. Homeopátiás bogyó. max. 3 golyót kell feloldani egy kiskanál(mûanyag) forralt vizben ( ha forró könnyebben oldódik, de teljesen szerintem nem fog legalábbis én még nem bírtam kivárni.) De vigyázz nehogy forrón add neki! Akkor kell amikor lûtod hogy kezd fájni neki. azt nem tudom hányszor lehet. Talán max, . 5 ször. Ezen kívül kicsi maszírozás torna( a lábát told fel óvatosan a hasához és vissza) Mást én sem tudok. Mi is sokat szenvedünk de szerencsére csak este pár óra. Kitartás! Türelem!
A kérdező hozzászólása: 3800g. 37 hétre született 2740g-mal.próbáltam az infacolt, az angol vizet, tegnap vettem espumisan cseppet, de mindegyik csak az elején segített.Tornáztatom, fürdetem, mert a meleg vízben megnyugszik, de nem lehet egész nap a kádban. Amit a második válaszoló ajánlott azt kipróbálom, köszönöm. Sõt már próbáltam volna kamilla teát és ánizs teát is adni, de nem igazán issza.
szia, ez én fiam az elsõ 2hónapot szinte végig üvöltötte. Nálunk az espumisantól meg az infacoltól csak erõsödtek a görcsei. Végül az angol víz vált be, de annak is idõ kellett és én minden kaja elõtt adtam neki. Esetleg a cseresznyemag párna? A dm-ben lehet kapni, mikróban melegíthetõ és rá tudod tenni a pocijára - melegvíz helyett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a cseresznyemag párna tippet.Elfelejtettem írni, hogy azt is használjuk.Az segített eddig a legtöbbet.
1. vagyok. Mi még hajszárítózni szoktunk. A meleg jó a pocakjára. Közben az óra járásával megegyezõ irányba simogatom. Erre nagyon meg szokott nyugodni, van hogy el is alszik. Ha látom már, h mélyen durmol, akkor kikapcsolom a hajszárítót.

Kisfiam egy eves. Nagyon hasfajos par hetes kora ota. Infacolt hasznaltunk, aztan Gripe Watert, de meg a mai napig faj a hasa napi szinten. Gorcsol, es durizik hatalmasakat. Lehet hogy erzekeny valamire? Mit ajanlotok?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy az a nagyon korai hasfájás még mindig tart nála :-( Szegényke. Orvos mit mond? Én a helyedben tutira azt csinálnám, hogy kísérleteznék az ételekkel. Mert ugye a felnõtteknél is van, hogy tudjuk, mi az ami puffaszt, mi az, ami hasmenést okoz nekünk stb. Ha még szopizik is, akkor arra is figyelj, hogy neked mi nem tesz jót. Én azért rákérdeznék a dokinál (bár gondolom, ezt már megtetted) erre az egészre, mert iylen sokáig nem szokott elhúzódni...

Érdekes, hogy az a nagyon korai hasfájás még mindig tart nála :-( Szegényke. Orvos mit mond? Én a helyedben tutira azt csinálnám, hogy kísérleteznék az ételekkel. Mert ugye a felnõtteknél is van, hogy tudjuk, mi az ami puffaszt, mi az, ami hasmenést okoz nekünk stb. Ha még szopizik is, akkor arra is figyelj, hogy neked mi nem tesz jót. Én azért rákérdeznék a dokinál (bár gondolom, ezt már megtetted) erre az egészre, mert iylen sokáig nem szokott elhúzódni...
ennek szerintem már komolyabb oka van. de miért vártatok 1 évig? volt már kivizsgáláson, hasi uh-n? a hasfájás ami szinte minden 3. babát érint és 2-3 hós korára megszûnik az szinte természetes, hiszen elõször találják magukat szembe az emésztéssel, még fejletlen az emésztõ rendszerük. de nem 1 évesen. lehet h. tejcukor érzékenység vagy valami hasonló ételallergia.
Orvoshoz fordulj vele egyértelmûen. Elõfordulhat h valamilyen ételre érzékeny (tej, gabona), de én nem otthon kísérleteznék vele. Csecsemõkori hasfájás nem tart idáig. mielõbbi jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Angliaban elunk, doki nem mondott ra semmit. Nem merek neki adni semmilyen puffaszto etelt, nem is evett eddig. Ejszaka is gorcsol, aztan nagyokat durrant. Talan tejcukor-, vagy tejerzekeny? Nemsokara megyunk haza, majd egy dokit megkerdezunk.
A kérdező hozzászólása: Azert nem voltunk dokinal, mert eddig nem volt ilyen eros. Csak par hete kezdodott ez az eros gorcsoles, de semmi eddigit nem valtoztattam, amitol ez bekovetkezhetett volna. Koszonom a valaszokat! Amugy hanyas-hasmenese volt a kisfiamnak mult heten, es itt idopontot kell kerni a korzetitol, es nem kaptunk, csak telefonos kikerdezest, es valaszokat kellett adnunk, igy diagnosztizaltak. Konyorogni kellett meg fullentenunk, h vegre egy orvos megnezze, es adjon valami gyogyszert. Szoval a magyar egeszsegugy meg a megszoritasokkal is ezerszer jobb, mint itt. Szomszedom a korhazba vitte kisfiat ugyanezzel a virussal, es neki 24 oran keresztul vizelete sem volt, es nem csinaltak semmit, azt mondtak, hogy probalgassa itatni, de a pici nem akart....
ha hazajöttök mindenféleképpen vidd el itteni dokihoz, hogy vizsgálják ki. nem rémisztgetés érted, de biztos ami biztos. normaflore-t ( nem tudom Angliában milyen ilyen szer van) próbáltatok? ez normalizálja a bélflórát. általában antibiotikumok mellé szokták javasolni, de bármilyen bélpanaszoknál szerintem segít.
Édeskömény tea segít az emésztésben és könnyebben pukizik. Babák is ihatják. A hányás-hasmentést vírus okozza, arra nem jó, ha még infacolt is adsz neki. Erre esetleg kamilla teát kellene megpróbálnod, ami elõször biztos meghajtja, de legalább kifertõtleníti. Természetesen cukor nélkül kell itatni vele, mert a cukros dolgok fokozzák a hasmenést és a gázképzõdést. Próbáld meg, hogy 2 hétig tejterméket nem adsz neki ha már lement ez a hányásos-hasmenéses vírus nála. Akkor kiderül, hogy arra érzékeny-e.
szia! én is azt tanácsolom neked, hogy ne adj neki tejfehérje tartalmú ételeket egy darabig, lehet, hogy arra allergiás. annak lehet tünete hasfájás, hasmenés...stb elég gyakori babáknál, aztán ha haza jöttök már tudod mondani a dokitoknak, hogy próbáltad a tejfehérjementes diétát és jobb lett vagy sem.
Nálunk majd 1, 5 éves koráig tartott ez az állapot!!!!!! Úgyhogy teljesen együttérzek veled!!! És mi aztán vittük mindenhova, elõtte meg mi is kipróbáltunk MINDENT, már én éreztem magam paranoiásnak. Elõször kérdeztem az ismerõseimet, kérdeztem itt is a fórumon. Tanácsolták nekem a sok mindet, amit már Te is kipróbáltál, a tornáztatást, a hassimizést, a büfiztetést. Én tényleg MINDENT!!! kipróbáltam, aztán kiharcoltam a dokitól egy beutalót. Elmentünk a kórházba, megvizsgálta a gyerekorvos: szervi baja nincs, továbbküldött hasi UH-ra, , ott is minde a legnagyobb rendben. Aztán a vérvétela, hol vagy 30 dolog okozta érzékenységet/ allergiát is vizsgáltak. Mert én csak hajtottam, hogy vmi akkor sem oké, mert ez nem normális. A vérvétel eredménye, hogy a fiam makkegészséges és a gyanu legkisebb esélye sem merül fel ételallergiának!!! (Én is laktózérzékenységre gyanakodtam, de megnyugató volt, hogy hiába a pukiáradat, nincs hasmenés). A lényeg: leálltam MINDENNEL (semmi puffadás elleni cuccot nem adta, mégcsak teát sem), folyadékként mentes ásványvizet kap azóta is, és KUTYA BAJA!!! Esténként márcsak azért kel fel, hogy megbizonyosdjon róla, ott vagyok-e ha hív. És márcsak kb 3szor van fent este! Ez nálunk nagy szó, mert a hasfájás idején volt, hogy 15-20!!!szor is felkelt, sírt, büfizett vagy csak simogattam a hátát, hasát, visszaaludt, majd 5-20perc múlva újra. Akkor végre durrantott egy nagyot és aludt egy órát. Majd ismét küzdés a köv. pukiig. 2 hónapja kb. hogy ez megszûnt. (17hónapig meg úgy éltem mint egy zombi...) Úgyhogy szerintem állj le Te is mindennel! Elsõ 1-2 napban még nem biztos, hogy lesz változás, de utána én remélem, hogy nálatok is javul a helyzet. De ha tényleg meg akarsz nyugodni, akkor irány a gyerekosztály és mond el a panaszaidat!

Mit csináljak vele? Elkapattuk volna? Nagyon hasfájós volt és sokszor felvettük, mikor sírt.

4 hetes a babánk és z a gond, hogy kézben jól elvan, de amint letesszük, elkezd sírni. De olyan szinten, hogy vörösödik a feje. Este is elalszik, lerakjuk, majd 5 perc múlva felébred.

Legjobb válasz: Még nagyon pici a babátok! A hasfájás még nem múlik 4 hetes korban. Ilyenkor nagyon sok dédelgetésre van szüksége egy ilyen pici babának. Nincs elkapatva, ne aggódj! Az majd csak késõbb lehetséges, szerintem 6 hónapos kor után. Adjál neki valamit hasfájásra. Anyatejes vagy tápszeres?

Még nagyon pici a babátok! A hasfájás még nem múlik 4 hetes korban. Ilyenkor nagyon sok dédelgetésre van szüksége egy ilyen pici babának. Nincs elkapatva, ne aggódj! Az majd csak késõbb lehetséges, szerintem 6 hónapos kor után. Adjál neki valamit hasfájásra. Anyatejes vagy tápszeres?
Bugyoláld be a pociját az hasznos. Lányom 5 hónapos koráig volt hasfájós, addig csak kézben volt el, sõt rajtam aludt hason fekve, így tudott csak aludni éjszaka, mert úgy melegítettem a pociját. Neki nem használt semmilyen készítmény, a hasmasszázs egész jó volt, pocimasszázs krémmel. Meg próbáld tornáztatni. Napközben tedd hassal az alkarodra, úgy ki tudja magát pukizni, és még melegíted is. Én kb 5 hónapos koráig így cipeltem, alig tudtam letenni, de megoldottam mindent félkézzel is:) ))
Elsõ vagyok. Nem is kell hallgatni a sírást, nyugodtan vedd fel! Dédelgesd amennyit csak tudod és igényel, hamar vége ennek a korszaknak. 4 hetesen még az anyjuk test melegére van szükségük. 9 hónapig együtt voltatok, hallotta minden szívdobbanásodat, nagy trauma neki a szétválasztás! Éjszaka nem lehet hogy éhes? Nem azért ébred? Amúgy meg még nem tudja megkülönböztetni az éjszakát a nappaltól. Szerintem nincs semmi gond a babáddal. Ilyenkor még 24 órából 48-at igényelnek a babák:-) Jó babázást! 6 hónapos kisfiú anyukája
Próbáld tornáztatni, masszírozni a kis pociját, az is szokott segíteni. A cseresznyemag párna (meleg) is jó.
Egy ekkora baba még nem manipulál! Ha sír, valami baja van vagy hiányzik neki a közelséged. A hasfájós korszak kb. 3 hónapos korig tart. Azzal nem lesz elkapatva, ha felveszed, megdajkálod, megnyugtatod, ha sír. 9 hónapon keresztül érezte minden rezdülésed, most meg egyedül van egy számára hatalmas ágyban.. Ha sír, vedd fel, fektesd a mellkasodra, hamar meg fog nyugodni, akár el is alszik. A hasfájásra meg ki kellene próbálni valamit, mert biztosan segítene neki, kár szenvedni hagyni.
az én picim is ilyen :) sokat sír napközben, ilyenkor az anya v. apa közelsége megnyugtatja, ami még nagyon bevált az a levegõztetés, 2 hetes kora óta ha tehetem minden nap viszem egy kicsit sétálni, ha rosszabb az idõ akkor csak 10 perc de minden nap, ilyenkor hatalmasakat alszik a mozes kocsiban :) majd itthon ovatosan levetkõztetem és 4-5 órát alszik egyhuzamban
Az én kisfiam is nagyon hasfájós volt, nem akarlak elkeseríteni, de nálunk ez kb. fél éves koráig tartott. Én is mindig felvettem, de nem aludtunk éjszakánként túl sokat, pedig nagyon odafigyeltem az étkezésemre. Ezt majd lassan kinövi.
A kérdező hozzászólása: anyatejes, csak azt kap.segítségnek pedig infacolt.valamennyit használt, de lehet veszek még angol vizet.azért gondolom az elkapatást, mert ölben sokszor abbahagyja a sírást.viszont nem bírom hallgatni, mikor keservesen sír.
A kérdező hozzászólása: Infacolt kap, masszírozom a pociját, tornáztatom is, meg az alkaromon is szokott feküdni.Csak olyan hosszúnak tûnik este, mikor sír.Éjjel azért kel fel, mert éhes, akkor eszik és vissza is alszik.
A kérdező hozzászólása: ma nem mertem kivinni, hogy ilyen taknyos idõ volt, de hátha holnap jobb lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!