Találatok a következő kifejezésre: Nagyon gyenge szemem, (11 db)

Sajnos nagyon rossz a szemem, a bal szemem az elmegy, de a jobb sajnos nagyon gyenge A kontakt lencséröl szeretnék érdeklödni?

Pl.: ha benne van a szemedbe akkor nem zavar?

Legjobb válasz: ezért kell elmenni lencseillesztésre és betanításra, ott kiválasztják a neked megfelelõ lencsét, ami jó a szemedre és megtanulod, hogyan kell kezelni, hogy ne legyen piszkos ill jól legyen feltéve

ezért kell elmenni lencseillesztésre és betanításra, ott kiválasztják a neked megfelelõ lencsét, ami jó a szemedre és megtanulod, hogyan kell kezelni, hogy ne legyen piszkos ill jól legyen feltéve
ja, mert biztos jobb félig vakon élni
A kérdező hozzászólása: tudom hogy hordanom kéne, csak nagyon nem áll jó nekem :O
"A kérdező hozzászólása: Van szemüvegem csak nem hordom, " csak gratulálni tudok hozzá, így még jobban romlik a szemed
A kérdező hozzászólása: köszike szépen
A lencsét nem érzed, max akkor ha már kiszárad vagy kosz van alatta. Nem zavaró egyáltalán. Én sokszor el is felejtem hogy a szememen van és elalszok este anélkül hogy kivenném... na ez reggel lesz kellemetlen. Én sem hordtam sose a szemüveget, a lencsétõl meg féltem sokáig, de örülök hogy ennek ellenére is rávettem magam, neked is csak ajánlani tudom. Kezdetben menj el egy optikába, 3-5000 ft egy vizsgálat próbalencsével. Ott kiderül milyen kell és mennyi lesz. Sokféle van.
A kérdező hozzászólása: Van szemüvegem csak nem hordom,
Azért legyen szemüveged is (Vannak idõszakok mikor nagyon kényelmetlen tud lenni a k.lencse)
Most hordasz szemüveget?
A kérdező hozzászólása: háát nem, de majd akarok új szemüveget csináltatni nyáron amit majd hordok

Nagyon gyenge a szemem, és sokat romlik. Lehet ezellen tenni valamit?

Jó, sokat ülök a gép el?tt, de régen nagyon jól bírta, állandóan elfárad, már 2x elpattant benne egy ér, és vááh. Megvakulok? :D Amúgy 14 éves vagyok és azt mondta régebben a doki, hogy mivel növök a szemem is romolhat, meg ilyesmi. Néha érzem, hogy kellene szemüveg is. Illetve rengeteget szokott viszketni, nincs rajta semmilyen árpa meg ilyesmi.

Legjobb válasz: Tornáztatsd! Vannak ezzel kapcs. könyvek meg biztos találsz az inteneten. Pihentetsd is. Lehet hogy azért viszket, mert kiszáradt! Vegyél szemcseppet, de csak olyat, ami nedvesíti a szemet. Kammillás vattával (kamillás fõzetes) is átmoshatod néhanapján. Ha úgy érzed, romlik a szemed, menj el mégegyszer dokihoz mostanában is.

Tornáztatsd! Vannak ezzel kapcs. könyvek meg biztos találsz az inteneten. Pihentetsd is. Lehet hogy azért viszket, mert kiszáradt! Vegyél szemcseppet, de csak olyat, ami nedvesíti a szemet. Kammillás vattával (kamillás fõzetes) is átmoshatod néhanapján. Ha úgy érzed, romlik a szemed, menj el mégegyszer dokihoz mostanában is.
Mennyire gyenge a szemed? Én 19 éves vagyok és most -5ös a szemem, és nekem is az volt, h mikor kisebb voltam megmodta a doki, hogy oválisabb a szemem nem gömbölyû és amég növök, kb. 18 éves koromig romlani fog. Ekkor kb. -3 körül lehetett a szemem és valóban 17-18 éves korom körül megállt. Azt mondta, h amég növök a szemem is nõ és minden mm egy dioptria romlás... Most stabil már több mint egy éve -5 ... Lehet, hogy neked nagyon mértékbe romlott, én nem sokat nõttem elég alacsony vagyok, talán ezért nem romlott nekem olyan gyorsan, de szerintem semmiképpen nem fogsz megvakulni, én is féltem ettõl annó, mert hát nem sokat látok szemüveg, ill. kontaktlencse nélkül. Talán télen irány szemmûtét, remélem XD
Ha sokat ülsz gép elõtt, akkor édemes egy TFT monitort beszerezni, vagy egy olyan szemüveget csináltatni, amin van számítógépes réteg.(Nagyjából egy árban van a kettõ, de lehet a szemüveg drágább...)De még szemüveges sem vagy?Talán jó lenne elmenni egy szemészhez, és õ majd megmondja, hogy mi a helyzet, azt meg horadni kell.Ha egyszerre túl erõs szemüveget kapsz, akkor az egyensúlyi zavarokat is okozhat, így jobb minél elõbb menni, és SZTKban ingyenes a szemvizsgálat. A szemgolyó viszketése a kiszáradástól lehet, ami szintén a monitor rossz hatása.Egy szemcseppel lehet segíteni a problémán, de h melyik jó erre, kérdezz meg valami szakembert. Én 18 évesen kaptam az elsõ szemüvegemet, és 21 éves voltam amikor a következõ emelést kellett csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) :) :)
Jó eséllyel használni fog. Én is azzal tettem le a szemüveget.
Nem emlékszem a részletekre, rég volt. Nem volt túl erõs a szemüveg, csak dühös lettem, mikor azt mondta a doki, hogy egész életemben hordanom kell. Elõtte évekig azzal etetett, hogy majd rendbe jön a szemem. Ez a két könyv volt, amikbõl tanultam: - Harry Benjamin: Tökéletes látás szemüveg nélkül - Ralph J. MacFadyen: Dobd el a szemüveged! Fájt a fejem, ha túlerõltettem a szememet, nekem az volt a így az elsõ visszajelzés, hogy már jó vagyok, mikor nem fájt többé a fejem. Szemészhez csak sok évvel késõbb voltam hajlandó visszamenni, de akkor mindent rendben talált.
nemfog javulni tõle semmit
A kérdező hozzászólása: Milyen erõs volt a szemüveged? Az a baj, hogy én nem tudom végleg letenni, mert egyszerûen közlekedni se tudok szemüveg nélkül :(
A kérdező hozzászólása: És milyen gyakorlatokat csináltál? Légyszi írj
A kérdező hozzászólása: Köszi, és mennyi idõ alatt jött rendbe a szemed?


Az egyik szemem 3.25 a másik 2.50 nagyon nagy az eltérés? 13 éves vagyok meddig fog még romlani? Ez nagyon gyenge? Mit tehetnék a javítása vagy további romlásának megakadályozása érdekében?

Legjobb válasz: Ez nem olyan nagy.Jelenleg hordj szemüveget,ami jól áll,és 18 éves korod után megmûthetik és akkor eldobhatod a szemüveget.Csak sokba kerül.

Ez nem olyan nagy.Jelenleg hordj szemüveget, ami jól áll, és 18 éves korod után megmûthetik és akkor eldobhatod a szemüveget.Csak sokba kerül.
nekem 7, 25 és 4, 75 a kettõ, ahhoz képest a tiéd nem erõs és nem nagy a különbség (amúgy alapból a tied már egy elég erõs szemüveg )...amúgy meg, ha örökletes, akkor semmit nem tudsz vele tenni, hogy ne romoljon tovább...majd, ha megnõsz és beáll stabilan, akkor megmûtteted :)
A kérdező hozzászólása: ja azt elfelejtettem cilinder is van rajta
A kérdező hozzászólása: amuyg kösz a válaszokat

Szakim a vizes táljában gubbasztott és mikor kivettem hogy vizet cseréljek nála láttam hogy nagyon sötét árnyalatú lett a farka illetve az álla és a szeme körül egy kis csíkban teljesen fekete lett + nagyon gyengének tűnt. Ez mitől van?

(Tegnap még semmi baja nem volt tehát 1 napja csak hogy ilyen)

Legjobb válasz: Nem volt semmi kiraktam a fényre vissza színezõdött és azóta nem tapasztaltam ilyet de azért köszi :)(csak mert hogy a vizes tálját nem nagyon éri fény egyébként meg az baj ha nem vitamin porozok illetve azt is szoktam de én általában napi 2x0,5 ml calcimuszkot szoktam neki adni de emellett ha adok neki állati táplálékot akkor vitamin porozom

A kérdező hozzászólása: Nem volt semmi kiraktam a fényre vissza színezõdött és azóta nem tapasztaltam ilyet de azért köszi :) (csak mert hogy a vizes tálját nem nagyon éri fény egyébként meg az baj ha nem vitamin porozok illetve azt is szoktam de én általában napi 2x0, 5 ml calcimuszkot szoktam neki adni de emellett ha adok neki állati táplálékot akkor vitamin porozom
Akkor valószínûleg a "stressz" miatt volt. Nekem 2 éves már a szaki, de néha még mindig elszínezõdik, ha vmivel megijesztem. Egyébként én az állati táplálékra "sera reptimineral c" szoktam tenni, más vitamint nem adok neki és teljesen egészséges

Van valaki, akinek nagyon gyenge a szeme, és emiatt volt programozott császárja? Ilyen esetben hanyadik héten történt meg a műtét?

Legjobb válasz: Egyik rokonomnak neki így volt felhívták elõtte való nap h hnap mehet mert ráérnek így még hamarabb is jött világra a kicsi kb 38.héten ...nem nagyon programoztak semmit :/ de ez 7 éve volt..

Egyik rokonomnak neki így volt felhívták elõtte való nap h hnap mehet mert ráérnek így még hamarabb is jött világra a kicsi kb 38.héten ...nem nagyon programoztak semmit :/ de ez 7 éve volt..
Szia! Nekem -7, 5 d-ás mindkét szemem. A 38. héten fektettek be, és a 39. héten csinálták volna, de elfolyt a magzatvizem, így nem kellett beindítani, hanem azonnal mûtöttek. Nekem nem volt fogadott orvosom, gondolom, akinek van annál másabb. Sõt, szerintem kórháza is válogatja. Hány hetes vagy? Milyen gyenge a szemed?
Én úgy tudom ilyenkor is megvárják, hogy beinduljon a szülés, mert csak a kitolás lehet veszélyes az anya szemére. De egyébként ilyen ritkán van. nem is a dioptriától függ, hogy lehet e szülni, hanem a szemfenék állapotától. Errõl szakorvos ad igazolást, hogy esetleg amiatt indokoltank látja a császármetszést. Nekem -7 dioptriás a szeme, 3 babát szültem simán. Nem volt gond. Kontaktlencsében szültem egyébként, éjjel-nappal azt hordok.

Élvezhető-e a valódi 3D-s tartalom (side-by-side) megfelelő kijelzőn, vagy moziban akkor is, ha az egyik szem nagyon gyenge?

Az egyik szemem nagyon gyenge, de ki szeretném használni a 3D el?nyeit.

Legjobb válasz: Akkor ha a valóságban látod, a virtuális 3D-t is ugyanúgy fogod látni, vagy nem látni.

Akkor ha a valóságban látod, a virtuális 3D-t is ugyanúgy fogod látni, vagy nem látni.

Melyiket válasszam? Császárt vagy természetes szülést EDA-val? Nagyon gyenge a szemem, rövidlátó vagyok, 8-as szemüveget hordok. A szemész azt mondta e kettő köt választhatok. A császár milyen? Első baba lesz.

Legjobb válasz: Én természetes módon szültem EDA-val. Tudom, hogy a szülés nem egy felemelõ érzés, de nekem sokat számított, hogy átélhettem. A császárt csak akkor, ha muszály! Szerintem!

Én természetes módon szültem EDA-val. Tudom, hogy a szülés nem egy felemelõ érzés, de nekem sokat számított, hogy átélhettem. A császárt csak akkor, ha muszály! Szerintem!
ha jól tudom az eda az érzéstelenítés, a közben is erõlködsz.a császár meg ha programozott veszélytelenebb , szerintem.
Szerintem kérdezz meg egy szemész orvos véleményét és az alapján döntsetek.
Ezt nem értem. Ha szemészeti problémák vannak, azért veszélyes a szülés, mert az erõlködés további kárt tehet a szemben. De ha EDA-val szülsz, a kitolásnál pont ugyanúgy erõlködsz! Ezért szokták a császárt javasolni. Ezért nem értem. De ha az orvos mondta... Én a természetes szülés híve vagyok, de ha a szemem világa lenne veszélyben azért inkább császárral szülnék. Hiszen a babának lehetõség szerint egy látó anyukára lesz szüksége.
Egyet értek az elõttem szólóval. Viszont a császár csak egy hasi mûtét! Ha lehet én is elkerülném!
Én császárral szültem, mert elfolyt a víz és nem indultak be a fájások. én is rövidlátó vagyok, igaz "csak" 3, 5, de a doki mindntõl függetlenül nekem is a csásárt javasolta. Nem kell nagyon félni tõle, igaz mûtét, de sokkal kevesebb a kockázata mint egy nehéz szülésnek. Itt nincs szétrepedés, babaelakadás, vákuum..stb. Én már másnap sétálgattam a folyosón, tudtam ülni, feküdni..stb és a 4napon mehettünk haza. Más anyukák 20-30óra vajúdás után akkor kezdtek magukra találni! Szóval én nem félek a császártól, most várom a következõt, ha õ is így fog megszültni, ám legyen! :) )
Szia. Én is rövidlátó vagyok, és úgy tudom, ilyen esetben, mint a tied, császárral kell, és ez tényelg a nyomás, erõlködés miatt van. Szerintem ne szomorkodj, a lényeg, hogy lesz egy szép, egészséges kisbabád.
Hm. En is minusz 8-as vagyok, egy oras teljes szemeszeti kivizsgalason voltam, es nem kell csaszarozni. Az ideghartya teljesen ep, ez a lenyeg. Lehet egy minusz 2-es szem is tropa, es egy minusz 8-as egeszseges ideghartyaju.

Nagyon beteg vagyok: szárad a szemem, folyik durván az orrom, be van dugulva az orrom, tüszős a torkom, hőemelkedésem van, rosszul érzem magam, gyenge vagyok. Anya mondta, h menjek orvoshoz, de a gyógyszert nem váltja ki. Akkor meg mi a . Menjek:S?

Legjobb válasz: Legutolsónak. Nagyon igazad van,nekem is van egy lányom. Pár éve rettenetes beteg volt, éjt nappallá téve ültem az ágyánál és ápoltam. Minden gyógyszert beadtam neki, ami elõ volt írva. Letusoltam, húzgáltam a tus alá a forró testét. Azt hittem a szívem szakad meg érte. Még imátkoztam is, hogy a Jó Isten tartsa meg nekem. És meggyógyult. Én voltam a legboldogabb anya a világon. Még most is kicsordúl a könnyem.

Legutolsónak. Nagyon igazad van, nekem is van egy lányom. Pár éve rettenetes beteg volt, éjt nappallá téve ültem az ágyánál és ápoltam. Minden gyógyszert beadtam neki, ami elõ volt írva. Letusoltam, húzgáltam a tus alá a forró testét. Azt hittem a szívem szakad meg érte. Még imátkoztam is, hogy a Jó Isten tartsa meg nekem. És meggyógyult. Én voltam a legboldogabb anya a világon. Még most is kicsordúl a könnyem.
Én meg most azonnal az Invitel hálózatot robbantanám széjjel. Ma legalább 50 szer újra kellett létrehoznom. Kedves Invitelesek, ha nem bírjátok a terhelést, inkább mondjátok fel az egész bagázst.De most rólad van szó kedves kérdezõ, és elnézést kérek tõlled. Mi azt hogy nem váltja ki a gyógyszert anyukád. A tüszõs torok gyulladás nem játék. Az még a szívedet is próbára teszi. Hát segítsél magadon. Biztosan van otthon vöröshagymátok. Egy hagyma héját fõzd meg teának, ízesítsed cukorral. Egyél fokhagymát. Szedd gerezdekre és nyeld le, reggel este egy-egy gerezd. Gargalizáljál sós vízzel. Remélem lázcsillapító van otthon? Jobbulást neked!
Miért nem váltja ki, ha beteg vagy? Ezt nem értem. Ha beteg a gyerekem, akkor rohanok az orvoshoz vele, onnan a patika, és amint hazaérünk, a gyógyszert beadom neki, és nyomás neki az ágyba! Annyi ilyen van itt mostanában, hogy nem engedi a szülõ a gyereket orvoshoz vagy otthon maradni, ha beteg, nem vesz gyógyszert... DE miért? Nem is értem, pedig én is szülõ vagyok, van 3 gyermekem!
22:03-nak. 22:00 vagyok Nem értem azt a szülõt, akinek ennyire nem fontos a gyermeke, mint a kérdezõ szülõjének. Ha beteg a gyermekem, az a minimum, hogy mindent megteszek az egészségéért, és igen, úgy kell tenni, mint te is tetted a kislányoddal. Megszakad a szívem, ha beteg valamelyik gyermekem. Örülök, hogy meggyógyult a kislányod! Kérdezõ! Próbáld meg rábeszélni a szüleidet arra, hogy kiváltsák neked a gyógyszert, mert attól, hogy elmész az orvoshoz, még nem leszel egészséges! De ezt nekik is tudniuk kellene!
A kérdező hozzászólása: Tudom, és azt is, h nem véletlenül írják ki az orvosok a receptet. 18 éves vagyok, de még tanulok, nincs semmi pénzem, és szegények vagyunk. Anya nem szeret eléggé talán, hogy megvegye, mert cigi mindig van, de nagyon beteg vok, ráz a hideg fáj mindenem, és itt gépezek, mert amint elalszok rosszakat álmodok nagyon, most nem tudok aludni sem. Az elsõ válaszolónka köszönöm, h írt ilyen praktikákat, de aztárt hnap elmek az orvoshoz, de a receptet úgysem váltjuk ki. Max ha vmit kiváltanak, pl 1et 2õt, akkor azt is 1 hónapig mondják, h milyen drága volt, és hibáztatnak.
Jobbulást! Szerintem szülõi kötelességük lenne kiváltani.
A 3 gyermekes anya vagyok. Mi sem állunk túl jól anyagilag, de nem értem a szüleidet. Nincs valaki a családban, aki segíteni tudna? Nagymama, nagynéni, nagybácsi, kerszetszülõ? Amúgy meg családi pótlékot azért kapnak utánad a szüleid, hogy pl. ruhára, gyógyzserre, tanszerre, stb. legyen! Arról meg nem te tehetsz, hogy beteg lettél. Járvány van. Én is itt ülök betegen, ugyanazok a tüneteim, mint neked, csak a szemem nem szárad, reggel én is megyek orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Anya szerint az egész családi pótlék (32ezerft) elmegy kajára, pedig sosincs itthon sok kaja, így esélyem sincs abból ruhát kapni, nem is szoktam kb évente 1 ruha. De ettõl függetlenül legalább megtanulom, h meg kell becsülnöm majd késõbb mindent, és arra fogok törekedni, h jobb körülmények között éjek, és ne jelentsen gondot gyógyszer venni a gyerekemnek ha ilyen beteg.

13 évesen 0.5-ös szemüveggel kezdtem, most 23 éves vagyok, és a 3.5-öset is gyengének érzem. Nagyon aggódom, hogy ilyen gyorsan romlik a szemem. Igaz, hogy ez egy idő után megáll? Vagy mire lehet számítani?

Legjobb válasz: Kb. 23-25 évesen áll meg a szemromlás (de persze figyelembe kell venni, hogy pl. mennyit ülünk a számítógép elõtt, mert az a korunkra való tekintet nélkül még ugyanúgy ronthatja). Nekem is akkörül állt meg, aztán egy fél dioptriát javult is, azóta mindig ugyanaz.

Kb. 23-25 évesen áll meg a szemromlás (de persze figyelembe kell venni, hogy pl. mennyit ülünk a számítógép elõtt, mert az a korunkra való tekintet nélkül még ugyanúgy ronthatja). Nekem is akkörül állt meg, aztán egy fél dioptriát javult is, azóta mindig ugyanaz.
ez nem is gyors romlás, ha mindig jó a szemüveged, akkor lassabban romlik...ha megáll, akkor meg tudod mûttetni
Ez egyáltalán nem gyors, ha meg a szemüveg zavar viselj lencsét.
Hiába nem gyórs, akkor is romlás! A bal szememmel én se látok valami jól, még sem használok semüveget, és a szemem nem romlott tovább az elmúlt 20 év során. ajánlom, menny el a szemészetre.
Akár hordod a szemüveget, akár nem, a szemed így is, úgy is romlik annyit, amennyit egyébként is romlana. Pont most vagy abban a korban, amikor erõsebb a romlási folyamat, ez 28-30 éves kor körül áll meg, akkor már nem nõ a szemgolyód. Késõbb, 40 éves korod után fog kicsit javulni (de akkor meg az idõskori látásromlás miatt valószínûleg más dioptria fog kelleni közelre és távolra). Azt gondolom, lesz ez még akár 4-5-6 D is, de ne ijedj meg, ez viszonylag normális, sokan hordanak ilyen erõs szemüveget. Meg lehet majd mûttetni, de nem muszáj. Ha lány vagy, az orvosodnak majd említsd meg, ha kisbabát vársz, hogy erõs a szemüveged, tudni fogja, mit kell tenni. Nézd, egy náthának is vannak fokozatai, egy látáshibának is, de örülj, hogy LÁTSZ egyáltalán.
Nálunk az egész család szemüveges. 9 évesen kezdtem én is felessel, 20 évesen tartottam -5-nél, akkor megmûtettem, azóta oké. A bátyám 25 évesen -9 körül van. Anyum meg +2es volt, de teljesen helyrejött. Fogalmam sincs mitõl függ vagy mire számíthatsz. Családod többi tagja mit mondd? Hátha abból kiindulhatsz.
Nekem 2. osztályban lett az elsõ szemüvegem, és már egy dioptriással kezdtem akkor. Onnantól évente romlott fél dioptriát, vagy akár egyet is, így nagyon gyakran kellett új szemüveget venni. Aztán 14 éves koromban kontaktlencsém lett, és azóta egyáltalán nem romlott, sõt a szemész azt mondta, hogy ha nem tudná hogy az lehetetlen azt mondaná még javult is egy picit a szemem. Szóval nekem ezek szerint a kontaktlencse állította meg a szemem romlását, bár ez elég egyedi eset lehet... az egyik szemem -3, 25 a másik -2, 25. Szerintem nem romlik nagyon gyorsan a szemed, de szerintem ennyi idõsen lassan meg kéne állnia.
Úgy beszélgettek itt a látásnak a romlásáról, mint valami törvényszerûségrõl. Ez nagyon nagy butaság. Én rengeteg éve ülök mindenféle monitor elõtt naphosszat és a szemem még mindig tökéletes, és semmi köze sincs az öregedéshez sem. Sok idõs embert ismerek akinek nem kell szemüveg semmihez. A problémát bizony magatokban kell keresni. Ugyanúgy, mint a betegségek esetében... Lehet lehurrogni, nem akarom itt tovább az észt osztani, de most úgy éreztem le kell írnom ezt a pár sort ide, mert páran még hasznát veszik majd. Vitatkozni nem akarok senkivel a témában, csupán a helyes utat mutatom meg, aztán úgyis mindenki eldönti a továbbiakat, ugyanis én nem nyithatom fel a ti szemeteket. :) Bevezetésként a szemromlással kapcsolatban nem kérek mást csak annyit, hogy olvassátok el ezt a rövid cikket és éljetek tovább úgy minden szempontból, ahogy jónak LÁTJÁTOK. :) Sziasztok! http://www.eletforma.hu/szemelyiseg/szemunk_serulesei_jelzik..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!