Találatok a következő kifejezésre: Nagyon gyakran az ínyem. Ez (2 db)

Nagyon gyakran vérzik az ínyem. Ez mitől van?

Nagyon kíméletesen szoktam mosni a fogaimat, de sajnos elég sokszor el?fordul, hogy a fels? fogsorom bal oldalán elkezd vérezni az ínyem. Nincs ott látható seb, és a fogaim is épek, de az ínyem vérzik (érdekes, hogy csak és kizárólag ott, azon az egy helyen). Szerintetek mit csináljak? (az "íny-kímél?" fogkrémek sem váltak be..)

Legjobb válasz: Nincs fogköved? Mert az okoz ínygyulladást, és az meg ínyvérzést. Lehet íny alatti fogköved, amirõl nem tudsz. Ha azon a helyen megvan duzzadva az ínyed, és vöröses színû, akkor ínygyulladásod van. Vitamin, vashiány is okozhat ínyvérzést. A fogorvos eltávolítja a fogkövet, megmondja, hogy moss helyesen fogat. Lehet, jobb lenne ha parodontológushoz mennél, az õ szakterülete az ínybetegség, fogágybetegség, szájüreg betegségei.

Nincs fogköved? Mert az okoz ínygyulladást, és az meg ínyvérzést. Lehet íny alatti fogköved, amirõl nem tudsz. Ha azon a helyen megvan duzzadva az ínyed, és vöröses színû, akkor ínygyulladásod van. Vitamin, vashiány is okozhat ínyvérzést. A fogorvos eltávolítja a fogkövet, megmondja, hogy moss helyesen fogat. Lehet, jobb lenne ha parodontológushoz mennél, az õ szakterülete az ínybetegség, fogágybetegség, szájüreg betegségei.
Menj el fogorvoshoz, ki tudja mi áll a hátterében. Ha van otthon teafaolajad, akkor azzal bekenheted, nekem nagyon hatásos volt.

Fogmosáskor nagyon gyakran látom hogy vérzik az ínyem (gondolom hogy az) Ez súlyos? Komoly?

A paradontax jó erre a problémára vagy csak reklám? Nincs fogtömésem sem hiányzó fogam.Terhes sem vagyok.

Legjobb válasz: jó rá, de önmagában nem elég. orvosnak is meg kéne mutatni, hogy kiderítse mitõl van (pl íny alatti fogkõ)

jó rá, de önmagában nem elég. orvosnak is meg kéne mutatni, hogy kiderítse mitõl van (pl íny alatti fogkõ)
Elöször is lehet, hogy rossz fogfekét használsz, nem mindegy, hogy mennyire puha/kemény szöre - ez egyéntöl függ, lehet, hogy túl kemény és felsérti az inyedet. Lehet fertözés meg vitaminhiány is, menj el egy jó fogorvoshoz és nézesd meg. LEhet súlyos is, ha fogigysorvadás lesz belöle, akkor idövel kiesnek a fogaid - tehát ne várd meg, amig komolyabb baj lesz. A fogorvos meg tudja mondani, hogy mi a baj és mit lehet vele kezdeni.
Szedj C-vitamin tablettát! Napi 200-300 mg elegendõ, ha dohányzol szedhetsz 500mg-ot is. A Parodontax tényleg nagyon jó, ha gyulladt az ínyed. Ha a fogínyvérzést C-vitamin-hiány okozza, felesleges a P.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!