Találatok a következő kifejezésre: Nagyon görcsöl hasam (190 db)

Nagyon görcsöl a hasam, próbáltam már mindent hogy hasra fekszek hogy össze gömbölyödök meg mindent de nagyon fáj. Vettem már be görcsoldót nem hat semmit. Nagyon fáj :c valami ötlet?

Legjobb válasz: Szia! Tartsd melegben a hasad, gömbölyödj össze és egyél csokit :D Nekem ez mindig beválik... Milyen görcsoldót szedsz? A No-spa nagyon jó nekem ez általában segít

Szia! Tartsd melegben a hasad, gömbölyödj össze és egyél csokit :D Nekem ez mindig beválik... Milyen görcsoldót szedsz? A No-spa nagyon jó nekem ez általában segít
Leginkább ki kéne deríteni, h mitõl van. Menzesszel függ össze, vírusos bélfertõzés, esetleg vakbél? Hol fáj és van-e más panaszod ezen kívül? Fiú vagy, v. lány?
A kérdező hozzászólása: No-spa.t de nem hat.... lány vagyok nem a menzesz miatt az egész fáj de leginkább alul.. csokit nem ehetek mert hasmenésem van
Gondolom már elmúlt, mi volt a baj? Remélem már jól vagy :)
A csokitól hasmenésed van? Jól értem?
A kérdező hozzászólása: Úgyértem úgy görcsöl mintha menstruálnék, de nem.
Ez teljesen természetes, ne aggódj. Általában így kezdõdik egy terhesség.. én még a 8. hétben is éreztem a mensi szerû görcsöket.
A kérdező hozzászólása: Már elmúlt, de nagyon erõs volt és nagyon megijedtem h elmegy a baba:S de szerencsére nem véreztem kicsit se:)
jelen :) mikor kéne megjönnie? lehet érdemes lenne tesztelni :)
Nekem olyan szinten görcsölt egy éjszakán át, hogy kínomban sírtam....szó szerint.
Nekem is annyira görcsölt, hogy no-spa-t kellett bevennem, biztos voltam benne h megjön....aztán nem:-) De az elõzõ terhességeimnél meg el is felejtettem, h menstruálnom kellene. Õk lányok, ez a picike meg kisfiú lesz :-) Írd majd meg mi lett hátha van köze hozzá. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Na, túl korán írtam ki. A 40. napomon vagyok és végre tényleg elkezdhettem reménykedni, erre most az elõbb megjött... Legközelebb! Nagyon köszönöm a válaszokat, és gratulálok nektek! Örömteli babavárást! :)
sajnálom :( de majd a következõ hónapban :) mielõbbi babásodást! :) (elsõ voltam)
Kedves harmadik, nekem is görcsölt és nekem is kisfiam lett, bár nem hiszem hogy van összefüggés :)
megint elsõ.. én is nagyon görcsöltem, és kislányom lesz. szerintem nincs összefüggés :)

Ha megjön egy napig nagyon görcsöl a hasam. Milyen gyógyszert ajánlotok, anya nem engedi, hogy gyógyszert szedjek? 17, L

Legjobb válasz: Ha egy napig görcsöl és azért kibírható,akkor tényleg ne gyógyszerezd,ne szoktasd hozzá a szervezeted. Feküdj le hanyatt vagy hason ahogy jól esik,és nyújtózkodj. Tegyél rá meleg vizes borogatást,vagy állj meleg vizes zuhany alá.

Ha egy napig görcsöl és azért kibírható, akkor tényleg ne gyógyszerezd, ne szoktasd hozzá a szervezeted. Feküdj le hanyatt vagy hason ahogy jól esik, és nyújtózkodj. Tegyél rá meleg vizes borogatást, vagy állj meleg vizes zuhany alá.
Ha nem muszáj, tényleg ne szedj gyógyszert, de ha nagyon szenvedsz, nem érdemes kínlódni és emiatt hiányozni a suliból. Én annyira görcsölök, hogy gyógyszer nélkül hányok, és egy idõ után elájulok. Semmi más nem használ nekem, csak Algopyrin+Troparin.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mikor menstruálok mindig nagyon görcsöl a hasam. Valami módszer van ellene?

Mondtam anyukámnak és kértem t?le hogy vegyünk rá gyógyszer, de azt mondta hogy még fiatal vagyok (14) és hogy ez olyan alap fájdalom amit ki lehet bírni. De nekem tényleg nagyon fáj :S Esetleg van erre valami módszer? Valami tornagyakorlat vagy valami étel? Nem tudom, egyáltalán erre van valami?

Legjobb válasz: Ha menstruálsz, ne egyél puffasztó ételeket, illetve ne használj tampont. Nekem ezek jöttek be, azóta nem görcsölök. Szerintem No-Spa-t használhatnál, ha nem vagy összetevõjére allergiás. Meleg vizes borogatást is tehetsz rá, illetve ha van infralámpátok, azzal is melegítheted egy kicsit a hasad. Anyut meg nem értem....

Ha menstruálsz, ne egyél puffasztó ételeket, illetve ne használj tampont. Nekem ezek jöttek be, azóta nem görcsölök. Szerintem No-Spa-t használhatnál, ha nem vagy összetevõjére allergiás. Meleg vizes borogatást is tehetsz rá, illetve ha van infralámpátok, azzal is melegítheted egy kicsit a hasad. Anyut meg nem értem....
Menj el a háziorvoshoz (egyedül is mehetsz, nem kell anyukád hozzá) és kérj töle valami tanácsot meg gyógyszert, nem kell szenvedned.
A kérdező hozzászólása: lehet elmegyek. köszi az ötleteket
Próbáld ki a cickafark teát. Jópár ismerõsömnek segített.
Alakul, velem is ezt játszotta tegnap.Én is elkezdtem gondolkodni, hogy lehet itt az idõ.Azt hiszem a jóidõ meghozta a kisbabák kibújási kedvét:)
Ne aggódj nincs semmi baj, csak készülõdik a picur a megszületésre! :)

6 hetes terhesen természetes ha vannak olyan napjaim h nagyon görcsöl a hasam? Olyan megjön érzés. Duphastont kell szednem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt, a hetedik héttõl kb két hétig. A hasam alja görcsölt,mint mensi elõtt. Nekem is ezt irta föl a doki, a 12 hétig kellett szednem,és sokat kellett pihennem. Most 29 hetes vagyok :) Ha nincs vérzésed ne aggódj. Azért ha nem javul vagy erõsebb lesz a fájdalom hivd fel a dokid. Vérzés esetén pedig irány az ügyelet! De addig ne aggódj,pihenj sokat. Boldog babavárást!

Szia! Nekem is volt, a hetedik héttõl kb két hétig. A hasam alja görcsölt, mint mensi elõtt. Nekem is ezt irta föl a doki, a 12 hétig kellett szednem, és sokat kellett pihennem. Most 29 hetes vagyok :) Ha nincs vérzésed ne aggódj. Azért ha nem javul vagy erõsebb lesz a fájdalom hivd fel a dokid. Vérzés esetén pedig irány az ügyelet! De addig ne aggódj, pihenj sokat. Boldog babavárást!
Szia Nekem is voltak kisebb gorcseim, es a mindjart megjon erzes kb.10. hetig megvolt. MEg most is elofordul kisebb szurka, gorcs, de azt mondjak, ez vegig megmarad. Boldog babavarast kivanok 16 hetes kismama

Mitől van az, hogy valakinek nagyon görcsöl a hasa menzeszkor, másnak egyáltalán nem?

Akinek nem fáj annak könnyebben kijön a cucc és nem kell olyan er?s összehúzódás? vagy miért? ezt nem értem!!

Legjobb válasz: Hát nem vagyunk egyformák és igazság sincs. Valszeg genetika, vagy aki nem görcsöl az fogamzás gátló miatt nem görcsöl.

Hát nem vagyunk egyformák és igazság sincs. Valszeg genetika, vagy aki nem görcsöl az fogamzás gátló miatt nem görcsöl.
Akinek nem görcsöl általában, annak is van néha fájdalmas menzesze. Több oka lehet szerintem: - nem mindenkinek egyformán erõsek a méhösszehúzódásai (ez okozza a görcsöket), ez lehet alkati, vagy hormonális adottság is, - és hát nem is egyformán éljük meg ugyanazokat a fájdalmakat. Egyik falfehéren, hányingerrel, szédelegve is teszi csendben a dolgát, dolgozik, tanul, tornázik (az ilyen lányok, nõk szoktak késõbb csendben, méltósággal szülni), a másik pedig kisebb fájdalommal, még pozsgás arccal is otthon gubbaszt vagy éppen napközben mindenkinek panaszkodik (az ilyenek pedig hangosan jajveszékelnek szülés közben is). Az biztos, hogy az erõs fizikai igénybevétel, vagy pl. felfázás erõsebb menstruációs görcsöket okoz. De más okai is lehetnek ennek (pl.ciszta, gyulladás, hormonok, stb), amit nõgyógyász tud megállapítani.
A kérdező hozzászólása: Jó de itt vagyok én. SEMMI bajom nincs. Több orvosnál is voltam már, mindenhogyan megvizsgáltak, semmi. Mégis majd belepusztulok a fájdalomba. És igen, van hogy ilyenkor hazajövök suliból, mert nincs értelme ott szenvedni, úgyis hazaküldenek. Nem mondanám alacsonynak a fájdalomküszöbömet. Na és akkor ha semmi bajom nincs és nem rinyálok feleslegesen, miért van ez a kibírhatatlan fájdalom? Már a napi 3 cataflam se elég! Másnak meg miért nincs? Tényleg nem értem!
Szia! Sok helyen olvastam, hogy az erõs mensesfájdalmak hátterében sokszor endometriózist találtak. Ezt viszont egy normál vizsgálattal nem tudják megállapítani. Ugyan hallottam már olyat, hogy ultrahanggal állapították meg, de többnyire csak laparoszkópos mûtéttel derítették ki. De ez nam azt jelenti, hogy mindenki, akinek erõs görcsei vannak, ebben szenved. Mivel nem érezzük egymás fájdalmát, szerintem nem igazán lehet nyilatkozni arról, hogy a másiknak mennyire erõsek a görcsei. Arra pedig még a dokik sem tudnak válaszolni, hogy miért éljük meg ennyire másképp. Nem hiszem, hogy mindenki hisztizne, akinek jobban fáj.
11-26.07:12 vagyok. Ezért is írtam, hogy van, akinek erõsebbek a méhösszehúzódásai, másoknak gyengébb (valahol az elsõ mondatok egyike volt). Sajnos én is szenvedek, pedig nem vagyok már fiatal. Tinikoromban rettenetes rosszullétek, ájulás kísérte az elsõ két napomat, most, sok évvel a szülés után is hányok a görcsöktõl, de szerencsére már nem ájuldozok. Én is voltam sok orvosnál, vizsgáltak mindenhogyan, de mindent rendben találtak. Viszont tény, hogy az idõ múlásával megtanultam jobban kezelni, elviselni a rosszulléteket: alig 1-2 ember veszi észre, hogy valami bajom van. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy - mivel minden hónapban ugyanolyan pokolian éreztem magam - nõtt a tûrõképességem. Mindenesetre nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy kisfiam lesz, mert nem akartam, hogy a lányom ugyanennyit szenvedjen :(
A kérdező hozzászólása: Hát igen, én anyukám meg annak örült hogy másodiknak lettem lány, így hátha nem öröklöm, de mégis így lett...Amúgy rajtam se veszik észre, legnagyobb fájdalmamban is én csinálom meg leggyorsabban a feladatokat suliban, de ettõl még semmi sincs rendben. A gyógyszerek meg tönkreteszik a gyomromat, és van hogy mér így sem hatnak:( Olyan igazságtalan!!!

8 hetes terhes vagyok, tegnap előtt kb 1 órán keresztül nagyon görcsölt a hasam és azóta is néha napi pár alkalommal szokott ilyet csinálni. Baj lehet?

Sajnos orvosnál még nem voltam mert külföldön tartózkodom és csak nemrég tutta meg hogy tehes vagyok 2 hét múlva megyünk haza és akkor tudok elmenni orvoshoz. Volt némi barnázgatás de nem sok. Baj lehet?

Legjobb válasz: Nekem is sokat görcsölt a 7-8.hét határán. Azt mondták, van, aki megérzi, mikor kéne megjönnie a menstruációjának, és van, aki ezt 9 hónapon át érzi. Azért hiszem, hogy ebben lehet valami, mert azóta nem görcsöl, már a 10.hétben vagyok. Lehet, hogy ez olyan, mint az, hogy van, aki menstruál a terhesség elején, mert a szervezet emlékszik rá. Nekem ez kicsit furcsa magyarázatnak, de sok helyen olvastam. A Magne B6 nekem is bevált.

Nekem is sokat görcsölt a 7-8.hét határán. Azt mondták, van, aki megérzi, mikor kéne megjönnie a menstruációjának, és van, aki ezt 9 hónapon át érzi. Azért hiszem, hogy ebben lehet valami, mert azóta nem görcsöl, már a 10.hétben vagyok. Lehet, hogy ez olyan, mint az, hogy van, aki menstruál a terhesség elején, mert a szervezet emlékszik rá. Nekem ez kicsit furcsa magyarázatnak, de sok helyen olvastam. A Magne B6 nekem is bevált.
Lehet baj is igen. Magne b6 kellene neked, és sok pihenés. Nagyon sok pihenés. Igyál sokat, és kezdj el terhes vitamint is szedni
Háááááát, lehet, hogy a magneb6 csodákra képes és csupán ahogyan az elöttem szóló irta sak a szervezet "emlékszik" a menstruációs idõszakra és a kérdezõ pont a terminus idejében van de én nem gondolnám azt, hogy a terhesség alatt a görcs és ez legyen bármilyen görcs az megengedett és egy kis magnézium helyre hozza.Pláne ha barnázás is társul ezekhez a görcsökhöz. Szóval én mielöbb orvoshoz mennék.Gondolom külföldön is vannak nõgyógyászok és tekintve a helyzet sürgõsségét én biztos nem várnék még 2 hete amig hazajövök. Szóval ijeszgetni nem akarok, távol álljon tõlem de nem hiszem, hogy rendben van a görcsölés és a barnázáa.Intõ jelnek tessék venni és orvoshoz fordulni de mielöbb!!!! Jó egészséget kivánok:13 hetes kismama
Szió! Elsõsorban orvos nézzen meg, de nekem ugyan ez volt 3 hónapig, utána szépen fokozatosan eltüntek a görcsök. Magne B6-ot szedtem, meg Duphaston-t(sárgatest hormon). Nekem sajnos a petefészkem nem termelt ki elég sárgatestet, ami a méhlepény kialakulásához kell. És a terhesség vége felé megint görcsölgettem, de akkor már enyhébbeket. Most mára 7 és fél hónapos kisfiúnak örvendhetek. Kitartás!
Szia!6hetes terhesen én is görcsöltem enyhén, és volt barna folyásom is.Én azonnal mentem az ügyeletre és kaptam Utrogestan hüvelykupot.Sokat kell pihenni és vitamint szedni.Én is akkor voltam elõször dokinál, de féltem, hogy baj lesz és nem vártam egy napot sem tovább.Szerintem te se várj, nehogy baj legyen.Jó egészséget!

Nagyon görcsölök. Holnap leszünk 7 hetesek. Egyáltalan nem vagyok rosszul, de nagyon sokat görcsöl, fáj lent a hasam. Éjszaka is arra ébredtem, hogy belenyilalt a fájdalom és eltartott egy ideig amig elmult. Valami baja lehet a babának?

Doki még nem látott. Külföldön élek, itt el?ször a háziorvoshoz kell menni, aki felveszi az adataimat, és továbbitja a terhesgondozonak, tehát még nem volt semmi vizsgalat. Kicsiit pánikolok…

Legjobb válasz: Szia! Dokihoz mindenképpen menj el, már lassan itt az ideje, de ne aggódj, én u.i. voltam. Rosszabb volt mint a mensi görcs, sokszor kiegyenesedni sem tudtam. A 6. héten kezdõdött, és kb. a 9-10.-ig tartott. Gratulálok a babához, és boldog ünnepeket

Szia! Dokihoz mindenképpen menj el, már lassan itt az ideje, de ne aggódj, én u.i. voltam. Rosszabb volt mint a mensi görcs, sokszor kiegyenesedni sem tudtam. A 6. héten kezdõdött, és kb. a 9-10.-ig tartott. Gratulálok a babához, és boldog ünnepeket
Az elsõ vagyok. Elmaradt, hogy már 27 heteske
Én azt tanácsolnám hogy mihamarabb kezd el a Magne B6 szedését. De tudom, hogy külföldön nincs olyan. Próbálj meg a gyógyszertárban valami hasonlót venni. Nagyon szükséged lenne rá. Én is görcsölõs voltam nagyon az elején. Nekem sokat segített a gyógyszer.
szia! irány a gyógyszertár és vegyél magnéziumot - ha nincs magne b6, akkor megteszi a magnézium pezsgõtabletta is - nagyon jó görcsoldó, sokkal jobb lesz utána, hidd el! nekem is ez segített a görcsökre 26 heteske
Szia! Nekem is ez volt, nagyon sokat fájt a hasam kb a 10-12. hétig.Azért van mert nõ a méhed, nyúlnak a méhszalagok, átrendezõdik a "berendezés":) .Csatlakozom az elõttem szólókhoz;vegyél magnéziumot, de azért lassan elmehetnél dokihoz is.Ha tényleg ilyen hosszadalmas procedúra, ideje belevágni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom, a valaszokat, kicsit megnyugodtam. A haziorvosnal mar voltam kedden, de ugy nez ki, hogy a terhesgondozo csak janurban jelentkezik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!