Találatok a következő kifejezésre: Nagyon feszül hasam, (86 db)

Keményszik a hasam vagy csak a pici nyomja ki magát? Néha nagyon feszül a hasam, és kemény. De nem olyan nagyon keményszik. Szóval teljesen nem tudom, hogy ez most haskeményedés vagy csak Õ csinál magának helyet

Legjobb válasz: Hány hetes vagy???nekem ha keményszik a hasam alja keményszik,de egy pillanat alatt görcsbe tud rándulni.Amúgy nekem is tud feszülni a hasam,majd meg fulladok,de sztem azért mert most már nagyon nõ a baba.Én 32hetes vagyok és napjában többször feszül a hasam,meg a rekeszizmomat nyomja úgy,hogy alig kapok levegõt néha.Nekem volt,hogy napjában többször is keményedett a hasam alja.gyógyszert írt fel a dokim,mely lazítja a méh simaizmait.ez azért kell,hogy ne szülessen meg idõ elõtt a baba.

Hány hetes vagy???nekem ha keményszik a hasam alja keményszik, de egy pillanat alatt görcsbe tud rándulni.Amúgy nekem is tud feszülni a hasam, majd meg fulladok, de sztem azért mert most már nagyon nõ a baba.Én 32hetes vagyok és napjában többször feszül a hasam, meg a rekeszizmomat nyomja úgy, hogy alig kapok levegõt néha.Nekem volt, hogy napjában többször is keményedett a hasam alja.gyógyszert írt fel a dokim, mely lazítja a méh simaizmait.ez azért kell, hogy ne szülessen meg idõ elõtt a baba.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat kifelejtettem 25. hétben vagyok
Amikor a baba nyomja ki magát az nem fájdalmas legalábbis nálam.Viszopnt, amikor keményedik a hasam akkor alig tudok lépni.Kb 100 m séta után indig bekeményedik pedig napi 500 mg maGNÉZIUM B6-OT SZEDEK, de most növésben avgyunk így a 28. héten úgyhogy ennek tulajdonítom ezt a relatív sok méhszalagnyúlást és keményedést.Iszonyat rossz, de hát ez van. Amúgy amikor nekem a pici nyomja ki magát az úgy történik, hogy szépen lassan nyomódik ki a pocim egyik oldala, aztán vissza.Hogyha ilyenkor benyomom én is óvatosan az újjammalé akkor megkezdõdik egy hosszabb játék részlérõl és ki-be mozog a pocakom. Imádom :oD
Szia Nekem azt mondta az orvos, h ez teljesen normalis, En is a 25.hetben vagyok. Azt mondta, h nagyon kellemetlen akkor szedjek ra mgne b6-ot, de nekem nincs tul gyakran es nagyon hamar el is mulik, igy nem szedek ra semmit. Azert Te is beszelj az orvosoddal, h esetleg ha nagyon kellemetlen lenne neked akkor mit szedj ra. Boldog babavarast kivanok

Pozitív lett a tesztem, pénteken megyek orvoshoz. Normális ilyenkor hogy nagyon feszül a hasam? Aggódom.

Most lett poz tesztem, pénteken megyek dokihoz. :)

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, nõ a méhed, persze, hogy feszül, húzódik alul a hasad. Viszont nem érdemes ilyen hamar elmenni orvoshoz, csak ha legalább már két hete kimaradt a vérzésed. Lehet, hogy most meg se vizsgál, de semmiképpen nem láthat sokat. 5. héten esetleg petezsákot, a 6. héttõl pedig, ha nagy szerencséd van, esetleg szívhangot. A 6. hét elõtt elmenni felesleges.

Ez teljesen normális, nõ a méhed, persze, hogy feszül, húzódik alul a hasad. Viszont nem érdemes ilyen hamar elmenni orvoshoz, csak ha legalább már két hete kimaradt a vérzésed. Lehet, hogy most meg se vizsgál, de semmiképpen nem láthat sokat. 5. héten esetleg petezsákot, a 6. héttõl pedig, ha nagy szerencséd van, esetleg szívhangot. A 6. hét elõtt elmenni felesleges.
Én is várnék még a dokival... A hasfeszülés meg teljesen normális, nekem is elég sokat fájdogál, de érzem is rendesen tapintással, hogy irtózatos iramban nõ a méhem :) 9 hetes
Nekem másfél hete késik, most léptem a 6. hétbe és még mindig megjön érzésem van. Semmi gond ezzel. Az orvoshoz én jövõ hét csütörtökre vagyok bejelentve. Akkor foogom betölteni a 7. hetet. Az elsõ babómmal is 8. hetesen voltam és már volt szívhang. Szerintem ráérsz még.
Én ma lettem 6 hetes, és ma voltam orvosnál, és már volt szivhang:-)Nekem különösebb tüneteim nincsenek, a mellfeszülésen kivül, inkább csak fáradékonyabb vagyok.

Ma veszem be az utolsó clostit /5x2/ tegnap óta nagyon feszül a hasam alja, lehet hogy a peteéréstől van?

Legjobb válasz: A Clostinál sosem lehet tudni, biztos, hogy nagy löketet ad a lenti változásokhoz, hiszen ez a célja. Nekem is feszül a hasam alja, de már 7 napja vettem be az utolsó tablettát. Nyugodtan engedd el magad és ne félj a tünetektõl, csak erre az orvosok nem készítenek fel. Engedj a reakcióknak, mert a stresszel legátolhatod közvetetten.

A Clostinál sosem lehet tudni, biztos, hogy nagy löketet ad a lenti változásokhoz, hiszen ez a célja. Nekem is feszül a hasam alja, de már 7 napja vettem be az utolsó tablettát. Nyugodtan engedd el magad és ne félj a tünetektõl, csak erre az orvosok nem készítenek fel. Engedj a reakcióknak, mert a stresszel legátolhatod közvetetten.
Én is igy voltam. Nekem is nagyon feszült a hasam. Most volt az elsõ hónapom.

Két napja nagyon feszít a hasam közepe, de mintha szét akarna repedni, máskor szúrás szerű fájdalmat érzek. Normális ez 34 hetesen vagy irány a doki?

Legjobb válasz: Azt én sem tudom, hogy mennyire normális ez, de hasonló cipõben járok. Olyan a hasam, mintha szét akarna durranni, a bõröm is nagyon feszül. Ahogy én utánaolvasgattam a baba növekedése okozza. És én még csak a 32. hétben vagyok.

Azt én sem tudom, hogy mennyire normális ez, de hasonló cipõben járok. Olyan a hasam, mintha szét akarna durranni, a bõröm is nagyon feszül. Ahogy én utánaolvasgattam a baba növekedése okozza. És én még csak a 32. hétben vagyok.

Mit tegyek? 20hetes terhes vagyok és nagyon feszül a hasam. az egész, mintha téglákat pakoltak volna bele, nem görcsölök, nem fáj... csak nagyon feszít :(nagyon kellemetlen.

Legjobb válasz: szia ,napi 3×2 magne B6,de azért a dokival konzultálj elöbb.Én azt szedem ,attol független még igy is szokott,nem tudom te szeded-e,beszéld meg vele.29 hetes kismama.

szia , napi 3×2 magne B6, de azért a dokival konzultálj elöbb.Én azt szedem , attol független még igy is szokott, nem tudom te szeded-e, beszéld meg vele.29 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: így értem, köszi!igazad van, fontos a gyógyszer pontos neve, de az is fontos, hogy mindenki elolvassa a "használati útmutatót"
Ua. vagyok aki az üzenetet írta a kismamáknak, én írtam még erre hogy egyesek milyen felelõtlenek. Csak hogy értsd.
magnézium tényleg tul adagolható, akár a ca is, , , figyelni kell a napi mennyiségre....
A kérdező hozzászólása: felelõtlen!!!kire, mire érted?
A magne b6-tal vigyázzatok mert 36hét után ne szedjétek!A szülési görcsöket enyhíti ezáltal a méhösszehúzódást is és nehezebben fogy a méhszáj nyílni.Tapasztalat.A dokim elfelejtette mondani , és én végig szedtem, ezért nagyon megszenvedtem miatta a szülést!
Ez már dühítõ, hogy egyesek milyen felelõtlenek!
Nekem is feszül és mostanában még inkább, már szinte fáj! 26 hetes vagyok, szerintem nincs másról szó mint arról , hogy nõ a kis magzatunk. Csinálja a helyet, attól persze egyed a magneB6ot, csak próbállak nygtatni meg magamat si :) )) mert nekem meg sokszor olyan mintha szét akarna szakadni a köldököm. Biztos természetes, de néha engem is aggaszt. Nyugi már félúton vagy! ;) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: de a renie-re az van írva , hogy egy hétig lehet szedni folyamatosan :S
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszadónak: nekem általában ebédutántól van, és valóban nem görcsõl nem fáj, de azért baromira kellemetlen :( lehet tényleg egymásra találtunk :) boldog babavárást mindenkinek
nekem egyszer itt azt irták hogy a bekeményedés olyan mintha görcs lenne és fájdalmas na nekem se olyan van hanemcsak mintha megnölne és már semmi nem férne bele ez szerintem pufadás legalábi én ugy érzem mostmár és reniet szoktam beveni általába elmulik jókat büfizek utána ja és inkább délután estére jelentkezik ez a dolog na remélem páromra találtam és neked is ez van ez jobb mint a keményedés jó baba várást 20hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi, de úgy gondolom ez nem igazán bekeményedés, hanem inkább feszít :(
Én is 3x2 Magne B6-ot ajánlom nekem bevált, de kipróbálhatod a magnézium pezsgõtablettát.
Nekem is nagyon sokat keménysedett ebben az idõben, minden mozgásra beállt. Tudom mit érzel. Nekem a doki most 3X1 magnézium port írt fel, de itt olvastam, hogy sokaknak az sem használ. Nekem talán kicsit jobb tõle. De mindenkép beszélj vele, magadtól ne kezdj el szedni semmit. És ahol csak tudsz, pihenh meg, ha nem muszály, ne mozogj.
A kérdező hozzászólása: azaz 3x2-t?
A kérdező hozzászólása: napi 1-2 szedek.amíg nem megyek dokihoz bátran szedjek be 2x3-at? köszi a választ boldog babavárást
Szia! 5 éves a gyermeked nem? jól vagytok?:)

Másfél hét mulva kell megjönnie, de már egy hete fáj a fejem kicsit, nagyon feszül a mellem, magas a savam, és állandóan feszül a hasam. Ez lehet terhesség jele?

2-án volt meg, két napig, és csak kevés, utána barna pöttyözés. Mensi el?tt négy nappal voltam a párommal. Teherbe eshettem? Három hónapja nem szedek gyógyszert.

Legjobb válasz: Ja, és nagyon megköszönném a válaszokat, mert ti mind kismamik vagytok, és már jobban látjátok, mi is történik ilyenkor! És gratulálok minden boldog kismamának! :-)

A kérdező hozzászólása: Ja, és nagyon megköszönném a válaszokat, mert ti mind kismamik vagytok, és már jobban látjátok, mi is történik ilyenkor! És gratulálok minden boldog kismamának! :-)
Teherbe esni bármikor lehet, még menstruáció alatt is. Én is a mensi elõtt pár nappal lettem terhes... :) 7 hetes kismama
Szia!Itt nem mindenki kismama!Sajnos!Sok a kismamajelölt is! Ha másfél hét van a menstruációdig, akkor lehet, hogy csak most volt peteérésed!Peteérés a menstruáció elsõ napjától számolva kb. a 14. napon van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! De nem gond, hogy megjött? Ma reggel csináltam tesztet és az negatív lett. Korai volt még? Köszönöm, ha válaszolsz megint, mert nagyon szeretnék babót! :-)
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy akkor van, de így még soha nem éreztem magam. És remélem neked is lesz babád. ( meg nekem is :-) A derekam meg a hasam már egy hete folyamatosan fáj, feszül.
Tesztet leghamarabb a nem várt menstruáció elõtt 2 nappal érdemes csinálni, vagy a napján.Attól, hogy kicsit véreztél még lehetsz terhes. A tünetekrõl annyit, hogy én a múlt hónapban már minden tünetet érezni véltem, aztán meg mégis megjött.Na de talán majd most!Drukkolok neked is!
A kérdező hozzászólása: Én is drukkolok neked, meg magamnak is. Nem tudom mennyire lehet ezt bemesélni, de én soha nem voltam szédülõs, és most a tarkómat annyira feszíti, hogy állandóan kóválygok. És a derekam is le akar szakadni. ezt nehezen tudom "beképzelni" :-) remélem babuci, ha nem, vár még egy hónap.

Mitől van az, hogy 2 napja nagyon feszül a hasam, mintha szét akarna szakadni( nem méhösszehúzódás, és nem is a belek), de nagyon feszül?

Más is van így? Lehet most került feljebb a méh? Nehezebben is jött a leveg?, de nem mindig érzem.Van olyan,hogy nem tud tágulni a méh?Lehet hogy ez az volt? Köszi el?re is,24 hetes kismama

Legjobb válasz: szia. én 23hetes terhes vagyok, ugyanezt érzem álltalában.a doki azt mondta, hogy a méh tágul( és igen ezekben a hetekben megy felfelé ), illetve a tartó szalagok nyúlnak és még sok más szerv rendezkedik.ez sajnos ilyen :( kitartás / nekem is / boldog babavárást

szia. én 23hetes terhes vagyok, ugyanezt érzem álltalában.a doki azt mondta, hogy a méh tágul( és igen ezekben a hetekben megy felfelé ), illetve a tartó szalagok nyúlnak és még sok más szerv rendezkedik.ez sajnos ilyen :( kitartás / nekem is / boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi, neked is boldog babavárást!
Igen nekem is szokott lenni, egy kicsit könnyebb ha olyankor ledülök és felpocolom a lábamat.Boldog babavárást 26hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem, nekem tényleg nagy hasam van, nem csak egy kis sörhas; ha elengedem olyan mintha terhes lennék komolyan...
Méregtelenítened kellene, sok folyadékkal, teával, magas rosttartalmú gyümölccsel, sok zöldséggel. Én is ilyen gonddal küszködtem, az átlagosnál jobban oda kell figyelnünk a méregtelenítésre. Ajánlanám még mindehez a grapefruit mag-cseppet is.Tele van vitaminnal, plusz rengeteg káros gombát és baktériumot elpusztít.
igen..keress valami jó méregtelenítõ kúrát a neten. elõtte csinálhatsz gyümölcs napot hogy kicsit fokozatosabb legyen a megvonás.
A kérdező hozzászólása: És ez most azért van, mert teli van méreggel a szervezetem? Most már fogyókúrázok egy ideje, naponta több, mint 3 liter vizet megiszok mellé, de bõ 2 hét alatt még semennyire se ment lentebb a hasam :(
A méregtelenítés nem jó semmire, felejtsd el. Némi diéta megoldja a dolgot. Egyébként ha csak 5-6 kiló plusz van rajtad akkor simán lehet hogy csak te látod úgy hogy kilóg... fõgleg ha rossz a tartásod. Esetleg némi hasizomgyakorlattal megerõsítheted a hasfaladat. Ez sztem inkább csak testképzavar...

26 hkm vagyok, most valahogy nagyon feszul a hasam. Es olyan gyenge vagyok, vagyis furan erzem magam. De a kisfiam eleg aktiv meg most is. Ez bajt jelent?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy hogyan feszül. Nekem is szokott, mikor a kislányom nekifeszül, vagy keresztbe fordul, és úgy próbál nyújtózni. Vegyél be rá egy-két szem magnéziumot, mert ez lehet, hogy simán csak a méh keményedése. A magnézium hatását kb. 1 órán belül érezni fogod. Szerintem, nincs gond, de ha nem enyhül 1-2 órán belül, hívjátok fel akár a védõnõtöket is. (Nem harapnak a védõnõk akkor sem, ha este telefonálsz, mert nem érzed jól magad és bizonytalan vagy.) 27 hkm

Attól függ, hogy hogyan feszül. Nekem is szokott, mikor a kislányom nekifeszül, vagy keresztbe fordul, és úgy próbál nyújtózni. Vegyél be rá egy-két szem magnéziumot, mert ez lehet, hogy simán csak a méh keményedése. A magnézium hatását kb. 1 órán belül érezni fogod. Szerintem, nincs gond, de ha nem enyhül 1-2 órán belül, hívjátok fel akár a védõnõtöket is. (Nem harapnak a védõnõk akkor sem, ha este telefonálsz, mert nem érzed jól magad és bizonytalan vagy.) 27 hkm
Én csak 14 hetes vagyok, de valahogy ma az enyém sem fér el a bõrében. Fáradt nem vagyok, de vasárnap és hétfõn legalább 15-15 órát aludtam. Pedig nem vagyok egy nagy alvós.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszotokat, mindenkepp telozok ha nem mulik el
A gyengeség normális néha napján.a Keményedés is "normális".vegyél be magnéziumot, napi 3-4 be lehet venni.(magne-B6, de a magnerot erõsebb.)recept nélkül kapható mind a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Okszis :) koszike
Pár hete nekem is nagyon feszült napokig, meg is ijedtem. Utólag tudom már hogy a stressztõl volt, a melóhelyemen nehéz napjaim voltak. A védõnõ szerint hagyjam abba a munkát, nem éri meg. Persze ahogy csökkent a nyomás, elmúlt ez az ijesztõ feszülés, és azóta sem jelentkezett. Az utódomat is be kell tanítanom, így még 6 hetet lehúzok valahogy, de ha újra elõjön a feszülés, felállok és befejezem. Engem meg is ijesztettek, hogy simán megindulhat a szülés, ha napokig keményedek, feszülök, mert ilyenkor méhösszehúzódások vannak. Szintén 26 h km
Gyulladás, ciszta, akármi. Látatlanban még a doki sem fogja neked megmondani.
Nekem is ilyenek voltak mindkét terhességemnél. Nyúlnak a méhszalagok, teljesen normális. A sok keményedésrõl viszont szólj az orvosnak, én annak idején gyógyszert szedtem rá.
A kérdező hozzászólása: Bocsi lemaradt 37hetes vagyok:-) lehet hogy a frontra reagálok így?
Ha 37 hetes vagy, akkor nem gond a keményedés. Egyre "aktívabb" a méhed, egyre közelebb a szülés. Én a 24, illetve a 22 héten (két külön terhesség) keményedtem sokat, ezért kellett izomlazító gyógyszert szednem. Könnyû és gyors szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszi:-) hát én már kicsit reménykedem hátha esetleg szülés közeleg de kb inkább csak a front lesz! Csak ezek a szurkálások nagyon újak! Azok mik?
Nekem azt mondta a doki, hogy a méhszalagok nyúlnak, azok okozhatnak szurkáló érzést. de nekem ezek a 25-26 hét környékén voltak rendszeresen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!