Találatok a következő kifejezésre: Nagyon félek.21. vagyok (12 db)

Nagyon félek.21. hetes vagyok és egy jó óra hosszáig moccani nem bírtam az ágyban, akkor erőseket nyílalt a hüvelyembe olyan éleseket, és a ott alul a csontokba is. Mi ez? Baj van?

7 ÉVE VÁRT BABA

Legjobb válasz: Ha ennyire megijedtél, miért nem hívod fel inkább a dokidat és kérdezed meg tõle? Szívbõl kívánom, hogy ne legyen semmi baj.

Ha ennyire megijedtél, miért nem hívod fel inkább a dokidat és kérdezed meg tõle? Szívbõl kívánom, hogy ne legyen semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Most teljesen elmúlt, a dokim délután van megyek hozzá. Csak érdekelnek ilyen esetekben a következmények. Nem bírnám ki ha lenne valami vele :(
A kérdező hozzászólása: Azt még hozzá teszem hogy miközben így fájt, 2x rugott a baba, ez azért jót jelent ugye?
Nekem is volt hasonló a 24-32. hét között, csak nekem a jobb petefészkem körül nyilalt/fájt annyira, hogy moccani sem bírtam. A dokim azt mondta, hogy ez nem nagy baj. Azóta már van egy teljesen egészséges 2 hónapos babám. Ne izgulj, beszéld meg te is a dokiddal!

21/F vagyok, sajnos nagyon durván rászoktam az alkoholra, 0-24 részeg vagyok. Le akarok szokni róla de nagyon félek a delirium tremenstől, de a kórházat el akarom kerülni. Hogy lehet otthon kezelni ezt a dolgot?

Legjobb válasz: Gratulálok! Elsõ lépés meg volt. Második, az elvonó. Azért van, mert ott tudnak rád vigyázni, kapsz gyógyszereket, pont az elvonási tünetekre. Hajrá, szurkolok!

Gratulálok! Elsõ lépés meg volt. Második, az elvonó. Azért van, mert ott tudnak rád vigyázni, kapsz gyógyszereket, pont az elvonási tünetekre. Hajrá, szurkolok!
Az elsõ lépést már megtetted azzal, hogy felismerted, beismerted, hogy így nem mehet tovább. A májadat tönkre teszi teljesen. Orvoshoz fordulnék mindenképp.Megoldás lehet az is, hogy hasonszõrûekkel próbálj errõl beszélsz, kinek hogy sikerült a leszokás.Mert valami miatt rászoktál, ezt kellene kibogozni.
A kérdező hozzászólása: Te okoska, nem ér semmi baj részegen mivel már annyira hozzá vagyok szokva hogy csak az elvonási tüneteket kellene legyõznöm, nem vagyok se agresszív se semmilyen az aloholtól
Kedves alkoholista! Õ se volt agresszív! Csak beléjük hajtott autóval, hott részegen. És õ megúszta, a [email protected]ázi. 23 éves volt. Tudod, az ilyent szétszedném. De keress rá a januári rendõrségi hírekben. Májusban lesz a tárgyalása.
A kérdező hozzászólása: 1. nincs se jogsim, se autóm 2. az illetõ valszeg nem alkoholista volt csak simán berúgott valami bulin. Az én esetemben alkoholizmusról van szó, a kettõ közel sem ugyanaz. 3. Nem értetted a kérdésem, én azért iszok hogy elkerüljem a delíriumot, nem azért hogy jól bebasszak, utálom az alkoholt és meg akarok szabadulni tõle, keresem a kiutat
Jól van pesti kiscsákó, én veszem a lapot. Szar egy helyzetben vagy, és örülök, hogy próbálod racionalizálni. Inni, és letenni a piát nehéz. Pláne, végleg úgy, hogy ledobhass egy viszkit az ismerõs borzongás nélkül. Mert ez is lehetséges. A te embered Dr. Birkás Dezsõ. Nem tudom, hogy még a Kútvölgyin dolgozik-e, de nívója volt õ a témának. Megtaláljátok a hangot, nem hülye (sõt). A kiút egy karnyújtásnyira van... ne engedd elszállni! Sok sikert még egyszer!
"Inni, és letenni a piát nehéz." Sõt, a két dolog együttesen kizárt.
"Az én esetemben alkoholizmusról van szó, a" Ez ok a büszkeségre. Mellesleg 2 év piálással nem válik senki alkoholistává. Úgyhogy ha le akarsz szokni, tedd le a poharat, azt annyi. Ne kábítsd saját magadat, hogy ez micsoda nagy hõsiesség.
A kérdező hozzászólása: már sikerült, szereztem Válium-ot egy felsõbbéves haverom csórta a klinikából, az elsõ 2 éjszaka/nap még ígyis pokoli volt, de nem voltak komolyabb hallucinációk. Mostmár sinen vagyok köszi a kommenteket.
A kérdező hozzászólása: Már 3 napja nem láttam alkoholt, váliumot is már csak este szedem egy hétig még... és végeztem is az itallal. Áhh, jó érzés már kicsit józannak lenni.
Ez szuper, csak így tovább!!
nagyon ügyes vagy:) remélem nem fogod megint elkezdeni. kicsit fura a másik oldalt olvasni, apám dühöngõ alkoholista, az a szakmunkásbajuszos-fajta, a sarki k*rvának fütyülõs. vagyis igazából már szinte skizo, mert abban az idõben (heti 1 nap) amikor józan, akkor akár jófej is lehetne, mert alapvetõen az, amikor meg részeg, átvált egy alpári primitív agresszív állatba, majd a földig issza magát - tudod az a "nekemkell-levenni-a-cipõjétis-téma." 50 éves, tehát viszonylag fiatal, de már a kamaszkori fotóin folyton látom, hogy nem józan, sem az esküvõjén, sem a mi gyerekkori képeinken, tehát következtetve olyan 30 éve alkoholista. Ilyen esetben mit lehet tenni még? Õ nem hajlandó elmenni ezzel sehova, nem is akar. Már minden reggelt hányással indít, van, hogy délig lecsúszik egy fél liter royal. ennek vannak stádiumai? ez a gyakori hányás, folyamatos köhögés mit jelent? köszönöm, ha válaszolsz, és tényleg kívánom a legjobbakat.
Ez egy kamu dolog. 2 nap váliumozással senki sem szokik le a piáról. Ennél azért több kell.
Én nem sajnálnálak, ha piásan bármi baj érne. Most tárgyalják egy ilyen barom perét, aki egy vétlen családot kiirtott részegen. ( apa-anya-két kislány)
Annyiban tudok segíteni, ha kérés, hogy jövõ héten rákérdezek, kit-kiket lenne érdemes felkeresni Pesten. Társszakmában dolgozok, de teljesen más szakterületen.
A kérdező hozzászólása: óó, hidd el még ez a legegyszerûbb az egész biokémia tudományon belül :P
A kérdező hozzászólása: Én meg tudom állni ivás nélkül, csak amint abbahagyom és kijózanodok, kezd szinte széthasadni az elmém, remegek és iszonyú érzéseim vannak, ezért újra innom kell. De mivel egyedül élek albérletben nincs ki vigyázzon rám, és ha a szüleim megtudnák a dolgot, abból nagy baj lenne.
Irány egy pszichiátria, elvonóra fognak küldeni, de sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Tudom miért szoktam rá, a magány és a boldogság hiánya miatt. Azt is tudom hogy le tudok róla szokni így 2 év durva ivás után, de nem fekhetek be az elvonóba, orvosi egyetemre járok nem lehet hiányoznom (tudom szégyen-szégyen)
A szüleid elõtt nem szabadna titkolnod, õk is biztos segítenének a megoldás megtalálásában.Nem beszélve arról, hogy az alkohol rengeteg pénzt felemészt. Én nem vagyok orvos, az elvonási tünetek hátterét nem tudom hogy lehet kezelni, biztos van erre is egy protokoll. Talán így egy pszichológus-orvos team-ben kapaszkodókat kaphatnál. Késõbb sportolhatnál, az akaratodat is edzené. Vagy túrázz például, ott biztos barátokra, kapcsolatokra lelhetnél, feltöltõdhetnél és "egy boldog kapcsolat is hamar kopogtatna."
A kérdező hozzászólása: Én tudom a pontos biokémiáját a folyamatnak, a delírium kialakulásának okait. Ezt egyetemen is tanultuk. Az a baj hogy halálos lehet, és hiába tudom mit mivel kell kezelni, hogyha elvesztem az eszem, hallucinálok stb. akkor nem tudom már kezelni magam.
21 évesen 2 év ivászat után is kialakulhat? Ez nem olyan "hosszú idõ". Írod, hogy letudnál szokni.Képes vagy rá! Lehet, hogy csak az elsõ néhány nap nehéz, valami gyógyszer biztos van az elvonási tünetekre, a megelõzésére, ami nem az alkohol.
Nos kérdésem, melyik orvosira jársz? A SOTÉ-n és a POTÉ-n tudok embert, aki segíthetne, ha Szegedre vagy Debrecenbe jársz, keresd fel a legközelebbi pszichiátriát, tudod, hogy mûködik.
A kérdező hozzászólása: Seduxen erre a legmegfelelõbb, diazepám a hatóanyaga mint régen a Váliunak, csak bonyolultabb a dolog, mert még 1000 minden van ami életveszélyes következménye lehet az alkoholelvonásnak, mivel az agyban az alkohol több életfontosságú élettani rendszerekre fejti ki a hatását. És ebbõl a benzodiazepám származékok csak a GABA neurotranszmitter rendszert teszik helyre a krízishelyzetben, van sok más kockázati faktor :/
http://www.drogok-nelkul.hu/ala.html találtam egy alapítványt, biztos vannak hasonlók még, vagy õk is ajánlhatnak a lakhelyedhez közel esõt. Közben elolvastam a delirium tremensrõl az alapdolgokat. A kórházi háttér a megelõzésénél minden forrásban szerepel.
A kérdező hozzászólása: SOTE-ra járok.
Köszi az infókat a gyógyszerekrõl. Elég bonyolult a biokémiája.
Kedves kérdezõ!! SOS! Te már megválaszoltad a kérdést, és remélem azóta is jól vagy! Segítség kellene! Ugyanaz a problémám mint ami neked volt vagyis a sorstársad vagyok! Csak 25 vagyok! Szintén egyedül, ugyan ezzel a félelemmel! (+ hogy ha nem ebbe halok bele, akkor az ivásba!) Nem tudnál keríteni nekem is ilyen gyógyszert ha nagyon megkérlek? Ha ez megoldás! Életet mentetél vele! Már nagyon kivagyok! Kérlek írj minél elõbb!

Kisfiam 5 hónapos, és napi 5* eszik. Este 8-kor fürdünk.21:00-kor kajci, reggel 5-6 óra közt eszik, de nagyon keveset. Majd 9, 13, 17 órakor normál adagot. Nem baj, hogy a reggeli kajcija, csak fél adag vagy annyi sem?

Mert ugye napi 5* kellene ennie.

Legjobb válasz: az én kisfiam sem reggelizett ennyi idõs korában, bár õ a fogától evett kevesebbet szerintem. aztán ahogy jött ez az állapot, úgy el is múlt, mostmár megint eszik szépen. de hetekig csak fél adagot evett, szerintem nem baj, ne törõdj vele.

az én kisfiam sem reggelizett ennyi idõs korában, bár õ a fogától evett kevesebbet szerintem. aztán ahogy jött ez az állapot, úgy el is múlt, mostmár megint eszik szépen. de hetekig csak fél adagot evett, szerintem nem baj, ne törõdj vele.
Az én kisfiam 11 hónapos lesz és sem eszi meg a reggelijét (a teljes adagot). Szerintem ez nem probléma ha a nap többi szakában megeszi azt az adagot amit adsz neki. Tápszeres vagy anyatejes, mert tudod az alma a barack és a meggy csak nasi neki!!!! Azok nem fõételek a számára.

21 hetes babás vagyok és nagyon félek, mert csak ritkán és keveset mozog a Manóm, normális ez?

Aug 14-én moccant el?ször, de van olyan nap amikor nem is érzem, lehetséges hogy nem mindig veszem észre amikor mozog?

Legjobb válasz: Szia! Én ennyi idõs terhesen még nem is éreztem a mozgást,csak a 24. héten. Akkor is csak igazán este,mikor lefeküdtem és a hasamra raktam a kezem. Szerintem még nagyon picike,a hely is nagy neki,ezért érzed ritkábban a mozgást. Szerintem nincs miért aggódnod:)

Szia! Én ennyi idõs terhesen még nem is éreztem a mozgást, csak a 24. héten. Akkor is csak igazán este, mikor lefeküdtem és a hasamra raktam a kezem. Szerintem még nagyon picike, a hely is nagy neki, ezért érzed ritkábban a mozgást. Szerintem nincs miért aggódnod:)
Szia! Ne aggódj, nálam is így volt, aztán úgy beindult, mint a fene!
Szia. Nekem a 21-ik héten mozdult meg elõször. Akkor még nem éreztem mindennap mozogni, de ilyenkor már gyorsan nõl, úgyhogy hamarosan mindennap fogod érezni. Mozog õ, de még picike, és nem érezheted minden mozgását. Én most voltam uh-on, és elõtte bosszankodtam, hogy pont most kell aludnia a babámnak, de nem aludt, folyamatosan mocorgott, csak nem éreztem, pedig már a 28-ik hetet betöltöttem, és 1200 grammra saccolják a babát. Ne aggódj, tudom, hogy ijesztõ, de nincs semmi baj. További szép babavárást!
Szia!17 hetesen mozdult meg elõször a manóm:) elõször csak remegõ érzést éreztem, de utána már mozogtt rendesen most a 28 hétben járok és nem kell mondjam nagyon aktív:) Mindenkinél más valakinél sokat mozog valakinél keveset, de ne aggodj, lehet még picike, de ha továbbra is így maradna, akkor keresd fel az orvosodat!Megjegyzem nekem is keveset mozogott az elején!
A kérdező hozzászólása: Tündérek vagytok! Köszönöm a megnyugtató válaszokat, a párom szerint igazi kis paramami vagyok :) Szép Babavárást Nektek!

Nagyon félek! Mi van ha terhes vagyok? 21/L

Máj. 24.-én voltunk utoljára együtt a barátommal óvszerrel védekeztünk. Amikor elõször voltunk együtt akkor is védekeztünk de nem lett semmi baj pedig akkor is paráztam. Rendesen megjött. Most 8 nap telt el az aktus után és azt hallottam 10-12. nap ágyazódik be és akkor érdemes az elsõ tesztet megcsinálni. De lehet akkor is ha nem jön meg idõben. Nekem 1 hét múlva kell megjönnie. Azért is félek mert nemrég volt laza székletem, a jasam fájt, most meg puffadtnak keménynek érzem. De lehet csak sokat ettem és nem tudok wc-re menni. Máskor is szokott lenni székrekedésem nálam ez gyakori. Ugyanúgy védekeztünk mint elsõ alkalommal és nem szakadt ki akkor. Kérlek nyugtassatok meg hogy nincs semmi baj!

Legjobb válasz: Ne idegeskedj nincs semmi baj, nem vagy terhes.

Ne idegeskedj nincs semmi baj, nem vagy terhes.
Szex után nézzétek meg mindég a gumit hogy rendben van e, és így nem lesz gond. ha védekeztetek nem lehetsz terhes. de egy hét mulva is ráérsz a tesztel.
Ha nem szakadt ki akkor semmi baj nem lehet. Nyugi.
Ha nem szakadt ki a gumi, nem vagy terhes. Simán lehet, h a pms-t érzed már, azért puffadsz meg fáj a hasad.
A kérdező hozzászólása: És azt honnan tudom h nem szakadt-e ki?
Hát meg kell utána nézni, h benne van e a cucc, vagy kifolyt. Gyanítom ezt most már nem tudod.

Nehéz matekból leérettségizni? Nagyon hülye vagyok a matekhoz és félek, hogy megbukok. 21 pont kellene a ketteshez. Hogy csináljam meg?

Legjobb válasz: Én is nagyon féltem, de hidd el nem fogsz megbukni. Egy - mindig van egy tétel, vagy mi, szóval amit be kell magolni. És aztán csak leírni. A feladatok között mindig van egy primitív, amit tényleg a leggyengébb tanulónak is meg kell tudni oldani. Na ennyi a kettes.

Én is nagyon féltem, de hidd el nem fogsz megbukni. Egy - mindig van egy tétel, vagy mi, szóval amit be kell magolni. És aztán csak leírni. A feladatok között mindig van egy primitív, amit tényleg a leggyengébb tanulónak is meg kell tudni oldani. Na ennyi a kettes.
Szia! Mindenkepp legyen nalad fuggvenytablazat, legjobb, ha a sarga (vagy meg ujabb). Minden keplet benne van. Hidd el, a kozepszintu matek erettsegi annyira primitiv, hogyha csak a kepleteket meg osszefuggeseket kikeresed es kiirod a fuggvenytablazatbol, meg megoldasz 1-2 konnyebb feladatot, mar megvan a 21 pont. Minden szamitast irj le, meg ha rossz is, mert a helyes gondolatok is pontot ernek.
Ja, es ami nagyon fontos, hogy mindig irj egesz mondatos, szoveges valaszt a feladatokhoz! Az is pontot er (ne hagyd le az ellenorzeseket sem).
Ezt a bemagolós tételest nem értem, vki magyarázza már el legyen szíves... Amúgy tényleg, még ha vmirõl fogalmad sincs esetleg, próbálj keresni vmi odaillõ képletet a függvénytáblából, mert már a képletért is pontot adnak:D Meg pl ha van egy gúla, sztem ha már rajzolsz egyet és beírod az adatokat, már arra is kár pont.... Nyugi, kettest csak összehozod:)
Nézd át a korábbi érettségi feladatsorokat, mintafeladatokat(Oktatási hivatal honlapja http://www.oh.gov.hu). Sok sikert!
Ha esetleg mégis megbuknál sincs gond.De úgy sem fogsz.Én 1.8al lettem átrugdosva és az érettségim erõs 3as lett, most meg turizmuson tanulok ami köztudott, h matekos. Ha bukta lenne, akkor szól a tanár hamar, hogy be tudd magolni a tételeket, de ott segíteni fognak.Egy lány bukott meg nálunk, de nagyon ari volt a tanárunk is(aki am egy hárpia volt) és az a nõ is aki bent ült:) Arra mennek, h mindenki tmenjen, nem arra, h meghúzzanaka:) )

21 hetes terhes vagyok, a terhesség elején nagyon sűrűn kellett mennem pisilni, éjszaka is többször fel kellett kelnem. Viszont a második trimeszter óta fel sem kelek éjszaka. Ez nem furcsa?

Azt hozzáteszem, hogy három babám van, ezért találom furcsának, hogy ?k már biztosan jobban nyomják a hólyagomat, és iszok is rendesen, napi min. 2 liter vizet. Amúgy örülök is neki, csak olvastam valahol, hogy veseproblémára is utalhat, ezért tartok t?le, hogy nem-e baj. De amúgy napközben járok óránként, kétóránként. A vizelet nem sárga, inkább szinte átlátszó.

Legjobb válasz: Én is így voltam,eleinte sokat annyira örültem volna ha nem kell éjszaka felkeljek,aztán elmult ÉN IS MEGIJEDTEM de nem volt semmi baj csak máshogy helyezkedett a babó!

Én is így voltam, eleinte sokat annyira örültem volna ha nem kell éjszaka felkeljek, aztán elmult ÉN IS MEGIJEDTEM de nem volt semmi baj csak máshogy helyezkedett a babó!
Az jó, ha a vizeleted szinte átlátszó! Szerintem nincs gond, de én sem vagyok orvos, így ha igazán meg akarsz nyugodni, kérdezd meg a dokitól!
szia! Szerintem ne aggódj! Én is 21 hetes vagyok. Az elején a hormonok miatt jártál ki éjjel. Pár hét múlva pedig a babák miatt mivel tényleg nyomni fogják a hólyagot.
A kérdező hozzászólása: Persze, megkérdezem, csak gondoltam addig hátha kapok megnyugtató választ. És kaptam is, köszönöm!

Ha ideges vagyok, rossz hír ér vagy egyáltalán szomorú vagyok a bal halántékom szúr, nagyon fáj és hirtelen jön a fájdalom. Tudok tenni ellene? Félek, hogy baj van, 21 éves lány vagyok.

Ez fél éve tart és hetente, de olykor napjában többször ér

Legjobb válasz: Migrén, keress rá, hogy mivel lehet enyhíteni.

Migrén, keress rá, hogy mivel lehet enyhíteni.
A kérdező hozzászólása: Mindig csak 1-2 percig tart

15vok tetszik egy 21 eves srac! Egyszer csokoloztunk de mostanaba nem nagyon kozelit en tobbet akarnek tole mint baratsag! Mit csinaljak h ram figyeljen vagy hogyan hivjam fel magamra a figyelmet?

Legjobb válasz: Beszégess vele keresd.... aztán mond el neki h úgy érzed h te többet szeretnél mint barátság.....mást nem nagyon tehetsz..max vársz de az meg nem jó.

Beszégess vele keresd.... aztán mond el neki h úgy érzed h te többet szeretnél mint barátság.....mást nem nagyon tehetsz..max vársz de az meg nem jó.
Mindenféleképpen tudasd vele, mit érzel.Jobb tiszta lappal játszani.Amúgy mégjobban belebolondulsz.Hasonló cipõben jártam.Járj több szerencsével.De ha nem kérdezed meg...attól nem lesz jobb...
A kérdező hozzászólása: koszii..de felek....nem merem elmondani...valami jo modszeretek nincs?ezeken kivul koszi az eddig iroknak csak annyi a gonnd hogy felek!
Óóóóó :) Kis félénk kislány :) Én csak 19 és fél éves vagyok, ha akarsz hagyj üzit az e-mailemen ;)
A kérdező hozzászólása: en amugy bevallalos es bator vagyok minent megcsinalok de ez a srac mas mint a tobb vele nem merek ugy banni...mert felek a reakciojatol hogy mit fog szollni hozza...
Elõbb fel kéne nõni... és rájönni, hogy miért nem közelít. Talán nem érdekled.
Nem. Anglia tornvenyet kell betartanod.
Egyebkent honnan veszed? Angliaban nagykoru 18 evesen vagy. Amerikaban kell 21 lenni, hogy nagykoru legyel.
Kedves utolso, a torveny az torveny, egyik bolt sem donteheti el sajat maga, hogy o akkor most 21 ev felett ad csak bizonyos arucikkeket. Magat fosztana meg bevetaltol, meg a vasarlo jogait is sertene. Attol az igazolvanyt megnezheti. Lehet, hogy szuletesedtol beszeled az angolt (LOL! Mutass mar nekem ujszulottet, aki beszel, csak mert en meg ovodapedagogus vagyok), de nem vagy valami tajekozott ember. :) )))
Utolsó. Tesco-ban dolgozom, úgyhogy elsõ kézbõl kapod az információt. Egy évvel ezelõttig a kasszásnak úgy kellett gondolkodni, hogyha a vásárló nem néz ki 21-nek, akkor el kell kérnie az igazolványát. Nemrég felvitték ezt 25-re (volt, hogy egy 30 éves nõtõl kértünk igazolványt, annyira fiatalnak nézett ki). Ha betöltötte a vásárló a 18-at, akkor megveheti a cigit/piát. Csupán ennyirõl szól a Think 21 vagy Think 25.
kedves utolso, ebben csak az a bokkeno, hogy nem mindenhol adnak alkoholt 18 ev felett. Van ahol a bevasarlokozpont vagy kisbolt maga hatarozz meg a korhatart. Tapasztalatbol tudom, a ferjemnek igazolnia kellett a tescoba, hogy elmult e mar 25!!!! Tolem egy benzinkuton kertek el a szemelyimet, hogy elmultam e mar 21...Ugyhogy ne altalanositsunk, nem mindenhol mukodik ez igy.
nem ertettunk felre semmit, mar eleg regen beszelem az angol nyelvet, (mondjuk szuletesem ota) hogy ne ertsek felre semmit...de ezt hagyjuk :) )) Nem azt mondtam, hogy ez mindenhol igy van, hanem azt, ne altalanositsunk. Mi igy jartunk. Orulok, hogy te ilyen jol tudod es biztosan igy is van, de mukodni, nem mindenhol mukodik igy.
79 % os 12:12, lenyeg, hogy te nagyon okos vagy....:) )) a szuletesem ota meg nyilvan nem arra vonatkozott, hogy en szuper kepessegekkel rendelkezem.... es valoban nagyon ugyes a megallapitasod, egy ujszulott meg nem kepes beszelni...meg jo, hogy ilyet is tanitanak az ovokepzoben :D na de mindegy, nem is ertem, egyebkent ez a valasz, hogy jott ehhez a kerdeshez.... Megegyszer elmondom EN, MI IGY JARTUNK ES PONT. Leirtam a tapasztalatomat. Ezek utan ugy gondolom kar lovagolnod a szavakon kedves....szep napot! :)
70%-os, azt nem neked lionkeltem be, hanem aki azt mondja, hogy nem adnak el 21, 25 éven alulinak cigit.
Tanarkepzo, egyetem. De teljesen mindegy. Ovokepzo nincs, legalabbis Magyarorszagon! LOL! En egybkent Hollandiaban elek, gyere ide kedves kerdezo, itt fuvet is vehetsz, ha mar elmultal 18 ;)
A kérdező hozzászólása: Tudom az király hely de csak helyi lakosoknak adnak.
Ezt meg kitol hallottad? Hulyeseg, akkor a sok turista minek jonne ide? Meg mar csak tudom, 3 eve itt elek, ez kb olyan, mint a 21 ev alkohol korhatar Angliaban, butasag!
Elolvastam, de mindenhol cigi, pia nagykorusag 18 ev. Emeld mar ki, hogy megis mre gondoltal.
Ha az angolt jól beszéled, akkor aszövegértelmezéssel vannak gondjaid. Mert a törvényben benne van, hogy 18 évesen lehet venni cigit. Ezt pedig egyik bolt sem írhatja felül. Fõleg nem a Tesco fogja és legfõképpen nem Angliában.
Nalunk sok supermarketban i van irva, "ha fiatalabbnak nezel ki mint 35, jogunk van igzolvany kerni a kor igazolasahoz, mikor alkoholt, cigarettat vasarolsz". 18 ev a nagykorosuga, es engedelyezett cigi, pia fogyasztas. Ezzel a felirattal, fenntartjak jogukat, hogy barkitol kernek valamilyen szemelyi igazolvanyt.
Ergo nem neked kell 21 vagy 25-nek lenni. Valamit nagyon félreértettetek.
Nyugodtan vehetsz piát és cigit is (elég drága, de az ellen nem tudsz mit tenni) 18 év felett, de tényleg legyen személyid vagy valamilyen okmányod, amivel igazolod a születési dátumod. A legjobb a jogosítvány, mert az ugyanúgy néz ki itt is, nem fognak kekeckedni vele.
18 év a korhatár. Ez tuti. Eladó vagyok. Viszont ha nem nézel ki 25-nek (márpedig kevés 18 éves néz ki annyinak), akkor hordj magadnál mindig személyit, mert elkérhetik.
kedves kerdezo, latod akarmit kerdezhetsz, vagy akarmilyen infod lehet, (akar rossz, akar helyes) van itt olyan aki a lottoszamokat is tudja, es biztos van mar vgy ket harom nobeldija is :DDD ja es k....tajekozott minden temaban....:DDD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!