Találatok a következő kifejezésre: Nagyon félek, nem túl (68 db)

5 hónapos babámnak nagyon piros volt a bőr a hónaljában, a doktornő canesten kenőcsőt írt rá fel. Nem túl erős kenőcs az? És akkor ez most gomba? Mindig nagyon szárazra törlöm fürdetés után, de elég izzadós baba, lehet hogy azért van?

Legjobb válasz: Bepállik. Nálunk is elõfordult, én egyszerûen a popsikenõccsel kentem (sudocream), 1-2 nap alatt elmúlt. Bár ha a doki ajánlotta a canestent, az gomákra jó..biztos tudja mi a jó...de azért szerintem próbáld anélkül. Én úgy érzem, erõs az egy babának, nem kell mindenre rögtön gyógyszer. Szerintem.

Bepállik. Nálunk is elõfordult, én egyszerûen a popsikenõccsel kentem (sudocream), 1-2 nap alatt elmúlt. Bár ha a doki ajánlotta a canestent, az gomákra jó..biztos tudja mi a jó...de azért szerintem próbáld anélkül. Én úgy érzem, erõs az egy babának, nem kell mindenre rögtön gyógyszer. Szerintem.
Keverj egy kis popsikrémbe canestent.semmikép sem használnám csak a canestent
Jesszus hát te egy orvost kérdõjelezel itt meg. Kilenc hónapos lányomnak a nunijánál volt ilyen és van megint. A popsikrémet ilyenkor nem szabad rákenni mert még jobban elfertõzõdik. És ezért aztán keverni sem szabad. Az orovos nem véletlenül ezt ajánlotta. Semmi baja nem lesz a babának a krémtõl. De ha nem kenede vagy mással kened akkor csak ártasz neki mert még jobban felülfertõzõdik. Persze te vagy az anyja te tudod.
Nekem védõnõ ajánlotta a Canestent ilyen esetben.Persze fele-fele arányba popsikrémmel!A gyerekorvos véleményét is kikértem és azt mondta, hogy rendben van így.Egyébként nem mertem rákenni a Canestent ezért vettem Flp-s Aloe Vera Gelly-t.Nagyon jó és teljesen természetes.A fogzáskor is lehet a fogakra kenni, ha piros a feneke arra is jó, ha kicsikarja magát azt is heg nélkül rövid idõ alatt begyógyítja, és gombaölõ hatása is van.Szívesebben használom mint a Canestent, de biztos az is jó rá.
Én is használtam már Canestent, védõnõi tanácsra, mikor a szájpenésze miatt a feneke piros lett. Nekem is azt mondta, hogy keverjem a Canestent a Bepanthennel, úgy kenjem a popsijára. Szerintem senki nem akar egy orvost megkérdõjelezni, de én már tapasztaltam, hogy orvosi vélemények között is van különbség, mint ahogy védõnõk tanácsa között is.
majd hitöporozd ha meggyogyult
Ne aggódj, az 4 hónapos babámnak a nyaka piros mindig, mert olyan duci hogy mindig bepállik hiába törlöm szárazra. És mostanában a hónaaljában is elõjön. A doktornõnk azt mondta gomba és a Canestent ajánlotta nekem is. Párszor bekenem elmúlik és hetekig megint jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Kicsit megnyugodtam hogy más is járt így, olyan durván hangzik hogy canesten meg gomba. Eddig csak a kis nyakát hintõporoztam (a védõnõ tanácsára), de ezután a hónalját is fogom.
Kinek mi a nem túl drága. Az igényeidnek a garco symbio szerintem tökéletesen megfelel és nem túl drága szerintem.
A nem túl drága kategóriát megoldhatód, hogy használtan veszel baba kocsit, nekünk olyan van amit te leírtál, de sajnos a mienk nehéz, viszont a sziklán is áthatol :D (cam x3 cortina evolution) Ha pesti vagy menj el a http://www.minimano.hu/uzletunk.html üzletben egy rakás babakocsijuk van. Biztosan találsz megfelelõt.
A kérdező hozzászólása: Nos, nekem ez a kocsi drága (elsõ). És olyat szeretnék, ami egyben többfunkciós, és nem több darabból áll, hogy a tárolása se okozzon nagyobb gondot, ugyanis lakótelepi lakásban lakunk. Amit eddig találtam, az vagy túl nehéz volt (Bergon), vagy a kerekei miatt nem ajánlották terepre, meg azt is írták róla, hogy rossz útviszonyok esetén nagyon rázza a kicsit (Chippolino Flora). Ez utóbbiról vélemények esetleg? Volt akinek mégis bejött terepen?
http://bababoltolcso.hu/spd/303822/Moni_ujszulott_babakocsi_.. Mi ilyet vettünk. Nagyon tuti, minden van hozzá. Kicsire összecsukható, a súlya sem vészes. Ja és a gyerkõc születésétõl 3 éves koráig használható.

Kb 3 hete vettem egy nimfa papagájt (tojót). Elégé nagy helye van és a 3. nap után már evett is, én minden nap beszélek hozzá és nem túl közel megyek oda mert még mindig fél tőlem. Mit tegyek, hogy jól megszokjon?

Legjobb válasz: A madarakhoz a gyomrukon át vezet az út. Vegyél fürtös kölest, szedj le róla egy fürtöt, és nagyon lassan dugd oda a csõre alá és tartsd ott ameddig nem csipeget belõle. Ha miközben lassan viszed oda a kezed és fél, állítsd meg egy kicsit a kezed aztán folytasd egy kis idõ múlva. Ezt csináld meg minden nap. Sok szerencsét. :))

A madarakhoz a gyomrukon át vezet az út. Vegyél fürtös kölest, szedj le róla egy fürtöt, és nagyon lassan dugd oda a csõre alá és tartsd ott ameddig nem csipeget belõle. Ha miközben lassan viszed oda a kezed és fél, állítsd meg egy kicsit a kezed aztán folytasd egy kis idõ múlva. Ezt csináld meg minden nap. Sok szerencsét. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)

Tegnap megvolt az első a barátnőmmel. Illetve nem volt nagyon, mert nem teljesen állt fel a farkam. Ez elsőre normális? Egyesek szerint ez a túl sok stressztől lehet, meg az izgalomtól.

Kérdeznék mégegyet, (tudom ezt nem szabad) ha az els?nél megujjaztam akkor attól átszakadhat a sz?zhártyája?

Legjobb válasz: Nekem sem állt fel rendesen, mert nagyon stresszeltem. :S És igen, átszakadhat.

Nekem sem állt fel rendesen, mert nagyon stresszeltem. :S És igen, átszakadhat.
Normális ha az elsõnél még nem kemény teljesen!
Igen, normális, az én barátomnak sem állt fel az elsõnél. És nekem már az ujjazásánál átszakadt a szûzhártyám, mert nagyon fájt, az elsõ "igazi" szex viszont már egyáltalán nem fájt.
1 kérdés: igen normális hogy az elsõnél nem állt fel annyira. ezzel semmi baj nincs. azért nem állt fel mert nem elégített ki ott lent vagyis nem szopott. 2. kérdés: igen az ujjazástól is elszakadhat. igaz kicsit bent van szóval ha nem nyomtad be teljesen nem hiszem de ha igen akkor sajna igen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ez nagyon megnyugtatott:)

13 hetes 4 napos terhes voltam, amikor megtörtént az első genetikai szűrés. A babám nyaki redője 1.8 ülőmagassága 78mm. Nem túl nagy a baba? Félek, hogy ha ilyen ütemben nő, nagyon nagy lesz.

Legjobb válasz: nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami

nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami
Egyáltalán nem nagy. A legfontosabb az, hogy a tarkóredõ mérés eredménye jó lett. Nekem 12 hetesen és 1 naposan 55 mm volt. Simán el tudom képzelni, hogy 1 hét és 3 nap alatt tudott volna 23 mm-ert nõni, hisz ilyenkor belelendülnek. :)
Nekem 13 hetesen 3 naposan a CRL 74mm volt, én is azt hittem hogy nagy lesz. De már 36 hetesek vagyunk és teljesen átlagos méretei vannak, a combcsontja picit hosszabb így valószínûleg hosszú baba lesz. De idõközbe volt hogy kisebb volt az "átlagtól" volt hogy nagyobb. A te esetedben még korai lenne azt mondani hogy nagy lesz mert tényleg teljesen egyeletlen ütemben nõnek. Lehet hogy 2-3 hét múlva kisebb lesz mint kéne aztán meg nagyobb. Szóval még ne aggódj ilyesmiken.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.

Két éve meghalt az édesapám. Nagyon várom az esküvőmet, nyáron lesz, de félek hogy túl sokat sírok majd, mert apukám nem lehet ott velünk. Aki hasonló helyzetben volt (sajnos), hogy tudta ezt feldolgozni?

Legjobb válasz: Beszéld ki jól magadból ezt egy barátnak, vagy egy szakembernek. Érthetõ, hogy nehezen jutsz túl rajta, de az esküvõdön próbálj meg a párodra és magadra koncentrálni, nem jó, ha még az esküvõdön is elvonulsz sírni és ez nem is olyan alkalom, ahol a többiek tudnának osztozni a gyászodban.

Beszéld ki jól magadból ezt egy barátnak, vagy egy szakembernek. Érthetõ, hogy nehezen jutsz túl rajta, de az esküvõdön próbálj meg a párodra és magadra koncentrálni, nem jó, ha még az esküvõdön is elvonulsz sírni és ez nem is olyan alkalom, ahol a többiek tudnának osztozni a gyászodban.
Szedd össze magad!
A világ legszarabb érzése volt (bocs), hogy nem az apukám kísért oltárhoz, de hosszú hónapokkal a nagy nap elõtt lépésenként barátkoztam a ténnyel, hogy nem lesz ott. Nem tudsz vele mit csinálni. :)
Számomra nagyon fontosak az emlékek, így nem igyekeznék "túl tenni magamat rajta", ellenben igyekeznék átértékelni a dolgokat és elhitetni magammal, hogy igen is ott lesz és lát mindent. Testileg nem támogathat, de ott lesz... Igyekeznék nem a fájdalmat megélni, hanem mosolyogni, mert tudom, hogy lát engem és velünk van õ is. Ennél érthetõbben nem tudom elmagyarázni. :) Nem mellesleg akár fura akár nem én adóznék annyival az emlékének, hogy valamilyen formában csempésznék egy kis feketét az esküvõbe. Nem sokat, csak egy kis szalagot a csokromra, valamelyik díszbe, a hajamba, bárhova. Lehet kettyósan hangzik, de számomra ez ilyen esetben sokat jelentene, mégha sokan nem is értenék.
Az én apukám már húsz éve nincs velünk, én is sírtam az esküvõmön (akkor már 7 éve nem volt velünk) és minden karácsonykor, mikor szenteste meggyújtjuk a fényeket... akkor mindig eszembe jut, de jó lenne ha itt lenne. Ez természetes érzés, nem baj, ne félj tõle. Persze más kérdés, hogy a smink el fog kenõdni...
Szia! Az én helyzetem is hasonló, bár szerencsére nem haláleset miatt. Nekem egy értelmileg súlyosan sérült húgom van, nagyon szeretem, de sajnos nem tud ott lenni az esküvõmön. Mellé mindig kell egy ember, aki figyel rá, plusz fél a hangos zenétõl, mozgássérült is, nem szobatiszta...szóval úgy döntöttünk, hogy neki is így lesz a legjobb. :( Nagyon lelkiismeret-furdalásom van emiatt. :( Reggel találkozni fogok vele, hogy lásson menyasszonyként, csinálunk közös képet is, de sajnos a nap további részén nem lesz ott. :( Szar érzés...szerintem nem lehet feldolgozni egyiket sem...
Szia! Én apukám az esküvõ elõtt 4 évvel halt meg. Kapcsolj ki én is azt tettem, volt búcsúztatóm, kikérõm a háznál, de ha hiszed, ha nem fogalmam nincs mit mondott ott a võféj apuval kapcsolatban. Szerettem volna ha meg van õ is említve, de annyira kikapcsoltam, h nem figyeltem akkor oda abszolút. Végig eszembe volt aznap másnap reggel az volt az elsõ, h kivittem a csokromat neki a temetõbe. Na akkor ott kijött belõlemminden. De nem szégyen az ha sírsz. egyáltalán nem. Az a Ti napotok ha sírsz sírsz. Sok Boldogságot Nektek!
Az én apukám sem tudott már sajnos ott lenni az esküvõnkön. Menyasszonyi ruhában mentünk fel az esküvõ reggelén a temetõbe, és leraktunk a sírra egy ugyanolyan csokrot, mint a menyasszonyi csokrom. Direkt nem volt búcsúztatóm, mert nem akartam sírni. Az esküvõi beszédben meg volt említve, de akkor rám is tört a zokogás...:( MEg az esküvõn volt egy nóta, ami miatt ki is jöttem a ház elé. De nem akartam búskomor lenni rajta. Így próbáltam kikapcsolni. Sok erõt neked és sok boldogságot!

Az a gaz, hogy - bar eleg fiatal vagyok, 18 alatt - elegge log a mellem, és nem tul szep, viszont nagy, és ruhaban meg melltartoban elnek-halnak erte. Félek pasinak megmutatni. Hogy tegyem tul magam ezen?

Nem latta meg pasi ruha nelkul, es felek, hogy ha a pasim meglatja, szakit, vagy kiszeret belolem... Mit gondoltok, ne szegyelljem es mutassam meg neki - hisz ugyis latni akarja-?

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem fog kiszeretni belõled Egyébként ha a hátadon vagy, akkor nem log hanem tökéletesnek néz ki :)

Ne aggódj, nem fog kiszeretni belõled Egyébként ha a hátadon vagy, akkor nem log hanem tökéletesnek néz ki :)
A lényeg hogy fogadd el magad olyannak amilyen vagy.Tudod mennyi nönek vannak hibái?Mégis vannak barátai.Ha valaki szeret ilyenért nem fog elghagyni, ha mégis hát hagy menjen.Senki sem tökéletes ne feledd.Mutasd magad, nincs szégyelni valod.
Pasi vagyok. A magam részérõl amikorra egy lánnyal oda kerülök, hogy már ágyba bújunk, tök mindegy, mit takart eddig a ruhája, ugyanis akkor már szeretem. Ha a bokájánál hordja a melleit akkor is. Nem hiszem, hogy normális kapcsolatban a pillanat hevében bárki azt nézné, meddig lóg le a melled.
Figyi a páromnak kicsi a farka, nekem meg a mellem.És már lassan(júl.22-én) leszünk együtt két éve.Egyáltalán nem érdekel, hogy neki mekkora a farka és neki is tök mindegy h mekkora a mellem.(75B) Szla nem azért szeretünk valakit, hogy mekkora a melle, vagy a farka, hanem a belsõ tulajdonságai a lényegesek!!! Ezt sose feledd! :D
Ha erõsíted a mellizmaidat, kevésbé fog lógni a melled. És tudod, hogy van néhány helyzet, amikor nem zavaró: pl. ha a hátadon vagy, vagy ha a fiú fölé hajolsz (vigyázat: ez olyan hatással is lehet rá, ahonnan már nehéz megállni :-) Én azt tanácsolom, hogy néhányszor mutatkozz elõtte ruhában, de melltartó nélkül. Akkor elég jól fel lehet mérni, mi a helyzet... és ha úgy sem szalad el visítva, akkor nyert ügyed van.
A kérdező hozzászólása: azt tudom, tapasztaltam eddigis, de akkoris nagyon felek, hogy meglatja es (ha olyan helyzetben vagyunk) akkor lelohad neki...:S na mindegy, en remenykedek...
A kérdező hozzászólása: oke, koszonom:) :)
Amúgymeg, hidd el, most oké, hogy kivágott felsõ, melltartó, és jól néz ki a melled, de azon akkor is látszik, hogy lóg. De nem az a lényeg. Sztem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nagyon aranyosak vagytok:)

Van egy 2és fél éves kandúrom, és nagyon erős, de nagyon sovány, alig van 4 kiló, az nem túl kevés? Nemrég ki lett ivartalanítva, lehet hogy hízni fog?

Legjobb válasz: Nem lehet férges? Egyébként rendesen sovány is, ki vannak a csontjai, vagy csak a kilói alapján godnolod? A miénk nincs négy kiló, olyan 3 lehet max., de nagyon csinos, õ ilyen kicsit egyébként is.

Nem lehet férges? Egyébként rendesen sovány is, ki vannak a csontjai, vagy csak a kilói alapján godnolod? A miénk nincs négy kiló, olyan 3 lehet max., de nagyon csinos, õ ilyen kicsit egyébként is.
A macskák testalkata inkább fajtafüggõ, tehát egy devon rextõl ne vár el a 12 kg-t. Ha a cicád soha nem volt a jelenlegi súlyánál nehezebb, akkor nincs vele baj. Ha hirtelen fogyott, elõfordulhat, hogy van a környéken egy tüzelõ nõstény és az foglalja le annyira, hogy nem jut elég ideje a megszokott életmódra. (Az ivartalanított kandúr még több hónapig járhat nõstényekhez.) A mi cicánk ivartalanítás után hízott valamennyit, de ez valószínûleg az "otthonülésnek" tudható be, mert egy ivartalanított kandúr sokkal nyugodtabb, sokkal többet van otthon, mint "golyós" barátai. ;)
A kérdező hozzászólása: Mindenhol azt olvasom, hogy a kandúrja 6-8 kiló, az én cicám meg 4 kilót is alig nyom. Amúgy nem látszanak ki a bordái, és rendesen etetve van, és életkedve is van neki csak idegesít, hogy olyan könnyû.
Sima házimacskánál nem kevés a 4 kiló. Jobb, mintha elhízott lenne, mert abból már különbözõ betegségek adódhatnak. (szívesen adnék az én 6, 5 kilós lánycicámból két kilót..)
Megnyugodhatsz az én kandurom ugyan annyi idõs mint a tiéd egy éves kora elõtt ivartalanitattuk és csak 3, 31kg és valószínû hogy nem is igen lesz több.Egyszerûen ilyen alkatu viszont kevesebb az esélye hogy vese és hugyúti betegségei legyenek mert ez sokkal inkább alakul ki elhízott macskáknál.
A mi kandúrunk sem volt ivartalanítva sem több mint 4 kiló.
Utolsó vagyok: Elírtam õ is ivartalanítva volt.

Mostanában túl hamar élvezek el, előbb mint a párom, és ez számomra elég kínos. Mi több az első (tehát nem a 2. vagy 3. egy adott napon) néha nem tart tovább 10 percnél. Mitévő legyek? Nagyon félek hogy a párom emiatt fog elhagyni. :S 17/F

Legjobb válasz: nemvagy egyedul..de sok apro trukk van..eloszor ujjazd meg.de csak 2 ujjal mert ha tobbel csinalod akkor annyira kitagul h a cerkadat amr nemigen fogja erezni :) jol izgasd fel es akkor egyszerre mehettek el:)

nemvagy egyedul..de sok apro trukk van..eloszor ujjazd meg.de csak 2 ujjal mert ha tobbel csinalod akkor annyira kitagul h a cerkadat amr nemigen fogja erezni :) jol izgasd fel es akkor egyszerre mehettek el:)
Egy átlag sex 3-8 percig tart.Ebben nincs benn az elõjáték .Nem te vagy hibás , a párod lassú, õ igyekezzen .
A nagy kérdés, hogy honnan hova küldte...nem mindegy
A kérdező hozzászólása: Veszéprémbõl
És hová????
A kérdező hozzászólása: Bocs, kicsit másnapos vagyok:D Budapest
Hamarosan meg fog érkezni. Ajánlott csak arra való, hogy le tudják nyomozni, ha nem érkezne meg, az nem elsõbbségi.
Ja igen az elsõbbségi az más, párnapon belül meg kell érkeznie.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!