Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj mellem a szoptatástol (2 db)

Nagyon fáj a mellem a szoptatástol ki van repedezve és sebesedve mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Én bepantennel kentem. Nekem nagyon jó volt.

Én bepantennel kentem. Nekem nagyon jó volt.
NEkem nagyon sokan a garmastan krémet ajánlották.azt mondják ez a legjobb, gyógyszertárban lehet venni, ha jól emlékszem olyan 1200ft körül van.39hetes pocakos
A seb a nem jó mellre helyezéstõl van. Nekünk is idõbe tellt kigyakorolni a helyes mellretételt. A seb fõleg ha mély nem biztos hogy begyógyul pusztán a szabadon hagyástól, anyatejtõl... A bepanten nekem is bevált, de 2-3 napig a sebes mellembõl lefejtem a tejet és úgy adtam a babának. Ezelett vastagon krémeztem, és levegõztettem a mellem. Így sikerült meggyógyulni annyira, hogy elkezdtük a babámmal megtanulni a szopizás rejtelmeit. Ha sikerül jól mellra helyezni a babát, akkor nem romlik a helyzet, hanem a kisebb sebek így is begyógyulnak. Ha félsz a cumizavartól add a lefejt tejet pohárból, kanálból. Érdemes meggyógyulni, hogy aztán öröm legyen a szopizás neked és neki is. A helyes mellrehelyezés a leglényegesebb! kitartás! 3hetes kislány anyukája
Kellemetlen, nekem is ez volt.Vegyel mellbimbovedo kremet, direkt erre van akar drogeriaban, akar gyogyszertarban.Rajta van napi hanyszor lehet kenni.Nekem 1-2nap alatt segitett.Es ha nem csak az "ejjeli komas"szopitol volt kerj segitseget a helyes mellre helyezesrol.
Szia! Mellbimbóvédõ, amíg meg nem gyógyul.(Nekem segített, mert a kórházban iszonyatosan kisebesedett egy szerencsétlen éjszakai félkómás szoptatás miatt) A kisebesedést megelõzni lehet (helyesen kell cicire tenni a babát). Kezelni, ha szoptatsz akkor nem nagyon , mert idõ kell a sebgyógyuláshoz és ha szoptatás közben mindig újra és újra sérül, és fáj... érthetõ asszem. Anyatejjel kend be, az a legjobb és nem árt a babának sem. Tényleg jó ha kicsit levegõzhet, de ha téged zavar (engem nagyon zavart) akkor melltartóbetét és nagyon sûrûn cserélgesd, hogy ne nagyon legyen átitava tejjel.
Saját tapasztalatom még nincs, de nekem az Avent mellbimbóra való krémet ajánlották, állítólag nagyon jó. 39 hetes kismama
Azt javasolják, hogy a kirepedezés megelõzésére kend be minden szopi után anyatejjel. Ha éjjel kevesebbet szopik arrok kendbe vastagabban bepantennel. egyébként napközben is lehet. S amennyit csak lehet legyen szabadon. Próbálj meg otthon nem hordani sokat melltartót és vegyél fel kényelmes bõ pamut polót. Ezt olyankor jobban megteheted ha nem jön senki és nem mész sehova. Ha téged nem zavar , hogy folyik a tej és olyan lesz a pólod akkor ez a gyógyulásban sokat segít. Aztán ha mész valahova akkor meg persze kell a melltartó. Vagy pl éjjel aludjál nélküle. Én az utobbit csináltam és meg kell mondjam alig vártam, hogy éjjel legyen. Én nem szeretem egyébként sem a melltartót. Remélem meggyógyul hamar és ismét öröm lesz a szoptatás.
Nekem az anyatej és sok szellõztetés volt hatékony. Hamar gyógyul így. Közben garmastannal kentem, ami ugyancsak jó. De a legjobb és legolcsóbb az anyatej és azt is olvastam, hogy a baba nyála, tehát szopi után nem kell lemosni a mellet. Minden szopi után elkensz a mellbimbón és az -udvarán egy kis anyatejet és sokat szellõzteted. Vagyis se melltartó, se polo, semmi. Éjszaka detto. Nem néz ki valami jól, de kellemes és hamar gyógyul. Közben remélhetõleg sikerül megtanulni jól mellre tenni a babát. Te is ügyesedsz, õ is ügyesedik, hamarosan jól megy majd minden meglátod. Sok sikert!

A szoptatástól az egyik mellem sokkal kisebb, mint a másik és fáj is. Még mindíg szoptatok, de borzasztó kínokkal, de nem is ez lenne a probléma, hanem hogy nagyon csúnyán néz ki. Vissza fog alakulni?

Mindegy lenne, hogy a kicsi lenne nagy vagy a nagy lenne kicsi, csal jó lenne, ha legalább nagyjábból egyformák lennének. Bõ pólón keresztûl is látszik, hiába tömöm ki. Nem tudok felvenni egy normális, nõies felsõt a fürdõrucit meg el is felejthetem. Gátlásosabb is lettem. Járt így valaki? Vissza alakul?

Legjobb válasz: Ne légy gátlásos,aki szeret annak ez nem lényeges. Nekem volt régebben egy ilyen problémákkal küzdõ barátnõm,kifejezetten izgató volt számomra hogy nem voltak egyforma mellei.

Ne légy gátlásos, aki szeret annak ez nem lényeges. Nekem volt régebben egy ilyen problémákkal küzdõ barátnõm, kifejezetten izgató volt számomra hogy nem voltak egyforma mellei.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást.A Kedvesem így is szeret nyílván és õt nem zavarja, de engem nagyon.Muszáj valami megoldást találnom, mert ez így nagyon nem jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!