Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj hátam a jobb (7 db)

Nagyon fáj a hátam a jobb oldalon, sokszor a térdemig lehúzódik. Már aludni is alig tudok. Lehet ellene tenni valamit?

23 hetes kismama

Legjobb válasz: EGy esti maszírozás biztos nem árt, és ha szerencséd van, használ is. Nekem még nem sikerütl orvosnál megtudnom hogy gyulladáscsökkentõ krémet lehet-e használni (Voltaren, Diclofenac...) De én is szoktam néha, mert izületi gyulladásom van. Este vagy egy ilyen krémmel, vagy sima testápolóval párod jól maszírozzon át, nekem a második alkalmom után mindig elmúlt a nagy fájdalmam.

EGy esti maszírozás biztos nem árt, és ha szerencséd van, használ is. Nekem még nem sikerütl orvosnál megtudnom hogy gyulladáscsökkentõ krémet lehet-e használni (Voltaren, Diclofenac...) De én is szoktam néha, mert izületi gyulladásom van. Este vagy egy ilyen krémmel, vagy sima testápolóval párod jól maszírozzon át, nekem a második alkalmom után mindig elmúlt a nagy fájdalmam.
Az ott lévõ izmok fájnak, lehet, h meghúztad, elfeküdted. Finoman masszírozd be Fastummal, Flectorral, Voltarennel, stb.pár napig.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, remélem hatásos lesz :)

A medencém fölött 10 centivel jobb oldalt a gerincem mellett nagyon fáj a hátam. Miért lehet ez?

Ilyen szúrás fájdalmat érzek reggel óta, mióta felkeltem. Éjszaka nem tudtam aludni, folyamatosan felébredtem rá úgy fájt. Ezt okozhatja a hideg? -mivel hideg szobában alszok, hát nincs bent 20 fok az tuti. Vagy ez össze függésben lehet a gerinccel? Lehet hogy a hanyag testtartásom is közrejátszik?

Legjobb válasz: A hideg is közrejátszott, de ha rossz a testtartásod az is. Ilyenkor "becsípõdik" egy ideg. A lényeg hogy ha lehet, akkor feküdj le és pihentesd a hátad. Ha 2-3 nap alatt nem múlik akkor orvos. Az úszást tudnám javasolni, az javít a gerinc állapotán is !

A hideg is közrejátszott, de ha rossz a testtartásod az is. Ilyenkor "becsípõdik" egy ideg. A lényeg hogy ha lehet, akkor feküdj le és pihentesd a hátad. Ha 2-3 nap alatt nem múlik akkor orvos. Az úszást tudnám javasolni, az javít a gerinc állapotán is !
VESE IS LEHET, HA AZ AKKOR MENJ ORVOSHOZ, DE LEHET HOGY CSAK MEGFÁZOTT AMÚGY NEKEM IS KB OTT FÁJ PONT MOST:)
A kérdező hozzászólása: köszi az úszás sajnos nem megoldható, nincs uszoda a környéken de még ki kell, hogy egészítsem a kérdésemet, tehát csak akkor fáj, ha mozgok, ha egyenesen ülök, vagy állok akkor szinte nem érzek semmit, amikor lehajoláshoz készülök akkor azt veszem észre, hogy nem tudok, mert majdnem beszarok, úgy érzem magamat fiatalon mint egy 100 éves tata
Lehet, hogy vese tájékon?
Az elsõ vagyok. Ezzel elmész orvoshoz és gyógytornát fog javasolni remélhetõleg. A fájdalomra fájdalomcsillapítót lehet, és a hideget ha lehet küszöböld ki. A derekadra legalább köss valami melegítõt. Még egy jó tanács: ha emelned kell valamit, akkor azt mindig EGYENES háttal csináld ! Leguggolsz egyenes háttal és úgy.
Lumbágó=deréktáji fájdalom. Egyelõre kend be valamilyen fájdalomcsillapító kenõccsel. Melegítés nem tesz neki jót. De nem is szabad, hogy megfázzon. Okozhatja egy rossz mozdulat is. Általában másnap jelenik meg a fájdalom, amikor már nem is emlékszel rá, hogy mit csináltál rosszul tegnap. Az elõzõ jól írja: mindig egyenes háttal emelj, és ne akard a fél világot a válladra venni. Kenegetni, kipihenni. Nincs más gyógyszer rá.

Nagyon fáj a hátam. Mit tehetnék, hogy jobb legyen?

Iszonyúan fáj a hátam, derekam. Olyan, mint amikor nem roppan ki a hátam, de sokkal rosszabb. Délután emeltem egy dinnyét, azóta nem tudok rendesen kiegyenesedni. Vannak itthon mindenféle krémek, de azt sem tudom, melyik lenne jó rá, vagy milyet kéne venni... Köszi a segítséget el?re is!

Legjobb válasz: Feküdj le valami keményebb ágyra, vagy a földre egy paplanra.

Feküdj le valami keményebb ágyra, vagy a földre egy paplanra.
Masszíroztasd meg vagy feküdj le egy negyed órára a földre, háton fekvésben , természetesen.Így, a földön fekve csinálhatsz néhány egyszerûbb tornagyakorlatot is.Rajtam ez szokott segíteni, ha fáj a hátam, derekam.
Voltaren, Diclofenac, Fastum, de ha nincs fájdalomcsillapító tablettát is bevehetsz.
A kérdező hozzászólása: Voltaren és Fastum is van. Bekenem és lefekszem. Köszönk minden segítséget! Remélem jobb lesz =)
Ha módodban áll, keress egy jó gyógymasszõrt, pl. http://www.medicineman.hu/ stb.
ajánlok egy jó pszichiátert... leggyakrabban ilyen idõs korban pszichoszomatikus betegségektõl van puszí
A kérdező hozzászólása: Köszi, kedvesek vagytok. A barátom megmasszírozta, meg lekente Voltarennel, és most egészen jó. A dinnye miatt lehet, utána fájdult meg, de mivel dinnyésnél fogok dolgozni, fájni is fog egy darabig..

A fejem jobb oldalt hátul a nyakam felett nagyon fáj nyomó érzésem van mi lehet az oka? Álltalában reggel szokott fájni

17/F

Legjobb válasz: Mélyen alszol, és elfekszed. Próbáld meg a másik oldalt is. Vagy rossz a párnád. Túl kemény, vagy túl puha. Aludj kísérletképp párna nélkül.

Mélyen alszol, és elfekszed. Próbáld meg a másik oldalt is. Vagy rossz a párnád. Túl kemény, vagy túl puha. Aludj kísérletképp párna nélkül.
Vérnyomás vagy izom problem esetleg mindketõ

Mit tudok csinálni? Megjött a mensim és nagyon fáj a hátam meg a hasam, nincs itthon gyógyszer, este mennék bulizni, mit tegyek, hogy jobb legyen?

Bármilyen házi praktika jöhet :)

Legjobb válasz: pihenés. A meleg minden formában jó hatással van a görcsökre – mivel serkenti a vérkeringést, és ellazítja az izmokat. Épp ezért igen hatékony módszer a fájdalom enyhítésére a meleg vízzel töltött palack vagy az elektromos melegítõpárna. ülönösen a kalcium, a magnézium, valamint a kálium enyhíthetik a görcsök erõsségét. Ha nem is fogyasztod ezeket az ásványi anyagokat rendszeresen, a menstruáció alatt, illetve közvetlenül elõtte ne feledkezz meg róluk.

pihenés. A meleg minden formában jó hatással van a görcsökre – mivel serkenti a vérkeringést, és ellazítja az izmokat. Épp ezért igen hatékony módszer a fájdalom enyhítésére a meleg vízzel töltött palack vagy az elektromos melegítõpárna. ülönösen a kalcium, a magnézium, valamint a kálium enyhíthetik a görcsök erõsségét. Ha nem is fogyasztod ezeket az ásványi anyagokat rendszeresen, a menstruáció alatt, illetve közvetlenül elõtte ne feledkezz meg róluk.
Én ha szenvedek, a hátamon fekszem, ölelek a hasamhoz egy nagy párnát és alig várom, hogy elmúljon... De olyat is szoktam, hogy forró sót teszek a hasamra, arra jön a gigapárna, és visszafekszem felfordított katicabogár pózba :D A meleg tényleg jót tesz! =) Jobbulást!

Ma reggel nagyon el kezdett fájni a derekam jobb fele, néha már a hátam is fáj. Se fekve, se állva nem jó. Ha kicsit mászkálok akkor enyhül. Mitől lehet ez? 27 hetes 2 napos km

Legjobb válasz: Ma éjjel nem aludtam 4 órát, mert nagyon erõs fájdalmaim voltak. 26 hetes vagyok. A sav is marta a torkomat, holott nekem nagyon ritkán vannak ilyen problémáim. Azt hittem beindult a szülés...de hát olyan korán van még...aztán eszembe jutott, hogy a melegvizes zuhany, az segíteni fog. És úgy is lett 3.30 körül, végre le tudtam feküdni. Nekem is a jobb fele kezdett el fájni. Manó is topzódott odabenn. Biztos nem értette, miért nem alszunk. Vagy nem tudom.

Ma éjjel nem aludtam 4 órát, mert nagyon erõs fájdalmaim voltak. 26 hetes vagyok. A sav is marta a torkomat, holott nekem nagyon ritkán vannak ilyen problémáim. Azt hittem beindult a szülés...de hát olyan korán van még...aztán eszembe jutott, hogy a melegvizes zuhany, az segíteni fog. És úgy is lett 3.30 körül, végre le tudtam feküdni. Nekem is a jobb fele kezdett el fájni. Manó is topzódott odabenn. Biztos nem értette, miért nem alszunk. Vagy nem tudom.
Sziasztok! Nekem is hasonló tüneteim vannak, valszeg a front csinálja sajnos, vegyetek be magnéziumot, egy kis derékmasszírozás is mehet, és vissza az ágyba pihizni, Nektek még nagyon korai lenne... Jó egészséget! 37 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Már vettem be magnéziumot. Remélem fog hatni valamit. Lurkóm mocorog rendesen, gondolom nem akar még kijönni. :) További szép babavárást!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!