Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj gátsebem, nem (6 db)

Igen, normális, és enyhülni fog, kitartás!
Ugyanez nekem az elsõ szülésnél 2 hétig, a másodiknál 3 hétig tartott. Már azt hittem sose múlik el. De kitartás, elmúlik! Elõbb utóbb!
Ugyan ez volt nekem is.Enyhülni fog nyugi.Nekem 3-4 héten enyhült és kezdet a varrat kipotyogni.Kitartás!
Nekem is ilyen volt, volt hogy sirtam is nyugomben, iszonyat fajt.Ha pisilni mentem nedves lett ugye aztan meg szurt a micsodamba, ahogy szaradt a cerna.Kitartas!Nekem megint kezdodik elolrol, hacsak nem gatvedelemmel sikerul a szules...Kotve hiszem, mert engem plasztikaztak a mehszajamnal, es megint szakadni fogok... 39 hetes kismami

Mennyi ideig fájhat a gátseb? másfél hete szültem, de nagyon fáj. Nem repedhet meg? Attol, hogy muszály ülnöm, nem lehet baj? Mert akkor nagyon fáj.

Legjobb válasz: Nekem is sokáig fájt, 5 hétig biztos, hogy érzékeny volt. De ez ember függõ, mert volt aki már a kórházban szaladt. Én hetekig úgy mentem, mint egy beteg tyúk. :D Az ülést úgy oldottam meg, hogy felfújtam egy úszógumit és arra ültem, középen lyukas - így nem volt kényelmetlen.

Nekem is sokáig fájt, 5 hétig biztos, hogy érzékeny volt. De ez ember függõ, mert volt aki már a kórházban szaladt. Én hetekig úgy mentem, mint egy beteg tyúk. :D Az ülést úgy oldottam meg, hogy felfújtam egy úszógumit és arra ültem, középen lyukas - így nem volt kényelmetlen.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Nekem is 5 hétig fájt, erõsebben akkor, amikor wc-re kellett menni, vagy hulldogáltak a varratok. Az úszógumi nagyon jó megoldás! Én húztam rá egy párnahuzatot, úgy használtam.
Nekem két három hétig okozott gondot az ülés. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már normálisan le tudok ülni, meg menni is tudok. Egyébként tényleg úgy mentem, mint egy pingvin :o)) Aztán még valamikor jobban éreztem, nem tudom, hogy mitõl függhet, lehet, a frontokat érzi még a seb... 6 hét után már házas életet is éltünk, úgyhogy kitartás, már nincs sok hátra. Szerintem ha jól "meg van csinálva" nem repedhet meg. Én a nagyvécézéstõl féltem, hogy majd az erõlködéstõl reped. De nem :o)
Úgy látszik, én a szerencsésebbek közé tartozom. Az elsõ szülésem után 1 héttel már nem éreztem a fájdalmat, de már a 3.nap óvatosan ültem. A második fiamat péntek délután 1/2 5-kor szültem, és másnap reggel már ülve szoptattam. Azért a fájdalom itt is 1 hétig tartott. Mindenesetre kitartást kívánok, és szerintem mostmár lassan enyhülni fog a fájdalom.

5 hete szültem, de ha sétálok, vagy állok, (fekve nem) nagyon fáj a gátsebem. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ez szerintem nem normális. Nekem az elsõ után kb. 2 hétig, a második után pedig egyáltalán nem fájt. Nem lehet, hogy elfertõzõdött?

Ez szerintem nem normális. Nekem az elsõ után kb. 2 hétig, a második után pedig egyáltalán nem fájt. Nem lehet, hogy elfertõzõdött?
menj orvoshoz, szerintem ne várd meg a kontrollt. mert ha tényleg fertõzés, akkor az csak rosszabb lesz. De elõször nézd meg magad tükörben, ott úgy is látszik a gyulladás. lehet hogy csak nem jól vartak össze, és az feszül, és úzódik. Én 2 éve szültem a 2. babám, és a frontra érzékeny a gátam.
Ha ezalatt az 5 hét alatt (ami ugye még javában a gyermekágyas idõszak) nem pihentél eleget, sõt a körülményekhez képest túlerõltetted magadat, akkor nem meglepõ, hogy fáj. Elvileg 6 hét ennek is a gyóyulási ideje, nem véletlen, hogy a kontroll is 6 héttel a szülés után van. De ha nagyon fáj, hívd fel a dokidat és kérdezz rá, hogy mitõl lehet! :)


Nagyon fáj a gátsebem, nem tudok állni! Mivel enyhíthetném a fájdalmamat?

Két hete szültem,amióta hazajöttünk a kórházból iszonyatosan fáj a sebem,nem tudok állni,a babát is nehezen tudom egyedül tisztába tenni,annyira fáj ha állok.Szúr,ég és húz!Segítsetek!!

Legjobb válasz: Hívd fel az orvosod,hogy mit javasol.Én még aznap ültem.3 nap múlva szinte nem is éreztem.

Hívd fel az orvosod, hogy mit javasol.Én még aznap ültem.3 nap múlva szinte nem is éreztem.
Irj nekem a [email protected] címre! Segítek! 40 hetes kismama
Szia! Nekem 2 hónapig fájt! Naponta többször zuhanyoztam langyos vizben! Az sokszor enyhitett a fájdalmon! 10 hetes babó anyukája
Én azt hittem amíg a kórházban voltam, hogy a gát fáj, de itthon kiderült, hogy aranyerem van.Elötte nem volt, így nem tudtam milyen az, tapogatni meg nem nagyon tapogattam.Éreztem a dudort, de azt hittem a gát duzzadt mega varrat mentén.Így utólag nem tudom, hogy nem vettem észre.Alig bírtam mozogni, ülni, állni, stb...A first-öt én is használom a gátra, nagyon jó.
Szia. A dokim szerint a gátfájdalom kb. 2 hétig fáj. Nekem is megvolt, igaz, a második héten azért már nem kapartam a falat kínomban. Mindehhez az is hozzátartozik, hogy mindenki más és más. Az sem mindegy szerintem, hogy mekkora vágásod van. Nekem mindössze 2 cm-es van. Biztonság kedvéért kérdezd meg a dokid, de amit már javasoltak, úszógumira ülni, szerintem jó ötlet. 8 hetes kislány anyukája.
bocsi a 3. és 5. válaszoló voltam csak elszámoltam magam. Sorry:)
Én vagyok a 2. és 5. válaszoló. Azt a spray amit írtak utánam, azt én is hallottam, de állítólag a körömvirág kenõcs is nagyon jó rá. De a belsõ fájdalommal valóban nem tudsz mit tenni, az csak az idõ múlásával lesz jobb. Látom nem csak én szültem nehezen, ezért is írtam, hogy ne riadjon meg senki! Gyógyulást kívánok: T.
Én is úgy tudom vannak rá valamilyen hûsítõ krémek, vagy sprayk, nézz utána a gyszertárban, segítenek.Jobbulást!
tejóságos ééééég... Ez nem semmi, hát gartulálok anyuka!!! Kérdezõnek pedig: én hallottam az aloe first spray-t. Gátsebre. Meg lehetne próbálni és a kamillás borogatást. Most már múlnia kellene a sebnek, tényleg. Jobbulást kívánok!!!!!! Á.
A második válaszoló vagyok. Nekem az elsõ babám lett császáros, téraránytalanság miatt ( a baba nagy volt a medencémhez, pont amit az elõttem szóló írt) Rá másfél évre szültem simán (!) a kicsit. Pedig csak 10 dekával volt könnyebb (és hosszabb 1 centivel) Este 10-tõl vajúdtam, délelõtt 10:45-re lett meg. Tehát a 12 óra nekem is megvolt. Nekem is a belsõ varrataim felszívódóak voltak. Addig húzódtam, amíg tényleg fel nem szívódott. A hypermagnolos víz tényleg jó, de csak a külsõ sebre, varratra. A belsõ fájdalmon mit sem segít.
Az utolso válaszolótól kérdezném, --nem rosszból--mi történt veled szülés közben??borda repedés, farcsont elmozdulás, repedés, hasfal, és holyag ödémásodás??Ezek inkább balesetre utalnak. Mekkora volta babád?? Tényleg nem rosszindulatból.
Szia! Én is ugyanígy voltam, 3 hétig iszonyatosan szenvedtem. Hiába kérdeztem az orvost, védõnõt, nem tudtak mit tanácsolni. Azt mondták ez ezzel jár. :(( Talán annyi, hogy ha leülsz, inkább 2 párnára, vagy úszógumira ülj. Arra nincs tippem, mit csinálj, ha állsz, nekem nem jött be semmi :(
Aloe First nevû spray, jó drága, viszont a világon mindenre jó :) cicire is fújhatod, ha nagyon kisebesedik a bimbó.

Egy hete szültem, elég nagy a vágás is. A gondom, hogy nem is annyira a gátseb, inkább a fenekem fáj, illetve, hogy olyan zsibbadt. érzéketlen valahogy. Mit tehetnék?

A széklet tartása ill.kinyomása se egyszer?. Van-e valaki hasonló tapasztalattl? Mennyi id? múlva állnak helyre ezeknek az izmoknak a m?ködése vajon?

Legjobb válasz: Én két hete szültem és már majdnem teljesen ok minden. Egy hete még én is nagyon szenvedtem és nem a gátsebbel, hanem a fenekemmel. Széklet még nehezen van, de legalább nem fáj. Még pár nap és rendbe jössz!

Én két hete szültem és már majdnem teljesen ok minden. Egy hete még én is nagyon szenvedtem és nem a gátsebbel, hanem a fenekemmel. Széklet még nehezen van, de legalább nem fáj. Még pár nap és rendbe jössz!
12 napos volt a babám, mikor este úgy fájt a varrat, hogy azt hittem kiszakad a belsõm. Nagyon fájt, már vissza akartam menni dokihoz, de reggelre mintha elvágták volna, onnan rendesen tudtam ülni. Székelés is jobb lett, de kitörölni magam nem volt ugyanaz még 4-5 hónapig. Kb fél éves volt a lányom, mire úgy éreztem hogy teljesen a régi vagyok, testben, lelekben, mindenben. Most meg kezdem elõlrõl. :-) 16 hós kislány, és 15 hetes ikres kismama
Szóval 16 hós a kislányom, és ....
Én 1 éve szültem, de már nem tudom pontosan mikor lett jobb. Én is nagyon sokat szenvedtem vele. Kb. a 6 hetes kontrollnál már normálisan tudtam WC-zni.
aranyér, vszínûleg belsõ ha tapintással nem érzed. kúp és kenõcs, hamarosan javulni fog.

Nagyon elviselhetetlenül fáj a gátsebem. Algopyrint vehetek be? Mennyit szabad? A Panadolt próbáltam éjszaka, de semmit nem használt.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a kórházban algopyrint adtak a szülés utáni éjjelre. Sztem nyugodtan bevehetsz. Azt, hogy mennyit lehet, sajna nem tudom...

Szia! Nekem a kórházban algopyrint adtak a szülés utáni éjjelre. Sztem nyugodtan bevehetsz. Azt, hogy mennyit lehet, sajna nem tudom...
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Nálunk is ugyanígy volt, de nem csak elsõ éjjelre adtak, hanem amikor kértünk. Szerintem egyszerre egyet vegyél be, de ha elmúlik a hatás, akkor nyugodtan bevehetsz mégegyet.
Szerintem is vehetsz be. Nekem is algopyrint adtak a kórházba, akár minden nap is ha kértem.
Én paracetamolt kaptam gátsebre. Használt. Ami viszont még jobban használt, ah az Aloe First. Szülés után másfél héttel még a falat tudtam volna kaparni, annyira fájt. Csak ekkor ruháztam be egy flakonra. Két nap alatt TELJKESEN elmúlt tõle a fájdalom... A második szülésemnél hamarabb fogok kapcsolni, annyi szent.
Egyébként nekem addig fájt csak a sebem, amíg meg nem volt a varratszedés, azóta semmi bajom. (második voltam)
jó tipp nekem bevált jegeld korházba is kaptuk és algopyrint!
Szia! Nekem is csak a jegelés segített, semmi gyógyszer vagy krém nem jött be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!