Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj gátsebem, (11 db)

Meddig normális hogy fáj a gátsebem 10 napja szültem de még mindig nehezen ülök és éjel nagyon fáj ég, bellül meg egy nagy duzzanatot érzek (a hüvelyemen bellül) Mi az? Ez normális?

Olyan mintha nött volna valami nagy csomo a hüvelyembe ami egészen a bejárattol befele egész fölig tart,mi ez?Másnak is volt ilyen,és meddig normális a fájdalom mert menni is nehezen tudok fáj ahogy lépek.

Legjobb válasz: Szerintem menj vissza a nõdokihoz és mutasd meg magd. Én a gátsebre FLP.s Aloe Vera First srát használtam, 2 nap után törökülésben ültem:-)Mára nyoma sincs...

Szerintem menj vissza a nõdokihoz és mutasd meg magd. Én a gátsebre FLP.s Aloe Vera First srát használtam, 2 nap után törökülésben ültem:-)Mára nyoma sincs...
Szia! Szerintem mutasd meg sûrgõsen dokinak! A barátnõm -az elmondottak alapján- ugyanígy volt és egy kisebb fajta beavatkozást kellett nála csinálni, de nem volt vészes! Szerintem nem normális ha még mindig ennyire fáj, nekem is sokáig fájt, mert repedtem, mint a dinnye, de fokozatosan csökkent a fájdalom. Jobbulást!
2. vagyok. A Bioptron lámpa nekem sokat segített, de elõbb a dokival beszélj!
A kérdező hozzászólása: köszi második, minden rendben megoldodott a dolog elvoltam dokinál.köszi.
A kérdező hozzászólása: a második válasuzolonak:milyen beavatkozás?Ugye nem kellet hozzá befeküdnie a korházba?Kérlek irj hamar, köszi.
Szia! Megkérdezem neked, és írok!
2. vagyok. Felhívtam a barátosnémat és azt mondta, valószínüleg õ allergiás volt a cérnára amivel varrták. A másodiknál már más cérnával varrták. Lett egy gennyes hólyagja, amit hagytak megérni, majd injekcióval leszívtak és jódal lekezelték. Tudom borzasztóan hangzik, nem akarlak ijesztgetni, de azt mondta nem volt kellemes. Remélem segítettem! Menj dokihoz mihamarabb, jobb, mint szenvedni! Írj ha minden rendben! Jobbulást!
Örülök, hogy megoldódott. További javulást! Nincs annál rosszabb, ha ott lent fáj!!!!

Van valami segítség a gátseb gyógyulására? 8 napja szültem de még nagyon fáj alig birok ülni. Meddig lesz ez így?

Legjobb válasz: Egyén függõ,no meg hogy mekkora is az a gátseb. Szellõztesd az gyorsítja a gyógyulást,bár ez elég nehezen kivitelezhtõ a köldöktõl hátközépig érõ betétek miatt.Meg a szoptatáskor trmelõdõ hormonok is gyorsítják a szervezet regenerálódását.Illetve idõ és türelem.

Egyén függõ, no meg hogy mekkora is az a gátseb. Szellõztesd az gyorsítja a gyógyulást, bár ez elég nehezen kivitelezhtõ a köldöktõl hátközépig érõ betétek miatt.Meg a szoptatáskor trmelõdõ hormonok is gyorsítják a szervezet regenerálódását.Illetve idõ és türelem.
Én Sudocremmel kentem, az hámosít is, nagyon jó.
Én 2 hétig úszógumin ültem... Mondjuk nekem belül is varrni kellett sajnos.
Én azt ajánlom zuhamyozz minnél többet jó meleg vízzel, és utánna kend be Bepantennel, vagy Neogranormonnal.Amúgy biztos a gátseb miatt nem tudsz ülni?Nekem egy hét után derült ki , hogy nem is az fáj, hanem elcsúszott a derekam ezért deréktól lefelé minden fájt.Miután arra voltam felkészülve hogy a gátseb fájni fog nem is gyanakodtam ilyesmire, csak a doki megvizsgált és akkor mondta a "jó hírt"
Én az aloe spry-rõl hallottam jókat ilyen esetben, ill. a sudokrémrõl.
én voltam az utolsó, bocsi, spray akart lenni
Próbáld ki a körömvirágkrémet!

Mennyi ideig fájhat a gátseb? másfél hete szültem, de nagyon fáj. Nem repedhet meg? Attol, hogy muszály ülnöm, nem lehet baj? Mert akkor nagyon fáj.

Legjobb válasz: Nekem is sokáig fájt, 5 hétig biztos, hogy érzékeny volt. De ez ember függõ, mert volt aki már a kórházban szaladt. Én hetekig úgy mentem, mint egy beteg tyúk. :D Az ülést úgy oldottam meg, hogy felfújtam egy úszógumit és arra ültem, középen lyukas - így nem volt kényelmetlen.

Nekem is sokáig fájt, 5 hétig biztos, hogy érzékeny volt. De ez ember függõ, mert volt aki már a kórházban szaladt. Én hetekig úgy mentem, mint egy beteg tyúk. :D Az ülést úgy oldottam meg, hogy felfújtam egy úszógumit és arra ültem, középen lyukas - így nem volt kényelmetlen.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Nekem is 5 hétig fájt, erõsebben akkor, amikor wc-re kellett menni, vagy hulldogáltak a varratok. Az úszógumi nagyon jó megoldás! Én húztam rá egy párnahuzatot, úgy használtam.
Nekem két három hétig okozott gondot az ülés. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már normálisan le tudok ülni, meg menni is tudok. Egyébként tényleg úgy mentem, mint egy pingvin :o)) Aztán még valamikor jobban éreztem, nem tudom, hogy mitõl függhet, lehet, a frontokat érzi még a seb... 6 hét után már házas életet is éltünk, úgyhogy kitartás, már nincs sok hátra. Szerintem ha jól "meg van csinálva" nem repedhet meg. Én a nagyvécézéstõl féltem, hogy majd az erõlködéstõl reped. De nem :o)
Úgy látszik, én a szerencsésebbek közé tartozom. Az elsõ szülésem után 1 héttel már nem éreztem a fájdalmat, de már a 3.nap óvatosan ültem. A második fiamat péntek délután 1/2 5-kor szültem, és másnap reggel már ülve szoptattam. Azért a fájdalom itt is 1 hétig tartott. Mindenesetre kitartást kívánok, és szerintem mostmár lassan enyhülni fog a fájdalom.

5 hete szültem, de ha sétálok, vagy állok, (fekve nem) nagyon fáj a gátsebem. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ez szerintem nem normális. Nekem az elsõ után kb. 2 hétig, a második után pedig egyáltalán nem fájt. Nem lehet, hogy elfertõzõdött?

Ez szerintem nem normális. Nekem az elsõ után kb. 2 hétig, a második után pedig egyáltalán nem fájt. Nem lehet, hogy elfertõzõdött?
menj orvoshoz, szerintem ne várd meg a kontrollt. mert ha tényleg fertõzés, akkor az csak rosszabb lesz. De elõször nézd meg magad tükörben, ott úgy is látszik a gyulladás. lehet hogy csak nem jól vartak össze, és az feszül, és úzódik. Én 2 éve szültem a 2. babám, és a frontra érzékeny a gátam.
Ha ezalatt az 5 hét alatt (ami ugye még javában a gyermekágyas idõszak) nem pihentél eleget, sõt a körülményekhez képest túlerõltetted magadat, akkor nem meglepõ, hogy fáj. Elvileg 6 hét ennek is a gyóyulási ideje, nem véletlen, hogy a kontroll is 6 héttel a szülés után van. De ha nagyon fáj, hívd fel a dokidat és kérdezz rá, hogy mitõl lehet! :)

Gátsebbel kakilni nagyon fáj?

Eléggé fáj a gátsebem és az érdekelne, hogyha elkezdem "nyomni" a kakit akkor nagyon fog fájni? Nektek hogy ment?

Legjobb válasz: azt hittem én is hogy fájni fog, de meg sem éreztem viszont mikor székrekedésem van, mai napig megérzem, pedig 4 éve szültem

azt hittem én is hogy fájni fog, de meg sem éreztem viszont mikor székrekedésem van, mai napig megérzem, pedig 4 éve szültem
Várd meg amíg még tényleg annyira kell, hogy csak ráülsz a wc-re és jön magától. Nekem sem fájt!
Hát nekem eléggé fájt...pedig ittam a székletlazítót. Mondjuk menni is alig bírtam :( De egy-két hét után már jó volt :)
Én ülni sem tudtam rendesen, kivéve a wc-t. :D A kakilás sosem fájt, pedig 3 hétig menni alig tudtam a gátsebem miatt. És nálam nagy dolog, mert muszáj nyomni, normális esetben is heti kétszer megyek wc-re. Basszus, de jó, hogy ez egy anonim oldal. :D
Nekem fájt. Piszikosul. De nem a gátseb miatt, hanem az aranyér miatt leginkább. Minden szülésnél, kivéve az utolsót, mert akkor még terhesen megmûtötték az aranyeremet, így gyorsan regenerálódtam szülés után. (Mondjuk terhesen a mûtét után, az pocsék volt két hétig, de ez már egy másik dolog...) Ehhez hozzá tartozik, hogy nekem mindig székrekedésem van, és nyomnom kell, olyan hogy "kicsusszan" számomra ismeretlen.
Engem n vagtak.picit repedtem.viszont olyan aranyerem volt amilyet elkepzelbi se tudtam azelott...na ilugy elegge fajdalmas volt....
A kérdező hozzászólása: Tehát az a lényeg, hogy ne erõlködjek, hanem csússzon ki?
Ne nyomd, de amugy nem faj. En is nagyon-nagyon feltem az elso szeklet elott. Hatalmas sebem es verodemam is volt, terpeszben tudtam csak csoszogni. De nem fajt! Mondjuk en vegul glicerines kupot kertem, mert amugy inger nem volt.
Én eleinte féltem! :S vettem be széklet lazítót, hogy még véletlenüt se kelljen erõlködnöm! De ezt csak az elsõ egy hétben alkalmaztam! Utána már ment a dolog pedig azt hittem fájni fog! De nem! :)
Háromszor szültem, mindnél vágtak de egyiknél se fájt a nagydolog.
Egyáltalán nem fáj, de ne nyomj. Akkor menj wc-re, amikor kell. Székletlazítót eleinte vehetsz be, így tutira nem kell erõlködni :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a biztató válaszokat, összejött a dolog, bár eléggé megizzasztott. Egy idõ után tényleg magától ment, bár ez a "magától" nem tudom mennyiere lesz gyakori.

Nagyon fáj a gátsebem! Ti mivel gyógyítjátok?

Legjobb válasz: Én infralámpáztam annak idején, sokat segített.

Én infralámpáztam annak idején, sokat segített.
Aloe first spray
Lehet kapni elvileg olyan betétet, ami jegeli, de nem tudom mi a neve, babamagazinokban is reklámozzák. Ilyen egyszer használatos. Amikor nekem a kórházban fájt, bevettem fájdalomcsillapítót. Úgysem volt még tejem, meg gondoltam, olyan lelkesen kínálják a nõvérek, nem muszáj nekem ott meghalni... Itthon próbáltam pihenni, a férjem kivette az összes szabadságát, így én feküdtem, szoptattam, pelenkázni keltem fel. A pihenésen kívül minden wc után lezuhanyoztam, eleinte ugye csak vízzel, késõbb intim mosakodóval, de az elsõ hetekben semmivel sem mertem. Azt hiszem, szokták mondani, hogy kamillával meg lehetne törölni, de, hogy mire teszed rá a kamillát, azt nem tudom. A vatta nem a legjobb, talán wc papírra?
Neogranormon vagy Bepanthen krém is nagyon jó, illetve amit már írtak, az Aloe First spray.
3. vagyok, megnéztem a kamillát vattára teszik, azzal törlik át. Illetve a langyos zuhany mások szerint is rengeteget segít. Éjszaka is zuhanyoztam, mert az hûsítette.
Aloe first spray
en is sokat szenvedtem, kb.3 honap alatt vegig fajt, a kamilla meg rosszabb volt tapasztalatom szerint, es akkor megvettem az aloe first spray-t. reggel este lemosakodas utan jol befujtam(picit csip de nem veszes)es hagytam ugy szaradni torles nelkul.1 honap se kellett, szepen begyogyult. jobbulast!!
Vizes zsepit tegyél be a fagyasztóba, és ha jéggé fagyott, tedd rá. Csak ez segített, ez viszont csodákat mûvelt.
Igen, normális, és enyhülni fog, kitartás!
Ugyanez nekem az elsõ szülésnél 2 hétig, a másodiknál 3 hétig tartott. Már azt hittem sose múlik el. De kitartás, elmúlik! Elõbb utóbb!
Ugyan ez volt nekem is.Enyhülni fog nyugi.Nekem 3-4 héten enyhült és kezdet a varrat kipotyogni.Kitartás!
Nekem is ilyen volt, volt hogy sirtam is nyugomben, iszonyat fajt.Ha pisilni mentem nedves lett ugye aztan meg szurt a micsodamba, ahogy szaradt a cerna.Kitartas!Nekem megint kezdodik elolrol, hacsak nem gatvedelemmel sikerul a szules...Kotve hiszem, mert engem plasztikaztak a mehszajamnal, es megint szakadni fogok... 39 hetes kismami

Egy hete szültem, még mindíg nagyon fáj a gátsebem. Meddig tart a fájdalom?

Valamint normális h a vérzés már csak barnás, kevés, de szagos (büdös)?

Legjobb válasz: A fájdalom normális,a barnázás is.Az viszont NEM,hogy büdös!!!2 gyerekes anyuka

A fájdalom normális, a barnázás is.Az viszont NEM, hogy büdös!!!2 gyerekes anyuka
Még egy ideig fájni is fog. 6 hét a gyógyulási idõ. Azért ahhoz idõ kell, hogy minden regenerálódjon. A vérzés is normális, légy türelmes és kezeld a sebedet, hogy elõbb gyógyuljon. 2 és fél hós baba anyukája
Szia. Hát nem tudom, amíg folyásom volt, nekem is volt egy furcsa szaga, és a doki azt mondta elõfordulhat, mert a vérnek is van szaga. Nekem kb 3 hétig eléggé fájt a gátsebem, fõleg ha többet mászkáltam aznap. Aztán egyik napról a másikra elmúlt. Most már nem is érzem, még szex közben sem, pedig 15 varratom volt. 7 hete szültem. Kitartás, napról-napra jobban leszel.
Szerintem is a vérszagot érzed, nekem is furi szaga volt, pedig sûrün cseréltem.Nekem kb.3hetes volt a kisfiam amikor már nem fájt a gátsebem.Zuhanyozz többször egy nap és cserélj sûrün betétet.El fog múlni, kitartás(én is nagyon utáltam). 5hós baba anyuja
Nekem 3 hétig nagyon-nagyon fájt a gátseb, egyáltalán nem tudtam még fél fenékre sem leülni. A 4. héten már kevésbé fájt, igazán az 5. héten éreztem magam elfogadhatóan.

Nagyon fáj a gátsebem, nem tudok állni! Mivel enyhíthetném a fájdalmamat?

Két hete szültem,amióta hazajöttünk a kórházból iszonyatosan fáj a sebem,nem tudok állni,a babát is nehezen tudom egyedül tisztába tenni,annyira fáj ha állok.Szúr,ég és húz!Segítsetek!!

Legjobb válasz: Hívd fel az orvosod,hogy mit javasol.Én még aznap ültem.3 nap múlva szinte nem is éreztem.

Hívd fel az orvosod, hogy mit javasol.Én még aznap ültem.3 nap múlva szinte nem is éreztem.
Irj nekem a [email protected] címre! Segítek! 40 hetes kismama
Szia! Nekem 2 hónapig fájt! Naponta többször zuhanyoztam langyos vizben! Az sokszor enyhitett a fájdalmon! 10 hetes babó anyukája
Én azt hittem amíg a kórházban voltam, hogy a gát fáj, de itthon kiderült, hogy aranyerem van.Elötte nem volt, így nem tudtam milyen az, tapogatni meg nem nagyon tapogattam.Éreztem a dudort, de azt hittem a gát duzzadt mega varrat mentén.Így utólag nem tudom, hogy nem vettem észre.Alig bírtam mozogni, ülni, állni, stb...A first-öt én is használom a gátra, nagyon jó.
Szia. A dokim szerint a gátfájdalom kb. 2 hétig fáj. Nekem is megvolt, igaz, a második héten azért már nem kapartam a falat kínomban. Mindehhez az is hozzátartozik, hogy mindenki más és más. Az sem mindegy szerintem, hogy mekkora vágásod van. Nekem mindössze 2 cm-es van. Biztonság kedvéért kérdezd meg a dokid, de amit már javasoltak, úszógumira ülni, szerintem jó ötlet. 8 hetes kislány anyukája.
bocsi a 3. és 5. válaszoló voltam csak elszámoltam magam. Sorry:)
Én vagyok a 2. és 5. válaszoló. Azt a spray amit írtak utánam, azt én is hallottam, de állítólag a körömvirág kenõcs is nagyon jó rá. De a belsõ fájdalommal valóban nem tudsz mit tenni, az csak az idõ múlásával lesz jobb. Látom nem csak én szültem nehezen, ezért is írtam, hogy ne riadjon meg senki! Gyógyulást kívánok: T.
Én is úgy tudom vannak rá valamilyen hûsítõ krémek, vagy sprayk, nézz utána a gyszertárban, segítenek.Jobbulást!
tejóságos ééééég... Ez nem semmi, hát gartulálok anyuka!!! Kérdezõnek pedig: én hallottam az aloe first spray-t. Gátsebre. Meg lehetne próbálni és a kamillás borogatást. Most már múlnia kellene a sebnek, tényleg. Jobbulást kívánok!!!!!! Á.
A második válaszoló vagyok. Nekem az elsõ babám lett császáros, téraránytalanság miatt ( a baba nagy volt a medencémhez, pont amit az elõttem szóló írt) Rá másfél évre szültem simán (!) a kicsit. Pedig csak 10 dekával volt könnyebb (és hosszabb 1 centivel) Este 10-tõl vajúdtam, délelõtt 10:45-re lett meg. Tehát a 12 óra nekem is megvolt. Nekem is a belsõ varrataim felszívódóak voltak. Addig húzódtam, amíg tényleg fel nem szívódott. A hypermagnolos víz tényleg jó, de csak a külsõ sebre, varratra. A belsõ fájdalmon mit sem segít.
Az utolso válaszolótól kérdezném, --nem rosszból--mi történt veled szülés közben??borda repedés, farcsont elmozdulás, repedés, hasfal, és holyag ödémásodás??Ezek inkább balesetre utalnak. Mekkora volta babád?? Tényleg nem rosszindulatból.
Szia! Én is ugyanígy voltam, 3 hétig iszonyatosan szenvedtem. Hiába kérdeztem az orvost, védõnõt, nem tudtak mit tanácsolni. Azt mondták ez ezzel jár. :(( Talán annyi, hogy ha leülsz, inkább 2 párnára, vagy úszógumira ülj. Arra nincs tippem, mit csinálj, ha állsz, nekem nem jött be semmi :(
Aloe First nevû spray, jó drága, viszont a világon mindenre jó :) cicire is fújhatod, ha nagyon kisebesedik a bimbó.

Egy hete szültem, elég nagy a vágás is. A gondom, hogy nem is annyira a gátseb, inkább a fenekem fáj, illetve, hogy olyan zsibbadt. érzéketlen valahogy. Mit tehetnék?

A széklet tartása ill.kinyomása se egyszer?. Van-e valaki hasonló tapasztalattl? Mennyi id? múlva állnak helyre ezeknek az izmoknak a m?ködése vajon?

Legjobb válasz: Én két hete szültem és már majdnem teljesen ok minden. Egy hete még én is nagyon szenvedtem és nem a gátsebbel, hanem a fenekemmel. Széklet még nehezen van, de legalább nem fáj. Még pár nap és rendbe jössz!

Én két hete szültem és már majdnem teljesen ok minden. Egy hete még én is nagyon szenvedtem és nem a gátsebbel, hanem a fenekemmel. Széklet még nehezen van, de legalább nem fáj. Még pár nap és rendbe jössz!
12 napos volt a babám, mikor este úgy fájt a varrat, hogy azt hittem kiszakad a belsõm. Nagyon fájt, már vissza akartam menni dokihoz, de reggelre mintha elvágták volna, onnan rendesen tudtam ülni. Székelés is jobb lett, de kitörölni magam nem volt ugyanaz még 4-5 hónapig. Kb fél éves volt a lányom, mire úgy éreztem hogy teljesen a régi vagyok, testben, lelekben, mindenben. Most meg kezdem elõlrõl. :-) 16 hós kislány, és 15 hetes ikres kismama
Szóval 16 hós a kislányom, és ....
Én 1 éve szültem, de már nem tudom pontosan mikor lett jobb. Én is nagyon sokat szenvedtem vele. Kb. a 6 hetes kontrollnál már normálisan tudtam WC-zni.
aranyér, vszínûleg belsõ ha tapintással nem érzed. kúp és kenõcs, hamarosan javulni fog.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!