Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj fogam mit tegyek (28 db)

Mumpszot kaptam tegnap jelent meg elmentem orvoshoz. Ma reggel felkeltem és nagyon fáj a duzzanat, a fülem, a fogam, a nyelvem és semmit nem tudok enni mert ha nyelek faj a nyelvem a dumóm és a fogam mit tegyek?

Még a nyálamat sem tudom lenyelni

Legjobb válasz: tarzsd melegen és szedd amit felírtak,abban van fájdalomcsillapító is(gondolom,bár nem tudom pontosan miket kaptál). Sajnos igazán csak az idõ segít.

tarzsd melegen és szedd amit felírtak, abban van fájdalomcsillapító is(gondolom, bár nem tudom pontosan miket kaptál). Sajnos igazán csak az idõ segít.
:D tartsd ezt akartam írni!

Húzatot kaptam nagyon fáj a fogam, mit tegyek hogy enyhüljön?

Probálkoztam mindennel de semmi sem segít , mindjárt megveszek a fájdalomtól, HELP????

Legjobb válasz: A fogad nem azért fáj, mert huzatot kaptál, hanem azért, mert szuvas. Ezen pedig kizárólag a fogorvos segít. Addig meg erõs fájdalomcsillapító, Panadol extra, Cataflam.

A fogad nem azért fáj, mert huzatot kaptál, hanem azért, mert szuvas. Ezen pedig kizárólag a fogorvos segít. Addig meg erõs fájdalomcsillapító, Panadol extra, Cataflam.
Szerintem van ott más baj is a foggal, nem a huzat a fõ oka. Fogdokihoz menj!
Fogorvos jó ötlet, egy rutn mindig jobb mintha már nagyon gáz. Amúgy sokaknak érzékeny a foguk a hidegre, forróra, édesre.. Ha doki semmit se talál akkor a Sensodyne fogkrém pont erre van és nagyon jó. Ha ez utóbbi a gond akkor bizonyos hiánya van a fognak és ezt ez a fogkrém bepótolja neki. Addig se meleg se hideg és ha szerinted kell valami fájdalomcsillapítót szedj be.

Nagyon fáj a fogam mit tegyek?

Gyökérkezelt fogról van szó amin valószín? ciszta van és rezeciot-csökércsúcs eltávollítást kell majd eljteni.Ez m?tétnek számít úgyhogy több injekciót-érzéstelenít?t adnak.

Legjobb válasz: Bízd rá magad az orvos(ok)ra! Fogászati beavatkozások végezhetõek a terhesség alatt, érzéstelenítõt is szoktak adni (de azért szólni kell az állapotodról, meg a terheskönyvben is van fogászati rubrika!) A fogorvos nem fog olyat csinálni vagy adni, ami árthat a babának. Egyébként is nagyon fontos a fogápolás, mert tönkremehetnek a fogaid a terhesség és a szoptatás alatt. A babával már idõd se lesz fogorvoshoz járni...

Bízd rá magad az orvos(ok)ra! Fogászati beavatkozások végezhetõek a terhesség alatt, érzéstelenítõt is szoktak adni (de azért szólni kell az állapotodról, meg a terheskönyvben is van fogászati rubrika!) A fogorvos nem fog olyat csinálni vagy adni, ami árthat a babának. Egyébként is nagyon fontos a fogápolás, mert tönkremehetnek a fogaid a terhesség és a szoptatás alatt. A babával már idõd se lesz fogorvoshoz járni...
Szia. Minden féleképpen menje´l orvoshoz.Ö úgy is tudja, hogy mit adhat, és mit nem.A fogaid pláne ebben az idöszakban nagyon fontosak.A fájdalom neked sem jó, meg a baba fejlödésére sincsen jó hatással.
Én is a fogorvos javalom, mindenképp. Inekciót kaphatsz, az nem árt a babának, a fogaidat viszont tönkreteheti, fõleg a 10 hét után. Tehát inkább idõben kezd el kezeltetni.


Nagyon fáj a fogam mit tegyek? :O

Nagyon fáj a fogam a környékbe gyógyszertár nincs itthon gyógyszer nincs mit tegyek? Nagyon fontos.

Legjobb válasz: Gondolom addigra kell, míg el nem jutsz egy fogorvoshoz. Vannak házi módszerek, például kamillateával öblögetés, vagy egyik ismerõsöm foghagymára harapott rá a fájós fogával, aztán rajta tartotta, mert a fokhagyma természetes antibiotikum. Állítólag a legjobb, ha az ember szétrág egy szegfûszeget, mert az meg enyhe zsibbasztó érzéstelenítõ hatású. Remélem van valamelyik otthon.

Gondolom addigra kell, míg el nem jutsz egy fogorvoshoz. Vannak házi módszerek, például kamillateával öblögetés, vagy egyik ismerõsöm foghagymára harapott rá a fájós fogával, aztán rajta tartotta, mert a fokhagyma természetes antibiotikum. Állítólag a legjobb, ha az ember szétrág egy szegfûszeget, mert az meg enyhe zsibbasztó érzéstelenítõ hatású. Remélem van valamelyik otthon.
A kérdező hozzászólása: A foghagyma kilöve :/ nem szeretem rosszúl vagyok tölle a szegfüszeget csinálom már vagy harmadjára utána kicsit jobb kb 5percig de utána megint fáj :/ :( valami más ökletek esetleg?
Házi praktikák közül a kamillát, a zsályát szokták tea formájában öblögetésre ajánlani. Ugyanilyen célból szoktak használni sósborszeszt, egyéb alkoholt. (Öblögetés, nem iszogatás :-)) Egyesek szerint hasznos a szétrágott szegfûszeg is, az illóolajának fogfájást csillapító hatása van. (Vagy lehet.) Ami nem biztos, hogy van otthon: kamillaolaj, teafaolaj. Ezek is csökkenthetik a fájdalmat. De a házi praktikák mindig csak átmeneti megoldást jelentenek, és addig használhatók, amíg komolyabb segítséget nem kapsz. Mielõbb próbálj meg fogorvoshoz eljutni.
Találtam még ezt-azt: "Tegyél egy kevés porított gyömbért és Cayenne-borsot egy pohárba, és néhány csepp vízzel keverd össze. Itass át vele egy kis vattalabdát, és helyezd a fájó fogadra. A fûszereket külön-külön is hasonló módon alkalmazhatod, mindkettõ remek fájdalomcsillapító hatással rendelkezik." "Akupresszúrás technikával gyorsan csillapíthatod a fogfájást. A hüvelykujjaddal nyomd az ellenkezõ oldali kézháton, a hüvelykujj és a mutatóujj tövének találkozásánál lévõ pontot körülbelül két percig, majd szünetet tartva ismételd meg többször is. Ezzel elõsegíted az úgynevezett boldogsághormonok, az endorfinok felszabadulását."
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy ezek nincsenek itthon :/
Esetleg jégkocka? Párom szerint hatásos lehet. De próbáld ki a javasolt akupresszúrát, az legalább "kéznél van", és segíthet!

A nyuszimnak nagyon fáj a foga Mit tegyek?

A nyuszim mindig kiköpi az ennivalót. Tudtok segíteni?

Legjobb válasz: Tudok segíteni: Vidd el állatorvoshoz, mit gondolsz, mi innen mégis mit tudnánk vele csinálni??

Tudok segíteni: Vidd el állatorvoshoz, mit gondolsz, mi innen mégis mit tudnánk vele csinálni??
Egy állatorvos tud segíteni. Neki ez a munkája.
vegyél neki egy állatboltban fogkoptatót lehet , hogy már nagyon megnõtt a foga és nem tud rágni

NAgyon fáj a fogam mit tegyek?

már 5 napja fáj a fogam és egyre rosszabb ! még nappal ugy ahogy ki birom fájdalom csillapitóval de este ahogy lefekszem ,kész kinlódás !!

Legjobb válasz: Sajnos mást nem tudok javasolni: próbálj meg valakitõl kölcsönkérni pénzt a kezelésre. A fogfájás nagyon kellemetlen tud lenni és sajnos csak ritkán szûnik meg orvosi beavatkozás nélkül. Arra sincs lehetõséged, hogy rendezd a társadalombiztosításodat? Ha jól tudom ,akkor az APEH-nél kell elintézni és napi 150 Ft a díja.

Sajnos mást nem tudok javasolni: próbálj meg valakitõl kölcsönkérni pénzt a kezelésre. A fogfájás nagyon kellemetlen tud lenni és sajnos csak ritkán szûnik meg orvosi beavatkozás nélkül. Arra sincs lehetõséged, hogy rendezd a társadalombiztosításodat? Ha jól tudom , akkor az APEH-nél kell elintézni és napi 150 Ft a díja.
Vagy, elmész egy sztk-ba megmondod, hogy nincs tb-d, de sürgõs akkor ellátnak, de fizetned kell érte igaz sokkal kevesebbet, mint magánnál. Minél elõbb menj, igaz most itt a hétvége nem nagyon tudsz menni sehová addig fájdalomcsillapító+jég, mást sajnos nem nagyon tudsz tenni. Kitartást!
A kérdező hozzászólása: kõszõnõm az eddigi kommenteket kivéve a másodikat nem mert ilyenrõl én még nem hallotam !!
Szia. Én szegfûszeget teszek a fájó fogam mellé az ínyhez. Kisebb-nagyobb ideig mulik a fájdalom, de menj el orvoshoz mindenképp. Olyan meg nincs hogy a TB-t nem tudod kifizetni, én hétfõn megyek nekem majdnem havi 5000 Ft. ezen kívül még tüdõszûrõ is (800 Ft), alkalmassági (3000) + vonatozás 2000. Szerintem menj el dolgozni :)

Nagyon fáj a fogam, mit tegyek?

Fáj a fogam már napok óta , már régebben letölrt egy darab jobb oldalt alul az utolso elötti fogambol (bocsi a [email protected] fogalmazásért) ugy hallotam h aza fog korona ... na szóval abbol tört le a darabka és elkezdett fájni , nemtudom h ez már az-az eset , hogy csak a gyökérkezelés segíthet a fogamnak ,vagy más eljárás is. szerintetek már (már kértem időpontot a fogorvosnál de csak jövőhéten rendel)...

Legjobb válasz: demalgon,vagy algoflex,algopyrin segit,aztán majd a doki eldönti

demalgon, vagy algoflex, algopyrin segit, aztán majd a doki eldönti
Hogy jövõ hétig túléld: Algopyrin, Algoflex, jegelés.
Nézz körül, van-e otthon valami fájdalomcsillapító. Ilyenkor a Cataflamot ajánlják, de jó az Algopyrin és a Demalgon is, vagy akár a vény nélkül kapható Aszpirin. Aztán a fogorvos majd megmondja a tutit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat , sajna holnapra rengeteget kell még tanulni és így elég rosz , h ha lefekszek az se jobb mert jobban fáj...

Nagyon fáj a felső fogam, mit tegyek SOS?

Este tudok menni csak dokihoz,addig valamivel el szeretném múlasztani.Gyógszerem nincs itthon semmilyen se,egy kis pálinka akad. Nos valami ötlet?

Legjobb válasz: ne egyél olyat ami esetleg bemehet közé, ragad, cukros... öblítsd a szádat esetleg egy kis fogkrémes vízzel ha nincs szájvized

ne egyél olyat ami esetleg bemehet közé, ragad, cukros... öblítsd a szádat esetleg egy kis fogkrémes vízzel ha nincs szájvized
Szia. Én hallottam, hogy a szegfûszeg is fájdalomcsillapító hatással van a fogra. Tedd a fájó fogra és hagyd ott egy ideig.
fogászat?
Alkoholt ne fogyassz , vagy ha fogyasztassz nagyon nagy mennyisegben tedd , mert az hatastalanitja az erzestelenitot , de ha be vagy baszva ugyse emlekszel :D

Mit tegyek, ha nagyon fáj a fogam, az arcom, az egész állkapcsom és a fülem, de nem tudom pontosan MITÕL fáj az egész?

Mármint pontosítok, ha pld huzatot kapok, akkor is fáj minden fent felsorolt, de régebben amikor begyulladt a fülem, akkor is fájt az egész arcom, és most nem tudom milyen orvoshoz menjek...

Legjobb válasz: Fogorvoshoz kell menni. Egy gyulladt fog miatti fájdalom miatt ugyanis bedagadhat az arc, illetve a fájdalom kisugározhat a fülbe, a fejbe, ez miatt felléphet fülfájás, fejfájás. Tehát olyan nincs, hogy fülgyulladás okoz fogfájdalmat, ha fáj a fog és fáj a fül, a fej, ott a fog a ludas.

Fogorvoshoz kell menni. Egy gyulladt fog miatti fájdalom miatt ugyanis bedagadhat az arc, illetve a fájdalom kisugározhat a fülbe, a fejbe, ez miatt felléphet fülfájás, fejfájás. Tehát olyan nincs, hogy fülgyulladás okoz fogfájdalmat, ha fáj a fog és fáj a fül, a fej, ott a fog a ludas.
A kérdező hozzászólása: Volt rá példa hogy begyulladt a fülem és ugyanígy fájt mindenem és amikor kaptam rá fülcseppet akkor elmúlt a fogfájás is... De akkor majd elmegyek a fogorvoshoz, köszi :)
Menj el talán elõször a háziorvoshoz Most minden fogad fáj vagy csak egy fog?
De mehetsz a gégészetre is, ha ott nem találnak semmit, menj tovább a fogásztar- valahol majd csak megtalálják, honnan ered
Az is lehet ám, hogy akkor sem a füleddel volt gond, hanem a fogaddal, csak akkor is a füledbe sugárzott ki a fájdalom és a fülcsepp elmulasztotta a fülfájást. És közben a fog is takarékra tette magát. De mindenképpen fogorvos, csinálni kell egy panoráma felvételt a fogsorról, az egybõl mutatja, hogy van-e valahol gyulladás, rossz fog és ha az kezelve van, akkor remélhetõleg nem jön vissza a fülfájás. De ha még akkor is fáj a füled, akkor pedig fülészet.
na nekem ugyan ez a bajom kivétel hogy a fogam nem fáj.... az állkapcsom két hete már kinyitni alig tudom a szám.. sugárzik a fejembe fülembe, , hõemelkedésem van.. panorámaröntgenre küldtek hátha bölcsességfog... ha nem akkor meg állkapocsbaj :S
akkor szenvedj, az sokkal jobb, mint egy fogorvosi kezelés érzéstelenítéssel
Szedd össze magad és jelentkezz be. adnak érzéstelenítõt, semmit nem fogsz érezni. nekem is gyökérkezelték tavaly a fogamat nagyon be voltam tojva, de fölösleges volt, ugyanis semmit nem éreztem.
menj orvoshoz, különben majd sírhatsz amikor kirohad.
Szia! Ne félj, adnak érzéstelenítõt és nem fog fájni.Nem tudod úgysem sokáig húzni, jobb elõbb menni. Addig rágcsálj szegfûszeget, nagyon jól le zsibbasztja, ha nem hat akkor valami fájdalomcsillapító, de minél elõbb menj el dokihoz!
Kapsz egy érzéstelenítõ szurit az ínyedbe, kicsit sem fáj, meg sem fogod érezni, utána pedig jó 2-3 órára úgy lezsibbad az arcod, hogy még enni is tilos lesz, nehogy elharapd a szádat. Még a 6 éves unokahúgom sem fél a fogorvostól, kis bátorságot erõltess magadra! Biztos volt már rossz tapasztalatod, azért mondod ezt, de hidd el, hogy a legtöbb doki nagyon rendes. Bemész és ne szégyelld közölni vele, hogy téged a rosszullét kerülget a fogorvosnál, szeretnél mindenképpen fájdalomcsillapítót kérni. Oda fognak rád figyelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!