Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj fogam mit (152 db)

Haveromnak szarul lett kiidegelve a foga, és most nagyon fáj neki, mi a teendő?

Fent van minden

Legjobb válasz: Pl menjen el a fogorvoshoz.

Pl menjen el a fogorvoshoz.
Én múlt héten kedden voltam fogorvosnál, akkor elkezdte a gyökérkezelést, és a tömést. Azt mondta, hogy felülre csak egy ideiglenes tömést tesz, amint 2 hét múlva véglegesít. Egy kis fájdalom természetes, de ha nagyon fáj, akkor azonnal vissza kell mennem. Egy kicsit érzékeny is az a fogam, de nem vészes. A haverod fogának kezelését teljesen befejezték? Ha nagyon fáj neki, akkor menjen el a fogászati ügyeletre.

Fáj nagyon a fogam mit javasoltok ez ellen?

tegnap el kezdődött. a felső jobb1 es fogam nagyon érzéken ylett..ha a nyelvemmel hozzányulok már fáj :S és már a mellete lévő fogam is fáj :( és az alsó 1es :S mert begyulladt az ígyem. fel van dagadva a felső ajkam alatt. de nem akar elmúlni :(((((( ha fekszek kicsit jobb... de mihint felállok abban a másodpercben ugyan olyan :(( segítsetek!!!!!! :(( és ez azóta van, hogy kukoricát ettem :(( már megbántam nagyon!

Legjobb válasz: Menj fogdokihoz, mert ez gyulladás, ha nem mész el néhány héten belül akkor lehet hogy már csak a szájsebész segíthet, az meg felér egy középkori kínvallatással. Szünetelhetheted a fájdalmat doki elõtt, ha pálinkával öblögetsz, ez mindig bevál, mert jól lezsibbasztja az idegeket :D

Menj fogdokihoz, mert ez gyulladás, ha nem mész el néhány héten belül akkor lehet hogy már csak a szájsebész segíthet, az meg felér egy középkori kínvallatással. Szünetelhetheted a fájdalmat doki elõtt, ha pálinkával öblögetsz, ez mindig bevál, mert jól lezsibbasztja az idegeket :D

Fáj nagyon a fogam! Mit csinálhatnék vele?

nincs fogorvos rendelés szabadság miatt!ithonra valami tipp?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy nincs. Ha a körzeti fogorvos nem rendel szabadság miatt, mindig van egy ügyeletes hely, amit kiírnak a rendelõ ajtajára is.

Olyan nincs, hogy nincs. Ha a körzeti fogorvos nem rendel szabadság miatt, mindig van egy ügyeletes hely, amit kiírnak a rendelõ ajtajára is.
valamilyen alkohol egy korty, tarts a fogadod, míg elnem zsibbasztja ha van otthon, svédcsepp, az is jó
fogadon*
algoflex. és alkohol.
cataflam De csak receptre adják, mert erõs gyógyszer.
Szegfûszeg, AlgoflexForte.
én jeget javaslok kisdarabot tegyél a fogad mellé kivülröl mármint ne a nyelved mellé hanem a másik oldalra hagyd h olvadjon el. de ne túl kicsit leg 3x1 cmes legyen vagy ott körül lehet h elsõre kellemetlen lesz de használni fog. én örököltem a rossz fogakat és béna fogorvosokat fogtam ki szóval sokszor szenvedek én is:D

Mit tegyek, ha nagyon fáj a fogam, az arcom, az egész állkapcsom és a fülem, de nem tudom pontosan MITÕL fáj az egész?

Mármint pontosítok, ha pld huzatot kapok, akkor is fáj minden fent felsorolt, de régebben amikor begyulladt a fülem, akkor is fájt az egész arcom, és most nem tudom milyen orvoshoz menjek...

Legjobb válasz: Fogorvoshoz kell menni. Egy gyulladt fog miatti fájdalom miatt ugyanis bedagadhat az arc, illetve a fájdalom kisugározhat a fülbe, a fejbe, ez miatt felléphet fülfájás, fejfájás. Tehát olyan nincs, hogy fülgyulladás okoz fogfájdalmat, ha fáj a fog és fáj a fül, a fej, ott a fog a ludas.

Fogorvoshoz kell menni. Egy gyulladt fog miatti fájdalom miatt ugyanis bedagadhat az arc, illetve a fájdalom kisugározhat a fülbe, a fejbe, ez miatt felléphet fülfájás, fejfájás. Tehát olyan nincs, hogy fülgyulladás okoz fogfájdalmat, ha fáj a fog és fáj a fül, a fej, ott a fog a ludas.
A kérdező hozzászólása: Volt rá példa hogy begyulladt a fülem és ugyanígy fájt mindenem és amikor kaptam rá fülcseppet akkor elmúlt a fogfájás is... De akkor majd elmegyek a fogorvoshoz, köszi :)
Menj el talán elõször a háziorvoshoz Most minden fogad fáj vagy csak egy fog?
De mehetsz a gégészetre is, ha ott nem találnak semmit, menj tovább a fogásztar- valahol majd csak megtalálják, honnan ered
Az is lehet ám, hogy akkor sem a füleddel volt gond, hanem a fogaddal, csak akkor is a füledbe sugárzott ki a fájdalom és a fülcsepp elmulasztotta a fülfájást. És közben a fog is takarékra tette magát. De mindenképpen fogorvos, csinálni kell egy panoráma felvételt a fogsorról, az egybõl mutatja, hogy van-e valahol gyulladás, rossz fog és ha az kezelve van, akkor remélhetõleg nem jön vissza a fülfájás. De ha még akkor is fáj a füled, akkor pedig fülészet.
na nekem ugyan ez a bajom kivétel hogy a fogam nem fáj.... az állkapcsom két hete már kinyitni alig tudom a szám.. sugárzik a fejembe fülembe, , hõemelkedésem van.. panorámaröntgenre küldtek hátha bölcsességfog... ha nem akkor meg állkapocsbaj :S

Nagyon fáj a bölcsesség fogam ahogy nő ki. már egy elég nagy dudor képződött hátul:/mit csináljak? Nem akarok kihúzatni mert írtózom a fogorvostól!

Legjobb válasz: Elõször is nem ártana felkeresned egy fogorvost, hogy egy röntgenképet készítsenek róla, hogy lássák, hogy van-e elég hely a fogadnak, illetve át tudja-e törni az ínyedet. Sajna, ha nincs elég hely a fogadnak, akkor szájsebészeten muszáj kiszedni (annyira lezsibbasztják, hogy nem fáj hidd el), hisz ha nincs neki hely és úgy nõ ki, teljesen összetolhatja a fogsorod. Ha van neki hely, akkor amíg nem bújik kis sajna fájni fog, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással. De ha ki is nõ akkor sem biztos, hogy egészséges lesz, vagy egyenesen fog nõni. Nekem oldalra nõtt (az egyik, a többi még nem nõtt ki teljesen) és kihúzták, nem volt vészes. A húzást nem is éreztem, inkább utána 2-3 nap kellemetlen,mert oda kell rá figyelni nagyon, nem szabad erõsen öblögetni és tejes dolgokat, tejterméket fogyasztani.

Elõször is nem ártana felkeresned egy fogorvost, hogy egy röntgenképet készítsenek róla, hogy lássák, hogy van-e elég hely a fogadnak, illetve át tudja-e törni az ínyedet. Sajna, ha nincs elég hely a fogadnak, akkor szájsebészeten muszáj kiszedni (annyira lezsibbasztják, hogy nem fáj hidd el), hisz ha nincs neki hely és úgy nõ ki, teljesen összetolhatja a fogsorod. Ha van neki hely, akkor amíg nem bújik kis sajna fájni fog, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással. De ha ki is nõ akkor sem biztos, hogy egészséges lesz, vagy egyenesen fog nõni. Nekem oldalra nõtt (az egyik, a többi még nem nõtt ki teljesen) és kihúzták, nem volt vészes. A húzást nem is éreztem, inkább utána 2-3 nap kellemetlen, mert oda kell rá figyelni nagyon, nem szabad erõsen öblögetni és tejes dolgokat, tejterméket fogyasztani.
Igen, engem nagyon zavart, ráadásul a felülete sem volt egyenletes, elég rücskös, hegyes volt. Ezáltal az ételmaradék könnyebben odaragadt. Valamint hozzáért oldalt az ínyemhez. Én utáltam, állandóan olyan érzésem volt, mintha valami (pl. kajamaradék) odaragadt volna.
Egy röntgent megér. Kérj beutalót a fogorvosodtól, úgynevezett OP felvételre(elvileg ilyenre kellene, hogy magától küldjön), ilyenkor az egész fogsorod körbefényképezik, így minden bölcsességfogad állapotáról képet kapsz. Ezt elviszed a fogdokinak, és õ megmondja, hogy melyik fogad hogy áll.
Köszi a köszönetet, de minden választ egyedül írtam eddig. :) Nézesd meg a fogad. Hidd el a fogorvos nem tud akkora fájdalmat okozni, mint amilyen fájdalommal egy fogfájás jár.
A kérdező hozzászólása: és az baj ha oldalra nõ?vagy nagyon zavaró?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket..amúgy anyukám fogtechnikus volt csak már nem akartam késõn zavarni:D
A kérdező hozzászólása: nõvéremnek kihúzták múlt héten és 20ezer forint volt???!!!és nem fájt neki csak nehezen jött ki..én nem fogom a recsegést meg ráncigálást elviselni.
Oké, ne viseld szenvedj csak a fogadtól, majd megunod egy idõ után a fájdalmat. 20.0000? Aranyfogóval húzták a fogát? Annyiért már koronát csinálnak egy fogra. Egy magándokinál is kb. 3000 egy húzás.
A kérdező hozzászólása: egyetlen a szájsebész a városban..nem kell nekem elhinni.

24 hetes kismama vagyok, szerdán kihúzták a bal alsó 6-os fogamat. Aki járt hasonló helyzetben, mit szedett/szedhetett fájdalomcsillapítóként? (mivel hogy nekem még így két nap után is nagyon fáj, sőt egyre jobban fáj)

Legjobb válasz: Szia!Én is jártam már így sajnos.Kihúzták a fogam decemberben,és annyira begyulladt,hogy pár nap múlva vissza kellett mennem.És megint két fogat ki kellett húzni.Nekem a doki a Panadolt mondta ha nagyon fájna.De sokszor az sem segített,meg jegeztem.Szerintem próbáld meg a Panadolt.Inkább,mert nem jó a babának sem ha a fájdalomtól szenvedsz.Remélem tudtam segíteni.Boldog babavárást!

Szia!Én is jártam már így sajnos.Kihúzták a fogam decemberben, és annyira begyulladt, hogy pár nap múlva vissza kellett mennem.És megint két fogat ki kellett húzni.Nekem a doki a Panadolt mondta ha nagyon fájna.De sokszor az sem segített, meg jegeztem.Szerintem próbáld meg a Panadolt.Inkább, mert nem jó a babának sem ha a fájdalomtól szenvedsz.Remélem tudtam segíteni.Boldog babavárást!
Megint én vagyok.Paracetamol tablettát vehetsz be.Remélem nemsokára a fájás is elmúlik.
Szia! Nekem hétfõn húztak. Én Cataflam-ot vettem be, 2x. Annak van gyulladáscsökkentõ hatása is. Corsodyl szájöblögetõt is használok, ami fertõtlenít és segíti a gyógyulást. Ja igen, és jegeld. Jobbulást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Itthon volt Paramax rapid 500 mg (paracetamol hatóanyagú tabletta) és abból bevettem mert már nem bírtam, de arra rá is volt írva hogy terhesség alatt is alkalmazható. De ezt nem szeretném sokáig szedni mert talán nem is a legalkalmasabb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Kedden gyökérkezelték a fogam, csütörtökön mentem vissza, rtg-t is csináltak aztmondták semmi baj, megint kezelték, nagyon fájt mikor valami vékony tűvel tett bele valami anyagot, betömte, és azóta is fáj, ez normális?

Gyökérkezeléskor kiölik az ideget, de akkor miért fáj még mindig? Az orvos valami fog gyökér végről magyarázott hogy lehet hogy megsértette egy kicsit, erre nemkell valami gyógyszer ? Elfog múlni a fájdalom?

Legjobb válasz: Igazad van, gyökérkezeléskor valóban eltávolítják az ér- és idegképleteket. Utána nem is a fogad a fáj, csak odasugárzik a csontban folyó gyulladásos folyamat fájdalma. Ha az orvos valóban túltömte a fogad, ahogy mondod, akkor a fájdalmat steril gyulladás okozza, ennek pár nap múlva el kell múlnia. Ha mégsem múlik, akkor a probléma az, hogy a gyökércsatorna és a gyökércsúcs nincs rendesen kifertõtlenítve, ez esetben a fájdalom nem múlik. Szóval kérdésedre válaszolva a fájdalom normális pár napig, ha nem enyhül, fordulj vele orvoshoz. Egy fogászati asszisztens

Igazad van, gyökérkezeléskor valóban eltávolítják az ér- és idegképleteket. Utána nem is a fogad a fáj, csak odasugárzik a csontban folyó gyulladásos folyamat fájdalma. Ha az orvos valóban túltömte a fogad, ahogy mondod, akkor a fájdalmat steril gyulladás okozza, ennek pár nap múlva el kell múlnia. Ha mégsem múlik, akkor a probléma az, hogy a gyökércsatorna és a gyökércsúcs nincs rendesen kifertõtlenítve, ez esetben a fájdalom nem múlik. Szóval kérdésedre válaszolva a fájdalom normális pár napig, ha nem enyhül, fordulj vele orvoshoz. Egy fogászati asszisztens
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos választ, nem sokáig bírtam a fájdalmat úgyhogy visszamentem az orvoshoz, irt föl gyulladás csökkentõt, és most úgytûnik nagyon jól bevált, egy hétig kell szednem szerintem semmi baj nemlesz, a fájdalom megszünt :)

Gyökérkezelték a fogamat 1 hete, de még mindig nagyon fáj, azóta voltam bent, kimosta az orvos, akkor egy-két óráig jó volt, de utána megint kegyetlenül fájt, a fogorvos is értetlenül áll a dolog előtt. Mi lehet a baj? Veletek előfordult már hasonló?

Legjobb válasz: Velem ugyanez volt. Pár nap után úgy mentem vissza, hogy a forgalomra is alig bírtam figyelni. A mellette levõ fogam is beteg volt, kívülrõl ez nem látszott, mindketten azt hittük, hogy a kezelt fogam fáj, ezért szenvedtem. Röntgent elõ, gyökérkezelte azt is, és viszlát fájdalom!:)

Velem ugyanez volt. Pár nap után úgy mentem vissza, hogy a forgalomra is alig bírtam figyelni. A mellette levõ fogam is beteg volt, kívülrõl ez nem látszott, mindketten azt hittük, hogy a kezelt fogam fáj, ezért szenvedtem. Röntgent elõ, gyökérkezelte azt is, és viszlát fájdalom!:)
Gyökérkezelés után fájhat akár 2-3 hétig is.
Fájhat, de tompán nem kegyetlenül. Nekem is állítólag jól van megcsinálva a gyökérkezelt fogam mégis egyik nap nagyon fájt, elmentem kihuzattam úgy gondoltam nem szórakozom tovább vele.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, most elküldött röntgenre, de szerinte gyökérhártya gyulladás áll a dolog hátterében:S

Normális ha 15 cm hosszú a barátom szerszáma? Szűz vagyok. Hány probálkozást hagyjak, hogy átszakitsa a szűzhártyám? Nagyon fáj? Ha átszakítja és totál benn lesz, mit fog tudni ott benn csinálni, védekezik?

Legjobb válasz: Nyugi!Ez az egész nem olyan szörnyû,mint ah gondolod.Szûkség miatt ne aggódj,mert hidd el nagyon tágulékony a nõi nemiszerv:)Nekem nem fájt,van akinek egy éles fájdalom,van aki vérzik utána néhány órát,én egyáltalán nem véreztem. Mit fog tudni csinálni?Ritmikusan mozogni.De majd kitapasztaljátok egymást.A szex nem olyan,amit egy könyvbõl meg lehet tanulni.(Lehet ötleteket gyûjteni és azokat kipróbálni...)Nem garantálom,hogy az elsõ aktus közben el is fogsz menni,de ha szeretitek egymást,akkor feledhetetlen élmény lesz.

Nyugi!Ez az egész nem olyan szörnyû, mint ah gondolod.Szûkség miatt ne aggódj, mert hidd el nagyon tágulékony a nõi nemiszerv:) Nekem nem fájt, van akinek egy éles fájdalom, van aki vérzik utána néhány órát, én egyáltalán nem véreztem. Mit fog tudni csinálni?Ritmikusan mozogni.De majd kitapasztaljátok egymást.A szex nem olyan, amit egy könyvbõl meg lehet tanulni.(Lehet ötleteket gyûjteni és azokat kipróbálni...)Nem garantálom, hogy az elsõ aktus közben el is fogsz menni, de ha szeretitek egymást, akkor feledhetetlen élmény lesz.
Szia! Mindenképpen használjatok óvszert, ez nagyon fontos! A behatolás elõtt pettingeljetek, izgassátok egymást és ha már mindketten felkészültetek, akkor megtörténhet a behatolás, ajánlanám a vizes alapú síkosítót is, még óvszerhez is, hiszen így könnyebben becsusszan a fiú hímvesszõje. A lényeg, hogy szeressétek egymást és a fiú rád figyeljen, ha nem jó akkor szólj neki, és azt nem fogogd érezni, amikor átszakad a szûzhártyád, nem is biztos, hogy vérzel. Sok sikert!
A 15 cm-es hímvesszõ teljesen normális. Csak kíváncsiságból kérdezem, megmérted? Hát arra nehéz válaszolni, mennyi próbálkozást engedj. Végülis legtöbbször elsõre sikerül. Ha meg nem, akkor érdemes petting után újra próbálkozni. Vagy legközelebb. Türelemmel elõbb utóbb sikerül. No meg ugye ki a fene számolgat szex közben???
Nem fog fájni, ha elõtte sok idõt hagytok az elõkészítésre. Ne feledd, hogy nem kerget titeket senki, nem szabad sietni.Tudod jómunkához idõ kell:)

Meg fog jönni és nagyon fáj a mellem, mit csináljak? 19/L

Annyira feszül és fáj, hogy nem tudok tõle aludni sem :(

Legjobb válasz: én 11 vagyok de a mellem nekem is fáj és kicsit meg van duzzadva és feszulve anyukám megnézte de szerinte csak nöl vagy meg fog jönni egyébként nekem csak a jobb oldali cicim fáj :)

én 11 vagyok de a mellem nekem is fáj és kicsit meg van duzzadva és feszulve anyukám megnézte de szerinte csak nöl vagy meg fog jönni egyébként nekem csak a jobb oldali cicim fáj :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!