Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj fogam (360 db)

Gyökérkezelés után betömött fog nagyon fáj, közben is fájt amikor tisztította, nem ölte ki az összes ideget?

Több mint egy hónapja járok minden másnap kezelésre, nem zárta le, csak mindig valami löttyel kiöblítette, de el?tte kis t?vel kapargálta, ami egyik oldalon eléggé fájt, másik oldalon nem is éreztem. Mindig mondtam hogy fáj, de azt mondta hogy tiszta már, és tegnap lezárta ideiglenes töméssel. Azt mondta hogy rágjak rajta, tegnap nem fájt, csak ha ettem, ma reggel már az sem fájt ha ott rágtam, de ma 11 körül elkezdett nagyon fájni és azóta fáj, most akkor mi van? Holnap visszamegyek. De lehet másik dokihoz kéne menjek. És az a vicces hogy amikor elmentem a fogorvoshoz a legelején, hogy fáj a fogam, akkor fele ennyire sem fájt mint most, hogy betömte.

Legjobb válasz: Azt tudnod kell a gyökérkezelésrõl, hogy onnantól kezdve nagyon nagyon érzékeny lesz a fog. Biztos nincs már benne ideg, viszont ilyenkor nehéz betömni. Ha idõ elõtt ezt teszik akkor alágennyesedik, begyullad. Általában a genny szokott lenni a ludas, amiatt tud olyan irtóra fájni. Marad az, hogy visszamész, kiszedeted, megint öblíteni fogja azzal a lötyivel, megint úgy hagyja. Aztán "normális" doki ideiglenes tömést tesz bele. Ha ezt bírod és nem fáj akkor jöhet csak az igazi. Sajnos ez sok-sok kör és miután már minden tökéletes utána is járhatsz így.

Azt tudnod kell a gyökérkezelésrõl, hogy onnantól kezdve nagyon nagyon érzékeny lesz a fog. Biztos nincs már benne ideg, viszont ilyenkor nehéz betömni. Ha idõ elõtt ezt teszik akkor alágennyesedik, begyullad. Általában a genny szokott lenni a ludas, amiatt tud olyan irtóra fájni. Marad az, hogy visszamész, kiszedeted, megint öblíteni fogja azzal a lötyivel, megint úgy hagyja. Aztán "normális" doki ideiglenes tömést tesz bele. Ha ezt bírod és nem fáj akkor jöhet csak az igazi. Sajnos ez sok-sok kör és miután már minden tökéletes utána is járhatsz így.
Szia! A gyökérkezelés sajnos nagyon rizikós dolog. Nekem 10 évvel ezelõtt volt, addig nem fájt a fogam, aztán mindig. Majd végül begyulladt, kihúzták, majd és a szájsebészetre kellett járnom 2 hónapon át, mire teljesen ki tudták tisztítani a helyét. Ha tudsz angolul, ajánlom a következõ írás tanulmányozását.http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/11/1.. Ha az angol nem megy, ezt tudom ajánlani: http://www.rudolfibolya.hu/?menu=kiserletek Sajnos ezek a szomorú tények... Üdv.
A kérdező hozzászólása: Visszamentem, kiszedte a tömést, azóta nem fáj. Vagy kihúzza vagy folytatja a kezelést, de már 1, 5 hónapja járok hozzá, nem tudom lesz-e eredménye. Nem elsõ fog, de látszik ha mosolygok. A magyar cikket elolvastam, érdekes, még nem hallottam errõl. Van egy másik gyökér kezelt fogam is, de az egyik elsõ, nem lenne jó kihúzatni. :(
A kérdező hozzászólása: Köszi! Végignéztem, elég hosszú volt. :) Valószínû ki fogom húzatni a fogam, csak attól nagyon félek. :( Még egy fogamat sem húzták ki. Sõt legszívesebben a másik gyökérkezelt fogamat is kihúzatnám ezek után, de az elõl van és elég csúnya lenne. :(
A kérdező hozzászólása: Ma kihúzattam, remélem jól döntöttem.

Most huzták ki a fogam és nagyon fáj. Milyen fájdalom csillapitot vehetek be ami nem árt a babának?

28 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Szegény, sajnálak. Biztos nagyon fáj! Algopyrin. A dokik mondhaták volna hogy mit vehetsz be ha nagyon fáj. Hány injekciót kaptál? Nekem is van egy fog amit húzni kellene, mert rossz, igaz nem fáj de ki kell húzni. Jobbulást! 27 heteske

Szia! Szegény, sajnálak. Biztos nagyon fáj! Algopyrin. A dokik mondhaták volna hogy mit vehetsz be ha nagyon fáj. Hány injekciót kaptál? Nekem is van egy fog amit húzni kellene, mert rossz, igaz nem fáj de ki kell húzni. Jobbulást! 27 heteske
Szia! Panadolt vehetsz be, én is azt vettem be mikor húztak! Jobbulást: 36 hetes kismama
3 hete én is pont ezzel szenvedtem.(gyulladt fogat húztak) 2 szem Algopyrin nem árt! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Nem vagyok nagy gyogyszerevö de most nagyon szenvedek vele!
A kérdező hozzászólása: Elöször csak egy injekciot kaptam de menet közbe kellett még egy mert annyira fájt.De ajánlom hogy addig menj amig nem gyuladt, talán nem annyira fájdalmas.
Köszönöm!
Na jobban vagy már? 2. válaszoló vagyok! Remélem jobb már!
A kérdező hozzászólása: Igen most jelenleg fájdalommentes , remélem igy is marad.Most legalább egy kis kaját is tudtam magamba gyömöszölni mert már nagyon éhes voltam.Amugy köszi a kérdésed!

Mit tegyek, ha nagyon fáj a fogam, az arcom, az egész állkapcsom és a fülem, de nem tudom pontosan MITÕL fáj az egész?

Mármint pontosítok, ha pld huzatot kapok, akkor is fáj minden fent felsorolt, de régebben amikor begyulladt a fülem, akkor is fájt az egész arcom, és most nem tudom milyen orvoshoz menjek...

Legjobb válasz: Fogorvoshoz kell menni. Egy gyulladt fog miatti fájdalom miatt ugyanis bedagadhat az arc, illetve a fájdalom kisugározhat a fülbe, a fejbe, ez miatt felléphet fülfájás, fejfájás. Tehát olyan nincs, hogy fülgyulladás okoz fogfájdalmat, ha fáj a fog és fáj a fül, a fej, ott a fog a ludas.

Fogorvoshoz kell menni. Egy gyulladt fog miatti fájdalom miatt ugyanis bedagadhat az arc, illetve a fájdalom kisugározhat a fülbe, a fejbe, ez miatt felléphet fülfájás, fejfájás. Tehát olyan nincs, hogy fülgyulladás okoz fogfájdalmat, ha fáj a fog és fáj a fül, a fej, ott a fog a ludas.
A kérdező hozzászólása: Volt rá példa hogy begyulladt a fülem és ugyanígy fájt mindenem és amikor kaptam rá fülcseppet akkor elmúlt a fogfájás is... De akkor majd elmegyek a fogorvoshoz, köszi :)
Menj el talán elõször a háziorvoshoz Most minden fogad fáj vagy csak egy fog?
De mehetsz a gégészetre is, ha ott nem találnak semmit, menj tovább a fogásztar- valahol majd csak megtalálják, honnan ered
Az is lehet ám, hogy akkor sem a füleddel volt gond, hanem a fogaddal, csak akkor is a füledbe sugárzott ki a fájdalom és a fülcsepp elmulasztotta a fülfájást. És közben a fog is takarékra tette magát. De mindenképpen fogorvos, csinálni kell egy panoráma felvételt a fogsorról, az egybõl mutatja, hogy van-e valahol gyulladás, rossz fog és ha az kezelve van, akkor remélhetõleg nem jön vissza a fülfájás. De ha még akkor is fáj a füled, akkor pedig fülészet.
na nekem ugyan ez a bajom kivétel hogy a fogam nem fáj.... az állkapcsom két hete már kinyitni alig tudom a szám.. sugárzik a fejembe fülembe, , hõemelkedésem van.. panorámaröntgenre küldtek hátha bölcsességfog... ha nem akkor meg állkapocsbaj :S

Nagyon fáj a bölcsesség fogam ahogy nő ki. már egy elég nagy dudor képződött hátul:/mit csináljak? Nem akarok kihúzatni mert írtózom a fogorvostól!

Legjobb válasz: Elõször is nem ártana felkeresned egy fogorvost, hogy egy röntgenképet készítsenek róla, hogy lássák, hogy van-e elég hely a fogadnak, illetve át tudja-e törni az ínyedet. Sajna, ha nincs elég hely a fogadnak, akkor szájsebészeten muszáj kiszedni (annyira lezsibbasztják, hogy nem fáj hidd el), hisz ha nincs neki hely és úgy nõ ki, teljesen összetolhatja a fogsorod. Ha van neki hely, akkor amíg nem bújik kis sajna fájni fog, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással. De ha ki is nõ akkor sem biztos, hogy egészséges lesz, vagy egyenesen fog nõni. Nekem oldalra nõtt (az egyik, a többi még nem nõtt ki teljesen) és kihúzták, nem volt vészes. A húzást nem is éreztem, inkább utána 2-3 nap kellemetlen,mert oda kell rá figyelni nagyon, nem szabad erõsen öblögetni és tejes dolgokat, tejterméket fogyasztani.

Elõször is nem ártana felkeresned egy fogorvost, hogy egy röntgenképet készítsenek róla, hogy lássák, hogy van-e elég hely a fogadnak, illetve át tudja-e törni az ínyedet. Sajna, ha nincs elég hely a fogadnak, akkor szájsebészeten muszáj kiszedni (annyira lezsibbasztják, hogy nem fáj hidd el), hisz ha nincs neki hely és úgy nõ ki, teljesen összetolhatja a fogsorod. Ha van neki hely, akkor amíg nem bújik kis sajna fájni fog, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással. De ha ki is nõ akkor sem biztos, hogy egészséges lesz, vagy egyenesen fog nõni. Nekem oldalra nõtt (az egyik, a többi még nem nõtt ki teljesen) és kihúzták, nem volt vészes. A húzást nem is éreztem, inkább utána 2-3 nap kellemetlen, mert oda kell rá figyelni nagyon, nem szabad erõsen öblögetni és tejes dolgokat, tejterméket fogyasztani.
Igen, engem nagyon zavart, ráadásul a felülete sem volt egyenletes, elég rücskös, hegyes volt. Ezáltal az ételmaradék könnyebben odaragadt. Valamint hozzáért oldalt az ínyemhez. Én utáltam, állandóan olyan érzésem volt, mintha valami (pl. kajamaradék) odaragadt volna.
Egy röntgent megér. Kérj beutalót a fogorvosodtól, úgynevezett OP felvételre(elvileg ilyenre kellene, hogy magától küldjön), ilyenkor az egész fogsorod körbefényképezik, így minden bölcsességfogad állapotáról képet kapsz. Ezt elviszed a fogdokinak, és õ megmondja, hogy melyik fogad hogy áll.
Köszi a köszönetet, de minden választ egyedül írtam eddig. :) Nézesd meg a fogad. Hidd el a fogorvos nem tud akkora fájdalmat okozni, mint amilyen fájdalommal egy fogfájás jár.
A kérdező hozzászólása: és az baj ha oldalra nõ?vagy nagyon zavaró?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket..amúgy anyukám fogtechnikus volt csak már nem akartam késõn zavarni:D
A kérdező hozzászólása: nõvéremnek kihúzták múlt héten és 20ezer forint volt???!!!és nem fájt neki csak nehezen jött ki..én nem fogom a recsegést meg ráncigálást elviselni.
Oké, ne viseld szenvedj csak a fogadtól, majd megunod egy idõ után a fájdalmat. 20.0000? Aranyfogóval húzták a fogát? Annyiért már koronát csinálnak egy fogra. Egy magándokinál is kb. 3000 egy húzás.
A kérdező hozzászólása: egyetlen a szájsebész a városban..nem kell nekem elhinni.

Első alkalomnál fáj amikor átszakad a szűzhártya? Mert félek h nagyon fájni fog. Nagyon fog vérezni?

Legjobb válasz: Nekem nem fájt és nem vérzett,de ez nem azt jelenti, hogy neked sem fog. De ha még ezen a részén agyalsz,hogy fájni fog,akkor még várj,mert nem tudod átadni magad,és akkor tényleg fájni fog.

Nekem nem fájt és nem vérzett, de ez nem azt jelenti, hogy neked sem fog. De ha még ezen a részén agyalsz, hogy fájni fog, akkor még várj, mert nem tudod átadni magad, és akkor tényleg fájni fog.
A kérdező hozzászólása: Értem :) , és a vérzés a sex közben történik meg vagy sex után?
Szia!Én két napja vesztettem el. De õszinte leszek nekem fájt és véreztem is.De ha odafigyel rád a párod sokkal könnyebb lesz.Mikor elõször belémcsúszott akkor egy éles átható fájdalmat éreztem.De engem kárpótolt mindenért a szeretete, hogy törõdik velem közben.De mikor már második alkalommal csináltuk az már elmondhatatlanul jó volt.Átfutott a testemen egy bizsergõ érzés.Eszméletlen jó volt.Fúúú:)
Nagyon szivesen :)
A kérdező hozzászólása: jajjj, gratulálok :) akkor neked összejött az élet:) nagyon szépen köszönöm a segítséged :)
Köszönöm nagyon aranyos vagy :) De ez már 5 évvel ezelõtt volt, akkor voltam 18 éves.Meg is kaptam a jobb pasit :) Most 23 éves vagyok, férjezett, és az elsõ babánkkal vagyok terhes :) Te pedig ne parázz ettõl annyira.Arra figyelj oda, hogy normális pasi vegye el a szüzességed.Az elsõ szex alapozza meg a szexuális életedet.Az elsõ pasi teszi le az alapokat.Ha õ benned rossz emléket fog hagyni, akkor nem fogsz tudni megbízni a következõ pasiban, és félni fogsz, amikor hozzád ér.Erre figyelj oda, hogy olyan pasinak add magad, aki nem csak arra figyel, hogy neki jó legyen és nem érdekli, hogy neked milyen fájdalmat okoz, hanem rád még jobban elsõ alkalommal mint saját magára.Ha a , , kinézett, , pasiról tudod, hogy rendes, kedves, és meg lehet vele beszélni, hogy óvatos legyen, akkor nem kell tõle félned!! :) Akkor nagyon jó lesz az elsõ alkalom is.Viszont arra is figyeljetek oda, hogy ha nem tudsz benedvesedni, akkor használjatok síkosítót, mert akkor kidörzsölõdsz majd és az plusz fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, hát ezér parázok én is részben , mert szeretném már, de félek a pasim mit fog szülni stb .. :S hát reménykedem h nem lesz vészes :S dehát neked meg fel a fejjel :) jobbat érdemelsz :)
Nekem fájt, de kibírható fájdalom.Nagyon sok múlik a partnereden, hogy mennyire óvatos veled az elsõ alkalommal.Ha egy hülye vadbarom, akkor az elsõ alkalom rémálom lesz, mert nagyon fog fájni.Nekem normális volt a partnerem, elõször a szájával és a kezével kényeztetett, és óvatosan tette be, de nekem így is fájt egy kicsit.Elsõ alkalommal nem tud a lány annyira ellazulni.Szerintem nálam ez volt a baj.A vérzést pedig nem úgy kell elképzelni, hogy olyan mint a mensi.Véres lesz a bugyid, de nem lesz vészes.Nekem legalább is így volt.Nem sok vérrõl van szó.Amikor már átszakadt, utána már nem fájt a szex.Nekem kellemes emlék, még akkor is, hogy egy szemét volt a pasi, mert elhitette velem, hogy komolyak a szándékai, és ahhoz képest csak szexre használt, és nem sokáig voltunk együtt(kb 2 hónap).Õ volt az elsõ pasim és a szerelemtõl nem láttam :(
Ezt nekünk honnan kéne tudnunk? Amúgy ha rendesen felizgat a partnered és jól benedvesedsz akkor lehet nem is fog....a vérzés pedig egyáltalán nem biztos...amúgy a síkosítót ajánlom...nagyon jó
Szex közben szakadhatott át, de mi már csak akkor vettük észre mikor a párom elment és leszedte a gumit.De ne egy vértócsára gondolj, nálam olyan hártyaszerû volt az egész vérzés.

Fáj a fogam de már úgy hogy az arcüregemnél is fáj nem tudom hogy a fogam rosz vagy nőll a bölcsesség fog? Légyszi irjatok kommenteket mert nagyon fáj?

Legjobb válasz: Nekem is fel jáj az arcüregembe meg a szemembe fejembe még mindig pedig 3 napja kihúzták a rossz fogamat. Szerintem attól van, hogy rossz de az mondjuk látszik rajta, legalábbis nekem jól le volt törve, szinte ínyig és gyulladt volt.

Nekem is fel jáj az arcüregembe meg a szemembe fejembe még mindig pedig 3 napja kihúzták a rossz fogamat. Szerintem attól van, hogy rossz de az mondjuk látszik rajta, legalábbis nekem jól le volt törve, szinte ínyig és gyulladt volt.
Én is ugyanígy vagyok, de már negyedik napja..:/
A kérdező hozzászólása: már meggyógyultam arcüreggyuladás

14 éves vagyok még nem jött meg. Nagyon fájt alul a hasam és a ball mellem is fáj. Nem találtam semmi csomót rajt csak nagyon fáj. Lehet, hogy meg fog jönni? Vagy valami más baj lehet?

Legjobb válasz: Semmi baj nincs,szerintem lassan meg fog jönni a mensid,sajnos azt hogy mikor nem lehet tudni,lehetnek napok és hónap is.De már jelzi a szevezeted hogy lassan érett leszel nemileg is.

Semmi baj nincs, szerintem lassan meg fog jönni a mensid, sajnos azt hogy mikor nem lehet tudni, lehetnek napok és hónap is.De már jelzi a szevezeted hogy lassan érett leszel nemileg is.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm :)
Biztos csak menstruálni fogsz.

Hétfőn cseréltek ívet a fogszabályzón majdnem másfél éve van fent és most szombat van de nagyon fáj hétfő óta a fogam ahol huzza aludni se tudok ez baj vagy nem?

Legjobb válasz: Nekem is van fent fogszabályzóm, és teljesen normális. Én úgy tudom, hogy azért fáj, mert: a fogadnak a gyökerei végén nagyon vékony, de csontos kapcsolat van az állkapocscsonttal. amikor állítanak rajta, ez a (nem tudok jobb szót) kapcsolat nem szakad meg, csak a becsontosodott külseje "eltörik", és amíg újra be nem csontosodik az új pozícióban, fáj, mint állat. nekem picit mindig vérzett is, de ez normális! Remélem segítettem.

Nekem is van fent fogszabályzóm, és teljesen normális. Én úgy tudom, hogy azért fáj, mert: a fogadnak a gyökerei végén nagyon vékony, de csontos kapcsolat van az állkapocscsonttal. amikor állítanak rajta, ez a (nem tudok jobb szót) kapcsolat nem szakad meg, csak a becsontosodott külseje "eltörik", és amíg újra be nem csontosodik az új pozícióban, fáj, mint állat. nekem picit mindig vérzett is, de ez normális! Remélem segítettem.
Lehet, hogy még picit várhatott volna a dokid és nem kellett volna még ívet cserélnie, de ha már így alakult, akkor nem baj. Nekem is volt egyszer, hogy már majdnem bõgtem a fájdalomtól 1 hétig. Egyél fagyit, az enyhíti a fájdalmat (nekem a dokim mondta, de tényleg). :) Esetleg a legközelebbi alkalommal, ha mész, mondd neki, hogy piszkosul fájt a múltkor egy hétig, ez enyhe célzás... :)
1-2 hetente jártam fogszabályzásra, mindig állított vagy cserélt ívet, én is vagyon kész voltam tõle, de normális, ha fáj:S sajnos:S

Tegnap volt az első gyökérkezelésem és nagyon fáj a fogam, holnap kell megint mennem, így folytatni fogja?

Nyitva hagyta a fogat, így lyukasan, de nagyon fáj, pl ahogy megmostam óvatosan már akkor ordítottam, most akkor holnap ebbe fog tűket nyomkodni?

Legjobb válasz: Valószínûleg valami belement, azért fáj. Ha kiszedte az ideget, egyébként nem szabadna fájni. Szívogasd, próbáld kipiszkálni. Ha mégis fáj, akkor valamelyik kis idegszál bentmaradhatott, azt még ki fogja szedni.

Valószínûleg valami belement, azért fáj. Ha kiszedte az ideget, egyébként nem szabadna fájni. Szívogasd, próbáld kipiszkálni. Ha mégis fáj, akkor valamelyik kis idegszál bentmaradhatott, azt még ki fogja szedni.
Érdekes nekem is most volt az elsõ gyökérkezelésem de nekem két hét múlva(okt. 8-án) kell vissza mennem, bár nekem nem hagyta nyitva hanem gyógyszert tett bele és lezárta ideiglenesen. De elsõ két napot én is megszenvedtem mert fájt eléggé, de utána elmúlt a fájdalom szerencsére azóta nem fáj csak kicsit még harapásra érzékeny, de remélem ez el fog múlni.
Nekem pénteken volt életem elsõ gyökérkezelése .. Egyáltalán nem fáj... A fogamba/gyökérbe gyógyszert tett és ideiglenes töméssel zárta le . Pénteken kell majd mennem .Azóta sem fáj , még a cataflamot sem váltottam ki, amit felírt .Nekem augmentint kell szednem , mert volt duzzanat a gyökérnél , de már csökken . Gondolom egyénenként változik kinek hányszor kell menni . Egyébként kérdezõ ige , abba a fogba tûket fog megint nyomkodni , de biztos törekedni fog a megfelelõ érzéstelenítésre . Jobbulást !
Jajj most nézem ... ez tegnapi kérdés. Mi újság veled ? :-)

Kedden gyökérkezelték a fogam, csütörtökön mentem vissza, rtg-t is csináltak aztmondták semmi baj, megint kezelték, nagyon fájt mikor valami vékony tűvel tett bele valami anyagot, betömte, és azóta is fáj, ez normális?

Gyökérkezeléskor kiölik az ideget, de akkor miért fáj még mindig? Az orvos valami fog gyökér végről magyarázott hogy lehet hogy megsértette egy kicsit, erre nemkell valami gyógyszer ? Elfog múlni a fájdalom?

Legjobb válasz: Igazad van, gyökérkezeléskor valóban eltávolítják az ér- és idegképleteket. Utána nem is a fogad a fáj, csak odasugárzik a csontban folyó gyulladásos folyamat fájdalma. Ha az orvos valóban túltömte a fogad, ahogy mondod, akkor a fájdalmat steril gyulladás okozza, ennek pár nap múlva el kell múlnia. Ha mégsem múlik, akkor a probléma az, hogy a gyökércsatorna és a gyökércsúcs nincs rendesen kifertõtlenítve, ez esetben a fájdalom nem múlik. Szóval kérdésedre válaszolva a fájdalom normális pár napig, ha nem enyhül, fordulj vele orvoshoz. Egy fogászati asszisztens

Igazad van, gyökérkezeléskor valóban eltávolítják az ér- és idegképleteket. Utána nem is a fogad a fáj, csak odasugárzik a csontban folyó gyulladásos folyamat fájdalma. Ha az orvos valóban túltömte a fogad, ahogy mondod, akkor a fájdalmat steril gyulladás okozza, ennek pár nap múlva el kell múlnia. Ha mégsem múlik, akkor a probléma az, hogy a gyökércsatorna és a gyökércsúcs nincs rendesen kifertõtlenítve, ez esetben a fájdalom nem múlik. Szóval kérdésedre válaszolva a fájdalom normális pár napig, ha nem enyhül, fordulj vele orvoshoz. Egy fogászati asszisztens
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos választ, nem sokáig bírtam a fájdalmat úgyhogy visszamentem az orvoshoz, irt föl gyulladás csökkentõt, és most úgytûnik nagyon jól bevált, egy hétig kell szednem szerintem semmi baj nemlesz, a fájdalom megszünt :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!