Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj fejem. Vehetek be (11 db)

13 hetes terhes vagyok. Nagyon fáj a fejem, vehetek be panadolt?

Legjobb válasz: Igen, vehetsz be. én régen fejfájós voltam, de mióta a fiam a pocakban van ritkán fordul elõ, én is panadolt veszek be ha szükséges. 31 hkm

Igen, vehetsz be. én régen fejfájós voltam, de mióta a fiam a pocakban van ritkán fordul elõ, én is panadolt veszek be ha szükséges. 31 hkm
Én azt vettem be, ha fájt, de nagyon ritkán 1-2 alkalommal. De nekem azt mondták a patikába, hogy nem mindegy hogy milyen mert van több fajtája. És olyat adtak ami jó.
A kek dobozos panadolt veheted be! 100%, nekem ezt adtak a patikaban. Figyelj a folyadekfogyasztasra, lehet, h kozrejatszik. Jobbulast!
A kérdező hozzászólása: koszi lanyok!
Én saridont szedtem, de a panadol is jó!:-) 40+1hkm
Nekem az advil vált be, mondjuk nem fejfájásra, hanem borzasztó erõs fogfájásra.

Nagyon fáj a fejem. Vehetek be panadolta szopiztatás alatt?

12 napos kislány anyukája

Legjobb válasz: Vegyél inkább Paramax rapidot. Én terhesség alatt szedtem, és most is ezt szedem ha fáj valamim. ( én is szoptatok) Ezt a gyógyszert kismamák és szoptatós anyák is szedhetik. Gyógyszertárban recept nélkül kapható..kb 800 FT

Vegyél inkább Paramax rapidot. Én terhesség alatt szedtem, és most is ezt szedem ha fáj valamim. ( én is szoptatok) Ezt a gyógyszert kismamák és szoptatós anyák is szedhetik. Gyógyszertárban recept nélkül kapható..kb 800 FT
Inkább ne. Algopirint esetleg vagy Algoflex-et, de abból is csak max. napi 2x!
Én úgy tudom nem, de dokit kellene megkérdezni. (gyerekorvos) Én homeopátiás bogyeszt vettem be, nekem használt, atropa belladonna a neve. 4 hetes és 20 hós kisfiúk anyuja (Judy)
Fél rubophent, v. fél algopirint. Nekem ezt mondta a háziorvosom. 3 hónapos kisfiú anyukája
Algopyrint is nyugodtan vehetsz be.
Igen, gyógyszerre kaptam koffeint. 3 fajta fájdalomcsillapító gyógyszer után kaptam infúzióban is fájdalomcsillapítót, és utána egybõl kávé. Ez után már meg tudtam úgy mozdítani a fejemet, hogy nem akart szétszakadni.
Ok, akkor én értettem félre, bocsánat!
Nem tévesztettem össze semmivel. Csak a doki azt adott ezért írtam ki azt is , de azon kívül bármilyen paracetamolt lehet szedni...
Az Algopyrin hatóanyaga nem paracetamol, hanem Metamizole natrium. Összetévesztetted a Panadollal... Gyógyszerre koffein? Nem tévedés ez?
Én a görcsös fejfájásomra algopiyn injekciót kaptam a dokitól. De minden paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító szedhetõ a terhesség és a szoptatás alatt. Ahogy a legtöbb antibiotikum is. Ha utána néztek az amerikai gyógyszerlistának, hogy mi szedhetõ ott is azt írják. Gyógyszerre is lehet keresni, de ha nincs meg náluk, akkor a hatóanyag tartalmat kell beírni.
Én is azt ajánlom, hogy a gyógyszerre igyál koffeint. Mivel én nem szeretem a kávét ezért colát ittam a terhesség alatti fejfájásaimkor. Sõt, a kórházban császár után, az érzéstelenítés miatti fejfájásomra a doki rendelte el a koffeint. Napi 3x kellett kávét innom.
Most utánanéztem, nagy a vita, Franciaországban, Skandináv országokban, É-Amerikában betiltották, sok helyen csak vénykötelessé tették. Sok helyen meg szedhetõ. Hatvanas évektõl sok helyen csak állatgyógyászatban használható. ??????
Algopyrint lehet szedni? Nem kötekedésbõl de én több helyen olvastam, hogy nem. Sõt több országban egyáltalán nem engedélyezett gyógyszer-még nem terhesen sem. Tudom, hogy egyes nõgyógyászok is ajánlják, de én utánaolvastam, és mást találtam. Csak érdekelne, nem kötözködöm.
Algopyrint nyugodtan, én is azt szoktam bevenni.Egyedül az utolsó 6 hétben nem ajánlják a szedését.
Ha gyógyszer nem segít, akkor igyál meg húzóra egy fél liter vizet. Komolyan! Gyakran fáj a fejünk attól, ha relatíve kevés a folyadékbevitel - és ez a mennyiség hirtelen meglöki a szervezetet, nekem szokott használni. Még ami jó: a hüvelyk-, és mutatóujjad közti területet nyomd meg erõsen, több mp-ig, kicsit lehet masszírozni is, az is csodákat tud tenni.
én iszok rá egy kávét, attól elmúlik:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat kipróbálom az Algopyrint!
4. vagyok Persze, az Algopyrin is mehet, csak nekem az semmire nem jó, amire hatna, azt kibírom gyógyszer nélkül is, ezért írtam mást, de ha Neked használ, kedves Kérdezõ, akkor persze veheted azt!
Én is az Algopyrinre szavazok.2 gyerekes
Voltaren dolo-t vagy Cataflamot bevehetsz. (Mindkettõ diklofenákot tartalmaz, csak a Cataflamban duplája mennyiség van kb. 12, 5 illetve 50 mg) Ezt rendszeresen nem szabad szedni, de egy darabot nyugodtan be lehet venni. Nekem így mondta két orvos is, a nõgyógyászom illetve egy sebész, aki végzett rajtam terhesen kisebb beavatkozást, és utána kellett a fájdalomcsillapító mindenképp. Akkor is egy darabot vettem be...
Azt mondta a védõnõm, hogy az Algopyrint szétrágva. (gondolom, gyorsabban hat)
Nekem csak az Algoflex Forte segít. Ebbõl vettem be a terhességem alatt is és most szoptatás alatt is ha nagyon muszáj!
Rendben. Téged folyamatosan ellenõriztek kórházi körülmények között, az más. Én ennek ellenére otthoni "kísérletezésre" ezt semmiképp nem ajánlanám, fõleg kismamának nem, mert baj lehet belõle, aztán jöhet a mentõ...

Szerintetek a terhesség miatt fáj mindig a fejem? Mit tegyek? Valami házi praktika? mert gyógyszert azt nem nagyon vehetek be, sõt! Reggel este fáj, de mi miatt?

Legjobb válasz: Szerintem nem amiatt. Inkàbb vèrnyomàs,frontok miatt valószinübb.HIvd fel a vèdönöt,vagy a dokit.Van akinek a vèrnyomàsa megvàltozik terhessèg alatt. Esetleg körülnèzhetsz a homeopàtiàban,azt lehet terhesen is.De nem kell tulzàsba vinni. Mindenkèpp kèrdezz rà,vèdönö,vagy doki!

Szerintem nem amiatt. Inkàbb vèrnyomàs, frontok miatt valószinübb.HIvd fel a vèdönöt, vagy a dokit.Van akinek a vèrnyomàsa megvàltozik terhessèg alatt. Esetleg körülnèzhetsz a homeopàtiàban, azt lehet terhesen is.De nem kell tulzàsba vinni. Mindenkèpp kèrdezz rà, vèdönö, vagy doki!
szedsz vasat, nem vagy vashiányos? és iszol eleget?:)
Igen, ez lehetséges. A hormonváltozás okozhat fejfájást, migrént. A kolléganõmet még CT-re is elküldték, mert 3 hónapig minden nap fájt a feje. A 12. hét után elmúlt. Azért kérdezz rá a dokidnál, mert nehogy az legyen, hogy ráfogod a terhességre, miközben más probléma van.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek vasat , inni iszogatok nem tudom mi lehet de megkérdezem a védõnõt vagy a dokit. amúgy 14 hetes vagyok!
Szia, Nekem az elsõ terhességemnél, havi 1x 1 hétig folyamatosan fájt a fejem :(. Nálam nem volt különösebb oka, csak egy terhességi tünet volt, ami sajnos nagyon rossz tünet. Ettõl függetlenül, szólj dokinak, hátha van valami más oka is, vashiány, vérnyomás ingadozás...
A kérdező hozzászólása: szólok mindenképpen ! de szerintem fájhat vitamin hiánytól is nem ?
A fej nagyon sok minden miatt fájhat. Hormonok, izomgörcs a nyakban, kevés folyadék, front, alacsony-magas vérnyomás, stb. Nálam egy kávé szokott használni. De van, hogy kénytelen vagyok Voltaren krémmel kenegetni a nyakam, az is használ. Szóval ki kellene deríteni, hogy nálad mi az ok. Az mit jelent, hogy "gyógyszert nem vehetek be, sõt"? Terhes vagy, oké, de van olyan fájdalomcsillapító (sõt, antibiotikum, meg minden egyéb is) amit terhesség alatt is lehet szedni. A "terhesség alatt nem szedhetõ" szöveg azért van minden gyógyszeren, mert a gyógyszergyártók így védik magukat. És persze nem is tesztelhetnek terheseken. Kis utánajárással ki lehet deríteni, hogy melyik fájdalomcsillapító az, ami (módjával) szedhetõ terhesség alatt is, ha egyéb problémát nem találtok.
A kérdező hozzászólása: Hát mondta nekem a háziorvosom hogy fájdalom csillapítót egy fél szem algopirint vehetek be. De azt nem tudom bevenni mert kihányom!
terhesen panadolt szoktak javasolni (majd ha esetleg leszel lázas, arra is) :)

10 hetes vagyok. Nagyon fáj a fejem! Milyen gyógyszert vehetek be?

Legjobb válasz: Panadolt szoktam én, azt tudom,hogy szabad!Azt nyugodtan szedheted ha fáj valamid:)

Panadolt szoktam én, azt tudom, hogy szabad!Azt nyugodtan szedheted ha fáj valamid:)
Csak algopirint.Kórházban is azt adtak nekem császárszülés után és a védõnõ is ezt javasolta.Igaz, hogy receptes, de ha rendes a gyógyszertáros, akkor fog adni, vagy utólag kell bevinned a receptet.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Rohanok a patikába!
A védõnõm is algopirint mondott, rajta kívül a patikus és az orvosok is panadolt.
A panadol-algopyrinrõl megoszlanak a vélemények, 3. babát várom, és se az elõzõ, se a mostani orvosom nem javasolja a panadolt a paracetamol miatt, ha muszáj akkor Algopyrin. A védõnõm is algopyrin párti. De nagyon sok anyukától hallom, hogy náluk meg panadolt javasoltak.
Az elsõ 3 hónapban nekem nem javasolták az Algopyrint, de utána csak azt. Hát ez van, minden doki mást mond... A lényeg szerintem, hogy csak egy-egy szemet vegyél be, és csak ha nagyon muszáj.
Szia! Én is nagyon fej fájos voltam az elején.Kivizsgálás a stb nekem Diclofenac-ot írak fel.Jobbulást
Advil-t.Azt mondta az orvos, hogy az ibuprofen tartalmút lehet ilyenkor bevenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bevettem egy fél Algopirint, lefeküdtem aludni, és elmult!

Nagyon fáj a fejem és csak Algoflex van itthon. Vehetek be belőle szerintetek? 38+1 hetes pocaklakó anyukája

Legjobb válasz: Ennyi idösen már nem okozol kárt vele,hiszen meg van már mindene éski van fejlödve rendesen.Nyugodtan vedd be.:)

Ennyi idösen már nem okozol kárt vele, hiszen meg van már mindene éski van fejlödve rendesen.Nyugodtan vedd be.:)
Nyugodtan beveheted.

18 hetes kiamama vagyok és szinte egész nap fáj a fejem és sehogy sem szűnik ki! Ma bevettem egy advilt mert más nem volt itthon de nagyon kiütött alig tudtam magamhoz térni! Mit vehetek be ilyenkor?

Legjobb válasz: migraines vagyok és fél algoflex is segített..néha nem jó az sem, de akkor inkább pihenj..az advil nagyon erõs azt ne.

migraines vagyok és fél algoflex is segített..néha nem jó az sem, de akkor inkább pihenj..az advil nagyon erõs azt ne.
panadolt is vehetsz be, nekem 3 orvos ajánlotta.Amúgy az utolsó hónapban vagyok, sok gyszert kellett sajnos szednem, de minden rendben van, megvannak azok a gyszerek, pl epilepszia ellenes szerek, stb, ami károsabb.Ezekre nincs különösebb kimutatás, de a védõnõ biztos tud segíteni ha bizonytalan vagy, vagy a gyszertáros.boldog babavárást!
a rubophen is jó, de az advil nem
Nekem azt mondta a háziorvos, hogy semmi olyat ami paracetamolt tartalmaz és sajnos az összes recept nélkül kapható fájdalomcsillapító ilyen... Érdemesebb beszélni az orvossal és aspirint, vagy algopirynt feliratni, azt nyugodtan lehet szedni persze csak mértékkel. Én egy idõben minden ok nélkül lázasodtam és akkor azt írtak fel, de szerintem ezt orvosa válogatja. Biztos a véltozékony idõ miatt van. Boldog babavárást :) 16 hetes kismami

19 hetes vagyok nagyon megfáztam folyamatosan csorog az orrom hapcizok fáj a fejem a derekam lázam még nincs fájdalomcsillapításra lázmegelőzésre vehetek be panadolt?

A 4 éves lányom is ebben szenved valószín? ? hozta haza az oviból de ? már jobban van.

Legjobb válasz: Szerintem irány az ügyelet!Ne hogy baj legyen!!Ott majd megmondják mi legyen.

Szerintem irány az ügyelet!Ne hogy baj legyen!!Ott majd megmondják mi legyen.
Szerintem felesleges ügyeletre menni. Ügyeletre 3 esetben kell menni: -vérzés -erõs görcsök -csillapíthatatlan 38 feletti láz Ennél "enyhébb esetben" SEMMILYEN gyógyszert nem adnak az orvosok. Pihenés, sok folyadék, ennyit tudsz tenni, és figyeld a lázad, ha felmegy 38 fölé, akkor csillapítsd, gyógyszerrel és/vagy ülõfürdõvel. Lehet, hogy a fiad lázas, attól még nem biztos hogy Te is az leszel. A betegségek sokszor máshogy nyilvánulnak meg gyereknél és felnõttnél. Én ahelyedben csak akkor vennék be, ha már nagyon rossz, de a legjobb az lenne, ha a fiaddal apa vagy nagyi lenne, Te meg csak pihennél. Jobbulást!

Nagyon fáj a fejem mit vehetek be, ami nem árt a babámnak?

szoptatok még. 8,5 hónapos

Legjobb válasz: Panadolt.

Panadolt.
Algopyrin
Ezeken kívül: minden paracetamol tartalmú gyógyszer mehet, azaz :Ben.u-ron, Paramax is jó.
Szia! Nekem lázra a gyerekorvos azt mondta, hogy Rubophent vegyek be, amikor szoptattam. Az azt hiszem, fájdalomcsillapító is. Jobbulást Neked!
Én már a kórházban is Algopyrint kaptam, pedig szoptattam. Ja, és infúzióban kaptam, ami durvább. Ott mondták, h. ha bármikor szükség van rá, ezt vegyem be szoptatás alatt.

Nagyon faj a fejem, de mar 37hetes terhes vagyok, mit vehetek be?

Mar nagyon nem birom,de nemakarok rosszat a babamnak!Egesz terhessegem alatt nem fajt a fejem,mostmeg 2napja kinoz,de ma mar nem birom....

Legjobb válasz: Panadolt nekem ezt ajánlották a patikában és szülés után is ezt adták fájdalom csillapításra.

Panadolt nekem ezt ajánlották a patikában és szülés után is ezt adták fájdalom csillapításra.
Én quarelint vettem be kétszer is, mert nekem semmi más nem használ, dupla adagban sem. :( Pedig a tájékoztatóban benne volt, hogy az utolsó trimeszterben nem ajánlott.. de én már csak sötétséget láttam a fájdalomtól és lüktetett a halántékom. Dokim mondta utólag, hogy ebbõl semmi bajunk sem lesz, a gyógyszer megtiltása a rendszeres használatra vonatkozik, és nem arra, hogy egyszer-kétszer bevedd, ha nagyon fáj. De ha a Panadol hat neked , akkor azt vedd be inkább, mert azt ráadásul ajánlják is ilyenkor is.. (nekem semmit se ér az sem, sajnos.. a quarelin meg már csak receptre kapható).
Nekem a dokim csak és kizárólag Panadolt javasolt.
pharamax rapid
Kérd meg a férjedet, hogy masszírozza meg a hátad, vállad, nyakad. Lehet, hogy segít, lehet, hogy nem – ez a fejfájás okától függ. Könnyen lehet, hogy a megváltozott testtartás, súlyeloszlás miatti izomfeszülés okozza. Egy próbát megér.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!