Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj fejem (278 db)

Az utobbi egy órában sokat sirtam és most nagyon fáj fejem. Mivel tudom elmulasztani?

Gyógyszert nem akarok bevenni mert ittam alkoholt is.

Legjobb válasz: Próbálj meg olvasni, TV-t nézni, elfoglalni magadat. Quarelint vehetsz be, alkoholra is, csak ne sokat.

Próbálj meg olvasni, TV-t nézni, elfoglalni magadat. Quarelint vehetsz be, alkoholra is, csak ne sokat.
Menj ki kicsit a friss levegõre az is jó, ha kinyitod az ablakot, mosd meg az arcod hideg vízzel, nekem ezek szoktak segíteni.
A kérdező hozzászólása: sztem olyan gyógyszer nincs itthon...

16 hkm vagyok. Nagyon fáj fejem melyik gyógyszert szabad bevenni?

Legjobb válasz: Algopirint. Ezt a szülés után is lehet szedni mert nem megy át az anyatejben. De azért jobb lenne szerintem ha kibirnád.

Algopirint. Ezt a szülés után is lehet szedni mert nem megy át az anyatejben. De azért jobb lenne szerintem ha kibirnád.
Panadolt.
A kérdező hozzászólása: Én is inkább kiszeretném bírni gyógyszer nélkül csak tudni szerettem volna mit lehet ha már nagyon nem bírom.
Elsõ válaszolónak:az anyatejbe minden átmegy, annyi, hogy ez nem ártalmas a babára.Algopyrint, Panadolt nyugodtan be lehet venni.Sokkal többet ártasz a fájdalommal, mint 1 szem gyógyszerrel.3 gyerekes
Nekem izületi gondjaim vannak és én is vizesruháztam a térdem aztán szoktak hogy az sokkal rosszabb a babónak ha tûröm a fájdalmat mintha bevennék egy algópirint! szóval vedd be nyugodtan! Üdv 23hetes kismami
Semmiképp ne tûrd, ha nagyon fáj!!! Sokkal többet árt a babának, ha órákon át szenvedsz, mintha beveszel egy Panadolt. Sõt, ha nagyon fáj, Cataflamot is nyugodtan be lehet venni. Ha kételkedsz, kérdezz rá a védõnõnél, vagy a nõgyógyásznál. Nekem a nõgyógy-om mondta, el sem akartam hinni, h ilyen erõset be lehet venni, de igen! Persze nem heteken keresztül, de 3-4 napig vagy alkalmanként nyugodtan. Semmi baja nem lesz a kicsidnek. Jobbulást!
Nyugodtan beveheted ha nagyon fáj a fejed.
Szomszédtól nem tudsz kérni paracetamolt vagy panadolt?
Én az advilt nem tudom, hogy be lehet-e, de a tájékoztatón biztosan rajta van. A panadolt hallottam. Viszont nem tudom, ma kimozdultál-e otthonról, lehet az is jót tenne, ha kimennél egy kicsit a levegõre, vagy ablakon keresztül vennél egy jó pár mély lélegzetet. Meg egy kicsit átmozgatnád magad. Ezt csak azért írom, mert nekem muszáj itthon lennem (veszélyeztetett vagyok) és volt egy párszor hogy fájt a fejem. A férjem utánaolvasott, és ezeket tanácsolta. Megcsináltam, és azóta még sosem fájt, mert minden reggel ezt teszem.
Nekem a védõnõ kizárólag csak az algopyrint mondta, hogy bevehetem, de biztos vannak más gyógyszerek is. Egyébként a kamilla tea is nyugtat és jó fájdalomra. Talán még borogathatod a homlokad is vele. De a friss levegõ a legjobb. Remélem tudtam segíteni.
Szia! Most olvastam el a tajekoztatojat, es azt irjak, hogy nem javasolt terhesseg alatt az alkalmazasa. Egyebkent ibuprofen a hatoanyaga. Nekem is azt mondtak, hogy paracetamol hatoanyagut lehet terhesseg alatt bevenni. Ilyen a Panadol is. Nem tudsz elugrani ugyeletes gyogyszertarba?

31 hetesen, ha nagyon fáj a fejem, bevehetek egy algopyrint?

Tegnap este óta fáj, és nem múlik el.

Legjobb válasz: Szia! Én elég fejfájós vagyok nagyon gyakran fáj a fejem,mivel a terhességem elõtt is gyakran fájt. Én is az algopyrint szoktam szedni már amikor nagyon nem bírom,szerintem neked sem fog ártani mivel meg hogy már az elsõ 12 hetet régen átlépted így még kevesebb az esélye az ártalomnak. Nyugi nem lesz semmi bajod. Jobbulást Kívánok.

Szia! Én elég fejfájós vagyok nagyon gyakran fáj a fejem, mivel a terhességem elõtt is gyakran fájt. Én is az algopyrint szoktam szedni már amikor nagyon nem bírom, szerintem neked sem fog ártani mivel meg hogy már az elsõ 12 hetet régen átlépted így még kevesebb az esélye az ártalomnak. Nyugi nem lesz semmi bajod. Jobbulást Kívánok.
akkor front lehet, mert én is nyomottul érzem magam, és nekem is fáj a fejem, meg a vérnyomásom is a bokámnál van... Egyet szabad én úgy tudom.De ha nem akar múlni, akkor egy langyos fürdõ, és forró kamillatea segíthet ellazulni.
Szia!Terhesség óta nekem is sokat fáj a fejem!Nekem a gyenge kávé segíteni szokott általában.Persze van, hogy 2-3 óra múlva ismét kell innom egy gyengét!A dokim viszont azt mondta, hogy nyugodtan vegyek be algopirint, az nem árt ha néha szedem csak!Idáig 3-szor vettem be.Csak ha már nagyon nem bírom!Mondjunk én a terhesség elött sem szerettem gyógyszert szedni, csak ha muszály volt!Néha nyugodtan beveheted!:) Kérdezd meg a dokid, szerintem õ is ezt mondja, de akkor tuti megnyugszol!:)

En 2hete csinalom a 90napos fogyit es lefogytam 2 kilot de azt vettem eszre hogy nagyon faj a fejem es ideges vagyok. Ez a dieta miatt lehet?

Legjobb válasz: Nekem nem fájt a fejem és 6 hét alatt leadtam 6 kg-ot a 9-bõl:DDD Ha fáj a fejed, egyrészt délelõtt egyél többször gyümölcsöt, ebédre és vacsorára egyél annyit hogy jól lakjál. Ne vonj meg magadtól 1-1 szelet t.k. kenyeret, ha kell egyik nap sem. Esetleg iktass be uzsonnát u.a.-ból, mint amit aznap eszel.

Nekem nem fájt a fejem és 6 hét alatt leadtam 6 kg-ot a 9-bõl:DDD Ha fáj a fejed, egyrészt délelõtt egyél többször gyümölcsöt, ebédre és vacsorára egyél annyit hogy jól lakjál. Ne vonj meg magadtól 1-1 szelet t.k. kenyeret, ha kell egyik nap sem. Esetleg iktass be uzsonnát u.a.-ból, mint amit aznap eszel.
Elég sok kérdés volt már ezzel kapcsolatba, több ilyen jellegû panasszal mint a tiéd. Röviden igen, amiatt van, mivel kiegyensúlyozatlan , vitaminhiányos , erõsen savasít, és elsõsorban természetesen az izmokat bontja le, nem pedig a zsírt.
front van
Persze front.. ne fogjunk már mindent a frontra. Ez remek diéta az oka, ami hosszú távon majd kicsinál.
Nekem is fajt a fejem es almos voltam folyton mikor kezdtem de rajottem hogy ha sok vizet iszom sokkal eberebb es jobbkedvubb vagyok. Szerintem ez a lenyege a dietanak a kivalasztas es a sok viz!!!! hajra! :)
Szia!Front?!:-)Holnap lesz az utolsó napom, víznap, aztán vége.Nekem is voltak gondjaim, az elején mindig volt nálam mazsola, ha nagyon nem bírom, csipegessek, talán 2szer ha hozzányúltam.Igyál sok vizet, és egyél normális adagot, amennyi jólesik.3hónap alatt 20.7kg ment le, nem éheztem soha, az elsõ hetet kellett igazán kibírni.Kitartás!
és a 20 kilódból mennyi a ZSÍR? Mert szerintem még a fele se.. többi meg izom....

Frontérzékeny vagyok, és frontváltozáskor nagyon fáj a fejem. Aki van még így ezzel tűri, vagy használ valamit?

Ma is rettenetesen fáj a fejem, szédülök és 2ig nem látok...Ez rendszeres ilyenkor, a hülye id?járás miatt. Van valaki még így? Mit használ rá? Lehet egyeltalán kezdeni vele valamit? Alap dolgokat nem tudok miatta megcsinálni(pl iskolába menés...). Nagyon fáj, és nagyon rossz érzés. Hogy tudnak rá valamit adni? Vérvétel? Ilyenek? Vállalom, csak kérem aki tapasztalt segítsen. Köszönöm.

Legjobb válasz: Én is frontérzékeny vagyok, de ha fáj a fejem, akkor beveszek egy gyógyszert és kész. Nem csinálok belõle nagy ügyet, pedig valamikor spontán belehasít a fájdalom a fejembe, és akkor tényleg úgy érzem, hogy mindjárt eldõlök. Szerintem ha orvoshoz is mész vele, akkor sem tud mit kezdeni vele.

Én is frontérzékeny vagyok, de ha fáj a fejem, akkor beveszek egy gyógyszert és kész. Nem csinálok belõle nagy ügyet, pedig valamikor spontán belehasít a fájdalom a fejembe, és akkor tényleg úgy érzem, hogy mindjárt eldõlök. Szerintem ha orvoshoz is mész vele, akkor sem tud mit kezdeni vele.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam rengeteg féle gyógyszert, semmi sem használ. :(
dokival írass receptre Cataflam tablettát, olyat, ami vízben oldható. hamar és erõsen hat, én migrénes vagyok és még arra is jó!
A probléma csak az, hogy ma nincs is front...
Vérvétel mindenképpen! A tünetek ugyan a klasszikus (aurás) migrén tünetei, de lehet más is. Engem 3 évig kezeltek ezekkel a tünetekkel (plusz arc-, karzsibbadás, beszédzavar) mint migrénest. Elõtte is volt migrénem (már 15 éves koromtól, most 34 vagyok), de 3 éve már heti 2-3 rohamom volt. A rohamot már nem csak az idõjárás, de különféle illatok (pl.parfüm, cigifüst) is kiválltotta. Most véletlenül kiderült egy vérvételbõl, hogy nagyon magas a trombocitaszámom. Nem ijesztgetni akarlak, a betegségem (a csontvelõ megbetegedése)elég ritka, de nem árt ha csináltatsz egy nagy vérképet. A túl sûrû vér is okozhat migrént. Addig is sok folyadék, min. 2, 5 liter, segít a migrén elkerülésében, enyhítésében és a vért is hígítja. Érdemes migrén naplót vezetni, pl. mit ettél, ittál aznap, mennyit aludtál, mennyi volt a stressz. Tudom macerás, de hosszútávon segít. Pl. én egyáltalán nem használhattam parfümöt, csak levendulát és az is eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogy csak egy bizonyos tusfürdõt használhatok, hogy a reggeli zuhany után ne legyen azonnal migrénem. Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen nálad. Még neurológust is érdemes lenne felkeresned.

Hogyan "mérjem" a front érzékenységet? Úgy értem, hogy pl tegnap nagyon fájt a fejem, akkor azt nézzem meg az nap milyen front volt, vagy hogy ma milyen van?

vagyis, az az napit érzi, vagy ami közeledik? Remélem érthető..köszi

Legjobb válasz: Hát a front ugye egy változást jelent, vagy is meleg légtömegek váltják fel a hideget vagy fordítva és a fejet a hirtelen légnyomás változása viseli meg.. És mivel a változás egy hosszabb folyamat, eltart 1-2 napig, ezért attól függõen fáj sokáig a fejed, hogy meddig tart az új légtömegek benyomulása kis hazánkba, ill. hogy mennyi idõ alatt szokik hozzá a szervezeted. Vagy is arra nem érzékeny az ember feje, hogy majd jönni fog a front, mert az még nincs itt, még nem befolyásolja a szervezetünket :)

Hát a front ugye egy változást jelent, vagy is meleg légtömegek váltják fel a hideget vagy fordítva és a fejet a hirtelen légnyomás változása viseli meg.. És mivel a változás egy hosszabb folyamat, eltart 1-2 napig, ezért attól függõen fáj sokáig a fejed, hogy meddig tart az új légtömegek benyomulása kis hazánkba, ill. hogy mennyi idõ alatt szokik hozzá a szervezeted. Vagy is arra nem érzékeny az ember feje, hogy majd jönni fog a front, mert az még nincs itt, még nem befolyásolja a szervezetünket :)
A kérdező hozzászólása: jo, ok. de a doki mondta h írni kel mikor és hogy milyen front van, és nem tom h az napit v. a köv.napit de azért kösz.
Az aznapit :)
A kérdező hozzászólása: na értem..akkor ha ma fáj megnézem ma milyen front van, és nem a holnapit.:D köszi

Nagyon-nagyon fáj a fejem, majd szétrobban. Front van?

Legjobb válasz: Nekem is fáj nagyon a fejem,meg mindenem.Még beteg is vagyok,szóval az is rátesz egy lapáttal

Nekem is fáj nagyon a fejem, meg mindenem.Még beteg is vagyok, szóval az is rátesz egy lapáttal
Én is hasonló cipõben járok.
Szerintem igen, mert én is érzem már reggel óta. :(
Meleg front van, és sajnos holnap is az lesz...ettõl aztán az arra érzékenyek igencsak szenvedhetnek!Fejfájás, fáradtság, szédülés..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Én már úgy keltem fel, hogy hasogat a fejem. Az alvás nem segít, gyógyszert pedig nem szívesen szedek be, meg amúgy se használ sokat. Szédülök, meg iszonyatosan hányingerem van. Az hiszem, hogy ma korábban lefekszek aludni!:( Jobbulást és kitartást Nektek!:(
Várod a válaszokat? Mi mást lehetne tanácsolni, mint azt hogy vagy menj el orvoshoz vagy vegyél be fájdalomcsillapítót
beütötted tegnap a fejed? szólj a szüleidnek és menjetek el most azonnal orvoshoz!!!
Anyukád szül, az oké, de akkor most napokig egyedül vagy otthon?
Nekem egyszer egy csúnya megfázás kezdõdött így. Arcüreg és homloküreg gyulladásom is volt. Vegyél be egy Algopirint vagy valami fejfájásra való fájdalomcsillapítót, ha nagyon elviselhetetlen. De csak egy szemet. Ha nem lesz jobb, és elviselhetetlen a fájdalom, az orvosi ügyeletre kellene elmenni. Vagy ha kibírod hétfõig akkor a körzeti orvoshoz. Jobbulást!
menj el orvoshoz! vegyéb be fejfájás csillapítót! lehet, hgy valami vírus, vagy valami zsíros ételtõl!
A kérdező hozzászólása: Apukámmal mamámal, vagyok itthon de nem visznek el orvoshoz, Vettem be Algoflexet!
A kérdező hozzászólása: de kérem még a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Anyukám kórházban van mert szül, Lehet az idegeségtöl, de még mindig fáj és nem vagyok már ideges
Anyukádnak szóltál már?
nem ettél valamibõl sokat elõzõ nap? vagy nem voltál kint hidegen(elázott a fejed) lehet megfázás és azért fáj a fejed! de lehet, hogy valami miatt idegeskedtél és attól voltál rosszul!
És most mi van?

Kb.2 napja nagyon fáj a fejem és semmi sem használ. Mit tegyek?

Hullámokban jön a fejfájásom, de ha lehajolok, mindig feler?södik. A homlokomnál érzem, a látásom sem tökéletes miatta, fáj a jobb szemem és kicsit szédülök is. A gyógyszerekt?l nem múlik el. Mi lehet erre a megoldás? Lány, 22

Legjobb válasz: Attól függ, hányadszor fordul elõ. Ha migrénes-fejfájós vagy és ez a szokásos állapot, akkor egyszerûen megvárod, míg elmúlik, ha teheted, fekszel egy sötét szobában. Ha nem vagy fejfájós, de mostanában szokott fájni a fejed, elmész a házidokihoz és kérsz beutalót a neurológiára, kivizsgáltatod, mitõl fáj. Ha elsõ eset, mert eddig sose fájt, akkor vagy most elmész a házidokihoz, vagy reménykedsz, hogy holnapra elmúlik és elfelejted az egészet, és csak akkor mész dokihoz, ha ismétlõdik a dolog.

Attól függ, hányadszor fordul elõ. Ha migrénes-fejfájós vagy és ez a szokásos állapot, akkor egyszerûen megvárod, míg elmúlik, ha teheted, fekszel egy sötét szobában. Ha nem vagy fejfájós, de mostanában szokott fájni a fejed, elmész a házidokihoz és kérsz beutalót a neurológiára, kivizsgáltatod, mitõl fáj. Ha elsõ eset, mert eddig sose fájt, akkor vagy most elmész a házidokihoz, vagy reménykedsz, hogy holnapra elmúlik és elfelejted az egészet, és csak akkor mész dokihoz, ha ismétlõdik a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezek ki lesznek próbálva! :)
Van ilyen, h Béres Antifront??? Fejfájásra?
Fontérzékenységre szedjetek Béres Antifrontot, nekem nagyon bevált. A másik, ami bevált: a húsfogyasztás minimalizálása (nem vagyok vega!), valamint rendszeres sport.
Én frontérzékeny vagyok, gyógyszerek nem segítenek. Próbáld a kemény cukrok szopogatását. (komolyan mondom, nekem az enyhíti)
romlott a látásod is és sokat szédülsz/ fáj a fejed?? Szerintem gyorsan kellene csináltatnod egy CT-t!
A kérdező hozzászólása: Az eddigieket köszönöm! Nem tapasztaltam még ehhez hasonlót. Észrevettem, hogy ha kimegyek a verõfénybe, még jobban hasogat, de folyton csak a homlokomnál. Hát, esélyes, hogy házi doki lesz ebbõl.
Én migrénes vagyok, nálam sajnos a fogamzásgátló az ami betett, és a fejfájásomat olyan mértékre fokozta, hogy szédülök, hányinger, és a nap minden percében iszonyatos lüktetés van. Erre jön a front érzékenységem, ami ezt legalább meg2szerezi, szóval ott tartok, hogy már feküdni is rossz. Rajtam sem segít semmi, az alvás az egyetlen megoldás, na de ugye nem aludhatunk mindig.
Tényleg lehet szemprobléma, de nem egyik napról a másikra ilyen erõsen. A szédülést és a szemfájást valószínûleg a fejfájás okozza, ami ezeken kívül még hányigert is okozhat. A kávét nagyon nem ajánlanám, sem citrommal, sem anélkül, mert ha magas a vérnyomásod (attól is fájhat, meg az alacsonytól is - de gondolom, nem tudod megmérni), csak rontasz a helyzeten. Esetleg kérj meg valakit, hogy maszírozza meg a válladat és a nyakadat. Lehet, hogy javít, de szerintem el nem mulaszja, legalábbis nekem nem. Mert izomgörcs is okozhat migrénes fejfájást. Elsõ
A citromos kávé állítólag csodákat tesz.. Én még nem próbáltam, ennyire még sohasem fájt, hogy erre fanyalodjak....
Kezdj a szemészeten. A rossz szemtõl is fájhat a fej, szédülés is lehet, lüktetõ érzés is a fejben...
A béres antifrontot én is kipróbáltam és bevált, bár a front elõtt kell szedni akkor hat igazán, szóval, ha elfelejted enni mielõtt megérkezne a front nem biztos hogy hatásos lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!