Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj derekam, feszít (9 db)

Nagyon fáj a derekam, feszít az egész. 31 hetes vagyok. Ez most már végig így lesz, vagy tudok ellene tenni valamit?

Legjobb válasz: Én is 31 hetes vagyok,és esténként nekem is nagyon fáj..nagyon semmit.A gerincedet érõ,rohamosan növekvõ kis béka az oka mindennek.Próbálj meg sokat fekve pihenni.

Én is 31 hetes vagyok, és esténként nekem is nagyon fáj..nagyon semmit.A gerincedet érõ, rohamosan növekvõ kis béka az oka mindennek.Próbálj meg sokat fekve pihenni.
Én még csak 25 hetes vagyok és detto, mellé társul a szeméremcsontom szétszakadó érzése, ami kisugárzik a combjaimba. Az elsõ terhességnél nem volt ilyen durva, pedig többet híztam mint most. Nekem a magnézium kicsit enyhíteni szokta, de várj csodát. A derekamra pedig árnika krémet szoktam kenni, az enyhíti a panaszokat. Könnyû szülést!

Normális dolog hogy már nagyon szeretnék menni szülni? Még csak 32 hetes vagyok, de annyira nehéz már.! Iszonyú nagy a hasam, , már az eljétől kezdve nagy volt, és feszít is nagyon! A derekam is fáj!

Múlt héten a baba majd 2 kiló volt,nem bánnám azt sem ha akár a héten megszületne,ha nem lenne vele persze gond!!!Azt nem szeretném persze hogy bármi baja legyen,de nem teszek olyat sem amit?l bent tarthatom.Pihennem kellene mert 2100 a méhszályam,és 2fokban érett a lepény,magnéziumot is kell szednem ,de abból is kevesebbet szedek mint kellene.Õ a második babám.De már nagyon nehezen bírom.Nem vagyok nyavajgós,de tényleg szenvedek,menni sehova nem tudok már.Utazni sem tudok..!!!Felel?tlenség amit gondolok,hogy szeretnék már szülni?

Legjobb válasz: Miért nem tudsz egyébként menni sehova? Én mentem terhesen is kisgyerekkel nagy gyerekkel is. A szülésem napján is vezettem még.

Miért nem tudsz egyébként menni sehova? Én mentem terhesen is kisgyerekkel nagy gyerekkel is. A szülésem napján is vezettem még.
Na, puff, ja így már más a képlet, de ezt nem írtad. Akkor se akarj még megszülni 32 hetesen, annak a babának még bent kellene lennie pár hetet legalább.Gondolom annak sem örülnél, ha baja lenne. Nagyon sajnálom, hogy ilyen szemét alak a párod, vagy volt párod.Próbálj ne idegeskedni, valószínû ezért is görcsölsz.Szedd rendesen a magnéziumot.A HOVA gyógynövényes nyugtatóját kipróbálhatod, kismamák is szedhetik nem vény köteles, hátha hatna valamit. Próbálj megnyugodni, egyik gyerekednek sem használ ha ideges vagy.A szemét párodnak meg ki kellene tekerni a nyakát, az ilyen pasikat kiherélném, hogy biztos ne járjon többez6 így vele egyetlen nõ sem. Én is elváltam egyszer, hidd el túl lehet élni, van élet utána is.Igaz nekem akkor 1 gyerekem volt, hát nem könnyû egyedül álló anyának lenni. De hidd el Te is találsz majd egy rendes társat aki szeret megérdemel benneteket, még ha most nem is így látod. A legfontosabb, hogy megnyugodj.A saját és a gyerekeid érdekében.Van segítséged, van hol laknotok? Minden jót neked, és kitartás.
Szia! Én szintén így érzek, az elõttem szólóhoz hasonlóan nekem is rendben van a párommal minden, mégis hetek óta azt szeretném, ha már kinn lenne a baba. Nekem is nagyon nagy a hasam (ikerterhes barátnõmé akkora, mint az enyém), járni alig tudok. Én ettõl függetlenül még 2hétig mindent megteszek, hogy bennt maradjon a babóca, mert az õ érdeke az elsõ. Kibírom, ha nehezen is.:) Az exed meg visszakapja még ezt az élettõl. Vigyázz magadra és a babádra. Pihenj sokat:)
Igen, felelõtlenség. A jó ég áldjon már meg nem te ti akartátok ezt a gyereket? Nehogy azt mond már, hogy annyira rossz terhesnek lenni. Én imádtam, 3 babát hordtam ki.Pedig a harmadikkal végig hánytam, iszonyat fáradékony voltam...stb...problémásabb volt mint a másik kettõ, de eszembe sem jutott volna, hogy jöjjön elõbb mert nekem kényelmesebb lenne már ha kint lenne.Mellette elláttam a 2 gyerekem a családom, senki segítségem nem volt, de még a szülés után sem fõzött meg helyettem senki egy tányér levest sem. Ha 32 hetesen 2 kg körül van, az kb átlagos. Szedd a magnéziumot rendesen ha szükséges, és ne akard, hogy a gyereked koraszülött legyen. Gondolkozz már kicsit józanul, sokan kibírtunk már pár terhességet.
Nyugi, még csak nehezebb lesz ezután! :) Úgyis akkor fogsz szülni, amikor kell...
A kérdező hozzászólása: AZÉRT NEM MEHETEK SEHOVA MERT NEM SZABAD SÉTÁLNOM, LÉPCSÕZNÖM, EMLENEM!!A KOCSIBAN FÁJ A HASAM HA ÜLÖK.A VESÉM MAJD LE SZAKAD.KÜLÖNÖSEBBEN NEM VOLT SEMMI PROBLÉMÁM A TERHESSÉG ALATT, DE ANNYIRA JÓ LENNE MÁR HA A KEZEMBEN LEHETNE...!SZÉGYENLEM IS HOGY IGY GONDOLOM HOGY JÓ LENNE TÚL LENNI RAJTA, ÉS SZERETEK TERHES LENNI, CSAK NEHÉZ MÁR NAGYON.ÉS IGEN MI SZERETTÜK VOLNA, DE AZTÁN AZ APA MEGGONDOLTA MAGÁT ÉS ITTHAGYOTT, UGYHOGY A SOK IDEG NEM HASZNÁL MOST NEKEM, EZÉRT IS SZERETNÉK TÚL LENNI HOGY TUDJAM HOGY MINDEN RENDBEN VAN VELE!!!
Na nesze neked 13:59-es...így már nem olyan egyszerû a képlet, mi?
Szia! Én is hasonlóképpen érzek, pedig nekem minden rendben van a családi helyzetemmel. Szerintem semmi megvetendõ nincs abban, ha már alig várod a végét. Én most a 36. hétben vagyok, és jövõhéttõl én is kevesebb mg-t fogok szedni, egyrészt azért is hogy tutira érezzem, hogy mikor közeleg az idõ. Nekem is hatalmas a hasam, már pár hete azt mondja aki meglát, hogy mindenórás vagyok. Az alvás már nem egyszerû feladat, napközben leszakad a derekam, és már a szeméremcsontom is fáj. Szóval minden együttérzésem a tied, ha még ezeket tetõzi, hogy ilyen helyzetbe kerültél!! Õszintén sajnálom, és kitartást és sok szerencsét kívánok neked!!
A kérdező hozzászólása: kÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT.A BABA APJA MÁR NEM ÉRDEKEL, CSAK AZ FÁJ HOGY NEM IS VÁLLALJA ÕT.UTOLSÓ VÁLASZOLÓ:HÁNY HETES VAGY? ÉN SAJNOS MA SEM VAGYOK JOBBAN, ÉJJEL SZINTE NEM IS TUDTAM ALUDNI, A KEZEIM IS FÁJTAK, HABÁR ILYEN MÉG NEM VOLT.A HÁTAMSZÉT SZAKAD..!EZ A LEG ROSSZABB! REMÉLEM TI JÓL VAGYTOK KISMAMIK.

Mitőt van ez? 20 hetesen egy óra alatt akkora lett a hasam mint egy legalább 28 hetesnek. Feszül nagyon. Fáj a derekam, a hátam, a forgócsontom. Elég kellemtlen.

Legjobb válasz: Ettel valamit, ami felpuffasztott? Vagy esetleg szekleted keszulodik? Biztos ilyesmi, mert sem a meh sem a baba nem no meg 1 ora alatt... Pihenj kicsit es ha tudsz menj wc-re! Jobbulast!

Ettel valamit, ami felpuffasztott? Vagy esetleg szekleted keszulodik? Biztos ilyesmi, mert sem a meh sem a baba nem no meg 1 ora alatt... Pihenj kicsit es ha tudsz menj wc-re! Jobbulast!
A kérdező hozzászólása: Az ananász produkál ilyen tüneteket??
Ananász elvileg nem... Karalábé, Karfiol, Kelkáposzta, Bab... sõt engem most a paprika fújt fel nagyon... :(
Mára már biztosan jobban vagy , a reggeli wc miatt is:-) de nekem is szokott ilyen lenni , ha beeszek , felpuffadok mindig nagyobb a hasam, meg feszül és sehogy sem jó. Csak nembírok magammal, van hogy megeszem egy 2kg os sárgadinnyét egyedül.... 25 hkm
A kérdező hozzászólása: Az komoly!!! 2 kg dinnye . :D Igen jobban lettem másnapra. Azóta eltelt néhány nap és rájöttem, hogy most a terhesség alatt így reaglok a gyümölcsökre.Sajnos. :) További jó babavárást. ;)
Igen , hihetetlenül megváltozik az ember ilyenkor , nem gondoltam volna én sem, meg persze rá is parázunk jobban h nehogy bajt jelentsen amit érzünk. De ez ilyen ha nincs görcs keményedés akkor csak a kaja lehet a hunyó :) Mindenkinek kellemes nyarat! Sárgadinnyés voltam:-)
A kérdező hozzászólása: Kívánok jó dinnye termést a nyárra. :) További szép napot!

Májusban menstruáltam utoljára, nagyon fáj már a derekam, görcsölök, feszül a mellem, akkor nem lehetek terhes ilyen jeleknél? Volt már olyan is, hogy 3hónapot késett, meg cisztám is volt.

Legjobb válasz: Ha májusban volt az utolsó menzid, akkor vegyél egy tesztet és kiderül hogy terhes vagy-e. A derékfájás, görcsölés inkább menzis tünet, de nekem pl. csak a mellem feszült mikor terhes lettem. Kár itt találgatni, úgyis mindenki azt fogja írni, hogy vegyél tesztet! Remélem sikerült és babás vagy!

Ha májusban volt az utolsó menzid, akkor vegyél egy tesztet és kiderül hogy terhes vagy-e. A derékfájás, görcsölés inkább menzis tünet, de nekem pl. csak a mellem feszült mikor terhes lettem. Kár itt találgatni, úgyis mindenki azt fogja írni, hogy vegyél tesztet! Remélem sikerült és babás vagy!
Május óta nem jött meg és se tesztet nem csináltál és dokinál sem voltál? Mindenképp menj dokihoz! Mi nem tudjuk megmondani hogy mi van, lehet megint ciszta is.
A teszt ok, de a mellette lévõ tájékoztatót légyszíves olvassátok már el, mert én is teszteltem pozitív lett, de amíg nem jutottam el dokihoz, addig ment a para, hiszen azt írja a papíron, hogy pozitívat mutat akkor is ha ciszta, mioma, stb... Drukkolok, hogy baba legyen, nekem is az lett, de ne éld bele magad semmibe, amig a doki nem mondta rá az áment. Jó egészséget!
Orvosi vizsgálat szükséges, mert sok minden lehet, találgatni pedig nem érdemes.
Jaj, az elobb hulyeseget irtam, bocsi. Az iontoforezis a kezeles neve volt, amit kaptam, nem a betegseg neve! Menjel dokihoz minel elobb, ne feljel, de el kell menned.
A gerinced fáj, amikor kevegõt veszel a bordáid eltávolodnak egymástól, tádul a mellkasod és a gerinced is próbálja visszanyerni normális helyzetét, amit a terhesség és az emelgetések folyamán elvesztett a gerinced.A maszírozás sokat segíthet, akár ha a párodat kéred is meg esténként.egy jó tipp még:feküdj le a földre a hátadrakb 30-40 mspig míg érzed ki nem egyenesedik a gerinced, nyugodtan fekszel, majd ha már nem fáj annyira a hátad úgy fekve nyújtózkodsz és ezt csinálod kb 5 percig, ahogy épp jólesik , majd kelj fel és mozgasg meg a nyakas, karod, vállad.ha ezt minden nap megcsinálod, sokat enyhülhet akár meg is szûnhet a hátfájásod, lehet kevesebb ideig is, csak az a lényeg hogy lazuljanak el az izmaid!
Szia, nekem is fajt szules utan a derekam szornyen, orvoshoz mentem a vegen mar. Iontoforezis, igy hivjak amit megallapitott. 10 alkalmas gyogytornat, es 10 alkalmas fizioterapias kezelest kaptam. Megszunt a fajdalom, ujra minden a regi! Menjel dokihoz minel elobb, ne aggodj biztos nem nagy a baj. Rongenre kuldott az orvos eloszor el. Menjel el a hazi orvosodhoz, es kerjel tole beutalot masik dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenképp elmegyek dokihoz.
Ja én is azt hittem, de még 2 hét hátravolt...
Szerintem még akár 2 heted is lehet..de az elsõ gyermekemmel 38 hetes 3 napos voltam amikor reggelre így ébredtem, mint amit írsz, és este megszültem:)
Barátnõmnek innen volt 2 hét... aztán egyre durvább is lett ...
A kérdező hozzászólása: nem bánnám ha megszülnék köszi:) )
Az elsõ nekem 38 hét +1 nap volt. a második kivárta a 40 hetet. Innen még akár két heted is lehet de az is lehet hogy ma megszülsz.

Teljesen biztos lehetek a terhessegben ha 2 erös pozitiv tesztem van? Nagyon feszül a mellem, faj a derekam?

annyira örülök hogy nem merem elhinni es felek egyszer csak ujra negativ tesztem lesz,hetvegen ujra tesztelek majd de felek...bar tegnap reggel es delutan is poz. tesztem lett

Legjobb válasz: Gratulálok kismama!

Gratulálok kismama!
Szia kedves kismama! Ha a pénztárcád engedi akár minden nap is tesztelhetsz, mindig pozitív eredményed lesz :) Keress fel egy dokit, menj el UH-ra és gyönyörködj a bébiben! :) Gratulálok! Kellemes baba várást!
Nagyon szepen koszonom, hogy valaszoltal. Nekem mar 6 napja kesik de a ma reggeli tesztem is negativ. :( de meg nem adom fel a remenyt. Azert kerdeztem mert nekem sajnos semmi tunetem nincs. Nem faj a mellem, hanyingerem sincs, a derekam sem faj... :( Nagyon sok boldogsagot kivanok neketek es vigyazzatok magatokra! :) Megegyszer koszi
A kérdező hozzászólása: igazabol nem tudtam mikorra varjam mert 1 eve 2-3 havonta menstrualtam csak, 3hete a dokim uj cseppeket irt fel, ennek helyreallitasa erdekeben akkor voltam vizsgalaton es azt mondta nem tisztan kitapinthato a mehem, ez lehet korai terhesseg jele, de uh-n meg nem latta, es hat 2hete ugy megnöttek es ugy fajtak hogy vettem tesztet(de nem tudom miert)es minket alkalommal poz. lett, szoval 2hete feszül de nagyon
Garatualok!!!!! :) Ne haragudj legyszi, de megkerdezhetem, hogy mikortol kezdodott nallad a mellfeszules meg a derekfajas? Sokkal a nevart mensi elott?
A kérdező hozzászólása: nagyon megnyutat a valaszotok, annyira boldog vagyok hogy nem tudom mit csinaljak, kiugrok a börömböl, mar 1eve varom ezt a napot
Gratulálok!!!
Gratulálok! Való igaz, hogy terhesség az amit orvos is megerõsít, de két teszt mellett nem sok kétség férhet ehhez. Próbálj meg felhõtlenül örülni a dolognak és feleslegesen ne parázz. A hétvégi teszt árán inkább vegyél magadnak valamilyen gyümölcsöt, sokkal többet használsz vele a babának mint a felesleges dolgokon való aggódással.
Csatlakozom az elöttem szólóhoz!az a teszt hétvégén sem lesz negatív:) Gratulálok!
Teljesen biztos bizony akkor lesz, ha a doki is rábólint, viszont nekem is a teszteléskor két tünetem volt, az egyik bizony a mellfeszülés! Szóval szerintem baba! :) És én is alig hittem el. Csodálatos érzés, ugye?
Biztosan baba, regota vartal mar ra? Tesztelj csak hetvegen is, hogy megnyugodjal jobban.
A párom és én is akartunk babát de kb még 1-2 év múlva, de imádjuk egymást és igazából mindegy volt hogy jön babi vagy még vár egy kicsit, január elsejétõl kezdve volt mellfeszülésem émejgésem mindenféle fura érzésem, 5 én beszélt rá a párom hogy ugyan vagyek már egy teszetet de nekem addig még csak eszembe sem jutott, hogy ez s lehet a rosszullétek oka. Én az elsõ teszetmet délután vettem, sokadik pisi :) , egyértelmûen +, alig hittünk a szemünknek úgy örültünk, aztán gyorsan irány a gyógyszertár és vettünk még 2öt az úton megittam fél liter vizet és mire hazaértünk megint tudtam pisilni halványabbak lettek de +, pedig azt mondják a reggeli elsõ vizeletbõl a legbiztosabb. Meg olyat is hallottam, hogy ezek a gyorstesztek csak fordított esetben nem. ugyhogy mindenképpen GRATULÁLOK, minnél hamarabb menj dokihoz és már képet is kapsz a manócsákdról! jó babavárást
Nem egyértelmû, hogy menszi jel, bár a barnázás arra is utalhat! Azért készülj fel, max. kellemesen csalódsz...

Nagyon feszül a hasam, olyan mintha szét akarna "durranni" és kemény is. A derekam is fáj picit. 38 hetes kismama vagyok. Ez már lehet a szülés előjele?

Tegnap el?tt megvizsgált a Dr.n?m és azt mondta,hogy 1 ujjnyira már ki vagyok tágulva.A vizsgálat nagyon fájt,azt hittem,hogy ki akarja szedni bel?lem a picit ott helyben!Úgy megkotorászott,hogy csillagokat láttam és utána vérezgettem is estig.Lehet,hogy Õ tágított ki direkt???Tényleg már csak napjaim lehetnek hátra a szülésig?Vagy még annyi sem?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem hívd fõl a dokid, vagy menj be a korházba. Barátnõm 2 újnyira ki volt tágulva, azt mondták menjen még haza ebbõl még nem lessz szülés. Erre hajnali egy kor megszült még az nap.Inkább menj be a korházba az a biztos, már ne kockáztass. Inkább küldjenek még haza azzal hogy minden rendbe, mint hogy baj legyen. Sok sikert 32 hetes kismama

Szia. Szerintem hívd fõl a dokid, vagy menj be a korházba. Barátnõm 2 újnyira ki volt tágulva, azt mondták menjen még haza ebbõl még nem lessz szülés. Erre hajnali egy kor megszült még az nap.Inkább menj be a korházba az a biztos, már ne kockáztass. Inkább küldjenek még haza azzal hogy minden rendbe, mint hogy baj legyen. Sok sikert 32 hetes kismama
Igazából a kicsi már teljesen érett a kinti létre.Így lehet nagyon közeleg a szülés ideje.Az a véres vacok lehetett a nyákdugó.Amúgy minden egyes vérezgetéssel jobb dokihoz fordulni.Nem akart bántani, csak azt nézte meg mennyire vagy tág.Miért tenne ilyet ilyet direkt?Amúgy lehet tényleg közeleg a nagy perc és azért akarsz szétdurranni.Pihizz sokat!
Akkor szerintem hamarosanmeg fog születni a babád.De ne pánikolj már kész van a kinti életre:)
Bárcsak én is itt tartanék már.Gratulálok a babához.Üdv:21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
szia! én is így kezdtem 3 hete. 1 ujjnyira nyitva voltam, és csak keményedéseket éreztem. bementem vizsgálatra és bent is tartottak. nálam az tartotta vissza a dolgokat, hogy nem akart megrepedni a magzatburok, így másfél napi bentlét után megrepesztették. minden egyes vizsgálatnál csillagokat láttam, és azt hittem nagywc-znem kell, de csak a burok nyomta mindenemet. szerintem is menj be, a fájásmérõ megmutatja, hogy érdemes-e bent tartaniuk. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Bent voltam tegnap reggel a kórházban, a dokinõ megint megvizsgált, ami ismét annyira fájt, hogy a falat tudtam volna kaparni.Már 1.5 ujjnyira nyitva vagyok.Mondta, hogy szerinte ne menjünk el, de nem maradtunk, mondtuk, hogy inkább vissza jövünk, ha lesz vmi.Azóta is itthon vagyok, a Picikét érzem ahogy mocorog a pocimban és a tegnapi CTG-n is minden rendben volt.Csak akkor volt méh mozgásom, amikor a Babám is mocorgott.Azt azért érzem, hogy nincs már túl sok idõm a szülésig, mert fájdogál a derekam és nyilalgat is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!