Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj derekam, és a (159 db)

Nagyon erősen fáj a derekam és a lábam is? Normális? 30+2km

keményedek sokszor..

Legjobb válasz: csak az egyik oldalon vagy mindkettõn? nekem a 32. hét környékén becsípõdött egy ideg vagy a baba ráfeküdt nem tudom, de úgy fájt a derekam meg a lábamba is kisugárzott, hogy 3 hétig sántítottam. Lehet hogy neked is ez a gond... javaslom a gömbölyû talpú cipõt, nekem elmulasztotta, pedig csak a kínai változatot vettem, 5 ezerért:D Még a nõgyógyász is kérdezte hogy hogyan tudtam elmulasztani.

csak az egyik oldalon vagy mindkettõn? nekem a 32. hét környékén becsípõdött egy ideg vagy a baba ráfeküdt nem tudom, de úgy fájt a derekam meg a lábamba is kisugárzott, hogy 3 hétig sántítottam. Lehet hogy neked is ez a gond... javaslom a gömbölyû talpú cipõt, nekem elmulasztotta, pedig csak a kínai változatot vettem, 5 ezerért:D Még a nõgyógyász is kérdezte hogy hogyan tudtam elmulasztani.
Próbálkozz napi 3 szem MagneB6-tal. Nekem segít.
Nem vagyok távolbalátó, de szinte biztos, hogy alapvetõen rosszul végzed a gyakorlatokat. esetleg túl nagy súllyal is. RKC-nél edzel?
Gyengék az alsó hát izmaid. http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna/1 De orvostól kérhetsz beutalót gyógytornára, ott tökéletesen megtanulod rendesen edzeni a hasat és az alsó hátat.
menj el csontkovácshoz
A kérdező hozzászólása: Nem az RKC-nél, mert sajnos itt a környékünkön nem igen van ilyen edzés. De azok a gyakorlatok alapján végzem. Magamhoz mérten nem nagy súlyal 12 kg-al csinálom. Én meg 30/F és 180cm és 79 kg vagyok viszonylag szálkásan.
Akkor így szinte biztos vagyok benne, hogy a helytelen kivitelezés a ludas. a fájó térdek és derék arra utal, hogy alapvetõ technikai hiányosságaid vannak, ezek nem pótolhatóak könyvekbõl, vagy youtube-videókról. Az is aggodalomra ad okot, hogy a testömegedhez képest relatív kis súly is fájdalmat okoz, ez arra utalhat, hogy már elég sokat ártottál magadnak. A kettlebell hatékony orvosság a hátfájásra. De mint minden hatékony gyógyszer, rosszul alkalmazva nagyon veszélyes. Én azt javaslom, hogy hagyd abba a bellezést addig, amíg nem tanulod meg a megfelelõ kivitelezési formát. Két oka van ennek a tanácsnak: az egyik, hogy ne okozz további sérüléseket magadnak, a 2. pedig az, hogy ne rögzítsd be a helytelen kivitelezési formát, mert a késöbbiekben borzasztó nehéz lesz javítani.Szánj pénzt, energiát, idõt arra, hogy megfelelõ forrástól (RKC instruktor) sajátítsd el az alapvetõ gyakorlatokat (swing clean snatch TGU MP). Hidd el megtérül. RKC instruktor szinte minden nagyobb vidéki városban van, biztos vállalnak személyi edzést, fordulj hozzájuk bizalommal.
Amúgy van valakinek infója, hogy általában mennyibe kerül egy-egy edzés?
még egy kérdés lemaradt: Valaki Keszthely, Hévíz vonzáskörzetébõl jár edzésre?
orvos??? ugyelet??? nem, nem normalis dolog
ne haragudj, de felelotlennek tartalak. lehet, hogy csak a beleid szorakoznak, de en nem tudnek nyugodtam otthon ulni es arra varni, hogy majd itt megmondjak mi a bajod, es ne az orvos nezze meg, hogy beindult-e a szulesed...mellesleg a vajudas nem "allandoan" tart, az elejen ritkan vannak kontrakciok. egy mar szult anyuka, aki tudja, milyen a vajudas es a koraszules
Bocs, most néztem meg, mi volt a második válasz. Hát, akkor helyesbítenék: téged azért pontoztak le, mert 30 km azt jelenti, hogy 30 hetes kismama, te pedig 30 km futással "cikizted", legalábbis úgy tûnt! A bunkó(nak tûnõ) beszólásokat pedig lepontozzák! Elõzõ voltam.
Én sosem foglalkozom a pontokkal, hiszen azt sem tudom, ki pontozza a kérdéseket. Megfigyelted már, hogy amint elküldted a választ, egybõl mondjuk 86%-os lesz, pedig még nem is olvasta senki... Szerintem a pontozásnak semmi értelme, és nem is kell vele foglalkozni!
második vagyok, nem értem a lepontozást!
Akkor megnyugtatásképpen: nekem az eddigi 4 terhességem és a mostani terhességem eddigi 13 hetében rendszeresen fájt a derekam. Szedtem rá magnéziumot, de semmi több. Nem hogy nem lettek koraszülöttek, hanem úgy kellett indítani a szüléseket! Van, akinél ez normális terhestünet! A hasfájás, amikor úgy érzed, wc-zni kell, az pedig lehet, hogy valóban csak azért van, mert a beleid "szórakoznak veled". Ha viszont rendszeres idõközönként érzed ezeket a fájdalmakat, akkor tényleg orvoshoz kéne menni! Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: remélem semmi rossz nem történik..tegnap ota van ez h hol görcsöl hol nem, de ma valahogy többször reggel ota..megvárom a holnapot minden esetre.
Nekem is hasonló tünetekkel be kellett mennem, le kellett állítani. Gyógyszert szedtem a szülésig.
A fiammal 10hetet kellett feküdnöm ilyen tünetekkel, a kórházban sikerült leállítani a méhtevékenységet. Valami elkezdõdött, szerencsére nem várták ki mi. Szépen ott a kórházban kezdtem nyílni, hasonlóan fájtam, mint amit írsz. De te tudod. Amúgy igen a vajúdás folyamatos, csak a szülés sem olvasta a róla írt tankönyvet, ki tudja neked hogyan indul. Reméljük csak edzés és egy enyhe gyomorrontás a felelõs.
A kérdező hozzászólása: elmulik álltalában de többször elõjön, ...nem kérek most negativokat de nem rohanok most dokihoz holnap mindenképp felhivom.vajúdás?az nem folyamatos lenne?
Nem, nem normális!Nyomás az orvoshoz!
Azonnal orvos 30hetesen, akár már vajúdás is lehet... Szerintem nem akarsz korababát! Tünés dokihoz, most. Ha vaklárma mosolyogva hazaküldenek, ha nem megmentik a kicsit.
Szaladás dokihoz. Hányadik hónap?
30 km futás után? gondolom nem ittál elég folyadékot utána.
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó én is szültem már van egy 2éves lányom.szal a wc-zni akarás még éjjszaka tartott és azóta nem is jelentkezett.pontosan tudom milyen vajúdni de nem most volt..és szülésem elött 3nappal volt hasonló de akkor wc-znem is kellett vagyis ment a hasam...most meg semmi.a pocim még sokat keményedik és fáj a derekam.kedden megyek dokihoz akkor megvizsgál, félek elöbb bemenni mig nem érzem nagyon fájónak a dolgot mert pl nem szeretnék befeküdni a kórházba mert mint mondom itt a lányom, férjemnek dolgoznia kell mert nem állunk fényesen..

Nagy baj van? 9, 4 hetes vagyok és ma nagyon görcsöltem, görcsölök és a derekam is nagyon fáj.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat vagy menj be a kórházba az ügyeletes osztályra, ott biztosat tudnak neked mondani és te is megnyugszol!

Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat vagy menj be a kórházba az ügyeletes osztályra, ott biztosat tudnak neked mondani és te is megnyugszol!
Bizony ehhez sürgõsen orvos kell.majd mondd el mi volt, szurkolunk!!!!
A kérdező hozzászólása: már picit enyhûlt a görcsölés, de a derekam még fáj.nem vérzek, szerencsére.
Szia! Szerintem nézezsd meg magad nehogy baj legyen.
Figyu, mindenképp menj el dokihoz és ne várj, hogy majd elmúlik.Mondja a doki hogy nincs baj...

Már nagyon szeretnénk babát. Max 2 és fél évet szedtem fogamzásgátlót több mint egy hónapja abba hagytam. Azóta minden nap élesbe szeretkezünk. Kb 1 hete fáj a pisilés enyhén érzem a mellem a derekam és a fejem is fájt. Lehetséges hogy babánk lesz?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy meddig szedted a tablettát nem mindig függ össze vele. Én sose szedtem mégis váratott 3 hónapot mire sikerült. De persze ez csak az én példám :) Lehet baba miatt de a menzid maradt már ki? Addig ne keresd a tüneteket mert lehet csak beképzeled mert annyira szeretnéd. SOkan esnek ebbe a hibába ilyenkor próbáld elterelni a figyelmedet :) Csinálj tesztet de ha még a menzid nem maradt ki és negatívat mutat még nincs veszve akkor se semmi :) SOk sikert! 25hkm

Teljesen mindegy meddig szedted a tablettát nem mindig függ össze vele. Én sose szedtem mégis váratott 3 hónapot mire sikerült. De persze ez csak az én példám :) Lehet baba miatt de a menzid maradt már ki? Addig ne keresd a tüneteket mert lehet csak beképzeled mert annyira szeretnéd. SOkan esnek ebbe a hibába ilyenkor próbáld elterelni a figyelmedet :) Csinálj tesztet de ha még a menzid nem maradt ki és negatívat mutat még nincs veszve akkor se semmi :) SOk sikert! 25hkm
Az elsõ teljesen jól írja. Amíg nincs késés a vérzésedben, addig ne pörögj rá a dologra. Az elsõ babánkra 5 hónapot, a másodikra 3 hónapot kellett várnunk, pedig fiatalok és egészségesek vagyunk. Azért szurkolok, hogy elsõre összejöjjön!
Én 8 évig szedtem megszakítás nélkül a fogamzásgátlót. Tavaly augusztus végén tettem le, és 3-4 havonta volt vérzésem. A doki azt mondta egy év után helyreáll, mert annyira hozzászokott a gyógyszerhez a szervezetem. Végül orvost váltottam, aki Norcolut-tal helyre rakta a vérzésemet, és Clostilbegy-el (5x1) lett peteérésem. A ciklus 15. napján megnézte, hogy lett-e peteérés, és még aznap este terhes lettem!! :D Nekem a fogantatás után már kb. a 4.-5. napon iszonyatosan elkezdet fájni a mellem... Holnap megyünk bejelenteni a jó hírt a dokinak, és holnap leszek 7 hetes. Sok sikert nektek is!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap este csináltam tesztet nem mutatott semmit.Ma délután meg meg is jött.Sok sok egészséget mindenkinek a babához.Köszönöm a válaszokat.

Nagyon fáj a derekam, és a gerincem. Napok óta, és nem tudom mit tegyek, mert a gyógyszeretárba azt mondták semmi féle fájdalom csillapitót nem szedhetek. Milyen fájdalóm csilapitót szedhetekbe? Mitől lehet ez a fájdalom?

21 hetes terhes vagyok,és 3 napja szenvedek.

Legjobb válasz: Szia,ez a derékfájás teljessen normális,a növekvõ méh csinálja a helyet,és tágítja a csontokat.Sajnos én is a 24 héttõl derékfájástól szenvedek,de az még semmi,igazából most fáj rendessen.Ülni aludni nem tudok,ha meg sikerül leünöm 5 perc mirre feltudok álni.Nálad lehetséges hogy elfog mulni,és majd késõbb jelentkezik megint.Fájdalomcsilapítót én nem szednék,szerintem nem tesz jót,mert lehet elmúlik tõle pár órára,de aztán indul megint az elejétõl minden.Üdv 40 hetes kismama.

Szia, ez a derékfájás teljessen normális, a növekvõ méh csinálja a helyet, és tágítja a csontokat.Sajnos én is a 24 héttõl derékfájástól szenvedek, de az még semmi, igazából most fáj rendessen.Ülni aludni nem tudok, ha meg sikerül leünöm 5 perc mirre feltudok álni.Nálad lehetséges hogy elfog mulni, és majd késõbb jelentkezik megint.Fájdalomcsilapítót én nem szednék, szerintem nem tesz jót, mert lehet elmúlik tõle pár órára, de aztán indul megint az elejétõl minden.Üdv 40 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Szíja!Nagyon köszönöm a válaszodat!Már azt hittem izületi gyulladásom lehet.Akkor szenvedek tovább, elég jó fájdalom türö vagyok, de ez kicsit sok:(Akkor meg nyugiztam, hogy nincs nagyobb baj.De jó neked nem sokára meg lesz a babód:) Gratulálok a picihez elöre is!Köszönöm szépen a segitséget!
A derékfájás bizonyos szintig norális, de azért vannak fokozoatok. A javaslato az, hogy keress fel egy szakembert, egy gyógytornászt, lehetõleg olyat, aki ért a kismamákhoz, és kezdj tornázni. A torna megerõsíti a hátizmokat és nem fog fájni (bár az elsõ 2-3 hét akkor is nehéz lesz , fokozódni fog a fájdalom, de aztán nem fog fájni) Gyógyszert semmiképp ne szedj, az csak tünetet kezel, jobb lesz pár órára, de nem fog elmúlni, a babádnak meg ártasz vele!! Gyulladáscsökkentõ krémet használhatsz (voltaren, diclofenac...), és jót tesz ha párod kicsit megmaszíroz, de óvatosan a derekad körül. 41 hetes kismama, 4 törött csigolyával, tudom milyen a hátfájás...
A kérdező hozzászólása: Szíja 2 válaszóló!Köszönöm szépen, hogy írtál.Meg fogadom a jó tanácsod!Nagyon szép babázást kivánok, azért nem írtam hogy babavárást, mert már bármelyik pillanatba kezdbe tarthatod a babádat:) Köszönöm még egyszer!
A második válaszolónak: a Diclofenac is, a Voltaren is tilos! Ha nagyon muszáj, lehet bevenni egy Algopyrint. Nekem ezt a doki mondta. De a legjobb a masszázs illetve az úszás csodát tesz! Ami még segít: vegyél egy nagy labdát, azon ücsörögj, ha leülsz, ne széken, segíteni fog! Nekem is beváltak ezek, mert én is derékfájós vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!A válaszod neked is!Veszek labdát:) De úszni nem tudok:(Köszönöm még egyszer!Szíja

Nagyon fáj bal oldalon a derekam és picivel fölötte. Mi lehet ez? Vese?

Lehet veseprobléma? Folyamatosan nyomó fájdalmat érzek, kissé izomlázszerű, sajgó, vizeletem rendben. Lassan egy napja tart. 18 h km

Tegnap óta szinte állandóan keményedek, és görcsölök, fáj a derekam és a vesém is de nagyon! Ez lehet a szülés jele? 38 hetes vagyok Magzatvíz nem folyt el.

Legjobb válasz: Akár az is lehet! Próbáld meg mérni a keményedések és görcsök között az idõt! Lehet, hogy csak készülõdik a baba, jóslófájás, de lehet, hogy estére anyuka leszel:) Ha nagyon bizonytalan vagy, kérdezd meg a dokid, hogy be kell e menned a kórházba. Lazíts egy kád meleg vízben és próbálj relaxálni. Sok boldogságot a babához!

Akár az is lehet! Próbáld meg mérni a keményedések és görcsök között az idõt! Lehet, hogy csak készülõdik a baba, jóslófájás, de lehet, hogy estére anyuka leszel:) Ha nagyon bizonytalan vagy, kérdezd meg a dokid, hogy be kell e menned a kórházba. Lazíts egy kád meleg vízben és próbálj relaxálni. Sok boldogságot a babához!
Amíg nem rendszerezõdnek, addig csak jóslók. Lehet, hogy ma beindul, de lehet, hogy két hét múlva. A kád meleg víz jó ötlet. Ha jóslók, akkor a vízben leállnak, ha meg indul, akkor rendezõdnek, és erõsödnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat..remélem jobb lesz mert nem tudok már menni sem nagyon...:) De már kint lehetne a kisasszony:)
Na meg volt a pancsi? Mi újság? elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Igen megvolt :) most tényleg jobb a helyzet...pedig már annyira várjuk itthon a kis bébit..de még van pár nap :) köszönöm az érdeklõdést!!
A kérdező hozzászólása: Nem, nem az elsõ baba , már van egy 8 éves lányom is...csak félek mert õt úgy indították be nagyon nehéz szülésem volt! Jó lenne ha most magától indulna meg :) Köszönöm a tippet kipróbálom a teát! De nem sürgetem, csak egész éjjel görcsölgettem meg fáj a vesém azt hiszem:) Jó lett volna már ha beindul:)
Nekem is tegnap óta keményedés meg görcsök, de még csak 30 hetes vagyok. napi 4-5 magnéziumot eszek. megvolt a meleg fürdõ is, 2. terhességem. Van még tippetek, hogy mulasszam el? Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam.
Hááát ezekkel a panaszokkal szerintem egyszerubb es megnyugtatobb ha tesztet veszel!
A kérdező hozzászólása: UI: sosem késett még a mensim! vegyek tesztet?
Kár pénzt kidobnod a tesztre. A "tüneteid" velem is elõfordulnak a mensi elején. A 4 napos késést és az erõs görcsölést figyelembe véve esetleg egy (nagyon-nagyon) korai vetélés is elképzelhetõ. De az igazi tehesség nem így kezdõdik.
Lehet hogy nem tudott megtapadni a babó, és ezért van erõsebb görcsölésed, ha tesztet veszel, ne most hanem várj, mi lesz a mensiddel, mert ha vetélés, a teszt még kimutatja a babát, hisz nem ürül ki egybõl a Hcg a szervezetedbõl.
Nem kell pánikolni, nem valószínû, hogy terhes agy.Ilyen már velem is elõfordult...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!