Találatok a következő kifejezésre: Nagyon fáj és fél (209 db)

Előbb voltam kint és beütöttem az ujjam és most nagyon fáj és félek hogy eltört mit tegyek?

Ha amikor mozgatni próbálom olyan mint ha húzódna amúgy ha nemmozgatom akkor meg sajog mit tegyek?

Legjobb válasz: És már be is dagadt.

A kérdező hozzászólása: És már be is dagadt.
Zúzódás csak sztem! Mozgatni sem tudnád ha eltört volna.
Borogasd be
A kérdező hozzászólása: Hát tudom mozgatni de nemteljesen és ahogy van az a harmadik hajlat ahol a köröm van most belilult.
Le kell pisilni:) Orvos Józsi bácsi is ezzel kúrálta, amikor megrúgta a tehén:)

Rosszul léptem, meghúzódott a bokám és most nagyon fáj és fel van dagadva. Mi a baja?

nem akarok arra gondolni hogy elszakadt a szalag, remélem hogy csak meghúzódott vagy még kisebb baj. Szerintetek? Na jó igazából nem nekem hanem barátnőmnek és segíteni akarok neki :)

Legjobb válasz: Teljesen mindegy kinek a bokája, szerinted neten keresztül meg tudjuk röntegenezni, vizsgálni a lábát? Hívjatok egy taxit vagy egy ismerõt és menj be vele az ambulanciára, ezzel tudsz segíteni neki.

Teljesen mindegy kinek a bokája, szerinted neten keresztül meg tudjuk röntegenezni, vizsgálni a lábát? Hívjatok egy taxit vagy egy ismerõt és menj be vele az ambulanciára, ezzel tudsz segíteni neki.
Ha nem kékült be, nincs véraláfutása, nem valószínû, hogy elszakadt a szalagja. Jegeljétek, pócoljátok fel a lábát, ha használni akarja, kenje be fekete nadálytõ krémmel, és fáslizza be.

4 napja korhazba vagyok ver rog van a tudombe, nagyon faj es felek is. Mikor mehetek mar haza?

ti mit tudtok errol a betegsegrol? angliaban vagyok ezer nincs ekezet,

Legjobb válasz: Ne siess es ne felj! Angliaban jo az orvosi ellatas, tehat jo helyen vagy, es biztosan kozolni fogjak, hogy mi okozza ezt a tunetet.

Ne siess es ne felj! Angliaban jo az orvosi ellatas, tehat jo helyen vagy, es biztosan kozolni fogjak, hogy mi okozza ezt a tunetet.
A kérdező hozzászólása: most 2 napig nem jon hozzam doki, ezert kerdezem h ti mit gondoltok kb mennyi ido alatt jovok helyre? nagyon felek es faj :(
Ezt tüdõ embóliának hívják és sajnos életveszélyes állapot. Amíg megfelelõ szerekkel fel nem oldják (vagy el nem távolítják), fel sem szabad kelni az ágyból. És valószínûleg jó pár nap kell a regresszióhoz. Utána is sokáig kell majd vérhígító gyógyszereket szedni.
A kérdező hozzászólása: igen pontosan 6 honapig, most kapok szurit meg vmi bogyot is ra, meg rengeteg fajdalom csillapitot, de nem nekm birok aludni, ezert inkabb irok, ami szinten rossz mert csak a bal oldalam jo

Begyulladt a fülem, és nagyon fáj és fel vagy duzzadva, mintha csomo lenne benne. Vszinü a fülbevalótól, bár már kivettem. Mivel mulaszhatnám el a gyulladást?

Legjobb válasz: Hát....figyelj a csomó az nekem is van és én már 4 hónapja lövettem a fülem,a begyulladásra pedig lehet kapni gyógyszertárban egéb szereket(nekem is van 8 fülbevalóm,de szerencsére nekem egyiksem gyuladt be!) Na remélem segítettem

Hát....figyelj a csomó az nekem is van és én már 4 hónapja lövettem a fülem, a begyulladásra pedig lehet kapni gyógyszertárban egéb szereket(nekem is van 8 fülbevalóm, de szerencsére nekem egyiksem gyuladt be!) Na remélem segítettem
Biztos, van is benne csomó, tele gennyel. Legalábbis nekem volt ilyen régebben, doki szúrta ki, mert nagyon fájt. Fertõtlenítsd valamivel, és ha otthon ki tudjátok szúrni tûvel, akkor próbáljátok meg. Be is lázasodhatsz a gyulladástól.
Nekem is volt, az elsõ ilyen esetnél kiszedtem a fülbevalót, a másodiknál már nem. Akkor csak kitartóan reggel-este lekentem alkohollal, és egy idõ után elmúlt.
Szerintem próbálj ki gyulladáscsökkentõ krémet. Ha nem segít akkor inkább menj el egy orvoshoz.
Hát nekem is be volt gyulladva nem is egyszer sõt nagyon sûrûn beszokott gyulladni én például körömvirág krémet használtam/használok és nagyon gyorsan elszokott gyógyulni(de nekem mindig azért gyullad be mert allergiás vagyok a fémre)xD

Egy focimeccsen nekilöktek a kapunak. A bokám minden apró érintésre nagyon fáj, és fel ban dagadva. Mi történhetett?

Szinte semmijen súlyt nem bír,így járni sem tudok.Felpolcoltuk,és fáslizom,de semmivel nem lett jobb.Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Esetleg akár el is törhetett?

A kérdező hozzászólása: Esetleg akár el is törhetett?
Mutasd meg orvosnak mindenképpen. Simán lehet törés, én olyanról is tudok, aki foci közben belerúgott a falba (teremben voltunk) és úgy is eltört neki.
Lehet, hogy nem törött, csak repedt a csont. Mindenképpen nézesd meg, különben, ha rosszul forr össze, egész életedben érezni fogod. Irány a sebészet. Nyugodtan mondd el, mi történt, nem lesz semmi gond. Csinálnak egy röntgent és ha szükséges, begipszelik.
Valószínûleg törés. Menj el klinikára !

Már fél éve arc-és homloküreggyulladásom van! Nagyon fáj és szarul is vagyok! Mit csináljak, hogy elmúljon? A gőzölés és a lámpázás nem segít, már egy csomó gyógyszert is szedtem! Már csak a felszúrás segíthet?

Legjobb válasz: A sinusitis nagyon nagyon tud fájni. Nekem is azok a tüneteim voltak, mint neked. azonnal röntgen amely kiderítette, hogy mindkét arcüregem intenzíven fedett. Megcsapolt ( felszúrt) a füll-orr-gégész az orromba. egyetlen éles nyillalást éreztem, aztán egy csövön keresztül folyadékot eresztettek az arcüregembe, ami már úgy fájt, hogy sírtam. Aztán teljes erõbõl préselni kellett, ki a folyadékot. Tele lett a vesetál gennyel. Azonnali megkönnyebülés, fájdalom el. Én azt javaslom menj el a füll-orr-gégészetre. Ne kínlódj tovább. A gõzölés már nem valószínû, hogy kiviszi, mert sûrûa genny nem szakad fel. Jobbulást és sok sikert!

A sinusitis nagyon nagyon tud fájni. Nekem is azok a tüneteim voltak, mint neked. azonnal röntgen amely kiderítette, hogy mindkét arcüregem intenzíven fedett. Megcsapolt ( felszúrt) a füll-orr-gégész az orromba. egyetlen éles nyillalást éreztem, aztán egy csövön keresztül folyadékot eresztettek az arcüregembe, ami már úgy fájt, hogy sírtam. Aztán teljes erõbõl préselni kellett, ki a folyadékot. Tele lett a vesetál gennyel. Azonnali megkönnyebülés, fájdalom el. Én azt javaslom menj el a füll-orr-gégészetre. Ne kínlódj tovább. A gõzölés már nem valószínû, hogy kiviszi, mert sûrûa genny nem szakad fel. Jobbulást és sok sikert!
Ne, kérlek szépen ne félj. a vizsgálattól és az orvosi segítségtõl fõleg ne. Menj szakorvoshoz, vagy idõpontkéréssel, vagy háziorvosi beutalóval. Mindenképpen. Nagyon fájdalmas tud lenni és csak fedi fedi a genny az üregeket. Attól nem félsz? Hallgass rám. Légyszíves menj orvoshoz. Bátorság!!!!
Fül-orr-gégészeti dolgozóként mondom, hogy mindenképpen menj orvoshoz. Fél éves sinusitissel nem tudsz mit kezdeni, ha szedtél gyógyszert, lámpáztad, de nem múlt el... Az elsõ az OMÜ röntgen lesz, ettõl függõen vagy pungálják (felszúrják, és leszívják a gennyet), vagy konzervatív terápiával kezelik. Ez intravénás antibiotikumot, köptetõt és lámpázást jelent. Az i.v. antibiotikumok mindig hatásosabbak a szájon át szedhetõnél, de ugyanakkor kórházi bentfekvést igényelnek. Ha annyira rossz a rtg. eredménye akkor egyszerre indítják mindkét terápiát. Félni nem kell, a betegség és a kórház sosem kellemes, de pár nap alatt megoldódik a fél éve húzódó problémád. Hány éves vagy?
Az elsõ két választ én írtam. Na látod??? Szakember is azt tanácsolja, hogy orvoshoz kell fordulnod. Legalább neki hidd el, hogy ez a megoldás!!!!
Ezt a füll-orr gégész megmondja, de szinte 100%, hogy elég, mert jól le fogja csapolni, a kiegészítõ therapia, pedig elvégzi a többit. Sok sikert, jobbulást kívánok. Gyógyulj meg és ezentúl jobban kell ügyelni magadra, hogy ne alakuljon ki. Sapka, sál. Télen hordani kell ám!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Félek:(!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépem köszönöm!Jövõhéten elmegyek orvoshoz!L/17Elég egyszer felszúratni?

29 hetes kismama vagyok, nagyon keményedik a hasam, és fáj is. Az orvosom írt fel Magne B6-ot, de semmi javulás. Nagyon aggódom, és félek. Árt ez a babának?

Ezeken kívül semmi étvágyam, és a hangulatom is a padlón van állandóan. :(

Legjobb válasz: szólj a dokinak, hogy nem elég a megnézium. Én is ezért kaptam magnesii citrici-t ami nem volt olcsó, de azóta jobb. A baba faros voltmég és azt mondta a doki,hogy nem tudok belül tágulni, és a keményedések miatt nemkönnyûneki megfordulni, még ha akarna se, de már jobb, talán megfordul.

szólj a dokinak, hogy nem elég a megnézium. Én is ezért kaptam magnesii citrici-t ami nem volt olcsó, de azóta jobb. A baba faros voltmég és azt mondta a doki, hogy nem tudok belül tágulni, és a keményedések miatt nemkönnyûneki megfordulni, még ha akarna se, de már jobb, talán megfordul.
Szia! A MagneB6 nekem sem csinált semmit, nekem magnézium citrátot (magnesii citrici 500mg) írt fel az orvos, ebbõl szedtem 3*2-t. Egy dobozban csak 10 szem van, így megéri egyszerre 10 dobozzal felíratni. Ez és a sok pihenés segített. Nyugodj meg, pihenj sokat. Én a 20. héttõl szedtem, most a 40. hétben vagyunk, még egyben. :)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. A Magne B6 nekem se segített. Én a terhességem eleje óta szedek napi 2 Nospa Fortet és Magnesii citricit 6-8 szemet/nap, így elég jól viselem a dolgokat. Ha csökkenteni próbáltam az adagon nagyon fájt és sokat keményedett a hasam (kb. 20.héttõl). Én sem szívesen szedek bogyókat, de ha a dokik felírják, biztosan nem árt a babának. Én jobban félek attól, hogy a görcsök miatt kinyílik a méhszájam, ezért inkább szedem. Pihenj sokat és ne aggódj, nekem is mindig ezt mondják. Üdv 24 hetes kismama.
Szia!Nekem is a doki magne b6-ot írt fel, de nálam semmit sem használt, de újra elkezdtem szedni és most használ, de szedhetnék másfajta magnéziumot is! 31 hetes kismama

12 éves lány vagyok és a tampont próbáltam fel hejezni de nagyon fájt és nem is ment fel ilyenkor mit tegek?

Legjobb válasz: En gimnasztikaztam. Semmi baja nem lesz a szuzhartyadnak! De tegyuk fel ha atszakadna sem lenne semmi. Attol te meg szuz vagy, hiszen ferfi nem erintett. A tested ugyanolyan, nincs valtozas. Ne hallgass a nyomorultakra akik itt hulyesegeket irnak! A szuzhartyad joval feljebb van, mint ameddig a tampon er.

NE TÁGÍTGASD MAGAD!!! Ez egy akkora hülyeség, basszus... én most tök komolyan válaszolok neked, akár kamu a kérdésed akár nem. Szóval: 12 évesen nagyon fiatal vagy a tamponhasználathoz. Az ember úgy van kitalálva eredetileg, hogy ne kelljen tágítgatnia magát, mert amikor eljön az ideje és elég érett és fejlett vagy hozzá, akkor menni fog, nem kell erõltetni, sürgetni a dolgokat. HA midnenáron szeretnéd kipróbálni milyen (bár én nem tettem még 12 évesen, jó volt nekem a betét is- különben sokkal könnyebben összeszedhetsz bármilyen fertõzést tamponhasználattal, ha nem figyelsz eléggé a tisztaságra) szóval a mensid második napján távozik a legtöbb vér, ekkor érdemes megpróbálni. A legkisebb OB- t vedd meg, azzal talán menni fog. De gondolom Anyud úgysem azt használ, úgyhogy szépen menj el vele boltba és vetess vele, akkor majd valszeg úgyis elmondja, hogy hogyan használd. Ha nem mondaná el, akkor olvasd el benne a tájékoztatót, abban minden le van írva! (én is így kezdtem anno, nekem nem mondta el senki hogy hogyan kell, bár én 15 körül voltam akkor. Sztem az már jó kor volt hozzá)
En gimnasztikaztam. Semmi baja nem lesz a szuzhartyadnak! De tegyuk fel ha atszakadna sem lenne semmi. Attol te meg szuz vagy, hiszen ferfi nem erintett. A tested ugyanolyan, nincs valtozas. Ne hallgass a nyomorultakra akik itt hulyesegeket irnak! A szuzhartyad joval feljebb van, mint ameddig a tampon er.
Nagyon fiatal vagy! Adj maganak meg legalabb 3 evet!!!!! Amikor elkezdessz menstrualni a ra kovetkezo napon probald meg felrakni. o.b. mini legyen! Miert azon a napon? Mert akkor mar eleg jo a "kenes". Urul a szervezetedbol a cucc ami megnedvesiti a huvely falat, igy konnyebben csuszik fel a tampon. Azonkivul meg nagyon szuk vagy. Lehet, mikor megprobaltad nem is vereztel rendesen? Azonban szepen kerlek! Meg csak 12 eves vagy. Epphogy elkezdtel menstrualni. Tok mindegy ki mit mond, a tampon nem a legegeszsegesebb dolog. Aminek ki kell urulnie a szervezetbol annak ki kell. Adj magadnak idot! Ne siess!
engem keresel mondd mi kell a címem vagy esetleg a telefonszámom? sajálom h tapló voltam csak énis kértem már tanácsot nagyon fontos kérdésben ás ottis volt 1-2 ilyen hozzászolás:S és ilyenkor lehet h még nemtudja mit csináljon és hallgat rád! nemakartalak megbántani csak nemkéne ilyeneket irogatni! de mivel beláttad ezért énis bocsánatot kérek!
az elöttem szoló... pfff ilyen csicskák mindenhol vannak... de most komolyan 12 éves lány tanácsot kért... olvastad a honlapnak a címét? ha nem emlékeznél rá: amit máshol nem mertél.. itt megkérdezheted... nemértem miért kell bunkó parasztak lenni! a kérdezönek: bizonyosan még túl szûk a hüvelybemeneted... ha elég érettnek érzed magad akkor önkielégitéssel probáld kicsit tágitani... probálkozz tovább... menni fog! sok sikert!
Kit keresel?
Egyébként én nem értem, hogy mi a baj a kacsazsírral. Tuti, hogy síkosabb lesz utána. Nem minden háztartásban lehet vazelin.
bármelyik sex shopban kapható nagy medve nevû segédeszköz, az segíthet a tágításban
A legkisebb tamponnal próbálkozz, ha még szûz vagy. Én is azzal kezdtem kb akkor mint te. És lazíts mikor felhelyezed. Kis terpeszbe állj és kicsitt roggyantsd be a lábadat, és ha lazítasz és kicsi tamponnal próbálod, akkor tuti siker.
Úristen! Miért, szerinted a csomorban van? Mi az, hogy feljebb van, mint ameddig a tampon ér? A szûzhártya a hüvely bemeneténél lévõ nyálkahártyaredõ. Nem hártya, ahogy az elnevezése írja. nem úgy szakad el. mintha egy nejlont próbálnál átlyukaszani... Nyúlik, nyúlik, aztán ha nem bírja, a széle kicsit bereped. A kérdéshez pedig: az sem mindegy, merrefele nyomod. Hátra és föl, kicsit fersén a legjobb, agy mini ob pedig már be kell, hogy férjen, ha egyszer megjött. Próbálkozz sokat, ha egyik irányba nem megy, próbálj változtatni rajta, ne erõltesd, mert csak fájni fog! Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: köszi sokat segitettél:) nagyon közi!
Szia! Én is kb a te korodban kezdtem el menstruálni és még az elején betétet használtam. Tudom nagyon kényelmetlen néha meg, ha rosszul mozdulsz kijön mellette, de te még várj kb 1 évet a tamponnal. Ez csak egy jó tanács... ha nem megy föl vagy nem tudod földugni, akkor vagy nem vagy még elég nedves (véres) hozzá vagy pedig rossz irányba tartod a tampont. Ha csak próbálkozni akarsz ajánlom azokat a napokat amikor több mennyiségût vérzel, mert könnyebben felcsúszik. Ne egyenesen tartsad kicsit billentsd meg jobbra-balra, amerre neked jó. Remélem tudtam segíteni :) Sok sikert. Jaah és, ha megy a felhelyezés akkor addig nyomd föl amig már nem érzed, hogy ott van. Vagyis, ha leülsz akkor nem nyom/zavar. Na szija:)
hello. vagy tul nagy volt a meret, v nem jo forditottad a tampont...sztem te maradj csak a betetnel....
A kérdező hozzászólása: nekem azt mondták hogy lehet szûz lányoknak is amugy csak ki akartam próbálni de nekem a barátnõim is használnak és nekik felment meg minden ez hogy lehet?
Még nem kellene tampont használnod! Szûz lányoknak amúgysem ajánlják!
A kérdező hozzászólása: köszi.ez nem kamu.amugy köszi hogy ezt elmondtad és nem akarom tágitani magam.és még anyum is mondja nekem hogy nekem nem kell még az o.b.
A kérdező hozzászólása: és olyan lehet hogy át szakadt a szûz hártyám mert rock and rollra járok és ott spárgázok és félek hogy át szakad.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek!Jó semmi baj hogy ilyet irtál!
2008 05 24 14:19!A tampon nem olyan mint egy dugó, hanem mint egy szivacs.

Lehet-e használnom gyógynövényes krémeket ha a mellem már 3 hónapja nagyon fáj és kis csomót fedeztek fel benne? Vagy mivel tudok fájdalmat csillapítani?

Legjobb válasz: ha csomot találtál a melledben mindenképp menj el a nögyogyászodhoz minél hamarabb!!!ráadásul ha fáj is,nem szabad ezzel játszani!

ha csomot találtál a melledben mindenképp menj el a nögyogyászodhoz minél hamarabb!!!ráadásul ha fáj is, nem szabad ezzel játszani!
Látom, te is szereted az orosz rulettet. De mi itt a nyeremény? Azonnal menj orvoshoz! Lehet, hogy nem komoly a baj - de mit teszel, ha kiderül, hogy mégis???

Terhes lehetek 2 nagyon halvány és fél óra múlva kimutatott terhességi teszt után? A 3. teszt negatív lett. Viszont nem jött meg, már a 40. napon tartok és nagyon-nagyon fájnak a melleim.

Legjobb válasz: lehet túl sokat ittál közben hogy legyen pisid és felhigult a hcg a vizeletedben. reggel csinálj egy negyediket elsö pisivel az mérvadobb ilyenkor, vagy várj még pár napot.

lehet túl sokat ittál közben hogy legyen pisid és felhigult a hcg a vizeletedben. reggel csinálj egy negyediket elsö pisivel az mérvadobb ilyenkor, vagy várj még pár napot.
Hát a fél óra elég sok idõ, minél késõbb jelenik meg a két csík, annál kisebb a valószínûsége, hogy igazat mutat. Reggel tesztelj, az a biztosabb. Vagy szerintem is várj még pár napot, hogy több legyen a hcg a szervezetedben.
Szerintem ott rontottad el, hogy sok tesztet csináltá közeli idõpontban, , nem kell! Két tesztelés közt jó ha eltelik egy két nap, mert a hcg duplázódik és jobban kimutatja, szerintem a két pozitív nem lehet tévedés, a harmadik meg tuti nem tudott eredményt adni, mert ittál, vagy már gyenge volt a vizelet..szerintem egy két nap múlva ismételd, de kizárólag reggeli elsõ pisi! Szerintem pozitív lesz és ha igen akkor gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Negatív lett a teszt.:-((( Akkor mi volt az a 2 pozitív szerintetek???
Na reggel írd meg, hogy mire jutottál... :) ))
A kérdező hozzászólása: Rá van írva, én is ezért kételkedek. Viszont fölhívtam az ügyfélszolgálatot, amit a tájékoztatón találtam és azt mondta a hölgy, hogy akkor ha nincs HCG a szervezetben, mitõl jött volna ki a 2. csík is.
Rá van írva a tesztek dobozára, hogy fél óra múlva nem szabad leolvasni, mert tévesen pozitívat mutathat. 10 perc után ki kell dobni. Ez eddig az összes fajta teszten rajta volt, amit csináltam. Csak azért mondom, hogy nehogy nagyot csalódj! Szurkolok, hogy babás legyél!
A nyálkahártya babán kívül csak hormonkezelés miatt tud vastagodni vagy vékonyodni. Gondolom ilyen gyógyszert nem szedsz úgyhogy sakis a baba miatt lehet ez!! gratulálok!
Azért van megvastagodva a méhnyálkahártyád, mert ott "csücsül" benne a kisbabád.:) )) Jajj szegénykém Téged holnap reggelig a kétség fog megölni...:) )) Nyugi...:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt nem írtam bele, hogy a múlt héten a nõdokinál voltam és azt mondta, hogy teszteljek, mert meg van vastagodva a mnyh-a. Ez mi miatt lehet még babán kívül?
Valami van, mert a teszt a terhességi hormont mutatja ki a szervezetben. Ha nem vagy terhes, akkor halvány csík sem lenne. Bár azt hiszem a tesztre az is rá van írva, hogy a csík erõssége nem mérvadó. Az csak azt jelzi, hogy a terhességi hormon alacsonyabb a szervezetedben. Lehet, hogy késõbb fogant, mint ahogy Te gondolod, és fiatalabb a terhességed. Nekem is volt már nagyon halvány csíkom is, alig láttam, de azért ott volt!!! :) ))) Gratulálok Kismama!!!!:) ))
Elképzelni sem tudom!!! Menj el dokihoz mindenképp!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!