Találatok a következő kifejezésre: Nagyon el keseredve! Miért (11 db)

MIért találok munkát, miért nem jeleznek vissza a munkáltatók, miért nem hívnak be interjúra? Úgy érzem önéletrajzom jól megírtam és a motivációs levelemet is. Nagyon el vagyok keseredve, a sok munkanélkülivel függhet össze

Következő végzettségeim vannak: érettségi, ECDL, pénzügyi- számviteli ügyintéző, jogi asszisztens, Pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági vizsga, Biztosításközvetítői hatósági vizsga

Legjobb válasz: "de minimálbért nem adhatnak neki, mert diplomás és szakmájában helyezkedik el." Ó, dehogynem adhatnak neki! Sõt, sorban állnak a diplomások is a minimálbérért! Ez a mai magyar valóság!

"de minimálbért nem adhatnak neki, mert diplomás és szakmájában helyezkedik el." Ó, dehogynem adhatnak neki! Sõt, sorban állnak a diplomások is a minimálbérért! Ez a mai magyar valóság!
a "képesítéseid" egytõl egyig szó szerint semmit nem érnek! hogy miért? ECDL - ez mindössze azt mutatja hogy nem vagy teljesen funkcionális analfabéta, el tudsz végezni néhány mûveletet számítógépen. "pénzügyi- számviteli ügyintézõ" - diplomás közgazdászok ezrei vannak munka nélkül, õk is ellátnak ilyen feladatokat, szinte bagóért. Nem alkalmaznak OKJ-s embereket ilyen területre, ha van diplomás, ugyanannyiért. " jogi asszisztens" - jól hangzó tucat végzettség, jogászok ezreinek nincs állása, minimálbérért õk is tudnak kávét fõzni, iratot rendezni, nem kell ehhez jogi asszisztens. A másik kettõ sem egy olyan amire azt lehetne mondani hogy valami. Nem bántásból írom ezeket, csak hogy lásd a valóságot! Nincs egy olyan végzettséged sem, amelyre azt lehetne mondani hogy ez igazán jó. Ha esetleg beszélnél felsõfokon angolul és emellett még egy ritka nyelvet is, akkor talán esélyed lehetne a munkaerõpiacon, így azonban csak a szerencsében bízhatsz.
Miért kell mindjárt lehurrogni valakit, aki szeretne a családja mellett maradni? Nem mindenki tud annyira mobilis lenni, mint esetleg szeretne. Helyben keresek én is, nekem sem jött eddig össze, hiába lenne valami az ország másik végében, nem tudnék menni, a páromnak itt van jól fizetõ állása, a gyerek itt jár oviba, itt van lakás.
Inkább az számít jobban, miben van releváns tapasztalatod... Az életrajzodban is inkább a végzettségeken van a hangsúly? Amögé annak kell bújnia, akinek nincs tapasztalata, ha neked van, inkább azt hangsúlyozd. A munkáltatók meg olyanok, hogy nem jeleznek vissza. Ismerõsöket kérdezz, tudnak-e szabad állást, ill. tudják-e az illetékesnek (már, ha ismerik) továbbítani az életrajzod.
Mert ezek körül a tanulmányok közül a nagyja bullshit...
Azoknak írom, akiknek a tapasztalat meg a jó végzettség számít: szakvizsgázott jogászként, 6 év tapasztalattal se hívnak be interjúra, legjobb esetben egyszer csak küldenek egy levelet, hogy nem én lettem a befutó. Igaz, ez nem Budapest (de én szeretnék a megyében maradni és dolgozni, mert itt van a családom), de a tendencia ugyanaz.
"Ha már Magyarországon élünk, nem lehetne magyarul megadni a munkaköröket? Nem vagyok angolos, de mi az a sitebuilder?" Igen, itt vagyunk, azonban ebben a szakmában alap az angol nyelvtudás, azaz ez is egy szûrõ a jelentkezésnél. A sitebuilder, gyakorlatilag weboldal építõ, de nagyon magyar neve nincsen, minden cég így hirdeti.
Ha már Magyarországon élünk, nem lehetne magyarul megadni a munkaköröket? Nem vagyok angolos, de mi az a sitebuilder?
A kérdező hozzászólása: én utálom amikor a munkáltatók feltüntetik hogy elõny bizonyos programok ismerete. dolgoztam már jó pár helyen, szinte mindenhol más program volt. Minden cég más programot használ. azon programot a felvétel után kellene megtanítani az alkalmazottnak . nagyon kevés az esély rá, persze van rá esély, hogy valaki azon programba már egyszer belefutott.
"úristen! hihetetlen hogy ezeknek valaki megfelelt:) " miért hihetetlen? ezek alap dolgok egy sitebuilder esetén!
Dettó :)
A kérdező hozzászólása: CSS, JS HTML úristen! hihetetlen hogy ezeknek valaki megfelelt:) nekem kínai, kivéve a HTML-t:)
Kérdezõ azért vicces, hogy leszólod itt az egyik válaszolót, mert általánosít, és még kis analizálod, mikor te ugyan ezt teszed. Közköd hogy aki diplomás, az el van telve magától, mert te ismersz pár ilyet, sõt biztos vagy benne hogy egy diploma nélküli jobban küözd és akarkódzik mint egy diplomás. Honnan szeded ezeket a sztereotípiákat? Ha te ilyen vagy legalább nem köss bele másba.
A kérdező hozzászólása: hidd el sokkal jobban küzd, akinek pl. csak érettségi van. Nagyon nagyon sok ilyen emberrel találkoztam. Megakarják mutatni, hogy bár nincs diplomájuk, de õk is sokra tudják vinni, õk is valakik, szorgalmasan végzik a munkájukat, hogy elismerjék õket
Van 2 diplomám, nem vagyok ezért eltelve magamtól, már be sem írom az önéletrajzomba, jelenleg árufeltöltõnek is szívesen elmennék akár minimálbérért is, ha felvennének, nem esem össze a munkától.
Mi az hogy hidd el sokkal jobban küzd?? Képzeld nekem is van diplomám nem 1 nap alatt lett munkám és igyekszem a lehetõ legtöbbet kihozni magamból hogy meg is maradjon..Meg gondolom még sokan mások. Nem más kárára kéne magadat fényezni. Már bocs.
A kérdező hozzászólása: abszolút nem érzem úgy hogy fényezném magamat, hiszen nincs egyetlen diplomám sem, így amit írtál a fényezésrõl már nem állja meg a helyét
A kérdező hozzászólása: lehet te is odateszed magad, de egy nem diplomás 1000szer jobban, én ezt tapasztaltam nagyon sok embernél. nem azt mondom hogy egy diplomás nem, de egy kisebb végzettségû még jobban akar érvényesülni, megakarja mutatni, hogy bár nincs diplomája, de tud olyan jó lenni és bedobja magát ezerrel
Kedves kérdezõ, már megint naiv voltam. Te nem arra használod a posztod, hogy értelmes információhoz juss, hanem arra, hogy félrebeszelj és igazolást keress arra, hogy nincs munkád. Eredmény: alibid már van több is, munkád nincs egy se. És amíg ennyire gondolod komolyan, addig így is marad. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, esetleg nem kellene mindig magadból kiindulni, vannak emberek akik nem csak a negatívat látják a másikban. Bár nálad ez biztos valami berögzõdés lehet
"132e nettó Gyõrben, hol pontosan és legfõképpen milyen munkakör? Errõl írhatna a HR-es hölgy bõvebben. Köszönettel várom válaszát, akár privátban is." Egy közepes méretû vállalkozás keresett legalább középfokú végzettséggel rendelkezõ és angol nyelvet dokumentáció olvasás szintjén értõ sitelbuildert, HTML, CSS és JS ismeretekkel.
A kérdező hozzászólása: a diplomás beképzeltséget, mint írtam , nem mindenkire vonatkozik, csak én személy szerint találkoztam sok ilyen emberrel:) Én is gondolkozom jelenleg is rajta, hogy végzek egy jogász fõiskolát , mert tudom menne a dolog, vagy egy HR-es szakot. de évente annyian végeznek hasonló képzést, évente rengetegen, hogy túltelítettség van szerintem a piacon, rengeteg HR diplomás, jogi diplomás van és nem talál munkát. Emiatt tettem le eddig arról, hogy fõsulit végezzek. Nagyon sokan végeznek fõsulit, de azon szakokból kevés az elhelyezkedési lehetõség, mert sokan pályáznak adott állásra.
A HR istenség ezt is megfogja válaszolni, hát az asszony is legyen mobil! A többdiplomásak beképzeltek ezen jót derültem, volt 4 diplomás benzinkutas munkatársam. Nem tûnt beképzeltnek, bár lehet én vagyok rossz emberismerõ! 132e nettó Gyõrben, hol pontosan és legfõképpen milyen munkakör? Errõl írhatna a HR-es hölgy bõvebben. Köszönettel várom válaszát, akár privátban is.
A kérdező hozzászólása: abszolút nem értek egyet vele, hogy a pénzügyi végzettségem, és jogi asszisztensi végzettségem nem ér semmit. Ha valaki diplomás közgazdász, diplomás jogász és ebben helyezkedik el, diplomásnak többet kötelesek fizetni, mint egy OKJ végzettségû embernek. Lehet hogy uazt. a munkát el tudja végezni, de minimálbért nem adhatnak neki, mert diplomás és szakmájában helyezkedik el.
A kérdező hozzászólása: én úgy tudom van olyan szabály, hogy diplomásnak ha saját szakmában helyezkedik el, akkor bizonyos összeget kötelesek fizetni munkabérként
"én úgy tudom van olyan szabály, hogy diplomásnak ha saját szakmában helyezkedik el, akkor bizonyos összeget kötelesek fizetni munkabérként" Nincs ilyen szabály! Van a minimálbér, és van a szakmunkás bérminimum, diplomás bér nincsen! Diplomások ezrei dolgoznak olyan munkakörben, amit egy OKJ-s is el tudna látni, de a cég inkább diplomást alkalmaz, mert 5000-rel többet ad nekik, de legalább talán nagyobb rálátása van a dolgokra.
"Miért kell mindjárt lehurrogni valakit, aki szeretne a családja mellett maradni? Nem mindenki tud annyira mobilis lenni, mint esetleg szeretne. Helyben keresek én is, nekem sem jött eddig össze, hiába lenne valami az ország másik végében, nem tudnék menni, a páromnak itt van jól fizetõ állása, a gyerek itt jár oviba, itt van lakás." Nem hurrogom le, de akkor bizony ne papoljon arról hogy nincs állása! "Nem mindenki tud annyira mobilis lenni, mint esetleg szeretne" Ha szeretne, akkor mobilis lenne! Az akarat hiányzik sok emberbõl, inkább kényelmesen eléldegél Mucsacsöröge alsón és várja a munkát! Hát csak várja! A lakást ki lehet adni, amibõl a másik városban lévõ albérletet lehet fizetni. A gyerek járhat más iskolába is, stb. Ezek csak kifogások! Mindent lehet csak akarni kellene, de jobb a megszokott életvitel, még véletlen se kelljen kimozdulni. Nem rajongok a Nyugatért, de ott az emberek mobilak, megoldják. Itthon is meg lehetne, páran meg is teszik, a többség azonban csak ül a babérjain.
A kérdező hozzászólása: lehet igazad van. én viszont úgy gondolom, hogy egy oKJ-s adna sokkal többet és szeretne elõre haladni, mert tudja nincs diplomája és többet szeretne emiatt mutatnia magából. szerintem egy kisebb végzettségû személy sokkal jobban hajt , mint egy magasabb végzettségû. ÉN legalábbis ilyen vagyok
A kérdező hozzászólása: gondolom te sem vagy rossz anyagi helyzetben, mint sokan. de nem akarok személyeskedni. Más véleménye esetleg?
"gondolom te sem vagy rossz anyagi helyzetben, mint sokan. " És sokan miért vannak abban? Azért mert nem mobilak! Csak várják a munkát, várják, és ha találnak valamit, akkor jön a kifogás hogy, jaj, de messze van, stb. Így ne is várjon senki csodát, ez nem megfelelõ hozzáállás. Szerintem.
"zerintem egy kisebb végzettségû személy sokkal jobban hajt , mint egy magasabb végzettségû." Mondjuk ebben egyetértek veled, lévén sok diplomás már magától a tudattól hogy neki papírja van, rögtön elismerést vár kevés munkáért.
A kérdező hozzászólása: tipikusan az az ember vagy, aki találkozott jó pár emberrel élete során aki ilyen és ezáltal általánosít mindenkit. szerintem nálad valaki mély dolog lehet a dologban , lehet megaláztak vagy valami hasonló vagy munkahelyen történhetett anno veled valami. és ezt vetíted rá sok emberre, hogy õk lusták munkát keresni, meg nem akarnak dolgozni stb. nem ismerlek, de szerintem valami lelki cucc biztos vagyok benne lehet nálad, ha le is tagadod. valami biztos nem kóser nálad, hogy emberekrõl ilyen vélemémyt alkotsz
A kérdező hozzászólása: én is ismerek sok diplomást és hát eléggé el vannak szállva maguktól, beképzeltek, hogy diplomájuk van, önteltek. bár lehet az ilyen kell a munkáltatóknak.
A kérdező hozzászólása: tesóm egy francia cégnél dolgozik jól keres és mérnök, diplomás van ott. És abszolút nem érdekli õket semmi, leszarják ha elküldik õket, mert úgy vannak vele, hogy diplomája van és simán talál munkát és menyi ilyen ember van , én is találkoztam rengeteg ilyennel
"tipikusan az az ember vagy, aki találkozott jó pár emberrel élete során aki ilyen és ezáltal általánosít mindenkit. szerintem nálad valaki mély dolog lehet a dologban , lehet megaláztak vagy valami hasonló vagy munkahelyen történhetett anno veled valami. és ezt vetíted rá sok emberre, hogy õk lusták munkát keresni, meg nem akarnak dolgozni stb. nem ismerlek, de szerintem valami lelki cucc biztos vagyok benne lehet nálad, ha le is tagadod. valami biztos nem kóser nálad, hogy emberekrõl ilyen vélemémyt alkotsz" Nem azt mondtam, hogy lusták, vagy hogy nem akarnak dolgozni, hanem egyszerûen azt, hogy látom azt, hogy némely munkanélküli hogyan áll a dolgokhoz, illetve hogyan nem áll a dolgokhoz! Tanácsadóként dolgozom, munkanélkülieknek adok tanácsokat, és tudom mirõl beszélek! Jönnek emberek, elmondják az életüket, javaslatokat adok nekik, erre jönnek a kifogásaik, hogy messze nem akar utazni, család, lakás van itt, stb, stb. 10-ból 6 munkanélküli tehet arról hogy még az! Nem rég volt egy állás meghirdetve Gyõrben, kerestek rá embert, nekem az adatbázisban pedig volt egy szabolcs megyei férfi, neki felajánlották az állást, az én tanácsomra, a beszélgetésünk alapján rátermett volt a munkára. Azonban mikor mondtam neki hogy van munka, nettó 132.000 Ft-ért, akkor jöttek elõ az olyan kifogások, amitõl köpni nyelni nem tudtam! Ha valaki dolgozni AKAR, az egy ilyen lehetõséget nem utasít vissza!(hozzáteszem, a cég fizette volna a férfi havi 2 hazaútját!)
A kérdező hozzászólása: van benne valami. de azért szerintem ha valakinek másfél órát kell utaznia egy munkahelyre , meg vissza is másfél órát, még ha munkanélküli is, meggondolja a dolgot. persze itt nem arra személyre gondoltam akit említettél. oda vissza összesen munkahelyi 3-4óra utazást meggondol az ember ha családja van, meg gyerekei. Sejtettem , hogy HR vagy valami más lehet a szakmád. meg az igazság nagyon túltelítettség van a piacon, egyre több a diplomás, a jó kis szakmák meg már nincsenek, hisz mindenki diplomára hajt, és mint írtad azokból a szakmákból meg millió számra van diplomás
"Ha szeretne, akkor mobilis lenne! Az akarat hiányzik sok emberbõl, inkább kényelmesen eléldegél Mucsacsöröge alsón és várja a munkát! Hát csak várja! A lakást ki lehet adni, amibõl a másik városban lévõ albérletet lehet fizetni. A gyerek járhat más iskolába is, stb. Ezek csak kifogások! Mindent lehet csak akarni kellene, de jobb a megszokott életvitel, még véletlen se kelljen kimozdulni. Nem rajongok a Nyugatért, de ott az emberek mobilak, megoldják. Itthon is meg lehetne, páran meg is teszik, a többség azonban csak ül a babérjain." Könnyû mondani, hogy a lakást ki lehet adni, ha egyátalán találsz bérlõt, az sem egyszerû, meg azért az sem mindegy kit engedsz be a lakásodba és milyen állapotban kapod vissza, 200km-rõl nehéz ellenõrizgetni. A gyerek mehet másik óvodába, iskolába, de a párom, akinek itt van jól fizetõ állása, amit szeret, amihez ért, ahol elismerik a munkáját, vele mi lesz?
A félrebeszélés elutasítása tényleg berögzödés, lebuktam. Te meg nem akarsz dolgozni, de szeretsz szakérteni arról, hogy erre milyen alibid van. És te is lebuktál. No, az élet már csak ilyen. :)

Miért vannak ellenem és miért mondanak ilyeneket? Nagyon el vagyok keseredve.

Szakítottunk a barátommal nemrég de most úgy néz ki hogy kibékülünk...én 15 ? 20...

Legjobb válasz: Nem te írtál már pár kérdést? Amikor még együtt voltatok, de valami nem volt oké. Aztán amikor szakítottatok, meg hogy hogyan felejtsd el. Tudom már a múltkor is megkérdeztem, akor mondtad, hogy nem te voltál az, de annyira ugyanaz a sztori... El kéne felejtened, nem reménykedni. Nem fogja neked azt mondani, hogy igen kislány én csak szexet akarok... Batárkozz az évfolyamtársaiddal inkább, vagy legalább olyanokkal, akik az iskoládba járnak. Az már egy jobb korosztály neked... Annyira látszik, hogy kapaszkodsz ebbe a fiúba... De talán legalább anyukádra hallgatnod kéne. :(

Nem te írtál már pár kérdést? Amikor még együtt voltatok, de valami nem volt oké. Aztán amikor szakítottatok, meg hogy hogyan felejtsd el. Tudom már a múltkor is megkérdeztem, akor mondtad, hogy nem te voltál az, de annyira ugyanaz a sztori... El kéne felejtened, nem reménykedni. Nem fogja neked azt mondani, hogy igen kislány én csak szexet akarok... Batárkozz az évfolyamtársaiddal inkább, vagy legalább olyanokkal, akik az iskoládba járnak. Az már egy jobb korosztály neked... Annyira látszik, hogy kapaszkodsz ebbe a fiúba... De talán legalább anyukádra hallgatnod kéne. :(
talán anyukád is belátta, hogy hibázott, mikor ilyen korú pasihoz engedett.. mi lenne, ha inkább anyukádra hallgatnál, aki tapasztalt és ért egy kicsit a dolgokhoz?
Kérdezd meg, hogy igaz-e, de próbáld úgy terelni, hogy ne derüljön ki kitõl tudod. Azt, hogy csak a szexre hajt, csak te veheted rajta észre, azt innen nem tudjuk megírni. Egyszerûen nem kell vele lefeküdni, és akkor majd kiderül, hogy akar-e várni.
Kezdelek sajnálni. Komolyan azt hiszed, hogy bevallja, hogy csak a szexre hajt? Úgyis le fogja neked ígérni a csillagokat is az égrõl... Ha vadidegen emberek átlátják a helyzetet, te magad miért nem?
A kérdező hozzászólása: Hát nemtom ha ez tényleg igaz hogy lefeküdt azzal az uncsijával vagy rokonjával vagy, kie akk tuti h abba hagyom az egészet szeretnék majd most vele komolyan elbeszélgetni ha tényleg már nagyon észreveszem hogy hajt rám, meg kiderül h ez is igaz akk vége... Esetleg tudtok tanácsot adni hogy mégis mit kérdezzek meg a szexel kapcsolatban mer lehet h nyíltan is megkéne kérdeznem hogy nem csak a szexre hajtassz... Ezt a dolgot viszont nem mondhaton el neki h halottam hogy a rokonával lefeküdt mert akk egy olyan ember kerülne nagyon szar helyzetbe aki fontos nekem, (aki ezt a dolgot elmondta)
Gondolkozz esetleg. Közben el tudom képzelni, hogy mit gondolhatott magában, amikor mosolyogva mondta, hogy "ja". De ha neked ez megfelel, akkor légy boldog. Egyértelmû, hogy meg akar fektetni. Talán ezért nem kellene 20 éves sráccal kezdeni. Az én barátom 18 volt, amikor 15 éves koromban összejöttünk (lassan 17 leszek), és én is soknak tartottam egy kicsit, de tudtam, hogy lesz annyi eszem, hogyha észreveszem, hogy arra megy, hogy lefektessen, bármennyire szeretem, kirúgom a p*csába. Mint kiderült, közel sem erre ment, de ez már nem annyira lényeges...De lehet, hogy nem lett volna ekkora szerencsém, és akkor nagy sz*rban lettem volna a 18 éves barátommal.
haaat igen..visszakerdez h mennyit...nem tudom, de ha tenyleg kiderul rola hogy a sajat unokatestverevel hajlando lefekudni, akkor nem kene neked tul sokat foglalkoznod vele. gondolkodj el rajta, es legy turelmes mert mindenre feny derul csak ido kell hozza
A kérdező hozzászólása: Mikor visszakérdezett h mennyit kéne azt mondtam h azt nem lehet megmondani majd jön..és azt mondta hogy ja és mosolygott...
A kérdező hozzászólása: Áhh nemtom mit tegyek... nem is biztos hogy még ez igaz hogy lefeküdt az uncsijával, én tuti hogy úgyse fogok vele szexelni mert annyit nem ér meg még az se biztos hogy tényleg kibékülünk de úgy látszik... Egyszerûen nemtom mit tegyek szívem szerint újra kezdeném vele mert tényleg nagyon szeretem de viszont ha a szüleimet nézem meg azokat akik tanácsot adnak azért elgondolkodok...
azt mondta, vár rád akármennyit, de azért visszakérdez, hogy mennyit kéne?! nevetséges. ebbõl látszik, hogy azért mégis csak szeretné ha minél hamarabb eljönne az az idõ.. de te életed te döntésed, ha ennyire szereted és bízol benne EZEK után is akkor úgysem tud senki meggyõzni, amúgy is minek kértél tanácsot ha úgyis az lesz, amit te jónak látsz? a felnõttek tanácsát úgysem fogadod meg..
A kérdező hozzászólása: De mikor felhoztam a szex témát hogy mennyi idõt várna rám akk azt mondta hogy akármennyit, aztán visszakérdezett hogy mennyit kéne..stb. Egyszerûen nem hiszem el sztem ez nem igaz vagy nemtom...áhhh teljesen szar így..pedig szeretem nagyon és nekem nem mutatott olyan jeleket vagy mondott hogy csak a szexért akar velem lenni...
most mondok valamit, tényleg nem azért, hogy elkeserítselek, csak én "kicsit" idõsebb vagyok és van már annyi élettapasztalatom, hogy ezt kijelenthessem: a pasi jól láthatóan csak szexet akar, nem véletlenül terjedt el róla az a pletyka, hogy lefeküdt a nem tom kinek az unokatesójával.. és te még fiatal, naiv vagy szóval ha kézzel fogható bizonyíték lenne rá, hogy csak meg akar dönteni akkor is azt hinnéd, szeret téged.. a ti esetetekben sokat számít az 5 év korkülönbség, õ már dolgozhat, te még csak most kezded a középsulit vagy 8.os vagy.
A kérdező hozzászólása: Nagyon elvok keseredve ezt amikor ezt megtudta hogy lefeküdt az uncsijával ami sztem nem igaz és tiszta izé velem, pedig ez nem biztos és ha csinálta is nem is akkor amikor velem volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... Nekem azt mondta h akármennyit, de nemtom...áhhh nemtom h elmondjam -e neki mert ha valahonann kiderülhogy kitõl tom akk egy nagyon fontos ember kerül veszélybe...

Már nagyon el vagyok keseredve, miért ilyen kilátástalan minden?

Munkalehetőség alig akad, ha valamihez kedvet érzek, mindenhol azt mondják, nem ér semmit, ne tanuljam azt, mert csak időpocséklás. Időpocséklás az összes okj, egyetemre nem járok. Akkor mégis mit csináljon egy fiatal nő? Haljon éhen, mert semmi értelmes szakmája nincs, de ne is kezdjen semmibe, mert úgysem talál munkát és csak pénzt dob ki az ablakon a képzésekre(azt a keveset is, ami van) és emellett elpocsékol x évet? Megcsinál valaki egy okj-t. Nem elég, képezze tovább magát. De élni ezen évek alatt is kell valamiből? Tovább tanulni, rendben. Újabb évek telnek el. Az idő telik. Már 30 körül van, biztos állás sehol, így semmi másban nem lehet haladni! Ebbe bele lehet őrülni!Mégis mihez kezdjen egy értelmes ember magával???Bármit tanulunk, nincs munka?Akkor mégis minek van értelme, amivel a kezünkben kellünk valahová?

Legjobb válasz: Önmagában a papír kevés. Ha a személyiség nincs ott mellette, akkor 10 diplomával is lehet rossz élete valakinek. Egy állásinterjún az ember a termék, el kell tudnia adni magát, lehetõségeket megragadni, stb. Így értem, hogy KIZÁRÓLAG a papír kevés. No meg a networkingrõl feledkeznek el az emberek, a jó értelemben vett kapcsolati tõkérõl. Szóval igenis van értelme tanulni, ha az egyéb készségek is rendelkezésre állnak hozzá.

Önmagában a papír kevés. Ha a személyiség nincs ott mellette, akkor 10 diplomával is lehet rossz élete valakinek. Egy állásinterjún az ember a termék, el kell tudnia adni magát, lehetõségeket megragadni, stb. Így értem, hogy KIZÁRÓLAG a papír kevés. No meg a networkingrõl feledkeznek el az emberek, a jó értelemben vett kapcsolati tõkérõl. Szóval igenis van értelme tanulni, ha az egyéb készségek is rendelkezésre állnak hozzá.
"Bármit tanulunk, nincs munka?" Ez nem igaz.
ha nincs szakmád, akkor elméletileg vannak ingyenes képzések. Mi az a szakma amirõl lebeszéltek? Az pedig tény, hogy a papír még nem tesz jó szakemberré.
Sajnálom, de ez az igazság. Akik a mindenféle okj-s tanfolyamaikkal sem boldogulnak, azoknál az alapozás van elrontva, amit még az iskolában kellett volna megszerezni. És különösen igaz ez a nyelvismeretre. Mert gondolom, az okj-s tanfolyamaid mellett egyetlen idegen nyelven sem makogsz. Inkább arra kellett volna az energiát fordítani. Komolyan nem értem, hogy az elmúlt 20 év alatt hogyhogy nem lett világos mindenki számára ebben az országban, hogy ha valaki vinni akarja valamire, akkor minimum egy nyelvet felsõ fokon meg kell tanulnia. Felnõtt úgy egy generáció, hogy a nyelvórákra csak ökörködni járt be (vagy be se járt, mert minek), és most ott tartunk, hogy ma sokkal kevesebben és sokkal rosszabbul beszélnek idegen nyelvet, mint 10 éve. Bravó, irány Európa!
A kérdező hozzászólása: Ma 02.24! Egy kicsit visszafoghatnád magad, mert ezzel a viselkedéssel neked is lekeverhetne apád egy pofont! Egy szóval nem mondtam, hogy nem tanulok/tanultam. A kérdésem arra vonatkozott, hogy annyi ember tanul, továbbképzésekre jár (csak, hogy megnyugodj, én is több mindent tanulok), ennek ellenére vagy kevés, amit csinál, vagy nem túl használható, aminek tanul, pedig szeretné, és akkor újra és újra iskolába kell járni, újabb dolgokat tanulni, majd az sem elég!És véleményt kértem a mai helyzetrõl, hogy mások szerint mi az, aminek lehet jövõje. Rajtad kívül mindenki tudott írni 3 értelmes mondatot! De azért köszönöm, hogy vetted a fáradságot és beírtál egy ilyen hihetetlenül hasznos kommentet!
Nem tudom, hány éves vagy, de talán még nem késõ szakmát szerezni. Ha informatikát tanulsz, közgázzal és nyelvtudással kiegészítve, késõbb elég jó esélyekkel indulhatsz. Ha most úgy döntesz, nem tanulsz, 10 év múlva újra felteszed majd magadnak ezt a kérdést, de akkor már valószínûleg nem tudsz majd kilépni a mókuskerékbõl. A döntés a tiéd.
Gondolom, a tanulás mindig is büdös volt. Iskola helyett inkább a buli, a haverok, a züllés. Akkor kellett volna apádnak lekevernie két nagy pofont.
Ez itt Fanysrország itt mindent és mindenkit leszarnak semmi veszik az emberi sorsot ebbe az országba semmire nem lehet vinni fõleg azért mert rengetek irigy sivár megalkuvó bárány ember él! http://www.youtube.com/watch?v=Bt4cJDlkhPw
Nekem is voltak már hasonló gondolataim és kérdéseim mint neked, kérdezõ. Én is nõ vagyok, 27 éves. Van egy alap diplomám ami, mint kiderült nem elég. Közgazdász diploma, de ez túl tág fogalom, ezért még valamilyen területre pluszban specializálódnom kell. Ez most még két évet fog elvenni az életembõl. Közben anyagi nehézségeim vannak, de valahogy végig kell csinálnom a két évet, nincs mese. Én azt ajánlom neked hogy valami olyan szakmát szerezz, vagy felsõfokú szakképesítést, ami specifikus és egy olyan meghatározott területre fókuszál, amire nagy szükség van. Könyvelés, bérszámfejtõ, logisztika. A marketing, meg a sima 'kereskedelem' papír szerintem felejtõs.
Hány éves vagy és mit tanultál eddig? Dolgoztál már vagy pályakezdõ vagy? (csak hogy az utolsó mondatodra tudjunk válaszolni).
érdekházasság? tudom, te nem olyan, stb... de ez is megoldás lehet
A kérdező hozzászólása: Tényleg vicces, ahogy állítod rólam, hogy mim nincs! Felsõfokú német nyelvvizsgát tettem pár éve, a csoportban, ahová jártam, 24 emberbõl ha jól emlékszem 6-nak (köztük nekem is, és nem igazán volt 6 embernél több ez a szám) sikerült. =D Szóval próbálok én helyezkedni több irányba, és eljutott az agyamig, hogy igenis fontos az idegennyelv, és a német mellett angolul is tanultam.


Miert van az, hogy ha valaki nagyon akar babat nem sikerul neki? Nagyon el vagyok keseredve mert nem jon ossze nalunk

Legjobb válasz: Sajnos a nagyon akaras is blokkolhat. Nem szabad gorcsosen akarni a babat, mert az kihatassal lehet a fogamzasra. Erre csak a sajat tortenetemet tudom peldanak felhozni. Mar en is gorcsosen akartam a babat, es csak nem sikerult. Aztan ugy alakult (munka, koltozes, lakasfelujitas..), hogy valahogy nem is gondoltam ra. Na ebben a honapban estem teherbe. Homeopatias dolgokat kiprobaltal mar? En ittam baratcserje-es palastfu cseppeket. Szerintem azok is sokat segitettek.

Sajnos a nagyon akaras is blokkolhat. Nem szabad gorcsosen akarni a babat, mert az kihatassal lehet a fogamzasra. Erre csak a sajat tortenetemet tudom peldanak felhozni. Mar en is gorcsosen akartam a babat, es csak nem sikerult. Aztan ugy alakult (munka, koltozes, lakasfelujitas..), hogy valahogy nem is gondoltam ra. Na ebben a honapban estem teherbe. Homeopatias dolgokat kiprobaltal mar? En ittam baratcserje-es palastfu cseppeket. Szerintem azok is sokat segitettek.
Szia! Az elõttem szólónak igaza van! Bár nekünk azonnal összejött a Pici, de ha nem, akkor így tettem volna, ahogy õ írta. Olvastam már nagyon sok helyen, hogy sokszor pont azért nem jön össze olyan gyorsan, mert annyira akarja az illetõ a babát.Sõt.Olyat is hallottam már, hogy egy pár már örökbefogadott egy babát, megvolt a boldogságuk és akkor-mivel már õk sem stresszeltek, összejött a saját baba is. Tehát csak ne add fel!! De tényleg próbáld meg könnyedén felfogni nem mindig azon lenni, sikerült-e most..Õ pedig jönni fog, mikor neki a legjobb-hidd el!! ja és még valami:a folsav is hatásos állítólag. Nagyon drukkolok Nektek!! :)
Szia.Két barátnõm van akik nagyon akarták.Szinte már megszállottak voltak.Az egyiknek volt 3 sikertelen beültetése.Majd megunták, feladták.Ugy volta vele, majd jön ha akar.És jött.Most mind a kettö terhes.Mind kettönek ajánlottam a http://www.kismama.hu oldalon a termékenység kalkulátort.Mi eszerint probálkoztunk és a kolléganõm is, elsõre sikerült mindkettõnknek.Ha nincs szervi probléma összekell, hogy jöjjön.Én nagyon szoritok.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat:) mar van egy 18 honapos kislanyunk o azzonal oszejott:) de szeretnenk , meg egy babat es honapok ota nemn vedekezunk es semmi, ma csinaltam tesztet mivel nem jott meg, kesik es negativ a tesztem menszesz meg sehol

Miért nem akar szeretkezni velem a párom? Nagyon el vagyok keseredve.

5 éve vagyunk együtt, én úgy érezem eddig minden rendben volt a kapcsolatunkban, de egy pár hónapja már nem akar velem lenni "úgy". Azt mondja fáradt, meg minden, de ezt nem tudom elhinni mert nem végez nehéz fizikai munkát! Valahol úgy érzem h megcsal, de erre még gondolni is félek, mert nem akarok eldobni ezért egy 5 éve tartó kapcsolatot! De tudom h megbocsátani sem tudnék. Van egy n? akivel látták, de ? a n?vérem ezért nem hiszem h vele lenne bármi is!! Mit csináljak? Már beszéltem vele, de csak azt mondja rosszul látom a dolgokat.

Legjobb válasz: Elõfordul, anyámékkal is ez volt, hagyd ott mihamarabb, ne pocsékold az idõd

Elõfordul, anyámékkal is ez volt, hagyd ott mihamarabb, ne pocsékold az idõd
ez pont ugyan az ami nálunk van csak mi 4 éve vagyunk együtt...az én barátom sme végez fizikai munkát mégis mindig azt mondja hogy fáradt...szörnyen rosszul esik hogy nem izgatom na fantáziáját...és akárhogy probálkozok nem iagzán mozgatok benne semmit.ezért én is kételkedek h megcsal..vagy már nem szeret..nagyon féle.probáltál már vele beszélni?korotok?
A kérdező hozzászólása: Én 25 vagyok õ 27! Kérdeztem tõle h mi a baja velem, h nem tetszem már neki stb? De azt mondja amit írtam h rosszul látom a dolgokat:( Pedig nem lettem csúnyább, nincs gyerekünk sem, szóval az alakom normális. Félek én is, vagyis inkább aggódok h mi lesz velünk.

Nagyon el vagyok keseredve! Miért nem jön össze?

Szóval, az a helyzet, hogy múlt héten szerdán, mikor a 10. cilusnapom volt, elmentem hüvelyi UH-ra.Ott kiderült, hogy van egy 17-18 mm-es domináns tüsz? a jobb petefészkemben.Nagyon örültem neki,h most már végre van érett petém és nekiláttunk próbálkozni ezerrel. Ma kellett visszamennem (17.nap), hogy megnézze a doki,hogy megrepedt-e a tüsz?. Viszont ma kiderült,hogy nem n?tt semennyit egy hét alatt sem és meg sem repedt. Nagyon elkeseredtem.Viszont ez id? alatt(1 hét) alatt n?tt egy másik tüsz?m is, csak a bal petefészkemben.Nos, a kérdésem az lenne, hogy van-e még esély arra,hogy megreped a tüsz? valamelyik oldalon?Ma vagyok a 17.napon.A múlt hónapban is ez volt a gond.Nem repedt meg a tüsz? és lett bel?le egy óriási ciszta,de az \'Hál Istennek felszívódott a mensivel. Légyszíves írjatok valami bíztatót!

Legjobb válasz: Szerintem még a mensi elõtti 7-5 napban is megrepedhet és baba is lehet belõle. Nem akarlak félrevezetni, de én úgy hallottam, vagy olvastam valahol, már nem emlékszem, hogy a testmozgás jó hatással van az ilyen dolgokra. De mondom nem vagyok biztos benne! Csak nyugodtan egyenletes próbálkozzatok!

Szerintem még a mensi elõtti 7-5 napban is megrepedhet és baba is lehet belõle. Nem akarlak félrevezetni, de én úgy hallottam, vagy olvastam valahol, már nem emlékszem, hogy a testmozgás jó hatással van az ilyen dolgokra. De mondom nem vagyok biztos benne! Csak nyugodtan egyenletes próbálkozzatok!
Ha máskor is elõfordult már ilyen veled, akkor nem értem, hogy a dokit miért nem adott tüszõrepesztõ szurit... Hány naposak a ciklusaid egyébként? Mert ha hosszabbak, akkor még tényleg van esély rá, hogy megrepedjen. Nekem nagyon hosszú és rendszertelen ciklusaim voltak, amikor terhes lettem a dokim a 37. napon látott egy 20 mm-es tüszõt, ami végül a 41.!!!! napon repedt meg. És most 13 hetes terhes vagyok. Szóval remény az mindig van, nem szabad feladni és elkeseredni! Hormonvizsgálaton voltál már?
szerintem ne stresszelj ezen. ha folyton ezen agyalsz, azzal csak rontasz a helyzeten. a sógórnöméknek sem jött össze a baba, kipróbáltak már mindent, majd elmentek egy természetgyógyászhoz.ö csak annyit tanácsolt nekik, hogy legyenek minél többet együtt és próbálják nagyon élvezni, ne az járjon a fejükben, hogy azér szereztkeznek, mert babát akarnak, hanem azért, mert nagyon jo nekik. és lássanak csodát, a sógórnöm most 22.hetes terhes:)
A kérdező hozzászólása: A 2. válaszolónak üzenem, hogy már múltkor is kértem és azt mondta, h ilyet csak meddõségi kp-ban adnak és végül nem adott.Ennek lett az a következménye, h a megért tüszõ nem tudott megrepedni és cisztám lett. Most is mondtam neki ezt a tüszõrepesztõs szurit és azt mondta, hogy már nem szabadna semmi gyógyszert szednem, mert már rengeteget szedtem.Már kb fél éve Duphaston és közben 3 hónap Closti.Most van az elsõ gyógyszermentes hónapom.
A 2. válaszoló vagyok. Hát én nem gondolom, hogy csak meddõségi központban adnak tüszõrepesztõt. Sõt, tudom, hogy nem. A barátnõm is kapott a nõgyógyászától a sima magárendelõjében. Sõt, én úgy tudom, hogy a clostis hónapokban folyamatosan figyelemmel kell kísérni ultrahanggal a peteérést és a tüszõrepedést is, és ha nem következik be magától szoktak adni szurit pontosan a cisztásodás elkerülése végett. Egyébként mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: 10 hónapja. Orvost kéne váltanom, ugye?
Hát nem tudom... Szerintem ha már ennyi idõ alatt nem tudott rajtad segíteni, akkor már javasolnia kellett volna maga helyett egy meddõségi specialistát. Az én dokim legalábbis azt mondta annak idején, hogy megpróbálkozunk a clostival, aztán ha így sem jön össze, akkor fog ajánlani nekem valakit, akinek ez a szakterülete, mert õ nem akarja húzni az idõmet! És nem azért mert hülye hozzá, egyszerûen azért, mert õ a nõgyógyászati onkológiára szakosodott. Szerintem ez így korrekt, a nõgyógyászaton belül is rengeteg terület van, mindenki másra specializálódik. Szerencsére nekem erre már nem volt szükségem... Gondold át mindenesetre, én nem akarlak befolyásolni, csak elmondom a tapasztalataimat. 2. válaszoló voltam.
méág megrepedhet. de szerintem a dokinak tüszörepesztõ szurit kelett volna adnia
Kapd be! Én még olyanoknak sem...
Nagy problémáid vannak... Nem kell velük foglalkozni.Azokra koncentrálj akik neked tetszenek, és próbálj célba érni!
Az egyéniséged elég kialakult? Értékekkel rendelkezõ lányok jönnek be számodra? Te értékekkel rendelkezel? (Nem anyagi.) Továbbá egy nagyon igaz dolog, amikor valami nem müködik érdemes elgondolkodni rajta, hogy miért nem. :)
Ez nálam is teljesen így van! f/20
Mert valószínû velük laza vagy, azokkal szemben, akik tetszenek, meg görcsölsz. Az is lehet, hogy alacsony az önbecsülésed, ezért csak a számodra semleges lányokról tudod elképzelni, hogy vonzónak találhatnak Téged, a bejövõsekre meg nem figyelsz eléggé.

Miért viselkedik így, és mit tehetnék, hogy ez megváltozzon? Most nagyon el vagyok keseredve, valaki "beszéljen velem" kérem!

30 hetes terhes vagyok, és veszélyeztetett, elég komplikált életformát követel ez t?lem, az utóbbi 1-2 hétben emiatt nagyon enervált és kicsit szomorú, sírósabb vagyok. A férjem nagyon ideges rám ezért, azt akarja, hogy legyek vidám, ne depizzek. Õ nem vígasztal engem, vagy segít ezt a nehezebb életformát élnem, hanem kiabál velem, és dühös, és mondja, hogy nem bírja már nézni, hogy sírok. Én ett?l még szomorúbb vagyok. Megértem, hogy nem akar segíteni, mert fáradtan ér haza a munkából, én meg már itthonról dolgozom, (táppénzen kéne lennem, de én választottam, hogy inkább dolgozom tovább) és csak félállásban plusz az összes házimunka, de úgy érzem, nem érzi milyen megterhel? nekem, hogy heti 3X utazok más városba orvoshoz buszokkal, csinálom az injekciós kúrát, a másféle táplálkozást, tornát, és mellette a félállás, és a házimunka. Õ ezt úgy gondolja, hogy simán bírnom kéne. Gondolkodtam, hogy lehet azért ilyen kemény velem, mert úgy érzi, ? többet dolgozik? vagy miért? Amúgy nem tart el, van nekem is annyi jövedelmem, mint neki. Vagy nem szeret? Amúgy a családja is ilyen érzéketlenebb típus, de velük szerencsére ritkábban találkozunk. Az én családom nem ilyen, hanem segít?készebb, gondoskodóbb típus, lehet én csak emiatt érzem úgy, hogy hiányzik a gondoskodás, a szeretet és a segítség? Mert megszoktam, hogy nálunk ez ilyen volt?

Legjobb válasz: Nem rossz ha megbeszélitek, lehet mûködni fog. Én azért sok sikert kívánok és mivel kismama vagy, így sok egészséget is. Ne idegeskedj. :)

Nem rossz ha megbeszélitek, lehet mûködni fog. Én azért sok sikert kívánok és mivel kismama vagy, így sok egészséget is. Ne idegeskedj. :)
A kérdező hozzászólása: Oh utolsó, erre nem is gondoltam! Tényleg, milyen lesz akkor?? Uh. El lehet képzelni, azt hiszem nem fogja kivenni a kezembõl, hogy megnyugtassa :-) Köszi, hogy írtál.
Hát nem igazán számíthatsz rá, tényleg egy érzéketlen ...ó...bocsi Szülésig menj a szüleidhez, de hogy milyen lesz a férjed, amikor a gyerek majd éjjel nappal ordít, már sejtem....az sem lesz leányálom.
A kérdező hozzászólása: Ivett, ez egy jó ötlet! Ez segítség volt! Köszi! Sajnálom azt, akivel u. ez történt, szóval nyugodtabb vagy külön. Hát ma én is mondtam neki, hogy ha tényleg ennyire nem bír elviselni, akkor költözzön el nyugodtan. Erre azt mondta, hogy menjek el én. De én nem akarok, mert minden babacucc itt van, nekem még kocsim sincs, el sem tudnék így terhesen költözni. Hát nem tudom mi lesz...
Miért nem ülsz le VELE és beszélitek meg mindketten indulatmentesen, érvekre hagyatkozva? Nálunk ez minden helyzetben mûködik.
Akkor tényleg jól írtam. ritka bunkó. én többet lennék a szüleimnél, hogy feltöltõdjek a szeretetükkel és akkor kibírnám ezt a viselkedést.
elnézést a következõ kijelentésemért. De ritka bunkó a férjed.
Ha ìgy elengedne az csak öt minösìti... tènyleg nagy bunkò lehet..szorìtok neked!
#18 Igen a képedbe vágom az igazságot és ezért én is a bunkók közé tartozom?Bocs de más hangnemben nem tudom ezt leírni egy ilyen nõnek.Szagold azt a "virágot" amit letéptél ne pedig itt siránkozz.Menj hord le a férjedet ne pedig másokat akik a színtiszta igazságot írják le a nyalizás helyett Lehet engem undorító féregnek tartani ezért, lesz*rom én sosem lennék képes ilyet tenni a párommal ha terhes lenne, úgy látom a férjed megbukott biológiából és nem tudja hogy az anyja idegeskedése nem jót tesz a magzatnak!Lehordasz engem mindennek mégis TE vagy olyan férfival aki úgy bánik veled mint egy kutyával!Szánalmas nem is tudlak sajnálni!
A kérdező hozzászólása: Én nem hordtalak le egyáltalán, valamit félre értettél. Én csak azt írtam, hogy látszott a válaszodból, hogy nem nõ vagy. Amit írtam a férfiasság kapcsán, nem rólad írtam, hanem a férjemrõl. Mert írtad, hogy õ egy talpig férfi. Én meg írtam, hogy szerintem férfi az, aki.. Szóval én még csak nem is gondoltam rólad olyanokat, amiket te magadról írtál.
Szerintem is a szülésig legalább költözz el, hogy gondolkozzon el magán.
A kérdező hozzászólása: hát igen, válaszodból: te is egy Férfi vagy! Férfias az, aki tud önfeláldozni, akár életét is adni a nõért akit szeret, ez max. machoság, valaha divatos (60-as, 70-es évek) bunkóság. Nem ez a férfi, hanem arról ismerszik, hogy képes tartósan, stabilan terheket hordozni, másokért dolgozni pl.
Tényleg hogy lehet magadat telibe vágatni egy ilyen férfival?Ennyire nem lehetett kiismerni õt? Ti nõk mondjátok állandóan hogy nektek igazi férfi kell, végre megkapjátok most meg sírtok?Rajtatok nem lehet kiigazodni
A kérdező hozzászólása: Nem én írtam, hogy the service is unvailable :-) lehet menni a szülõkhöz :-)
Akkor a családodat hívd magatokhoz.
Menj haza a szüleidhez legalább a szülésig. Aztán lehetõleg hagyd el.
Szerintem sürgõsen ülj le vele beszélni errõl! Tényleg, mert nem készült fel rá, ami egy babával jár. Kicsit sokat vállaltál szerintem, most már nem kéne dolgoznod, mert sok és nem bírod.
A kérdező hozzászólása: :-) kicsit csúúúnya
Emellé a pasi mellé egy tüskés sündisznó illene. http://www.google.hu/imgres?q=s%C3%BCni&start=263&um=1&hl=hu..
Nàlunk pont ugyan ez volt! Vannak olyan fèrfiak, akiket kikèszit egy àllapotos nö a hangulatvàltozàs, pityergès miatt.Szerintem is, mond meg neki, hogy most leülünk, ès megbeszèljük, mert ez ìgy nem maradhat!Mondj el neki mindent amiröl ugy vèled, hogy fontos, hogy vàltoztasson rajt!Ha ez sem segìt, akkor passz.Az èn esetemben szülès utàn a helyzet csak rosszabodott, èn lèptem, most kislànyommal èlek, ès boldog vagyok, mert nincs olyan ember a környezetemben aki ''lehangolna''.Remèlem nàlatok egy jò kis beszèlgetès megold mindent, ès ne is idegeskedj, ne gondolkodj ilyenek, a pici babàd èrzi ha stresszes vagy, csak rà koncentràlj, hisz ö a legfontosabb!Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Próbáltam vele már errõl beszélni, de õ azt mondja, hogy nagyon rossz, hogy én panaszkodom, hogy az alapvetõ hozzáállásomon kéne változtatni, legyen pozitív, legyek örömteli, és akkor nem lennék beteg sem, meg nem történne velem semmi rossz. Ez lett a vége a beszélgetésnek. De az soha, hogy jó, akkor most elmosogatok, hogy te tudj pihenni, vagy hogy hozna nekem valami kis dolgot a boltból, amit én is megehetek a diétámba, (az én családom ezt tenné) de õ neki ilyenek eszébe sem jutnak. És azt mondja azért nem, mert egy olyannak, aki sír, meg rosszkedvû neki nem jön meg a kedve kedveskedni.
A kérdező hozzászólása: 20-asnak ment, az egyetlen pasi válaszolónak :-)

Miért ilyen kezelhetetlen a kislányom? Mit csináljak? Nagyon el vagyok keseredve.

Lehet hogy a problémás kategóriába kellett volna írnom, de itt is hátha találok sorstársakat. Kislányom 4 és fél éves. Mindig is nehéz eset volt, de ami mostanában van az már elkeserít?. Nem fogad szót, ha rászólunk, ? azért is csinálja. Mindenért b?g, nem lehet vele kompromisszumra jutni, az utcán ha mondom hogy álljon meg rollerrel, vagy biciklivel, akkor mintha nem is hallaná, nem fogja meg a kezem ha átmegyünk az úton, nem lehet vele sehova menni. Ha játszunk, akkor 5 perc után megunja, ha nem játszok, akkor érzelmileg zsarol, hogy mi sosem játszunk vele. Naponta többször lehülyéz, lebutáz, a hagyjál békén is sokszor hagyja el a száját. Az apjával még csúnyábban beszél. Szép szó, kiabálás nem használ, nem érdekli. Ha csúnyát mondott, volt hogy rácsaptam, akkor sírt, de fél óra múlva újra csúnyán beszélt. B?ntetés nem használ, ha bekísérem a szobájába, hiába mondjuk hogy nem jöhet ki, kijön, hiába viszem vissza 10x szer is, a földre fekszik ilyenkor. Beszélgetünk vele sokat, értelmes kislány, oviban semmi gond nincs vele, mindig dicsérik. Mindenre azt mondja hogy nem, még az evés miatt is veszekedni kell. Öltözés, fürdés, elalvás nem megy összeveszés nélkül. Ha programra visszük, ott is akaratoskodik, toporzékol, ha valami nem tetszik neki.

Legjobb válasz: http://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20110126-alapsza..

Nagyon el vagyok keseredve, miért van ez velem?

Sziasztok, 19 éves srác vagyok.. és az lenne a problémám hogy, nagyon rondának találom magam.. ez lehet hülye példa de.. mindenhol más az arcom, itthon a tükörben megvagyok magammal elégedve, de pl a new yorkerben a tükörben tök rondának látom magam, elkéne mennem valami dokihoz vagy mi? el vagyok keseredve

Legjobb válasz: Azért mert a New Yorkerben direkt rossz a megvilágítás:D Én is plázákban dagadtabbnak látom magamat mint alapból lennék. Bár én lány vagyok.

Azért mert a New Yorkerben direkt rossz a megvilágítás:D Én is plázákban dagadtabbnak látom magamat mint alapból lennék. Bár én lány vagyok.
az, hogy a tükörben milyennek látod magad, nagyban függ pl a megvilágítástól. bizonyos helyeken én is fakónak, sápadtnak és élettelennek látom az arcom, karikásnak a szemeim...
Sok mindentõl függ, hogy látod magadat. Másnak látod otthon, másnak csillogó üzletben, másnak egyedül és másnak, ha társaságban vagy. Én is így vagyok vele, sokszor szépnek látom magam, de pl. próbafülkében jön az "Úristen hogy nézek ki!?". Meg van egy barátnõm, aki GYÖNYÖRÛ, nagybetûkkel, hát egy közös képen égésföld a különbség (bár szerinte én vagyok a szebb. na mindegy.) Szóval, egy üzletben talán azért látod másnak magad, mert tudat alatt azon vagy, hogy sose leszel olyan mint a modellek vagy ilyesmi. Hidd el, nem csak a lányokkal van ez! Szerintem szuggeráld magadba, hogy igenis jól nézel ki, felelj meg önmagadnak! Az is segít, ha leírod, mit tartasz magadon szépnek/jónak. És persze tegyél is azért, hogy jól nézz ki, pl. menj el kondizni, futni, a ruháid legyenek tiszták, a megjelenésed ápolt, tudod te! A legfontosabb, hogy MAGADNAK felej meg, ne másoknak! Hajrá!;) 14/L
mint egy rossz buz1! a newyorkerben, jajjj olyan cúnya vagyok, nyüszi nyüszi Légy férfi! Nem vagy csúnya.
nekem is ugyanaz a gondom, csak én 18 vagyok. és a képeken is tök gáz ahogy kinézek, nem hasonlít ahhoz, amit a tükörbe látoK!
Én is sok boltban látom magam a tükörben sokkal kövérebbnek, állítólag függ a megvilágítástól, hát nem tudom 19L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!