Találatok a következő kifejezésre: Nagyon el keseredve! Ma (6 db)

Nagyon el vagyok keseredve! Ma nagyon erősen vérzem és fáj is a hasam. Ma lehetek 5 hetes. Elment a babám?

Mikor voltam a dokinál még nem látott semmit, azt mondta menjek vissza de elég fél vállról vett, se vér se vizeletvizsgálat...amúgy van 3 kétcsíkos teszt, mindegyik különböz? teszt volt. Tegnap volt egy kis barnás valami ma el is mentem újra a dokihoz de ma már elég er?sen megvan. Azt monda hogy biztos csak késett a menzim és a 3 tesztet meg produkálta csak a testem. Lehet ilyen????

Legjobb válasz: Menj be ugyeletre korhazba, ott jo uh. gepek vannak, es nezesd meg magad. Ha csak ulsz magadba nem tudod meg mi van. Irany az ugyelet, ha megvan a baba es maszatolsz, irass fel Utrogestant!

Menj be ugyeletre korhazba, ott jo uh. gepek vannak, es nezesd meg magad. Ha csak ulsz magadba nem tudod meg mi van. Irany az ugyelet, ha megvan a baba es maszatolsz, irass fel Utrogestant!
A kérdező hozzászólása: Sajnos elment. Ma jöttem haza a kórházból, azonnal be is mentem kedden, de akkor már késõ volt. Ha a másik doki nem lett volna ilyen paraszt, megmaradt volna a babám. :(
Szia! Ez a doki szemét, inkább keress másikat. De most a korházba gyorsan. Ird meg hogy mi van veled. Puszi
Olyan nincs, hogy pozitív tesztet produkál a tested! Menj el ügyeletre!
Ha még otthon vagy , azonnal menj be egy szülészeti ambulanciára és mindent mondj el , a teszteket fõleg és hogy minden tüneted meg is van... amíg esetleg megvan a mellfeszülés lehet remény, de mindenképp orvos lásson, és nem az akinél voltál.
Gyorsan keress más orvost, és menj el hozzá mileõbb. Még ma, akár ügyeltre is. Lehet, hogy elvetéltél, de nem biztos, ezt csak az orvos tudja megmondani. Drukkolunk, hogy ne legyen gond:-) (én is ikreket szerettem volna, férjem és sógorom is ikernek indult, mama testvérei is ikrek, de egykém van:) A teszt nem hazudik, illetve igen ritkán, úgyhogy biztos baba van a dologban, és mielõbb tisztázd a helyzetet, és kapj megflelõ választ és kezelést. Ne hagyd magad!!
Ha nem tudod hova indulj, hivd fel a mentoket, en ezt csinaltam mikor a maganorvosom nem volt itthon, megmondtam hol lakom, es megmondtak, melyikbe menjek ahol van ugyelet. Ne keslekedj!
Ez a doki egy barom. Menj el tényleg az ügyeletre, Ultrogestant kaptam én is anno és megmaradt a babám is. Ja és én nem is mennék vissza ehhez a nõgyógyászhoz soha többet. 3 pozitiv teszt nem lehet véletlen..
ez a doki nem normális?mi az hogy produkálta???menj be a kórházba, hátha lesz egy épp kéz-láb orvos!nagyon sajnállak!!!remélem minden jól alakul!!!
Sajnálom!

Dohányzok és terhes vagyok. Nagyon el vagyok keseredve, ma is elszívtam 6 szálat. Baja lesz a babámnak? Nagyon félek.7 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én inkább azért lennék elkeseredve hogy minden egyes szálnál mérgezed a babádat és ahelyett hogy elkeserednél talán abba kéne hagynod a gyereked mérgezését!Ne féljél hanem tedd le!! Röhej hogy egyáltalán ilyet kérdezel és az is hogy ilyen felfogással gyereket vállalsz!

Én inkább azért lennék elkeseredve hogy minden egyes szálnál mérgezed a babádat és ahelyett hogy elkeserednél talán abba kéne hagynod a gyereked mérgezését!Ne féljél hanem tedd le!! Röhej hogy egyáltalán ilyet kérdezel és az is hogy ilyen felfogással gyereket vállalsz!
Még nem késõ abbahagyni. Attól függ, mennyire félted õt, a kincsedet. Koraszülött is lehet, de egyszerûen képzed el azt, hogy ezzel rákényszeríted õt is, hogy dohányozzon. Tényleg ennyire kegyetlen lennél?
Ja és mellesleg én már akkor leszoktam a cigirõl mikor csak terveztük a babát. Meg sem fordult volna a fejembe hogy 1 szálat is elszívjak! Jelenleg én is 7 hetes vagyok. elsõ voltam.
Te is tudod, hogy lehet. Nem biztos, de sajnos sokkal nagyobb a kockázata pl. a légzési betegségeknek, aszmának, gyorsabban öregszik a méhlepény, nagyobb a koraszülés veszélye, hogy csak hirtelen párat soroljak. 7. hétnél már elér a babához, szerintem tedd le fokozatosan, s ha nem megy, kérj segítséget, elég sokan vannak ebben a helyzetben. Nem elrettentésül, de tegnap volt épp egy sokkoló videó errõl a bezzeganyán: http://bezzeganya.postr.hu/elvezned-kisbabad-szenvedeset
Igen, lehet baja a babádnak! És ha annyira felelõsségteljes vagy, akkor tudod hogy kell ilyenkor letenni? Azt, hogy többet nem gyújtasz rá! Én is cigiztem évekig, majd terhes lettem és letettem. Az, hogy én az egészségemet károsítom, az se egy jó dolog, de az az én egészségem. És mivel a gyerekemet szeretem és õ fontos nekem, ezért az õ egészségét nem károsítom. És ezért letettem. Ennyire egyszerû. Ne magadat nézd, hogy nem gyújtasz rá, hanem a gyerekedet, hogy cigivel lehet hogy súlyú lesz, lehet hogy asztmás lesz majd, lehet hogy ha majd megszületik és cseperedik, akkor egy csomó felsõ légúti problémája lesz.
hàt volt màr pàr ilyen kérdés.beteg, gyengêbb lehet a baba.kis súllyal is születhet.én még azokon vagyok kiakadva akik azzal takaroznak hogy csak napi 1-2 - 3.... szàlat szívnak, na ne...
Igen! Sajnos lehet baja. A keresztfiam emiatt küzd négy évesen az asztmával. Most még nem késõ abbahagyni. Drukkolok, hogy sikerüljön!
Lehet baja. Nekem kicsi volt a babám amikor megszületett, és a doki elsõ kérdése az volt, hogy dohányzom-e. (Nem dohányoztam)
Vagy lehet hogy nem lesz semmi baja... lassan de biztosan szokj le.
Kedves kérdezõ! Én nem csesztetlek, sorstársad vagyok bár nem ennyire. Idén egész januártól augusztus elejéig nem cigiztem, aztán én hülye visszaszoktam. Erre kiderült, hogy jön a baba. Azt hozzáteszem leszokásom elõtt 11 évig cigiztem. Most 14+4 hetes vagyok, és napi egy szálat szívok. Se többet, se kevesebbet. Tudom, hogy nem jó, de ez van. A legjobb lenne persze, ha leszoknál, de ha nem tudsz akkor legalább csökkentsd! 6 szál azért elég sok. Boldog babavárást!
Az utolso nekem dumal az elmefuttatasrol, meg a butasagrol, de siman ir felszolito modban (alatamasszak). Kicsinyes, sekelyes, onamito es nem mellesleg intelligensen vitatkozni nem tudo. Dohanyozz, szivj el napi 10 szalat is akar, kit erdekel. A te gyereked, a ti egeszsegetek, a ti bajotok. Te fustolsz terhesen, mas meg uti veri a gyereket. Szinte ugyanaz, de egyikhez sincs semmi kozom. Az a felhaborito, amikor PRIVATBAN uzengetsz, lehulyezel meg lehazugozol mindenkit. Mit kepzelsz te magadrol. Hutsd mar le magad!
Aki nem hiszi, hogy a terhesség alatti dohányzás milyen káros, nem látott még koraszülött osztályt. Teli vannak ezek az osztályok dohányzó nõk által szült iszonyat pici babákkal, akik a nap 24 órájában küzdenek az életben maradásért és borzalmasan szenvednek. Érdemes lenne az ilyen kismamáknak megmutatni pár ilyen picibabát, de annak is, aki olyan badarságot állít, hogy nyugodtan szívjon el 1-2 szállal naponta a kismama, úgysem lesz baja a gyereknek. Kedves kérdezõ! Drukkolok, hogy sikerüljön minél hamarabb leszoknod! Menni fog, hidd el és ne törõdj azokkal akik felmentést akarnak adni neked, hogy nyugodtan dohányozhass. Élõ példaként ott a keresztfiam, összeszorul a szívem, mikor hallom, mennyire küzd minden levegõvételért. Sajnos hiába bánja már az anyja, pedig õ sem szívott sokat naponta...
Kötve hinném utolsó, elõbb tanulj meg írni és gondolkodni is egyaránt:-)
Dr Vital.hu-t nem ismerem, sajnálom. Ilyen cikket én is tudok írni.
Pfff...a vital miota szamit tudomanyos forrasnak? Az, hogy valaki eliteli a terhesseg alatti dohanyzast, miota jelenti azt, hogy az illeto helytelenul taplalkozik? Te nevetseges vagy, de komolyan. Amugy ezt az adatot, hogy 23% nem dohanyzik nem tudom, hogy honnan szedted, de ez szerintem nagyon torz, mert ha ez igy lenne, akkor a felnott nok nagyobbik resze dohanyos enne, ami nem igy van. De mindegy, verd a melled, hogy Te vagy a szuper jo anya, aki buszke ra, hogy dohanyzott a terhessege alatt, es ezzel hatalmas intelligenciarol tett tanubizonysagot, mert o tudja azt, amit mi, buta, tudatlan tobbiek nem: ez nem karos. Nem baj, en orulok, hogy nem voltam/vagyok olyan gyenge jellem, hogy terhesen ne tudjam letenni a cigit. Te meg legyel buszke magadra , hogy milyen gondos, felelossegteljes voltal mar kismamakent is. A kovetkezo babadnal szerintem ha lehet fogyassz el nap 2-3 dl vodkat is , mert az sem karos, sot, ha kedved szottyan egy kis kokainra, vissza ne fogd magad, ha modjaval fogyasztod, akkor meg kulon egeszseges is. En inkabb nem juttatok nikotint a kicsi szervezetebe, de hat en mar csa ilyen szar anya vagyok.;-)
Kèrdezõ! Ne is dohányozz! Én nem buzdítlak, hogy szívd el, csak ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod, hogy 1-2 szálat elszívsz nagy étkezés után mert jól esik. Természetesen tiszteletem elõtted, hogy leteszed. Attól hogy en másképp döntöttem, nem lettem/vagyok rossz anya, mint ahogy látják. 2 védõnõm volt terhességem alatt, mind a kettõ egy véleményem volt. Ha tudom tegyem le, de ha nem napi 3 szálnál ne legyen több és étkezések után. Az orvosom sem ítélt el. Nem kell túl komplikálni ezt. A rossz táplálkozás terhesség alatt ugyanolyan rizikófaktorral van a magzatra, mint a cigaretta. A babához gratulálok, és mindenben úgy cselekedj amit Te jónak látsz.
A kérdező hozzászólása: Lányok.nagyon osztjátok szegény hozzászólót, mondanék én is valamit.A védõnõm mondta nekem (miután szóltam , h cigizek) hogy:1-2!! szál nem használ de nem is káros annyira.viszont ezt az egy két szálat le lehet simán tenni..most mehet majd a szöveg nekem is de a védõnõm mondta!lényegében inkább nem cigizek pici fontosabb!
http://www.vital.hu/dohanyzas_terhesseg http://www.vital.hu/terhesseg_alatti_dohanyzas_veszelye_szul.. Na mindegy. Volt még pár cikk. Sõt, egyszer egy orvos írt egy internetes magazinnak, hogy napi 2-3 szál cigaretta nincs összefüggésben a magzati retardációval. Nem buzdítok senkit sem, csak még a környezetemben ill. életem folyamán senki nem volt, aki emiatt szült volna beteg babát. A terhes nõk mindössze csak 23% nem dohányzik. Ebbõl puszta ésszel és ELMEFUTATTÁSSAL arra kovetkeztetek, hogy rengeteg beteg ember/Baba lenne, hál istennek nem így van. Látjátok, édesanyát ok veletek sem dohányzott, még is agyi fejlõdési rendellenességgel küzködtök:-)
Ti vagytok túl hülyék:-)
Kedves kérdezö te is érzed miért tetted fel.ezt a kérdést, mert érzed, hogy nem kell az a cigi.Örülök a döntésednek, hogy leteszed. :) 39+4 khm
Az utolsó válaszolótól bocsánatot kérek, valóban nem voltam a témánál, de nem gondolom, hogy tûrni kéne, hogy bárki, aki más véleményen van, bármelyik kérdésnél is lehülyézze a másikat. Megértem, hogy szánalmasnak tartod ezt a vitát, de úgy gondolom, hogy ésszerû és tanulságos vita bármilyen témánál megengedett, sõt, jó ha sor kerül rá. A személyeskedés viszont már más kategória, azt szó nélkül hagyni kár lenne, mert a következõ, az az utáni és az az utáni kérdésnél is megjelenik az illetõ és még több embert fog földbe döngölni az ócska stílusával. Sajnálom, ha ezt nem bírod, sõt, meg is értem. Ezért is kezdtem azzal, hogy bocs! Részemrõl a téma lezárva. A kérdezõ elhatározásának természetesen örülök, mert én is úgy gondolom, hogy ez a legjobb, amit a babája érdekében tehet ebben a kérdésben.
Százalék vadász:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)
Olyan 7 hetes:-) gratula:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.voltam ma uh-n 1 cm-es a kis csöppségem:) az h hány hét nem tudom igazából a doki össze vissza mondja.Szerintetek?
Másrészt terhesség alatt nincs választásod, ha nem vagy hajlandó annyit megtenni a gyermekedért, hogy leteszed a cigit, de szoptatás helyett már adható tápszer, és akkor talán nem lesz a gyerek szellemileg visszamaradott. Amúgy meg ha sokat eszik és jókat alszik, gondolom még elég kicsi, tehát fogalmad sincs, hogy egészséges-e. :(
Akkor már csak azt nem értem, hogy ha vital.hu mindenek felett, és elhiszel rajta olyan dolgokat, amik ellentmondanak orvosoknak, akkor ezt vajon miért nem veszed figyelembe? Idézem a vital.hu oldalról: "Az alkohol és a dohányzás feltétlenül károsan befolyásolja a csecsemõ fejlõdését, ezektõl tehát a szoptatós anyáknak tartózkodniuk kell!"
Van idõm, igen lehet irigyelni:-) én sem gondoltam volna, hogy ilyen szuper kislányom van. Jó sokat alszik, eszik! Nem nagyon sírós! Nyugi, akik az itteni válaszokra hallgatnak, azokkal súlyos probléma van! A kérdezõ is tudta jól kérdés feltevése elõtt a választ:-) Egyébként "viccet" félretéve, igen elítélem a dohányzást, lehet rosszul döntöttem, de valahol még sem. ÉN nem láttam, hogy napi 3-4 szál cigi rizikófaktor lenne, én döntöttem. Ebben nincsen biztatás, sem vita. Mivel valahol szégyelltem, hogy dohányzok ezért csak otthon gyújtottam rá. Most hogy szoptatok, napi 6 szál cigi sajnos, de van hogy kevesebb. És még mindig nem gyújtok rá közterületen, hiába nincsen velem a kislányom, hanem addig apával van. Nem nyugtattam magam semmivel SOHA, mert MINDEN fejben dõl el:-)! BIZTOSRA tudtam, hogy egészséges a kislányom és én is! A védõnõm rácsodálkozott, hogy a családunkban sem rákos megbetegedés sem retardáció semmi fejlõdési rendellenesség sem egyéb súlyos betegségek nem voltak. Pedig dohányos a család, szerencsések vagyunk. Egyedül édesanyámnak volt aneurysma-ja sajnos:-( Szerintem tényleg befejezhetjük. Az álláspontom az enyém. Ja a 23%os arányt keresem! Még terhességem alatt olvastam.
"Kötve hinném utolsó, elõbb tanulj meg írni és gondolkodni is egyaránt:-)" De jó neked, hogy ráérsz egész nap itt lógni, de komolyan. Irigyellek. Igazából nem kell egyetértenünk. Egyesek internetes fórumoknak hisznek, mások az orvosi végzettséggel nem rendelkezõ védõnõnek, én meg szakorvosoknak, diagnosztikai osztályvezetõnek. Nekem tiszta a lelkiismeretem, és ez elég is. Csak sajnálom, hogy egyesek homokba dugják a fejüket, csak mert (még) nem történt baj. Persze ha történne, akkor sem ismernék be, hogy hibáztak. Persze ha majd megszületik az 1 kilós gyereke, szoptatni sem fogja (remélem) a cigi miatt, de az sem az õ hibája lesz, hiszen a stressz... Szegény pici babák, senki nem védi õket. :(
Azt mondtad már vége:-)))
:D :D :D
Tény? Csak mert te azt mondod? Kérlek bizonyítsd hiteles orvosi véleménnyel. Ja, hogy az nincs? Hülye vagy. Ez tény.
Ezzel a , , napi 3-4 szal nem art" dumaval csak a sajat lelkiismeretedet nyugtatgatod, mert nem volt benned annyi tisztesseg, anyai erzes, felelosseg, vagy nem is tudom minek nevezzem, hogy a SAJAT vedtelen gyereked erdekeben leszokj. A legundoritobb pedig az az ilyen Hozzad hasonlo onzo teremtesekben, hogy meg arra is gyava, hogy legalabb beismerje, hogy rongalta a gyereke egeszseget.Nem, erre keptelen, altatja magat a napi 3-4 szal belefer elmelettel...
Agyament egy logikád van kedves 19-es. Hogy jön ki neked az a gondolati sor, hogy: aki ellenzi a terhesség alatti a dohányzást az = cukros löttyel itatja a gyerekét = terhesség alatt is hamburgert eszik krémessel = amúgy sem eszik egészségesen a családja?! Nem mondom, hogy én vagyok a biobajnok, sem azt, hogy mindenre odafigyeltem és csak friss és szuper kaját ettem terhesség elõtt és alatt, de sose ittan energiaitalt, vagy ettem szemetet, és képzeld, mégis az a véleményem, hogy terhesség alatt nem jó dohányozni. Nem BIZTOS, hogy baj lesz belõle, de miért ne lehetne csökkenteni a kockázatot, ha csak egy kis erõfeszítés kell hozzá. 2. voltam
van pár asztmás ismerõsöm (nekem is asztma gyanúm volt anno, szerencsére elnõttem), és egyikünknek sem dohányzott az édesanyja. Manapság az asztma népbetegség, nem a dohányzástól lesz az a gyerek. Növeli az esélyét persze, de mi nem? Budapesten mondjuk minden nap gyalog mész munkába, kb ugyanolyan káros.
Kedves kérdezõ, hála Istennek, az elsõ 6 hétben még nincs közvetlen kapcsolat a baba és az anyuka szervezete között. Majdnem éppen jókor ébredtél. A felelõsséged óriási, azonnal tedd le azt a vacak cigit! Egy gyermek mindig nemesebbé tesz. :) Boldog babavárást!
Mindjárt sírsz???Mert mit vártál?Azt hiszed ez jó neki? Vagy hogy azt írjuk, hogy nem lesz semmi baja? Az eszem megáll.Komolyan, most mit gondoltál??Hogy ez neki nem árt??
Kedves 14-es! Az anyai dohányzás káros hatása nem csak magzati korban jöhet elõ, hanem megszületés után, vagy éppen évekkel késõbb. Szóval azért még ne szóld el magad, hogy nem ártott a babádnak a cigi!
Amikor a dokim megallapitotta, hogy a 11. heten mar nincs szivmukodese a babanak, az volt az elso kerdese, hogy dohanyzom-e. En nem dohanyzom abszolut, de ugy tunik, tenyleg nagyon veszelyes. A sajat es a babad erdekeben redd le a cigit vegervenyesen!
Dohányoztam terhességem alatt , napi 3 max 4 szálat . Az orvosom tudta es a Vedono is, nem szóltak csak azt mondtak többet ne es egyek elõtte . Engem le lehet ezért pontozni.. Nyugi semmi baja nem lesz ettõl, de tedd le ha ez nem okoz problémát :-) azért neked is jobb lesz! Az én babám: 40+5 napra született 3040grammal 53cm-vel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.mindjárt sírok, szegény csöppségem:( nem gyújtok rá többet!
Nem elkeseredni kéne, hanem letenni a cigit. Helyette rágózz vagy egyél többet és sikerülni fog! Csak akarnod kell! Gondolj a babádra.. :-)
Azaz 3. voltam, bocs.
Abszolút igazad van utolsó. 19 te beteg vagy és ráadásul felelõtlen is. Te gyakorlatilag arra buzdítod a dohányzó leendõ kismamikat hogy , , semmi baj csak nyugodtan cigizzenek tovább anyám is cigizett és egészséges vagyok meg én is cigiztem és az én gyerekem is az, , pff szánalmas. látszik hogy mennyire fontos a gyereked egészsége. semennyire. mivel a saját kis örömforrásodról vagy kényszeredrõl nem voltál képes lemondani a saját babád kedvéért. Kedves kérdezõ még idõben vagy ahhoz hogy letedd és ne legyen baj belõle késõbb! Sok sikert!
Igazad van, a baba szuletese utan is a szajaba lehet tenni azt a napi 3-4 szalat, semmi baja nem lesz tole, mert Te megmondtad.Sot, alkalmankent egy fuves cigi sem art a terhesseg alatt, meg kulon jot is tesz. Tudod mit? En igenis orulok neki, hogy volt bennem annyi, hogy ne mergezzem a sajat kisbabam egeszseget
Ez nem biztatás kedvesem. 3-4 szál cigaretta hidd el nem oszt s nem szoroz. Nem napi dobozokról beszélünk, ha napi 3 cigi mellett valaki ne adj isten asztmás babát hoz világra, nem a cigitõl. Hiába mondjátok, ez tény.
A kérdező hozzászólása: utolsó:más is halhat meg tüdõrákban és nem dohányzik, más is halhat meg májbetegségben úgy h nem iszik.csak egy kérdés volt nem vagyok buta és anyám nem dohányzott velem.menjél hûtsd le magad vmi hideggel ne itt idegbajoskodj a kérdésem alatt!köszi
Ez aztán a felfogás, ha egy dohányzó anyukának vélhetõen a dohányzás okozta beteg gyermeke születik, akkor szerinted az NEM a dohányzástól beteg? Akkor a dohányosok nagy része sem azért hal meg tüdõrákban, mert dohányzott, hanem puszta véletlen? Hogy az alkoholisták májkárosodást szenvednek, hogy a drogosok idegrendszeri betegséggel küzdenek? Semmi köze egymáshoz igaz? Rohadt buta vagy, de gondolom ez sem függ össze semmivel, bár lehet ha anyád nem cigizett volna, mûködne az agyad is.
Helyes! Szokj le buszke vagyok rad! :-)
A kérdező hozzászólása: nem éppen ide illik, de megnéztem ma a 22 hét címû kis filmet.aki nem látta : A film egy tinilányról szól, akit megerõszakoltak és ez miatt az abortusz mellett dönt. A magzat élve születik meg, és az elvetélés alatt a lány megbánja a tettét. Mindent elkövet, hogy megmentse a babát, de senki nem segít. Én alapból érzékeny vagyok és sokat sírtam rajta, de soha nem tudnék ilyet tenni a picikémmel.Most értettem meg talán igazán ahogy ezt a filmet láttam.Nézzétek meg ha bírjátok az ilyet, bár elég szomorú.
Persze, minden szart megeszunk, ahogy te is, kedves 19-es, hiszen te magad mondtad, hogy hazudik, aki azt mondja, hogy biokajan elt terhesseg elott es alatt. Vagyis nyilvan te is tomted magadba a karos es rakkelto cuccokat....de valoban... a sok egeszsegtelen szarsag melle, amit lenyeltel meg pont a cigire van szuksege az embernek... biztosan igy van? Szerintem te hazudsz magadnak ezzel a "mas is egeszsegtelen, amit megeszunk, megiszunk, a cigi a legkevesebb" ESZMEfuttatassal (olyan nincs hogy elmefuttatas, felhivnam a figyelmedet).
vajon ha a babâd hozzàd szólhatna most a pocidból mit vàlasztana? Egy szâl cigit vagy egy szelet csokit, hm?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen lányok a válaszokat, holnaptól vagyis már mától nem dohányzom.a babám egészsége fontosabb:)
2 dohányzó barátnõm szült nemrég gyereket. Az egyiknek a 30. héten született a babája, a másodiknak idõre, de 2500 grammal. Mindegyik a dohányzásra vezethetõ vissza. És akkor még csak késõbb derül ki a többi probléma. Hogy tudnál azzal a bûntudattal együtt élni, hogy a miattad asztmás gyereked fuldoklik majd? Mit fogsz AKKOR érezni amikor sírva fut oda, hogy nem kap levegõt? :(

Valaki? Nagyon el vagyok keseredve, egy világ dőlt ma össze bennem.

A legjobb barátnőm azt mondta, vége.De aztán azt mondta, hogy majd hétfőn suliba megbeszéljük.

Legjobb válasz: https://www.youtube.com/results?search_query=bad%C3%A1r+sand..

A kérdező hozzászólása: Köszi:) Ari vagy
Majd csak találsz másikat, nem csak 1 nõ van a világon.
Keress a neten vicceket. Az engem mindig felvidít.
mi jött meg ?
A kérdező hozzászólása: Szia, most várom a férjem, és talán bemegyünk. Csak azt nem tudom ha vérzek, hogyan vizsgáé meg.
Most olvasom szerintem mindenképp menj orvoshoz minél hamarabb mert még lehet megvan a baba csak bevéreztél... sõt én inkább ügyeletre mennék azonnal.
Szerintem ha volt pozitív teszted lehet elvetéltél... :( fõleg ha még orvos is ezt mondta....vagy még terhes vagy csak bevéreztél. Voltál már azóta orvosnál?
A kérdező hozzászólása: Sajnos azért nem foglalkoznak velem, mert az uh-n még nem látszott semmi szerdán, csak a megvastagodott nyálkahártya, ezért kellett volna jövõ pénteken visszamennem. De a labor is pozitív lett az orvos szerint, ezért rossz most nagyon. Bár reggel megjött, de most meg alig van valami. Olyan bunkók itt az orvosok, és még nem fogadtam orvost mert még nagyon az elején voltam. :(
Nekem is ma kellett volna megjönnie, és meg is jött:( Azt éreztem, hogy most terhes vagyok.Én is elvagyok keseredve. Neked Én azt ajánlanám, hogy azonnal hivd fel az orvosod, lehet még meg lehet menteni a magzatot. írd majd meg, mi lett veled.
A kérdező hozzászólása: Szia, nekem sajnos pozi tesztek után jött meg. Nagyon el vagyok keseredve. Még az orvos is csinált szerdán, Õ is megerõsítette, ma mégis megjött. Szept 2-án mentem volna uh-ra. Szerintem te túl korán csináltad meg. Neked még lehet pozi. Vannak tüneteid?
Szia! Én három nap múlva nem várom, viszont ma lett egy negatív tesztem :( tuti nincs baba, érzem! Nálad mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Szerinted? A sógorom. Aki általában nem várja ezen az oldalon, az babát szeretne, és nem várja a menstruációt.
28-ra nem vártam de 27.-én megjött.. :( :(

Ma tudtam meg, hogy cukorbeteg a kutyám. Nagyon el vagyok keseredve. Hogyan valósítható meg a napközbeni etetés, ha mindannyian dolgozunk? Szeretnék a témakörben gyakorlati, tapasztalatokon alapuló tanácsokat kapni.

Legjobb válasz: van egy olyan etetõ, beleteszed a kaját a kis rekeszeibe, és be lehet idõzíteni, hogy mikor forduljon. pár éve láttam egy újságban, nyaralóknak ajánlották. ha utánakérdezel es fressnapf-ban, biztos tudnak segíteni

van egy olyan etetõ, beleteszed a kaját a kis rekeszeibe, és be lehet idõzíteni, hogy mikor forduljon. pár éve láttam egy újságban, nyaralóknak ajánlották. ha utánakérdezel es fressnapf-ban, biztos tudnak segíteni
Nekem cukorbeteg volt a kutyám, de hosszan tartó inzulint kapott amit reggel és este kellett beadni és igy csak akkor evett.De azt tudom, hogy ha napközben is eszik akkor akkor is kell kapnia inzulint.....ezt az orvossal érdemes lenne átbeszélned. Irnál egy kicsit bõvebben mit mondott az orvos.

Nagyon el vagyok keseredve, mi lehet az oka? Mára vagyok kiírva kicsi a babám súlya és a legtöbb méret 33 hetesnek felel meg:- ( Történt már ilyen valakivel, mi volt?

Legjobb válasz: Az én babómat a kiírt napon 36 hetesnek látta a gép. 9 nappal késõb született,makkegészségesen,3140 grammal és 55 centisen. 9 hónapos kicsi fiú anyukája

Az én babómat a kiírt napon 36 hetesnek látta a gép. 9 nappal késõb született, makkegészségesen, 3140 grammal és 55 centisen. 9 hónapos kicsi fiú anyukája
20.05 -ös voltam
könnyü szülést és várom majd a vissza jelzésedet kiváncsi vagyok én is :)
Szia! Az én kicsim 2590g-al született a 41. héten. Nagyobb babára számítottunk, mert már a 37. héten is 3kg körülinek mondták az ultrahangon. Amikor három naposan hazajöttünk 2410gr volt. Nagyon pici volt, de makk egészséges, mozgékony és életrevaló. A doki csak annyit mondott, sebaj majd megnõ idekint. Igaza lett, szépen behozta ezt a kis súlybeli lemaradást. Ne legyél elkeseredve, egy édes icipici manókád lesz hamarosan, akibõl igazi kis kópé lesz egykettõre! Minden jót kívánok!
Engem is halálra rémítettek ezzel, még be is fektettek a kórházba! Aztán megszületett a kislányom 2980 grammal és 53 centivel, császár miatt 9/10-es Apgarral! Gyönyörû, egészséges, és vidám baba, most 5, 5 hónapos. Nem írom, h ne idegeskedj, mert tudom, h milyen érzés ez! Én átbömböltem pár napot a kórházban emiatt! Azért próbálj megnyugodni, és gondolj arra, h az UH millió esetben téved(t már)! Majd írd meg, h mizu! Biztos nincs semmi baj! Könnyû szülést, jó egészséget!
ne aggodj nekem szülés elött egy hétel azt mondta két orvos is hogy nagyon kicsi a baba 2000dkg-ra monták én is tiszta ideg voltam hogy mi lesz mert mi is sokáig vártunk rá aztán a kiirt nap után három napra meginditoták a szülést mert zavaros volt a magzatviz és egy hatalmas fiam lett 3660dkg-val és 54cm-rel születet meg remélem neked is kellemes meglepetés lesz lehet nálad is elnéztek valamit :)
Valószínû hogy kicsit késõbb fogant mint ahogy a szülés dátumát számolják. Ha minden vizsgálat azt mutatja hogy egészséges akkor ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj, és még a szülésed is könnyebb lesz ha nem túl nagy a baba :) Amúgy meg nem mindíg mutatnak pontos eredményt az ultrahangos súly becslések
Késõbb na!:) Nem lesz semmi baj, ne aggódj! Dokid mit mondott? Elsõ voltam.
Szia. Tudom, hogy kórházban vagytok, de érdekel mi van Veletek. Ha netközelbe kerülsz kérlek írj, hogyan alakult a sorsotok! Egy aggódó válaszoló!
sziasztok nagyon drukkolok nektek hogy sikerüljön a mütét és erös egészséges legyen a babátok sok eröt és kitartást. kivánok és én is kiváncsi lennék hogyan alakulnak a dolgok mostanában veletek?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok végre itthon, kicsit gürcös és nehézkes, de itthon vagyunk egyenlõre és ez a lényeg. A botelló ér mûtéttel még várnak, a kromoszóma rendellenesség okát még mindíg nem tudják ill. azt sem, hogy melyik kromoszómánál/kromoszómáknál lehet a baj, most ezt várjuk a férjemtõl és tõlem is vért fognak venni azt mondják kell bár az okát nem igazán értem. Nagyon köszönöm a válaszaitok és az aggódásotokat, így látom, hogy vannak még jó emberek!
örülök hogy egy kicsit jobban vagytok , és meggyogyul a kicsitek nemsoká kitartást és sok türelmet kivánok irj ha van ujab fejlemény egy két gyerekes aggodo anyuka
A kérdező hozzászólása: Sziasztok június 12.-én ott tartunk, hogy még mindíg nem tudunk semmit rendellenesség téren. A baba ahogy hízik úgy nem látszik rajta semmi eltérõ, a férjem kiköpött ugyanilyen volt picinek! Viszont hétfõn megyünk pestre a kardiológiai intézetbe, mert sajnos meg kell csinálni a katéteres beavatkozást, mert a tüdõ felõli ért nagyon meg van vastagodva. Ha a Haller utca közelében tudna valaki valami olcsó szálláshelyet és megírná azt nagyon megköszönném!!
Szia. Örülök, hogy azért jobban vagytok, drukkolunk nagyon a mûtét miatt. Ha megtudtok valamit írd meg ha gondolod! Elképesztõ azért, hogy ennyire ne tudják az orvosok, hogy mi van. És hogy terhesség alatt sem láttak semmit, csak hogy kisebb a súlya, mint kellene. Azért hízik rendesen? Szoptatni tudod? Sajnos nem vagyok ismerõs a Haller u. környékén, hátha valaki majd tud segíteni ebben. Minden jót Nektek, veletek vagyunk! 14 hós kislány anyukája.
Sziasztok, hogy vagytok??????
Nagyon szoritok nektek, boldog ünnepeket kivánok!Én most vagyok 35 hetes, és engem is ilyesztgetnek , hogy kicsi a súlya a babámnak..Vigyázzatok magatokra, sok erõt nektek.
A kérdező hozzászólása: Szia Most látom csak milyen régi írás. Azóta annyit tudunk, hogy részleges 22-es triszómiája van, de hogy ez mivel fog járni ember nincsen aki megmondaná. Szépen fejlõdik korafejlesztésre fogunk járni. Amilyen állapotban volt, ahhoz képest tökéletesen jól van a babánk, imádjuk õt!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, ma újra hazajöttünk ruhákért, sajnos nincsen internet ahol lakunk, nem is lenne már rá energiánk. A kromoszóma rendellenesség okát még mindíg nem tudjuk! Az ér, ami születéskor el kell záródjon a születéskor a tüdõ és a szíve között gyógyszer hatására szûkült, de nem záródott. Egyenlõre erõsödnünk kell, már cumisüvegbõl eszünk, nekünk ez nagy elõrelépés, és után irány B.pest, ha már elég erõsek leszünk a mûtéthez! Köszönöm, hogy gondoltok ránk. Vigyázzatok magatokra!
Szia! Veletek vagyunk gondolatban! Szorítunk, hogy minden jóra forduljon!
Ó szegénykéim! És ezt hogyhogy nem vették észre, hogy kromoszóma rendellenesség van???? Minden jót Nektek, nagyon szurkolok (nagyon ledöbbentem, ilyenre nem is számítottam)..... Utolsó válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Õ nagyon rendes bíztat, hogy ne aggódjak nem lesz semmi gond, de én már teljesen kétségbe vagyok esve. A súlya is csak kb. 2200 gramm körül lehet, éveket vártunk erre a babára rettegek, hogy valami baja lesz:-(
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, hogy nálatok ilyen jól végzõdtek a dolgok és én már csak imádkozni tudok, hogy minden rendben legyen. Nem vagyok egy nagy keresztény, de azt hiszem most minden jól jön. Péntek reggel kiderül, hogy mi lesz, majd megírom nektek. Mégegyszer nagyon köszönöm!
Ne aggodj a férjem is 2, 20kg volt mikor megszuletett, van ilyen ( Most meg akkora mint az ajto :D )
A férjem is 2, 20kg volt mikor megszuletett, van ilyen ne idegeskedj ( Most meg akkora mint az ajto :D )
Szia! Egy napon szültem egy anyukával, akinek 2200 grammos, 48 centis kisfia szültett a kiírt napon. Teljesen egészséges volt, csak picurka. Anyukája annyit aggódott érte, hogy elment a teje. Nyugi, majd idekinnt megnõl az a babó.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat, nem volt valami jó éjszakám, még a mai napot kell valahogy átvészelnem és holnap reggel már remélem kicsit megnyugtatnak az orvosok. Az én picim azért ügyesen bejelentkezik elég sokszor, hogy "hééjj nyugi mami megvagyok" rúg egy nagyot, mert kicsi, de nagyon erõs legalábbis a sarka és a könyöke:-)
Ne aggódj, én túlhordtam 10 napot, te is simán túlhordhatod.Reggel szóltam a dokinak, hogy nem nézhetnénk-e meg, hogy mekkora a babó és hogy minden rendben van-e mert másnap indítani szerette volna.Akkor becsülte 3700g körülire.Éjjel megindult a víz, másnap de. meglett a lányom, 4 kg-val.Ennyire lehet pontatlan az uh.Mindenképp ird meg, hogy mit mondott és ha megszülél azt is légyszi.
Hát kaptál válaszokat rendesen, így én már csak bíztatni tudlak, majd írd meg, mi újság! És ne aggódj! 11 hós kislány anyukája, Aki 2830 grammal született.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok lányok kértétek írjam meg mi lett az eredmény. A babám megszületett kromoszóma rendellenességgel, és felléptek keringési zavarok 50%-os életbenmaradási esélyünk van. Koraszülött osztályon vagyunk csak most hazajöttünk összepakolni a ruhánkat, hogy vele legyünk.
A kérdező hozzászólása: Én azt tudom ajánlani, hogy keress egy nagyon jó ultrahangos orvost és õ nézzen meg, mi ezt nem tudtuk amikor terhes voltam azt hittük, hogy minden uh-s egyformán nézi meg a babát, de õk is be vannak kategorizálva. Bár engem ilyen is nézett, de õ sem vett észre semmit:-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!