Találatok a következő kifejezésre: Nagyon csúnya kiütéses és (4 db)

Nagyon nagy butaság lenne hidrogén-peroxddal áttörölni a babócám arcát? Nagyon csúny kiütéses/pattanásos. Félek hogy elkaparja és megmarad a helye. Hogy kezeljem?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? Egyébként meg felesleges, megteszi a tiszta víz is. Ha netán hámhiányos a peroxiddal még jobban felmarathatod. Akkor tényleg meg fog látszani

Mennyi idõs a babád? Egyébként meg felesleges, megteszi a tiszta víz is. Ha netán hámhiányos a peroxiddal még jobban felmarathatod. Akkor tényleg meg fog látszani
Vagy a melegtõl vagy ha szopik a tejtõl lett kiütéses.Ha pattanásra hasonlító pöttyei vannak az a tejtõl lehet.Csak tiszta vizzel vagy mosdókrémes vizzel mosd át és hidratáld.Nekünk a tejpöttyre ez volt a jó. A melegtõl inkább a ruhával fedett helyen és a hajlatokban lesz pöttyös, arra pedig a hintõpor vált be.
Szerintem is a tejtõl van. Bekenheted vékonyan Sudocremmel, vagy ha már sárga pötty is van a közepén, akkor a köldökcsonk-ápolásra kapott szaliciles alkohollal kezeld. Ezt óvatosan csináld, legjobb fülpiszkálóra cseppenteni, és azzal csak a pöttyöt megérinteni. Nálunk bevált. Egyébként el fog tûnni magától, ne aggódj.
Ha nem kened, akkor is el fog múlni, ne aggódj. Az én babámnál is volt (és minden ismerõsöménél). Tejkiütésnek is mondják, és teljesen normális dolog. :)
Szia! Ez nálunk is így volt, vagy 2 hétig is eltartott... Tele volt a pici arca, nyaka, mellkasa pöttyökkel, a púder nem segített. A doki azt mondta semmi gond, a melegtõl lehet és/vagy a tejtõl. Felírt valami krémet, hogy attól majd elhalványul. Mivel a babámat nem zavarta úgy döntöttem várok kicsit, nem veszem meg azonnal a krémet. Jól tettem, néhány nap múlva teljesen letisztult az arca, magától... Szerintem, ha nem viszket neki, nincs semmi baj, felesleges kezelni.
A kérdező hozzászólása: 5 hetesek vagyunk. holnap elviszem a gyerekorvoshoz, hogy nézze meg az arcocskáját. Két napja nagyon csúnya, most már az álla is meg a nyaka is. Mennyi idõ után múlik ez el?
A kérdező hozzászólása: Nemnagyon tudom bekenni semmivel, mert folyton mocog, pickálja kezével az arcát és utánna aszájába veszi. Ezért nem kenegetem, pedig kaptunk rá kenõcsöt.
A kérdező hozzászólása: Ettem a napokba tejföl/tejszínes ételeket, lehet hogy attól ilyen pöttyös? Anyatejesek vafyunk, de pótolni is kell, így tápszert is kap.

Az arcom pár hónapja nagyon csúnya kiütéses. Nem tudom miért, de eszembe jutott h a szemüvegemben van fém, én pedig fémérzékeny vagyok. Lehet ettől? És ha igen, mennyi idő kell hogy elmúljon? Egy napja nem hordom a szemüveget, de még nincs változás.

Legjobb válasz: És mióta van ez a szemüveged? És ha fémérzékeny vagy és tudtad, akkor miért van fémbetétes szemüveged? Én is érzékeny vagyok, és teljesen mûanyag a szemüvegem minden porcikája (két fémcsavar van a szárában, de nem ér hozzám, ill le van burkolva). Amúgy hosszabb idõ kell, hogy elmúljon, ha hónapok óta nyúzod magad vele, akkor nem egy nap alatt fog elmúlni... Ez irritációt okoz a szervezetben, a kiütés méreganyag felgyülemlése miatt van, amit a fém kivált a szervezetedbõl... Ez akár hetek kérdése is lehet, hogy teljesen elmúljon. Csináltass egy mûanyag szemcsit, lehet kérni külön érzékenyeknek, leburkolják a fém alkatrészeket...

És mióta van ez a szemüveged? És ha fémérzékeny vagy és tudtad, akkor miért van fémbetétes szemüveged? Én is érzékeny vagyok, és teljesen mûanyag a szemüvegem minden porcikája (két fémcsavar van a szárában, de nem ér hozzám, ill le van burkolva). Amúgy hosszabb idõ kell, hogy elmúljon, ha hónapok óta nyúzod magad vele, akkor nem egy nap alatt fog elmúlni... Ez irritációt okoz a szervezetben, a kiütés méreganyag felgyülemlése miatt van, amit a fém kivált a szervezetedbõl... Ez akár hetek kérdése is lehet, hogy teljesen elmúljon. Csináltass egy mûanyag szemcsit, lehet kérni külön érzékenyeknek, leburkolják a fém alkatrészeket...
A kérdező hozzászólása: A szemüveg 2 éve van meg, a kiütések kb fél éve. Mindkét szárán egy pár centis fémdarab van, ott ahol be kell hajtani a szárát. Nem ér a bõrömhöz, ezért nem foglalkoztam vele eddig. De elég közel van hozzá, és mivel a testemen máshol nincs kiütés, erre gondoltam.. Valahol azt olvastam hogy nem muszáj hozzáérnie a bõrhöz, elég ha tartósan közel van hozzá.. ez igaz lehet?
A kérdező hozzászólása: Eltelt három nem. A kiütéseim néha szinte teljesen elmúlnak, néha hirtelen erõsen jelentkeznek. Eddig ha elõjött, állandó volt, most váltakozik. Ez azt jelentheti hogy jó úton járok a szemüveggel, vagy hogy valami más okozhatja õket?
BÖRGYÓGYÁSZ.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ: mivel írtam hogy hónapok óta megvan, természetesen legalább 10szer voltam 3 különbözõ bõrgyógyásznál. nem tudnak semmit, csak adják a szteroidos meg immunszupresszáns krémeket
Szerintem vidd elorvoshoz.Lehet semmi komoly de jobb ha látja.
Szerintem is mutasd meg a dokinak.Ez lehet a melegtol bagy attol h erosebb a tejed...ha a tejed erosebb arra kiirnak valami kis kenocsot amitol 2-3 nap alatt gyonyoruen elmulik.
NEKÜNK IS ÍGY KEZDÕDÖTT ÉS EKCÉMA LETT MEGÁLLAPÍTVA.SÜRGÕSEN VIDD DOKIHOZ, HOGY MEGNÉZZE ÉS TE IS MEGNYUGODJ.


Kisfiam feneke és zacsija környéke nagyon csúnya, piros kiütéses. Szerintem a fogzástól. Mivel kenhetném neki amitől jobb lehet-?

Neogranormonnal kenem, általában beválik, de most....az sem segít.

Legjobb válasz: sudocrem

sudocrem
mi is gyógyszertárit használunk de azért van itthon sudocrem is ha kellene :) tényleg jó a gyógyszertári és nem méregdrága mint némelyik használhatatlan popsikrém :) egyes voltam
Nekünk éppen most volt ugyanez, csak nekem kislányom van és mint utóbb kiderült, a pelenka okozta. A doktornõ a Lukács-féle kék kenõcsöt javasolta (Budapesten az Oktogon üzletházban lévõ patikában vettem, mert kereskedelmi forgalomban nem kapható). A lényeg, hogy nagyon bevált! Csak javasolni tudom Neked is.
Én a Bepanthenre esküszöm, mi azt használjuk az elejétõl kezdve. Gyönyörû a popsija és a zacsija is. :) Bár az ára... 100g-os 2400Ft körül van, de sokáig elég. Nem kell vastagon kenni és jól kenhetõ.
nekünk az Alsol kenõcs vált be. ez nagyon hamar segít, én ilyen esetekben jó vastagon kenem be, reggelre már sokkal szebb szokott lenni a bõre. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/alsol_kenoc..
nekem akkor volt ilyen a kislányomnak mikor gombás kiütése volt. doki irt rá canesten krémet 2-3nap alatt el is múlt neki :) de érdemes lenne elvinni orvoshoz.
nálunk a gyógyszertÁri 600 ft/2db.a dokinénink írja fel :)
Mi is gyogyszertarit hasznalunk teljesen jo, vagy ami meg bevalt a borporaxos kenocs. Kifejezetten pirosodasra van. Mar most az arara nem emlekszem pontosan de max 5-600ft.
A kérdező hozzászólása: Pelenkára én is gondoltam, másmilyet adok alá 2 napja, de ugyanolyan.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül a gyógyszertári?
Kislányomnak mindig a gyógyszertári popsikrémet használtuk ( soha nem volt kiütése, még piros sem colt a popsija), egyszer elfogyott, nem volt receptünk, így vettem egy sudocremet - eleinte úgy tûnt jó, de aztán nagyon csúnyán voros és kiütéses lett ( fog miatt gondolom) , amire a sudocrem semmit sem használt, irattam fel popsikrémet, s az 3-4 nap alatt rendbehozta, azóta csak ezt használjuk megint, kijött sok fogacska, de semmi pirosság.... esetleg próbáljátok ki, ha eddig nem tettétek.
A kérdező hozzászólása: Vettem sima gyógyszertárit, úgy látom hogy javult.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!