Találatok a következő kifejezésre: Nagyon beteg az, ha (38 db)

Ha az öcsém beteg, az miért nagy szám, de ha én, akkor semmi reakció?

Tegnap köhögött kettőt, anya egyből jaj kicsikém, maradj itthon, együnk az orvoshoz, stb. Persze amúgy semmi baja.. Én menjek mindig suliba, nehogy hiányozzak, meg amúgy is. Arcüreggyulladásom van, de mivel belebeszélik a fejembe, hogy "nem vagy te beteg úgysem", nem megyek orvoshoz soha. Ha úgy maradok itthon, hogy anya nem adott rá engedélyt, akkor egész nap hallgatnom kell a bunkóságot meg a sértegetést, hogy mennyit lógok, milyen szánalmas vagyok. Amikor megműtöttek, akkor a 6 nap alatt 2x jöttek be hozzá a kórházba, mert "semmi komoly". Végülis, csak a vastagbelemből vágtak ki 30 centit... Amúgy 2 év korkülönbség van köztem és az öcsém között.

Legjobb válasz: Nálunk azért van ez mert húgom kiskorában mindig nagyon beteg volt,s sokszor életveszélyes helyzetben volt.Fulladás stb. Ezért is féltik õt jobban.Nem kivételezés ez hanem szimpla megszokás,hogy õ rá mindig figyelni kell,fokozottan. Ha nálatok nem ezért van akkor ülj le vele kettesben és beszéljétek meg. Sok szerencsét. Ha beteg vagy irány az orvos,anyukád nélkül is elmehetsz.

Nálunk azért van ez mert húgom kiskorában mindig nagyon beteg volt, s sokszor életveszélyes helyzetben volt.Fulladás stb. Ezért is féltik õt jobban.Nem kivételezés ez hanem szimpla megszokás, hogy õ rá mindig figyelni kell, fokozottan. Ha nálatok nem ezért van akkor ülj le vele kettesben és beszéljétek meg. Sok szerencsét. Ha beteg vagy irány az orvos, anyukád nélkül is elmehetsz.
Mert õ a teremtés koronája, a fiúgyermek, aki mindennél fontosabb. A lógást pedig tessék befejezni, ápold és lesd az öcséd minden kívánságát, ha beteg, ha nem!
A kérdező hozzászólása: Amúgy anya egész nap panaszkodik, hogy ez fáj, az fáj, jaj, egyszerûen már megõrülök. Egyetlen egy mondata sincs, amibe ne panaszkodna valamirõl!!
attól tartok, õt jobban szereti :D
Beszélj vele és kérdezd meg tõle, tedd fel neki ugyanezt a kérdést.
magadtól is elmehetsz ám orvoshoz, hacsak nem akarsz komplikációkat. Öcséd valamiért kedvenc, ez van.

Az nagyon ciki, ha lány létemre szerelmes vagyok ebbe a lányba? Ez nagyon beteg?

http://www.youtube.com/watch?v=BoGqqP7tNa8 Teljesen belezúgtam!! Istenem.... !! És lány vagyok, ráadásul idősebb mint ő de megborzongok tőle és imádom!! Imádom! Ahogy kinéz, ahogy énekel, ahogy sugárzik. Nem-tudok-betelni-vele. Napi szinten meghallgatok pár dalt tőle. Belezúgtam. Ez nagyon beteg?

Legjobb válasz: Elég beteg.

Elég beteg.
A kérdező hozzászólása: Eddig úgy néz ki, senki nem érti mirõl beszélek, nem igaz?
Az is lehet, csak nagyon kicsi a valószínûsége.
A kérdező hozzászólása: Vagy csak ti egyszerûen nem rendelkeztek olyan színes, erõs érzelemvilággal mint én.
Szerintem ez a kérdés fake.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy nem szerelmes vagyok, csak úgy érzem!
jajj.. de hát ez egy csúnyácska manószerû kislány :S
búza vagy.
Ha szerelmes vagy egy lányba, akkor leszbikus vagy, fogd fel.
sp? fluor? :D
A kérdező hozzászólása: Nem akarom megszexuálni fogjátok már fel!! Csak megdobbantja a szívemet!
Akkor pedofil esetleg?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok lezbi.
Nem csak leszbi vagy
Sajnos így van.

Ha egy 14 hónapos velünk alszik két három napig mert nagyon beteg és csak úgy nyugszik meg, akkor szerintetek beszokhat az ágyunkba?

volt már valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: ez gyerekfüggõ. az unokahúgom amikor beteg volt 1 évesen, ugyanígy a szülõkkel aludt pár napot, aztán kicsit rossz volt 1-2 napig, mikor a saját ágyában kellett aludni újra, de nem szokott át.

ez gyerekfüggõ. az unokahúgom amikor beteg volt 1 évesen, ugyanígy a szülõkkel aludt pár napot, aztán kicsit rossz volt 1-2 napig, mikor a saját ágyában kellett aludni újra, de nem szokott át.
Sógórnõmék fia 1 évesen beteg volt, velük aludt párszor, azóta már a kiságyat kivonták a forgalomból, csak velük hajlandó aludni. Egyik barátnõm ugyanígy betegség miatt a másfél éves gyereket maguk közé vette az ágyba, a gyerek nagyon sokáig sztájkolt hogy velük akar aludni, de kitartóak voltak és sikerült. Gyerekfüggõ.
Én mindig vállaltam a "veszélyt" és még 5 évesen is velem aludt a lázas vagy hányós beteg gyerekem. Pár nap alatt visszaállt a rendszer gyógyulás után.


Szerintem nem beteg. Kinek mi :)
szerintem a legtöbb pasiban meg van ez, hogy valamiért kicsit tetszik nekik, ha egy lány pisil. rám az exeim csomószor rám nyitottak közben :D de nem voltak perverzek vagy ilyesmi :D fura
Húú, ha az én párom mondaná ezt nekem, hogy hallgatta, ahogy pisilek, és szeretné, hogy rácsurgassak... Hmmm, már most teljsen beizgultam! :) 19/N
Nem beteg. csak a hang izgalmassá teszi ezt a kíváncsiságod. Nekem pl a nyáron a lábfejek nézése a mániám. Volt olyan h bámultam a csaj kifestett körmeit nyaltam a számat már. Felnéztem rá szemeztünk úgy nevettem h zavarba jöttünk mind2 en. 18/F
Én faéra mászok ettõl.Bemegyek a mosdóba és Csurog... elöttem sor, de hallom ahogy csurog, csöpög. eg tudok tõle õrülni. egyszer megkérdeztem hogy "ba zdm eg mennyit ittál?"
Én meg a büdös, zokniba izzadt nõi lábakért vagyok oda...Kinek mi
Ismerek olyan lányokat, akik 6-7-8 órákig nem mennek WC-re. Az ilyeneket öröm pisilni hallgatni utána.
A kérdező hozzászólása: Hát én meghallgatnám a te csurgatásod is :)
A kérdező hozzászólása: Nekem az sem lenne baj, ha rám csorgatna :)
A kérdező hozzászólása: hát igen, a "meztelen" lábak szépek tudnak lenni, azt én is nagyon szeretem... csak legyen ápolt... de most újabban ez a pisiléses dolog jobban bejon :D
Egy kicsit

Ha valaki nagyon beteg dolgokra gondol (veszélyesen) de a gondolattól is retteg, viszont eszébe jut, a legdurvább őrültségek, mittudomén megtámadni valakit, de közben nem szeretné. Az őrült, vagy csak sokat gondolkozik?

Játszik a fejében a lehet?ségekkel, és a jók mellett a rosszak is beugranak?

Legjobb válasz: Például múltkor volt osztálykirándulásunk, és eszembe jutott az, hogyha ott mondjuk megölnék valakit, vagy valakiket, stb. De közben nem akartam megölni senkit, és a gondolattól is rettegek, de valahogy mégis eszembejutott és nem tartom normálisnak. Nem érzem magam betegnek, teljesen átlagos 17 éves lány vagyok.

A kérdező hozzászólása: Például múltkor volt osztálykirándulásunk, és eszembe jutott az, hogyha ott mondjuk megölnék valakit, vagy valakiket, stb. De közben nem akartam megölni senkit, és a gondolattól is rettegek, de valahogy mégis eszembejutott és nem tartom normálisnak. Nem érzem magam betegnek, teljesen átlagos 17 éves lány vagyok.
Ha küzdesz a "rossz", "bûnös" fantáziák ellen, azok annál inkább visszatérnek. Ez a "ne gondolj a fehér elefántra" esete. Ha egyszerûen ott van a fejedben, nem tudsz nem gondolni rá :) És nem is kell ellenük küzdeni. A fantáziálás nem bûn. Amíg nem akarod megtenni, nézd a jó, a humoros oldalát. Ha tudsz nevetni a durva dolgokon is, sokak számára lehetsz szórakoztató társaság :) Ne félj magadtól és a gondolataidtól. Bízz magadban :)
Te jóóó ééég!!! Pont ugyanezeket érzem én is... Teljesen... még az elordítós rész is stimmel. Ez tényleg az õrület jele? Én próbáltam utánanézni, de sehol nem találtam semmit, nem írnak ilyenrõl...
A kérdező hozzászólása: nem, de egy fórumon olvastam, hogy elég gyakori probléma, ráadásul egy statisztika szerint a 18 év köri fiatalok harmada (!!!!!!) járt már pszichiáternél komoly lelki problémákkal. Fogyasztói társadalom: csóró magyarország. Ez szüli az ellentéteket, emésztik egymást az emberek.
Tényleg gyakori probléma?:O Ez picit megnyugtat... Azt hittem, hogy teljesen egyedül vagyok ezzel, és kezdek megbolondulni. Vannak barátaim, akikben megbízom, de ezt a problémát nem merem velük megbeszélni, mert tatok tõle, h aztán hülyének néznének, vagy félnének tõlem...:( Szakemberhez menni is félek, mert nem tudnám elviselni, h gyógyszert akarjanak szedetni velem, vagy elmegyógyba dugni vagy ilyesmi...:S lehet, hogy butaság, hogy ettõl félek, de nem tudom...
A kérdező hozzászólása: ezt én sem merem megosztani senkivel
Lehet, hogy tényleg sokaknak van ez a problémájuk... csak õk sem osztják meg...:)
A kérdező hozzászólása: :D:D pedig te sajnos az vagy
Szerintem csak sok dolgot nem rendezett el magában. Vagy sok dolgot nyom el magában, akár azért, emrt rá van erõltetve, eselteg ez nem is tudatosult benne... De tényleg az elsõ gondolatom nekem is az volt, hogy ez fura.
A kérdező hozzászólása: sokat ne gondolj rá, szerintem fogd fel úgy, hogy ez mindenkiben benne van. nemtom olyan szokott lenni, hogy mondjuk tök simán kedvesen beszélgetek valakivel, és akkor mi lenne ha beleverném a fejét a falba. de nem haragszok rá meg semmi, és meg is ilyedek, de a gondolattól, mert nem tenném meg. Én úgy gondolom, hogy ez köbö olyan szintû mint amikor eljátsszol a gondolattal, hogy lesmárolnál valakit, vagy beugranál a metró elé, vagy épp mittudomén. a tetlegességtõl viszont nagyon messze vagy. mostanában olyan érzésem is van néha, hogy nagy csendben amikor mindenki figyel elordítanám magam, de közben nem. szerintem ez az õrület jele, de ha leszarom, és lekötöm magam más dolgokkal, nem lesz vele semmi bajom.
Elõzõ vagyok, úgy döntöttem, hogy írok bõvebben is. Nekem ez nem olyan, mint amikor valaki szemét, és akkor eljátszadozom a gondolattal, hogy hogy lehetne kinyírni (és ahogy levettem, a kérdezõnek sem). Egyszer csak megszületett egy ilyen gondolat, és aztán nagyon megijedtem magamtól, és belehajszoltam magam kegyetlenül, szóval ha valakivel beszélek, már lassan mindig beugrik, hogy ugye nem bolondulok meg, és ölöm meg vagy valami...:S (nagyon hipochoner vagyok sajna) Ilyenkor próbálom gyorsan elterelni a gondolataim valami másra. De pár hónapja sajnos minden nap eszembe jut, és saját magamban gerjesztem a dolgot.:( Ugye én sem fogok bekattanni, és tenni vmi szörnyû dolgot...?:(
A kérdező hozzászólása: Konkrétan az érdekelne, hogy ilyen hibás gondolatok mindenkiben születnek néha? Vagy ez, hogy félelmetesnek gondolom, hogy valakit akit mondjuk szeretek bántanék, viszont eszembejut, ez tényleg valami probléma elõjele?
Fordulj dolihoz amúgy 17 évesen a hormonok erõsen müködnek, és mindenki szívesen megölé a nagyszájú csajszit, a keménygyerket, a srtébert mert idegesiti vagy csak rossz napja van.
Én ennyi idõsen arról fantáziáltam, hogy hogyan kínoznám meg azt a tanárt, aki éppen nagyon megszívatott, megalázott... Szerintem ilyen gondolatok mindenkiben születnek, de maradjanak is csak gondolati szinten!
bennem is születnek ilyen gondolatok, de én orvosilagt õrült vagyok.
utolsó vok. am ha nagyon zavar és aggasztónak tartod, akk menj el pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
már bennem is volt gondolat hogy megölök valakit szerintem már mindenki fejében megfordult ez az a baj ha meg is teszed
Nyugi szerintem ez természetes. Kérdezd meg a fõiskolásokat/egyetemistákat, hogy félévente, hány tanárt hentelnének szét :D
Én is ugyanezzel a problémával küzdök!!!
Ja amúgy, hogy ne legyen már ennyire of, szerintem normális iylen korban, de talán amúgy is az ilyesmi. Nyugi. :)

Beteg gyereket kivinnétek sétálni? Torokgyulladása van, láza volt az éjszaka, most már nincsen. Csak azért kérdezem mert apa kivinné, én meg nem - 39, 5 volt a láza. És hogyan oldjátok meg, ha a nagy beteg és a kicsi ne kapja el?

Elkülönitettem ?ket, de mindkett?vel én foglalkozom.

Legjobb válasz: nekem védõnõ mondta, hogy még lázasan is kivihetem megfelelõ öltözetben. még nem volt lázas, nemtudom kivinném-e 9hós kisfiú anyukája

nekem védõnõ mondta, hogy még lázasan is kivihetem megfelelõ öltözetben. még nem volt lázas, nemtudom kivinném-e 9hós kisfiú anyukája
Szia! Csak a kérdés elsõ felére tudok válaszolni: én nem vinném ki, amikor a kislányom beteg volt az orvosunk javaslatára vártam 2 teljesen lázmentes napot és csak utána vittem ki, hiába szép az idõ. Mihamarabbi gyógyulást! 7 hós kislány anyukája
Ilyen lázzal szerintem ne vidd ki.Gondolj bele, ha te beteg vagy akkor neked sem jó mászkálni.1-2 napot várj vele. Ha a nagyom beteg akkor én folyamatosan nyitva tartom az ablakot, ajtót, és nem engedem a kicsi közelébe.Persze mindenkinek rossz, de inkább minthogy beteg legyen a manó.
En sem vinnem ki, inkabb folyamatos szelloztetes es pihenes. A tesonak az immunrendszeren mulik, sok gyumolcs, zoldseg es folyadek.
Szia, azén babám még lázas ugyan nem volt, de náthás igen.3 hónaposan, decemberben. Továbbra is mindennap sétáltunk, csak jobban beöltöztettem. Kell a friss levegõ. De ha te akkor vagy nyugodt, ha csak szellõztetsz, tedd azt! Végülis akkor is hozzájut a friss levegõhöz.

Ez nagyon beteg lesz. Mi lenne ha egy tűt szúrnék az oldalamba (zsírba) és így elkezdeném szívni? :D

Nem fogom megcsinálni, csak álmatlan éjszakáimon ezen gondolkodok :D:D Nem tudom elképzelni, hogy mi lenne, mert a zsírszövet nem hiszem, hogy kijönne, de ott ér sincs, ahonnan vér jöhetne, és belső szerveim sem amit bánthatna. Konkrétan itt medence csont oldalánál gondolom. :D:D

Legjobb válasz: Igen, az nagyon eteg,menj el helyette futni. Egyébként zsír nem jönne,hajszálér pedig ott is van ,ahonnan vér jöhet

Igen, az nagyon eteg, menj el helyette futni. Egyébként zsír nem jönne, hajszálér pedig ott is van , ahonnan vér jöhet
Ok, kicsit fura vagy... :) Nos, mivel a bõrödbe szúrod vérezni fog, mert a bõraljában már vannak erek, amik a tápanyagot szállítják a bõrödbe, mellesleg a zsírt kiszívni?? Nos csinálhatod de ahhoz nagyobb csõ kéne, és ha szarul csinálod vérfertõzést is kaphatsz, ami meg enyhén halálos, ha nem kezelik. Az sem biztos hogy ki bírnád szívni, mert lehet nem bírnád magadban a tût, és a fájdalmat.
A kérdező hozzászólása: igen, erre gondoltam, de úgysem csinálom meg, csak már tényleg foglalkoztat :D:D
Ha altatásban vagy, nem érzel semmit. Tehát elõször altasd el magad, aztán kezdheted szívni a zsírt :D
nyugodtan. max lefogysz a sok erõfeszítéstõl.
Ne is gondolkodj rajta!

Indantilis vagyok. Pelenka kedvelõ, de nekem ez nem jelent szexuális örömet. Ha anyukám mikor nagyon beteg vok, influenzás, akkor ha rámadja a pelenkát, mert tudja rólam, akkor az szexualitásnak minõsül?

szóval mert eléggé beteg voltam tegnap még, és magas volt a lázam, csak a pelenkámat akartam, és pihenést. anyukám tudja rólam hogy ilyen vagyok már kicsikorom óta, és kicsiként sokszor pelenkázott is, de 12 éves korom után már nem. most 17 vagyok. ez mennyire gázos szitu? ha most tudta a szemembõl mire vágyok, és rámadta?

Legjobb válasz: Elmeorvos látott már?

Elmeorvos látott már?
A 2. válaszoló is felajánlotta, hogy beszél veled errõl. Anyukád generálta, és tartja fenn ezt az állapotot azáltal, hogy támogatja. Gondolj bele, ha a szüleid elõtt is titokban kéne tartanod, félelemben élnél, hogy nem értik meg, akkor nyûg lenne az egész, és akkor változtatni szeretnél. Nem vagyok agyturkász, de anyukád nagyon nem akarja, hogy felnõtté válj, élvezi, hogy mindig az õ pici fia, kisbabája leszel. Itt a gond. Jó éjt, és minden jót neked!
Aki tudja mi a pedofília, az nem fog annak hinni. Írd be az itteni keresõbe azt hogy pelenka fétis, és kapásból lesz pár ide vonatkozó probléma, írj a kérdezõknek, máris nem érzed magad egyedül a problémáddal. Remélem kapsz választ mielõbb.
A kérdező hozzászólása: am anyukám is eléggé hozzájátszik mivel tavaj pl varrt nekem szülinapomra egy baromi jó ilyen kezeslábas cuccot de tényleg szuper cuki volt majdnem kiugrottam abõrömbõl de most belegondolva, lehet õ sem akarja hogy ez változzon, mert hogy neki pl lehet tetszik hogy kicsivagyok.
A kérdező hozzászólása: :S jah vagy attól félek hogy pedofilnak hisznek pedig tökre nem vagyok az:( nehéz nagyon, de szeretek ilyen lenni. de tényleg. csak annyira kemény:(
Nem ismerek hasonlót, de itt olvastam régebben egy kérdést, aki pelenka fetisesként megoldást keresett a problémájára, nem tudom belinkelni, próbálj az itteni keresõben tájékozódni. Már nem emlékszem milyen válaszokat kapott. Még nagyon fiatal vagy, sok minden fog változni a gondolkodásodban, de a gyerekvállalás még messze van, erre most ne parázz rá, ne is agyalj ilyenen. Nehéz neked, én megértem, csak most már kezdelek félteni, hogy valaki rajtakap amikor pelenkát viselsz, és csúnyán megaláz, sajna ilyenre is van esély.
A kérdező hozzászólása: te ismersz más ilyen embereket? figyu ha anyum nem pelenkáz, akkor ellopom a pelenkát és mgam csinálom xD azon gondolkodok mi lenne ha lenne gyerekem, akkor mi lenne vajon? feltudnék nõni? :S
Elég jó hozzáállás, tehát elfogadtad így magad, ez jó, sokan nem tudnák. Anyukádnak nem kellett volna eleget tennie 12 éves korodig ezeknek a pelenkázásoknak, akkor talán most nem itt tartasz, de kár ezen utólag agyalni, ha nem akarsz változni, és jó így neked, akkor legyen. Nehéz lesz magadhoz illõ társat, barátokat találni, de nem lehetetlen, úgyhogy kitartás!
A kérdező hozzászólása: õõõ nem élem meg ezt rossz dologként. szal csak az bántott hogy anyukám, mert úgy éreztem beteg elmebeteg vagyok hogy az anyám ezt megtette velem, de amúgy ez egy része annak aki vagyok, és enélkül nem lennék az aki.:D
Biztos vannak itthon is emberek ilyen problémával, csak nálunk a túlzott elõítéletek miatt nem merik annyira nyilvánosságra hozni, míg külföldön nyitottabbak a másságra. Keresgélj szorgalmasan:) Megoldásként szóba jöhet egy pszichológus is, aki egyrészt javíthat a helyzeteden (õ csak akkor segíthet, ha te magad is változtatni szeretnél, ha nem, akkor hagyjuk:-), vagy tanácsot. Esetleg a pszichológus ismerhet több pelenka kedvelõt, akikkel összehozhat egyfajta önsegítõ csoportot nektek. Bocs, de továbbra is az a véleményem, hogy szakembernek ki kéne deríteni, miért lettél ilyen, és a kiváltó okon kéne dolgozni, így még normális is lehetsz. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: waaaaah . köööfi –pirul-. (: csak félek sosem találok ilyen lányt vagy fiút, akinek ez megfelel. mert vannak külföldön páran de még sosem láttam magyar lapot :(
Aranyos:) Szóval túlzott igényed van a törõdésre, és ebbõl fakadhat az egész. Remélem majd sikerül ezt korrigálnod valahogy. Egyszer azonban mindenkinek fel kell nõni, van akinek ez lassabban megy, sok sikert!
A kérdező hozzászólása: nem szokott pelenkázni, csak most a betegségemre tekintettel tette meg. már kb 80% on vagyok :) szal hamar jólleszek már. tudom hogy gáznak tünhet, és tudom hogy más lehet nem fog ebben partner lenni. amúgy nem is érdekelnek a lányok se a fiúk, én azt szeretném ha egy kedves lány vagy fiú little boy a lehet nék ^.^
Fura szitu, de nem közveszélyes agybaj. Mindenesetre nem ártana kideríteni, hogy miért vannak ilyen jellegû vágyaid, és hogy anyukád miért partner ebben, ahelyett, hogy normális irányba próbálná téríteni az életed. Késõbbiek során (pl. komolyabb párkapcsolat) még sok gondod, lelki sérülésed lehet ebbõl, ezért kéne változtatni mielõbb, mert nem valószínû, hogy találsz olyan párt, aki majd ugyanilyen készségesen pelenkázgat téged, mint anyud. (Amúgy nem szexuálisnak tûnik ez a dolog, hanem ahogy írtad szimplán infantilisnek, de akkor is gáz, bocs ha nyers voltam).
Hát... mindenesetre elég fura.
nos arra gondolsz, h szexuális cselekménynek minõsül-e az, h rádadja a pelenkát 17évsen? hááát.. talán :) Fura egy fétised van, meg kell hagyni.. de amúgy abba is végzed a dolgod? (még nem beszéltem hasonló emberrel mint te) ha akarod mehet privátban is :)
Ha ez segít, regisztrálj az abdl.hu-ra, ott sok magyar pelenkakedvelõ fiúval, lánnyal oszthatod meg a gondolataidat, élményeidet!

Mi tévõ legyek, ha a súlyos beteg testvérem /utolsó stádium/gyakran látogatom vagy ne akarjak nagyon belelátni az elmúlásába?

Veszítettem már el testvért,úgy hogy szinte napi kapcsolatban voltam,de még ma sem hevertem ki.A jelen esetben nem egy városban élünk,de még korházban volt hetente látogattuk, telefonon hívtam. Mindig nagyon megviselt,amikor láttam mennyire rossz állapotban van. Most,amikor az orvos azt mondja,hogy sajnos már nagyon elõrehaladott az állapota,kell-e vagy szabad-e nekem látni,hogy hogyan múlik el az élete? Õszinte tanácsokat várok!

Legjobb válasz: Szerintem ebben a helyzetben nem te számítasz hanem õ. Neki meg igenis jó ha a családja veszi körül.

Szerintem ebben a helyzetben nem te számítasz hanem õ. Neki meg igenis jó ha a családja veszi körül.
Szia! Ha o nincs ellenere akkor legy mellette. En meg nem hiszem, hogy nem akarja a csaladjat latni. Ne te legy a fontos hanem o. Ahogy mas is mondta, ha nem latogatod lehet kesobb buntudatod lesz, hogy nem voltal mellette az utoslo napjaiban. Barmilyen nehez legyen a latvany mutasd meg, hogy jo testver vagy es mellette allsz a vegsokig. Nekem apukam komaba esett mikor en 8 eves voltam. Mikor meghallttam, hogy az intenziv osztalyon kuzd az eleteert, keves esellyel, hogy eletbe marad azonnal mentem anyummal a korhazba. Minden nap latogattam, nem volt szep latvany az biztos es nem is gyermeknek valo dolog. Nagyon szeretem ot, es tudtam akkor, hogy ha eletben marad ha nem en nem mulasztok el egy arva napot sem, hogy megegyszer lathassam. Gyermekkent igy gondolkodtam es most 25 evesen is ugyanezt tennem, barkirol legyen szo. Ugy gondolom mindket fel szamara ugyanugy fontos ez. Kivanom, hogy legyen nagyon nagyon sok erod, erotok feldolgozni mindezt. Sajnalom
Az egyik nagyon közeli hozzátartozómat holnap fogják mûteni. Hosszú és nehéz mûtét lesz és semmi garancia nincs arra, hogy sikerül is, de neki ez az egy esélye van az életbemaradásra. Néhány napja került be a kórházba, nálam természetes, hogy minden nap meglátogattam, ahogy ma is. Tudom, hogy nehéz, de szerintem ne hanyagold el a testvéredet, inkább örülj, hogy még van lehetõséged beszélni és találkozni vele. Én ma úgy jöttem ki este a kórházból, hogy lehet most láttam utoljára élve õt. Ez pokolian fáj, de hidd el az jobban fog, ha majd nem lesz már és rájössz, hogy elhalasztottad a lehetõséget, hogy még egyszer utoljára lásd, megöleld, megsimogasd.
Ilyenkor kellene maximális támaszt nyújtani, azzal hogy mellete vagy, amikor csak tudod, hetente 1xer az is valami, inkább mint hogy homokba dugd a fejed, és késõbb a bûntudat õröljön fel....ne légy már gyáva barbibaba.
Miért ne lenne "szabad" látni az elmúlását neked? Igen, Nehéz, gyötrõ dolog átélni egy közeli hozzátartozó szenvedését. De ilyenkor nem a magad érzéseire kell figyelned, hanem testvéri kötelességed neki segíteni, bármily nehéz is ez a számodra.
Ha õ szeretné, hogy ne látogassátok, akkor ne tegyétek. HA látni akar benneteket, menjetek. Itt most nem számít, te mit akarsz, csak az õ érdeke a fontos.
Szerintem látogasd mert ha már végsõbe van legyen az az érzése h törõdnek vele és szeretik és nincs egyedül "hátralévõ idejében" :( és ezen belül nagyon sajnálom hogy ez történik még ha nem is ismerlek , eléggé szívenütnek ezek a dolgok
Az lenne jó, ha Õ akar veled beszélgetni, akkor vele tudnál lenni.
Szerintem ha nem látogatod, akkor utána fog gyötörni a bûntudat, hogy lehet testvéred utolsó napjaiban nem voltál ott vele, nem fogtad a kezét, nem támogattad, hanem magára hagytad.
Látszik hogy te csak kútfõbõl osztod az észt.majd ha te is ilyen helyzetben leszel meglátjuk mit teszel...addig soha nem is fogod felfogni az egészet.az utolsó dolog amire vágyott az életben hogy ne lássuk meghalni mert meg akart minket kìmélni a fájdalomtól!!!nem tudom hogy jön ide a lustaság???biztos értelmezési problémáid vannak de ez volt az utolsó hogy ideìrtam mert nem vagyok kiváncsi a sértegetéseidre.a kérdezõ feltett egy kérdést amire válaszoltam.nem a te alanyi jogod elbìrálni hogy bárkinek is a döntése szerinted jó vagy rossz.senki nem isten még te sem!!amikor tudta hogy meg fog halni akkor sem magára gondolt a nagymamám hanem a gyerekeire, unokáira..a családjára...hogy ne fájjon annyira....ezt nem tudod megérteni....
Majd akkor te is ilyen nagymama legyél, egyedul akarj haldokolni a kórházba, es adja isten h a családtagjaid ezt tiszteletbe is tartsák!
Köszönjük hogy a nagyon okos hozzászólásaiddal megtiszteltél minket!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ma hajnalban bekövetkezett az amitõl nagyon féltem, a testvérem örökre eltávozott. Sok hasznos hozzászólást kaptam, úgy tettem, ahogyan a szivem diktálta. Mindennap benn voltam nála, somogattam a haját, a kezét, beszéltem hozzá. Tegnap megkérdeztem mielõtt bementem volna és mondták, hogy most valamivel jobban van, talán tudok vele beszélni. Azonnal a lehetõ leggyorsabban bementünk a kórházba, a férjem is bejött a terembe, bár õ csak kevés ideig volt benn, mert kértem maradhassak vele egyedül.Fogtam a kezét és néztem rá, õ is nézett én rám, már nem igen tudott válaszolni /sajnos már a tudata is gyakran volt zavart/ talán mindketten éreztünk, hogy ez a búcsúzás!!! Borzasztóan fáj, hogy el ment, de tudom, hogy ott kellett lennem és nem bántam meg, pedig hihetetlen erõ kellett hozzá, hogy ott, akkor könnyeimet ne lássa.!!!
Kedves Kérdezõ! Fogadd õszinte részvétem!
Még dicseretet is varsz , h te teljesitetted a kerest! Jo h nem arra kert, h lödd föbe, te kegyelmes
Lassuk, majd ha neked lesz unokad, akit pelenkazol, vigyazol es szeretsz, es amikor beteg vagy azt mondod neki ne gyere , de titokban remeled , hogy megis jön es elköszön legalabb Egy kényelmes vagy es nalad a lustaság mindent felülir! Majd visszakapod ezt te is , nyugodt lehetsz
Mellette voltam a betegsége alatt, segìtettem ahol tudtam.rohadt nagy szemétláda vagy és remélem az élettõl te is megkapod még ezt!! Ha valaki tudja hogy meg fog halni és szeret téged nem fogja azt mondani hogy ülj az ágyam mellett és nézd ahogy elsorvadok amìg ki nem mondják :meghalt!!!ez volt az utolsó kivánsága és én teljesìtettem!!!
Ej, ti , akik tanacsoljatok hogy " en se mentem , hadd maradjanak csak szep emlekeim, " mert olyan szep erzekeny lelkek vagytok ugye? Majd megadja a sors lehet, hogy megtudjatok, milyen egyedul , szorongva haldokolni egy korhazi agyon, az ajtot nezve remenykedve, es amikor senki nem fogja a kezed! Lelketlen, lusta társaság! Utolsó valaszoló, hidd el, h nagymamád sokatsirt titokban, amiert nem mentél, es nem tudott elköszönni töled Szep kis hálás unoka vagy, szepen leráztad a nagymamádat!
A nagyim nyáron halt meg, rákos volt.azt kérte tõlünk hogy ne látogassuk a kòrházban mert nem szeretné hogy ìgy lássuk és emlékezzünk rá.a többi rokon minden nap látogatta én viszont megtettem amit kért és csak szép emlékeim maradtak róla, szerintem nem jó ha látod teljesen leépülni, egy életre benned marad.ezt leginkább a testvéreddel kellene megbeszélned.én jól döntöttem, azt tettem amit nagyim kért....
Ha látogatod, megkönnyited a haldoklás folyamatát, a haldoklónak kell valaki aki fogja a kezet, maskepp szorong
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az együttérzõ gondolatokat, tanácsokat.Egyébként egyáltalán nem vagyok gyáva, de még "barbibaba" sem.Annyi biztos, hogy én mindig ott voltam, amikor drága szüleim elmulását látnom kellett, fogtam a kezüket, most is ezt teszem a családból, ha bármi van, én mindig ott vagyok, számithatnak rám, de annyira fáj, hogy mindig azt mondja, hogy ha már õ nem lesz, szeressem úgy a gyerekeit, unokáit, mint ahogy õ is teszi és én is teszem, pedig én csak a nagynéni magyok az õ gyermekeinek. Mindenem odaadnám, ha tudnék segiteni, de késõn mondták meg az igazat a betegségérõl./tûdõrák +most már az áttétek.Megszakad a szívem érte!!!
Fogadd oszinte reszvetem. Orvendek, hogy ennyire eros voltal es kitartottal mellette. Ilyen egy igazi testver!

Hogy kell igényelni a NAV-tól a súlyosan fogyatékosnak számító betegnek az adó-visszaigénylést? Ha valakinek már volt ilyen ügye és tudja a menetét, nagyon megköszönném ha leírná!

A szakorvos szerint a betegnek kell hozzá vinnie a nyomtatványt, melyet le kell tölteni a netről. De a neten nem lehet ezt a nyomtatványt letölteni.(K51) Nyomtatványboltban nem lehet kapni.

Legjobb válasz: Rosszul tudja az orvos, nincs ilyen nyomtatvány. Itt elolvashatsz mindent: http://www.nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantu..

Rosszul tudja az orvos, nincs ilyen nyomtatvány. Itt elolvashatsz mindent: http://www.nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantu..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!