Találatok a következő kifejezésre: Nagyon alacsony önbecsülésem, nincsen önbizalmam (1 db)

Nagyon alacsony az önbecsülésem, nincsen önbizalmam. Mit tehetnék ellene?

Az utcán mindíg lehejtott fejjel megyek, nem merek rá nézni senkire. Van barátom, de ha szóba elegyedik egy lánnyal már is féltékeny vagyok, és akkor nagyon összeveszünk. Nem vagyok csúnya lány, van rajtam némi súlyfelesleg, néhány pattanás. De tudom, ha leadnám azt a pár kilót és kisimulnia az arcom az sem oldana meg semmit. Általános iskolában én voltam mindig az akit lehetett bántani. Cikiztek, csúnya szavakat használtak rám. Mindenki mondta milyen csúnya vagyok, és én el hittem. Azóta sok év eltelt. Végz?s vagyok az egyetem, de az emlékek mindíg megmaradtak.

Legjobb válasz: Figyej te Drága! Nincs semmi baj.Stílus váltás,oltoszkodés lazábban feltunobben mindig mindenkinek nézz a szemébe ha beszélsz és meglatod ki milyen ember,persze csak rafkósan:) Beszedstílus az jól jon beszélj szépen válogatott szavakkal sport és sminkeld néha magad olvass noi magazinokat.Ha ezeket megteszed és betartod mindig akkor garantált a siker,ja és a buli ha megteheted leányzókkal pasik nélkul néha és nyomulnak majd a pasik persz vigyázz!Nagyon sok sikert! Puszy Neked!

Figyej te Drága! Nincs semmi baj.Stílus váltás, oltoszkodés lazábban feltunobben mindig mindenkinek nézz a szemébe ha beszélsz és meglatod ki milyen ember, persze csak rafkósan:) Beszedstílus az jól jon beszélj szépen válogatott szavakkal sport és sminkeld néha magad olvass noi magazinokat.Ha ezeket megteszed és betartod mindig akkor garantált a siker, ja és a buli ha megteheted leányzókkal pasik nélkul néha és nyomulnak majd a pasik persz vigyázz!Nagyon sok sikert! Puszy Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Szia! Szerintem sem valami jó megoldás, ha divatmániákus leszel, nõi magazinokat olvasol, és bulizol. Jó móka mindegyik, de az önbizalom hiányodat ez nem oldja meg. Azt írtad van egy kis súlyfelesleged. Ez tök jó. Én fiú vagyos és azt gondolom, hogy annál vonzóbb nincs, ha egy nõ teltebb és még büszke is magára. Kezdj mozogni, de ne azért, hogy fogyj, mert akkor csak görcsölsz, hogy mikor adod már le azt kis felesleget. Azért mozogj, hogy jól érezd magad. Én is elég félénk vagyok és korábban nagyon vékony voltam. Mindenki belém kötött és nagyon rosszul esett. Pár év sopánkodás után rájöttem, hogy nincs nekem idõm arra, hogy msáok elvárásainak próbáljak reménytelenül eleget tenni. Uszoda bérletet vettem és minden reggel hat órára megyek az uszodába és fél órát, vagy egy órát úszok. Jógázok egy éve. 182 cm vagyok 59 kiló. Még mindig vékony vagyok, még mindig elállnak a füleim de büszke vagyok magamra, mert több vagyok azoknál, akik abban lelik örümüket, hogy másokat lealacsonyítsanak azért, hogy õk magasabb rendûnek tûnjenek. Egyél sok gyümölcsöt és igyál nagyon som vizet. Legalább 2-3 litert naponta. Nagyon fontos, mert a sok szorongás és stressz elég keményen igénybe veszi a szervezetet. Nem tudom, pontosan, hogy milyen vitaminokat kell szedned, de nekem azt mondta, az orvos, hogy B-komplex, C, E vitamin Cink, Magnézium, és Kálcium hiányom van. Elkezdtem szedni õket, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszek, és mozgok és határozottan érzem a javulást. Picit az elején nehéz elkezdeni, és megetnni az elsõ lépéseket, de ha nem akarod, hogy állandóan mások árnyékában legyél az önbizalom hiányod miatt akkor érdemes tenni ellene. Sok sikert :) Pisti
Én most lettem középiskolás és nekem is vannak ilyen problémáim... Általánosban eléggé vékony voltam 14 évesen fiú létemre voltam olyan épp 40-45 kg és nem voltam sportos se meg erõs se és most is úgyanúgy 40 kg vagyok 15 évesen. Ha valaki beszólt nekem mindig probáltam elkerülni a balhét mert eléggé paráztam hogymi lesz ha megver meg ilyenek. Bennem még most megvan az alacsony önbizalom és nem tudom mit tehetnék ellene de hát mindegy hátha majd megoldódik.De ha példáúl valaki beszól és akkor én belenézzek a szmeébe és megmondom hogy nem érdekel vagy stb...akkor meg félek hogy bemosnak nekem eggyet


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jártatok már úgy, hogy egyszerre két pszichológushoz jártatok? Ha igen miért? Mi a véleményetek erről?

5

Éjszakánként alig tudok elaludni. Mit tegyek?

Kislányom, 2 éves, 8 és 9 között alszik el, addig igényli, hogy vele legyek. Miután elaludt dolgozok egy kicsit még a gépen, de fél 11-nél tovább semmiképp nem tudok, mert már nagyon álmos vagyok, eltudnék aludni a számítógép előtt. Kikapcsolom, lefekszem, és mintha kiverték volna az álmot a szememből. Ne tudok elaludni sokáig, néha kimegyek a konyhába inni egy kis vizet, és látom hogy már éjfél elmúlt, egy órához közelít az idő.
Ha fekszem az ágyban csak szorongok, jár az agyam mindenen, tanulás, pénzügyek, gyermekem jó léte. Gombóc lesz a torkomban, gyomromban, feszült leszek és egyszerűen nem tudok elaludni.
Mit tegyek? Gyógyteák? Nyugtatók?

3

1 hónapnyi szedés után kb. mennyi idővel múlhatnak el a Roaccutan pszichiátriai mellékhatásai? (Lent hosszan kifejtem)

Ha valaki tud rá választ adni, vagy azt, hogy honnan deríthetném ki biztosan, az legyen szíves válaszoljon. (Elnézést, ha hülyén fogalmazok, de elég ideges vagyok a a kialakult szituáció miatt.)

A következő ugyanis a helyzet: barátnőm kb. 3 hete kezdte el szedni a Roaccutant, és szinte biztos vagyok benne, hogy a gyógyszer mellékhatásai miatt változott meg. Korábban se volt túlságosan életvidám, és azt érezhette mellette az ember, hogy hajlamos a depresszióra, vagy valamilyen mentális betegségre (ezért is gondolom, hogy ritkaságuk ellenére jelentkezhetnek nála a pszichiátriai mellékhatások), de azért korántsem volt olyan rossz a helyzet, mint most. A gyógyszer szedésétől kezdve néhány nap alatt lett feltűnő a helyzet, és azóta is, bár lassabban, de szerintem egyre romlik.

Idézem a betegtájékoztatóból a szerintem jelentkezett tüneteket:

-szomorú, vagy érdektelen hangulat (persze korábban is előfordult, de ma már minden "beszélgetésünket" részéről a szinte teljes érdektelenség jellemzi)
-ingerlékenység (direkt próbálom kerülni az olyan témákat és megfogalmazásokat, amelyek rosszul eshetnek neki, de most már gyakorlatilag bármit mondok, abba beleköt, lehülyéz, stb.)
-társasági vagy sport aktivitás érdektelenné és örömtelenné válása (barátnőivel alig beszél, alig találkozik velük, saját bevallása szerint sincs kedve kimozdulni, velem is ritkán és keveset hajlandó találkozni)
- túl sok vagy túl kevés alvás (elmondása alapján az elmúlt kb. két hétben 1-2 kivételtől eltekintve rosszul/alig aludt)

Ha felhozom neki, hogy a gyógyszer miatt lehet 1-2 dolog, arra különösen harap; tehetetlennek érzem magam a helyzetben. Egy dologban bízok: (a szedés megkezdése előtt) mondta, hogy emellé még 2 készítményt írtak fel, és addig szedi őket, amíg az egyik el nem fogy (kb. 1 hónap), de szerintem jobb lenne minél hamarabb abbahagyni.

Így két kérdés is felmerül az alapkérdés mellett: Tényleg okozhatja a gyógyszer ezeket a tüneteket? Valahogy meg lehetne győzni, hogy azonnal hagyja abba a szedését?

Köszönöm annak, aki elolvassa, és köszönöm előre a válaszokat is.

5

Milyen betegséghez sorolnátok azt, ha valaki éles/hegyes tárgyak kézbevételekor késztetést érez rá, hogy magába szúrja?

4

Szerintetek normális vagyok, csak a körülmények rosszak, vagy segítségre van szükségem?

Félek a haláltól. Állandóan az jár a fejemben, hogy rákos leszek és nincs visszaút, csak hosszas betegség, kezelések, szenvedés, aztán dermedten fekszem a koporsóban.
Hat éves voltam, amikor meghalt apám, rá nem sokkal az egyik nagymamám. Tizennyolc éves voltam, mikor anyámnak csontrákja lett, őt már végignéztem, tavaly pedig meghalt a nagyapám. Két évig szenvedett a rákkal, a végén hetekig agonizált. Képtelen vagyok szabadulni az emlékektől. Minden percben eszembe jut a vég, a dolgok hiábavalósága. Ketten is meghaltak az ismerősi körömben, alig egy hét különbséggel. Mindkettővel gyors lefolyású, kezelhetetlen betegség végzett.
Próbálok a vallásba menekülni, de nem tudok hinni. Néha megy, de aztán eszembe jut, hogy ez csak önáltatás, nincs a halál után semmi, és senki sem vigyáz ránk fentről. Már az is eszembe jutott, hogy mivel körülöttem halnak meg az emberek, nem én, rajtam kívűl senki sem valóságos, csak álmodom őket. Ez se hihetőbb, pedig már ezzel is kiegyeznék.
Minden nap a halállal kelek és fekszem, eszembe jut evés, ivás, nevetés, de még szex közben is. Rá fog menni a párkapcsolatom, nincs erőm a napi dolgokhoz, semmihez. Mit tegyek?
Nem vagyok tagja semmilyen felekezetnek, számomra a papok elérhetetlenek. A pszichológusok nevetségesen drágák, szóba sem jöhetnek. Nem akarom a barátnőmet terhelni a gondolataimmal, így is próbára teszem a türelmét. Mit tegyek?

3

Csak fokozott izgalmi állapotban magas a vérnyomásom, mit tehetnék?

Ha valamire rákészülök, mondjuk egy monológra (ami fontos) fokozottan megemelkedik a vérnyomásom. Most pl. jónéhány ismerősöm elött jelentettem be egy fontos problémát, amit meg kéne szüntetni, és előtte megmértem a vérnyomásomat (189/95), nagyon magas volt. Elmondtam, és rá 10-15 percre megmértem, akkor már visszaugrott a teljesen megszokott értékre (122/75). Az egészben az a vicc, hogy ez nem feltétlenül látszik meg, és nem feltétlenül akadályozza a kommunikációs képességemet, viszont nagyon rossz nekem ez, mert rendőrnek készülök, és az ott elég hátrányos, ha stressz/izgalmi helyzetben ennyire magas a vérnyomásom. Hogy is mondjam... ez inkább csak tudat alatt érvényesül bennem, mert ez csak akkor van, ha tudom előre, hogy mondjuk beszélnem kell, az előző példában. Ott tudtam előtte, hogy mit kell elmondanom és hogyan, és szerintem a sok spekuláció okozza ezt. Ha ez spontán jött volna, akkor tuti nem ugrott volna meg a vérnyomásom. Valamit tudnátok javasolni erre? VAgy ezt fejben kéne megdöntenem?

19/F

1

Miért van ez? (Lent)

mióta a volt barátom szakított velem folyamatosan vágyat érzek arra hogy elütessem magam.. és még engem is aggaszt de nem tudok mit tenni már ugy megyek át az úton hogy lesz ami lesz. Lehet hogy ennyire kikészített volna a szakítás?:s

3

Ilyen embereket hogy engednek volán mögé?

Anno középiskolába volt egy gyerek aki nem volt teljesen szellemileg ép, így 9-10. évfolyamba még olyanokat csinált, hogyha meglökték annyira, amitől mondjuk egy normális ember hátralép egyet, ő földhöz vágta magát és elkezdett ordítani.
Utána már kicsit "normálisabb" lett, de az ép elméjű embertől még mindig messze áll. Viszont egy ismerősöm mesélte hogy a múltkor látta egy tanuló autóba vezetni. Ezt most hogy?

2

Most sajnos nem találom, de valaki írta, hogy jár egy nagyon jó pesti pszichoterapeutához, remélem olvassa a kiírásomat. Meg tudnád adni a telefonszámát?

2

Előfordult már veletek, hogy benzinkútnak képzeltétek magatokat?

Nagyon kellemetlen érzés,nem tudom hova tenni.

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!