Találatok a következő kifejezésre: Nagyon aggódom, a babám (90 db)

Nagyon aggódom. A babám aktívan mozog már több, mint két órája. Mi lehet a gond? 33 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Ez tök furi, mert kb. 2-3 órája az enyém sem áll meg. Mi 37 hetesek vagyunk. Mondjuk én nem aggódom, nálunk szoktak lenni ilyen periódusok, viszont néha meg csak lustizik :) Szerintem nálatok sincs gond, csak most ilyenje van.

Szia! Ez tök furi, mert kb. 2-3 órája az enyém sem áll meg. Mi 37 hetesek vagyunk. Mondjuk én nem aggódom, nálunk szoktak lenni ilyen periódusok, viszont néha meg csak lustizik :) Szerintem nálatok sincs gond, csak most ilyenje van.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy írtál.Nem tudom, mi lehet a baj-persze, ha baj egyáltalán.Még sosem volt ennyire izgága.Már minden rosszra gondoltam.Próbálom nyugtatni magam.
Örülj neki:-) Gondolj bele, ha nem mozogna, mit éreznél:-) Semmi baj, vannak ilyen idõszakai. ESetleg próbálj helyzetet változtatni, feküdj le, vagy épp sétálj egyet:-)
1. válaszoló vagyok. Amikor elõször csinált ilyet, akkor én sem tudtam mire vélni a dolgot, de mostanra már hozzászoktam, hogy néha rájön az ötperc :) Amúgy nálunk is a vége felé kezdõdtek ezek a bulik, korábban is mocorgott rendesen, de nem ilyen sokáig és nem ilyen erõsen. Gondolj bele, hogy Te sem vagy mindig egyforma hangulatban, van, amikor pörögsz ezerrel (minden különösebb ok nélkül), máskor meg kicsit le vagy lassulva. Úgyhogy szerintem no para, simogasd meg, beszélj hozzá, elõbb-utóbb megnyugszik. Ja, nálunk még az szokott beválni, ha a férjem ráteszi a pocakomra a kezét, attól mindig lehiggad :) Ma a férjem éjszakás, úgyhogy azt hiszem egy darabig még nem alszunk... Jó éjt és nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok.Már lelkileg is jobb:) Persze, örülök, hogy ficereg, csak megijesztett, hogy már órák óta nem hagyja abba.Ez a szokása, remélem, nem marad meg "idekinn".
A kérdező hozzászólása: Jó éjt Nektek is!Megyek próbálok valami új pózt:)

24 hetes kismama vagyok, és nagyon aggódom a babám miatt! Kb 4-5 napja nem olyan aktív, mint azelőtt! Nagyon keveset mozog, és alig érezhető! A mellem, és a hasam is mintha kisebb lenne! Valami baj lehet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van olyan, hogy egyik nap erõsebben érzem a picit, másnap szinte egyáltalán nem, de ha lefekszem pihenni akkor megint egyre erõsebben rugdos, de volt olyan is, hogy pár napig szinte egyáltalán nem éreztem és utána ismét. Viszont én mindenképp azt javaslom, hogy menj el a dokihoz és kérd meg, hogy nézzen szívhangot a picinek, vagy hívd fel a védõnõt és beszélje vele! (26. hetes kismama)

Szia! Nekem is van olyan, hogy egyik nap erõsebben érzem a picit, másnap szinte egyáltalán nem, de ha lefekszem pihenni akkor megint egyre erõsebben rugdos, de volt olyan is, hogy pár napig szinte egyáltalán nem éreztem és utána ismét. Viszont én mindenképp azt javaslom, hogy menj el a dokihoz és kérd meg, hogy nézzen szívhangot a picinek, vagy hívd fel a védõnõt és beszélje vele! (26. hetes kismama)
A baj az lenne ha egyáltalán nem mozogna. De ha ennyire idegesít, menj el a ultrahangos vizsgálatra. Az meg hogy kisebbnek látod a hasad, sokmindentõl lehet. PL. elfordult a baba benned és most másképpen fekszik mint ezelõtt.
A front... nálam is ez a helyzet, és a mult heti frontnál én is feltettem itt ezt a kérdést, és vagy 10-en válaszoltak, hogy hasonló cipõben járnak. ma, tegnap, sõt még tegnapelõtt is nekem is csendesebb volt a babám:) Ne félj, orvoshoz akkor kell menni, ha egyáltlán nem érzed, de ha legalább 2-õt rug egy nap, akkor csak csendes:-)

Három keresztes a vizeletem, nagyon aggódom, a babának ettől nem lesz baja?

35 hetes kismama vagyok, a véd?n?mnél a vizelet teszt két keresztet mutatott, elküldött laborba, ahol kimutatta, hogy három keresztes baktérium van benne, ez tegnapra derült ki, felhívtam a dokimat aki azt mondta menjek hétf?n a kórházba és ott ismét megnézik vizelet tenyésztést csináltak aminek legalább öt nap múlva van eredménye, szóval egy hétig teljesen tanácstalan vagyok és félek, volt már másoknak is baktérium a vizeletében?

Legjobb válasz: Ne tudom, hogy a védõnõ hogyan mutatta ki a baktériumot a vizeletben. Biztos, hogy azt nézte? nem pedig a fehérjét? Nekem is volt baktérium vizeletben kb a 30. hét körül, de ne nálam számokban írta ki a labor, így nincs összehasonlítási alapom. Nekem nem volt sok, így a doktorom tõzegáfony kapszulát mondott hogy szedjek, mert ennek baktériumölõ hatása van. Ha neked küldenek tenyésztésre, ha annak meglesz az eredménye, akkor célzott antibiotikum kezelést fog valószínûleg adni a dokid.

Ne tudom, hogy a védõnõ hogyan mutatta ki a baktériumot a vizeletben. Biztos, hogy azt nézte? nem pedig a fehérjét? Nekem is volt baktérium vizeletben kb a 30. hét körül, de ne nálam számokban írta ki a labor, így nincs összehasonlítási alapom. Nekem nem volt sok, így a doktorom tõzegáfony kapszulát mondott hogy szedjek, mert ennek baktériumölõ hatása van. Ha neked küldenek tenyésztésre, ha annak meglesz az eredménye, akkor célzott antibiotikum kezelést fog valószínûleg adni a dokid.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ a fehérjét nézte, abban volt két kereszt, elküldött a laborba vizeletáltalánosra és üledékesre, annak az eredménye lett három kersztes baktérium, mondta is a védõnõm, hogy régebben számokban volt megadva, most csak a keresztet írja, ezért a dokim kéri a tenyésztést, aggódom mert mire lesz eredmény legalább egy hét, addig nem szedhetek rá semmit és félek, hogy a fertõzés eljut a babámhoz, 35 hetes vagyok még jó lenneha gond nélkül benn maradna legalább 3 hetet.


A babám 3hetes és 5napos.3350g-al született, 3180-al hoztuk haza.1hétig hízott amennyit kell, aztán lefogyot 3140-re. Most kórházban van. Egyenlőre tápszerezik. Van hasonló tapasztalat? Mi lesz most velünk? Nagyon aggódom a picimért!

Legjobb válasz: Én sem értem miért van kórházban? Akárhogy is, tápszerezni te is tudod otthon, vagy akár szoptatni, de ha az nem megy, anyatejet kaphat még a leadóktól. Szerintem nagyon nagy szüksége lenne most rád!!!!

Én sem értem miért van kórházban? Akárhogy is, tápszerezni te is tudod otthon, vagy akár szoptatni, de ha az nem megy, anyatejet kaphat még a leadóktól. Szerintem nagyon nagy szüksége lenne most rád!!!!
Az a fontos, hogy légy mellette:) ! Akármit is mondanak, a kiskorú beteg törvényben foglalt joga, hogy a szülõje 0- 24- ben mellette legyen. Kérd ki, próbáljatok szopizni minél többet akkor is ha esetleg kevés a tejed(és fejj, hogy fenntartsd a tejtermelést). Ha inkubátorban van, akkor is nyúlj be hozzá, érintsd(nem csak lelkileg, hanem élettanilag is nagyon fontos a testi kapcsolat. A lefejt tejet, ha lehetséáges(akár erõszakos is lehetsz, néha sajnos kell), kérd, hogy adják neki, vagy Te add neki ha nem megy még a szopi.
Sajnos érdemben nem tudok rá válaszolni, de nagyon sajnálom! Biztos minden rendben lesz! Drukkolok, és kitartást!
A kérdező hozzászólása: A Heim Pál Kórházban vagyunk. Azt mondta az orvos, hogy meg kell várni a labor eredményét. Mert arra gyanakodnak, hogy talán a terhességem alatt lehetett valami fertõzésem ami miatt fogyni kezdett a gyerkõc. Lehetséges, hogy nem jó a tejem, nem elég tápláló vagy ilyesmi. Ezt vettem ki a szavaiból. Elvileg ma kiderül minden.
A kérdező hozzászólása: Jó lenne, ha valamit mondanának már, mert kezd elapadni a tejem. Hiába fejem mint az õrült.
Tényleg felháborító, hogy nem engedik hogy odaadd a tejed neki!!! Én ezért kiverném a balhét, ilyen nincs! Anyai jogod, hogy szoptasd, neki meg joga hogy a te tejedet kapja. Persze pótolják, ha kell, de hogy nem adhatod neki a lefejt tejet, ez hihetetlen....
Mi ujság? Remélem minden rendben megy.:)
Remélem minden rendezõdik és nincs probléma!:) Majd irj ha lesz egy kis idõd!
Aggodok:(
A kérdező hozzászólása: Végül 16-án engedtek ki minket. Mint kiderült a kórházi védõnõnek köszönhetõ, hogy ilyen sokáig bent tartottak. (10nap) Ez idõ alatt a tejem teljesen elapadt. A jó hír, hogy szépen elkezdett hízni. Fogok felháborító dolgokat mesélni, ha érdekel csak most etetés van. :)
Melyik kórházban vagytok??Orvos mit mind miért nem szopathatod?
A kérdező hozzászólása: Ja és persze, írok ha érdekel! Elõre is nagyon köszönöm a válaszokat, és az eddigieket is! Tényleg!
A kérdező hozzászólása: Ott vagyok vele, amennyit csak lehet, ezzel nincs gond. Eddig 2óránként evett cicbõl (ezt javasolta a védõnõ) de nem volt nyugodt baba. Azóta is 2óránként fejek. Kb 40 jön a két cicibõl, ami neki már kevés, de mindenképp szeretném, hogy legalább azt a kicsit megkapja. De még mindig nem engedik, hogy szoptassam, hiába szóltam. Talán holnap már engedik. Holnap (hétfõn) derül ki, hogy mi volt a labor eredménye. Tegnap már 60at (tápit) adtak neki 3óránként. Az a legrosszabb, hogy nem tudom, egyáltalán szoptathatom e még valaha. Nagyon várom a holnapot!
Az én babám a kórházban szépen hízott, volt tejem, de amikor hazajöttünk egy héten keresztül fogyott, nagyon lecsökkent a tejem mennyisége, majd írt fel neki a doki tápszert, azóta szépen hízik (persze a szoptatást nem hagytam abba).
Jobbulást a kicsinek! Szerintem is fejj amennyit tudsz, ebben az esetben akár elekrtomossal...
Elõször is nyugalom!! A tápszer nem méreg. Nem kampányolok mellette, de sokan felnõttek már így és teljesen egészséges, okos emberek. Mindamellett az anyatej a legjobb tápláléka. Ha 20-30 ml is van a cicidben, nem reménytelen az ügy. Ha nem tud szopizni, akkor lefejheted, beviheted és kérheted hogy Te vagy a nõvérke adja oda. (Inkább Te , ha engedik). Minden cseppje aranyat ér. De lehet hogy nem is a tejeddel van a baj, akkor meg mindenképp fent kell tartani a tejtermelést fejéssel majd szopival. Akárhogy is, próbálj kicsit megnyugodni, -ha nehéz is-fog a kicsid hízni. Megírod majd a fejleményeket?
fiam 4hetes 4300 született.4070 jöttünk haza.az elsõ héten nem hízott másodikon lement 4050utána héten 4000g lett.mind e melett nyugodt baba volt.nekem gyerekorvos tápszert írt pótlásnak.most 1 hét alatt .150g hizott.születési súlyát még nem nyerte vissza.de mivel nagy baba volt nehezebben indul be.én mindenkép befeküdnék vele.szerintem minden kh-ban van rá legetõség.kitartás!
A kérdező hozzászólása: Azért került be mert fogyott. A kórházban volt vérvétel tõle és tõlem is, de nem tudják még, hogy mitõl fogyott. Lehet kevés a tej, lehet nincs elég tápanyag benne, vagy terhesség alatti fertõzés.
Miért van kórházban??
Sajnálom, hogy elapadt a tejed! De a lényeg, hogy minden rendben van! Ha van idõd mesélj!

5+3 hetes vagyok, és nagyon sokat aggódom a babám hogyléte miatt. Volt már egy missed-em, és egyfolytában attól félek, hogy ezt a babát is elveszítem?

Szinte semmi tünetem nincs még, azon kívül, hogy n?tt a mellem, és feszül. Viszont ma ugy érzem nem annyira duzzadt mint pár nappal el?tte. Néha van egy kis gyenge mensis fájdalmam, inkább a derekam táján. Hogyan tudnám magam megnyugtatni, orvoshoz csak 2 hét mulva kell mennem, de addig meg?rülök. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha jól értem, akkor 2 hónapos terhes vagy? Figyelj, szerintem se stresszelj, mert ezzel árthatsz a legtöbbet a picinek! Próbálj korábbi idõpontot kérni az orvosodtól, vagy ha nem tud adni, akkor mond el az aggályaidat telefonon. Remélem tudtam segíteni, nem vagyok szakértõ a témában :)) 16/L Vigyázz magadra!

Ha jól értem, akkor 2 hónapos terhes vagy? Figyelj, szerintem se stresszelj, mert ezzel árthatsz a legtöbbet a picinek! Próbálj korábbi idõpontot kérni az orvosodtól, vagy ha nem tud adni, akkor mond el az aggályaidat telefonon. Remélem tudtam segíteni, nem vagyok szakértõ a témában :) ) 16/L Vigyázz magadra!
Én 7hetes vagyok, és én is aggódom, nekem is volt missed-em 3 hónapja. Én próbálok nem idegeskedni, de azért minden nap többször megnézem a mellem mennyire érzékeny, ellenõrzöm, hogy vérzek-e , de én is túl aggódom és parázom pedig nem lenne szabad!Többet ártunk ha idegeskedünk, szóval nyugi!!! Minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Én is ezzel nyugtatom magam, hogy most már biztos minden rendben lesz, de nagyon nehéz.Én is állandóan nézem, a betétet, a mellem, és azt vettem észre, hogy mintha nem olyan lenne mint volt.Áh....nagyon nehéz. Gratulálok a kicsihez!
Köszönöm, én is Neked:) Én ma annak is örültem, h hányingerem nagyon erõs volt, ááá. Nekem is van mensis fájdalmam, de én azt olvastam valahol, hogy az normális, mert nõ a méh. Nekem még 9 nap, hogy menjek orvoshoz...már alig várom.
A kérdező hozzászólása: Én is alig várom, hogy legyen hányingerem...akkor legalább lenne valami biztos jel.Öritõ ez a bizonytalanság. De neked legalább már jobb hisz idõsebb a kicsid, és szerintem csak a rossz emlékek dolgoznak benned.
Szia!Beszélgessél a babával, simogasd a pocidat, és mond neki hogy maradjon veled .Én mai napig ezt teszem, elsõ perctõl kezdve, hiszek benne hogy Õ ezt érzi és tudja hogy szeretjük, várjuk Õt.A mensis érzés sokáig meglesz, én mai napig nézegetm a betétem, elégé parázom mindenen , de ez van.Próbálj meg sokat pihenni, és ha betöltöd a 6 hetet akkor menj az orvoshoz.Nem lesz semmi baj!15+4 hetes kismami

22 hetes terhes vagyok. Még nem nagyon érzem a babám mozgolódni. Kb.2 hete mozdult meg elöször, de azóta se aktiválja magát. Kell aggódom?

Els? terhességem,és mells? fali a placenta.Egyébként az uh-kon nagyon aktív.

Legjobb válasz: Szia!Nekem 17hetesen mozdult meg és utána nekem se volt aktív,de mára már nagyon aktív és most a 31 hétben tartok:).Beszélj hozzá,kérd hogy mozogjon sokat.de én sok csokit eszek és imádja,próbáld ki te is:).

Szia!Nekem 17hetesen mozdult meg és utána nekem se volt aktív, de mára már nagyon aktív és most a 31 hétben tartok:) .Beszélj hozzá, kérd hogy mozogjon sokat.de én sok csokit eszek és imádja, próbáld ki te is:) .
igyal gyumolcslevet, arra szeretnek beindulni! kulomben ezt meg egy szulesz orvos mondta, hogy ha nem erezni a baba mozgasat gyakrabban akkor gyumolcslevet kell inni arra beindulnak! az en lanyom allandoan beindult ra:)
Valószínûleg azért érzed kevésbé, mert elõl tapad a placenta, na meg ilyenkor még rengeteg a helye a mozgolódásra. Nyugi, nemsokára beindul! :)
Szintén 22 hetes vagyok, mellsõ falon tapadó méhlepénnyel, és elég ritkán érzem én is a kicsit. A dokim szerint ez azért van a placenta úgy helyezkedik el, ahogy, szóval ne aggódj. Pár hét múlva, mikor még erõsebb lesz, akkor többet fogjuk érezni õket. :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Akkor csak lusta az én fiam.:-)
Szia én 19-20 hetes vagyok és mellsõ fali a placenta nálam is. Én már kb 2 hete éreztem az elsõ rezzenéseket, és most már olyan aktív a lányom, hogy nem hagy aludni éjszakánként. Aminek persze nagyon örülök :o) Szóval szerintem ez a babó vérmérsékletétõl is függ, hogy mennyit mozog. Szerintem ha napjában csak egyszer is érzed, megnyugodhatsz hogy minden rendben van vele. Szép babavárást kívánok neked!

17hetes vagyok, nagyon sokat aggódom a babám miatt. Más is ennyire aggodalmas vagy én reagálom túl?

Aggaszt,hogy milyen lesz az Afp-m,hogy mit mondanak az ultrahangon.Eddig semmi gond nem volt a babámmal,remélem ezek után sem lesz,de annyira parázok.Pedig lefoglalom magam. :(

Legjobb válasz: He! Nem lesz semmi baj, nyugi! Az afp meg egy elavult vizsgalat, es nem is nagyon foglalkoznak a dokik vele, nekem ezt mondta a dokim. Ne aggodj, azzal tobbet artasz, elvezd, h kismami vagy! (27 hetes km+1 masfel eves nagyfiu anyukaja)

He! Nem lesz semmi baj, nyugi! Az afp meg egy elavult vizsgalat, es nem is nagyon foglalkoznak a dokik vele, nekem ezt mondta a dokim. Ne aggodj, azzal tobbet artasz, elvezd, h kismami vagy! (27 hetes km+1 masfel eves nagyfiu anyukaja)
Szia! Ne aggódj, nem vagy egyedül. Én is mindent túlaggódok és engem is most az afp foglalkoztat a leginkább, pedig én is tudom, hogy elavult már. Utána majd a genetikai uh miatt fogok, utána majd, ami jön :) Olyanért is aggódok, ami több, mint egy év múlva lesz :S Ja, és a legrosszabb esténként... 15 + 2 hetes km
Nyugodj meg nem lessz gond. Ha sokat idegeskedsz es parazol azzal arthatsz a kicsinek. Csak nyugi! 34 Hkm
Csatlakozok hozzád, pedig már a 3. babát várom. Jó, eddig még egyik terhességem sem volt probléma-mentes, de sosem a babákkal volt a baj, hanem én viseltem nehezen. Tudom, mikor mire lehet számítani, mégis be voltam rezelve már hetekkel az AFP elõtt, aztán az UH elõtt. És persze most sem tudok nyugodtan aludni, hiszen jövõ hét végén megyek a 28 hetes uh-ra. És kicsinek látom a pocakom, stb. stb. stb. Szóval nem vagy egyedül, bár ez biztos nem nyugtat meg. Keress egy jó könyvet, hátha az segít. Egy-két nap múlva pedig lehet matatni a kertben, ablakot mosni, stb. Sok boldogságot! 26 km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor nem vagyok ezzel egyedül. Boldog babavárást nektek!!!

Ti vinnétek orvoshoz a babát ebben az esetben? Tegnap vettem észre, hogy köhög, de olyan furcsán, mintha zavarná valami a torkát. Tüsszög ugyan, de születése óta tüsszög, nem lázas, nem folyik az orra, csak nagyon aggódom a köhögés miatt.

Jól aludt éjszaka. Öt hónapos, er?s kisfiú. Félek orvoshoz vinni, nehogy ott valami komolyat szedjen össze.

Legjobb válasz: Vidd akkor a tanácsadásra.Vagy rögtön rendelés kezdetére.Meg nem muszáj ott várakozni ahol a többi beteg gyerek lesz.Lehet hogy nem is lenne ott más gyermek.

A kérdező hozzászólása: Igen, megírom.
Vidd akkor a tanácsadásra.Vagy rögtön rendelés kezdetére.Meg nem muszáj ott várakozni ahol a többi beteg gyerek lesz.Lehet hogy nem is lenne ott más gyermek.
A kérdező hozzászólása: Ez nekem is megnyugtató. Jobb, hogy elvitted. Szerintem nálunk sem lesz semmi. Jól van a babuci, nem látok rajta semmit, csak, hogy idõnként köhincsél. Holnap majd írok.
Nekem azt mondta a dokim, hogy a fogzás miatt köhöghet, mert termelõdik váladék, ami irritálja. (egyik elõzõ)
A kérdező hozzászólása: Egyébként már bánom, hogy hallgattam a védõnõre. Most is köhögcsél, nem állandóan, de mintha erõltetné. Ügyeletre emiatt nem viszem, háziorvos meg holnap délutános, de reggel a kórházban azonnal szólok. Majd megírom, hogy mi volt.
Amit a védõnõ mondott szerintem baromság, mert akkor nem csak most, 5 hósan kezdte volna el. De holnapig tuti nem lesz baja, majd holnap megmutatod, ne aggódj.:)
én a 08:11-es vagyok. Mi most jöttünk vissza a rendelésrõl, és megnézte a doktornéni a torkát, meghallgatta és azt mondta, hogy nem lát semmi rosszat, valószínûleg a fogzás miatt a nyála lesz ami visszacsorog, azért köhécsel többet. Remélem nektek sem lesz semmi komoly, de így most legalább megnyugodtam:)
A kérdező hozzászólása: Nem csak egy-kettõt köhögött, többet is, de láthatóan nem zavarja, engem viszont igen.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Na túl vagyunk ezen a kórházas, kontrollos napon. Nagyon kimerítõ volt. Szegény gyerektõl vért is vettek, elvitték tõlem én meg sírtam addig. Engem jobban megvisel. De Hála Istennek minden rendben van. Megnézte a doktor néni a torkát, meg is hallgatta és nincs semmi baja. Makk egészséges a gyerekem.:)
De jó, hogy nálatok is minden OK! 08:11-es anyuka
Engem is érdekel . Abból nem lesz baj ha belenéz a torkába a doki (kb 5 mp alatt megvan).
én a 08:11-es vagyok, engem érdekel, mit mond majd a doki!
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy errõl van szó, mert nincs légkondink, olyan helyre meg nem is viszem, ahol van. Holnap vissza kell mennünk a kórházba kontrollra egy egészen más ügy miatt, ott azért a biztonság kedvéért megkérem a doktornõt, hogy nézze meg a torkát. Akit érdekel, holnap megírom mit mondott a kórházas doktor.
Nekünk kb 5 hónapos volt a lányunk amikor köhögött. Olyan volt amit leírtál, szóval mintha irritálná valami a torkát. Mi elvittük orvoshoz pár nap után mivel nem múlt el és kiderült hogy mandulagyulladása és légcsõhurutja van (valószínûleg légkonditól) Szóval jó hogy elvittük mert ha nem kezdjük el a gyógyszert akkor lehet sokkal rosszabbra fordul. Így pár nap alatt meggyógyult. De amúgy õ sem volt nyûgös se lázas semmi ilyesmi... A picik jól bírják a betegségeket állítólag. Amúgy neki is sokszor visszacsorog a nyál és köhög tõle, de az más. Mi úgy oldottuk meg hogy a rendelés legelejére vittük és kimentünk addig amíg el nem kezdõdött a rendelés. Így nem szedett össze semmi más bajt.
A kérdező hozzászólása: Védõnõt értem el. Õ azt mondta, hogy emiatt talán nem kellene vinnem betegrendelésre a gyereket. Szerinte visszacsorog a nyál.
Szia, pont ugyanebben a cipõben járunk:) az én kisfiam 4 hónapos és pár napja köhécsel, nem lázas, nem folyik az orra..(õ is születése óta tüsszög) Azon dilemmázom én is hogy elvigyem-e a dokihoz. Délután rendel, lehet ha nem lesznek sokan elviszem. Bár olvastam, hogy lehet a nyála csorog félre, ahogy játszik, meg gügyög és a fogzás miatt a nyáltermelés fokozottabb. De megnyugtatóbb ha ezt egy orvos mondja. Azért megírod hogy mi volt?
A kérdező hozzászólása: Õ is fogzik, most bújuk ki neki. Áttörte már az ínyét. Nem is gondoltam, hogy attól is lehet. Elviszem, akkor leszek nyugodt. Legfeljebb azt mondja a doki, hogy semmi baja. Köszi a válaszokat.
Mi voltunk dokinál, nálunk mindig sokan vannak, most egy lélek sem volt. A komoly betegségek télen vannak:) Ha aggódsz, vidd el. A fiam is köhög, neki semmi baja, fogzik. Nálatok nem tudom megmondani mi lehet...nem vagyok orvos, fõleg nem távgyógyító.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igen, tényleg jó. Megkönnyebbültem.

Nagyon aggodom, 8hos babam alig eszik. Ma du-an megyunk dokihoz is. Felek korhaz lesz a vege. Mit tanacsoltok?

Nagyon jo evo volt ezelott 2 napja,mindent amit lehetett feltetel nelkul evett,meg szopizik is.Jon a foga,plussz kohog,es ami ijeszto hogy a levegot sipolva fujja ki,de nem mindig.Kiderul par ora mulva tudom,de mit tegyek vele hogy egyen,igy nem fog meggyogyulni.Ugy eszik,hogy a szajahoz teszem az itatopoharat vizzel,ra akar kapni,de en becsmpeszem a kanalat.De az a fintor....ez igy nem normalis.Amugy vidam.Pedig felul mar attorte az inyet a fogacska 3 napja!Mit tanacsoltok?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a foga miatt van, 9 hónapos a lányom, és ugyan így eszünk, hogy valamit adok a kezébe mikor kinyitja a száját gyorsan megtömöm kajával :) Nálunk 2-3 napig így megy majd ismát szépen eszi, és ez megy felváltva hogy eszik nem eszik, fent 6 foga jön, tiszta piros dagadt dudoros az ínye éjjelente is felkel. Szerintem légy kitartó és majd rákap megint a kajára addig pedig így csalva etesd:) Ha úgy látod kevesett evett, akkor adjál neki cicit, és úgy nyugodt leszel hogy elég kajához jutott. Próbáld ki a tejpépet, az elég laktató és hátha szívesebben megeszi mert édes. Én fülpucolóval minden nap kitakarítom az orrát mert mindig van benne kis takony és arra ráragad szépen kijön és már nem is sípol az orra.

Szia! Szerintem a foga miatt van, 9 hónapos a lányom, és ugyan így eszünk, hogy valamit adok a kezébe mikor kinyitja a száját gyorsan megtömöm kajával :) Nálunk 2-3 napig így megy majd ismát szépen eszi, és ez megy felváltva hogy eszik nem eszik, fent 6 foga jön, tiszta piros dagadt dudoros az ínye éjjelente is felkel. Szerintem légy kitartó és majd rákap megint a kajára addig pedig így csalva etesd:) Ha úgy látod kevesett evett, akkor adjál neki cicit, és úgy nyugodt leszel hogy elég kajához jutott. Próbáld ki a tejpépet, az elég laktató és hátha szívesebben megeszi mert édes. Én fülpucolóval minden nap kitakarítom az orrát mert mindig van benne kis takony és arra ráragad szépen kijön és már nem is sípol az orra.

23hetesen nem nagyon mozog a babám kb 1 hete, voltam dokinál és azt mondta farosan fekszik de hát nem fordul vissza 1hete? Eddíg erősen bökdösött most meg befelé érzem és picit aggódom.

Legjobb válasz: Lehet hogy a háta van a hasad felé,ezért érzed befelé rugdosni.Ha nyugtalanít a dolog kérdezd meg a védõnõt is,meg az orvosodat is.

Lehet hogy a háta van a hasad felé, ezért érzed befelé rugdosni.Ha nyugtalanít a dolog kérdezd meg a védõnõt is, meg az orvosodat is.
A kérdező hozzászólása: Múlthéten voltam dokinál azt mondta minden rendben, sajna most elutazott és érzem õt ez nyugtat inkább nagyon hiányzik mert imádom nézni ahogy bökdös:) )
Ha az orvosod azt mondta minden rendben van akkor ne aggódj. Én is 23 hetes vagyok és vannak napok amikor nagyon aktív, de van amikor lustább. De ha érzed a mozgást, csak idõnként ritkábban az nem baj. Menj el a védõnõdhöz és nézzetek szívhangot, ha hallod akkor az biztos megnyugtat. Ne idegeskedj, az nem tesz jót a babának. Jó babavárást. 23 km
A kérdező hozzászólása: Ez vicces most úgy elkezdett bökdösni , hogy csak na:) )!!!!megnyugodtam:) )!!nagyon köszönöm a gyors válaszokat:) )!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!