Találatok a következő kifejezésre: Nagyon aggódom, a (482 db)

Nagyon aggodom a jovom miatt. Valamilyen human nemu egyetemet szeretnek vegezni, de tanacstalan vagy. Mik a lehetosegek?

Milyen szakok vannak amik megfelelnenek, egy jo nyelverzeku diaknak? Melyik egyetemeken? Koszonom elore is. 15\L

Legjobb válasz: Mindenki aggódik a jövõje miatt, ha ez vigasztal... sajnos azt kell mondjam, hogy fõként azok, akik humán érdeklõdésûek, de azért ne ásd el magad idejekorán :)) Rengeteg nyelvszak közül választhatsz a finntõl az ógörögig, úgyhogy ha kifejezetten a nyelvek érdekelnek, akkor ezeket kéne megnézegetned. Elte bölcsészkar, Pázmány bölcsészkar, aztán a nagy vidéki egyetemek bölcsészkarai, nézd meg a honlapjukat. Ezek mind jó sulik, jó tanárokkal. De hogy mi lesz belõled, miután elvégezted... hát Isten tudja. Viszont ha van egy kicsike terület a reáliákon belül, ami érdekel a humán tárgyak mellett, javasolnám, hogy próbáld azt elõrehozni, mert többre mennél vele, mint ha bölcsészkarra mennél. Üdv, egy bölcsész.

Mindenki aggódik a jövõje miatt, ha ez vigasztal... sajnos azt kell mondjam, hogy fõként azok, akik humán érdeklõdésûek, de azért ne ásd el magad idejekorán :) ) Rengeteg nyelvszak közül választhatsz a finntõl az ógörögig, úgyhogy ha kifejezetten a nyelvek érdekelnek, akkor ezeket kéne megnézegetned. Elte bölcsészkar, Pázmány bölcsészkar, aztán a nagy vidéki egyetemek bölcsészkarai, nézd meg a honlapjukat. Ezek mind jó sulik, jó tanárokkal. De hogy mi lesz belõled, miután elvégezted... hát Isten tudja. Viszont ha van egy kicsike terület a reáliákon belül, ami érdekel a humán tárgyak mellett, javasolnám, hogy próbáld azt elõrehozni, mert többre mennél vele, mint ha bölcsészkarra mennél. Üdv, egy bölcsész.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:) !

Nagyon aggódom. A babám aktívan mozog már több, mint két órája. Mi lehet a gond? 33 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Ez tök furi, mert kb. 2-3 órája az enyém sem áll meg. Mi 37 hetesek vagyunk. Mondjuk én nem aggódom, nálunk szoktak lenni ilyen periódusok, viszont néha meg csak lustizik :) Szerintem nálatok sincs gond, csak most ilyenje van.

Szia! Ez tök furi, mert kb. 2-3 órája az enyém sem áll meg. Mi 37 hetesek vagyunk. Mondjuk én nem aggódom, nálunk szoktak lenni ilyen periódusok, viszont néha meg csak lustizik :) Szerintem nálatok sincs gond, csak most ilyenje van.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy írtál.Nem tudom, mi lehet a baj-persze, ha baj egyáltalán.Még sosem volt ennyire izgága.Már minden rosszra gondoltam.Próbálom nyugtatni magam.
Örülj neki:-) Gondolj bele, ha nem mozogna, mit éreznél:-) Semmi baj, vannak ilyen idõszakai. ESetleg próbálj helyzetet változtatni, feküdj le, vagy épp sétálj egyet:-)
1. válaszoló vagyok. Amikor elõször csinált ilyet, akkor én sem tudtam mire vélni a dolgot, de mostanra már hozzászoktam, hogy néha rájön az ötperc :) Amúgy nálunk is a vége felé kezdõdtek ezek a bulik, korábban is mocorgott rendesen, de nem ilyen sokáig és nem ilyen erõsen. Gondolj bele, hogy Te sem vagy mindig egyforma hangulatban, van, amikor pörögsz ezerrel (minden különösebb ok nélkül), máskor meg kicsit le vagy lassulva. Úgyhogy szerintem no para, simogasd meg, beszélj hozzá, elõbb-utóbb megnyugszik. Ja, nálunk még az szokott beválni, ha a férjem ráteszi a pocakomra a kezét, attól mindig lehiggad :) Ma a férjem éjszakás, úgyhogy azt hiszem egy darabig még nem alszunk... Jó éjt és nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok.Már lelkileg is jobb:) Persze, örülök, hogy ficereg, csak megijesztett, hogy már órák óta nem hagyja abba.Ez a szokása, remélem, nem marad meg "idekinn".
A kérdező hozzászólása: Jó éjt Nektek is!Megyek próbálok valami új pózt:)

10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redõre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt, 3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redõ miatt. Lehet baj?

Legjobb válasz: Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm

Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm
Miért aggódsz? Ha most normális, nem hinném hogy egy hét alatt ez megváltozik. Orrcsont is jó jel. Semmi baj nem lesz! :)
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelõ-e és rendben vagytok-e. Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg! Próbáld élvezni a terhességed! Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes uh-n derült ki, hogy 3 hete halott....Elõtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlõdött, volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel, és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt, fõleg a mellem, mert már elég erõteljesen beindult az elõtej termelés. Igyekszem nem aggódni, tudom, hogy bármikor lehet baj, próbálok úgy élni, hogy ne lehessen gond, mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom. Az elsõ pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned. A 12 héttõl mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.és vigyázok, ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is, ahogy a doki mondta. Bár õ azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos), hogy mivel az elõzõ terhesség ekkor már egy hete halott volt, mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra, de persze sosem lehet tudni, bármi megtörténhet.
Szia, elõször is, én a konkrét kérdésre válaszolnék. A babamnal , 10+4nél 1, 2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3, 5 13+4nél 4, 2! Sok ilyet hallottam, h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti. Kérdezd szépen meg, h mégis mennyi a 3alatti? 1, 2 vagy 2, 9 , mertnem mindegy. De a meglévõ orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik, csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva! Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok. És 17+ 4:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, szerdán akkor a vizsgálat során mindenképp megkérdezem, ha az orvos pontos értéket nem mondana.
Szia, most szerdán voltál dokinal ? Mindent rendben talált?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, most voltam, mindent rendben talált, a nyaki redõ még mindig 3 mm alatti. :)
Szuper , örülök nagyon és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem...meg igyekszem....de komolyan ezt olvastam és hidd el, ugyan úgy megvoltam lepõdve rajta, mint most te.Én már pl azért nem is nézem a magzatparamétereket, mert ahány oldal annyi érték...ezen már nem idegesítem magam....De ezen én is nagyot néztem, mert én is úgy gondolom, minél fiatalabb egy nõ, annál egészségesebb egy terhesség....Fura az biztos...
Figyelj, persze nõ a redõ, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1, 5 hét múlva, meg 1, 8 mm. Azt meg kétlem, hogy a fiatal nõknél lenne nagyobb a kockázat. A nõi test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nõnek sokkal jobb minõségû a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba. 10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bõven a 12. hét elõtt. Gondolj erre! Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét elõtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert olvastam itt más kérdésben, hogy valakinek tizedesjegy pontossággal megmondták tarkóredõ nagyságát.nekem csak 3 mm alatt volt írva.Illetve olya hozzászólás is volt, hogy tarkóredõ nagysága nõ a baba méretével együtt.Ezért is kérdeztem, hogy van -e esetleg aggódni valóm....
sok helyen nem írnak pontos számot, csak annyit amit neked is, hogy 3mm alatt.
Hát nekem egyáltalán nem mondták meg pontosan. Annyit mondtak, hogy tökéletes. Õszintén, 28 hetes vagyok, de azóta sem néztem meg, hogy mit írtak a 12. héten kapott papírra:)
A kérdező hozzászólása: Én aggódom ezelõtti terhességem áprilisban missed ab.-bal lett vége, és persze, aggódik az ember...ennél a terhességnél eddig hála istennek minden rendben volt, szépen fejlõdött (kop-kop-kop)nagyon remélem, hogy a 12 hetes után már azért meglehet nyugodni, hátha már tényleg megmarad a baba, de itt is lehet néha elég hajmeresztõ dolgokat olvasni, kivel mi megnem történik...
A kérdező hozzászólása: Én kérek elnézést, ha aggódom az értékeim miatt, 24 éves kezdõ kismamaként.3 kérdést tettem fel eddig...rendszeresen visszatérõ....nem kötelezõ válaszolni úgy gondolom, ha én más embereket normális hangnemben megtudok szólítani, akkor ez várom el én is, mert ismeretlenül is megadom a tiszteletet.
neaggodj mert nemhiaba mérik a 12.héten. Elötte illetve utanna nem mérvado ezért nem is mérte meg. Azt 12hetesen kell. De ha akkor is csak enyit ir az is tökéletes mert ez a lényeg hogy 3mm alatt legyen. Nem is értem most mért nézte meg, nemszokták.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért, hogy veszélyeztetett kismama vagyok, és most mindent ellenõrizni akart....
Ne haragudj, hol nem kaptad meg a tiszteletet? Lehet, hogy egyenes vagyok és nyers, de nem voltam bunkó. Ezekbõl az adatokból nem lehet megállapítani semmit, mert még korai adatok. Az orrcsont annyiból jó jel, hogy a legtöbb Down-os babának csak a második trimeszterben kezd látszódni, mert fejlettlen az orrcsontjuk. De egy orcsont sem garancia. Viszont nagyon fiatal vagy még, nincs meg az öregségi kockázat, sokkal nagyobb esélyed van egy egészséges babaára, mint egy 38 évesnek. Nem bunkóból mondom, hogy nem szabad túllihegni, és túlidegeskedni, mert a baba idegrendszere egyre inkább összeköttetésben vana tiéddel, és kihat rá is, ha sokat stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert olvastam itt más fórumban, hogy a redõ a baba nagyságával nõ...erre következtettem, hogy mivel folyamatosan nõ a baba a 12. hétig lehet a tarkó redõ is, és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt... a korom miatt viszont én azt olvastam, hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba, mint idõsebb nõknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni, ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelõtt szült...kit kérdezzek??? és elhiheted, hogy fele ennyire sem lennék ideges, hanem vesztettem volna már el egy babát, tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jól esik, és sokat segített a bíztatás abban, hogy megnyugodjak.Remélem most már tényleg élvezhetem igazán a terhességet, mostmár, hogy a rosszullétek is alább hagytak, és betöltve a 12. hetet....Nagyon boldogok vagyunk :)

Nagyon aggódom a barátnőm miatt. Mit tegyek?

.Mert nyomtunk egy hármast és jobban közeledtem a másik lányhoz és ezen nagyon megsért?döt... Hogyan engeszteljem ki??

Legjobb válasz: ha nagyon szereted akkor nem mentél volna bele .nem éppen bizalomgerjesztõ dolog .esetleg egy nemi betegség kialakulásához könnyen vezetõ út.3masban csinálni.hm és ha õ bele is ment nem volt tisztességes dolog!és hány évesek is vagytok?

ha nagyon szereted akkor nem mentél volna bele .nem éppen bizalomgerjesztõ dolog .esetleg egy nemi betegség kialakulásához könnyen vezetõ út.3masban csinálni.hm és ha õ bele is ment nem volt tisztességes dolog!és hány évesek is vagytok?
õ akarta ezt? mert ha igen akkor nem kéne kiakadnia semmin utána. mondjuk részedrõl is bunkóság ha feltûnõen többet foglalkoztál a másik lánnyal...
hát ha az én párom egy 3-assal lepett volna meg úgy kivágom mint macskát [email protected], nem értem hogy képesek 3-asra azok akik "szeretik" egymást, de ez egy teljesen szubjektív dolog. Én a helyedbe megkérdezném a csajtól hogy tényleg akarta-e vagy csak azt gondolta te szeretnéd, mert ha így ment bele az baj (most komolyan ki nézné azt szívesen hogy a pasija/csaja mással smárol, kefél?) Egyébként próbáld kiengesztelni, unalomig ismételd neki hogy neked õ kell és nem a barátnõje, tudom dedó, de hatásos, néhány apró ajándék, meglepetés is segíthet.
Az ilyen még egy stabil kapcsolatot is kikezd. Ez van, tudod hány ilyet láttam ilyenért szétmenni. Ez benne van a pakliban.
Tegnap a barátnõd tett ide egy kérdést amiben leírta hogy aggódik, én leveleztem is vele.
A kérdező hozzászólása: 21 évesek vagyunk már több mint 3 éve együtt vagyunk...a harmadik lány a barátnõje volt! Valentin napkor szeretett volna ezzel meglepni de elszúrtam ://
Akkor ezt mondd el neki is, ha megtetted és fúj rád, akkor szervezz neki egy romantikus programot. Pl együtt fõzõcskézés, vagy süss neki palacsintát, aztán legyél hozzá nagyon gyengéd, szerintem fokozatosan felenged majd. A lányoknál tettekkel is ki kel mutatni a szeretetet, a törõdést nem csak szavakkal. Szép szavakat suttogni mindenki képes, de mutasd meg neki hogy sokkal többet és jobban kényezteted mint a másik lányt. Egyébként egy hármasnál tényleg illendõ lenne a saját partnereddel törõdni többet...
akkor mondd meg neki, hogy õ is ugyanúgy akarta és sajnálod ha úgy tûnt a másik lánnyal többet foglalkoztál, de azért õ mégis csak új volt, elsõre minden érdekesebb de ettõl függetlenül õt szereted, vele akarsz lenni és az csak egy pina volt meg 2 mell... és mostanában figyelj rá oda kicsit jobban, esetleg lepd meg valami ajándékkal, stb... szerintem ez jó lenne
A kérdező hozzászólása: Közös döntés.Annyira nem volt feltünõ de mégis azt hiszi. Nagyon szeretem õ a mindenem <3
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. MÁRA egy nagyon romantoikus estét találtam ki ... gyertyákkal és vacsival:-)

Nagyon aggódom a papagájom miatt. Mi lehet a baja?

Nyári szünetre hazahoztam az iskolából 2 hullámos papagájt. 4 napja vannak, illetve most már csak van nálunk, mivel a n?stény ma reggelre elpusztult. A hím ma délel?tt nagyon mozgékony volt, fel, le röpdösött, tornázott. Adtam neki egy kis magkeveréket, evett és azóta a kalitka aljában gubbaszt, felborzolja a tollát és alszik! Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Valószínûleg a hirtelen környezetváltozás megviselte, ne kiabáljatok és ne tegyetek hirtelen mozdulatokat elõtte, mert nagyon könnyen megijed és ne is nagyon próbáld simogatni meg ide oda tenni a kalitkát, legyen levegõs helyen! friss víz és ennivaló legyen elõtte

Valószínûleg a hirtelen környezetváltozás megviselte, ne kiabáljatok és ne tegyetek hirtelen mozdulatokat elõtte, mert nagyon könnyen megijed és ne is nagyon próbáld simogatni meg ide oda tenni a kalitkát, legyen levegõs helyen! friss víz és ennivaló legyen elõtte
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi. Akkor nem fog elpusztulni?
Ha már a kalitka alján gubbaszt nem jósolnék neki túl sok jót. Jó lenne, ha egy állatorvos is megnézné.
az esõvel vagy a magkeverékkel lehet a baj:/
Nem hiszem, hogy a hirtelen környezetváltozás lenne az oka... Attól azért nem szoktak elpusztulni, inkább megfázhatott az esõben. Állatorvoshoz kéne vinned mindenféleképpen, a papagájok csak akkor mutatják ki, hogy betegek, ha már nagyon nem bírják, ilyenkor nem sok idõ van, egy-két nap alatt el is pusztulhatnak...
Szia! Csak érdekelne végül mi lett a hímmel?

Nagyon aggódom a malackám miatt. Mit gondoltok, mi lehet?

Szerdán vettem észre, hogy bágyadt egy kicsit, meg nem eszik annyit mint szokott. Meg olyan szomorúan nézett rám, mint ha el akarna már búcsúzni tőlem. Megfürdettem, mert tiszta ürülékes volt a feneke. Már ez is jel volt. És akkor vettem észre, hogy a lába mintha vizenyős lenne. Egy nagy dudor van rajta, meg olyan furcsán is tartja. Hát mikor visszatettem a ketrecbe, már láttam, hogy eléggé nehezen megy, így amikor maga alá piszkít abba is marad, nem megy el onnan. Ma szintén megfürdettem, és már látom, hogy sebes a lába és vérzik is neki. A fenekénél, meg a nemiszervénél pedig egy nagy dudor van. Nagyon megijedtem. Holnap tudom elvinni orvoshoz. Meggyógyulhat még? Már 8 éves. Olyan rossz látni. Annyira sajnálom.

Legjobb válasz: Majd az orvos megmondja,mi a baja. Már nagyon öreg szegény,nem valószinû,hogy meggyógyul sajnos. De örülj neki,hogy ilyen szép kort megélt!

Majd az orvos megmondja, mi a baja. Már nagyon öreg szegény, nem valószinû, hogy meggyógyul sajnos. De örülj neki, hogy ilyen szép kort megélt!

A babám 3hetes és 5napos.3350g-al született, 3180-al hoztuk haza.1hétig hízott amennyit kell, aztán lefogyot 3140-re. Most kórházban van. Egyenlőre tápszerezik. Van hasonló tapasztalat? Mi lesz most velünk? Nagyon aggódom a picimért!

Legjobb válasz: Én sem értem miért van kórházban? Akárhogy is, tápszerezni te is tudod otthon, vagy akár szoptatni, de ha az nem megy, anyatejet kaphat még a leadóktól. Szerintem nagyon nagy szüksége lenne most rád!!!!

Én sem értem miért van kórházban? Akárhogy is, tápszerezni te is tudod otthon, vagy akár szoptatni, de ha az nem megy, anyatejet kaphat még a leadóktól. Szerintem nagyon nagy szüksége lenne most rád!!!!
Az a fontos, hogy légy mellette:) ! Akármit is mondanak, a kiskorú beteg törvényben foglalt joga, hogy a szülõje 0- 24- ben mellette legyen. Kérd ki, próbáljatok szopizni minél többet akkor is ha esetleg kevés a tejed(és fejj, hogy fenntartsd a tejtermelést). Ha inkubátorban van, akkor is nyúlj be hozzá, érintsd(nem csak lelkileg, hanem élettanilag is nagyon fontos a testi kapcsolat. A lefejt tejet, ha lehetséáges(akár erõszakos is lehetsz, néha sajnos kell), kérd, hogy adják neki, vagy Te add neki ha nem megy még a szopi.
Sajnos érdemben nem tudok rá válaszolni, de nagyon sajnálom! Biztos minden rendben lesz! Drukkolok, és kitartást!
A kérdező hozzászólása: A Heim Pál Kórházban vagyunk. Azt mondta az orvos, hogy meg kell várni a labor eredményét. Mert arra gyanakodnak, hogy talán a terhességem alatt lehetett valami fertõzésem ami miatt fogyni kezdett a gyerkõc. Lehetséges, hogy nem jó a tejem, nem elég tápláló vagy ilyesmi. Ezt vettem ki a szavaiból. Elvileg ma kiderül minden.
A kérdező hozzászólása: Jó lenne, ha valamit mondanának már, mert kezd elapadni a tejem. Hiába fejem mint az õrült.
Tényleg felháborító, hogy nem engedik hogy odaadd a tejed neki!!! Én ezért kiverném a balhét, ilyen nincs! Anyai jogod, hogy szoptasd, neki meg joga hogy a te tejedet kapja. Persze pótolják, ha kell, de hogy nem adhatod neki a lefejt tejet, ez hihetetlen....
Mi ujság? Remélem minden rendben megy.:)
Remélem minden rendezõdik és nincs probléma!:) Majd irj ha lesz egy kis idõd!
Aggodok:(
A kérdező hozzászólása: Végül 16-án engedtek ki minket. Mint kiderült a kórházi védõnõnek köszönhetõ, hogy ilyen sokáig bent tartottak. (10nap) Ez idõ alatt a tejem teljesen elapadt. A jó hír, hogy szépen elkezdett hízni. Fogok felháborító dolgokat mesélni, ha érdekel csak most etetés van. :)
Melyik kórházban vagytok??Orvos mit mind miért nem szopathatod?
A kérdező hozzászólása: Ja és persze, írok ha érdekel! Elõre is nagyon köszönöm a válaszokat, és az eddigieket is! Tényleg!
A kérdező hozzászólása: Ott vagyok vele, amennyit csak lehet, ezzel nincs gond. Eddig 2óránként evett cicbõl (ezt javasolta a védõnõ) de nem volt nyugodt baba. Azóta is 2óránként fejek. Kb 40 jön a két cicibõl, ami neki már kevés, de mindenképp szeretném, hogy legalább azt a kicsit megkapja. De még mindig nem engedik, hogy szoptassam, hiába szóltam. Talán holnap már engedik. Holnap (hétfõn) derül ki, hogy mi volt a labor eredménye. Tegnap már 60at (tápit) adtak neki 3óránként. Az a legrosszabb, hogy nem tudom, egyáltalán szoptathatom e még valaha. Nagyon várom a holnapot!
Az én babám a kórházban szépen hízott, volt tejem, de amikor hazajöttünk egy héten keresztül fogyott, nagyon lecsökkent a tejem mennyisége, majd írt fel neki a doki tápszert, azóta szépen hízik (persze a szoptatást nem hagytam abba).
Jobbulást a kicsinek! Szerintem is fejj amennyit tudsz, ebben az esetben akár elekrtomossal...
Elõször is nyugalom!! A tápszer nem méreg. Nem kampányolok mellette, de sokan felnõttek már így és teljesen egészséges, okos emberek. Mindamellett az anyatej a legjobb tápláléka. Ha 20-30 ml is van a cicidben, nem reménytelen az ügy. Ha nem tud szopizni, akkor lefejheted, beviheted és kérheted hogy Te vagy a nõvérke adja oda. (Inkább Te , ha engedik). Minden cseppje aranyat ér. De lehet hogy nem is a tejeddel van a baj, akkor meg mindenképp fent kell tartani a tejtermelést fejéssel majd szopival. Akárhogy is, próbálj kicsit megnyugodni, -ha nehéz is-fog a kicsid hízni. Megírod majd a fejleményeket?
fiam 4hetes 4300 született.4070 jöttünk haza.az elsõ héten nem hízott másodikon lement 4050utána héten 4000g lett.mind e melett nyugodt baba volt.nekem gyerekorvos tápszert írt pótlásnak.most 1 hét alatt .150g hizott.születési súlyát még nem nyerte vissza.de mivel nagy baba volt nehezebben indul be.én mindenkép befeküdnék vele.szerintem minden kh-ban van rá legetõség.kitartás!
A kérdező hozzászólása: Azért került be mert fogyott. A kórházban volt vérvétel tõle és tõlem is, de nem tudják még, hogy mitõl fogyott. Lehet kevés a tej, lehet nincs elég tápanyag benne, vagy terhesség alatti fertõzés.
Miért van kórházban??
Sajnálom, hogy elapadt a tejed! De a lényeg, hogy minden rendben van! Ha van idõd mesélj!

Nagyon aggódok! A teknőseim radírt ettek (értsd iskolában használt, papíron maradt grafit eltüntetésére szolgáló eszköz). Lesz valami bajuk?

Véletlenül beesett tegnap a terráriumba, és csak ma találtam meg, és megették. Ugye megússzák?

Legjobb válasz: A gumit nem nagyon tudja megemészteni az emésztõrendszerük.Bár ami egyszer bement az ki is jön,valószínûleg emésztetlenül átmegy rajtuk.Figyeld az ürüléket.Ha mégsem jönne ki belõle(erre kevés esélyt látok)akkor írj és adok hüllõspecialista állatorvos elérhetõséget.

A gumit nem nagyon tudja megemészteni az emésztõrendszerük.Bár ami egyszer bement az ki is jön, valószínûleg emésztetlenül átmegy rajtuk.Figyeld az ürüléket.Ha mégsem jönne ki belõle(erre kevés esélyt látok)akkor írj és adok hüllõspecialista állatorvos elérhetõséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nagyon aggódom a kisfiamért! Ma voltunk koponya UH-n és azt észlelték, hogy egy területen nem nőttek agysejtek. Van hasonló tapasztalata? MR-re kell mennünk, hogy fogja viselni? Még csak 9 hetes, úgy félek :, (

Legjobb válasz: szia. sajnos konkrét választ én sem tudok adni neked. de remélem h nincs semmi baj a kicsinek :) szoritok értetek nagyon - igy ismeretlenül is - és ha tudsz valami konkrétat akkor leirod ide? köszi minden jot nektek.:)

Az MR miatt el kell altatni? Hogy ne mozogjon? Sok szerencsét, és kitartást!
szia. sajnos konkrét választ én sem tudok adni neked. de remélem h nincs semmi baj a kicsinek :) szoritok értetek nagyon - igy ismeretlenül is - és ha tudsz valami konkrétat akkor leirod ide? köszi minden jot nektek.:)
Szia! Segíteni én sem tudok, de nagyon szorítok, hogy minden ok legyen. Miért küldtek Titeket uh-ra ha megkérdezhetem? Mi volt az oka?
Tudom mit érzel, én is így vártam a legrosszabbra számítottam, koponyaultrahang elõtt, nekünk vízfejûségre gondolt az orvos, szerencsére nem az lett, mást talált, azóta megmûtötték koponyacsontosodási zavarral.De én addig nem nyugodtam, még utána nem jártunk hogy mi a baj, légy
A kérdező hozzászólása: még nem kaptunk idõpontot... elõbb egy csomó vizsgálat, vérvétel, kardiológia mivel altatják ezért sok mindent néznek majd! Köszönöm hogy érdeklõdtél.... Amint lesz valami hírem meg írom! köszönöm
Szia!Van valami fejlemény?Remélem jó hírt tudsz mondani.
Elõzõ vagyok, bocs. Azt akartam írni, hogy remélhetõleg nem lesz következménye.
Nekünk is kötelezõ volt a koponya és hasi UH. Megértem hogy aggódsz. Biztosat csak az MRI tud mondani. Remélhetõleg ennek lesz következménye, nem tudom pontosan lehet-e az agysejteket azon a területen valamilyen módon aktivizálni, ezt kérdezd meg a dokitól.
A kérdező hozzászólása: nálunk miután megszületnek a babák el kell vinni õket hasi, koponya uh-ra, csípõszûrésre. remélem tényleg csak felesleges vizsgálatok lesznek. majd még írok hogy mit mondtak köszi mindenkinek
Szívbõl kívánom, hogy semmi baja ne legyen a Kicsikédnek. Az engem is érdekelne, hogy miért mentetek koponya uh-ra? Mi is akartunk menni magán rendelõbe teljes uh-ra. A védõnõm és doktornõnk is határozottan lebeszélt. Mondták, hogy eddig aki elment ilyenre mindenkinek találtak valamit. És így vissza kellett menniük, meg kivizsgálások tömkelege, aztán persze kiderült, hogy szerencsére semmi baj nincs. Remélem nálatok is csak ilyen hasonló ijesztgetõs dolog van a háttérben. Bár nem találom túl jó poénnak......
Remélem nincsen semmi komolyabb baj! Egyébként ha ez a baja lenne, az miben befolyásolná az életét a késõbbiekben?? Mert még nem is hallottam ilyenrõl.
A kérdező hozzászólása: mindenképp megyünk, csak elõbb szemészetre kell vinni. tényleg jó lenne ha nem lenne gond... az uh-n azt mondták, hogy valamilyen vérzés van a kis fejében, az ideg gyógyász meg hogy nem nõttek agysejtek. jaj, nagyon aggódom, remélem lesz olyan válaszoló aki többet tud mondani errõl a dologról! köszönöm az eddigi válaszokat
Szia Tényleg vidd el MR vizsgálatra az uh ilyen esetekben nem biztos, hogy megbízható képet ad. Az is lehet, hogy nincsen baj, de ezt pontosan csak a vizsgálat mutatja meg.
szia:) mindenképp vidd el a kisfiad mr-re, többet tudnak mondani az orvosok a vizsgálat után (elég sokára szoktak idõpontot adni.jó lenne ha lenne valami ismerõsöd ott) amúgy ez egyáltalán nem fájdalmas dolog, biztos furcsa lesz neki kicsit a helyzet de hamar túl van rajta . nekem is észleltek ilyet az orvosok, sokáig vizsgálódtak hogy mitõl lehet de végül is kiderült hogy semmi bajom :) szóval fõ a pozitív gondolkodás , nem kell rögtön nagyon rosszra gondolni.remélem minden rendben lesz a kisfiaddal 16/L
A kérdező hozzászólása: MRI- vizsgálatra

Nagyon aggódom a terhes feleségem miatt. Egyfolytába bepisil. Normális ez?

Nagyon nem tetszik nekem hogy a feleségem, 28 hetes terhes már szinte 2 hónapja gyakran bepisil. Err?l a témárol nem akar velem beszélni csak elröhögi a témát ha rákérdezek. Már néhány hete óriási betéteket hord, ma este meg egzszerüen rámrémisztett, valami irgalmatlan nagy valami van rajta úgy néz ki mint ha be lenne pelenkázva. És persze már megént az a válasz hogy haggyál már , ez igy szokott lenni. Nem akarom idegesiteni és tovább faggatni, ez másoknál is normális ?

Legjobb válasz: Szia. Én is 28 hetes várandós vagyok de velem ilyen nem fordult elõ eddig. Még ha nagyon is kell vissza tudom tartani. Javasold neki hogy kérdezzen rá a dokinál... Szerintem...

Szia. Én is 28 hetes várandós vagyok de velem ilyen nem fordult elõ eddig. Még ha nagyon is kell vissza tudom tartani. Javasold neki hogy kérdezzen rá a dokinál... Szerintem...
Én 33 hetes babás vagyok és nálam sem fordult még elõ egyszer sem és ha nagyon úgy érzem hogy nyom a picikém vagy tényleg kell pisilni én is vissza tudom tartani.Úgyhogy az én véleményem is megegyezik a többiekével hogy ezt az orvossal meg kéne beszélnie.
Második babám várom, elsõvel nem volt ilyen, másodikkal elõfordult.nekem is ciki volt, hogy egyet nevettem, és a folt alattam volt.de érdekes, éjszaka feltudok kelni, és nem pisilek be, pedig már a végefelé járok.egyik elõttem szóló jól mondta, intim torna, meg azért a dokira kérdezz rá, ha ez napi szinten többször elõfordul.
Nekem egik terhességemnél sem fordult ez elõ.Elkellene menni feltétlen orvoshoz, mert lehet belõle komolyabb baj is.Ez persze laikus vélemény, de nem jár együtt a terhességgel az inkotencia.
Meg kellene nézetni dokival. Én nem tapasztaltam ilyet terhességem alatt. Néha persze elõfordul a terhesség elõrehaladtával, tüsszentésnél...stb. pár csepp. Nyomja a hólyagot a végén...De nem igy. Ha van fogadott dokitok, hivd fel nyugodtan és kérdezd meg tõle. Én ezt tudom tanácsolni.
Nálunk is így volt elég volt egy kis hapci és már szaladt is mert becsurrant.De azért rá lehet kérdezni.
Javasold neki az intimtornat, kerdezze meg a dokitol is, de azt terhesen is lehet. A terheles miatt gyengulhetnek a pc izmok, vizelet es szeklettartasi rendellenesseg lehet. Nekem elso terhessegnel ilyen nem volt, szules utan egy par napig viszont igen, nagyon meg voltam ijedve, de teljesen elmult minden panasz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!