Találatok a következő kifejezésre: Nagyon aggódom! lesz a (49 db)

Nagyon buta kérdés lesz és előre bocsánat de muszáj rákérdeznem mert nagyon aggódom Mi a véleményetek?

Na szóval. Az van, hogy 1 hónapja elmentem bulizni és nagyon berúgtam és ezt egy srác kihasználta. A wc-ben megujjazott és majdnem szexeltünk is de nemtette be. Attól hogy hozzámért meg úgy az el?váladéktól lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nem hiszem de teszteld le, nehogy meglepi legyen a fa alá.

Nem hiszem de teszteld le, nehogy meglepi legyen a fa alá.
Igy jarsz ha idegen negerekkel itatod le magad. De nem ertem ha 1 honapja tortent akkor mar ki kellett volna maradjon a menstruaciod. Szoval 1 honap alatt csak eszreveszi az ember, hogy mi a szitu. Ez tenyleg hulye kerdes...
én voltam az a srác, és márpedig betettem, csak nem emlékszel, úgy beálltál, hívhatjuk Lajosnak?
ha nem tette be, nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Húú de vicces.-.- Nem tud magyarul szóval beszoptad.-.- A normális kommenteket köszönöm.:)
Gratulálok hozzá, hogy sikerült így berúgnod. Mindenesetre nem, ha nem tette be, nem lehetsz terhes. 24/N

Hogyan tudnék megnyugodni? 37 hetes vagyok és a babám súlya csak 2100 gramm és az uh szerint csak 34-35 hetesnek felel meg. Hetente kell NST-re és uh-ra mennem. Nagyon aggódom állandóan a sírógörcs kerülget, ugye nem lesz baj:- (

Legjobb válasz: Valóban kicsi a manó,de ne aggódj,ha mindennap néznek NST-n,azonnal lépnek,ha gond lenne.Azért én a helyedben beszélnék az orvosommal és kérnék egy flowmetria vizsgálatot.Ez a lepény mûködését és a köldökzsinór áramlását nézi.Ha ez rendben van,akkor tényleg nincs miért aggódnod,majd megnõ az a csöppség itt kint!

Valóban kicsi a manó, de ne aggódj, ha mindennap néznek NST-n, azonnal lépnek, ha gond lenne.Azért én a helyedben beszélnék az orvosommal és kérnék egy flowmetria vizsgálatot.Ez a lepény mûködését és a köldökzsinór áramlását nézi.Ha ez rendben van, akkor tényleg nincs miért aggódnod, majd megnõ az a csöppség itt kint!
Szia! Egy napon szültem egy anyukával, aki aznapra is volt kiírva, és 2400 grammos 47 cm-es kisfia született. Teljesen egészséges csak picike. 3 hónaposan már megduplázta a súlyát. Ha minden eredményed rendben van akkor ne aggódj.
Akkor tényleg ne aggódj, úgy látom a dokid mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosn minden rendben legyen.Minden olyan vizsgálatot elvégez, ami kiszûrné, ha gond lenne.A lepény rendben, az áramlás a köldökzsinórban rendben, a pici szívmûködése rendben, akkor nincs miért emésztened magad!Ez alatt a hátralévõ 3 hét alatt egyél több fehérjét tatalmazó ételeket, szénhidrátdús kajákat, hátha attól többet hízik ez a kis ember!
Így van, idekint majd behozza, emiatt ne aggódj. Nálunk is sajna lepényelégtelenség miatt 2370 grammal és 49 centivel született (3, 5 héttel korábban mint kellett volna), de élénk, agilis és jól szopó baba volt. 2hós korára megduplázta a súlyát. Most 6 hós, 74 centi és 7, 8 kiló. Érdemes lenne az áramlásvizsgálatot megcsináltatnod, másnem azért, hogy megnyugodj. Mert ha kiderül hogy a lepény meszesedik, az sem a világvége, hidd el. CSAK NYUGI!!!! A dokik tudnak segíteni ha szükséges, de feleslegesen ne stresszeld magad, mert ez nem jó a babának. Minden rendben lesz, bízz az anyatermészetben, és a babádban, hogy tudja neki mi a jó :)
Elöször is vedd figyelembe, h a családodba milyen testalkatú emberkék vannak, másodszor ha a köldökzsióráramlás és a méhlepény állapota jó, akkor igazából nincs okod izgulni. De ne idegeskedj, eggyél, meg kicsit több vitamint vigyél be. a helyedbe lehet elmennék egy olyan 4d-s uh-ra, ahol profi doki csinálja.
Elsõ vagyok, azt kérdezni akartam, hogy mindig kisebbnek mérték a babót vagy csak az utolsó uh-on derült ki, hogy kisebb a koránál?
elõzõ vagyok, nincs avárosodba valahol 4d-uh ahol doki csinálja? menj el hozzá, mond el mi a baj, tutti már ma fogad...és megnyugszol kicsit
elsözör is nyugi, másodszor ha most meglesz a baba, már nem koraszülött, és inkább vegyék ki, mint h baj legyen..idekint is megnõl, nekem pont betöltött 37.hétre született 3kg-val és már 9kg, 8hós...barinõm fia, 34.hétre született 1400grammal, és már 10 hós, szintén 9kg, megy, mászik stb....ügyesebb mint a fiam....szorítok értetek! 29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Most jöttem haza a kórházból, mert bent tartottak, és csütörtökön megyek egy másik kórházba. Tiszta agyrém. Ahány orvos nézett mind, de mind mást mondott, az egyik szerint a lepény ellátja a feladatát, reggeli doki azt mondja nem látja el a feladatát na most kinek higyjen a ember lánya. Elég volt másik doki, másik kórház!
Tegnapi 10.48-as vagyok. Az én babám asszemelég kicsinek számított :) Mégis 4 nap után hazaengedtek minket(2210 grammal), mert jól szopott és volt tejem is bõven. (Az elsõ néhány héten napi tiszta súlyt mértünk, hogy lássuk gyarapszik-e, de hál istennek úgy evett mint a gép.) Szóval ne nemcsak a születési súlytól függ hogy mikor jöhettek haza, hanem a baba szopási készségétõl is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok bíztatást és, hogy megosztottátok velem a ti gondjaitokat- félelmeiteket is sokszor az is elég. Hogyha ilyen kicsike lesz a súlya, akkor sokkal tovább kell majd a kórházban maradnunk? Nahát azt nem tudom még, hogy fogom kibírni!
Üdv mindenkinek! Én pont az a kismama vagyok aki meg azért aggódik, hogy nagy lesz a baba. Az elõzõ babám 4500g lett és most is úgy néz ki nagy lesz a baba. Már elõre aggódom hogy fogom megszülni az elõzõnél elekadt a szülõcsatornában így 3-an szedték ki belõlem .Ezt még egyszer nem szeretném átélni. Annyira örülnék ha csak 3 kg-os baba lenne. Terhességi diabéteszem van ez is közrejátszik pedig csak 8 kg-ot híztam mert szigorúan tartottam a ditát, mégis nagy lett.Ne aggódj, lehet hogy egy kicsit kisebbnek is mérték fel. 38 hetes kismama
Szia sorstárs! :D Én most vagyok 36 hetes babás, és nekem is kisebbet mértek a kelleténél.Most 2.35 kg, és én is nagyon megilyedtem.De kiderült az oka is, mert kb másfél hete benne voltam egy hányás-hasmenés vírusban, és ez kicsit visszavetette a babám a fejlõdésbe.De azt mondta az orvosom, ne aggódjak, mire ki kell jönnie, õ már egy életképes, egészséges babó lesz, csak kicsit kisebb az átlagnál.Ráadásul a méhlepényem is érett, így én most fekszem, mert az már tuti hogy április közepéig nem húzzuk ki.Azt mondta az orvos, az a baj, hogy kialakult az a szemlélet, hogy egy babának hatalmasnak kell lennie, pedig ez nem számít!!!Légy nyugodt, kellemes szép babás napokat, és boldog szülést kívánok neked. Egy 36 heteske
A kérdező hozzászólása: Ezt az áramlásvizsgálatot már hetek óta nézi az orvosom és mindíg jó! Köszönöm, hogy válaszoltál a környezetemben nem tudok errõl kivel beszélni, mert nem akarok bosszantani senkit.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk kosárlabdázó méretûek sõt a férjem egyáltalán nem, egy fél fejjel még alacsonyabb is nálam. Nagyon jólesik, hogy írtok és bíztattok nem is tudjátok milyen nagyon jólesik. Éveket vártunk erre a bábára! Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: 3 hete van ez, hogy kisebbnek mutatja magát, eddig minden rendben volt. A lepény is II. fokban érett tehát még el kellene, hogy lássa.
A kérdező hozzászólása: Nagyon gondolkodtam, hogy elmegyek 4D-re de ez az új doki nem lesz olcsó. És a régi dokim, akire nem haragszom, mert nem õ pont nem tehet róla azt ajánlotta, hogy feküdjek csütörtökig nehogy valami baj legyen és beinduljon, mert a másik kórházban a doki csak csütörtöktõl van, tehát ha törik ha szakad nekem nem szabad addig szülnöm, mondogatom is neki, hogy csak még egy napot bírjon ki!

Aggódom a kisbabámért ti is? Nincs rá különösebb okom! Még is nagyon aggódom, hogy minden rendben lesz e? 26km

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesem természetes én is nagyon sokat aggódom azon, hogy egészségesen, épségben megérkezzen hozzánk. Minél közelebb jutunk ehhez a pillanathoz, annál inkább foglalkoztat. Nagyon féltem Õt! Szerintem az lenne furcsa, ha nem így éreznénk(-:

Szerintem ez teljesem természetes én is nagyon sokat aggódom azon, hogy egészségesen, épségben megérkezzen hozzánk. Minél közelebb jutunk ehhez a pillanathoz, annál inkább foglalkoztat. Nagyon féltem Õt! Szerintem az lenne furcsa, ha nem így éreznénk(-:
Bocsi: 31. hetes kismami
Mindenki felti a babajat. En inkabb azt szoktam gondolni, hogy minden rendben van Vele, mert a negativ a negativat a pozitiv pedig a pozitivat vonza. Gondolj csupa jo dologra es akkor csak jo tortenhet Veletek. Boldog babavarast. 25 hetes kismama
Persze, hogy aggódunk érte, ez természetes. Az a legfontosabb, hogy a pocaklakónk egészséges legyen! Bízzunk abban, hogy minden ok lesz, legalább is az eddigi vizsgálatok nálunk biztatóak.:-) (27 hetes mami)
Igen!!Ez nagyon rossz érzés , de ez mutatja hogy már mennyire kötõdsz.Sajnos ez végig fogja kisérni a terhességed, csak arra figyelj hogy ne vidd túlzásba, már-már szorongásosba.Írj be inkább ide, és a többiek megnyugtatnak. Nálam bevált. Hol azon voltam, hogy a kõldökzsinor folytogatja, aztán hogy agyonfekszem éjjel, aztán a vége felé, h. miért nem mozog, most meg hogy nehogy a m.vízbe kakíljon és fertõzést kapjon.Mindig van valami, de az ismeretlen ismerõsök megosztják velem a tapasztalatokat, és megnyugtatnak valamennyire. Kívánok neked minnél nyugodttabb babavárást!! Fõ mondatod legyen neked is :Mért lenne az én babámnak bármi baja is, Hisz minden rendben van!!
Szia!Szerintem nincs olyan aki nem aggódik!És ez igy lesz ha megszületik is!!Én az uh-ok elõtt voltam a legjobban beparázva.Tesóm mindig azt mondogatta:Mitõl lenne baja, hisz ti is egészségesek vagytok.Ezzel mindig megnyugtatott!Csak pozitivan!!!BOldog babavárást!35 km
Sajnos én is parázok rendesen, most a 39. hétben a legrosszabb ez, mert már alig várom hogy a karjaimban legyen és lássam, hogy minden rendben vele és egészséges. Én is azt mondogatom magamban, hogy mindent megtettem õérte és az uh-k is rendben voltak, a 4D se mutatott semmi rosszat, láttuk a kis arcát, minden nap érzem a mozgását, szépen fejlõdik a poicimban, gondolj te is ezekre. Ha a doki nem ré, misztget akkor te is nyugodj meg!Bolodg babavárást!

Tegnap a kiskutyámat megcincálta egy nagytestű kutya. Szerencsére talán nem lesz nagy baj testileg. De aggódom viszont a kis lelke miatt, hogy segitsek?

Azóta leviszem, de csak ül alig akar pisilni is, persze megértem, h félénk, de meddig tart ez, feldolgozza? Nem fog félni a kutyáktól? Mivel segítsek neki?

Legjobb válasz: Szerintem lelkileg nekünk rosszabb, mint nekik. Õk hamar túlteszik rajta magukat, viszont a mi felelõsségünk a dolog, nekünk kell vigyázni, hogy baj ne lehessen. Ha mi aggódunk, akkor õ is aggódni fog, mert érzi rajtunk. Legyél magabiztos, bíztasd és bírd rá játékra (labdával pl), hogy megint jó élményként élje meg a sétákat. Érezze, hogy véded, ha baj van, de engedd más kutyákhoz, akik lehetõleg ismerõs kutyák. Ha jó élménye lesz a haverkutyákkal, akkor hamar elmúlik az elõzõ élmény hatása.

Szerintem lelkileg nekünk rosszabb, mint nekik. Õk hamar túlteszik rajta magukat, viszont a mi felelõsségünk a dolog, nekünk kell vigyázni, hogy baj ne lehessen. Ha mi aggódunk, akkor õ is aggódni fog, mert érzi rajtunk. Legyél magabiztos, bíztasd és bírd rá játékra (labdával pl), hogy megint jó élményként élje meg a sétákat. Érezze, hogy véded, ha baj van, de engedd más kutyákhoz, akik lehetõleg ismerõs kutyák. Ha jó élménye lesz a haverkutyákkal, akkor hamar elmúlik az elõzõ élmény hatása.
Igen, elõfordulhat hogy a késöbbiekben félni fog a kutyusod más ebektõl. Ha már fizikailag rendben van, akkor (minél elõbb) vidd kutyák közé. Arra figyelj, h ne zavarják, piszkálják, ne legyen megint kellemetlen élménye. Azonban túlpátyolgatni nem szabad. Lehet, h morogni, ugatni fog majd más kutyákra, de Te ilyenkor ne vedd ölbe, ne simogasd, ne szólj hozzá, max annyit, h nem szabad. (Ezeket mind dícséretnek venné, úgy tûnne neki, mintha Te a helytelen viselkedéséért jutalmaznád.) Amennyire lehet menj vele közel a másik kutyushoz, ha nagyon fél guggolj le hozzá biztatásként. De tényleg nem szabad a nektek támadó kutyát megütni, megrúgni, mert ha neked támad és a kutya gazdája nincs ott ki tudja, h mi történik veled. Ha nagyon fél, h máskor is történik ilyen, akkor hordj magaddal esetleg egy palack vizet, és azzal öntsd pofán a kutyust, vagy vigyél magaddal egy hangos dudát és ha agresszíven látod közeledni, akkor nyomd meg. Az éles, hangos zajoktól megijedhet. A rákiabálás valóban segíthet.
ez komolyabb törést nem okoz neki csak óvatosabb lesz. Ha nem fújod fel a dolgot és nem kapkodod fel ha legközelebb nagy kutya jön, hanem normálisan természetesen viselkedsz, akkor nem fog félni....sajnos ezeket a "fóbiákat" mi sulykoljuk bele a kutyáinkba!
Egy ideig törõdj vele kicsit többet simogasd gyakrabban stb...
Ha agyonpátyolgatod, azzal csak ártasz neki ... beleneveled hogy jó az ha fél, mert te akkor szeretgetni fogod. Probáld meg elöször olyan nagyméretû kutyák közé engedni akiket ismersz (barátok, család kutyái), nem agresszivek más kutyával, alaposan szocializáltak. És ne stresszelj ha nagy kutya jön felétek, mert megérzi a kutyád ... és pánikolni fog.
elõzõ vagyok. most olvasom a többikommentet és látom a 14:35 ös is azt javasolta amit én, viszont aki utána írt az nagy butaságot mondott hogy csapj vagy rúgj a másik kutya felé. ne tedd!! inkább a hangoddal riaszd el, különben megharaphat, és azt se csináld hogy ilyenkor felemeled a kutyádat mert megharaphat a másik, pont így járt az egyik öregember a palota pincsijével. mert az összekapott egy dalmatával ami gazdi nélkül volt, és ahelyett hogy a kutyába harapott a csávó arcát kapta meg, mert a kutya ott volt. én ezt láttam és hidd el nem túl jó megoldás.
mennyire cincálta meg?és miylen fajta tiéd? mert ha vannak mélyebb sebei, jo lenne egy orvoshoz elvinni öt.mugy bizosan félénk lesz ezutána többi kutyával szemben.
sajnálom ami a kutyusoddal történ, biztos nagyon szörnyû lehetett.szerintem vidd valami barátságos kutya társaságába, hogy késõbb ne féljen tõlük, lehet félni fog, de nem kell felkapni, babusgati mert azzal a félelmét erõsíted meg. a másik kutya békén hagyja ha látja (jelzi a tied), hogy fél. csak szokja meg hogy késõbb ne féljen, mert az minden sétáltatásnál probléma lehet.kérd meg valamelyik ismerõsödet.
ha ilyen kistestû a kutyád akkor hordj magaddal valami követ vagy csúzlit és ha idegen kutya jön akkor azzal kergesd el vagy próbálj a pórázzal ráhúzni egyet az ellenséges kutyára vagy ott a lábad azzal felrúghatod valamelyik biztos beválik.
A kérdező hozzászólása: Shu-tzu. Azonnal rohantam ám az orvoshoz!! Jól átvizsgálták. Az egyik válla ment ki, pedig azt hittem nem kapom vissza élve.. Az enyém pórázon volt. Kapu nyitva volt az egyik háznál, nem láttam, azzonnal rátámadt! :( Ma viszem vissza a dokihoz.
Az a legjobb segítség neki, ha Te rajtad érzi, hogy minden rendben van. A kutyus érzi a te lelkiségedet is, ha nyugtalan vagy, tele vagy aggodalommal, akkor ezt a kutyus is érzi. Amikor már Te is megnyugszol, persze, ehhez kell egy kis idõ, akkor a kutyus is rendbe fog jönni. Ha van módod, ne sétáltasd arra, menjetek más merre sétálni, és egy kis idõ múlva, ha kutyusod is helyre jön, ismertesd meg más kutyusokkal, akik szintén pórázon vannak. De, mielõtt odaviszed egy másik pórázon lévõ kutyához, a gazdáját mindenképp kérdezd meg, hogy oda engedheted e a kutyusodat.
látom itt is megy keményen a lepontozgatás. az egyik választ nem pontozták le a másikat meg igen, pedig ugyanarról szólnak, és mind2 ugyanolyan jó..vagy az pontozta le akit lehurrogtak??!! érdekes...csak felháborító és nevetséges ez az egész. a témához annyit hogy a lényget remélem leszûrted amit a többiek tanácsoltak, h ne vedd ölbe, ne pátyolgasd agyon, és vidd barátságos kutyák közé
A kérdező hozzászólása: * aggódom
Ha semmit nem nyelt le, nem lesz gond, mert csak a szálka az, ami árthat a kutyának, gyomorfekélyt okozhat. Ha semmi, apró darabkát nem nyelt le, nem lesz gond.
az én kutyám szokott kapni csontot is, és már tizedik éve él, soha nem volt semmi baja. akkor ez mi?
Az én kutyám 13 évig evett csontot (kivéve pulykacsont), egyszer sem volt baja tõle. Most, hogy már idõsebb, nem adjuk oda neki, csak a porcos részt rághatja le. Szerintem nem lesz baja a kutyusodnak. :)
A kérdező hozzászólása: Hát valamennyit azért megevett belõle sajnos. Mennyi esély van rá, hogy baja lesz tõle?
Ehet csontot, de a csirke csontja nagyon "szálkásan törik" így néhány csontja, mint pl a szárny is, gondot okozhat. Ha nagyon aggódsz, vidd el dokihoz. De szerintem ha nem nyelte le, semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális válaszokat, remélem nem lesz baj... felhivtam az állatorvost, azt mondta, figyeljem ha bármit látok vigyem azonnal. Remélem nem lesz gond...
Sok ember nem tudja, de kutyának nem szabad csontot adni! Tudom, nem halnak bele - többnyire - 1 csontba, de az állatorvos látványos képeket tud mutatni a hiszékenyeknek ;) Ha nem látod a kutyán, hogy baja lenne, akkor szerencsére kikakilja.
Normálatlan vagy kérdezõ? Egy kutya egy élõ csirkét is meg tudna enni ha nagyon éhes lenne és persze semmi baja nem lenne tõle. Nézz egy kevés Discovery meg National Geographic channelt légyszi :(
Télleg rohadt okos mindenki és a többség is tudja írni, hogy "bezzeg régen" na akkor: -bezzeg régen éltek a kutyák 16 évet? -bezzeg régen szaporították ennyire a kutyát? -bezzeg régen érdekelte az embert ha elpusztult az eb? -bezzeg régen.... Nem szabad MINDEN féle csontot adni neki. A csont lejjebb haladva a gyomorban hányást, a belekben pedig elzáródást vagy vérzést okozhat. Jobb esetben pedig "csak" beragad a csont a fogakba és kézzel kilehet szedni de ha a trokán akad meg keresztben az már nem olyan jó mulatság. . A kistermetû kutyák különösen veszélyeztetettek, hiszen nem tudnak elég alaposan rágni, és ez hozzájárul ahhoz, hogy bélsárrekedésük vagy komolyabb problémájuk alakuljon ki. A szárnyas csontja szilánkosra törik Ha valaki nem tud leszokni kutyája csonttal való jutalmazásáról, akkor legalább korlátozza azt heti egy-két alkalomra. A kacsa-, liba-, pulykacsontokat pedig mellõzze az állat étrendjébõl. Annak az ebnek, amelyiknél a csont etetése után mindig szorulás alakul ki, azonban még ritkábban és kevesebb csontot adjunk, illetve más típusút. Például egy nagyobb darab fõtt marhalábszár-csonttal talán tovább elbajlódik, mint több lapocka- vagy orjacsonttal, így nem fogyaszt belõle olyan mennyiséget, hogy szorulás alakuljon ki. Csirke-, kacsa-, liba-, pulykacsontokat mindenképpen mellõzni kell a kutyák étrendjébõl, mert ezek a csontok nagyon kemények, élesen törnek, és ezek az éles szilánkok felsérthetik a bél nyálkahártyáját, esetleg perforációt is okozhatnak. A viszonylag hosszú, éles csontdarabok is baj nélkül keresztüljutnak a bélcsatornán, de a végbél ampullájában székletdarabokká összeállva rendszerint megakadnak, nem egyszer beleszúródnak a végbél záróizmaiba is, komoly fájdalmat és vérzést okozva. Amennyiben nem történik súlyos sérülés, a vérzés hamar eláll, a hegek begyógyulnak. "Szerencsére" sokszor a kutyák farhátat kapnak, ennek a csontjai kevésbé élesen törnek, de az ilyen csontdarabok is okozhatnak sérülést, különösen, ha nagy mennyiséget fogyasztott belõlük az állat. Ha nem evett sokat a kutya a csontból akkor , úgy gondolomhogy 1 kis csontól nem lesz nagyobb baja. Ha rendes a széklte, iszik-eszik rendesen, nincs láza, meg bármi más panasz akkor nincs gond. Azt ugyan nem tudom, hogy menyi idõ után jönnek elõ a jelei a betegségnek, de szerintem nem nyúlhat hetekbe.. Remélem nem lesz gond!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek mennyi ideig kell figyelnem? Mennyi idõ alatt látszik ha gond van? Ezt elfelejtettem megkérdezni és nem akarom zavarni megint. Maradjak fent vele éjjel?
Egyébként kedves kérdezõ, ha a kutyusod csontra vágyik, vegyél sertés lapockát, fõzd ki, és azon nyugodtan nyammoghat! És szerintem 24 óra után már nem lesz semmi baja, addigra biztosan megemésztette.
Nagy szerû, hogy 10 éve kap csontot, de mindegy hogy milyen csontot. Ráadásul nem törvényszerû, hogy beteg legyen, csak elõfordulhat. De természetesen itt mindenki olyan rohadt okos. Csak tudnám mi van azokkal a kutyákkal akiknek kiszúrta a belét, vagy gyomorcsavarodást kaptak. Nekik biztos nem mondta meg egy , , okos" ember sem, hogy a csonttól már pedig nem lehet semmi bajuk.
Én úgy tudom, hogy csak az idõs kutyák nem ehetnek csontot, mert szorulásuk lesz.
A kutya gyomra képes lebontani a csontot, nem azért nem javasolják. Hanem azért, mert kiszúrhatja a belét, vagy gyomorcsavarodást okozhat. Vidéken -ahol nem jellemzõ a felelõs kutyatartás, mert a kutya is csak haszonállat- a mai napig kidobálják nekik a csontot. És amikor az állat 3-4-5 év után elpusztul, senkit nem érdekel, majd lesz másik... Aki viszont ennél hosszabb távra tervez a kutyájával, nem eteti csonttal, ennyi. Kedves kérdezõ, nem valószínû, hogy baj lesz belõle. De figyeld a kutya székletét, illetve azt, hogy nem görcsöl e a hasa.
persze, hogy nem ehetnek csontot a kutyák, az evolúció folyamán arra kényszerültek, hogy pedigree-t egyenek.
A kérdező hozzászólása: Egy milliószor leirták itt, hogy kiszúrhatja a belét meg ilyenek. Persze, hogy féltem, ettõl még nem vagyok normálatálan.
A kutya szereti a csontot és a nyers húst is. Semmi baja nem lesz. :)
Miért a kutya nem ehet csontot?
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki nem lesz baj, egész éjjel figyeltem, aludt szépen, evett, normális volt a széklete, játszik, nem tûnik betegnek. Remélem mostmár megnyugodhatok. Köszönom midnenkinek a válaszát!

Aki sokat aggódik, mint az MSZP, annak a nagy aggódó erőlködéstől, hamar tele lesz a gatyája?

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/04/21/14/Az_MSZP_aggodik_a_M..

Legjobb válasz: Az MSZP most a tájékozatlan tömegeket próbálja megfogni akik nem látnak tovább pillanatnyi pénztárcájukon.

Az MSZP most a tájékozatlan tömegeket próbálja megfogni akik nem látnak tovább pillanatnyi pénztárcájukon.
Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de jelen pillanatban a pénztárcámból élek. Nem mondhatom a gyereknek, hogy apád hosszú távon gondolkodik, (Fidesz módra) de vajaskenyér az nincs, várj türelemmel a felemelkedés évére.
Sokembernek teli lesz, de nem a köztársaság eszmeisége miatt, persze ha lesz mit enni hogy teli legyen. Sokkal rémisztõbb amit a fidesz a társadalommal akar csinálni, vagy inkább kicsinálni!
A kérdező hozzászólása: Tényleg szörnyû, ha a segélyért dolgozni kell, az is szörnyû, hogy 150e közmunkás lesz, de a legszörnyûbb mégis csak az, hogy akik lefizették az orvost, most már nem lehetnek rokkantnyugdíjasok.
A válasz megírásának idõpontja: ma 17:13 Ha kicseréled a pártnevet és Fideszt írsz a helyére anno 2007 körül is megállta volna ez a mondat a helyét :D Kérdésre válaszolva: Ez így nem ér semmit. maximum egy vékony foscsík jön ki ebbõl, nem igazi kula. Remélem, hogy a kérdés színvonalához méltón válaszoltam.
Nem mindegy, hogy 5 napig élsz jól és 5 évig vegetálsz, vagy 5 napig vegetálsz és 5 évig élsz jól. Persze ezek csak példa számok nem kell készpénznek venni, csak nagyjából leírtam mire megy ki ez a megszorításos cucc.
tegnap 17:06 komment Nem mindenki azért van segélyen, mert lusta dolgozni. A közmunka a szánalom kategóriába tartozik, nem a munkahelyteremtésbe. Biztos, hogy van, (és lesz is) aki "lefizetéssel" került rokkantnyugdíjba, ám ezek korrekt kiszûrése lehetetlen. Mondjuk 50 évesen, egy erõs 60 ezres nyugdíj komoly életcél, sokan inkább dolgoznának, ha tudnának, ill. lenne mit. Az egész cirkusz arra jó, hogy a vezér eljátszhassa az "Igazságos" szerepét, a vasököl, aki oda üt ahova köll. Eközben nagyságrendekkel komolyabb dolgokra értelmetlenül költ. Színház az egész, de amíg van nézõ, a darabot mûsoron tartják.

Kétségbe vagyok esve! Kislányom két éves, most derült ki hogy terhes vagyok. De a lánykám miatt nagyon aggódom. Egy percet nincs el egyedül, a játszón is húz magával mindenhova, a babákat bántani akarja a játszón is. Mi lesz így?

Legjobb válasz: Lesz egy kicsit nehezebb idõszak az életedben, aztán majd összeszoknak. Kicsi lányod szociális fejlõdésére biztosan nem lesz rossz hatással a baba érkezése, ha okosan kezeled a helyzetet. Késõbb meg nagyon jó lesz a kicsi korkülönbség.

Lesz egy kicsit nehezebb idõszak az életedben, aztán majd összeszoknak. Kicsi lányod szociális fejlõdésére biztosan nem lesz rossz hatással a baba érkezése, ha okosan kezeled a helyzetet. Késõbb meg nagyon jó lesz a kicsi korkülönbség.
Esetleg a babádat hordozd pl. kendõben vagy mei tai-ban, és akkor tudsz menni a naggyal, lesz szabad kezed. Csak egy ötlet, és ha ennyire aggódsz, szerintem érdemes kipróbálnod. Nálunk 20 hónap a különbség, és én is ettõl féltem, de a hordozóval minden megoldódott (bár mi az elsõ babának vettük, õt is cipeltem). http://www.liliputi.hu/index.php?m=main&a=showContent&page=M.. http://www.liliputi.hu/index.php?m=main&a=showContent&page=M.. És ne aggódj, minden meg fog oldódni, ha ügyesen kezeled! :)
Azért ilyen, mert otthon egyedül van és nem szokott hozzá, hogy meg kell osztania másokkal a dolgait. Ha lesz egy kistestvére, elõször lehet, hogy rossz lesz neki és neked is oda kell figyelned, hogy ne bántsa, de egy idõ után úgyis meg fogja szokni a babát, hiszen együtt fognak élni.
Járjatok minél többet közösségbe. Lassacskán úgyis oviba fog menni (gondolom), és ha ennyire nem tud egyedül ellenni, nem lesz könnyû neki a beilleszkedés. Tehát ha nem várnál babát, akkor is bõven itt volna az ideje, hogy megtanuljon nélküled is játszani, a többiekkel pedig rendesen viselkedni.
Szoktasd le magadról a lánykádat! Nem baj, ha eleinte hisztizik.Két éves gyereknek már kell tudni az anyja távollétében is játszani egyedül.

Nagyon aggódom! Beteg lesz a gyermekem?

Már csak sírok, másra sem tudok gondolni. AFP-p alacsony, felhívtam a véd?n?m, azt mondta hívjam az orvosom, felhívtam az orvosom, ? meg annyit mondott, hogy várjam meg a 20. hetet, és majd akkor menjek a genetikai uh-ra, mert addig úgyse látszik semmi. Nagyon meg vagyok ijedve! 17 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Együtt érzek veled,de még nincs ok aggodalomra. Ugyanis az AFP eredménye önmagában nem sokat ér,mert nagyon sokszor téves eredményt ad. A genetikai ultrahang fogja megerõsíteni vagy megcáfolni.Tehát annak lesz döntö szerepe. Kívánom,hogy minden a legnagyobb rendben legyen!

Együtt érzek veled, de még nincs ok aggodalomra. Ugyanis az AFP eredménye önmagában nem sokat ér, mert nagyon sokszor téves eredményt ad. A genetikai ultrahang fogja megerõsíteni vagy megcáfolni.Tehát annak lesz döntö szerepe. Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!
Nekem elmaradt az AFP vizsgálatom, mert a doki, a védõnõ, meg a háziorvos nem tudta eldönteni, hogy kinek kell adnia a beutalót. Mire kiderült, túl voltam a 18 héten is. Végül nem voltam. Ekkor én is meg voltam ilyedve, hogy esetleg valamit nem szûrünk ki idejében. Mindenesetre utánanéztem a neten, és megdöbbenve olvastam, hogy a fejlettebb országokban ezt a vizsgálatot már réges régen nem csinálják, mert teljesen megbízhatatlan következtetésekre vezet, és a genetikai ultrahang egyébként is mindenre választ ad, ezért felesleges ezzel riogatni a kismamákat. Úgyhogy ne aggódj, nagyon sok egészséget kívánok neked és a babádnak is.
Szia!Nekem pont ápr.1-én vették le a vért 18.héten.Az eredményem nekem is rossz lett.Sírtam is a párommal 10-én amikor kiderült.A következõ héten vettek tõlem magzatvizet(párom is ott volt velem, nem fáj)nem volt zavaros és a genet.Uh-on sem volt eltérés.Vártuk az eredményt(3hét pokol)addig nem volt szabad emelnem.Közben anyósom is meghalt sajnos és teljesen ki voltam készülve.Hála Istennek semmi baja a fiamnak.Most a 28.hétre 1320g és 35cm-es.Hatalmas egészséges baba.Tudom min mész keresztül, de nagyon sok kismamát felidegesítenek ezzel fölöslegesen.Minden ismerõsöm átesett ezen.Õk is nyugtattak engem.Igaz nem sok sikerrel.Utólag:kaptam egy esélyt arra, hogy megvizsgáltassam, hogy nincs-e baj.Persze ez neked most nem vígasz.Ne idegeskedj, mert árt a picinek.Én amin átmentem most(temetés, anyóst én fürdettem halottan, öltöztettem akkor, nem szabadott emelni, költözés)nem kívánom senkinek.Nyugi minden rendben lesz.Õ is nyugtalan volt, alig mozgott.Érezte, hogy feszült vagyok, nem ettem csak sírtam.Azóta olyan eleven, érzi, hogy biztonságban van és nyugodt vagyok.Figyelj magatokra és ez számít.Boldog babavárást!
Ne aggógj! Az AFP egy kalap s..r! Nem tudom, Magyarországon kívül van-e még hely ahol alkalmazzák, mivel totálisan megbízhatatlan, a legtöbb országban betiltották! Nekem is rossz eredmény jött ki (túl magas), a babám mégis makk egészséges! Utálom, hogy ezzel riogatják a kismamákat, emlékszem, én is mit éltem át az eredmény miatt!
Nekem 0.7 lett, a dokim szerint 0.7 es 2.5 kozott jo! A sajat megnyugtatasomra elmentem 4D-re es ott mindent rendben talaltak. Probalj meg nem aggodni, es a 4D-re mar most elmehetsz!
Szia! Nekem is ennyi volt. De ma már van egy édes és egészséges (holnap) 4 hetes lányom. Ha nagyon aggódsz ajánlom a 4D-s uh-t, mi elmentünk, hogy megnyugodjunk. És megnyugtattak. Tudom könnyû mondani, de ne idegeskedj, azzal csak ártasz magadnak és a babának is. Fel a fejjel!
Nekem még nem csináltak AFP-t, 14 hetes vagyok, de nem értem, hogy ha nyugati országokban már betiltották, akkor nálunk miért ragaszkodnak hozzá még ennyire. Itt a 3 és 4D-s ultrahang, ahol látszik minden és nem kéne a kismamáknak megkeseríteni a heteit, ha nem túl jó eredményt kapnak. Ráadásul a dokik hozzáállása is felháborító sok esetben, bár végül is nem az õ gyerekük, nem õk aggódnak érte, miért is érdekelné õket?! Tisztelet a lelkiismeretes orvosoknak. Próbálj meg megnyugodni kicsit, látod, nem te vagy az egyetlen akinek rossz volt az AFP-je és mégsem lett semmi baja a babájának. A saját megnyugtatásodra viszont szerintem is menj el 4d-re, bár még vékonyka lesz a baba, de látszani fog, ha nincs rendben valami. Megéri a 10-12000 Ft-ot.
Szia nekem is ennyi volt az eredményem a dokoi megnézte ultrahangon elküldött ujra AFPre és minden rendben van.Kérlek ne idegeskedj de ha megakarsyz nyugodni és van rá lehetöséged menj el 4d ultrahangra ott mindent látnak. Szoritok hogy ne legyen semmi baj 25hetes kismama:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást. Úgy érzem, sosem fog eltelni ez a 3 hét...
A kérdező hozzászólása: 0, 79 lett
Szia, nagyon sajnállak... Megkérdezhetem, hogy mennyi az az alacsony? Egyébként a nagyfiamnál magas volt az AFP, "kedves, tapintatos" orvos azt mondta, (mivel többször is bevéreztem) hogy "jobb is az ilyennek, ha nem születik meg"... Bálint most 4 éves, gyönyörû és makkegészséges kisfiú. Remélem, ezzel tudlak bíztatni!
Az AFP vizsgálat sokszor fals eredményeket mutat. Sok országban már nem is végzik el. Persze, ilyenkor nem lehet mondani, hogy ne idegeskedj, de egy kicsit próbálj megnyugodni.
szia! nekem 15+3 hetesen csinálták a triplatesztet. Ezen az AFP-m 0, 77 lett. Nem mondták hogy rossz lenne. Kérlek ne aggódj, bár ezt könnyû mondani, tudom...függ attól is, hogy hányadik hétben csinálják a tesztet... itt napok is számítanak.. Kitartás! ÉN is egybõl itt az interneten néztem utána, hogy jó e ez az eredmény. Volt olyan oldal ahol 0, 7-et írtak határnak, de volt olyan is ahol a 0, 5-öt....

Nagyon aggódok, mit tegyek? Baj lesz a babával?

Ma délel?tt kisebb mennyiség?, barnás-rózsaszínes folyásom volt. Azóta semmi, csak kicsit fájdogál a derekam, mint miel?tt megszokott jönni, de talán nem annyira. Nincsenek er?s görcseim sem. 7 hetesen volt pici barnázásom egy alkalommal, akkor kaptam rá gyógyszert amit azóta is szedek.+elevitet,C vitamint, kalciumot, néha lábgörcs miatt Magne B6-ot. Írjon légyszi akinek volt már hasonló!

Legjobb válasz: Milyen gyógyszert kaptál?????Ha nem darabos és nincs hasi görcs akkor rendben lesz, ha igen menj orvoshoz. Most hány hetes vagy???

Milyen gyógyszert kaptál?????Ha nem darabos és nincs hasi görcs akkor rendben lesz, ha igen menj orvoshoz. Most hány hetes vagy???
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsi azt elfelejtettem leírni. 9 hetes vagyok. Ferrograd Folicot kaptam, vastartalmú
A kérdező hozzászólása: Nem nem volt darabos és szinte nem is piros, csak éppenhogy halvány.
Szerintem akkoris mindenképp menj orvoshoz, mert ez még elég pici terhesség, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Minképp doki, nekem is ez volt, bementem és azonnal infúziót kaptam, visszatartáson 3 napig bennt voltam!! Remélem nem lesz baj, izgulok érted
Nekem 8 hetesen volt ilyen, nagyon megijedtem. Másnap elmentem dokihoz és minden rendben volt. Késõbb olvastam, hogy a tapadás körülbelül most zajlik és ilyenkor szokott a kevés vér elõfordulni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti válaszoló! Neked voltak görcseid is? Egyébként holnap hívom a dokimat! Azóta csak fekszek jobb ötletem most nincs. Köszi a válaszokat!

28 hetes vagyok, eddig minden rendben van a babával is meg velem is. Minden eredmény jó, de nagyon aggódom hogy mi lesz ha mégis vmi baj lesz?

Gondolok itt fejl?dési rendellenességre, bármire. Nem tudom miért van ez, de tegnap óta nagyon aggódom emiatt. Mivel tereljem el a figyelmemet err?l a gondolatról?

Legjobb válasz: szia!! nem mondom, hogy nekem sosem jut eszembe, de nem szabad ilyenekre gondolni!! csak arra, hogy milyen egézséges, gyönyörû kisbabád lesz nem is olyan sokára!! ha eszedbejutnak ezek a gondolatok, tereldel olyanokkal, hogy miket fogtok csinálni együtt, hogy nem sokára a karodban tarthatod, hogy milyen is lesz a közös életetek :) csak semmi buta gondolat!! :) 27 hetes pocakos

szia!! nem mondom, hogy nekem sosem jut eszembe, de nem szabad ilyenekre gondolni!! csak arra, hogy milyen egézséges, gyönyörû kisbabád lesz nem is olyan sokára!! ha eszedbejutnak ezek a gondolatok, tereldel olyanokkal, hogy miket fogtok csinálni együtt, hogy nem sokára a karodban tarthatod, hogy milyen is lesz a közös életetek :) csak semmi buta gondolat!! :) 27 hetes pocakos
Szia. Nekem meg nagyon nem volt rendben minden. Az elsõ fele a terhességemnek rettegéssel telt el. Most 26 hetesen úgy vagyok vele, hogy nem lehet semmi baj, ha már idáig eljutottam a sok probléma ellenére. Minden este megbeszéltem a babámmal, hogy neki maradnia kell velem, mert nagyon várom, és nagyon szeretem. Ne gondolj rosszra, nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, majd igyekszem!:) Boldog babavárást nektek is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!