Találatok a következő kifejezésre: Nagyon aggódom! lesz (61 db)

Aggódom a kisbabámért ti is? Nincs rá különösebb okom! Még is nagyon aggódom, hogy minden rendben lesz e? 26km

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesem természetes én is nagyon sokat aggódom azon, hogy egészségesen, épségben megérkezzen hozzánk. Minél közelebb jutunk ehhez a pillanathoz, annál inkább foglalkoztat. Nagyon féltem Õt! Szerintem az lenne furcsa, ha nem így éreznénk(-:

Szerintem ez teljesem természetes én is nagyon sokat aggódom azon, hogy egészségesen, épségben megérkezzen hozzánk. Minél közelebb jutunk ehhez a pillanathoz, annál inkább foglalkoztat. Nagyon féltem Õt! Szerintem az lenne furcsa, ha nem így éreznénk(-:
Bocsi: 31. hetes kismami
Mindenki felti a babajat. En inkabb azt szoktam gondolni, hogy minden rendben van Vele, mert a negativ a negativat a pozitiv pedig a pozitivat vonza. Gondolj csupa jo dologra es akkor csak jo tortenhet Veletek. Boldog babavarast. 25 hetes kismama
Persze, hogy aggódunk érte, ez természetes. Az a legfontosabb, hogy a pocaklakónk egészséges legyen! Bízzunk abban, hogy minden ok lesz, legalább is az eddigi vizsgálatok nálunk biztatóak.:-) (27 hetes mami)
Igen!!Ez nagyon rossz érzés , de ez mutatja hogy már mennyire kötõdsz.Sajnos ez végig fogja kisérni a terhességed, csak arra figyelj hogy ne vidd túlzásba, már-már szorongásosba.Írj be inkább ide, és a többiek megnyugtatnak. Nálam bevált. Hol azon voltam, hogy a kõldökzsinor folytogatja, aztán hogy agyonfekszem éjjel, aztán a vége felé, h. miért nem mozog, most meg hogy nehogy a m.vízbe kakíljon és fertõzést kapjon.Mindig van valami, de az ismeretlen ismerõsök megosztják velem a tapasztalatokat, és megnyugtatnak valamennyire. Kívánok neked minnél nyugodttabb babavárást!! Fõ mondatod legyen neked is :Mért lenne az én babámnak bármi baja is, Hisz minden rendben van!!
Szia!Szerintem nincs olyan aki nem aggódik!És ez igy lesz ha megszületik is!!Én az uh-ok elõtt voltam a legjobban beparázva.Tesóm mindig azt mondogatta:Mitõl lenne baja, hisz ti is egészségesek vagytok.Ezzel mindig megnyugtatott!Csak pozitivan!!!BOldog babavárást!35 km
Sajnos én is parázok rendesen, most a 39. hétben a legrosszabb ez, mert már alig várom hogy a karjaimban legyen és lássam, hogy minden rendben vele és egészséges. Én is azt mondogatom magamban, hogy mindent megtettem õérte és az uh-k is rendben voltak, a 4D se mutatott semmi rosszat, láttuk a kis arcát, minden nap érzem a mozgását, szépen fejlõdik a poicimban, gondolj te is ezekre. Ha a doki nem ré, misztget akkor te is nyugodj meg!Bolodg babavárást!

Aki sokat aggódik, mint az MSZP, annak a nagy aggódó erőlködéstől, hamar tele lesz a gatyája?

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/04/21/14/Az_MSZP_aggodik_a_M..

Legjobb válasz: Az MSZP most a tájékozatlan tömegeket próbálja megfogni akik nem látnak tovább pillanatnyi pénztárcájukon.

Az MSZP most a tájékozatlan tömegeket próbálja megfogni akik nem látnak tovább pillanatnyi pénztárcájukon.
Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de jelen pillanatban a pénztárcámból élek. Nem mondhatom a gyereknek, hogy apád hosszú távon gondolkodik, (Fidesz módra) de vajaskenyér az nincs, várj türelemmel a felemelkedés évére.
Sokembernek teli lesz, de nem a köztársaság eszmeisége miatt, persze ha lesz mit enni hogy teli legyen. Sokkal rémisztõbb amit a fidesz a társadalommal akar csinálni, vagy inkább kicsinálni!
A kérdező hozzászólása: Tényleg szörnyû, ha a segélyért dolgozni kell, az is szörnyû, hogy 150e közmunkás lesz, de a legszörnyûbb mégis csak az, hogy akik lefizették az orvost, most már nem lehetnek rokkantnyugdíjasok.
A válasz megírásának idõpontja: ma 17:13 Ha kicseréled a pártnevet és Fideszt írsz a helyére anno 2007 körül is megállta volna ez a mondat a helyét :D Kérdésre válaszolva: Ez így nem ér semmit. maximum egy vékony foscsík jön ki ebbõl, nem igazi kula. Remélem, hogy a kérdés színvonalához méltón válaszoltam.
Nem mindegy, hogy 5 napig élsz jól és 5 évig vegetálsz, vagy 5 napig vegetálsz és 5 évig élsz jól. Persze ezek csak példa számok nem kell készpénznek venni, csak nagyjából leírtam mire megy ki ez a megszorításos cucc.
tegnap 17:06 komment Nem mindenki azért van segélyen, mert lusta dolgozni. A közmunka a szánalom kategóriába tartozik, nem a munkahelyteremtésbe. Biztos, hogy van, (és lesz is) aki "lefizetéssel" került rokkantnyugdíjba, ám ezek korrekt kiszûrése lehetetlen. Mondjuk 50 évesen, egy erõs 60 ezres nyugdíj komoly életcél, sokan inkább dolgoznának, ha tudnának, ill. lenne mit. Az egész cirkusz arra jó, hogy a vezér eljátszhassa az "Igazságos" szerepét, a vasököl, aki oda üt ahova köll. Eközben nagyságrendekkel komolyabb dolgokra értelmetlenül költ. Színház az egész, de amíg van nézõ, a darabot mûsoron tartják.
A kérdező hozzászólása: * aggódom
Ha semmit nem nyelt le, nem lesz gond, mert csak a szálka az, ami árthat a kutyának, gyomorfekélyt okozhat. Ha semmi, apró darabkát nem nyelt le, nem lesz gond.
az én kutyám szokott kapni csontot is, és már tizedik éve él, soha nem volt semmi baja. akkor ez mi?
Az én kutyám 13 évig evett csontot (kivéve pulykacsont), egyszer sem volt baja tõle. Most, hogy már idõsebb, nem adjuk oda neki, csak a porcos részt rághatja le. Szerintem nem lesz baja a kutyusodnak. :)
A kérdező hozzászólása: Hát valamennyit azért megevett belõle sajnos. Mennyi esély van rá, hogy baja lesz tõle?
Ehet csontot, de a csirke csontja nagyon "szálkásan törik" így néhány csontja, mint pl a szárny is, gondot okozhat. Ha nagyon aggódsz, vidd el dokihoz. De szerintem ha nem nyelte le, semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális válaszokat, remélem nem lesz baj... felhivtam az állatorvost, azt mondta, figyeljem ha bármit látok vigyem azonnal. Remélem nem lesz gond...
Sok ember nem tudja, de kutyának nem szabad csontot adni! Tudom, nem halnak bele - többnyire - 1 csontba, de az állatorvos látványos képeket tud mutatni a hiszékenyeknek ;) Ha nem látod a kutyán, hogy baja lenne, akkor szerencsére kikakilja.
Normálatlan vagy kérdezõ? Egy kutya egy élõ csirkét is meg tudna enni ha nagyon éhes lenne és persze semmi baja nem lenne tõle. Nézz egy kevés Discovery meg National Geographic channelt légyszi :(
Télleg rohadt okos mindenki és a többség is tudja írni, hogy "bezzeg régen" na akkor: -bezzeg régen éltek a kutyák 16 évet? -bezzeg régen szaporították ennyire a kutyát? -bezzeg régen érdekelte az embert ha elpusztult az eb? -bezzeg régen.... Nem szabad MINDEN féle csontot adni neki. A csont lejjebb haladva a gyomorban hányást, a belekben pedig elzáródást vagy vérzést okozhat. Jobb esetben pedig "csak" beragad a csont a fogakba és kézzel kilehet szedni de ha a trokán akad meg keresztben az már nem olyan jó mulatság. . A kistermetû kutyák különösen veszélyeztetettek, hiszen nem tudnak elég alaposan rágni, és ez hozzájárul ahhoz, hogy bélsárrekedésük vagy komolyabb problémájuk alakuljon ki. A szárnyas csontja szilánkosra törik Ha valaki nem tud leszokni kutyája csonttal való jutalmazásáról, akkor legalább korlátozza azt heti egy-két alkalomra. A kacsa-, liba-, pulykacsontokat pedig mellõzze az állat étrendjébõl. Annak az ebnek, amelyiknél a csont etetése után mindig szorulás alakul ki, azonban még ritkábban és kevesebb csontot adjunk, illetve más típusút. Például egy nagyobb darab fõtt marhalábszár-csonttal talán tovább elbajlódik, mint több lapocka- vagy orjacsonttal, így nem fogyaszt belõle olyan mennyiséget, hogy szorulás alakuljon ki. Csirke-, kacsa-, liba-, pulykacsontokat mindenképpen mellõzni kell a kutyák étrendjébõl, mert ezek a csontok nagyon kemények, élesen törnek, és ezek az éles szilánkok felsérthetik a bél nyálkahártyáját, esetleg perforációt is okozhatnak. A viszonylag hosszú, éles csontdarabok is baj nélkül keresztüljutnak a bélcsatornán, de a végbél ampullájában székletdarabokká összeállva rendszerint megakadnak, nem egyszer beleszúródnak a végbél záróizmaiba is, komoly fájdalmat és vérzést okozva. Amennyiben nem történik súlyos sérülés, a vérzés hamar eláll, a hegek begyógyulnak. "Szerencsére" sokszor a kutyák farhátat kapnak, ennek a csontjai kevésbé élesen törnek, de az ilyen csontdarabok is okozhatnak sérülést, különösen, ha nagy mennyiséget fogyasztott belõlük az állat. Ha nem evett sokat a kutya a csontból akkor , úgy gondolomhogy 1 kis csontól nem lesz nagyobb baja. Ha rendes a széklte, iszik-eszik rendesen, nincs láza, meg bármi más panasz akkor nincs gond. Azt ugyan nem tudom, hogy menyi idõ után jönnek elõ a jelei a betegségnek, de szerintem nem nyúlhat hetekbe.. Remélem nem lesz gond!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek mennyi ideig kell figyelnem? Mennyi idõ alatt látszik ha gond van? Ezt elfelejtettem megkérdezni és nem akarom zavarni megint. Maradjak fent vele éjjel?
Egyébként kedves kérdezõ, ha a kutyusod csontra vágyik, vegyél sertés lapockát, fõzd ki, és azon nyugodtan nyammoghat! És szerintem 24 óra után már nem lesz semmi baja, addigra biztosan megemésztette.
Nagy szerû, hogy 10 éve kap csontot, de mindegy hogy milyen csontot. Ráadásul nem törvényszerû, hogy beteg legyen, csak elõfordulhat. De természetesen itt mindenki olyan rohadt okos. Csak tudnám mi van azokkal a kutyákkal akiknek kiszúrta a belét, vagy gyomorcsavarodást kaptak. Nekik biztos nem mondta meg egy , , okos" ember sem, hogy a csonttól már pedig nem lehet semmi bajuk.
Én úgy tudom, hogy csak az idõs kutyák nem ehetnek csontot, mert szorulásuk lesz.
A kutya gyomra képes lebontani a csontot, nem azért nem javasolják. Hanem azért, mert kiszúrhatja a belét, vagy gyomorcsavarodást okozhat. Vidéken -ahol nem jellemzõ a felelõs kutyatartás, mert a kutya is csak haszonállat- a mai napig kidobálják nekik a csontot. És amikor az állat 3-4-5 év után elpusztul, senkit nem érdekel, majd lesz másik... Aki viszont ennél hosszabb távra tervez a kutyájával, nem eteti csonttal, ennyi. Kedves kérdezõ, nem valószínû, hogy baj lesz belõle. De figyeld a kutya székletét, illetve azt, hogy nem görcsöl e a hasa.
persze, hogy nem ehetnek csontot a kutyák, az evolúció folyamán arra kényszerültek, hogy pedigree-t egyenek.
A kérdező hozzászólása: Egy milliószor leirták itt, hogy kiszúrhatja a belét meg ilyenek. Persze, hogy féltem, ettõl még nem vagyok normálatálan.
A kutya szereti a csontot és a nyers húst is. Semmi baja nem lesz. :)
Miért a kutya nem ehet csontot?
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki nem lesz baj, egész éjjel figyeltem, aludt szépen, evett, normális volt a széklete, játszik, nem tûnik betegnek. Remélem mostmár megnyugodhatok. Köszönom midnenkinek a válaszát!

Kétségbe vagyok esve! Kislányom két éves, most derült ki hogy terhes vagyok. De a lánykám miatt nagyon aggódom. Egy percet nincs el egyedül, a játszón is húz magával mindenhova, a babákat bántani akarja a játszón is. Mi lesz így?

Legjobb válasz: Lesz egy kicsit nehezebb idõszak az életedben, aztán majd összeszoknak. Kicsi lányod szociális fejlõdésére biztosan nem lesz rossz hatással a baba érkezése, ha okosan kezeled a helyzetet. Késõbb meg nagyon jó lesz a kicsi korkülönbség.

Lesz egy kicsit nehezebb idõszak az életedben, aztán majd összeszoknak. Kicsi lányod szociális fejlõdésére biztosan nem lesz rossz hatással a baba érkezése, ha okosan kezeled a helyzetet. Késõbb meg nagyon jó lesz a kicsi korkülönbség.
Esetleg a babádat hordozd pl. kendõben vagy mei tai-ban, és akkor tudsz menni a naggyal, lesz szabad kezed. Csak egy ötlet, és ha ennyire aggódsz, szerintem érdemes kipróbálnod. Nálunk 20 hónap a különbség, és én is ettõl féltem, de a hordozóval minden megoldódott (bár mi az elsõ babának vettük, õt is cipeltem). http://www.liliputi.hu/index.php?m=main&a=showContent&page=M.. http://www.liliputi.hu/index.php?m=main&a=showContent&page=M.. És ne aggódj, minden meg fog oldódni, ha ügyesen kezeled! :)
Azért ilyen, mert otthon egyedül van és nem szokott hozzá, hogy meg kell osztania másokkal a dolgait. Ha lesz egy kistestvére, elõször lehet, hogy rossz lesz neki és neked is oda kell figyelned, hogy ne bántsa, de egy idõ után úgyis meg fogja szokni a babát, hiszen együtt fognak élni.
Járjatok minél többet közösségbe. Lassacskán úgyis oviba fog menni (gondolom), és ha ennyire nem tud egyedül ellenni, nem lesz könnyû neki a beilleszkedés. Tehát ha nem várnál babát, akkor is bõven itt volna az ideje, hogy megtanuljon nélküled is játszani, a többiekkel pedig rendesen viselkedni.
Szoktasd le magadról a lánykádat! Nem baj, ha eleinte hisztizik.Két éves gyereknek már kell tudni az anyja távollétében is játszani egyedül.

5 év után megyek vissza dolgozni, gyerekek mellöl, biztos nehéz lesz? Nem lehetek egész nap velük, nagyon aggodók értük. Veletek is volt?

Legjobb válasz: Én több mint 7 éve vagyok itthon, fél év múlva megyek dolgozni. Egy felõl már nagyon hiányzik a meló, a felnõtt társaság, másfelõl pedig ugyanígy érzek, és nem tudom hogy fogunk "boldogulni". Biztos nehéz lesz de majd belerázódunk.

Én több mint 7 éve vagyok itthon, fél év múlva megyek dolgozni. Egy felõl már nagyon hiányzik a meló, a felnõtt társaság, másfelõl pedig ugyanígy érzek, és nem tudom hogy fogunk "boldogulni". Biztos nehéz lesz de majd belerázódunk.
1- mintha én írtam volna!! Én is 7éve vagyok otthon, és jövö év elején megyek vissza- amit egyrészrõl végülis várok, másrészrõl meg iszonyúan félek is tõle.... FÉlek, hogy hogy tudok majd visszailleszkedni, majd újra teljsíteni, félek a gyerekek miatt, hogy velük mi lesz, ha nem leszek állanódan itthon, hogy várjam õket az oviból stb. Mennyire viseli majd meg õket? Azon agyalok, mi lesz velük, ha betegek lesznek, ki lesz velük, vagy majd a nyári szünetekben.... nagyon aggódok. Egyenlõre nem is akarok rágondolni. Szívesen itthonmaradnék GYet-en, de hát az ember álla felkopik attól a nagy pénztõl. :(
A kérdező hozzászólása: Föleg ha betegek attól aggódok , hogy majd mi lesz?Állandóan nem maradhatók itthon.
Igen, én is félek a betegségektõl. Mert egyszer egyszer oké, de sokszor nem tom meddig tolerálja a munkahely. Maradhatnék gyeten, de ha belegondolok kiesik még 3-4-5 év a melóból, addigra már idõsebb is leszek, mi van ha nem lesz melóm? Sokkal nehezebb lesz vissza illeszkedni, bár én ettõl már most is tartok. Majd lesz valahogy :D

28 hetes vagyok, eddig minden rendben van a babával is meg velem is. Minden eredmény jó, de nagyon aggódom hogy mi lesz ha mégis vmi baj lesz?

Gondolok itt fejl?dési rendellenességre, bármire. Nem tudom miért van ez, de tegnap óta nagyon aggódom emiatt. Mivel tereljem el a figyelmemet err?l a gondolatról?

Legjobb válasz: szia!! nem mondom, hogy nekem sosem jut eszembe, de nem szabad ilyenekre gondolni!! csak arra, hogy milyen egézséges, gyönyörû kisbabád lesz nem is olyan sokára!! ha eszedbejutnak ezek a gondolatok, tereldel olyanokkal, hogy miket fogtok csinálni együtt, hogy nem sokára a karodban tarthatod, hogy milyen is lesz a közös életetek :) csak semmi buta gondolat!! :) 27 hetes pocakos

szia!! nem mondom, hogy nekem sosem jut eszembe, de nem szabad ilyenekre gondolni!! csak arra, hogy milyen egézséges, gyönyörû kisbabád lesz nem is olyan sokára!! ha eszedbejutnak ezek a gondolatok, tereldel olyanokkal, hogy miket fogtok csinálni együtt, hogy nem sokára a karodban tarthatod, hogy milyen is lesz a közös életetek :) csak semmi buta gondolat!! :) 27 hetes pocakos
Szia. Nekem meg nagyon nem volt rendben minden. Az elsõ fele a terhességemnek rettegéssel telt el. Most 26 hetesen úgy vagyok vele, hogy nem lehet semmi baj, ha már idáig eljutottam a sok probléma ellenére. Minden este megbeszéltem a babámmal, hogy neki maradnia kell velem, mert nagyon várom, és nagyon szeretem. Ne gondolj rosszra, nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, majd igyekszem!:) Boldog babavárást nektek is!

Nagyon aggódom! Beteg lesz a gyermekem?

Már csak sírok, másra sem tudok gondolni. AFP-p alacsony, felhívtam a véd?n?m, azt mondta hívjam az orvosom, felhívtam az orvosom, ? meg annyit mondott, hogy várjam meg a 20. hetet, és majd akkor menjek a genetikai uh-ra, mert addig úgyse látszik semmi. Nagyon meg vagyok ijedve! 17 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Együtt érzek veled,de még nincs ok aggodalomra. Ugyanis az AFP eredménye önmagában nem sokat ér,mert nagyon sokszor téves eredményt ad. A genetikai ultrahang fogja megerõsíteni vagy megcáfolni.Tehát annak lesz döntö szerepe. Kívánom,hogy minden a legnagyobb rendben legyen!

Együtt érzek veled, de még nincs ok aggodalomra. Ugyanis az AFP eredménye önmagában nem sokat ér, mert nagyon sokszor téves eredményt ad. A genetikai ultrahang fogja megerõsíteni vagy megcáfolni.Tehát annak lesz döntö szerepe. Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!
Nekem elmaradt az AFP vizsgálatom, mert a doki, a védõnõ, meg a háziorvos nem tudta eldönteni, hogy kinek kell adnia a beutalót. Mire kiderült, túl voltam a 18 héten is. Végül nem voltam. Ekkor én is meg voltam ilyedve, hogy esetleg valamit nem szûrünk ki idejében. Mindenesetre utánanéztem a neten, és megdöbbenve olvastam, hogy a fejlettebb országokban ezt a vizsgálatot már réges régen nem csinálják, mert teljesen megbízhatatlan következtetésekre vezet, és a genetikai ultrahang egyébként is mindenre választ ad, ezért felesleges ezzel riogatni a kismamákat. Úgyhogy ne aggódj, nagyon sok egészséget kívánok neked és a babádnak is.
Szia!Nekem pont ápr.1-én vették le a vért 18.héten.Az eredményem nekem is rossz lett.Sírtam is a párommal 10-én amikor kiderült.A következõ héten vettek tõlem magzatvizet(párom is ott volt velem, nem fáj)nem volt zavaros és a genet.Uh-on sem volt eltérés.Vártuk az eredményt(3hét pokol)addig nem volt szabad emelnem.Közben anyósom is meghalt sajnos és teljesen ki voltam készülve.Hála Istennek semmi baja a fiamnak.Most a 28.hétre 1320g és 35cm-es.Hatalmas egészséges baba.Tudom min mész keresztül, de nagyon sok kismamát felidegesítenek ezzel fölöslegesen.Minden ismerõsöm átesett ezen.Õk is nyugtattak engem.Igaz nem sok sikerrel.Utólag:kaptam egy esélyt arra, hogy megvizsgáltassam, hogy nincs-e baj.Persze ez neked most nem vígasz.Ne idegeskedj, mert árt a picinek.Én amin átmentem most(temetés, anyóst én fürdettem halottan, öltöztettem akkor, nem szabadott emelni, költözés)nem kívánom senkinek.Nyugi minden rendben lesz.Õ is nyugtalan volt, alig mozgott.Érezte, hogy feszült vagyok, nem ettem csak sírtam.Azóta olyan eleven, érzi, hogy biztonságban van és nyugodt vagyok.Figyelj magatokra és ez számít.Boldog babavárást!
Ne aggógj! Az AFP egy kalap s..r! Nem tudom, Magyarországon kívül van-e még hely ahol alkalmazzák, mivel totálisan megbízhatatlan, a legtöbb országban betiltották! Nekem is rossz eredmény jött ki (túl magas), a babám mégis makk egészséges! Utálom, hogy ezzel riogatják a kismamákat, emlékszem, én is mit éltem át az eredmény miatt!
Nekem 0.7 lett, a dokim szerint 0.7 es 2.5 kozott jo! A sajat megnyugtatasomra elmentem 4D-re es ott mindent rendben talaltak. Probalj meg nem aggodni, es a 4D-re mar most elmehetsz!
Szia! Nekem is ennyi volt. De ma már van egy édes és egészséges (holnap) 4 hetes lányom. Ha nagyon aggódsz ajánlom a 4D-s uh-t, mi elmentünk, hogy megnyugodjunk. És megnyugtattak. Tudom könnyû mondani, de ne idegeskedj, azzal csak ártasz magadnak és a babának is. Fel a fejjel!
Nekem még nem csináltak AFP-t, 14 hetes vagyok, de nem értem, hogy ha nyugati országokban már betiltották, akkor nálunk miért ragaszkodnak hozzá még ennyire. Itt a 3 és 4D-s ultrahang, ahol látszik minden és nem kéne a kismamáknak megkeseríteni a heteit, ha nem túl jó eredményt kapnak. Ráadásul a dokik hozzáállása is felháborító sok esetben, bár végül is nem az õ gyerekük, nem õk aggódnak érte, miért is érdekelné õket?! Tisztelet a lelkiismeretes orvosoknak. Próbálj meg megnyugodni kicsit, látod, nem te vagy az egyetlen akinek rossz volt az AFP-je és mégsem lett semmi baja a babájának. A saját megnyugtatásodra viszont szerintem is menj el 4d-re, bár még vékonyka lesz a baba, de látszani fog, ha nincs rendben valami. Megéri a 10-12000 Ft-ot.
Szia nekem is ennyi volt az eredményem a dokoi megnézte ultrahangon elküldött ujra AFPre és minden rendben van.Kérlek ne idegeskedj de ha megakarsyz nyugodni és van rá lehetöséged menj el 4d ultrahangra ott mindent látnak. Szoritok hogy ne legyen semmi baj 25hetes kismama:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást. Úgy érzem, sosem fog eltelni ez a 3 hét...
A kérdező hozzászólása: 0, 79 lett
Szia, nagyon sajnállak... Megkérdezhetem, hogy mennyi az az alacsony? Egyébként a nagyfiamnál magas volt az AFP, "kedves, tapintatos" orvos azt mondta, (mivel többször is bevéreztem) hogy "jobb is az ilyennek, ha nem születik meg"... Bálint most 4 éves, gyönyörû és makkegészséges kisfiú. Remélem, ezzel tudlak bíztatni!
Az AFP vizsgálat sokszor fals eredményeket mutat. Sok országban már nem is végzik el. Persze, ilyenkor nem lehet mondani, hogy ne idegeskedj, de egy kicsit próbálj megnyugodni.
szia! nekem 15+3 hetesen csinálták a triplatesztet. Ezen az AFP-m 0, 77 lett. Nem mondták hogy rossz lenne. Kérlek ne aggódj, bár ezt könnyû mondani, tudom...függ attól is, hogy hányadik hétben csinálják a tesztet... itt napok is számítanak.. Kitartás! ÉN is egybõl itt az interneten néztem utána, hogy jó e ez az eredmény. Volt olyan oldal ahol 0, 7-et írtak határnak, de volt olyan is ahol a 0, 5-öt....

A babám 3hetes és 5napos.3350g-al született, 3180-al hoztuk haza.1hétig hízott amennyit kell, aztán lefogyot 3140-re. Most kórházban van. Egyenlőre tápszerezik. Van hasonló tapasztalat? Mi lesz most velünk? Nagyon aggódom a picimért!

Legjobb válasz: Én sem értem miért van kórházban? Akárhogy is, tápszerezni te is tudod otthon, vagy akár szoptatni, de ha az nem megy, anyatejet kaphat még a leadóktól. Szerintem nagyon nagy szüksége lenne most rád!!!!

Én sem értem miért van kórházban? Akárhogy is, tápszerezni te is tudod otthon, vagy akár szoptatni, de ha az nem megy, anyatejet kaphat még a leadóktól. Szerintem nagyon nagy szüksége lenne most rád!!!!
Az a fontos, hogy légy mellette:) ! Akármit is mondanak, a kiskorú beteg törvényben foglalt joga, hogy a szülõje 0- 24- ben mellette legyen. Kérd ki, próbáljatok szopizni minél többet akkor is ha esetleg kevés a tejed(és fejj, hogy fenntartsd a tejtermelést). Ha inkubátorban van, akkor is nyúlj be hozzá, érintsd(nem csak lelkileg, hanem élettanilag is nagyon fontos a testi kapcsolat. A lefejt tejet, ha lehetséáges(akár erõszakos is lehetsz, néha sajnos kell), kérd, hogy adják neki, vagy Te add neki ha nem megy még a szopi.
Sajnos érdemben nem tudok rá válaszolni, de nagyon sajnálom! Biztos minden rendben lesz! Drukkolok, és kitartást!
A kérdező hozzászólása: A Heim Pál Kórházban vagyunk. Azt mondta az orvos, hogy meg kell várni a labor eredményét. Mert arra gyanakodnak, hogy talán a terhességem alatt lehetett valami fertõzésem ami miatt fogyni kezdett a gyerkõc. Lehetséges, hogy nem jó a tejem, nem elég tápláló vagy ilyesmi. Ezt vettem ki a szavaiból. Elvileg ma kiderül minden.
A kérdező hozzászólása: Jó lenne, ha valamit mondanának már, mert kezd elapadni a tejem. Hiába fejem mint az õrült.
Tényleg felháborító, hogy nem engedik hogy odaadd a tejed neki!!! Én ezért kiverném a balhét, ilyen nincs! Anyai jogod, hogy szoptasd, neki meg joga hogy a te tejedet kapja. Persze pótolják, ha kell, de hogy nem adhatod neki a lefejt tejet, ez hihetetlen....
Mi ujság? Remélem minden rendben megy.:)
Remélem minden rendezõdik és nincs probléma!:) Majd irj ha lesz egy kis idõd!
Aggodok:(
A kérdező hozzászólása: Végül 16-án engedtek ki minket. Mint kiderült a kórházi védõnõnek köszönhetõ, hogy ilyen sokáig bent tartottak. (10nap) Ez idõ alatt a tejem teljesen elapadt. A jó hír, hogy szépen elkezdett hízni. Fogok felháborító dolgokat mesélni, ha érdekel csak most etetés van. :)
Melyik kórházban vagytok??Orvos mit mind miért nem szopathatod?
A kérdező hozzászólása: Ja és persze, írok ha érdekel! Elõre is nagyon köszönöm a válaszokat, és az eddigieket is! Tényleg!
A kérdező hozzászólása: Ott vagyok vele, amennyit csak lehet, ezzel nincs gond. Eddig 2óránként evett cicbõl (ezt javasolta a védõnõ) de nem volt nyugodt baba. Azóta is 2óránként fejek. Kb 40 jön a két cicibõl, ami neki már kevés, de mindenképp szeretném, hogy legalább azt a kicsit megkapja. De még mindig nem engedik, hogy szoptassam, hiába szóltam. Talán holnap már engedik. Holnap (hétfõn) derül ki, hogy mi volt a labor eredménye. Tegnap már 60at (tápit) adtak neki 3óránként. Az a legrosszabb, hogy nem tudom, egyáltalán szoptathatom e még valaha. Nagyon várom a holnapot!
Az én babám a kórházban szépen hízott, volt tejem, de amikor hazajöttünk egy héten keresztül fogyott, nagyon lecsökkent a tejem mennyisége, majd írt fel neki a doki tápszert, azóta szépen hízik (persze a szoptatást nem hagytam abba).
Jobbulást a kicsinek! Szerintem is fejj amennyit tudsz, ebben az esetben akár elekrtomossal...
Elõször is nyugalom!! A tápszer nem méreg. Nem kampányolok mellette, de sokan felnõttek már így és teljesen egészséges, okos emberek. Mindamellett az anyatej a legjobb tápláléka. Ha 20-30 ml is van a cicidben, nem reménytelen az ügy. Ha nem tud szopizni, akkor lefejheted, beviheted és kérheted hogy Te vagy a nõvérke adja oda. (Inkább Te , ha engedik). Minden cseppje aranyat ér. De lehet hogy nem is a tejeddel van a baj, akkor meg mindenképp fent kell tartani a tejtermelést fejéssel majd szopival. Akárhogy is, próbálj kicsit megnyugodni, -ha nehéz is-fog a kicsid hízni. Megírod majd a fejleményeket?
fiam 4hetes 4300 született.4070 jöttünk haza.az elsõ héten nem hízott másodikon lement 4050utána héten 4000g lett.mind e melett nyugodt baba volt.nekem gyerekorvos tápszert írt pótlásnak.most 1 hét alatt .150g hizott.születési súlyát még nem nyerte vissza.de mivel nagy baba volt nehezebben indul be.én mindenkép befeküdnék vele.szerintem minden kh-ban van rá legetõség.kitartás!
A kérdező hozzászólása: Azért került be mert fogyott. A kórházban volt vérvétel tõle és tõlem is, de nem tudják még, hogy mitõl fogyott. Lehet kevés a tej, lehet nincs elég tápanyag benne, vagy terhesség alatti fertõzés.
Miért van kórházban??
Sajnálom, hogy elapadt a tejed! De a lényeg, hogy minden rendben van! Ha van idõd mesélj!

Szerintetek ha a babam tobb mint 3, 600 erdemesebb lenne ha csaszarral szulnem meg? Nagyon aggodom h nem birom megszulni, es a vege ugyis mutet lesz, vagy hogy valami baja eshet szules kozben a babanak. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: 13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés elõtt! Minden tiszteletem! Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megmûteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el. Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os elsõ lányát. Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj! Könnyû szülést kívánok!

13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés elõtt! Minden tiszteletem! Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megmûteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el. Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os elsõ lányát. Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj! Könnyû szülést kívánok!
szerintem nem. A 3600 az ma már egy átlagos súly. Én mindenképpen természetesen próbálnám. Aztán ha van valami majd az orvosok közbelépnek. Ez a dolguk. Nálunk is így volt. Meg az hogy mennyire saccolják nem sokat számít. Én fiamat 3000grammra tippelték. És 3950-el született. :)
Szia! Én is ezen aggódom, hogy túl nagy lesz, de mindenképpen normálisan szeretném megszülni. Pont ma kezdem el inni a málnalevélteát, hátha segít majd egy picit. Abban is bízom, hogy Õ a második gyerkõc lesz, és talán könnyebb lesz megszülni mint az elsõt. Legalább is ez a tapasztalat. Ne gondolj ilyenekre, mert csak idegesebb leszel tõle, és azzal ártasz jobban a babának. A szülés alatt állandó orvosi felügyelet alatt leszünk, és ha bármi bajt észlelnek, úgyis azonnal közbelépnek!! Könnyû szülést kívánok!!! 38 hetes kismama
Én 4500 grammos babát szültem meg simán, gátmetszés nélkül. Ne izgulj, a kórházban vigyázni fognak Rátok, ha nem tudod megszülni, ha szükséges, császároznak.
Az orvos el tudja dönteni, ha császárra lesz szükség. Mindenesetre a 3600-as méret miatt biztos nem. Ez teljesen átlagos súly, de egyébként sem ezen múlik, hogy nehéz lesz -e megszülni. A fejkörfogat a meghatározó, a fejecskét kell megszülni, a baba többi része már gyakorlatilag kicsusszan. Ne félj, nem lesz gond! A málnalevél-teát én is javaslom, nekem legalábbis bevált.
Én a 3600 g-os kisfiamat simán és könnyen, hüvelyi úton szültem. Semmi gond nem volt, ne félj, meg tudod majd szülni! A császár egy nagymûtét, nehezebben épülsz fel, mint egy hüvelyi szülés után. Ha nincs életveszély részedrõl, sem a baba részérõl, akkor ne kérd (és úgy tudom, nem is kérheted). Én csak különösen indokolt esetben értem meg a császáros anyukákat (életveszély és sérülések elhárítása), az orvos tudja, hogy mik ezek, és hogy nálad indokolt lesz-e a beavatkozás. A 3600-as testsúly önmagában nem indok, ez teljesen normális. Nem 6 kilós az a gyerek! :o)
Ez a saccolás vagy bejön vagy nem. Az én fiamat a szülés elõtti napon 3850g-ra saccolták és 3230g-mal született. Próbáld meg a sima szülést!
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz: NE IZGULJ! Nekem azt mondták, hogy 3400 grammos a fiam, a végén 4170 gramm lett... de természetes úton szültem! Azt olvastam, hogy az anya medencéje hozzá igazodik a kicsihez szüléskor, így egy átlagos súlyú babánál biztos nem lesz gond. Élvezd ezt a nyugodt idõszakot és pihenjetek sokat, mert lassan eljön az idõ amikor már ilyen formában nem lehet. :) ))
160 cm magas vagyok, 58 kg-val kezdtem, 73 kg-val mentem szülni, 3750 gr lett a lányom és simán megszültem. Szerintem menj neki a sima szülésnek, aztán ha menet közben alakulnak át a dolgok, azt majd az orvos eldönti. Ha nincs orvosi oka, akkor minek egy mûtét? Mégiscsak egy komoly hasi mûtét...
XD dehogy lesz :D
De, megdöglesz, kihasítja a beled, a sok szar szétterjed a hasadban belülrõl, majd a köldöködet kiszakítja, amikor megerõlteted a hasizmod, és elõbb a temérdek fos, majd a szerveid is kifolynak rajta.
Öhm, nos én van h megrágo a hájjal együtt és úgy nyelem le...Egyszer volt bibi, akkor is azért mert ment a hasam, majd széntabit vettem be, a maghéj meg összeállt.akkor volt pár csúnya órám, de am semmi...Már 15 éve nyomom a héjjas szotyit és még nem haltam bele.Persze a orsot kísértem, hiszen bármikor áátszúrhatja a belem, de eddig szerire még nem volt semmi:)
nem lesz bajod. :)
Én elhiszem hogy ez az elõzõ történet igaz, csak az a bibi, hogy õ lenyelte nem felszippantotta... :D Én már annyi héjat lenyeltem (persze véletlenül) és még sosem volt semmi bajom. Szerintem neked sem lesz =)
Jó de ez a történet 1 millióból 1 emberrel történik meg. Semmi baja nem lesz a héjától.
De az sem mindegy hogy egyben vagy szétrágva tüdõzte le a gyerek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!