Találatok a következő kifejezésre: Nagyon érdekel fotózás (4 db)

Nagyon érdekel a Fotózás. Abból meg lehet élni?

Gondoltam rá,hogy fotós leszek. : ) Van hozzá tehetségem,állítólag :D Csak nem hiszem,hogy meg lehetne belőle élni,inkább csak olyan hobbi.. nem?

Legjobb válasz: Meg lehet belõle élni ha egy újságnál vagy folyólapnál dolgozol esetleg egy mûteremben. Ahhoz hogy fotós legyél ,elég komoly fõsulit is el kell végezned és elég sok mindent kell megtanulnod! Szóval mindent bele! :) Van egy amatõr verseny amin érdemes évente részt venni! http://www.fotomarathon.hu/ Üdv!

Meg lehet belõle élni ha egy újságnál vagy folyólapnál dolgozol esetleg egy mûteremben. Ahhoz hogy fotós legyél , elég komoly fõsulit is el kell végezned és elég sok mindent kell megtanulnod! Szóval mindent bele! :) Van egy amatõr verseny amin érdemes évente részt venni! http://www.fotomarathon.hu/ Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

Nagyon érdekel a fotózás de még igencsak kezdő vagyok, azaz most szeretném megvenni az első gépemet. Melyik gépet ajánljátok, ami nem túl drága de a célnak tökéletesen megfelel?

Legjobb válasz: Szerintem nem úgy van, ahogy elsõ hozzászóló leírta. Vagyis nem teljesen. Én egy Panasonic DMC FZ8-n tanultam meg fotózni, gyönyörû képeket lehet csinálni, már több amatõr pályázatba beválogatták a képeimet. Igaz nem olcsó, most olyan 65 körül van, de neked egy tükörreflexes szerintem most még felesleges. 3 mp -nél azért nagyobb legyen és az optikai zoom is minél nagyobb annál jobb, szóval ha 3x-os opt. zoom van rajta, az nem a legjobb. Digitálissal ne törõdj az inkább csak bajnak van.

Szerintem nem úgy van, ahogy elsõ hozzászóló leírta. Vagyis nem teljesen. Én egy Panasonic DMC FZ8-n tanultam meg fotózni, gyönyörû képeket lehet csinálni, már több amatõr pályázatba beválogatták a képeimet. Igaz nem olcsó, most olyan 65 körül van, de neked egy tükörreflexes szerintem most még felesleges. 3 mp -nél azért nagyobb legyen és az optikai zoom is minél nagyobb annál jobb, szóval ha 3x-os opt. zoom van rajta, az nem a legjobb. Digitálissal ne törõdj az inkább csak bajnak van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Én elsõ gépnek egy kompakt készüléket gondoltam, de ezek szerint az nem olyan jó.
Ha kezdõ vagy, akkor egy kompakt gép teljesen tökéletes neked. Én is így indultam: gondolkodtam, hogy milyen legyen. Aztán úgy döntöttem, hogy veszek egy kompakt gépet, azzal tanulgatok és ha tényleg komolyan érdekel a dolog és majd egy év múlva is akarom, akkor veszek másikat. Igazából egy komolyabb gépnél annyi féle beállítás van, hogy kezdõként nem igazán fogsz vele boldogulni és csak zavart és kavarodást okoz. Emellett tudom ajánlani a fotós oldalakat, ahova fel tudod tölteni a saját képeidet - mások tanácsot adnak, hogy mit lehetne még csinálni, hogy jobb legyen. :) Hajrá! :)
igy van vegyél kompaktot olvass el pár képet és ha már tudsz komponálni egy jo képet akkor lehet azon filozni hogy milyen extrákat akarsz még. de ha nincs elképzelésed akkor vehetsz akár 3millios kitet is. :)
Olvass el pár könyvet... hülyevagyok :) azért egy válasz szerkesztése funkciot berakhatnának az odlal készítõi.
Én is SLR gépet támogatnék már elsõre, ha komolyan veszed a fényképezést. egy jó könyvvel hamar túlteszed maga a kezdeti zavaron! Ráadásul egy jobb cserélhetõ objektíves gép könnyen fejlesztehtõ, 10 évig kitart. Sajnos a mai kompaktok abba az irányba vannak eltolva, hogy hülye felhasználónak készülnek, legtöbben még manuális beállítási lehtõségek sincsenek.
Én kompakton kezdtem tanulni, 6 év után vettem tükörreflexes gépet és így is nagyon jó volt minden. Ennek ellenére ma nem ezt ajánlanám, mivel a kis kompaktokon semmi mozgástere nincs az embernek, és már nem olyan drágák a tükörreflexesek (pl. nikon d40 vagy canon d400). Persze az anyagiak nagyon behatárolnak, és egy nagyobb gépet hurcolni mindenhova nagyon nehézkes tud lenni, de azt biztos nem bánod meg. Elhatározás kérdése.
Én sem fotóztam elõtte, tavaly kezdtem egy Sony H7 -essel, amit 50-ért vettem újonan, boltból. Nagyon jó kis masina. Még nem profi gép, de azért már tud néhány dolgot.


Milyen szakmákban gondolkodhatnék, ha a földrajz érdekel nagyon? Ezen kívül szeretem még az irodalmat, közel áll hozzám a zene, illetve a fotózás.

Legjobb válasz: Maximum lehetnél tanár földrajzzal de az nem egy álom dolog már ma, nem fizet olyan jól és kikészülsz tõle pár év után.

Maximum lehetnél tanár földrajzzal de az nem egy álom dolog már ma, nem fizet olyan jól és kikészülsz tõle pár év után.
földmérõ. vagy valami környezetvédelmi dolog?
A kérdező hozzászólása: A környezetvédelmin gondolkodom. Mivel a biológiát is szeretem, ez is esélyes lehet.
Földrajz szakra el ne menj!Nagyszerû , hogy szereted, de meg kellene élni valamibõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!