Találatok a következő kifejezésre: Nagyon ég gyomrom, (29 db)

Egyszerűen a gyomorszájban van fent az egész gyomrom, a mellem alatt közvetlen ez normális és nagyon ég a gyomrom. Mit tegyek olyan kellemetlen ez az érzés?

mit tegyek? 25-hetes ilyenkor hol helyezkedik el a baba? köldök magasság??????ja az én babám kukis és naponta mozog de nagyon kevesset.van mikor csak azért kell fel,hogy helyezkedjen utánna napokig semmi.finoman érzem a mozgását de valahogy lent jobban érzem azt,hogy egy nagy dobbanás és egyböl pisilni kell

Legjobb válasz: Szia! Azért érzed, hogy pisilni kell, mert akkor pont úgy helyezkedik, hogy nyomja a hólyagod. Ez biztos nagyon kényelmes neki, de neked sajna nem az.... A gyomorégésre csak tippelni tudok. Nekem az anyukám mesélte, hogy amikor velem terhes volt a 23.héttõl kezdve úgy égett a gyomra mint az állat. Késõbb kiderült azért mert baromi hosszú hajjal születtem. Lehet, hogy neked is hajas babád lesz és azért ég a gyomrod. De ez csak 1 tipp. Úgy igazából nem tudom mi okozhatja. De az biztos, hogy használ ha többször eszel egy nap keveset és valami olyasmit aki felszívja a savat. Lehetséges hogy sok lenne a savad?... Próbálj kekszet vagy valami ilyesmit eszegetni, hátha attól jobb lesz. Ha nincs változás kérdezz rá a dokidnál, hátha van valami jó ötlete ez ellen.

Szia! Azért érzed, hogy pisilni kell, mert akkor pont úgy helyezkedik, hogy nyomja a hólyagod. Ez biztos nagyon kényelmes neki, de neked sajna nem az.... A gyomorégésre csak tippelni tudok. Nekem az anyukám mesélte, hogy amikor velem terhes volt a 23.héttõl kezdve úgy égett a gyomra mint az állat. Késõbb kiderült azért mert baromi hosszú hajjal születtem. Lehet, hogy neked is hajas babád lesz és azért ég a gyomrod. De ez csak 1 tipp. Úgy igazából nem tudom mi okozhatja. De az biztos, hogy használ ha többször eszel egy nap keveset és valami olyasmit aki felszívja a savat. Lehetséges hogy sok lenne a savad?... Próbálj kekszet vagy valami ilyesmit eszegetni, hátha attól jobb lesz. Ha nincs változás kérdezz rá a dokidnál, hátha van valami jó ötlete ez ellen.
A kérdező hozzászólása: nem tudom az UH-vizszintesen feküdt.az az igaszság, hogy ehez nem értek
Nekem gyomorégésre egy pohár hideg tej volt a gyógyír. Én ezt tudom csak tanácsolni próbáld ki ha szereted a tejet, lehet bejon neked is. Boldog babavárást. Ja, ha csuklik az nagyon aranyos mert ugyanolyan mint mikor Te csuklasz csak ott lent a pocidba csak azt nem tudod elintézni hogy egy podár víztol abbamaradjon. :o)
Szia! Azért ég a gyomrod, mert már "kitúrták a helyérõl" és feljebb került a nyelõcsõ közelébe. Sokkal kevesebb ételtõl jóllaksz, illetve kitágul a gyomorszáj és a sav könnyebben vissza is tud köszönni. Nálam is ez van, 27 hetes vagyok. Próbálj többször keveset enni és kerüld a savat kiváltó ételeket, vagy ha nagyon sok, szedj Rennie-t. Lefekvés elõtt 2 órával már ne egyél, mert vízszintes helyzetben könnyebben visszajön a sav és nagyon kellemetlen tud lenni... A csuklás olyan, mintha belülrõl ütemesen kopogtatna a babád. Nekem vmelyik reggel ez volt az ébresztés és sokáig (vagy 10 percig) eltartott. Nem faros a kisfiad? Mert az enyém az (igaz, õ lány), és ettõl szenvedek, hogy ül és így lefelé rúg, rendszeresen célozva a hugyhólyagomat és méhszájamat. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: ténleg hadd kérdezzem már meg, hogy milyen az az érzés mikor csuklik a baba??????ez fontos lenne
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy azért ég a gyomrom mert ma 10-óra felé megettem majdnem egy pár paraszt kolbászt és egy nagy szelet corás vöröshagymás kenyeret.de olyan jol esett.
Higgyétek el semmi összefüggés a baba haja és a gyomorégés között. Nekem végig égett a gyomrom, és mindkét bébim csupasz buksival született.
Csatlakoznék az elõttem válaszolóhoz.Én amikor az elsõ lányommal terhes voltam, így a 23-25.hét tájékán nekem is rettenetesen elkezdett égni a gyomrom és lásd, hatalmas hajjal születet a kis huncut.Most 25 hetes vagyok, a második lányomat várom és úgy 1-2 hete szintén elkezdett égni a gyomrom, de azt vettem észre, hogy nem mindig csak bizonyos ételeknél/pl.ubisali/, de ez mindenkinél más és más, figyeled meg a dolgot.Tehát, ha állandóan ég a gyomrod, akkor valószínûleg a babucid haja, viszont, ha csak bizonyos idõközönként, akkor lehet valami étel a hibás.
A kérdező hozzászólása: Oké köszöke szia Zsuzsa
Ez a terhességi reflux.Szedjél Rennie-t!

Az tényleg azt jelenti ha nagyon ég a gyomrom már az elejétől kezdve akkor a babámnak nagy lesz a haja?

Legjobb válasz: Én négy babát szültem. Az elsõ hárommal nagyon égett a gyomrom az elejétõl kezdve és nagyon pici hajjal születtek. A negyedik babával csak a végén égett de mikor megszületett a többiekhez képest nagy haja volt. Úgyhogy én nem hiszek ebben:)

Én négy babát szültem. Az elsõ hárommal nagyon égett a gyomrom az elejétõl kezdve és nagyon pici hajjal születtek. A negyedik babával csak a végén égett de mikor megszületett a többiekhez képest nagy haja volt. Úgyhogy én nem hiszek ebben:)
Nekem is égett, és volt nagy haja a babámnak. Szerintem ez nagy hülyeség, mint sok minden jósolás féle a terheseknek
29.hétben járok, azt mondták az uh-n, hogy már nagy a haja a babámnak:) mégsem ég a gyomrom!
Szia! Nekem nem égett a gyomrom, csak a végefelé kétszer. A szüleim azzal szekáltak, hogy biztos kopasz lesz a baba. Amikor megszületett, egybõl azt kiáltottam fel, hogy van haja:) Amikor telefonáltam a szüleimnek, nekik is azt mondtam egybõl, hogy van haja a babának, nem is kevés:) Ez hülyeség! Nem a gyomorégéstõl függ a hajzat:)
Nekem végig iszonyatosan égett a gyomrom, mégis szinte kopaszon született a lányom.

Norcolutot szedek már 3 napja, napi 2x1-et. Hétfőn voltam dokinál, és az ultrahangon nem látott semmit, de 2 napja nagyon ég a gyomrom, és kevesebbet eszem. Lehet a gyógyszertől?

Legjobb válasz: A Norcolutottól meg fog jönni! Nem hiszem, hogy attól éghet a gyomrod, de sosem lehet tudni! Én is szedtem, nekem nem voltak ilyen panaszaim! :)

A Norcolutottól meg fog jönni! Nem hiszem, hogy attól éghet a gyomrod, de sosem lehet tudni! Én is szedtem, nekem nem voltak ilyen panaszaim! :)

27 hetes kismama vagyok és 2 napja nagyon ég a gyomrom és a nyelőcsövem is! Ez tényleg azért van, mert hajas babám lesz?

A segítségeteket szeretném kérni, hogy ezt enyhítsem, mert nagyon kellemetlen alig tudok így enni! El?re is köszönöm mindenkinek, aki válaszol! Boldog babavárást kívánok minden kismamának

Legjobb válasz: egy fenét ez nem bizonyított. Azért van mert a gyomrod megemelkedett, és a nyelõcsõ is nyitva lehet ezért a gyomorsósav szépen visszaszivárog, vagy lehet hogy csak a gõze, de nyugodtam szedhetsz rá rennie-t azt lehet terhesen.Illetve amíg nem jutsz hozzá próbáld a kefírt.

egy fenét ez nem bizonyított. Azért van mert a gyomrod megemelkedett, és a nyelõcsõ is nyitva lehet ezért a gyomorsósav szépen visszaszivárog, vagy lehet hogy csak a gõze, de nyugodtam szedhetsz rá rennie-t azt lehet terhesen.Illetve amíg nem jutsz hozzá próbáld a kefírt.
Igen, ezt szokták mondani az "öregek", de hogy van-e valóság alapja, azt nem tudom. Szerencsére nekem már ritkán ég a gyomrom, de ha mégis, olyankor Rennie antacidum rágótablettát szoktam bevenni, ill. elszopogatni. Kipróbálhatod még a háztartási kekszet, vagy babapiskótát, lehet, hogy Nálad beválik...nálam sajnos nem. Neked is boldog babavárást!
ez hülyeség. nemigaz. nembisztos hogy hjas babád lesz. majd kiderül de általában sokmindenkinek van gyomorégése.
Az oregeknek vannak fura megnyilvanulasai :) De semmi koze a kettonek egymashoz, hisz a baba haja a magzatvizben van, nem a gyomorban, ergo nem tudja bantani azt :D
Rennie, Quamatel mini és Venter granulátum segíthet rajtad!
Nekem is sokszor égett a gyomrom a terhesség alatt és a babám alig egy kevéske hajjal született. Én nem szedtem rá semmi gyógyszert, általában elég volt a tej és a kétszersült.
Én is szenvedek ezzel amúgy is fekélyem is volt, a savam meg a háromszorosa a normáltól.Most nem szedhetem a gyógyszeremet, én is fulladozok a savtól mindent kipróbáltam de semmi.Többször picit enni, felpárnázni a fejet hogy ne bírjon visszajönni a nyelõcsõbe.Üdv 37hetes kismama
Én a vége felé a maximális adagot szedtem a rennibõl, hogy ne hányjak savat. Mellé literszámra ittam a tejet. Nálunk bevált a népi mondás mert a lányom vállig érõ hajjal született :) .
Lehet, hogy bután hangzik, de a hûtött alkoholmentes sör nálam bevált.

29 hetes terhes vagyok, és nagyon ég a gyomrom! Mi az ami használ a rennin kivül?

Legjobb válasz: Szerintem is a salvus víz. Jó Sz.r mert nekem nagyon sós volt, de a terhességi refluxomra nagyon jót tett. Én is a 29 hétben vagyok és kezdem érezni hogy lassan megint kellene vennem.

Szerintem is a salvus víz. Jó Sz.r mert nekem nagyon sós volt, de a terhességi refluxomra nagyon jót tett. Én is a 29 hétben vagyok és kezdem érezni hogy lassan megint kellene vennem.
Salvus víz!
Nagy pohár hideg tej :) A védõnõm javasolta a Schüssler sókat, de nekem a tej hatott, így nem próbáltam. Gyógyszertárban kaphatók:http://www.biobaba.net/?/bio/cikk/homeopatia/schussler-so-a-..
tisacid, kukó, keksz.a szárazabb, sós dolgok nekem segítettek.
Nekem a dr.Schüssler féle só segített. Natrium phosphoricum (Nr.9) D6 tabletta a neve.
Hideg tej nekem jó volt - székrekedésre is. :-S (egyszerre két gondot oldott meg napi fél liter 3.5-ös tej. :-S)
itt elolvashatod, hogy mitõl van, és azt is, hogy mit tehetsz ellene: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Terhess..
1-2 narancs! most biztos hülyénk néztek, én is kiröhögtem a védõnõt, mikor mondta, mert a narancs is savas, hogyan segítene... de segített! megettem 1-2-3-4et :) , és percek alatt megszûnt!

Nagyon ég a gyomrom, mit tehetnék még?

Nem jött be sem a diéta, sem a keksz, sem a hideg tej,semmi. A Rennie sem segített. Szinte egész nap ég a gyomrom, egészen a torkomig. 19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nyers krumplit lekell reszelni és a levét meginni reggel mindenképp.Persze napközben is fogyaszthatod.Nem túl kellemes,( ezt télen tavasszal), nagyon jó ha nincs dinnye! Egyébként mostmár én is a dinnyét eszem.Kitartás sok sikert! 37 hetes vagyok engem végig kisért a gyomorégés! Remélem tudtam segíteni! Minden jót!

Szia! Nyers krumplit lekell reszelni és a levét meginni reggel mindenképp.Persze napközben is fogyaszthatod.Nem túl kellemes, ( ezt télen tavasszal), nagyon jó ha nincs dinnye! Egyébként mostmár én is a dinnyét eszem.Kitartás sok sikert! 37 hetes vagyok engem végig kisért a gyomorégés! Remélem tudtam segíteni! Minden jót!
Kipróbáltad ezt is? : éhgyomorra igyál meg egy két korty hideg kólát felkelés után. Nekem bejött.
A kérdező hozzászólása: Ezt még nem próbáltam. És a szénsavas nem bántja a gyomrod?
Nekem a görögdinnye segített, nem tudom miért...
Nekem is a dinnye vált be! Dia
Már megszültem, de nem bántotta. Jókat büfögtem tõle, és az is jól esett. Sajna nekem éjszakára is visszajött a sav, arra meg az a megoldás jött be (mivel én hanyatt aludtam), hogy sok párnát tettem a fejem alá, és majdhogynem 45 fokos szögben aludtam. Elõször furi volt, de jobb volt, mint a maró sav a nyelõcsövemben. Sok sikert! :o) 1. válaszoló
Szia! Az egyik barátnõm, aki ikreket várt nagyon szenvedett a savtól és már mindent kipróbált, egyetlen dolog jött be neki: úgy hívják, hogy Salvus víz (nem biztos, hogy jól írtam), patikában lehet kapni. Állítólag az íze bûn rossz, de nagyon hatásos.
Rennie, Quamatel mini, Venter granulátum!Vény nélkül kaphatók és lehet õket terhesen is szedni.Biztos, hogy segítenek!
Szia! Én nem hiszek a házi praktikákban, nekem egyedül a Salvus víz jött be. Brutálisan rossz íze van, de nagyon hatásos. CBA-ban vettem 500.- Ftért. Jó babavárást! 31 hetes kismama.

25 hetes vagyok. Tegnap este óta nagyon ég a gyomrom. Próbáltam háztartási kekszet enni, hátha jobb, de nem nagyon akar elmúlni. Normális tünet ez, vagy valami baj lehet?

Legjobb válasz: Rossz hozzáállás,hogy nem akarsz "bogyókat" szedni,mert a kezeletlen gyomorégés felmaródáshoz,refluxhoz és fekélyhez vezethet! Százszor inkább gyógyszer,mint valami súlyos szövõdmény!

Rossz hozzáállás, hogy nem akarsz "bogyókat" szedni, mert a kezeletlen gyomorégés felmaródáshoz, refluxhoz és fekélyhez vezethet! Százszor inkább gyógyszer, mint valami súlyos szövõdmény!
Szedjél Rennie-t vagy Quamatel minit.A gyomorégés normális terhesség alatt!
A Rennie-tõl semmi bajod nem lesz, az csak a sok gyomorsavat közömbösíti!
Halihó! Én sárgarépát ettem rengeteget! Sokat segített!
Szia.Én refluxos vagyok, és sokat szenvedek tõle.Vedd komolyan a tüneteket, mert baj lehet a gyomorégésbõl.Mindenképpen kezelni kell!Ha kialakul valami probléma az már egy életre szól.Én sem fogok soha kigyógyulni a refluxból, maximum néha jobb lehet.Pedig nekem is csak gyomorégéssel kezdõdött.
Nekem a popkorn/(pattogtatott kukorica) jott be, este szokott foleg savam lenni es akkor a teve elott elragcsalok egy kicsit maris teljesen elmulasztja.
Nekem is sokszor égett a gyomrom terhesség alatt és nekem a kétszersült illetve a tej vált be. Szerintem érdemes kipróbálni mielött esetleg a bogyókhoz folyamodnál.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igazából bogyókat nem szívesen veszek be, de ha nincs más megoldás, akkor az lesz.
Nekem a tej segített!Terhességem végén már 1 liter tejet cipeltem magammal mindenhova és azt kortyolgattam :) Kitartás , szülés után elmúlik :)
Szia! Én lenmagolajat szedek! Az természetes eredetû és még használ is! Gyógynövény boltokban lehet kapni 1100-1500 ft-ért! Nekem használ!

Nagyon ég a gyomrom, alig bírok felegyenesedni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nekem a hideg tej beválik - sokáig kortyolgatva, akkár többször is. Rosszabb esetben kihányom a felesleges savat, ami viszont ro.hadt érzés. :(

Nekem a hideg tej beválik - sokáig kortyolgatva, akkár többször is. Rosszabb esetben kihányom a felesleges savat, ami viszont ro.hadt érzés. :(
Vagy egyél egy darabka kenyeret, az is megköti a savat.
Keverj el egy kis szódabikarbónát vízben és idd meg. Nekem az segíteni szokott.
Nekem is a szódabikarbóna jön be.
Ajánlom Neked a Gastrovit-port; http://www.relaxbolt.hu/emesztest_segito_termekek_98/gastrov.. Kiváló készítmény! Gyomor, - bél, - emésztési problémákra jótékony hatású!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Már voltam orvosnál, fekély az kizárt. Írt gyógyszert azóta jól vagyok.
Az egyszerû válasz: Rennie. Bekap, szétrág, 1 pohár vízzel lenyel. Vár 1-2 percet, jön böfi és minden ok. Ha 1 tabletta nem elég, akkor nyugodtan 2-3-at. Na az megköti azonnal a savat. A gyomornedv-ellenálló tablettákról nemrég volt valami cikk, hogy valamiért nagyon károsak a gyomornak, de kb ennyi jegyeztem meg, érdemes utánaolvasni. A természetes megoldás pedig az artézi víz. Természetesen lúgos (lúgosításra is a legjobb), egy pohár víz belõle, és már meg is szûnt a gyomorégés. Állandóan lehet inni, így vissza sem tér.
SZÓVAL!!! semmi GYÓGYSZER!!! így is annyi vacak mérget eszünk.Nekem bevált!! NYERSKRUMPLI!!!a benne lévõ keményítõ azonnal megszünteti a gyomorégést!Egyébkénz stressz is okozhat gyomorégést.
Hosszú távon a tüneti (gyógyszeres) kezelés valóban nem megoldás, mindenképp érdemes fényt deríteni a kiváltó okokra és azt rendbe tenni. Kipróbálásra tudnék még javasolni az elhangzottak mellett egy természetes lúgosító hatású gyógygombát, a ganodermát.
Mindenképp meg kell figyelni, hogy mikor-mitõl jön elõ. Gyomorfekély esetén, ha hosszabb ideig sem múlik - fõleg, ha reggel éhgyomorra jelentkezik, orvosnak muszáj látnia. Sajnos Magyarországon az elhanyagolt bélrendszeri betegségek következménye a 2. helyen álló bélrendszeri daganatok elõfordulása. A diólevél teát viszont nagyon ajánlom, forrázva, reggel éhgyomorra egy bögre (1 kávéskanál szárított diófalevél). A nyers krumpli pedig nagyon régi bevált gyógymód és ilyen még az éhgyomorra 1-2 dióbél. Jobbulást kívánok!
Én minden nap agy kanál almaecetet rakok 2 dl vízhez és azt iszom! Nevével ellentétben, nem savasít, hanem lúgosít! Amióta így iszom (két éve) megszûnt a problémám! Egyszer sem volt gyomorégésem, vagy nem volt magas a savam!
Nolpaza 20 mg -os gyomornedv-ellenálló tabletta , a háziorvos is kiírja a tünetek alapján. Bár nagyon gyanús a fekély megléte! Feltétlen fordulj orvoshoz még ki nem alakul a fekélyed teljesen vagy el nem durvul a helyzet!! Én csak tudom nekem is az van. Evvel már együtt kell éljek, figyelnem kell mit eszem , iszom. Nolpaza + gaviskon együttesen erõs gyomorégés esetén segít.Ha nem akkor nagy gáz van!Legrosszabb esetben mûtét, jobbik esetben Helikobakter Pylori baci csinálja, amit antibiotikummal kezelnek.Közbensõ eset folyamatos savellenálló tabletták szedése.
SALVUSvíz esküszöm!
Hámozott, sótlan tökmag. A CBA-ba lehet kapni. Én a terhességem alatt is azt ettem, nagyon jó.
Kristálygomba
Igyál colat, nekem az vált be.
Az én javaslatom vegyél a patikában "NEUROSANT" a természetes ásvány és nincs mellékhatása. Kérlek, gondolkozz el azon mibe vagy be savanyodva milyen stressz ért az utóbbi idõben.
Én is a szódabikarbonára szavazok. Mindemellett érdemes megfigyelni, hogy mikor, milyen ételektõl, azok együttes fogyasztásától jelentkezik a gyomorégés... és aztán tudatosan kerülni ezeknek az együtt fogyasztását, vagy kitapasztalni, hogy melyikbõl mennyit szabad csak egyszerre fogyasztani ahhoz, hogy még ne jelentkezzen a gyomorpanasz. De elõjöhet stressztõl is, ha izgulsz, idegesebb vagy. Az is fontos, hogy étkezés után egy ideig ne feküdj le, hogy az esetlegesen nyitott gyomorszájon át ne jöjjön vissza a nyelõcsõbe a gyomorsav, ami az emésztéshez szükséges. Ezek tapasztalatok, de javaslom, hogy ha a problémád nem szûnik meg, esetleg egyre többször jelentkezik a fentiek betartása mellett is, akkor mindenképp fordulj orvoshoz.
Én a szódabikarbónától mindenkit óvnák.Az valamikor a múlt század közepén volt bevált népi gyógyász kellék. Az apám is nyakra-fõre itta, mind a güzü, míg gyomorfekélyt nem kapott. Egy másik ismerõsöm pedig gyomorvérzésig odázta a dolgot, s végül megkrepált.Ha idejében gasztroenterológ-hoz fordult volna, talán még ma is élne.53 éves volt, és 4 éve halt meg. Különben gyomorégést sok minden okozhat.A fõ baj az, hogy valamilyen étel, ital, esetleges gyógyszerek, dohányzás, stresz, stb.mind kiváltó okai lehetnek a túlzott savtermelõdésnek.Nálam pl.ételalergiát állapítottak meg, s amióta diétára fogtam a dolgot, nincsenek panaszaim.

Nagyon ég a gyomrom, mit lehetne ellene tenni?

Legjobb válasz: Nálam ilyenkor egy kevés pirítós a legjobb gyógyszer. De 1-2 háztartási keksz sem rossz.

Nálam ilyenkor egy kevés pirítós a legjobb gyógyszer. De 1-2 háztartási keksz sem rossz.
Rennie-t szopogass, vagy igyál tejet.
Próbáld ki a Rennie-t és többször keveset enni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!(:

Milyen házi megoldás van arra, ha nagyon ég a gyomrom?

Nincs itthon savleköt?m,meg ilyesmi,de egész délel?tt ég a gyomrom,és nagyon kellemetlen. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát szódabikarbónából olyan van,ami tasakos mint a fûszerek,és rá van írva,hogy gyógyászati célra nem alkalmas.

A kérdező hozzászólása: Hát szódabikarbónából olyan van, ami tasakos mint a fûszerek, és rá van írva, hogy gyógyászati célra nem alkalmas.
szódabikarbóna csak van otthon. Egy kis kanál és rendbe jössz! Tehetsz bele egy pici kis ecetet is a vizbe keverd össze és idd meg!
keksz, ropi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!