Találatok a következő kifejezésre: Nagyobb vérveszteség milyen (2 db)

Nagyobb vérveszteség után milyen ételeket kell enni, vagy táplálékkiegészitőket, vitaminokat szedni, hogy gyorszabban megerősödjek?

Legjobb válasz: mndenképpen sok folyadékot. húslevest mert az folyadék és táplálék gazdag. de nagyobb vérveszteség után úgy is megmondja az orvos mit lehet enni. én csak azt tudom mikor véradásra megyek akkor több édeset kell ennem(vércukor szint) és sok sok folyadékot hogy a fél liter vér lefolyon.

mndenképpen sok folyadékot. húslevest mert az folyadék és táplálék gazdag. de nagyobb vérveszteség után úgy is megmondja az orvos mit lehet enni. én csak azt tudom mikor véradásra megyek akkor több édeset kell ennem(vércukor szint) és sok sok folyadékot hogy a fél liter vér lefolyon.
Flavon Max plus-t, arról csak jókat mondhatok! Nézz utána a Flavonmax.hu-n, vagy írhatsz privit és szívesen segítek.
Orvossal mindenképp konzultálj, de a vas (tabletta stb.) kiemelten ajánlott.
sok folyadék, béres csepp vagy vasbanban gazdag ételek

Lenne szíves valaki, akinek már volt nagyobb, 2 liter feletti vérvesztesége, leírni, milyen érzés, mik a pontos tünetek?

Regényt írok, ehhez lenne szükség rá, hogy tudjam. Nincs szerencsére személyes tapasztalatom, nem volt még ilyen balesetem, de nem szeretnék pontatlan munkát kiadni a kezeim közül. Kérem, valaki, ha tud segíteni, írja már meg, mit élt át! El?re is köszönöm:)

Legjobb válasz: szédülés eszméletvesztés.. ez már igen nagy mértékû vérvesztés, bele is lehet halni. itt már nem tünetek vannak, hanem ájulás... Nem volt nekem ilyen (szerencsére ) de kórházban dolgozom, láttam már ezt-azt.

szédülés eszméletvesztés.. ez már igen nagy mértékû vérvesztés, bele is lehet halni. itt már nem tünetek vannak, hanem ájulás... Nem volt nekem ilyen (szerencsére ) de kórházban dolgozom, láttam már ezt-azt.
pontos tünetek?:D többnyire haldoklás Az emberi test 0, 5 liter vér veszteséget tud csak azonnal pótolni
Hát minimum eszméletvesztés, és nagyon rövid idõn belül halál. A 0.5 litert se tudjuk azonnal potolni, a vörös csontvelõ nem dolgozik ilyen gyorsan azért:-) Én abbol indulok ki, hogyha vért adok, akkor pont fél litert vesznek le, és néhány napig még nem az igazi a szinem
Szia! Nekem volt egy verõeres vérzésem (szülés után 1 héttel) azt viszont nem tudom mennyi lehetett a mennyisége, de nagyon sok volt látszólag. 2 zacskó vv.testet kaptam utána. Igazából tüneteim addig nem voltak amíg ki nem ért a mentõ, utána meg fektettek, de ahogy azt elõttem írták:szédülés, gyengeség. Utána engem altattak, csak a másnapra emlékszem, hát szó szerint az ágyban nem tudtam megfordulni, wc-re is csak segítséggel tudtam kimenni, evés után jött a hányinger, kb. 1 hétig hullámokban tört rám a rosszullét, szóval senkinek sem kívánok hasonló élményt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Nagyon nagyot segítettetek, nem is tudjátok, mennyire hasznos ez nekem;)
A kérdező hozzászólása: Mert tudjátok, a "haldoklás", a sokk csak két és fél liter után áll be, két liter az még csak határeset.
az "azonnalt" nem ugy értettem h 1 pillanat alatt hanem hogy egyszerre annál többet nem tud, bocs ha rosszul fogalmaztam :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!