Találatok a következő kifejezésre: Nagyobb lesz babám, ha (20 db)

Ha az első babám nagy súllyal született 4, 45 kg akkor a következő baba még nagyobb lesz?

Legjobb válasz: Nem kell, hogy nagyobb legyen, de meg van az esélye, hogy a köv. is nagy lehet. A környezetemben is akinek az egyik nagy volt a másik is kb akkora lett. De ez nem szentirás.

Nem kell, hogy nagyobb legyen, de meg van az esélye, hogy a köv. is nagy lehet. A környezetemben is akinek az egyik nagy volt a másik is kb akkora lett. De ez nem szentirás.
Nekem az elsõ 37 hetesen született 3600g-al, a második 39 hétre 4600-al, a harmadikra már 36 hetesen a pocakban azt mondták megvan 4 kg.De még most is benn csücsül, így nem tudjuk mennyi lesz igazából.
Az én fiam 37.héten született 4200g-al.Remállem a kislányom nem lesz nagyobb.Bár mindenki azt mondja, hogy ne számítsak kisebbre. 36 hetes km
*remélem

Anyosom mindenáron meg szeretné kereszteltetni a babot, én viszont nem akarom mert ráhagynám hogy magának válasszon vallást ha nagyobb lesz. Vagy ciki?

anyosom azt hisz dacbol nem akarom kereszteltetni. Hogy értessem meg vele? Vagy manapság is mindenki megkeresztelteti rögtön a babót?

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki! Mi sem szeretnénk megkeresztelni a bébit, - ugyanezen okokból - bár nem vagyunk vallásos család. Állj a sarkadra! Sértõdés lesz belõle az tuti, de sztem muszáj határozottabban fellépni, hogy az anyósod is megértse a gyerek a TE gyereked, és jogod van ebben a kérdésben dönteni. Ha engedsz, késõbb csak rosszabb lesz... jobb az elején tisztázni ki a gyerek anyja és ki a nagyanyja! Szóval fel a fejjel! Légy határozott, a mama meg majd megbékél!

Szerintem nem ciki! Mi sem szeretnénk megkeresztelni a bébit, - ugyanezen okokból - bár nem vagyunk vallásos család. Állj a sarkadra! Sértõdés lesz belõle az tuti, de sztem muszáj határozottabban fellépni, hogy az anyósod is megértse a gyerek a TE gyereked, és jogod van ebben a kérdésben dönteni. Ha engedsz, késõbb csak rosszabb lesz... jobb az elején tisztázni ki a gyerek anyja és ki a nagyanyja! Szóval fel a fejjel! Légy határozott, a mama meg majd megbékél!
szia!véleményem szerint igen ciki.Már az ovodába oktatják a vallást(hittanként)gondolj bele a gyereked nem fog sehova se tartozni.Akkor jön az iskolába a konfirmáció az elsõ áldozás, és ott lesz a felnöttkor, vannak olyan telepûlések ahol nem köthet házasságot, vagy nem lehet keresztszûlõ.Anyosodnak igaza van minél elõbb kereszteltesd meg, mert állítólag még nyúgottabb lesz a babád.(Ezt a régi öregek szokták mondani)
Szia!jó lenne ha most meglenne keresztelve, mert ha nem akkor nagykorában kellene végigjárnia akkor még cikibb lenne!
A harmadik válaszadó vagyok nem akartam senkit megbántani én a saját vallásomat ismerem és erre öszpontosítottam azért írtam a válaszomat.Sajnos ahol lakom nincs ilyenfajta ovoda, még a környéki falvakban, városokban sem azért nem ismerem, sõt azt a vallást sem ismerem ahol nem keresztelik meg a gyereket.Mégegyszer elnézést!
Ez mindenkinek magánügye, hogy megkereszteli-e a gyerekét vagy sem. Ha nem akarjátok, nem kell. Majd ha nagyobb lesz és szeretné, akkor meg lehet keresztelni. Egyelõre még Ti döntötök, nem az anyós. Én szeretném megkereszteltetni a kislányomat, úgy néz ki szeptemberben lesz a keresztelõ, de ettõl függetlenül úgy gondolom, hogy a szülõk döntik el.
Szerintem babot keresztelni hülyeség. Így is, úgy is meg tudod normálisan fõzni, és az íze sem lesz más. Mi soha nem kereszteljük meg, és idáig semmi gond nem volt ezzel.
A második válaszolónak írnám, hogy annyira kamu dolgot mondott, mért nézné ki egy gyerek a másikat azért mert nincs megkeresztelve? :D Az osztálytársaim fele nincs megkeresztelve, akkor mi van? Soha nem problémáztunk rajta, valahogy nem úgy szoktam kezdeni az ismerkedést hogy: -Szia meg vagy keresztelve? Egyáltalán nem érdekli az embereket, nem akadnak fenn ilyen apróságokon. (fõleg nem gyerekként) Ne engedjetek az anyósnak, majd vesz fel a gyerek vallást, ha már elég érett lesz hozzá, hogy eldöntse mit akar (ha akar).
Magyarázd el neki, hogy manapság keresztelni NEM MENÕ (csak így indexesen). Ha nem neveled vallásosan a kölköt, akkor viszont édesmindegy, akár szent is lehet a béke, legyen meg az öröme. Engem is megkereszteltek annak idején (dettó kedves mama kedvéért , a két tesómat nem, mégis én lettem a legnagyobb ateista a családban.

Ha sok szénhidrátot eszek, nagyobb lesz a babám is?

32 hetes vagyok, nagyon jó lett mindkét cukorterhelésem eredménye, mégis aggódok kicsit, mert nagy babát jósolnak, és nem tudom van-e összefüggés, de sok édességet kívánok. Egyébként 11 kg-t szedtem föl idáig, és 2 éves örökmozgóm mellett mozgok is sokat egy nap. Fogjam vissza most már az édességevést, vagy ez inkább genetika hogy mekkora a baba?

Legjobb válasz: Szerintem genetika. Minden terhesseg mas. Az nem baj ha kicsivel kevesebb edesseget eszel es felvaltod inkabb gyumolccsel. Mellesleg en hihetetlen mennyisegu dinnyet ettem meg, allandoan azt vartak mikor lesz terhessegi cukorbetegsegem. 152 cm magas vagyok, a Kisfiam 3.82kg-val szuletett.

Szerintem genetika. Minden terhesseg mas. Az nem baj ha kicsivel kevesebb edesseget eszel es felvaltod inkabb gyumolccsel. Mellesleg en hihetetlen mennyisegu dinnyet ettem meg, allandoan azt vartak mikor lesz terhessegi cukorbetegsegem. 152 cm magas vagyok, a Kisfiam 3.82kg-val szuletett.
Szia!valsózínûleg semmi köze a szénhidrát bevitelnek a baba méretetihez:-)Én mindkét lányomat a 40.héten szültem, alig bírtam 2 falat édességet megenni ezidõ alatt, kenyeret csak magvasat, vagy korpásat ettem, összesen 10 kilót híztam mindkét alkalommal, a nagyobb lányom 4330 grammos, a kisebb pedig 4050 grammos lett a végére..:-)És nekem nem jósoltak nagy babát, a dokim meg is lepõdött, amikor megyületett, hogy mekkora.Inkább tényleg genetika, illetve a magzatvédõ vitaminok is hízlalják a pocaklakót(Én Elevitet szedtem mindkét esetben)További boldog babavárást és könnyû szülést neked!!
Ez nekem is sokszor eszembe jut, mert egy fiam után 2 lányom született akiknél ölni tudtam a gyümölcsért, a sütiért, jégkrémért. Érdekes, mert az elsõ terhességemnél jóval többet híztam, mint az édességevõsnél. Tehát elsõ baba 3400 gramm volt, a második harmadik pedig 4400 és 4200. Szóval ez nekem is mindig eszembe jut hogy lehet a sok ch miatt?
A kérdező hozzászólása: És kedves utolsó: a késõbbiekben is nagyobbak lettek a lányaid?
Csak akkor ha terhességi cukorbetegséged van, egyébként nincs összefüggés.
Én ezt tapasztaltam. 3 gyerekem közel 4 kilós volt (velük ettem rendesen szénhidrátot), 2 "csak" 3, 5 kiló, ebbõl az egyiknek 2 csomó is volt a kzs-n, és az utolsó 2 hétben már nem hízott, a másiknál pedig nagyon vigyáztam a súlyomra, és így lett kisebb. Tehát szerintem van összefüggés! De nyilván elsõsorban a genetikától függ. Szerintem 32 hetesen nem sok a 11 kiló hízás.
3 as vagyok igen épp ezért jutott nekem is eszembe mert barátnõm aki terhességi cukros volt nagyon oda kellett figyeljen és 3200, 3000 és 2800 grammosak lettek a lányai pedig idõre szült és apuka 100 kiló 190 cm, anyuka 178 cm és olyan 70 kiló szóval nem vékonyak. Én nem voltam cukros egyébként egyik terhességemnél sem. És egyébként igen a lányaim most is nagyobbak az átlagnál vagy szóval a normál felsõ tartományába tartoznak... Vagy nem tudom, a nagyobb 3 éves 16 kiló és 105 cm. A kisebb 18 hónapos 90 cm és 12.5 kiló.


Mennyi idős kortól lehet a nagyobb babákat kanapén altatni (tehát nem a kiságyban többé)? Tesót tervezünk, kb. addigra már min.20 hónapos lesz a babám, ha minden elsőre összejön.

Legjobb válasz: szerintem tegyetek a földre matracot. mi legalábbis ezt a megoldást választottuk. most van ikeában akció, sultan matrac gyerekeknek 3990 ft.

szerintem tegyetek a földre matracot. mi legalábbis ezt a megoldást választottuk. most van ikeában akció, sultan matrac gyerekeknek 3990 ft.
Két éves kor körül már alhat nagyágyban, nem esik le. Lehet kapni ágyra szerelhetõ rácsot is kissebb gyerekeknek, szerintem nagyon praktikus, bár mi nem használtuk. Erre gondolok: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30099293 Ha útban a tesó, akkor pár hónappal elõtte át kellen költöztetni, hogy ne gondolja, hogy a kicsi miatt paterolták ki.
Szia. Az én kislányom kicsinek sem nagyon tûrte a kiságyat. 7-9 hónapos koráig a földön aludt velem IKEA-s matracon. Utána összeraktuk hozzá az ágyat 90x200-as és azóta azon alszik egyedül! Most 14 hónapos és imádja. Mi házilag tettünk rá leesésgátlót, de már 1 hónapja csak az ágy felsõ részén van fenn. Az ágy végérõl leszedtük, hogy egyedül tudjon le - föl közlekedni.

Ha vasat szedek, nagyobb lesz a babám súlya? A 29. héten is már 1500 gramm volt kb.

Vasat írt fel a nőgyógyászom, pedig nagyon minimális az eltérés a vérképemben. Nem tudom szedjem-e.

Legjobb válasz: Miért jársz nõgyógyászhoz, ha nem bízol benne? Inkább egy internetes oldal látogatóiban bízz meg, hisz itt mindenki ismeri a leleteid és még szakorvos is...

Miért jársz nõgyógyászhoz, ha nem bízol benne? Inkább egy internetes oldal látogatóiban bízz meg, hisz itt mindenki ismeri a leleteid és még szakorvos is...
Ha az orvos írta fel akkor szedd! Gondolom nem unalmában írta fel. Nekem is kellett vasat szednem(nem volt nagy baj csak egy pici vérszegénység), 29+4hetesen a lányom 1720g volt.
mindenképp szedd ha felírták. nem hallottam még ilyesmirõl hogy ettõl lenne nagy a baba súlya. az Elevitrõl hallottam hogy attól nagyok a babák. nekem mindkét gyerekem 4 kg-val született.szedtem vasat mindkettõvel.most 25 hetes terhes vagyok még nem mérték a bébit nem tudom hol tartunk súlyban.
Én sem hallottam arról, hogy a vastól lenne a baba súlya nagy, általában a magzatvédõ vitaminokra fogják néhányan. Éppen ma találtam ezt a cikket. Csak annyira függ össze a kérdéseddel, hogy akik vasat szednek, azoknál elõfordul a székrekedés. Ha kell a vérképed miatt, szerintem szedd, ez csak egy kis plusz info. http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/a-terhes-no..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Terhességi cukros vagyok, emiatt készült az éppen aktuális étkezéses vérvételes vizsgálaton egy teljes vérkép, ami amúgy nem készült volna, ha nem leszek cukros. Ami azt jelenti hogy majd csak 5 hét múlva lett volna egy vérvétel mint minden kismamának, és addig kis sem derült volna az enyhe vashiányom, tehát nem is szedtem volna semmit. Nincs saját orvosom, ügyeleteshez járok a Kórházba ahová tartozom és ahol szülni fogok, nem igazán figyel a kismamákra mert 2 óra alatt vagy 60 kismamát kell ellátnia, volt hogy majd elaludt szegény mert 2 napja dolgozott. Ezért tájékozódom máshol is.
A vasnak semmi ilyen mellékhatása nincs, mint a magzatvédõknek sem. Én Gravidát szedek, a 39. héten 2500g a baba. A vashiány az egyik legsúlyosabb gond a vitaminhiányok között a terhesség alatt, úgyhogy szedd, ha 4 hét múlva nézték volna a vérképed, akkor meg rögtön két bogyóval indulnál, mert folyamatosan romlik a vas értéke. Egyébként a 26. héten, mikor a cukrot nézik, teljes vérképet is néznek, ez a 3. kötelezõ labor
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! Igen, a 26.héten volt terheléses vérvétel és teljes labor, kiderült hogy cukros vagyok, diéta stb., és 1 hete a 30 . héten a cukor miatt étkezéses nap a Kórházban, és teljes labor. Tehát nekem a 26.héten jó volt a labor, de a 30. már nem. Ezért írtam hogy ki sem derült volna ha nem leszek cukros. Mindenesetre fogom szedni a vasat, erre jutottam.
Ha az orvos írta fel, akkor mindenképpen szedd. Nekem a 20. héttõl kezdve napi 1 szemet kell szednem, a 26.-tól napi 2-t, hogy megelõzzük a vérszegénységet és a vashiányt. Egyébként 29 hetesen nekünk 1620 gramm volt a súlya, és senki sem mondta, hogy pont a vas miatt. Én se lettem ducibb, mióta vasat szedek, leszámítva a pocakom. :) 31 hkm

Jártok Ringatóra? Vélemények? 6 hós babával érdemes menni, vagy majd ha nagyobb lesz?

Legjobb válasz: Szia Megkérdezhetem,hogy az meg micsoda?? :) Én még nem is hallottam ilyenrõl.. Üdv.,egy 3 hónapos kis gyönyörûség anyukája :)

Szia Megkérdezhetem, hogy az meg micsoda?? :) Én még nem is hallottam ilyenrõl.. Üdv., egy 3 hónapos kis gyönyörûség anyukája :)
Mi pont ma voltunk elõször (Pásztón), az én kisfiam 1 éves. Szerintem egy 6 hónapossal is el lehet jönni!Jót tesz nekik a társaság!
Az elsõ vagyok. Kösz, hogy nem válaszoltál...!
A kérdező hozzászólása: Mivel a babám lebetegedett, és az orrát szívom egész nap, nem tudtam válaszolni. http://www.ringato.hu/
mi nemrég voltunk elõször, 1 évesen. vihettem volna elõbb is, akkor legalább megmaradt volna az ölemben...így járkált egés végig, nem tudtam vele úgy játszani
A Ringató foglalkozások (Kisgyermekkori zenei nevelés) 0-3 éves korig ajánlott. Központi oldal: http://www.ringato.hu

Kismamik! Mennyit foglalkozik a párotok a pici babával? A miénk 2 hónapos, de nem erőlteti meg magát apa :- ( Fog ez változni ha nagyobb lesz?

Legjobb válasz: 11:59-es vagyok,nekem kb 10-11 hónaposan kezdett vele igazából foglalkozni,mikor már elkezdett menni...Addig alig alig

11:59-es vagyok, nekem kb 10-11 hónaposan kezdett vele igazából foglalkozni, mikor már elkezdett menni...Addig alig alig
Szia Én azt hiszem a szerencsések közé tartozom! Az én férjem nagyon sokat foglalkozik a kicsivel, amikor hazajön a munkából. Eteti, itatja, pelenkázza stb. szóval mindent ami kell. Amikor én már nagyon fáradt vagyok, akkor éjszaka õ ébred fel hozzá megetetni, nekem ez nagyon nagy segítség, mert a mi babánk beteg és napközben rengeteget foglalkozom vele és én is elfáradok. Szerintem add a párod kezébe a babát és nem fogja letenni:-)
sziasztok, én elhiszem, hogy egy férfi nem tud mit kezdeni egy pici babával, bár az én párom tudott, a legelejétõl fogva foglalkozik vele, és a tesója is minta apa, de szerintem ez csak idõhúzás a férfiak többségénél.majd rá érek akkor foglalkozni vele, ha már lóg rajtam, mert amég nagyon pici addig is tud vele mit kezdeni.lehet hogy nem ugy mint egy 2 évessel, de tud, ha akar és szeretne.szerintem ez a két szó itt a lényeg, az akarás, és a szeretés.
Szia. Nem isemerem a párodat, meg, hogy akarta-e õ is a babát, de szerintem azért nem foglalkozik vele, mert a férfiak ilyen korú babával nem nagyon tudnak mit kezdeni. Majd talán amikor már nagyobb (9 hónapos) lesz, akkor foglalkozik vele. Akkor már tudnak egymással kommunikálni, együtt játszani, stb... Nálunk is így volt.
nálunk is ez volt eleinte, nem tudott mit kezdeni vele, megfogni sem merte, nehogy alami kárt tegyen benne, ekkor beszereztem egy régi hagyományos pólyát, és láss csodát, cipelte végig a lakásban. most 5 hós a kicsike, üldögél, rikácsol, vigyorog... most már elbohóckodnak együtt.
Fog változni!! Azért említsd meg, hogy te örülnél, ha többet foglalkozna vele.
Nálunk dettó, nem nagyon erõlködik. Mindig azt mondja hogy még túl pici most nem tud még mit kezdeni vele. Majd ha nagyobb lesz... kiváncsi leszek
Sok férfi nem "ért" a kisbabákhoz. Nem tud velük mitkezdeni, nem hogy ellátni nem tudja, de mivel még a babák nem tudnak beszélni, nem tud velük mitkezdeni. Mikor a gyerek már tud komunikálni, menni ez megszokott változni. Sok ilyen barátom van ahol apuka a csecsemökkel nem foglalkozik, aztán nagyon jó apa lesz. Pl apukám is ilyen az unokáival. Mikor az unokák kicsik voltak hozzájuk sem nyúlt, kb 1-2 éves kortól már nagyon tud velük játszani. Apám a pelenkát sem cseréli ki, söt a seggét sem törli ki a gyerekeknek, mindig azt mondja ö ehhez nem ért, meg büdös. De órákig képes a 4 éves gyereknek válaszolni a kérdéseire nyugodtan akár ha már 10x kérdezte ugyan azt.
Fog változni!! Egyszerûen ha tetszik ha nem, a leg gyerekszeretõbb apa is elbizonytalanodik, hogy mit is lehet kezdeni egy ilyen pici babával, aki esetleg semmi visszajelzést nem ad. Nálunk ugyanez volt a szitu, sokat veszekedtünk is miatta, meg voltak naaaagy beszélgetéseink, mire én is megértettem mi zajlik a páromban és hogyan éli ezt meg, és fordítva is. + segítettem neki, hogy mi tetszik a babának, miket csináljon amit én is szoktam, és ezáltal magabiztosabbá vált (nem kioktatóan). Lányunk jelenleg 4 hónapos, már örül a világnak, mosolyog, kommunikál a maga nyelvén, és hihetetlen aranyosak együtt.
Nálunk dettó így volt. Szószerint le se sz*rta a gyereket, már néha úgy kellett rátuszmákolni, hogy nekem is legyen egy kis szabadidõm, már a kislányunk 4 éves és le se szakadnak egymásról, most már szívesen van vele bármikor, hiszen már nem olyan törékeny a pic és tök jól el tudnak bohóckodni...
A kérdező hozzászólása: Remélem... Az is zavar, hogy amikor itthon van, akkor is inkább elmegy horgászni, minthogy velünk legyen.

Még kicsi a babám 7 hetes, de később ha nagyobb lesz, hogy magyarázom meg neki a helyzetet?

Ha majd kérdezi, hogy velünk miért nem él együtt az apukája mit mondjak neki? Az igazat, azt, hogy azért mert egy megbízhatatlan alak, aki a saját gyereke el?l is eljátsza az összes pénzét, s?t az anyjáét is ha tudja? Hogy több az igazság abban, amit kérdez, mint abban amit mond? Ezeken rágódom mostanában, nem szeretném, ha rosszul érezné magát, mert a társainak van rendes családja, neki meg csak hébe-hóba jön egy bácsi, aki elviszi magával. Azt sem tudom, hogy megengedjem e egyáltalán majd az apjának, hogy elvigye? Anyagilag nem támogat minket, de igényt tartana a láthatásra. Félek, hogy rossz hatással lenne az életmódja a fiamra.

Legjobb válasz: szia, A jogi részéhez nem értek. Talán a látogatást csak úgy engedd neki, hogy nem viheti el a gyereket, csak ott nálatok eltölthet vele 1-2 órát. Természetesen az igazat mond el neki, hogy az édesapja nem megfelelõ módon viselkedett veletek. Addig még jöhet valaki az életedbe aki "pótolhatja" az apját, és talán jobban is fogja szeretni Õt.

szia, A jogi részéhez nem értek. Talán a látogatást csak úgy engedd neki, hogy nem viheti el a gyereket, csak ott nálatok eltölthet vele 1-2 órát. Természetesen az igazat mond el neki, hogy az édesapja nem megfelelõ módon viselkedett veletek. Addig még jöhet valaki az életedbe aki "pótolhatja" az apját, és talán jobban is fogja szeretni Õt.
Ha anyagilag nem támogat akkor mire akar igényt tartani? Én nem hiszem, hogy engedném, de ha mégis , akkor max.2 hetente 1-2 órát úgy, hogy halljam mit mond neki, nehogy összezavarja. A burkolt igazságot mond meg neki. Remélem találsz egy olyan rendes embert aki apja helyett apja lesz neki.
Vigyázz, mert az apának ugyan olyan joga van a gyermekhez mint neked.(sõt még az apai nagyszülõnek is) Én jogi uton jártam ezt végig. Az a legjobb, ha bíróságra mész, ott megállapítanak egy gyerektartást, az a legjobb, ha letiltás alapján megy, megállapítják a kapcsolattartást, ami általában 2 hetente pár óra a gyermek 3 éves koráig, ami az anya mindenkori lakásán történik, aztán 3 éves kora után magával viheti a gyereket. Sajnos joga van hozzá, annyiban bízhatsz, hogy nem fog ragaszkodni a gyerekhez, akkor nem is fogja elhordani. Olyan nincs, hogy gyerektartást nem fizet, mert ha van bejelentett munkahelye, köteles fizetni, ezért jó a letiltás. A gyerek, ha nem az apával fog felnõni, nem fogja hiányolni, de ha nagyobb lesz, mond el neki az igazat. És ha megismerkedsz valakivel, aki betölti az apaszerepet a gyereknél, nem fog kérni az apjából.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, és a bíztatást. Igen, talán a legjobb, ha nem engedem el vele, csak nálam találkozhat vele. Nem akarok rosszat mondani az apjáról, de hazudni sem neki, talán majd megtalálom a középutat.

Nagyobb lesz a babám, ha sokat eszem?

Legjobb válasz: Nem hinném,viszont elhízol.A baba csak annyit vesz el,amennyi neki kell,többet nem.A többi az rajtad rakódik le.

Nem hinném, viszont elhízol.A baba csak annyit vesz el, amennyi neki kell, többet nem.A többi az rajtad rakódik le.
Nem, nem lesz nagyobb tõle.
Szerintem sem lesz nagyobb, de gonolj arra is, hogy azt a babát meg is kell szülni... :-)

37+2 naposan a babánkat 3300g- ra becsülték. A szülésznőm kitapogatta és az orvosom is azt mondta, hogy 3500g körül lesz, nem lesz nagyobb. A következő 3 hétben ha bent marad végig akkor nem hízik tovább? Vagy esetleg fogynak a babák olyankor?

Legjobb válasz: De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.

ismerõsömnek végig kicsi babát "ígértek" majdnem 4kg-os lett a kislánya
De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.
Még hízhat, de ilyenkor már nem sokat. Én 4 kg fölötti súlyú babát szültem hüvelyi úton, nem volt vészes. Nyugodj meg, rendben lesz minden, ki fog férni, az orvos vigyázni fog rád, tudják, mekkorát vágjanak, ha mégis repedsz, nem a világ vége, én is repedtem, de gyönyörûen összevarrtak (és a sex is jobb azóta:) )
36. héten 3800-ra becsülték a babámat, két héttel késõbb 3660-al megszületett. Sokkal könnyebb volt megszülni, mint a 2850-es babámat. Nem a súlyán múlik. Egyébként a magasabb súlyú babák sokszor erõsebbek és aktívabbak "születéskor". Emellett ami számít, az a fejkörfogat. Továbbá lehet egy három kilós baba duci is, meg cingár is, attól függ, milyen hosszú. Szóval itt annyi tényezõ van, hogy nem érdemes ezen rágódni... Fogyni tényleg nem fog, ahogy már írták. :o) Szép szülést!
A becsüléssel nekem többet mondtak. Inkább azt jó tudni, h a normál 3 kg felett van. Hízik még, de nem sokat. Inkább majd kint. :)
Nekem a 37. héten 3, 15 kg-ra saccolták a babát, aztán 1 hét múlva 2, 73 kg-mal született meg. Nálunk nem jött be az elõrejelzés. :-)
Az utolsó hónapban heti átlag negyed kilót híznak babaák. Nálunk ez nagyjából bejött. 1. fiú 37+6-on UH szerint 3600 gr szül 40+6-on 4400 gr (57 cm) 2. lány 37+1-en UH: 3301 gr szül: kiírás napján 3950 gr (56 cm)
elõzõ Mind a két babát hüvelyi úton szültem EDA-val, a fejkörfogatuk nem volt nagy: 36-os. Igaz a fimnak, mikor megszületett kicsit csúcsfeje volt, de elmúlt:-))))
Szia! Nekem a 40. héten az UH szerint csak a 37. hétnek megfelelõ babucim volt, nem akart megszületni, így még vártunk egy hetet, 41. héten indították és 4560 grammal született 61 cm-el... ennyit errõl. :)
fogyni biztosan nem fogynak....
40+3-on becsülték 3960-ra, másnap született 3460-al. Úgyhogy tévedhet is a becslés. Még fog hízni a kicsikéd, de nem sokat. És ha hosszú baba, akkor az uh gép a súlyát is többre becsüli, hiszen átlagot számít.
Szia!nekem a kisfiam 37+1 naposan 2780 gramm volt, 40+2 napra született 4070 grammal. Én úgy tudom, hogy pont az utolsó hetekben hizzák a legtöbbet, akár heti 25 dkg-ot is.
Szia! Nálam a 36. héten 3340g-ra becsülte az uh. Szülés elõtt 4 nappal ( pont betöltött 40. hét) 4020g, mondtam doktornak mérje meg még egyszer erre 3740 g-ot mért azt mondta valahol a kettõ között lesz. 4 nap múlva megszületett és 4230g volt a súlya. Normál hüvelyi szülés volt és semmi gond nem volt. Barátnõm 2 gyermeket szült 4, 5 kiló felett és gond nélkül. Könnyû szülést kívánok!
A mehlepeny allapotatol fugg, hogy mennyit hizik az utolso hetekben. Elvileg 15-20 dkg az atlaghizas hetente, de ha peldaul erosen meszesedik a mehlepeny es meg nem indul meg a szules, akkor egyaltalan nem biztos, hogy hizni fog. Lehet, hogy csak stagnal, de valamennyi fogyas is elofordulhat (ez inkabb tulhordasnal jellemzo, de nem feltetlenul igaz). Ebben az esetben altalaban latszik a baban szuletes utan, hogy fogyott bent valamennyit, nagyon rancos a bore.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Szorítsatok:)
Ugyan ez. 36+6 hetesen 3233 gramm UH szerint. Doki 3, 5 kg-ot tippelt. Kereken 3 hétre rá született meg, 4020 grammal.
A kérdező hozzászólása: 9 nappal a kiírt idõpont elõtt megszületett a kisfiunk 4150gr , 49 cm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!