Találatok a következő kifejezésre: Nagyobb lesz babám, (36 db)

18 hetes uh-n a babám becsült súlya 268g. A doki szerint a normál a 200 g. Ez most azt jelenti, hogy nagyobb lesz a születésekor? VOlt valaki igy?

Legjobb válasz: Nem hinném hogy nagyobb lesz a születési súlya! Én 19hetes uh-n voltam és az én babám 300gramm volt a nagy könyvekben 200-250gramm van írva! De nem pánikoltam be,hisz még hátra van 20hét..szerintem ilyenkor az a lényeg hogy a minimum súlyt elérje,az hogy 50-60grammal több,szerintem semmi! És inkább így legyen mint kevesebb! ez legyen a legnagyobb problémánk a terhesség alatt,én úgy gondolom! Boldog baba várást Neked! 20hkm.

Nem hinném hogy nagyobb lesz a születési súlya! Én 19hetes uh-n voltam és az én babám 300gramm volt a nagy könyvekben 200-250gramm van írva! De nem pánikoltam be, hisz még hátra van 20hét..szerintem ilyenkor az a lényeg hogy a minimum súlyt elérje, az hogy 50-60grammal több, szerintem semmi! És inkább így legyen mint kevesebb! ez legyen a legnagyobb problémánk a terhesség alatt, én úgy gondolom! Boldog baba várást Neked! 20hkm.
Semmit nem jelent a becsült súly, hidd el, hisz az csak egy megközelítõ érték! Nekem végig 3 héttel idõsebb méretekkel rendelkezett a babóm, mindenki azt mondta nagy baba lesz, ehhez képest 3270g-al született a kislányom.
Dehogy baj. Egyrészt a becslések pontatlanok, a fogantatás ideje is lehet bizonytalan, továbbá meg ha nagyobb lesz, akkor mi van? Semmi, megszülöd. A fejkörfogat egyébként is jobban számít, mint a súly, mert ha hosszú is hozzá a babád, akkor nem biztos, hogy "husi" is lesz. Ez nem egy "betegség", ami miatt izgulni kéne... 2 gyerekes pocakos
Egyik baba 200, másik majdnem 300 grammos volt ekkor. Mindkettõ 3 kiló körül született. Ez a súly szerintem még nem oszt, nem szoroz ilyenkor, a babád lehet akár kicsi, akár normál, akár nagy baba is ettõl még. Ne aggódj, nincs ezzel semmi gond.
Az én második babám a múlt heti 18 hetes ultrahangos súlybecsléskor 250 gramm volt. Biztos, hogy kisebb lesz, mint a bátyja, mert a feje és minden mérete picivel kisebb. Ilyenkor még nem lehet a születési súlyra következtetni, fõleg nem az ilyen korai súlybecslések alapján! Az elsõ babámnál 18 hetesen nem volt súlybecslés, õ a 38. héten 3 kilóval és 48 centivel született, és mint mondom a második babánk minden adata eddig az összes ultrahangon kicsit kisebb, mint a bátyusnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 2-dik babám, de elsõnél még nem voltak ilyen becslések, õt 40+3 szültem, 3550gmal és 53 cmrel. Picit megijedtem, de megnyugtattatok!! Boldog babavárást.
Egyrészt a becslés sem biztos, hogy pontos, hiszen a magzat még nagyon pici, egy-egy milliméter eltérés miatt is másképp számol a gép súlyt. De amúgy is sokat változhat még a babád, egyáltalán nem biztos, hogy nagy lesz. Nekem 18 hetesen 300 grammnak becsülték és senki nem mondta, hogy nagy lenne, vagy hogy elszámolták a terhességi kort. Amúgy 41 hétre született 3330 grammal, tehát teljesen normál súllyal. 36 hetesen amúgy már 3400 grammra becsülték, és még 3 hétig bent maradt, mégsem lett ekkora, tehát nálam nem is volt pontos a becslés még nagyterhesen sem.
Én tegnap voltam Uh-n, 18+5. 2 babám van, az egyik 287 gramm, a másik 296 gramm. Tehát kb egy héttel elõrébb járnak súlyilag. Szerintem nem probléma, a végéig sokat változhat a helyzet.
nekem mindig azt mondtak hogy nagyobb kb 2 hettel mint kellene, mar pe voltam panikolva mert a dokinom allandoan azt kerdezgette hogy biztos jo datumot mondtam e az utolso mensire.aztan 40 hetre beindult a szules aminek a nagy suly miatt csaszar lett a vege.a baba 55cm es 4450g lett de makk egeszseges.nekem ez a tapasztalat;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igy már nem aggódom! :) ) Boldog babavárást!

2. babával kezdetektől sokkal nagyobb a hasam mint az elsővel adott heteken, a végén is nagyobb lesz majd?

Úgy értem ez majd kiegyenlít?dik, vagy arra számítsak,hogy a legvégén is sokkal nagyobb lesz, mint az els? terhességem végénél? Aprócska n? vagyok, 22 hetes terhes. A hasam most pár cm híján akkora minit amikor els?vel szülni mentem,pedig már az is félelmetesen nagy volt,allig tudtam t?le mozogni (magasságomhoz és alkatomhoz képest). Most akkor mi lesz a legvégén? Lábra sem fogok tudni állni?

Legjobb válasz: majd kiegyenlítõdik

majd kiegyenlítõdik
Vagy-vagy. Vagy kiegyenlítõdik, vagy sokkal nagyobb hasad lesz, mint az elsõnél. Lábra fogsz tudni állni, csak lehet hogy nagyobb pocakkal mész majd szülni.
Biztos, hogy nagyobb lesz.Érdekes lenne, ha a 22. héttõl nem nõne semmit!Én nem vagyok aprócska, de "magas" vagyok(171 cm, és 62 kilóval kezdtem a 2. terhességemet(és 73.5 kilóval mentem szülni).Nekem sokkal kisebb volt szüléskor a hasam-az ismerõsök, doki szerint kb.7 hós terhesnek felelt meg-mint az elsõ babámnál.Lehet, hogy a végére olyan leszel, mint a Keljfel-Jancsi!Viccnek szántam, ne vedd komolyan.Jó egészséget, és minden jót kívánok Nektek!
Szia! Nekem is hamar kezdett nõni és a végére, tehát mostanra csak nõ és nõ :) Érdekes, mert plussz kilók tekintetében jobban állok, mint az elsõvel (tehát kevesebb kiló van rajtam) mégis, hatalmas a pocakom! POnt tegnap fel akartam húzni egy kismama melegítõnadrágomat, amit a kislányommal végig hordtam, de most a 36. héten nem tudtam felhúzni a hasamra!!!!! Teljesen sokkolt a dolog :) Mindenki azt hiszi, hogy "utolsó órás" vagyok és csak csodálkoznak, hogy (elvileg) még majdnem 4 hét vissza van :)
Nekem is nagyon hamar kezdett nõni és nagyon nagy voltam egészen a 7. hónapig kb, akkor kezdett kiegyenlítõdni. Kb ugyanakkora most 39 hetesen mint az elsõ babánál volt a végén. Akkor 13 kg-t híztam 41 hét alatt, most 10-et 39 hét alatt. A pocak kõ kemény és tiszta baba az egész szerencsére. A nagy pocaktól csak azért féltem, mert arra gondoltam, iszonyatosan nehéz lesz újra emberi formába hozni magam ha túl nagyra növök. Ne aggódj miatta nagyon, úgysem tudsz semmit tenni ellene.
Ja és a becslések alapján ez a babám kisebb, mint az elõzõ. Õ 41 hetesen született 3640-nel, most 38+4 hetesen ezt a babát 3200-nak becsülték. Bár bõ 2 hét alatt még hízhat fél kilót.

Ha az első babám nagy súllyal született 4, 45 kg akkor a következő baba még nagyobb lesz?

Legjobb válasz: Nem kell, hogy nagyobb legyen, de meg van az esélye, hogy a köv. is nagy lehet. A környezetemben is akinek az egyik nagy volt a másik is kb akkora lett. De ez nem szentirás.

Nem kell, hogy nagyobb legyen, de meg van az esélye, hogy a köv. is nagy lehet. A környezetemben is akinek az egyik nagy volt a másik is kb akkora lett. De ez nem szentirás.
Nekem az elsõ 37 hetesen született 3600g-al, a második 39 hétre 4600-al, a harmadikra már 36 hetesen a pocakban azt mondták megvan 4 kg.De még most is benn csücsül, így nem tudjuk mennyi lesz igazából.
Az én fiam 37.héten született 4200g-al.Remállem a kislányom nem lesz nagyobb.Bár mindenki azt mondja, hogy ne számítsak kisebbre. 36 hetes km
*remélem


Miért mondja azt a nögyógyász és a védönö is hogy nagy a babám? 17 hetes vagyok azt mondta a nögyógyászom hogy uh alapján nagy a baba! Ez azt jelenti hogy mikor megszületik is nagyobb lesz a többi babánál? (mármint nagy sullyal fog születni? )

Legjobb válasz: Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi,és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.

Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi, és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.
Jó lenne tudni azt mire mondják azt , hogy nagy.A másik, hogy szedsz e terhesvitamint mert attól nõhet a baba, és éppen azért, hogy ne legyen nagy amikor megszületik azért nem szedik mindennap csak két naponta!

Más is sokat jár föleg délelött illetve estefele pisilni? Milesz még késöbb, hamár nagyobb lesz a pocak is meg a pocaklako is, vagy ilyenkor annyira lennt van a babó, azért van ez?

Üdv: 13heteske

Legjobb válasz: Szia. Én 36 hetes vagyok, és a napom felét a wc-n töltöm. Nagyon sokat járok pisilni, sajnos éjjel is. Nagyon nyomja a babó. Kb olyan érzés, mintha egy nagy kõ nyomná a hólyagomat.

Szia. Én 36 hetes vagyok, és a napom felét a wc-n töltöm. Nagyon sokat járok pisilni, sajnos éjjel is. Nagyon nyomja a babó. Kb olyan érzés, mintha egy nagy kõ nyomná a hólyagomat.
Én a második harmadban nem nagyon jártam pisilni, aztán mostanában megint. Milyen remek érzés, amikor rátérdel a hólyagomra ;) Van amikor elvagyok egy egész délelõtt, hogy nem kell pisilni, aztán meg 5 perc alatt háromszor. 32 hetes mam.
Szia! Én 8 hetes múltam, és már most is éjjelente legalább kétszer felkelek pisilni, napközben délelõtt van olyan, hogy 10 percenként járok, délután talán jobb és este megint kb. 15 percenként. Mondjuk és sokat is iszom. De elég kellemetlen, fõleg éjszaka. Kitartást Neked is és boldog babavárást!
Szia! Én 32 hetes vagyok!HOgy mi lesz késõbb?:) Valóban a fél napot a wc-n fogod tölteni!Én is rengeteget járok pisilni persze éjjel!Kitartás nem tudok mást mondani...:)
Még az éjszaka kellõs közepén is felébredek:) , azt mondják a második trimeszterben elmúlik, a harmadikban újra megjelenik XD
Nyugodj meg, én is kb. a 12-13. héttõl állandóan a WC-re járok. És azt mondják, ez sajnos a terhesség végéig így lesz:( Ettõl eltekintve azért ez egy szép idõszak, boldog babavárást kívánok! 26 hetes kismama
szia. én 14 hetes vagyok, és én 10hetesen tudtam meg hogy terhes vagyok, de amig nem tudtam addig is 10percenként, vagy 5percenként mentem wc-re, mert pisilnem kellett.De mióta megtudtam hogy babám lesz, azóta már a hányinger is elõjött.Furcsa nem? Amig nem tudtam, kutya bajom nem volt:) Gratula a babához.Egy 20éves anyuka/kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!! köszi a válaszokat!!!!!megnyugtattatok......akkor annyit tudok tenni hogy felkészülök, ahogy bírok :-))) Boldog Babavárást mindenkinek!!!! Üdv:13heteske M
engem a gyakori pisilés elkisér végig a terhesség alatt. Elõször hormonális oka van, utána meg a baba nyomja. Éjjel is 2-3-szor kimegyek legalább. 32 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok!!!!!!nemis az a nagy baj még, hogy sûrûn megyek, csak olyan korainak gondoltam még.....de ha Ti is tapasztaltátok, akkor megnyugodtam...... Boldog Babavárást!!!!!
Lehet ez még jobb! Nekem 25. hétig volt kb pisilõs korszakom, volt olyan, hogy egy éjszaka ötször is kimentem, és ez nem ritka alkalom volt. Majd elmúlt, most a 34. hétben vagyok és még mindig nem tért vissza. Egyszer szoktam éjszakánként felébredni, napközben is vígan kibírom nélküle, ha ki kell mozdulni itthonról, pedig sokat iszom. Jó tíz héttel ezelõtt már gyomorideggel indultam be a városba, mert mindig az volt a program, hogy pisildét keressünk a férjemmel... Még nem szállt le teljesen a pocakom, eléggé fent van a babám, úgyhogy gondolom ha leszáll, akkor én is beköltözök a wc-re.
Nekem mindkét terhességem alatt ez volt, állandóan a vécére jártam. Az elsõ pár héttõl, a végéig. Éjjel-nappal, indulás elõtt, és mikor odaértünk valahová azonnal WC-t kellett keresni elõször. Még a lányom nem mozgott annyit a pocimban, de a kisfiam állandóan eltalálta a hólygomat:) Nagyszerû érzés:) Volt amikor éjjel, már ott tartottam, hogy nincs kedvem elmenni a WC-ig, inkább bepisilek:) (persze nem tettem, de olyan nehéz volt felkelni) Szóval kitartás! Tudom, kicsit nehéz, de legkésõbb szülés után elmúlik!

Anyosom mindenáron meg szeretné kereszteltetni a babot, én viszont nem akarom mert ráhagynám hogy magának válasszon vallást ha nagyobb lesz. Vagy ciki?

anyosom azt hisz dacbol nem akarom kereszteltetni. Hogy értessem meg vele? Vagy manapság is mindenki megkeresztelteti rögtön a babót?

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki! Mi sem szeretnénk megkeresztelni a bébit, - ugyanezen okokból - bár nem vagyunk vallásos család. Állj a sarkadra! Sértõdés lesz belõle az tuti, de sztem muszáj határozottabban fellépni, hogy az anyósod is megértse a gyerek a TE gyereked, és jogod van ebben a kérdésben dönteni. Ha engedsz, késõbb csak rosszabb lesz... jobb az elején tisztázni ki a gyerek anyja és ki a nagyanyja! Szóval fel a fejjel! Légy határozott, a mama meg majd megbékél!

Szerintem nem ciki! Mi sem szeretnénk megkeresztelni a bébit, - ugyanezen okokból - bár nem vagyunk vallásos család. Állj a sarkadra! Sértõdés lesz belõle az tuti, de sztem muszáj határozottabban fellépni, hogy az anyósod is megértse a gyerek a TE gyereked, és jogod van ebben a kérdésben dönteni. Ha engedsz, késõbb csak rosszabb lesz... jobb az elején tisztázni ki a gyerek anyja és ki a nagyanyja! Szóval fel a fejjel! Légy határozott, a mama meg majd megbékél!
szia!véleményem szerint igen ciki.Már az ovodába oktatják a vallást(hittanként)gondolj bele a gyereked nem fog sehova se tartozni.Akkor jön az iskolába a konfirmáció az elsõ áldozás, és ott lesz a felnöttkor, vannak olyan telepûlések ahol nem köthet házasságot, vagy nem lehet keresztszûlõ.Anyosodnak igaza van minél elõbb kereszteltesd meg, mert állítólag még nyúgottabb lesz a babád.(Ezt a régi öregek szokták mondani)
Szia!jó lenne ha most meglenne keresztelve, mert ha nem akkor nagykorában kellene végigjárnia akkor még cikibb lenne!
A harmadik válaszadó vagyok nem akartam senkit megbántani én a saját vallásomat ismerem és erre öszpontosítottam azért írtam a válaszomat.Sajnos ahol lakom nincs ilyenfajta ovoda, még a környéki falvakban, városokban sem azért nem ismerem, sõt azt a vallást sem ismerem ahol nem keresztelik meg a gyereket.Mégegyszer elnézést!
Ez mindenkinek magánügye, hogy megkereszteli-e a gyerekét vagy sem. Ha nem akarjátok, nem kell. Majd ha nagyobb lesz és szeretné, akkor meg lehet keresztelni. Egyelõre még Ti döntötök, nem az anyós. Én szeretném megkereszteltetni a kislányomat, úgy néz ki szeptemberben lesz a keresztelõ, de ettõl függetlenül úgy gondolom, hogy a szülõk döntik el.
Szerintem babot keresztelni hülyeség. Így is, úgy is meg tudod normálisan fõzni, és az íze sem lesz más. Mi soha nem kereszteljük meg, és idáig semmi gond nem volt ezzel.
A második válaszolónak írnám, hogy annyira kamu dolgot mondott, mért nézné ki egy gyerek a másikat azért mert nincs megkeresztelve? :D Az osztálytársaim fele nincs megkeresztelve, akkor mi van? Soha nem problémáztunk rajta, valahogy nem úgy szoktam kezdeni az ismerkedést hogy: -Szia meg vagy keresztelve? Egyáltalán nem érdekli az embereket, nem akadnak fenn ilyen apróságokon. (fõleg nem gyerekként) Ne engedjetek az anyósnak, majd vesz fel a gyerek vallást, ha már elég érett lesz hozzá, hogy eldöntse mit akar (ha akar).
Magyarázd el neki, hogy manapság keresztelni NEM MENÕ (csak így indexesen). Ha nem neveled vallásosan a kölköt, akkor viszont édesmindegy, akár szent is lehet a béke, legyen meg az öröme. Engem is megkereszteltek annak idején (dettó kedves mama kedvéért , a két tesómat nem, mégis én lettem a legnagyobb ateista a családban.

Úgy hallottam, hogy aki terhesvitamint szed annak nagyobb lesz a babája? Igaz ez? Én nem szedek és nem is szedtem vitamint és azt mondják, hogy nincs baj, de elég pici babám lesz? Lehet, hogy a vitamin miatt?

33hetes kismama

Legjobb válasz: szia,régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek,pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában,de ez régen is igy volt,nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.

szia, régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek, pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában, de ez régen is igy volt, nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.
Szia, Egyik ismerõsöm végig szedte az elevitet és 53 cm-rel 2.5 kg-s babát hozott a világra.mondanom se kell, h ogy még hízhatott volna a pici.De õ ilyen tipus. Nyugi a doki amúgy is mondta volna hogyha bármiféle vitaminhiányba szenvedsz.Én is csak minden másnap szedem, mert szorulásom van tõle... Boldog babavárást 17 hetes kismami
A természet nagyon jól tudja, mekkorának kell lennie a babának. Sok olyan ismerõsöm van, aki szedett Elevitet, és akkora lett a babája (a csípõjéhet képest), hogy nem tudta megszülni, vagy csak nagyon nehezen. Nem baj az, ha pici a baba, majd megnõ idekint. A lényeg, hogy egészséges legyen. Én nem pártolom a terhesvitamin szedését. Ha elég gyümölcsöt, zöldséget eszel, és változatosan étkezel, egyáltalán nincs szükség ilyesfajta vitaminokra.
Én is azt vallom, és az irodalom is, hogy ha egészségesen és változatosan eszel, akkor nem kell plusz vitamin. A terhesvitaminok sok esetben megnövelik a babát, de sokaknál nem-ahogy itt olvasom. Az biztos, hogy nem emiatt lesz kicsi a babád, és még ki tudja mekkora lesz... Még van 2 hónapod, nõl az még.-) És a lényeg, hogy egészséges legyen, ne izgulj:) Én sem szedtem, csak Aloe Vera gélt és Aloe vera B12 vitamint.
Szia! Nem befolyásolja a vitamin, hidd el.Sõt, ha nem lesz nagy babád, csak könnyebb szülésed lesz, ne aggódj.Boldog babavárást!
Szia! Nekem a doki mondta, de anélkül is szedtem volna, mert szerintem nem tudok annyit és annyifélét enni a fontos dolgokból. És ha nagy lesz? Hát Istenem, akkor nagy lesz. De ahogy látom te már megtudod nemsokára, ne aggódj, rendben lesz minden! 18 hetes kismama
32 hetes kismama vagyok.Én már szedtem az elevitet akkor is mikor csak próbálkoztunk a férjemmel, az orvosom ajánlotta.Azóta szedem folyamatosan, sõt még a szülés után is szedni fogom.Múlt héten voltam orvosnál azt mondta nagy babám lesz, de nem lehet a vitaminra fogni ez tuti.Megnõl a babucid majd itt kint.Boldog babavárást!!!
Hülyeség, hogy ettõl lenne nagy a baba!GENETIKA!!!!!Vitamin jó mindkettõtöknek. 13hetes Elevites boldog kismama
Az én anyukám se szedett semmilyen vitamint és én mégis 4, 5 kg mal születtem.Nem a vitamin csinálja , hisz akkor a túlzott gyümölcs és zödségfogyasztástól is hizni kellene , én meg ilyenrõl nem hallottam.A vitaminok és ásványi anyagok az egyes szervek megfelelõ mûködését és kifejlõdését szolgálják.És ezt nem csak a kisujjamból szivtam ki , hanem tanultam.Én szedem a terhesvitamint pont ezért, elég egy kis utánnajárás elvégre az interneten mindent megtalálhatsz.Norbi és Alexandra talán a vitaminokat vonták meg a fogyókúrázóktól? Volt aki a szénidrátokat, zsirt , cukrot de nem a vitaminokat.Személyes véleményem , hogy nevetséges feltételezés , hogy a vitaminoktól lesz túl nagy a baba. 22 hetes kimama

Ha sok szénhidrátot eszek, nagyobb lesz a babám is?

32 hetes vagyok, nagyon jó lett mindkét cukorterhelésem eredménye, mégis aggódok kicsit, mert nagy babát jósolnak, és nem tudom van-e összefüggés, de sok édességet kívánok. Egyébként 11 kg-t szedtem föl idáig, és 2 éves örökmozgóm mellett mozgok is sokat egy nap. Fogjam vissza most már az édességevést, vagy ez inkább genetika hogy mekkora a baba?

Legjobb válasz: Szerintem genetika. Minden terhesseg mas. Az nem baj ha kicsivel kevesebb edesseget eszel es felvaltod inkabb gyumolccsel. Mellesleg en hihetetlen mennyisegu dinnyet ettem meg, allandoan azt vartak mikor lesz terhessegi cukorbetegsegem. 152 cm magas vagyok, a Kisfiam 3.82kg-val szuletett.

Szerintem genetika. Minden terhesseg mas. Az nem baj ha kicsivel kevesebb edesseget eszel es felvaltod inkabb gyumolccsel. Mellesleg en hihetetlen mennyisegu dinnyet ettem meg, allandoan azt vartak mikor lesz terhessegi cukorbetegsegem. 152 cm magas vagyok, a Kisfiam 3.82kg-val szuletett.
Szia!valsózínûleg semmi köze a szénhidrát bevitelnek a baba méretetihez:-)Én mindkét lányomat a 40.héten szültem, alig bírtam 2 falat édességet megenni ezidõ alatt, kenyeret csak magvasat, vagy korpásat ettem, összesen 10 kilót híztam mindkét alkalommal, a nagyobb lányom 4330 grammos, a kisebb pedig 4050 grammos lett a végére..:-)És nekem nem jósoltak nagy babát, a dokim meg is lepõdött, amikor megyületett, hogy mekkora.Inkább tényleg genetika, illetve a magzatvédõ vitaminok is hízlalják a pocaklakót(Én Elevitet szedtem mindkét esetben)További boldog babavárást és könnyû szülést neked!!
Ez nekem is sokszor eszembe jut, mert egy fiam után 2 lányom született akiknél ölni tudtam a gyümölcsért, a sütiért, jégkrémért. Érdekes, mert az elsõ terhességemnél jóval többet híztam, mint az édességevõsnél. Tehát elsõ baba 3400 gramm volt, a második harmadik pedig 4400 és 4200. Szóval ez nekem is mindig eszembe jut hogy lehet a sok ch miatt?
A kérdező hozzászólása: És kedves utolsó: a késõbbiekben is nagyobbak lettek a lányaid?
Csak akkor ha terhességi cukorbetegséged van, egyébként nincs összefüggés.
Én ezt tapasztaltam. 3 gyerekem közel 4 kilós volt (velük ettem rendesen szénhidrátot), 2 "csak" 3, 5 kiló, ebbõl az egyiknek 2 csomó is volt a kzs-n, és az utolsó 2 hétben már nem hízott, a másiknál pedig nagyon vigyáztam a súlyomra, és így lett kisebb. Tehát szerintem van összefüggés! De nyilván elsõsorban a genetikától függ. Szerintem 32 hetesen nem sok a 11 kiló hízás.
3 as vagyok igen épp ezért jutott nekem is eszembe mert barátnõm aki terhességi cukros volt nagyon oda kellett figyeljen és 3200, 3000 és 2800 grammosak lettek a lányai pedig idõre szült és apuka 100 kiló 190 cm, anyuka 178 cm és olyan 70 kiló szóval nem vékonyak. Én nem voltam cukros egyébként egyik terhességemnél sem. És egyébként igen a lányaim most is nagyobbak az átlagnál vagy szóval a normál felsõ tartományába tartoznak... Vagy nem tudom, a nagyobb 3 éves 16 kiló és 105 cm. A kisebb 18 hónapos 90 cm és 12.5 kiló.

Ha vasat szedek, nagyobb lesz a babám súlya? A 29. héten is már 1500 gramm volt kb.

Vasat írt fel a nőgyógyászom, pedig nagyon minimális az eltérés a vérképemben. Nem tudom szedjem-e.

Legjobb válasz: Miért jársz nõgyógyászhoz, ha nem bízol benne? Inkább egy internetes oldal látogatóiban bízz meg, hisz itt mindenki ismeri a leleteid és még szakorvos is...

Miért jársz nõgyógyászhoz, ha nem bízol benne? Inkább egy internetes oldal látogatóiban bízz meg, hisz itt mindenki ismeri a leleteid és még szakorvos is...
Ha az orvos írta fel akkor szedd! Gondolom nem unalmában írta fel. Nekem is kellett vasat szednem(nem volt nagy baj csak egy pici vérszegénység), 29+4hetesen a lányom 1720g volt.
mindenképp szedd ha felírták. nem hallottam még ilyesmirõl hogy ettõl lenne nagy a baba súlya. az Elevitrõl hallottam hogy attól nagyok a babák. nekem mindkét gyerekem 4 kg-val született.szedtem vasat mindkettõvel.most 25 hetes terhes vagyok még nem mérték a bébit nem tudom hol tartunk súlyban.
Én sem hallottam arról, hogy a vastól lenne a baba súlya nagy, általában a magzatvédõ vitaminokra fogják néhányan. Éppen ma találtam ezt a cikket. Csak annyira függ össze a kérdéseddel, hogy akik vasat szednek, azoknál elõfordul a székrekedés. Ha kell a vérképed miatt, szerintem szedd, ez csak egy kis plusz info. http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/a-terhes-no..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Terhességi cukros vagyok, emiatt készült az éppen aktuális étkezéses vérvételes vizsgálaton egy teljes vérkép, ami amúgy nem készült volna, ha nem leszek cukros. Ami azt jelenti hogy majd csak 5 hét múlva lett volna egy vérvétel mint minden kismamának, és addig kis sem derült volna az enyhe vashiányom, tehát nem is szedtem volna semmit. Nincs saját orvosom, ügyeleteshez járok a Kórházba ahová tartozom és ahol szülni fogok, nem igazán figyel a kismamákra mert 2 óra alatt vagy 60 kismamát kell ellátnia, volt hogy majd elaludt szegény mert 2 napja dolgozott. Ezért tájékozódom máshol is.
A vasnak semmi ilyen mellékhatása nincs, mint a magzatvédõknek sem. Én Gravidát szedek, a 39. héten 2500g a baba. A vashiány az egyik legsúlyosabb gond a vitaminhiányok között a terhesség alatt, úgyhogy szedd, ha 4 hét múlva nézték volna a vérképed, akkor meg rögtön két bogyóval indulnál, mert folyamatosan romlik a vas értéke. Egyébként a 26. héten, mikor a cukrot nézik, teljes vérképet is néznek, ez a 3. kötelezõ labor
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! Igen, a 26.héten volt terheléses vérvétel és teljes labor, kiderült hogy cukros vagyok, diéta stb., és 1 hete a 30 . héten a cukor miatt étkezéses nap a Kórházban, és teljes labor. Tehát nekem a 26.héten jó volt a labor, de a 30. már nem. Ezért írtam hogy ki sem derült volna ha nem leszek cukros. Mindenesetre fogom szedni a vasat, erre jutottam.
Ha az orvos írta fel, akkor mindenképpen szedd. Nekem a 20. héttõl kezdve napi 1 szemet kell szednem, a 26.-tól napi 2-t, hogy megelõzzük a vérszegénységet és a vashiányt. Egyébként 29 hetesen nekünk 1620 gramm volt a súlya, és senki sem mondta, hogy pont a vas miatt. Én se lettem ducibb, mióta vasat szedek, leszámítva a pocakom. :) 31 hkm

Valóban igaz, hogy ÁLTALÁBAN a második babát tovább hordjuk, mint az elsőt és a súlya is nagyobb lesz?

Nyilván lesz itt aki rácáfol. A csöpp lányomnál már mondta a doki,hogy ha egy kicsit is nagyobb lett volna akkro nem fér ki. Ezért aggódom,hogy ha most a tesó - aki ráadásul fiú lesz - meg akar születni, nem fog kiférni.

Legjobb válasz: Rögtön egy cáfoló! :) Barátnõm elsõ kislányát több, mint egy héttel túlhordta, 3400 gr fölött volt egy kicsivel. Második gyermeke - kisfia - 5 nappal korábban jött, és nem érte el a 3400 grammot! Szerintem egyébként ne aggódj, én inkább olyanokat hallottam, hogy a 2. és többedik gyerkõcök már sokkal könnyebben világra jönnek, mint az elsõ.

Rögtön egy cáfoló! :) Barátnõm elsõ kislányát több, mint egy héttel túlhordta, 3400 gr fölött volt egy kicsivel. Második gyermeke - kisfia - 5 nappal korábban jött, és nem érte el a 3400 grammot! Szerintem egyébként ne aggódj, én inkább olyanokat hallottam, hogy a 2. és többedik gyerkõcök már sokkal könnyebben világra jönnek, mint az elsõ.
1. baba: kislány, 3600 gr és 50 cm, 4 nap túlhordás 2. baba: kisfiú, 4200 gr és 51 cm, 4 nap túlhordás 3. baba: kislány, 3250 gr és 50 cm, 4 nappal hamarabb érkezett
1. 40 hét+1 nap 3850 gr 58 cm kisfiú 2. 38hét+6 nap 3850gr 56 cm kisfiú Nekem végig mondta a doki hogy a második nagy baba lesz és hogy nagyobb lesz mint az elsõ, ha végig bent marad akkor igaza lett volna...
Nem feltétlenül. Elsõm jött 36+5 3170g, második 39+4 3150g, harmadik 38+2 3500g.
Én mindkettõt napra pontosan szültem, és nekem pont úgy tûnt hogy az a hiedelem hogy a többedik baba hajlamosabb hamarabb kijönni. Viszont a súlyban lehet valami, elég sok ismerõsömnél nagyobb lett a 2.baba, nálam is 10 dkg-val :) Ha meg fiú, tényleg esélyesebb hogy nagyobb lesz. DE ami a lényeg, az a fejméret, azt biztos össze tudod hasonlítani, menj hasonló idõpontban UH-ra. De biztos a dokid is szorgalmazni fogja a méréseket, ha lelkiismeretes.
1.40.hét 3800gramm 2.38.hét 2600gramm :) De a kicsi, ha még két hétig bentmaradt volna sem lett volna sokkal nagyobb. :) De nekem egyébként második szülésnél szélesebb lett a csípõm, mint az elsõnél. A nadrágomon vettem észre. Fõleg szülés után. Nemhiába a második baba alig 50perc alatt született meg. :) De ez persze a csípõméret visszaállt már azóta.
1. 40+6: 4400 gramm, 57 cm (indítással, fiú) 2. kiírt napon 3950 gramm, 56 cm lány azt nem tudom, tovább hordtam volna-e, mert cukorbetegség miatt a terminus végén megindították a szüklét, bár ha azt vesszük, hogy egy hét alatt kb negyed kiót híznak, akkor nem lett volna, akkora mint a bátyja Mind a kettõn 36-os fejjel született és kifértek Bár igaz ami igaz, belül rendesen szétszakadtam mind a 2x:-((
A kérdező hozzászólása: Sajnos a doki már nem is emlékszik erre a kijelentésére, hogy ha egy kicsit nagyobb lett volna már nem fér ki. Amnikor szóba hoztam, azt mondta, ráérünk még errõl beszélni.
szia mind a hárommal 6 napot vittem rá 1. 3840g 2, 3820g 3, 4020g
Elsõ gyerek - fiú, 37+4, 4100 g, 50 cm, 9, 5 óra alatt Második gyerek - lány, 39+5, 4200 g, 52 cm, 1 óra alatt Fejkörfogat mindkettõjüknél 34. Ha korábban jött volna, valószínûleg nem nõ ekkorára :) Szülés elõtti nap voltam pont uh--on, kérdeztem is a dokit, hogy mennyire becsüli a súlyát, mire egybõl válaszolt (nem is mért még semmit), hogy 3500 g... Utólag elmondta, hogy csak nem akart beparáztatni, nehogy megijedjek, hogy nem fog kiférni....
A kérdező hozzászólása: A baj csak az, hoyg szûk a medence csontozatom, ami tágult valamennyire, de a 2840 grammos babám alig fért ki rajta. :-( Lehet, hoyg a szülés általában könnyebb, de nekem rosszak hozzá az adottságaim.
Szia! Én holnapra vagyok kiírva a másodikkal. Elsõm napra pontosan jött 3600 gr volt. Most 2 napja 3280 gr-ra becsülik a pocaklakót, a dokim azt mondta hogy a mi kórházunkban max 1 hetet engednek ráhúzni, de a második többedik babánál még annyit sem, ugyan nem indokolta hogy miért. Nekem is max 3 napot mondott, pedig eddig minden ok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!