Találatok a következő kifejezésre: Nagyobb az a (2473 db)

A nőknek miért nagyobbak az elvárásaik, mint a férfiaknak és milyen jogon nagyobbak?

Legjobb válasz: Csak 15-20centivel nagyobbak az elvárásaik.

Csak 15-20centivel nagyobbak az elvárásaik.
Ez nem jog kérdése. A szerelem háború. Háborúban meg nincs fair küzdelem.
Vályogon! :) Viccen kívül: az, amit tapasztalsz a szûk környezetedben, még nem a valóság teljes egésze.
Hehe, nézz csak körbe itt, gyak.hu-n, hogy egyes, magukat férfinak nevezõ kisfiúk milyen elvárásokat támasztanak - kvázi a legtöbb istennõ kiesne a rostán :D
ez nem igaz nekünk nagyobbak az elvárásaink ha az átlagosnál vastagabb a dereka combja már hátránnyal indul szegény kiscsaj.az utcán meg látok olyan bomba csajokat akik nyomikkal mászkálnak(ránézésre nyomik de nyilván nem azok ha ilyen nöjük van) 25 f
ahogy mondani szokás: náluk van az összes pína.
Itt egy újabb lúzer. Gratulálok kérdezõ.
Nyugi, amint elérik a 30 évet azok az elvárások a béka segge alá fognak zuhanni.
Mindenki azt vár el, amit akar, senkitõl nem vehetõ el a jog, hogy csakis egy neki tetszõ partnerrel álljon össze.

Második terhességnél nagyobb volt a pocakotok mint az elsőnél?

Legjobb válasz: Most másodiknál a 15-16. hétig egyáltalán nem látszott (elsõnél már 13 hetesen nem tudtam normál nadrágot felvenni), de aztán most hirtelen megnõtt (18+3 vagyok). Hogy nagyobb-e mint elsõnél, azt nem tudom, elsõrõl 19+2-nél csináltam képet, majd akkor összehasonlítom. De szerintem nem nagyobb. Szerintem ez egyén- és alkatfüggõ, hogy valakinek a többedik elõbb látszik-e és nagyobb-e a hasa.

Most másodiknál a 15-16. hétig egyáltalán nem látszott (elsõnél már 13 hetesen nem tudtam normál nadrágot felvenni), de aztán most hirtelen megnõtt (18+3 vagyok). Hogy nagyobb-e mint elsõnél, azt nem tudom, elsõrõl 19+2-nél csináltam képet, majd akkor összehasonlítom. De szerintem nem nagyobb. Szerintem ez egyén- és alkatfüggõ, hogy valakinek a többedik elõbb látszik-e és nagyobb-e a hasa.
Kisebb volt, de hamarabb látszódott. Súlyra is kisebb volt a baba, az elsõ 4300 g, a második "csak" 4000 g.
A terhességi hetekhez képest nagyobb. Olyan 6 héttel többnek néz ki és korábban is kezdett látszódni. De a végére nem hiszem, hogy nagyobb lesz, mert akkor tuti kipukkanok :D
második és a többedik babánál, mindenkinek nagyobb pocak lesz
Moira én láttam már pocakos képedet de szerintem nem nézel ki 18 helyett 24 hetesnek ...én pont annyinak tippelnélek amennyi vagy :) )) és másodiknál nekem nagyobb babám lett, pocakom is nagyobb volt...(baba majdnem 4kg-os volt elsõnél meg 3 kg-os)
Szia!Elsõ terhességemnél is nagy volt a pocakom, hamar látszott is, mindenki legalább ikreknek tippelte, végül a lányom 4330 grammal született.A második babánál már a 8.héten gratuláltak, akkora volt már a hasam..Végül szintén nagy volt a pocakom, nagyobb, mint az elsõvel.....39 hére született a második lánykám, 4050 grammal.
5. válaszoló! Az elõzõ terhességemmel összehasonlítva mondom ezt. Akkor 24 hetesen volt ekkora pocakom. De amúgy mindenki többnek néz, mint amennyi vagyok.
akkor viszont szerintem nekem lehetett óriási hasam mert én olyan tizenX nehány hetesnek mondtalak volna, azért 24 hetesen már ettõl jóval nagyobb pocakom volt... :DD


Paraméteres próba esetén (pl t próba) ha nő a megbízhatósági szint pl 95=>99%ra nő az intervallum is, ami azt eredményezi, hogy 99%os szinten nagyobb az intervallum tehát nagyobb a valószínűsége hogy H0-t nem utasítjuk el?

Kérdés: valamit elnéztem? Mert alapból azt feltételezem hogy ha nő a megbízhatóság akkor nő a valószínűsége annak, hogy H0-t elvetjük.

Legjobb válasz: Éppen, hogy szûkül az intervallum, hiszen nagyobb pontosságot, megbízhatóságot követelünk meg.

Éppen, hogy szûkül az intervallum, hiszen nagyobb pontosságot, megbízhatóságot követelünk meg.
A kérdező hozzászólása: Na igen én is így feltételeztem, lehet a Talfa táblázatot nem kezelem jól. Ha alfa minél kisebb 0.1=>0.05=>0.01 stb nõ a szignifikancia szint. Ezzel együtt nõ a Talfa értéke is. Vagyis ebbõl pl egy kétoldali próbánál akkor fogadjuk el H0-t ha bele esik az intervallumba, viszont ha nõ akkor nagyobb az esély hogy beleesik nem?
Legyen fix az elemszám és az empirikus szórás. Ekkor ha az elsõ fajú hibát leszorítod, akkor a konfidencia-intervallum szélesedni fog= szélesebb az elfogadási tartomány= kisebb az elsõfajú hiba valószínûsége= nagyobb a másodfajú hiba valszínje=csökken a próba ereje. Ha az elsõfajú hibát leszorítod, akkor erõt veszítesz, tehát a másodfajú hiba valószínûsége nõni fog, és ez igaz visszafele is, rögzített mintaelemszámnál.

Fülhallgatónál mi a jobb? Ha minél nagyobb az impedancia vagy ha minél alacsonyabb?

Legjobb válasz: A nagyobb impedancia mellett nagyobb érzékenységet és dinamikát lehet elérni, de ha mp3 lejátszóhoz kellene akkor mindegy. A nagyobb impedanciás halkabb is ugyanazon a jelen.

A nagyobb impedancia mellett nagyobb érzékenységet és dinamikát lehet elérni, de ha mp3 lejátszóhoz kellene akkor mindegy. A nagyobb impedanciás halkabb is ugyanazon a jelen.
Tehát mp3 lejátszóhoz kis impedanciást válassz! Detektoros rádióhoz csak nagyimpedanciást használhatsz, de gondolom ez téged nem érint. A nagy impedanciásat hatékonyabban tudod mikrofonként használni (nem vicc!)
a legnagyobb impedanciás még tv-ként is funcionál, nézheted a füleddel

Kistestvérrel otthon lévő anyukák, délben hazaviszitek a nagyobbat az oviból?

Ez nálunk úgy néz ki,hogy reggel kistesóval autóval indulás 7:10-kor az oviba(ez a legközelebbi),hogy odaérjünk 8-ra. Aztán hazamenetel 8:10-t?l 9-ig. Indulás vissza 11:20 -kor az oviba kistesóval,majd hazaindulás 12:30 -kor,hazaérkezés 13:20 körül.A kistesó a hosszú autós út alatt kialussza magát,tehát nem igazán megy az együttaltatás :-/ . Jó esetben 14 -14:30 felé sikerül elaltani a nagyobbikat. A reggeli 9 és 11 óra közötti id?szak alatt nem igazán sikerül elintéznem a háztartást,mivel az ovisom hiperaktív így kés?bb pedig minden pillanatban figyelni kell rá ha hazaért,nehogy veszélybe sodorja magát.

Legjobb válasz: mind a kék gyereknél csak nagycsoportban volt olyan h heti 3 nap bent alvás egyébként elõtte csak extra esetben de nekem az ovi kb 5-10 perc kérdés h egyedül vagy gyerekkel megyek és én imádtam együtt aludni velük délben ha velük aludtam akkor érdekes módon sokkal hamarabb és nagyobbat aludtak :-) és az éppen legkisebb is elaludt velük még ha elõtte aludt is .-)) szerintem ha nagyobb lesz legyen olyan nap mikor bent alszik és uzsi után hozod el legalább lesz idõd mindenre :-)

mind a kék gyereknél csak nagycsoportban volt olyan h heti 3 nap bent alvás egyébként elõtte csak extra esetben de nekem az ovi kb 5-10 perc kérdés h egyedül vagy gyerekkel megyek és én imádtam együtt aludni velük délben ha velük aludtam akkor érdekes módon sokkal hamarabb és nagyobbat aludtak :-) és az éppen legkisebb is elaludt velük még ha elõtte aludt is .-)) szerintem ha nagyobb lesz legyen olyan nap mikor bent alszik és uzsi után hozod el legalább lesz idõd mindenre :-)
Csak néha hozom el ebéd után a nagyobbikat, pl. múlt héten szerdán elhoztam, mert a dokink du. 2-tõl rendel és picit messzebb van, a kisebbiket vinnem kellett hozzá, ezért a nagyot elhoztam oviból, hogy ne doki után kelljen még rohanni az óvódába is.Egyébként egész napos, annak ellenére, hogy itthon vagyok a hugicájával-de sajna már nem sokáig, kezdek dolgozni júniusban.Én úgy voltam vele, szokja meg az egész napos óvódát, imád járni is, akkor meg hadd játssza ki magát.:) Igy is elég, mikor hazaérünk még utána amit mûvel a két gyerek, tegnap is égetõ rosszak voltak estig.Nekünk nincs messze az ovi, itt lakunk mellette, úgyhogy hamar oda és visszaérünk szerencsére. Elhiszem, hogy olyan rövid idõ alatt, amit leirtál, nem tudod elvégezni a teendõidet, én is sokszor úgy vagyok, hogy ránézek az órára, na még ezt és ezt tudom megcsinálni...Repül az idõ!Mondjuk nálam a kicsi tud aludni rendesen ebéd után leteszem és akkor fél4-ig kialussza magát, akkor indulunk a tesóért. Sztem te is próbáld ki, hogy nem viszed haza a nagyobbikat ebéd után és akkor nekedis jobban lesz idõd mindenre, meg a pici is ki tudja magát pihenni, nem autóban alszik...
A te esetedben a legjobb lenne az ottalvás. Én ebéd elõtt hazahozom, de nálunk 1, 5 km az ovi, bicajjal a legrosszabb esetben is fél óra az oda-vissza. De ha ilyen helyzetben lennék mint te, akkor ottalvós lenne.
Nagycsoportosomat en is hozom minden nap delben. Elmult 6 eves, nem birja az ebed utani alvast. Reggel apa viszi, igy a delelottbol tobb marad. 11.15kor ebedelunk, mert kb. 20 perc az ut. Gyalog megyunk, mert auto apanal van. Kb. 12.30 korul erunk haza. A pici - 16 honapos - akkor rogton megy aludni, de van ugy, hogy mar elalszik az uton. Olyankor atteszem a babakocsibol a kisagyaba. Szerencsere mar csak a heten meg oviba, igy nem kell kapkodnom a delelottel, foleg a megebedelessel. Jovore mar iskolas lesz, igy a pici alvasa utan tudom csak elhozni. Nalunk iskolaotthonos suli van, kotelezo ebed utan ott lenni..

Mit csináljak ha az egyik testrészem nagyobb mind a másik pl: a DELTÁM a jobb oldal nagyobb mind a másik és a trapéz izmom az egyik nagyobb mind a másik lehet ezzel kezdeni valamit?

Legjobb válasz: Teljesen szimmetrikus ember nincs, az egyik fele mindenkinek nagyobb-erõsebb kicsivel. Egykezes súlyzókkal, plusz az adott oldalra jobban koncentrálva, esetleg plusz sorozattal javíthatsz a dolgon!

Teljesen szimmetrikus ember nincs, az egyik fele mindenkinek nagyobb-erõsebb kicsivel. Egykezes súlyzókkal, plusz az adott oldalra jobban koncentrálva, esetleg plusz sorozattal javíthatsz a dolgon!

A lakás világításához készült 40 w-os izzónak, vagy az 1kW-os villanyvasalónak nagyobb az ellenállása? Miért?

Legjobb válasz: Az izzónak nagyobb az ellenállása. P = U * I = U * (U / R) = U^2 / R U az a hálózati feszültség, ami adott. Tehát a nagyobb ellenállású fogyasztó kisebb teljesítményû (fordított arányosság).

Az izzónak nagyobb az ellenállása. P = U * I = U * (U / R) = U^2 / R U az a hálózati feszültség, ami adott. Tehát a nagyobb ellenállású fogyasztó kisebb teljesítményû (fordított arányosság).
Ha kisebb az ellenállás akkor az áram nagyobb munkát tud végezni.
hidegen?

Lányok! Szerintetek az gáz, ha egy férfinak az egyik heréje jóval nagyobb mint a másik?

Legjobb válasz: mindenkinek nagyobb az egyik, mint a másik. Chuck Norrisnak viszont mindkettõ nagyobb, mint a másik!

mindenkinek nagyobb az egyik, mint a másik. Chuck Norrisnak viszont mindkettõ nagyobb, mint a másik!
amikor megláttam hogy a barátomnak az egyik jóval nagyobb mint a másik, kicsit elmosolyodtam, de aztán folytattam tovább amit elkezdtem :D szval egyáltalán nem gáz :) 19/L
XD csefy hogyhogy jóval? ha annyira nagyon akkor forduljon orvoshoz

Baj hogy az egyik mellbimbom nagyobb mint a masik? Nem sokkal, de eleg feltuno, a jobb mellemen nagyobb. Volt valakinek ilyen? Aggodom, valaszoljatok.31hkm

Legjobb válasz: Nekem nem okozott problémát, 1,5 évig szoptattam velük a kisfiam :) Most is nagyobb az egyik. 25 h-ikreskm

Nekem nem okozott problémát, 1, 5 évig szoptattam velük a kisfiam :) Most is nagyobb az egyik. 25 h-ikreskm
Nekem is felemás, ügyesen szopott a lányom, vagyis még szopik de kisebb korában sem volt semmi gond ebbõl. Az extrém lapos vagy befele forduló bimbó okozhat problémát, a méretkülönbség önmagában nem lesz akadálya a sikeres szoptatásnak:) !
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!