Találatok a következő kifejezésre: Nagymamámnak napokig a hasa (2 db)

Nagymamámnak napokig ment a hasa. Elment orvoshoz, aki elküldte vérképet csináltatni, nőgyógyászatra és béltükrözésre. A vérvizsgálaton kiderült, hogy nagyon kevés a vérében a vas. Mi lehet a nagymamám baja?

Ma menne n?gyógyászhoz, de reggelre felpuffadt a hasa.Soha nem mondja el semmi egészségügyi dolgát,úgyhogy csak találgathatok.Az orvosát pedig nem ismerem.:( )

Legjobb válasz: Vashiányt legtöbbször valamilyen vérzés okoz. Ez lehet bõségesebb nõgyógyászati vérzés, vagy tápcsatornai vérzés, esetleg aranyér is okozhatja. Ezért küldte az orvos a fenti vizsgálatokra, hogy ezt kiderítse.

Vashiányt legtöbbször valamilyen vérzés okoz. Ez lehet bõségesebb nõgyógyászati vérzés, vagy tápcsatornai vérzés, esetleg aranyér is okozhatja. Ezért küldte az orvos a fenti vizsgálatokra, hogy ezt kiderítse.
Idõsebb korban nem ritka a vas ill. vitaminhiány. Mundenesetre ezek a vizsgálatok azért jók, mert kiszûrik a komolyabb betegségeket. Ezekbõl a panaszokból nem lehet egyértelmûen megállapítani a baj okát. Az azonban pozitív dolog, hogy a vérképe jónak mondható.(a vashiány ellenére).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, idõközben kiderült, hogy vastagbél-gyulladása van, holnap megy a kórházba:(

16 hetes terhes vagyok, 2 napja elveszítettem a nagymamám, sokat sírtam és stresszeltem. Azóta sokszor keményedik a hasa, éjszaka is. Összefügghet-e a két dolog, vagy más oka van a keményedéseknek?

Legjobb válasz: Szerintem biztos hogy összefügg, de az is igaz hogy nekem is kb azóta van gyakrabban.(16. héttõl)Napi 10 keményedés még normális.Részvétem és próbálj megnyugodni, meg hogy ez az élet rendje és õ elment ugyan de jön helyette a picur aki a pocidban van.És találkoztok majd fent.Õ is biztos nagyon szeretett téged és azt szeretné hogy minden rendben legyen.Tudom hogy nem könbnyû nem arra gondolni, hogy elvesztetted.

Szerintem biztos hogy összefügg, de az is igaz hogy nekem is kb azóta van gyakrabban.(16. héttõl)Napi 10 keményedés még normális.Részvétem és próbálj megnyugodni, meg hogy ez az élet rendje és õ elment ugyan de jön helyette a picur aki a pocidban van.És találkoztok majd fent.Õ is biztos nagyon szeretett téged és azt szeretné hogy minden rendben legyen.Tudom hogy nem könbnyû nem arra gondolni, hogy elvesztetted.
nem olyan rég a nagypapámat veszítettem el, 3hete pedig a tesómat. gondolj arra hogy nem szabad stresszelned magad, tudom nem könnyû. próbáld elterelni a gondolataidat. vagy gondolj a szép dolgokra amit vele élhettél meg. 35 hetes kismama
Részvétem. Próbálj sokat pihenni, esetleg próbálkozz magnéziummal a keményedések ellen. Most csak a babára gondolj!! Én 8-9hetes terhes voltam, mikor a testvérem meghalt motorbalesetben, azt hittem, belehalok én is, de valahogy a baba erõt adott. Nagyon sajnállak, vigyázz magadra! 39hetes mami.
Elsõ válszadó vagyok.Ha még nem mozog (illetve ha még nem érzed hogy mozog)akkor hamarosan fog és ha szomorú vagy megvígasztal rúg.Nekem is ezt csinálja.
Már nem hozhatod vissza, próbálj úrrá lenni az érzéseiden(tudom nehéz), de most arra kell gondolnod, hogy a babádnak jó legyen bent.Az én apósom amikor kórházba került azt mondta az unokáját még megvárja és aztán meghal.Már túlhordással voltam a kórházban, amikor a nagypapa nem várt tovább 1 unokájára, meghalt.2 nap múlva meglett a kisfiam.Az anyósom a párom szülinapja után 2 nappal halt meg, amikor már megvolt az én 12 hetes UH-m, amin biztossá vált, hogy ez a baba végre megmarad.Nekem pedig arra kellett gondolnom, hogy ha már õk nem várták meg a régóta várt kisbabám, legalább nekem vigyáznom kell rá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!