Találatok a következő kifejezésre: Nagy lesz babám sulya ha (6 db)

Nagy lesz a babám sulya ha szedek Gravidát?

Ma a patikában azt mondták inkább ne szedjem mert nagy lessz töle a baba (35 hetes vagyok), de az orvosom javaslatára kezdtem szedni még az elején azota nem mondta hogy ne szedjem akkor mit csináljak?

Legjobb válasz: Én egyáltalán nem szedtem vitamint mert nem vagyok hive az ilyen mûdolgoknak, és igy is 3520g-os egésséges babám született.Nekem a 31.héten 1880g volt.

Én egyáltalán nem szedtem vitamint mert nem vagyok hive az ilyen mûdolgoknak, és igy is 3520g-os egésséges babám született.Nekem a 31.héten 1880g volt.
Én szedem a Gravidát terhessgég alatt és mosst szoptatás alatt.... és nekem nem okozott semmmilyen problémát. Nem voltam tõle rosszul, nem is hiztam és a kislányom még így is 2950g született. Én rossz evõ vagyok, ezért is jó volt, h vitamint vittem be így a szervezetembe! Amúgy az Elevittõl híztam az elején és átváltottam a Gravidára... attól meg érdekes módon nem híztam semmit! Csak a baba súlyát szedtem fel szinte. Én merem ajánlani bátran. (Nem voltam rosszul sem sõt! Egyszer sem volt hányingerem...) :) jó babázást mindenkinek!
Szia, én is gravidát szedek, és úgy ahogyan a doki mondta, az elsõ 12 hétben napi 1x, a középsö trimeszterben 2naponta, aztán majd 3naponta fogom szedni. Ha csak zöldséggel és gyümölcsl próbálnád pótólni a vitaminokat, óriási mennyiségeket kellene megenni belölük. Boldog babavárást.Üdv. 23 hetes kismama
szerintem szedd kell a vitamin neked is és a babának is, most is és a szopi alatt is, én végig szedtema gravidát 4 kilós lett a babám, unakatesóm is végig szedte 3, 5 lett a kicsi, nem hiszem h bármi összefüggés lenne , de egy biztos szerintem nem az a lényeg h nagy a baba vagy nem hanem h baja ne legyen, és különben is szerintem inkább mindenki szülne egy 4 kilósat mint egy koraszülött 1 kilósat
Nagyon sok tudós van ezek az oldalon, akik olyan összefüggésekrõl nyilvánítanak véleményt és olyan dolgokat tartanak egyértelmûnek, amirõl még elismert orvosok sem mernek írott véleményt kiadni a kezükbõl. Nem is tudom, hogy minek jár sok állapotos nõ orvoshoz, amikor saját maguk is olyan profin és magabiztosan regélnek a szervezet vitaminellátásáról, illetve a vitaminbevitel következményeirõl és az ezzel kapcsolatos összefüggésekrõl, mintha az elmúlt 15 évben ezt vizsgálták volna laboratóriumi körülmények között nap mint nap. Szerintem simán levezetne bármelyikük egy császármetszést is, ha most az lenne a kérdésben. Körülbelül 50% az esély arra, hogy nagy babád lesz. Vagy az lesz, vagy nem. Nincsenek bizonyított tanulmányok arról, hogy a terhesvitaminok szedése közvetlen hatással van a magzat súlyára. Ha már szült nõket kérdeznél, akkor sem kapnál egyértelmû választ, mert épp annyian vannak azok, akik a vitaminokra fogják a nagy súllyal született babájukat, mint azok, azok akik vitamin nélkül is nagy babát szülnek. Illetve vitaminnal is kisebbet. Azt gondolom, hogy mivel a szülésig öt (max hat), de lehet hogy kevesebb heted van hátra, így már nem sok hatással lesz az a babád súlyára, hogy ebben a néhány hétben szedsz-e vitamint, vagy nem. Viszont ha úgy érzed, hogy a táplálkozásod nem elég sok oldalú, akkor érdemes a szoptatás alatt szedned valamit (akár más multivitamin készítményt), mert az anyatej éppúgy elvon majd tõled sokat, ahogy most a benned lévõ baba.
Nem tudom hogy lehet így döntened, mert kétféle vélemény van, de bajt nem csináltál, én minden alkalommal megkérdezem a dokit, hogy szedjem-e és hogyan, õ meg mindig válaszol..néha csökkenti, néha növeli az adagot, naponta , kétnaponta, vagy 3naponta szokta... azt még nem mondta, hogy hagyjam abba, de azt mondta, hogy indokolt esetben szól.. Szerintem a következõ látogatásodnál kérdezz rá és mond a dokinak, hogy indokolja meg....a babád súlya pedig egészen normális!
Szia.Én 30 hetes vagyok.Nem szedek és nem is szedtem terhesvitamint.Kérdeztem a doki én is róla annó, mert megoszlanak a vélemények.Én azt a választ kaptam, hogy jön a nyár, egyek annyi gyümölcsöt és zöldséget, amennyit szeretnék.Ja, idáig a vérképemmel minden tökéletes(hál'isten)még vasat sem kell szednem.Szerintem ha egészségesen eszel, nincs szükség rá.Amúgy szerintem sokminden alkati kérdés, van aki szed vitamint és mégsem jó a vérképe...Szopi alatt meg egyél rendesen, és akkor szerintem nem kell!
A kérdező hozzászólása: Hát elégmegoszlanak válaszok amiket irtatok és sajnos én is ilyen tanácstalan vagyok.Akkor most abbahagyam vagy már mindegy mert a szoptatás elsö 3 honapjába ajánlott szedni ugy tudom?!
Szia! Én a kezdetektõl fogva szedtem a gravidát és 3150 grammos kislányt szültem!
Az én orvosom azt mondta, hogyha ilyen egyszerûen lehetne növelni a babákat, akkor minden kicsi súlyú magzat mellé adnának egy doboz terhesvitamint, hadd nõjön meg rendesen. A dokim szerint attól függ a baba nagysága inkább, hogy mekkora baba volt az anyuka + apuka. Minden jót, üdv 22 hetes kismami
Én kb. a 7.héttõl szedem a Gravidát, és nekem nem okozott semmmilyen problémát. Nem voltam tõle rosszul, nem is hiztam rengeteget és a babám sem óriás bébi szerintem. 31hetesen volt 1700g. Én végig szedni fogom, mert nekem azt mondták a szülés felkészitõn, hogy szüléskor teljesen kiürülnek a tartalékok és szoptatáskor sem árt ha van a szervezetedben vitamin.
Én a 20. héten hagytam abba pontosan azért, h. ne legyen óriásbabám, mert rettentõ étvágyat csinál (ez köztudott), és mesterségesen növeli a babát amire semmi szükség. 35. héten már szinte mindegy, h. abbahagyod-e vagy sem. Egyébként ezekrõl a dolgokról az orvosok tényleg nem világosítják fel a kismamákat! 35 hetes kismama
Én is hallottam már többfelõl, hogy csak az elsõ trimeszterben szokták fõleg ajánlani, mert a nagy babát nehéz lesz megszülni. Szerintem semmit sem ártasz vele, ha most már abbahagyod a terhesvitamin szedését.
Én is szedtem végig és 3500g-al született a kisfiam 40+9 napra.Mondjuk én se ettem valami sokat.Nem voltam rosszul tõle.Súlybecslésre meg szerintem nem szabad adni.

35 hetes uh. -n azt mondta a doki hogy a babám becsült súlya 3kg 45 dkg jó nagy lesz majdnem 5 kg-s ha így folytatja elpakolhatom az 56-os cuccokat?

Legjobb válasz: Azért várd meg míg megszületik. Ez csak becsült súly, elég nagy a tévedési arány. Azt pedig nem számolhatod ki, hogy 5 kg-os lesz. Lehet másik gép, másik doki tök mást mondana. Majd ha meglesz meglátod!!

Azért várd meg míg megszületik. Ez csak becsült súly, elég nagy a tévedési arány. Azt pedig nem számolhatod ki, hogy 5 kg-os lesz. Lehet másik gép, másik doki tök mást mondana. Majd ha meglesz meglátod!!
Én kérdeznék Tõled. Korábban is becsülték már a babád súllyát? Ha igen mikor mekkorára? Mert ha igen hasonlítsd össze az adatokat, könnyen lehet hogy nagyon elbecsülték... A barátnõm babáját becsülték 35 hetesen 3kg 10 dkg, 32 hetesen 2 kg 90 dkg És a 39. héten született 3kg 20 dkg-val.
Elõzõ vagyok, elírtam 36 hetesen volt a 2 kg 90 dkg.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen egyszer a 29.héten egy másik doki azt mondta hogy 1kg 80dkg-2kg körül mozgott akkor a drága. Egyébként köszi a válaszokat!
Hm..lehet, hogy mégis igaza lesz és nagy lesz?
A kérdező hozzászólása: :D :D :D Hááát elképzelhetõ :D de tényleg õ a második bébikém és érzem hogy õ nagyon nagy....
Szia! a második válaszoló vagyok. Szerintem nem kell anyira izgulni, a dokik az esetek nagy részében többre becsülik a súlyt. Szerintem 5 kg tuti nem lesz a babád. Azért könnyû szüést kívánok neked.

Ha az első babának nagy volt a súlya, akkor tényleg a másodiké is nagy lesz?

Legjobb válasz: Nõvérem a fiát 4450 grammal szülte 38. hétre 3 éve, a lányát idén 3060 grammal 40,5 hétre. Amikor én szültem volt bennt olyan akinek az elsõ volt 3 kilós. a másodikot meg 4 kilóval szülte. Mi négyen vagyunk testvérek: 1. 3250 , 2. 3900 3. 4600 4. 2900 Csak néhány példa, remélem segít :-)

Nõvérem a fiát 4450 grammal szülte 38. hétre 3 éve, a lányát idén 3060 grammal 40, 5 hétre. Amikor én szültem volt bennt olyan akinek az elsõ volt 3 kilós. a másodikot meg 4 kilóval szülte. Mi négyen vagyunk testvérek: 1. 3250 , 2. 3900 3. 4600 4. 2900 Csak néhány példa, remélem segít :-)
Én úgy gondolom, hogy nem lehet levonni semmiféle következtetést, hogy az elsõ gyerek mekkora volt. A nagy családi átlagból már talán, de az sem törvényszerû. Ráadásul lehet, hogy a nõvérednél a 38. hét nem is a harmincnyolcadik hét volt, mert ugye a fogamzásnak az ideje mindig kétséges. Ráadásul ahogy én veszem észre manapság a babák nagyobb súllyal születnek átlagosan mint pl. 30 évvel ezelõtt...


Ha 33 hetes ultrahangon a babám becsült súlya 2230 gramm akkor nagy baba lesz? Mert ez egy kicsit több mint az átlag.

Legjobb válasz: Nekem betöltött 32 hetesen volt 2430g. Én is nagy babára számítok, a tied sem lesz kicsi, ha végig kihordod! Könnyû szülést! 35hkm

Nem biztos. de készülcj fv a gátmeccésre.
Nekem betöltött 32 hetesen volt 2430g. Én is nagy babára számítok, a tied sem lesz kicsi, ha végig kihordod! Könnyû szülést! 35hkm
Benne van a pakliban, de ugye a becsült súly nem mindig biztos, vannak olyan dokik akik hajszál pontosan belövik, van akik tévednek, :) De ha most tényleg 2230 gramm, akkor esélyes az óriásbaba, de lehet, hogy ahogy nálam is volt: az utolsó 3 hétben tartott a súlyát, már alig mozgott a lányom. Császár elõtt 3600 grammra saccolták, másnap 3350 gramm lett :)
32 hetesen nekem 1856 gramm volt, ebbõl a 38. hétre 2972 gramm lett! Még nem született meg, csütörtökre vagyok kiírva! Tény, hogy nem lesz kicsi a babád!
jajj...nekem 100 g-al tobbre becsultek mint neked 33+4 hetesen. nem tudom h fog kijonni, nem vagyok egy vastag fajta :) de sztem igen, nagy baba lesz. marmint sztem is lesz 4kilos. jol van taplalva, vitaminok stb.
Szia! Nekem is majdnem ennyi volt 33. héten, a 36. hét végén 3165grammra becsülték. Kíváncsi leszek mi lesz a vége, de valahogy úgy érzem, hogy nem lesz kicsi. Tudom, hogy ez lehet több is és kevesebb is, hamarosan kiderül. Üdv: 37+2 hkm
Az én fiamat 2300 grammra becsülték 32 hetesen és 3300grammal született 39+1 héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Remélem azért annyira hatalmas már nem lesz:D Jó babázást vagy babavárást nektek!
nekem 32héten volt 2300gramm és 41héten szültem 3740grammal 2dik fiam nála 33hát 2100gramm és 4200al született 42hét:-)
Én 2800g voltam amikor születtem :)
Én olyan 4 kilós babára tippelnék, szóval annyira vészesen nem nagy szerintem.

Ha az első babám nagy súllyal született 4, 45 kg akkor a következő baba még nagyobb lesz?

Legjobb válasz: Nem kell, hogy nagyobb legyen, de meg van az esélye, hogy a köv. is nagy lehet. A környezetemben is akinek az egyik nagy volt a másik is kb akkora lett. De ez nem szentirás.

Nem kell, hogy nagyobb legyen, de meg van az esélye, hogy a köv. is nagy lehet. A környezetemben is akinek az egyik nagy volt a másik is kb akkora lett. De ez nem szentirás.
Nekem az elsõ 37 hetesen született 3600g-al, a második 39 hétre 4600-al, a harmadikra már 36 hetesen a pocakban azt mondták megvan 4 kg.De még most is benn csücsül, így nem tudjuk mennyi lesz igazából.
Az én fiam 37.héten született 4200g-al.Remállem a kislányom nem lesz nagyobb.Bár mindenki azt mondja, hogy ne számítsak kisebbre. 36 hetes km
*remélem

Ha az első babám nagy súllyal született (4290 gramm), akkor valószinű, hogy a második is ekkora lesz?

Nem szedtem vitaminokat!

Legjobb válasz: Nem egyenes arány, de gratulálok! Nem lehetett semmi megszülni!

Nem egyenes arány, de gratulálok! Nem lehetett semmi megszülni!
1. 4550 2. 4350 3. 4450
1. 4550 gr, 41+3 2. 3900 gr, 40+2 3. 3350 gr, 36+1 4. 3680 gr, 37+6 A két pici, ha negyven hétre születik, valószínûleg szintén bõven négy kilón felül lett volna.
Akkor én ellent mondok a statisztikának A lányom 3950 grammal született (40 hét + 1 nap). A fiam három évvel késõbb 3680 grammal (40 hét + 4 nap).
Elõzõ vagyok : én sem szedtem vitaminokat.
Hát én is ettõl tartok 4450grammal született a kisfiam 16 hónapja, könnyû szülésem volt remélem a kis tesó nem lesz nagyobb.
Off: Bocsi Kedves Kerdezo de en is ettol felek mert a fiam 4 kg-val szuletett es tervezunk meg neki kistestver. Nekem nem a medence csontom fajt hanem nagyon repedtem, vagtak es meg erzek minden idojaras valtozast. De igen, en is olvastam, hogy statisztika szerint a legidosebb a legkissebb. Anyukam 5 gyereket szult. A noverem volt 2, 8 kg en 3, 4 az ocsem pedig mar 3, 8. Szoval en is felek :(
elméletben a 2. nagyobb lesz tényleg:) 1ik barátnõm 1. fia kb ekkora súllyal született, mint a te picúrod, rá 2 évre jött az öcsi, pontosan tudom a súlyát, mert a fiam elõtt 9 nappal született. szóval 5160 gramm lett a kölyök és hüvelyi úton szülte meg... szóval fel a fejjel, meg lehet oldani azt is:D
Uhh, de rossz lehetett a medencefájdalom... Mi amúgy sem vártuk ki a 6 hetet a Férjemmel, de még ha a medencém is fájt volna...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Már 1 éves a lányom!A szülés nem fájt annyira, csak utána a csontom (medencém) 6 hétig nagyon-nagyon fájt és ezt nem szeretném mégegyszer!Nem is tudom létezhet, hogy ott valami csont eltört vagy megrepedt?
Statisztikailag mindig az elsõ baba a legkisebb, és az utána születõk mindig nagyobbak. De ez csak statisztika.:)
1.3350 2.3050 3.3180


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!