Találatok a következő kifejezésre: Nagy lesz babám (319 db)

21+2 hetesen 508 gramm volt a babám becsült súlya. Mások szerint ez túl sok és azt mondják hogy 4-5 kg-s baba lesz. Nem lesz túl nagy a babám?

Legjobb válasz: Ez alapján nem lehet arra következtetni, hogy túl nagy lesz. Szerintem ez teljesen normális súly ennyi idõsen az az oldal, ahol én szoktam nézni a súlyadatokat erre a hétre, amelyikben ti vagytok kb 500 grammos-ra írja az átlag súlyt. Nekünk 19 hetesen 5 naposan tippeltek 470 grammot, ha jól emlékszem, ebbõl lett kereken 28 hetesen 1260 gramm, kerek 29 hetesen pedig 1500 gramm, most a 36. hétben vagyok, azóta nem készült uh, nem tudom hol tartunk. Szerintem a te babád is ekkora lesz kb és nálunk 3700 grammra tippelték a születési súlyt, ha a 40. héten jön. Egyébként sem fejlõdnek egyformán már ennyi idõsen, arról ne is beszéljünk, hogy az uh-s súlybecslés elég sokat tévedhet.

Ez alapján nem lehet arra következtetni, hogy túl nagy lesz. Szerintem ez teljesen normális súly ennyi idõsen az az oldal, ahol én szoktam nézni a súlyadatokat erre a hétre, amelyikben ti vagytok kb 500 grammos-ra írja az átlag súlyt. Nekünk 19 hetesen 5 naposan tippeltek 470 grammot, ha jól emlékszem, ebbõl lett kereken 28 hetesen 1260 gramm, kerek 29 hetesen pedig 1500 gramm, most a 36. hétben vagyok, azóta nem készült uh, nem tudom hol tartunk. Szerintem a te babád is ekkora lesz kb és nálunk 3700 grammra tippelték a születési súlyt, ha a 40. héten jön. Egyébként sem fejlõdnek egyformán már ennyi idõsen, arról ne is beszéljünk, hogy az uh-s súlybecslés elég sokat tévedhet.
Én 37 hetes vagyok, és 3, 2 kg babám....úgyhogy 4 kg körül számolunk. Az orvos szerint a nagyobb babákat gyorsabban meg lehet szülni, mert erõsebbek... Úgyhogy fel a fejjel! :-)
Szia. Leírnád az adatokat is, amiket mértek? Mert az alapján könnyebb lenne válaszolni, sajnos a súlybecslés nem mindíg pontos.
A súlybecslés nagyon nem pontos.Nekem mindenki 4-5 kilós babát jósolt, egy idõben az ikrekkel is riogattak, és erre szültem egy 3120g-os gyereket.Ne emészd magad ilyeneken! Persze ismerek olyat is, akinek azt mondták, h nagy baba, és tényleg 4 kiló fölött lett.De ezeket a becsléseket is csak 36-38. heti UHn érdemes egy picit komolyabban venni.Addig nem.
Szia! Én 20 hetesen voltam 4D-uh-on, ott 500g becsülték, 36 hetesen közölték, hogy csak 2200g a baba ami kevés, és infúziós kezelést kapok, most 38 hetesen 2400g! Tehát nem jelent szerintem semmit, a mostani állapot, a vérképedtõl függ! Nyugodj meg, inkább nagy legyen, mint pici, gyenge!....szerintem

13 hetes 4 napos terhes voltam, amikor megtörtént az első genetikai szűrés. A babám nyaki redője 1.8 ülőmagassága 78mm. Nem túl nagy a baba? Félek, hogy ha ilyen ütemben nő, nagyon nagy lesz.

Legjobb válasz: nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami

nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami
Egyáltalán nem nagy. A legfontosabb az, hogy a tarkóredõ mérés eredménye jó lett. Nekem 12 hetesen és 1 naposan 55 mm volt. Simán el tudom képzelni, hogy 1 hét és 3 nap alatt tudott volna 23 mm-ert nõni, hisz ilyenkor belelendülnek. :)
Nekem 13 hetesen 3 naposan a CRL 74mm volt, én is azt hittem hogy nagy lesz. De már 36 hetesek vagyunk és teljesen átlagos méretei vannak, a combcsontja picit hosszabb így valószínûleg hosszú baba lesz. De idõközbe volt hogy kisebb volt az "átlagtól" volt hogy nagyobb. A te esetedben még korai lenne azt mondani hogy nagy lesz mert tényleg teljesen egyeletlen ütemben nõnek. Lehet hogy 2-3 hét múlva kisebb lesz mint kéne aztán meg nagyobb. Szóval még ne aggódj ilyesmiken.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.

Nagy a babám, előbb jön vagy óriásbébim lesz?

35+5 hetes méretem van, ez csütörtöki, Bpd:9,6 cm, a súlya 3400 g. 2. babám a dokim eddig mindig jól becsült súlyt+ a kórházban is ennyit mértek, a hasam is hatalmas, és a többi adat szerint is jó nagy a kislányom. A fiamnak anno 2-3 héttel később volt ekkora buksija. Kicsit megijedtem, mekkora lesz még???? A hivatalos dátumom január 20. volt, aztán az UH-k során a dokim inkább 10.-ét mondott, de még így is ijesztő. Méhszáj teljesen zárt, nem úgy néz ki, mint aki meg akar születni. Szerintetek jöhet előbb, lehet, hogy picit előbb fogant, vagy csak ekkora és kész?! Köszönöm, ha válaszoltok. 36 hetes kismama

Legjobb válasz: Attól, hogy az elõzõ becslést nagyjából eltalálták, nem azt jelenti, hogy mindet. A 2. terhességnél általában a has is nagyobb szokott lenni, mivel akkor már tágultabb a hasfal. Lehet, hogy elõbb is jön, még azért 4 hét van hátra jöhet bármikor. Az is lehet, hogy nagy baba lesz, bár szerintem még ha jól becsültek is nem lesz több 4 kg-nál. Nekem 32 hetesen 3300gr-ra saccolták a babát, ahhoz képes 40+4 naposan 3620gr és 57 cm született.

Attól, hogy az elõzõ becslést nagyjából eltalálták, nem azt jelenti, hogy mindet. A 2. terhességnél általában a has is nagyobb szokott lenni, mivel akkor már tágultabb a hasfal. Lehet, hogy elõbb is jön, még azért 4 hét van hátra jöhet bármikor. Az is lehet, hogy nagy baba lesz, bár szerintem még ha jól becsültek is nem lesz több 4 kg-nál. Nekem 32 hetesen 3300gr-ra saccolták a babát, ahhoz képes 40+4 naposan 3620gr és 57 cm született.
Én a 2. babámmal épp így jártam. Õ is kislány, elsõ fiú. Elõbb jött, óriásbébi lett ígyis. 4250gr. 37+4 35. hét elején 97bpd, 3kg uh-on. Nem lehet elszámolni, hisz a 12. heti uh az pontos, ha akkor oké volt a mérete, akkor valamiért ekkora. Én és a babám sem cukros. Egyik napról a másikra bõ 3ujjnyira nyitotta ki a méhszájat.
Nem feltétlenül jön elõbb.A barátnõm nov.27.-re volt kiírva, de már a 35. héten is olyan volt, mintha minden órás lenne.Na, a baba úgy döntött, marad.Rá 6 napra bújt csak ki, és segíteni kellett császármetszéssel.A méretei:4500 gramm, 60 centi!
Bármi lehet, lehet, hogy kicsit elõbb jön, végül is a 37. héttõl már bármikor megszülethet, de nem valószínû, hogy elszámolták, és korábban fogant, mert akkor azt már az elsõ trimeszterben észre vették volna. Ha akkor megfelelt a mérete a terhességi idõnek, akkor egyszerûen csak nagy baba lesz. Barátnõméknél is így volt, így a vége felé elég nagy méreteket mértek, és 1 héttel elõbbre rakták a szülés várható idõpontját, de végül is még egy hetet ráhúzott az eredetileg kiírt idõpontra is. A méreteire nem emlékszem, de tényleg nagy baba lett.
A kérdező hozzászólása: elõbb jött!:) végül 36 hetesen 25.-én megszületett és valóban óriásbébike lett a 36 hetével, 3800 g-mal és 56 cm-rel született. Jól vagyunk, mindenkinek köszönöm a válaszokat!:)
Gratulálok!Igazán szép karácsonyi ajándékot kaptatok!Minden jót Nektek!
Gratulálok. 2. vagyok. Akinek szintén elõbb jött a 2. babája, aki kislány. Mondtam én:) sok boldogságot és egészséget

Az tényleg azt jelenti ha nagyon ég a gyomrom már az elejétől kezdve akkor a babámnak nagy lesz a haja?

Legjobb válasz: Én négy babát szültem. Az elsõ hárommal nagyon égett a gyomrom az elejétõl kezdve és nagyon pici hajjal születtek. A negyedik babával csak a végén égett de mikor megszületett a többiekhez képest nagy haja volt. Úgyhogy én nem hiszek ebben:)

Én négy babát szültem. Az elsõ hárommal nagyon égett a gyomrom az elejétõl kezdve és nagyon pici hajjal születtek. A negyedik babával csak a végén égett de mikor megszületett a többiekhez képest nagy haja volt. Úgyhogy én nem hiszek ebben:)
Nekem is égett, és volt nagy haja a babámnak. Szerintem ez nagy hülyeség, mint sok minden jósolás féle a terheseknek
29.hétben járok, azt mondták az uh-n, hogy már nagy a haja a babámnak:) mégsem ég a gyomrom!
Szia! Nekem nem égett a gyomrom, csak a végefelé kétszer. A szüleim azzal szekáltak, hogy biztos kopasz lesz a baba. Amikor megszületett, egybõl azt kiáltottam fel, hogy van haja:) Amikor telefonáltam a szüleimnek, nekik is azt mondtam egybõl, hogy van haja a babának, nem is kevés:) Ez hülyeség! Nem a gyomorégéstõl függ a hajzat:)
Nekem végig iszonyatosan égett a gyomrom, mégis szinte kopaszon született a lányom.

Tényleg nagy lesz a babám?

A 32 hetes uh eredményei a következ?k: BPD: 83mm, AC: 283mm, FL: 61mm. Súlybecslés: 2036. A lepény els? fokban érett. A dokim azt mondta, hogy diétáznom kell (eddig egy grammot sem híztam, s?t, egy 1 kg mínuszban vagyok, mert terhességi diabétesz miatt amúgy is diétázom) mert túl nagy a baba.

Legjobb válasz: Nekem is terhességi diabéteszem volt az elsõ babával. A 32. heti uh : BPD: 83mm, AC: 280mm, súly: 2000g. Én eddigre 7 kg-t híztam (összesen 9-et). Nekem is azt mondta a doki még az utolsó uh-n is, hogy arra számítsak, nagy lesz a baba. Igaz, hogy egy héttel túlhordtam, de 3000g és 54 cm lett végül. Szóval emiatt ne izgulj!

Nekem is terhességi diabéteszem volt az elsõ babával. A 32. heti uh : BPD: 83mm, AC: 280mm, súly: 2000g. Én eddigre 7 kg-t híztam (összesen 9-et). Nekem is azt mondta a doki még az utolsó uh-n is, hogy arra számítsak, nagy lesz a baba. Igaz, hogy egy héttel túlhordtam, de 3000g és 54 cm lett végül. Szóval emiatt ne izgulj!
Szia! Nekem közel ilyen értékeim voltak a 32. héten, mint Neked, és 3650 grammos babát szültem. Szóval nincs miért aggódnod. És ha nagy baba lesz az sem baj, legyél rá nagyon büszke! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: ráadásul nála a méhlepény már 2. fokban érett volt ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnyugattatok. A védõnõm szerint is rendben van minden, az elsõ babám csak egy picit volt ilyenkor kissebb és 3280 grammal született 41.3 hetesen.
Ezek teljesen jó méretek. Elsõ babámnál is ennyi volt és 3150-nel született, a mostani baba is kb ekkora volt, de nem mondta az orvos, hogy nagy lenne. Én is cukros voltam és vagyok most is, 8 kilónál tartok így az utolsó napokban és az orvos + a cukros stáb is tökéletesen elégedett velünk.
A kérdező hozzászólása: Nem, azt mondta, hogy nagy a baba, a határérték közelében van, így nagyon komolyan kell vennem a diétát (a cukromat rendszeresen mértem, 5.7 és 6.7 között van, tehát soha nem érte el a plafont), még inzulint is emlegetett, ha esetleg feljebb menne a cukor. de miért menne, ha odafigyelek, és mozgok (sétálok sokat a 2 évesemmel) is?
Azt mondta a doki, hogy azért kell diétáznod, mert akkor nagy lesz a babád? Vagy pontosan mit mondott? Nem csak arra mondta, hogy tartsd a diétát, hogy az utolsó idõben se legyen ebbõl gond?
16:16-os vagyok. Lemaradt a súly, ami 1930gr volt.
Nekem 31+6 hetesen az eredmények: BPD:84mm, AC: 269mm. 40+3 hétre született meg a lányom, cirka 3000g-mal. Ne aggódj, nem hiszem, hogy óriásbébid lesz.
A kérdező hozzászólása: csak nem értem, miért ijesztett meg a doki. Tartom a cukordiétát, a lepény érettsége is jó, ez nem azt jelenti, hogy minden rendben?
Szerintem nem nagy a babád! Most voltam 32 hetes uh-n. 32hét 3 napnál: BDP 89, 5mm AC: 311 mm FL: 62, 9mm 2482 gramm. Ezekbõl látszik, hogy nagy baba lesz, a dokim mégsem aggódik emiatt, nem mondott rá semmit.

Mire számitsak 28 hetes vagyok és a babám 30 hetesnek felel meg. Most akkor hamarabb fogok szulni vagy nagy lesz a babám?

Legjobb válasz: Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva,de ugy döntött 22-én kibujik:).3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:).Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.

Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva, de ugy döntött 22-én kibujik:) .3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:) .Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.
egyiket se jelenti feltétlenül! :) A kiírás nem fog változni, és a tehességi hetek se rövidülnek le, persze születhet elöbb, de nem ezért az uh miatt :)
Nekem mar husz hetesen egy hettel voltak nagyobbak a meretei, harminc hetesen ket hettel es ezt tartotta is. Idosebb nem lehetett, mert tudtam, hogy mikor volt peteeres. Vegul a kiirt datum elott harom nappal szuletett (ez lenyegtelen elteres) es kozel negy kg-mal, tehat nem volt pici baba. Hozzam kepest oriasi sem (en 179 cm magas vagyok, az egesz csaladom magas, a ferjem is, szoval nekem "illo" volt ekkora babat szulni).
Ezzel én is így voltam. A doki mondta is, hogy készüljek, hogy 2 héttel elõbb jön. Aha, 1 hetet túlhordtam, és jó nagy lett.
Nekem is nagyobb volt a 28.héten a kötelezõ UH-on, de a 32hétre már csak 1 nappal volt nagyobb a koránál, szóval még változhat.
van egy táblázat amit egy hülye ember a saját babájáról készített és még mindig ahhoz nézik a babákat. Pedig a 28. hét után már hasonlít a szülõkre, így magasabb szülõk gyerekei ilyenkor már mondjuk 2cm-el nagyobb, így 29-30 hetesnek felel meg... érdekesek az adatok, hogy azt, hogy mennyinek felelsz meg a minta alapján, ne számítson, csak arra jó, hogy legyen min idegeskedni boldog babavárást!!! :)
Nyugi, 3. babánál teljesen normális, nem sokat fog már nõni, mert most sem a baba miatt hanem a kitágult hasfal miatt ekkora.
Szia én 36 hetes vagyok és 136 cm a hasam :d
Soknak tûnik az a 110 centi, tényleg nagy lehet, de ez mondjuk az alkatodtól is függ valamennyire. Én 21. héten járok, nekem 105 cm, és szintén 3. baba. 64-65 kg körül vagyok (168 centi) Mások nagynak mondják, szerintem nem annyira. De ha most nagy is, az nem jelenti azt, hogy a végére hatalmas lesz, csak egyszerûen 3. terhességnél már könnyebben enged a hasfal, az izmok, ezért nagyobb már az elejétõl, mint elsõterhesen. Ez egy 20. heti pocakfotóm, azóta még nõtt valamennyit: http://kepfeltoltes.hu/view/110819/21.h_t1_www.kepfeltoltes... Itt 104 centi volt.
A kérdező hozzászólása: KEDVES UTOLSÓ NEKEM 2 FIAM VAN 13 ÉS 11 ÉVESEK ÉS MOST LESZ A 3.BABA ÉN 30ÉVES VAGYOK ÉS MÉG NEM TUDJUK A NEMÉT, NEKED MEKKORA GYERKÖCEID VANNAK MOST HÁNY HETES VAGY ÉS MILYEN NEMÜ A BABÁD?JA ÉS HONNAN ÍRSZ?
Nekem két lányom van, a nagyobbik októberben lesz 4, a kicsi pedig 20 hónapos. A harmadik is lány lesz :) ) 21+3 hetes vagyok ma. Budapesti vagyok, én 26 múltam. Fiaid már nagyok :) Várják a tesót? Nálunk csak a nagylány érti még, de õ nagyon örül neki :)

Terhességi cukros vagyok. Voltunk 4d-s uh-n, ahol 3 héttel nagyobbnak mondták a babát (31 hetes vagyok). Lehetséges hogy hamarabb elindítják a szülést, ha nagyon nagy lesz a baba?

Legjobb válasz: az érettség nem ababa nagyságától függ. a 36.héttõl érett egy baba a megszületésre. nem indítanak elõbb, max ha nagyon nagy lesz a pici császároznak.

az érettség nem ababa nagyságától függ. a 36.héttõl érett egy baba a megszületésre. nem indítanak elõbb, max ha nagyon nagy lesz a pici császároznak.
Szia! Én inzulinos cukros voltam, mikor a 4.babát vártam.Nekem túl kis súlyúra saccolták a kicsit, azt 3650-nel született.Én nem nagyon hiszek az ilyen becsléseknek.A húgomnak 4d-n azt mondták, hogy a 32.héten 1900gr a baba súlya, azt a 34.hétben megszült 2800gr-os lett kicsi. Nem hinném, hogy elõbb inditják be a szülést, azt csak akkor teszik, ha nagyon magas a cukrod és a baba egészsége veszélyben forog vagy ha elkezd leválni a méhlepény!De ha rendesen diétázol, akkor az ilyen veszélyektõl nem kell tartanod!Az is lehet, hogy valamikor el lettél számolva!Ne ijedj meg, biztos normális a babád súlya és nem lesz semmi gond!Diétázz csak szépen, akkor nem lesz semmi baj! További jó egészséget!

Mikor lesz babánk? Ez év ferbuárjában volt missed ab-m, utánna 3 és 2 héttel abrasiom, mert későn vették észre hogy 2 szarvú méhem van. Mikor lehet próbálkozni? Nagyon szeretnénk babát!

9 hetes terhességem halt el,befejezték.Majd 2 héttel kés?bb ismét abrasio, akkor derült fény arra, hogy kétszarvú méhem van.Azóta két halál pontos menstruációm volt.Mikor eshetek teherbe?Nagyon nagyon szeretnénk!Az id? teli felettem,lassan 10 éves a lányom is.

Legjobb válasz: Nekem is a 9. hétben derült ki, hogy elhalt a terhességem. De nekem az orvos az mondta, hogy 1 mensit várjunk meg, és már próbálkozhatunk is. Szerinte ezután gyorsabban össze is jön a baba, mert a mûtét miatt "tisztább" lesz a méh és jobban meg tud tapadni. Ha pontosak voltak a menstruációid is, akkor meg valószínûleg teljesen rendben mûködik nálad minden. Akkor pedig semmi akadálya az újabb babának. Sok sikert!

Nekem is a 9. hétben derült ki, hogy elhalt a terhességem. De nekem az orvos az mondta, hogy 1 mensit várjunk meg, és már próbálkozhatunk is. Szerinte ezután gyorsabban össze is jön a baba, mert a mûtét miatt "tisztább" lesz a méh és jobban meg tud tapadni. Ha pontosak voltak a menstruációid is, akkor meg valószínûleg teljesen rendben mûködik nálad minden. Akkor pedig semmi akadálya az újabb babának. Sok sikert!
Nekem anno 3 hónapot mondott a doki mint várakozási idõ, van aki fél évet javasol.
Két hónap pihenés és felkészülés, két hónap pontos vérzéssel elég lehet. Ha nem elég, a baba úgysem fog megmaradni. Azt szokták mondani, hogy ha volt orvosi beavatkozá( küret), akkor érdemes három hónapot várni. De lehet, hogy én se bírnék addig, és a te helyzetedben nekilátnék a babaprojektnek. Fõleg ilyen gyerekcsináló (esõs) idõben.

Nagyon szeretnék babát. Egyre jobban.22 éves leszek, tudom, hogy még lenne rá időm. Adjatok tanácsot, mit csináljak?

A "legyél türelemmel" nem jön be...sajnos. De próbálkozok türelmesnek lenni...de mikor látok babákat majd meg?rülök, úgy szeretnék egy sajátot. És nem csak azért mert hú de aranyos. Koromhoz képest sokkal érettebb a felfogásom, és tisztában vagyok azzal, hogy baromi nagy felel?sséggel járnak. Kérlek ne osszatok le... :(

Legjobb válasz: Szia! Én 25 leszek és 21 éves koromtól én is simán vállaltam volna babót! Szeritnem nincsen ezzel semmi gond! Mit csinálsz? Mármint, hogy dolgozol? Férjnél vagy?

Szia! Én 25 leszek és 21 éves koromtól én is simán vállaltam volna babót! Szeritnem nincsen ezzel semmi gond! Mit csinálsz? Mármint, hogy dolgozol? Férjnél vagy?
Én 23 vagyok, de már vagy 10 éve babavágyam van :) Végre rajta vagyunk az ügyön, de nekem is sokan mondták eddig, "ejj, ráérünk arra még..." De ez nem más dolga. Én is érettnek érzem magam az anyaságra, és vágyom rá, mint egy falat kenyérre... :) Tehát csak ez a fontos. Hogy át tuddjátok gondolni, megérettetek-e már a babára, és tudtok-e fellõsséget vállalni egy kis életért. Abszolút nem gondolom, hogy hülyeség lenne a vágyad :)
A kérdező hozzászólása: Az a problémám, hogy édesanyám szörnyen anyagias. És szégyen nem szégyen rám is ragadt ebbõl a tulajdonságából. Egy gyerkõc nagyon sokba kerül, de ha meg azt nézem, hogy mások, sokkal rosszabb helyzetûek és mégis bevállalnak egyet...meg ha arra várok, hogy mikor lesz munkám? A mai világban már tényleg nem lehet tudni...Kicsit elkeserítõ. És nagyon aranyosak vagytok! Jó ilyeneket olvasni. Bíztató. :)
Szia!20 eves vagyok es 22 hetes kismama.Augusztusba mentem ferjhez, 2 het mulva kijottunk kulfoldre ahol semmilyen melot nem sikerult talalnom, pedig igyekeztem csak feketen nem akart senki alkalmazni.A ferjem 28 eves, mindketten vagytunk mar babara de meg egy kicsit varni akartunk vele.Megis teherbe estem es nagyon orulok h igy alakult.Az anyagiak eleg okesak, a ferjem dolgozik, de nem ez a legfontosabb. Szerintem nem hulyeseg h babat akarsz!Sot ez a vilag legtermeszetesebb dolga h egy no edesanya szeretne lenni.Es hidd el, ha enyire akarod akkor meg is fogod kapni.Es barcsak tobb ilyen no lenne akinek fontosabb a csalad mint a karier epites.A karier bebukhat, de a gyermeked az mindig ott lesz neked. Eddig a legnagyobb csodanak azt eltem meg h megmozdult a kicsim a hasamba. Ugy h fel a fejjel, Anyuka jelolt:) Sok sikert kivanok neked!!!
bocs, hogy beleszólok, de szerintem felnõtt, nagykorú állampolgár vagy, ha gyereket akarsz az rád meg a párodra tartozik. mi öt év házasság után fél év próbálkozás után fabrikáltuk össze a gyereket, mire apám: ugye nem így terveztétek, hahahaha, nem apukám úgy gondoltam, hogy gyes után rögtön nyugdíjba megyek!!!! én 25 a férjem 31 (!) volt. ha így állnak hozzá, ez tíz év múlva sem változik, a kérdés, hogy meg tudod-e oldani az õ anyagi/egyéb támogatásuk nélkül is. mert ha van hol lakni, a párod el tud tartani, esetleg van az õ részérõl olyan leendõ nagyszülõ, aki besegít, akkor sz...rj le minden kommentárt és vágj bele. pláne most, hogy alig lehet elhelyezkedni nincs sok esély, hogy munkát találj, az anyaság meg a legszebb hivatás, én csak bíztatni tudlak!
Én 22 évesen szültem az elsõ babámat, és nagyon örülök neki hogy ilyen hamar anya lehettem.Bár anyagilag nem álltunk jól, viszont a párkapcsolatunk stabil volt, ami nekem fontosabb volt.
A kérdező hozzászólása: De jó olvasni, hogy ennyien így vannak ezzel...nálunk (legalábbis a család) olyan szinten ellenezné, hogy csak na...:( Bár eddig is én voltam a "feket bárány"!
Szia én ugyan így vagyok vele:) )de én már 19 évesen akartam volna, csak akkor a tanulás elsö volt:) ) Mi most készülünk:) most vettem be az utolsó tabim és ha elmúlik a mezeszem keresünk egy dokit!Remélem összejön a baba:(csak most vettük meg néhány hónapja egy saját lakást és kicsit aggódunk az anyagiak miatt , mert én jelenleg nem dolgozok:(DE vágyni vágyunk rá és reméljük hogy minden jo lesz , eddig szerencsések voltunk:) Ez normális de ha akarsz emailozni írj nekem nyugodtan és beszélgethetünk errõl :) )szerintem van mit:) )magamból kiindulva :) )Írj bátran ha van kedved
A házasság nem feltétele a gyermekvállalásnak ebben a világban. Én például direkt akkor akarok férjhez menni, ha már vagy 6hós kismama leszek és annak megfelelõ rucit vehetek fel, de persze ez az én saját hóbortom!
2. vagyok! annyit tudok javasolni, hogy megfelelõ anyagi háttér nélkül ne kockáztass!! Szerintem a mai világban senkinek sem egyszerû, de nem árt, ha van egy melóhelyed, ahonnan táppénzre tudsz menni, és fizet utánad némi TB járulékot, stb.
A kérdező hozzászólása: Áh! Pont ez a gond! Állást keresek, de abszolut semmi. Ez aggaszt a legjobban. Férjnél sem vagyok, csak álmodozok, hogy a párom egyszer talán megkér...
Én hozzád hasonlóan éreztem a baba táni vágyat 20 éves korom körül. Akkor nem tudtam vállalni gyereket, mert tanultam, nem volt elég pénz, stb. Nagyjából 1 éve viszon erõteljesen rajta vagyunk a témán, de a baba még várat magára!! Most persze azt gondolom, hogy miért is nem kezdtem el már elõbb próbálkozni, ha egyszer éreztem a vágyat, de akkor meg volt rá a jó okom, amiért nem lehetett. Neked kell tudni, hogy minden feltétel meg van-e a kisbabához. El lehet altatni az anyai ösztönöket, de nem egyszerû!!
Szia! 20 éves vagyok, 12+4hetes kismami. 21 leszek mire megszületik a babó. Tavaly szeptemberben mentem férjhez. Engem is elkapott ez az érzés, a férjem sem ellenezte a dolgot (SÕT!). Úgyhogy HAJRÁÁ! Az, hogy nem vagy férjnél ne zavarjon, 10-bõl 8 kismama nincs :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!