Találatok a következő kifejezésre: Nagy hőségben a (46 db)

Tegnap a nagy hőségben a hónaljam alatt az izzadástól kiütések keletkeztek, mivel lehet kezelni?

Legjobb válasz: Mosd le babaszappannal, alaposan szárítsd meg és hintsd be kamillás hintõporral!...

Mosd le babaszappannal, alaposan szárítsd meg és hintsd be kamillás hintõporral!...
Nekem is viszketett, és elég piros volt (bár én szõrtelenítem, lehet az is közrejátszott). Dove golyós deot használok rá, a legjobb a rózsaszín (minimising)
kend be Canestennel vagy más gombaölõ krémmel, mert könnyen elfertõzõdhet.
A kérdező hozzászólása: Melyik szolgáltatóval kéne intézni?
ez komoly??
Ha e-mailben csatolva küldöd, ott van pár másodperc alatt
Ha hûtõben szállítják, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Ha e-mailben csatolva küldöd, ott van pár másodperc alatt ZIP-be tömörítsem?
Ezt nem a humor kategóriába kellett volna tenned?
Az egyesült állomokba tilos fagyit vinni, mert 1. ott is van 2. terrorista cselekményekre alkalmas lehet
A kérdező hozzászólása: Ja tényleg, kaját fertõzés lehetõsége miatt se lehet vinni. vagy csak húst nem meg mákot nem?
szkenneld be és úgy küldd. tuti siker ;)

Ebben a nagy hőségben a ti babátoknak sincs étvágya?

Nekem alig eszik, most két hét alatt is csak 15 dkg-t hízott. 5 hónapos.

Legjobb válasz: én úgy érzem, hogy kevesebbet eszik a 3 hónapos kisfiam, igaz, sokat van cicin, de csak a szomját olthatja, mert pár korty után már csak játszik, cumizik, kaki nem sok van a pelusban, de pisi az rengeteg :) pedig még a klímás nappaliban is vagyunk egész nap, 28 fokban... a felnõtteknek sincs étvágya ilyen melegben, legalábbis nekem sincs, egész nap õszibarackot majszolok csak :)

én úgy érzem, hogy kevesebbet eszik a 3 hónapos kisfiam, igaz, sokat van cicin, de csak a szomját olthatja, mert pár korty után már csak játszik, cumizik, kaki nem sok van a pelusban, de pisi az rengeteg :) pedig még a klímás nappaliban is vagyunk egész nap, 28 fokban... a felnõtteknek sincs étvágya ilyen melegben, legalábbis nekem sincs, egész nap õszibarackot majszolok csak :)
a felét sem eszi az eddigi adagnak. egy hónap alatt 170 grammot hízott. bár nem aggódom mert jó husis gyerek :)
16 hónapos a fiam és mióta meleg van én állitom, hogy többet eszik. Egy hónap altt 40dkg-ot hízott.
15 hónapos a kislányom és kb a felét eszi a megszokott adagoknak mióta ilyen nagy a hõség. Bár igaz, 2 foga is kibújt a napokban, lehet az is befolyásolja.


Mire kell odafigyelni a nagy hőségben?

Legjobb válasz: Nagyon kell vigyazni ,hogy a szervezet megkapja a megfeleleo mennyisegi folyadekot. Meg ha nem is izlik akkor is inni kell a nagy hosegben,mert a folyadekhiany kiszaradashoz vezet,annyira lecsokken a vernyomas,hogy halalt okozhat. Beteg es idosebb embereknek nem kellene kimenni az utcara,hanem bent kellene ulni a lakasban ahol csak a huvosebb ejszaka folyaman lenne kinyitva az ablak nappal pedig bezarva es a rolok lehuzva,hogy ne susson be a Nap.Igy ki lehet vedeni a hoseget legkondi nelkul is.

Nagyon kell vigyazni , hogy a szervezet megkapja a megfeleleo mennyisegi folyadekot. Meg ha nem is izlik akkor is inni kell a nagy hosegben, mert a folyadekhiany kiszaradashoz vezet, annyira lecsokken a vernyomas, hogy halalt okozhat. Beteg es idosebb embereknek nem kellene kimenni az utcara, hanem bent kellene ulni a lakasban ahol csak a huvosebb ejszaka folyaman lenne kinyitva az ablak nappal pedig bezarva es a rolok lehuzva, hogy ne susson be a Nap.Igy ki lehet vedeni a hoseget legkondi nelkul is.
vízre (inni), só utánpótlására (mert ezt izzadjuk ki), fejünk és testünk lefedése, bõr hûtése vízzel.álatlános tévhit, hogy ha víz híjján vagyunk nagyon keveseket igyunk egyszerre, takarékoskodjunk. Ha szomjas vagy, igyál! Találtak már a sivatag közepén embereket, akik a kiszáradás miatt haltak meg, pedig félig volt a kulacsuk.
A bõséges folyadékbevitelre és a napszúrás elkerülésére.
Lehetõleg árnyékban közlekedjen, a megfelelõ folyadékmennyiségen a naptejek és lefedés mellet ajánlatos vízzel spriccelni magunkat.

Alacsony vérnyomásúak hogyan "kezelik magukat" a nagy hőségben?

Mit szoktak inni/enni? Milyen mozgásforma jön be a legjobban?

Legjobb válasz: Én mindent ugyanúgy csinálok,esetleg igyekszem többet inni,de nem mindig jön össze.Enni nem nagyon tudok olyankor,inni meg valamiért szénsavas esik jól,ezért ásványvíz vagy limonádé ásványvízbõl,és csak is jó hidegen.

Én mindent ugyanúgy csinálok, esetleg igyekszem többet inni, de nem mindig jön össze.Enni nem nagyon tudok olyankor, inni meg valamiért szénsavas esik jól, ezért ásványvíz vagy limonádé ásványvízbõl, és csak is jó hidegen.
Kellene kezelni? Nem a magas vérnyomásúaknak árt a hõség?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én is pont így vagyok, nagyon keveset eszek, de amiatt is esik a vérnyomás, tehát szinte csak a sima víz az egyetlen és teák cukor nélkül lehûtve. Az enyhe fröccsöt hallottam még, hogy nagyon jó, szintén bubis vízzel. Sajnos melegben az alacsony vérnyomás megy még lennébb.
Hát én is alacsony vérnyomású vagyok, de nem nagyon visel meg a meleg.:D

A túl nagy hőség miatt jöttek ki rám ilyen kiütések?

A nagy hőség miatt jöhet ki emberre, olyan hólyag szerű kiütés ? Kb 4-5 van a mellkasomon és a vállamon. Lehetségez ez ?

Legjobb válasz: Inkább fertõzés. A nagy meleg kedvez neki.

Inkább fertõzés. A nagy meleg kedvez neki.

Az elmúlt időszak nagy hősége árthatott a babának?

17 hetes vagyok, és az utóbbi napokban nem éreztem mocorogni...

Legjobb válasz: Mindenkinek árt valamennyire a nagy meleg, de remélhetõleg maradandó baja nem lett (csak mondjuk többet pihent, nem volt kedve mocorogni).

Mindenkinek árt valamennyire a nagy meleg, de remélhetõleg maradandó baja nem lett (csak mondjuk többet pihent, nem volt kedve mocorogni).
Amikor 22 hetes voltam a fiammal, rekkenõ augusztusi meleg volt, és 2 napig semmit nem mozgott. Próbáltam hûteni, hajszárítóval fújtam, rázogattam a hasamat de semmi. Sírva taxiba ültem, mentem a klinikára szombat este 9-kor, hogy nézzék már meg, mi van. A szülõszobán rámtették a CTG tappancsát, és a fiam akkorát rúgott, hogy leesett. Na, én meg elkezdtem bõgni a megkönnyebbüléstõl, miközben kiabáltam, hogy 'kis hülye'! Csak melege volt, semmi kedve nem volt még extrába mocorogni is! Ne aggódj, nincs baj!
Biztos mocorgott, csak nem érezted olyan erõsen (17 hetesen még amúgy sem rugdosnak olyan nagyokat), picit lustábbak ilyenkor. Bent a méhedben állandó a hõmérséklet (a te testhõdtõl függ), úgyhogy baja nem lehetett.
Kedves kérdezõ, biztos voltam benne, hogy nem Te voltál, azt hiszem nem írtam neked semmi rosszat. Tudom hogy nem kéne foglalkozni vele, de amikor segítõ szándékkal ír valaki, nem tudom miért kell így lehúzni....
A kérdező hozzászólása: Ki pontozott le kit? Mert én még soha és senkit....
Idióta lepontozók...
Szia! Én 20 hetes terhes vagyok, én se érzem már vagy 4 napja pocaklakót. De olvastam itt sok helyt hogy alszik vagy csak lustizik, ne aggódj nincs baj :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Csak egy kicsit el vagyok csüggedve, mert múlt héten láttam UH-on és elég lassan mozgott, lusti volt, holott 12 hetesen meg teljesen virgonc volt...
Ugyan, én 19 hetes múltam, de még egyáltalán nem érzem mozogni. Emiatt ne aggódj.
Szerintem azért pontozott le valaki mert azt merted "mondani" a babádra, hogy kis hülye. Vannak ilyen pihent agyúak, ne törõdj velük. Szerintem meg olyan aranyos a történeted amit írtál, könnybe is lábadt a szemem. :) Felpontoználak, de most csak telóról vagyok, nemtudlak!:) 9hkm

Nagyon meleg van, és a macskám nem bírja ezt a nagy hőséget. Mit csináljak?

Adtam neki vizet,tejet,de egyikre se nézett rá.Nem tudom,hogy mit csinálhatnék

Legjobb válasz: Tudom, hogy szemét módszer, de én ilyenkor hideg slaggal lelocsolom õt.

Tudom, hogy szemét módszer, de én ilyenkor hideg slaggal lelocsolom õt.
meg kell mosdatni :D
A kérdező hozzászólása: Mennyi az esély rá, hogy megyógyul?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.Tegnap nagyon furcsa volt egyfolytában csak feküdt, és alig akart mozogni, mindenki megijedt..Ma már kicsit jobban lett, de anyuval elvittük állatorvoshoz, és az azt mondta, hogy tüdõgyulladás..
Én is jó vizes kézzel körbesimogatom és amikor lefekszik aludni, egy vizes rongyot terítek rá. Biztosan jól esik neki, mert tûri és még ki is nyújtózik alatta. Az éjszaka kinn aludt az erkélyen.
Hell-Ikon: Nekem viszont hasznos volt az "eltévedt" válaszod... Köszi! :)
jajj bocs, ezt nem ide akartam.
Kezeletlen fülatka (v. mondják fülrühnek is) kaphat olyan fertõzést, ami agyhártyagyulladást vált ki, amely persze halálos a macskára nézve. Ha vakarta a fülét, akkor szinte majdnem biztos, hogy az volt.
Nem, nem kapnak tüdõgyuszit. És télleg csak a kezembe spiccelem, utána belemaszirozom a szõrébe
A bunda vizezése valóban hasznos lehet. Nem slaggal, hanem kézzel, belesimogatva a vizet a szõrébe. Ha van járólap, azon is szívesen hûsölnek a cicák, mert jó hideg. Víz legyen elõtte, és mindig legyen árnyék, ahová behúzódhat!
A kérdező hozzászólása: atyám..nem kap tüdõgyulladást?
Tüdõgyulladása általában kezeletlen, felülfertõzött macskanátha után van a macskának, súlyos esetben. Doki mit mondott? Szerintem megfelelõ gyógyszerezés mellett meggyógyul.

Miért locsolják az utat a nagy hőségben?

(Hűtés, levegő páratartalmának növelése, ezáltal hőérzet javítás érdekében, vagy valami ilyesmi?)

Legjobb válasz: Valami olyasmi.

Valami olyasmi.
Azért is, hogy ne olvadjon meg az aszfalt.
...meg a port is csökkenti, ami a városi szmog egyik összetevõje.
A levegõ páratartalmának növelésével rosszabbodik a hõérzet nem javul.
Maga a párolgás viszont hõt von el, tehát az úttest és fölötte a levegõ hõmérséklete csökken.
A kérdező hozzászólása: Somewhere in Time, valóban: Fülledt, nyári idõben komfortérzetünk jelentõsen csökkenhet, ugyanis a páradúsabb levegõ megnehezíti, hogy testünkrõl az izzadtságcseppek elpárologjanak, így szervezetünk csak kisebb hatékonysággal tudja hûteni magát. Emiatt a ténylegesnél jóval melegebbnek érezzük a levegõt.
Az a pára meg ez a pára nem hasonlítható össze. Az a teljes légtömegre érvényes és alapvetõen más fiziológiai, sõt meteorológia hatást vált ki. Ez a pára erõsen helyhez kötött (a szomszéd utcában nagyjából nulla a hatása), lényegében csak a hûtõ hatását érezzük (az ember magasságáig). Még egy ok, hogy a tárgyak a hõdilatáció miatt ne menjenek tönkre.
Meg ugye hûteni kell azt mert a nagyon forró aszfaltok miatt jobban olvadhat az út fõleg ha 6-8 órán keresztül tûzi a nap. Meg ugye a port is el kell mosni valahogy amit egyre nehezebben bírnak az emberek. Itt is nálunk a kisvárosba is már porzik minden, ha csak az utcára megyek ki söpörni már porfelhõ van és nem csoda hogy a munkahelyemen is már majdnem mindenki köhög a por miatt. Kicsi is a páratartalom, ami nem jó mert elég száraz a levegõ, az sem tesz jót.

Az ilyen nagy hőségben való kemény edzések és 2 l izzadás után milyen ásványi anyagokat kell a szervezetnek pótolni?

Ca, Mg, K ? Melyek azok amelyek egy nagy fokú verejtékezés során eléggé ki tudnak örülni és nem ártana pótolni őket?

Legjobb válasz: Teljesítményfokozó sporttáplálkozás könyv és megtudod pontosan mit és milyen számítás alapján. Röviden: nem nyert! Na

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás könyv és megtudod pontosan mit és milyen számítás alapján. Röviden: nem nyert! Na
Nátrium, némi Mg, Ca. A fenti butaságot ne vedd meg! Sportitalok jók erre.
Ha a "butaság" megvásárlására akartam volna ösztönözni, akkor nem ezt linkeltem volna. :) Tudom, hogy a sportital más mint az "emlitett" termék, tisztában vagyok vele. Csak a szöveg miatt linkeltem be, hogy olvasson az ásványi anyagokról.
Olvasnia tényleg nem árt errõl. Én is ezt javasoltam, igaz az pénzbe kerül.
A kérdező hozzászólása: istenem, hogy itt 1 kérdést nem lehet feltenni anélkül h vagy veszekedés vagy gúnyolódás lenne belõle ... nem igaz na! viszont ha "nem nyert", akkor a mi spotdokink elég hülye lehet, mert most a melegben mivel vannak fokozottan provokált edzéseink, napi 750 mg Mg + 250 Mg ca + 1000 mg K -t ad mindenkinek, és a Na az újdonság , de akkor rákérdezek. viszont a melegtõl függetlenül, azt mondta h ezeket a szetorid miatt is szedni kell amúgy is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!