Találatok a következő kifejezésre: Nagy gond, nem szedek terhesvitamint (2 db)

Nagy gond, ha nem szedek terhesvitamint?

8,5 hetes vagyok és egy ideig szedtem az Elevitet, de rosszul voltam t?le, azóta csak folsavat szedek külön. Mennyire hátrány ez, lehet gond bel?le vagy csak túldimenzionálják a terhesvitalminok el?nyeit?

Legjobb válasz: Ne aggódj nem gond!Nekem a doki azt mondta hogy megvan minden vitamin a szervezetemben amire egy babának szüksége van.Ha valamelyik vitamin alacsonyabb szintre esik akkor elég azt az egyet pótolni.Most a 2.terhességemnél szedem kb 2 hónapig, de csak azért mert úgy érzem szüksége van a szervezetemnek rá, mert "nem túl régem" még szoptattam.

Ne aggódj nem gond!Nekem a doki azt mondta hogy megvan minden vitamin a szervezetemben amire egy babának szüksége van.Ha valamelyik vitamin alacsonyabb szintre esik akkor elég azt az egyet pótolni.Most a 2.terhességemnél szedem kb 2 hónapig, de csak azért mert úgy érzem szüksége van a szervezetemnek rá, mert "nem túl régem" még szoptattam.
Szia! Csak csatlakozni tudok az elõttem szóló megnyugtatásához. Nem a kifejezetten terhesvitamin kell (szerintem az nem is olyan egészséges és komplex), hanem hogy vitaminokban gazdag ételeket egyél, és a maradékot pótold. Én nem szednék iylen mesterséges vitaminokat, ugyanis csak 3%-a szívódik fel. Ajánlom a természetes eredetû bio-vitaminokat, nekem nagyon bevált, és legalább tudom hogy JÓT teszek vele magunknak. Nem mellesleg a mesterséges vitaminok (pl. Elevit) hozzájárulnak az óriás-babák méretéhez. És nem feltétlen azért mert oylan hû de egészségesek. Lehet sokak számára nem elfogadható a magyarázatom, és gondolkodásom, de én minél inkább egészséges, természetes dolgokat keresek az életben, és ennek helyességérõl racionális orvos Édesanyám is csak megerõsítettm ami számomra nagy szó. További gyönyörû heteket, és nagyon egészséges picurkát kívánok Neked!!! :) 39.kismama
Szerintem nem lehet belõle gond. Én szedtem, és 3120gr 49cm lett a kisfiam. NEM IGAZ, hogy nagyok lesznek tõle a babák!! De a lényeg, hogy régen sem szedtek az anyukák ilyesmit (pl a szüleink sem szerintem) aztán mégis itt vagyunk!!! Gondolj erre! Egyébként is, megkérheted az orvost, hogy nézze meg, van-e elég vitamin a szervezetedben. Ha valamelyikbõl nincs elég, még mindig szedheted.
Nem gond, ha belegondolsz, a szüleink sem szedtek ilyesmit, és itt vagyunk. AZ orvos szerintem meg tudja nézni a vitaminszintedet, ha valamibõl kevés van, azt mindig lehet pótolni. Szerintem a terhesvitemin leginkább a folsav miatt jó, igaz azt is lehet külön szedni. Egyébként nem lesznek nagyok a babák a vitminoktól. Én szedtem Elevitet, és A kisfiam 3120gr és 49 cm lett, idõre betöltött 38. hétre született.
Szia, Majd a vérvételi eredményeidbõl a doki megmondja szükség van-e rá vagy sem.Nekem annyira " kitûnõ" eredményeim lettek mindig, hogy állítólag nem kellene szednem.Azért minden másnap vagy kétnaponta bedobok egy elevitet meg néhe magne B6-ot.
Én nem értek egyet azzal a dologgal , hogy a szüleink sem szedtek vitamint és mégis itt vagyunk. Igen ám, de akkor még a zöldségekben és a gyümölcsökben is legalább 60-70%-al több vitamin volt mint a ma még éretlenül leszedett paprikába , paradicsomban vagy akármi másban, és nem volt ennyi szennyezõdés! Én a helyedben szedném. A vitamin csak jót tehet a babának! 25.hetes kismama
Szia! Én elevitet szedek, de a korának megfelelõ méretû a babám (34. hétbe lépek éppen). Én biztosan szednék valamilyen másfajta terhes-vitamint, ha rosszul lennék az elevittõl. Nem hiszem hogy attól születnek az óriásbébi. Pl. pont ma olvastam, hogy a táplálkozásunktól is függ ez az egész, hogy mekkora a baba. Ha valaki túl sok szénhidrátokban gazdag ételt fogyaszt, akkor pl. van esély arra hogy nagyobb legyen a baba. Sok gyümölcs, zöldség kell. Mellesleg én picit vérszegény is vagyok...stb. Szóval én szedem a vitamint, mert annyi vasat, folsavat, meg nyomelemeket, kálciumot...stb. úgy sem tudok táplálkozással bevinni egy nap, mint amennyire szükségem van most.
Ja, még annyit akarok hozzászólni az "Ugyan, régen sem szedtek semmit!" elmélethez :) , hogy anyunak a terhessége alatt TELJESEN tönkremenek a fogai. Valószínûleg nem kapott megfelelõ készítményt vagy nem tudom, de tõle vontuk el a kálciumot, és nem volt elég utánpótlás gondolom... Ezért (is) inkább szedem ebben az idõszakban, és most jó a vérképem így.

13. hetet taposom és a zöldég meg a gyümölcs az, ami tuti kijön belőlem. Nagy gond ez? Pont erre lenne szükség a legjobban. Terhesvitamint szedek, de a tésztán kívül semmi nem marad meg bennem. A főzelék sem.

Próbálok rendesen étkezni, de mindig közbelép a róka.

Legjobb válasz: Szerintem nem gond. Én ugyan így vagyok ha ez megnyugtat... Egyél ami jól esik, ami bent marad az bent marad ami nem az sajna nem 2. babáját váró 12 hetes km (az elsõ terhességemmel nem volt ilyen)

Szerintem nem gond. Én ugyan így vagyok ha ez megnyugtat... Egyél ami jól esik, ami bent marad az bent marad ami nem az sajna nem 2. babáját váró 12 hetes km (az elsõ terhességemmel nem volt ilyen)
ne aggódj, én a 13. hét végéig szó szerint mindent kihánytam, és 6, 5 kg-ot fogytam. a 14. héttõl kezdve tudok enni, édeset ne egyél, mert az izgatja a gyomrot, piritós kenyér, mackósajt, savanykás narancs, vagy ha szereted a grapefruitot, azt próbáld meg esetleg. de a lényeg, hogy amíg a gyomrod nem stabil ne kísérletezz. a 14. héttõl mikor már kialakul a placenta fogsz tudni enni, és be tudod pótolni a gyümölcsevésbõl fakadó vitaminokat. szóval ne aggódj. 17. hetes manóváró


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!