Találatok a következő kifejezésre: Nagy gond, nem szedek (10 db)

Nagy gond, ha nem szedek terhesvitamint?

8,5 hetes vagyok és egy ideig szedtem az Elevitet, de rosszul voltam t?le, azóta csak folsavat szedek külön. Mennyire hátrány ez, lehet gond bel?le vagy csak túldimenzionálják a terhesvitalminok el?nyeit?

Legjobb válasz: Ne aggódj nem gond!Nekem a doki azt mondta hogy megvan minden vitamin a szervezetemben amire egy babának szüksége van.Ha valamelyik vitamin alacsonyabb szintre esik akkor elég azt az egyet pótolni.Most a 2.terhességemnél szedem kb 2 hónapig, de csak azért mert úgy érzem szüksége van a szervezetemnek rá, mert "nem túl régem" még szoptattam.

Ne aggódj nem gond!Nekem a doki azt mondta hogy megvan minden vitamin a szervezetemben amire egy babának szüksége van.Ha valamelyik vitamin alacsonyabb szintre esik akkor elég azt az egyet pótolni.Most a 2.terhességemnél szedem kb 2 hónapig, de csak azért mert úgy érzem szüksége van a szervezetemnek rá, mert "nem túl régem" még szoptattam.
Szia! Csak csatlakozni tudok az elõttem szóló megnyugtatásához. Nem a kifejezetten terhesvitamin kell (szerintem az nem is olyan egészséges és komplex), hanem hogy vitaminokban gazdag ételeket egyél, és a maradékot pótold. Én nem szednék iylen mesterséges vitaminokat, ugyanis csak 3%-a szívódik fel. Ajánlom a természetes eredetû bio-vitaminokat, nekem nagyon bevált, és legalább tudom hogy JÓT teszek vele magunknak. Nem mellesleg a mesterséges vitaminok (pl. Elevit) hozzájárulnak az óriás-babák méretéhez. És nem feltétlen azért mert oylan hû de egészségesek. Lehet sokak számára nem elfogadható a magyarázatom, és gondolkodásom, de én minél inkább egészséges, természetes dolgokat keresek az életben, és ennek helyességérõl racionális orvos Édesanyám is csak megerõsítettm ami számomra nagy szó. További gyönyörû heteket, és nagyon egészséges picurkát kívánok Neked!!! :) 39.kismama
Szerintem nem lehet belõle gond. Én szedtem, és 3120gr 49cm lett a kisfiam. NEM IGAZ, hogy nagyok lesznek tõle a babák!! De a lényeg, hogy régen sem szedtek az anyukák ilyesmit (pl a szüleink sem szerintem) aztán mégis itt vagyunk!!! Gondolj erre! Egyébként is, megkérheted az orvost, hogy nézze meg, van-e elég vitamin a szervezetedben. Ha valamelyikbõl nincs elég, még mindig szedheted.
Nem gond, ha belegondolsz, a szüleink sem szedtek ilyesmit, és itt vagyunk. AZ orvos szerintem meg tudja nézni a vitaminszintedet, ha valamibõl kevés van, azt mindig lehet pótolni. Szerintem a terhesvitemin leginkább a folsav miatt jó, igaz azt is lehet külön szedni. Egyébként nem lesznek nagyok a babák a vitminoktól. Én szedtem Elevitet, és A kisfiam 3120gr és 49 cm lett, idõre betöltött 38. hétre született.
Szia, Majd a vérvételi eredményeidbõl a doki megmondja szükség van-e rá vagy sem.Nekem annyira " kitûnõ" eredményeim lettek mindig, hogy állítólag nem kellene szednem.Azért minden másnap vagy kétnaponta bedobok egy elevitet meg néhe magne B6-ot.
Én nem értek egyet azzal a dologgal , hogy a szüleink sem szedtek vitamint és mégis itt vagyunk. Igen ám, de akkor még a zöldségekben és a gyümölcsökben is legalább 60-70%-al több vitamin volt mint a ma még éretlenül leszedett paprikába , paradicsomban vagy akármi másban, és nem volt ennyi szennyezõdés! Én a helyedben szedném. A vitamin csak jót tehet a babának! 25.hetes kismama
Szia! Én elevitet szedek, de a korának megfelelõ méretû a babám (34. hétbe lépek éppen). Én biztosan szednék valamilyen másfajta terhes-vitamint, ha rosszul lennék az elevittõl. Nem hiszem hogy attól születnek az óriásbébi. Pl. pont ma olvastam, hogy a táplálkozásunktól is függ ez az egész, hogy mekkora a baba. Ha valaki túl sok szénhidrátokban gazdag ételt fogyaszt, akkor pl. van esély arra hogy nagyobb legyen a baba. Sok gyümölcs, zöldség kell. Mellesleg én picit vérszegény is vagyok...stb. Szóval én szedem a vitamint, mert annyi vasat, folsavat, meg nyomelemeket, kálciumot...stb. úgy sem tudok táplálkozással bevinni egy nap, mint amennyire szükségem van most.
Ja, még annyit akarok hozzászólni az "Ugyan, régen sem szedtek semmit!" elmélethez :) , hogy anyunak a terhessége alatt TELJESEN tönkremenek a fogai. Valószínûleg nem kapott megfelelõ készítményt vagy nem tudom, de tõle vontuk el a kálciumot, és nem volt elég utánpótlás gondolom... Ezért (is) inkább szedem ebben az idõszakban, és most jó a vérképem így.

Nagy gond lenen ha csak gravidát szednék? és nem szedek mellé folsavat és magnéziumot egyelöre? 8 hetes

Legjobb válasz: Én is 8 hetes vagyok és nekem azt mondták hogy elég Elevit-et szednem.

Én is 8 hetes vagyok és nekem azt mondták hogy elég Elevit-et szednem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A Gravidában benne van a folsav is! Tehát külön nem kell szedned. Magnéziumot meg ráérsz akkor, ha görcsölgetnél.
Nekem a dokim azt mondta, hogy vagy a Gravida, vagy az Elevit a folsav miatt! Magnéziumot csak késõbb kell szedned, ha kell egyáltalán. A folsav meg benne van a Gravidában! :)
Én is csak a gravidát szedtem a terhességem alatt, nem egészítettem ki mással. a vége felé kaptam kalciumot és magnéziumot mert begörcsölt a lábam, na de én hajlamos vagyok a trombózisra is(anyukám révén).

13. hetet taposom és a zöldég meg a gyümölcs az, ami tuti kijön belőlem. Nagy gond ez? Pont erre lenne szükség a legjobban. Terhesvitamint szedek, de a tésztán kívül semmi nem marad meg bennem. A főzelék sem.

Próbálok rendesen étkezni, de mindig közbelép a róka.

Legjobb válasz: Szerintem nem gond. Én ugyan így vagyok ha ez megnyugtat... Egyél ami jól esik, ami bent marad az bent marad ami nem az sajna nem 2. babáját váró 12 hetes km (az elsõ terhességemmel nem volt ilyen)

Szerintem nem gond. Én ugyan így vagyok ha ez megnyugtat... Egyél ami jól esik, ami bent marad az bent marad ami nem az sajna nem 2. babáját váró 12 hetes km (az elsõ terhességemmel nem volt ilyen)
ne aggódj, én a 13. hét végéig szó szerint mindent kihánytam, és 6, 5 kg-ot fogytam. a 14. héttõl kezdve tudok enni, édeset ne egyél, mert az izgatja a gyomrot, piritós kenyér, mackósajt, savanykás narancs, vagy ha szereted a grapefruitot, azt próbáld meg esetleg. de a lényeg, hogy amíg a gyomrod nem stabil ne kísérletezz. a 14. héttõl mikor már kialakul a placenta fogsz tudni enni, és be tudod pótolni a gyümölcsevésbõl fakadó vitaminokat. szóval ne aggódj. 17. hetes manóváró

Én most szednék először gyógyszert és 1héttel előbb jött meg mint kellet volna, Az nagy gond ha nem a menszesz első napján kezdem el szedni a gyógyszert? Igy ha elkezdem fog még hatni?

Legjobb válasz: A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat

A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat
Te irtad le a választ: A nõgyógyász azt mondta, hogy a menstruációd elsõ napján kell kezdened, tehát értelemszerûen akkor kezdd szedni.
Igen, gond. Felborulhat az egész hormonháztartásod, ha nem akkor kezded szedni, amikor kell
Olvasd el a tájékoztatót, ha nincs benne hogy a 2. / 3. / 5. napon / a ciklus elsõ x napjában lehet elkezdeni, várj egy hónapot. A tájékoztatóban azt is leírják hogy hanyadik napon kezdve mennyi idõ után hat.
Gondolom, hogy a fogamzasgatlot nogyogyasz irta fel neked es nem csak ugy vetted. Ha igen akkor biztos elmondta, hogy hogyan kell szedned es ha igy sehogysem egyezik varj a meg egy honapot.
A kérdező hozzászólása: Igen nõgyogyász irta fel és azt mondta hogy a menszesz elõs napján kell elkezdeni.Ennyit mondott:S szóval akkor várjak inkább 1hónapot?!
szerintem akkor elkezdheted szedni.
A kérdező hozzászólása: nekem cypromix-et irtak fel... nemtudom h ezt mikor lehet elkezdeni ha tudja vki lécci irjon!!

Volt egy durva megfázásom, több napig nagyon görcsöltem, 5 nap helyett csak 3 napig volt meg, és nem annyira erős (színével nem volt gond), tabit szedek, terhes lehetek?

Ugyanakkor volt egy olyan fura érzésem, hogy lehet, hogy anya leszek/szeretnék lenni. Köszönöm előre is a válaszokat

Legjobb válasz: Nincs összefüggés, hacsak nem szedtél valamit a megfázásra. Az antibiotikum és egyes gyógyteák gyengítik a tabi hatását. De ha megjött, szinte 100%, hogy nem vagy terhes.

Nincs összefüggés, hacsak nem szedtél valamit a megfázásra. Az antibiotikum és egyes gyógyteák gyengítik a tabi hatását. De ha megjött, szinte 100%, hogy nem vagy terhes.

Nagy gond, ha nem az első napon szedem be a fogamzásgátló tablettát?

Úgy értem, hogy nem a menzeszem 1. napján szedem be, hanem mondjuk a 3. napon. Most kezdeném el szedni, sosem szedtem még tabit. Ma megjött, de csak holnapután tudom kiváltani a gyógyszert, sajnos közbejött egy váratlan kiadás... Viszont jó lenne elkezdeni szedni ebben a hónapban.

Legjobb válasz: És miért nem keresed meg a gyógyszer tájékoztatóját a neten és olvasod el? Ne legyél már ennyire életképtelen. Az összes fent van a neten, el lehet olvasni.

És miért nem keresed meg a gyógyszer tájékoztatóját a neten és olvasod el? Ne legyél már ennyire életképtelen. Az összes fent van a neten, el lehet olvasni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a roppant hasznos válaszodat! Sok jót kívánok neked!
Most úgy õszintén, ebben mégis mi nem volt hasznos? Mondhatod, hogy paraszt vagyok, de hogy hasznos a válaszom, az biztos. Hogy válaszoljunk, ha azt sem tudjuk, mit írtak fel? Már bocs, akármennyire is bántja a kis lelked, akkor is az egyetlen értelmes válasz a kérdésedre az az, hogy nézd meg a tájékoztatót!!!!
a gyogyszert az elsö napon kell elkezdeni szedni. ha nem tudod most kiváltani, várj 1 honapot és a következö mensinél kezdd el szedni! vagy kérdezz meg 1 orvost, hogy lehet-e a 3.naptol szedni! remélem tudtam segiteni!:)

24 hetes kismama vagyok és nem híztam alig csak 3 kilót, ez nagy baj, a hasam viszont szerintem elég nagy, elevitet szedek, de étvágyam nem nagyon van, mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Én a 3.hónapban kezdtem egyáltalán hízni, most a 8.hónapban vagyok, mostanra már 13 kilót sikerült felszednem.Ennek javarészét az elmúlt 2 hónapban.A babámat pont a héten nézték a 32.heti ultrahangon és teljesen szabályos a súlya és a méretei. Ha van étvágyad, megindul majd a hízás, csak idõ kérdése.

Én a 3.hónapban kezdtem egyáltalán hízni, most a 8.hónapban vagyok, mostanra már 13 kilót sikerült felszednem.Ennek javarészét az elmúlt 2 hónapban.A babámat pont a héten nézték a 32.heti ultrahangon és teljesen szabályos a súlya és a méretei. Ha van étvágyad, megindul majd a hízás, csak idõ kérdése.
Szia. Jó ilyet hallani, kicsit irígykedem is. Én a 25. hétben vagyok és híztam 18 kilót. Ez nem ok, a tied jó:)
Szia! én most várom harmadik babámat az étvágyam tökéletes megeszek mindent ami kellaz elsö babával 19kilót hiztam , a másodikkal20kilót és most 33hetes terhesen még csak öt kilót pedig mindent megeszek .A védönö azt mondja teljesen normális dolog a baba nö szépen a testem pedig ugy érzi ez igy jó.Grat a babához:) 33hetes kismama:)
Szia, hát én is irígy vagyok egy kicsit. 27 hetes vagyok 17 kiló plusszal meg egy csomó vízzel a lábamban. Örülj neki, hogy egyelõre csak ennyit híztál. Az elsõ babámmal én is 9 kilót híztam, nem is jelentett gondot visszanyerni a régi formám.

Ha valakinek nagyon visszeres a lába kicsit duzzadt attól függetlenül nem gond ha fogamzásgátlót szed? Mert én elkezdtem csak fáj a lában 1-2 óráig és félek h valami bajom lehet.

Legjobb válasz: milyen orvos irta fel???? kert vertesztet h hajlamos vagy-e melyvenas trombozisra?? a visszer nem jo jel, azt jelenti a venak tul kitagultak es megfordulhat a keringes. ha gyogyszeresen nem tudjak kezelni, a vegso megoldas h bedugnak 1 drotot 1 gombbal a vegen a bokadnal es az agyekodnal kieszedik, a gomb kozben magaval rantja a venad es igy valosaggal kitepik. surgosen kezeltesd a visszeret amig nem keso es szerintem neked nem kene fogamzasgatlot szedned. konzultalj orvossal minnel hamarabb

milyen orvos irta fel???? kert vertesztet h hajlamos vagy-e melyvenas trombozisra?? a visszer nem jo jel, azt jelenti a venak tul kitagultak es megfordulhat a keringes. ha gyogyszeresen nem tudjak kezelni, a vegso megoldas h bedugnak 1 drotot 1 gombbal a vegen a bokadnal es az agyekodnal kieszedik, a gomb kozben magaval rantja a venad es igy valosaggal kitepik. surgosen kezeltesd a visszeret amig nem keso es szerintem neked nem kene fogamzasgatlot szedned. konzultalj orvossal minnel hamarabb
A kérdező hozzászólása: köszi Nõgyógyász írta fel és megfogadom a tanácsodat elemgyek dokihoz köszi
igen, ilyen esetben mindenképpen szakszerûbb kivizsgálást igényel a dolog, mert a fogamzásgátló hatással van a visszerekre, és súlyosabb is lehet tõle. az orvosnak kikéne h vizsgáljon, nemcsakúgy hasraütésre felírni egy tablettát. mindneképpen beszélj vele, mert rossz vége is lehet

25 hetes vagyok és lent a hasam alja néha nagyon keményedik. Már így is napi 3x2 szem Magne b6-ot szedek. Ez mitől van és nem lesz gond?

Legjobb válasz: Szóljál a dokidnak és addig is pihenj sokat nem erõlteted madag nem fáradsz sokat én 17 hetes vagyok és amikor fáradok akkor érzem hogy nem tetszik odaben valakinek a dolog :)olyankor keményedik be a pocim

Szóljál a dokidnak és addig is pihenj sokat nem erõlteted madag nem fáradsz sokat én 17 hetes vagyok és amikor fáradok akkor érzem hogy nem tetszik odaben valakinek a dolog :) olyankor keményedik be a pocim
szia!nekem 26.hetesen kezdett el keményedni a hasam. Elmentem vele dokihoz, megállapította hogy megrövidült a méhnyak! :( be akartak fektetni a kórházba, infúziót kaptam volna, de szerencsére tekintettel a 18 hónapos kislányomra szigorú fekvés mellett itthon maradhattam! Napi3x2 MagneB6-ot szedek, nyugtatót is kaptam még mellé és tényleg a szigorú fekvés a gyógyír! Nekem is 1 hét után megszûnt a haskeményedés!Most a héten töltjük a 31.hetet!! Ne aggódj, az csak árt! Minden rendben lesz, szedd rendesen a gyógyszereket és mutasd meg magad a dokidnak mindenféleképpen!! :) Boldog babavárást 30 hetes kismama

Másfél éve szedek symicia fogamzásgátlót. Mindig rendes volt a megvonásos vérzésem. Most nagyon kevés és barnás, mint a végén szokott. Szerintetek ez nem gond?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! :) Épp most akarom abbahagyni a gyógyszert szóval jókor jelez a szervezetem...

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Épp most akarom abbahagyni a gyógyszert szóval jókor jelez a szervezetem...
A biztonság kedvéért csinálj tesztet... ha negatív, akkor ne figyelj rá, de ha legközelebb is ilyen lesz, akkor menj orvoshoz. Valószínûleg akkor teljesen elvékonyította a méhnyálkahártyádat, és nincs minek lelökõdnie a szünetben. Én szedtem olyan tablettát, aminél 3 hónapig meg sem jött, nagyon fura volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!