Találatok a következő kifejezésre: Nagy gond, nem minden (60 db)

Én a reggeli kávémet nem tudom meginni tej nélkül. Nagy gond, ha minden reggel kb 1 dl-t teszek a kávémba?

Legjobb válasz: Szia! Én már egyszer nekikezdtem, akkor 2 hónapig csináltam (utána "közbe jött" egy all inclusive nyaralás és ugrott az egész), és minden reggel tejszínhabbal(növényi) ittam a kávét, mert én csak úgy szeretem, és 10 kg lement. Tehát szerintem semmi gáz, csak tényleg teljen el 2 óra minimum az evésig, hogy kiürüljön a gyomrodból.

Szia! Én már egyszer nekikezdtem, akkor 2 hónapig csináltam (utána "közbe jött" egy all inclusive nyaralás és ugrott az egész), és minden reggel tejszínhabbal(növényi) ittam a kávét, mert én csak úgy szeretem, és 10 kg lement. Tehát szerintem semmi gáz, csak tényleg teljen el 2 óra minimum az evésig, hogy kiürüljön a gyomrodból.
Szia! Én azt csináltam, hogy több idõt hagytam a kávé után mielõtt ettem volna más kaját. Ennyi. Kb. 2-3 óra alatt úgyis kimegy a gyomrodból és ez a lényeg a 90 naposnál, hogy ne keveredjen!
Mi lenne, ha inkább kávét nem innál?
Azt tejeskávénak hívják, de mért lenne ez baj?
A tej élet, erõ, egészség(legalább is régen így volt)!Igaz inkább kávét ne igyál!!
tegyél bele komplettát :-))) egészségedre, mit kell ezen annyit problémázni? mit lehet mit nem....az a tudat, hogy büntudattal eszed vagy iszod, sokkal jobban kárt okoz.....a bevitt információval /gondolattal/ hatnak a dolgok...placebo!! ha okosan, tudatosan gondolkozol akkor bármit ehetsz...mértékkel és mozgással !! az örökös súlykérdéssel pedig azt a hatás éred el, hogy állandóan korlátozod magad mindennel, ez jobban károsit mint 1dl tej a kávédban..

Nekem már mondták nem egyszer, hogy 2 évvel fiatalabbnak nézek ki, mint ahány vagyok! Ez nagy gond abban, hogy barátnőt találjak, vagy ez nem gond?

El?re is köszönöm!!

Legjobb válasz: Nem gond. Legfeljebb 2 évvel fiatalabb barátnõt találsz :D

Nem gond. Legfeljebb 2 évvel fiatalabb barátnõt találsz :D
Nos, keress 2 évvel fiatalabb barátnõt, mint a kortársaidnak van :D És örülj neki, neked sokáig lehetnek kis hamvas tini csajaid :D
Engem általában 15-16 évesnek néznek. Ehhez képest 20 éves vagyok, bár tény és való, hogy lány, de nálam viccesebb, hogy 17 éves fiúk jönnek udvarolni :)
Párom 19 volt mikor megismertem, én 17. S azt hittem fiatalabb nálam. :) Viszont nagy lett a szerelem, sõt már 10 éve vagyunk együtt. S neki tök jó, mert még mindig nem néz ki 29 évesnek... Évek múlásával lehet, hogy majd rólam hiszik, hogy felcsíptem egy sokkal fiatalabb pasit. :)


Azt mondják nem jó terhesen fürdeni csak zuhanyozni. Én 26 hetes vagyok és minden este fürdök mert az jobban esik. Nagy gond?

Eddig minden rendben volt.

Legjobb válasz: Szerintem amíg zárva van a méhszáj,addig nem lehet gond,hiszen úgyis takarítasz rendesen,és a család használja csak.Ha az uszodában nem lesz baja a kismamáknak,akkor a saját kádjukban mi leselkedhet rájuk???

Szerintem amíg zárva van a méhszáj, addig nem lehet gond, hiszen úgyis takarítasz rendesen, és a család használja csak.Ha az uszodában nem lesz baja a kismamáknak, akkor a saját kádjukban mi leselkedhet rájuk???
Tudomásom szerint csak korai terhesség idején nem javasolják (12.hétig). Én is szinte minden nap veszek egy jó meleg, habos fürdõt - közben zenét hallgatok - és minden rendben van. Ha jól esik szerintem nyugodtan pihengess egy kád meleg vízben. Kellemes babavárást! 27 hetes kismami
Tulajdonképpen a kádos fürdésrõl nem azért vannak ellen véleményel mert bacis a meleg vizben nem szabad ülni vagyis foróban nem mert vetélést okoz de te már ezen a veszélyen tul vagy szerintem fürödj nyugodtan de csak langyos vizbe azért ha már tudjuk hogy nem ajánlott vigyázunk vele és ne trtson sokk idõt a lubickolás én el vagyok tiltva tõle és jó neked hogy semi gond nincs vele mert az a legjobb mikor estére egy jó meleg fürdöbe gyertyákal relaxálsz:) de azért vigyázz magatokra
Ha tiszta a kád, és nem túl meleg a víz, és nem vagy benne 10 percnél többet, akkor nem lesz gond. A bajt a nagyon meleg víz, és a hosszas benne üldögélés okozza. De mindenki arra voksol, hogy jobb a zuhi:-)
Én is fürdök jóóó nagy kád, habos, meleg vízben, jóóó sokáig :) Mi baj lenne, nem forró a víz és nem fertõzött. üdv: 27 hetes kismama
Én mindig fürdeni szoktam, az elsõ 3 hónapban is.Ráadásul nagyon meleg vízben.Ezt szeretem, mindig ezt tettem.Nem érzem, hogy picit is ártanék vele a babának.Nem vagyok veszélyeztetett és semmi változást nem érzek a fürdõ alatt vagy után.Biztos jelezné valahogy ha nem tetszene neki, hisz mindent megérzünk ha odafigyelünk.Szerintem az ösztöneidre hallgass!:)

Van egy Iphone 3g-sem, a gond vele az hogy alul a vissza lepö gomb, nem mindig reagál,  néha nagyon meg kell nyomnom,  néha meg csak alig.  Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Elkopott, beporosodott, el kell vinni szerelõhöz, ahol kicserélik a home gombot. (ez a középsõ gomb neve)

Elkopott, beporosodott, el kell vinni szerelõhöz, ahol kicserélik a home gombot. (ez a középsõ gomb neve)

34 hetes km vagyok. Ma este 139/98 volt a vérnyomásom. Pulzusom 76 volt. Ez nagy gond? A lábaim bedagadnak rendesen, de múlt hét Hétfőn voltam védőnőnél és minden rendben rendben volt a vízelettel, nem volt benne fehérje. Első babámat várom.

Legjobb válasz: Mért meg reggel is és ha magas akkor hívd fel a védõnõdet és mond el neki hogy mennyi volt a vérnyomásod. Inkább menj el hozzá feleslegesen minthogy valami gond legyen. Ne legyél rest felhívni hisz õ ezért van!

Mért meg reggel is és ha magas akkor hívd fel a védõnõdet és mond el neki hogy mennyi volt a vérnyomásod. Inkább menj el hozzá feleslegesen minthogy valami gond legyen. Ne legyél rest felhívni hisz õ ezért van!
A kérdező hozzászólása: Hát igen.Ez a furcsa, hogy nem tudják mitõl van ez a kismamáknál, hogy hirtelen magas vérnyomásos leszel.Én most csak napi 2-szer Corinfart szedek.Meg persze mérem napi 3-szor a vérnyomásom.Ma volt egyszer 148, a többi értékem 130 volt.Remélem hamarosan beáll a vérnyomásom és akkor már 140 alatt leszek fixen.Még van a szülésig 5 hetem.Illetve pénteken már csak 4 hét lesz.Én is stresszelek néha szerintem attól is magas.Nem szeretnék vissza kerülni a kórházba, már csak szülni. Amúgy a korházba 120-130 körüli vérnyomásom volt.De ott kaptam a Dopedytet is és a Corinfart is.Nem értem hogy itthon mért csak a Corinfart kell szednem.Na de biztosan tudják az orvosok mit csinálnak.:)
Tegnap 22:34 vagyok. Nekem sem volt semmi gondom, nem fájt semmim, csak a lábam dagadt, a babám is jól volt, mocorgott, és csak azért mértem mag a vérnyomásomat, mert mértem az anyukámét is, aztán kiderült, hogy magas. Lefeküdtem, hogy pihenek , aztán késõbb megmérem, és még mindig magas volt. Vártam reggelig, és reggel megint. Felhívtam a védõnõt, és mondta, hogy aznap még mérjem, és utána menjek el hozzá. Így tettem, de még akkor nem volt semmi a vizeletemben. Másnapra elküldött orvoshoz, és akkor már volt benne fehérje. :S Nem akarlak megijeszteni, de elképzelhetõ, hogy toxémiás leszel(vagy). De remélem nem. Én 5 napig voltam akkor kórházban, míg beállították a gyógyszeremet. Remélem, neked erre nem lesz szükséged! Jó egészséget kívánok nektek! Ja, és a diétát tartsd be! Én azóta is sószegényen élek, mert megszoktam. :D
Elsõ vagyok ismét: Ma nekem sem volt a vérnyomásom a megszokott pedig nekem 100 fölé alig-alig megy. Meg fáradt voltam egész nap és nyûgös. Front van: Gyenge melegfronti hatás okozhat az érzékenyebbeknél fejfájást, vérnyomás-ingadozást.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a tanácsát, hasznos számomra. Reggel akkor vérnyomás méréssel kezdem. Mindenképpen felhívom a védõnõmet, hogy ma mennyit mértem itthon. Múlt héten hétfõn amikor voltam nála akkor ott 134/96 volt a vérnyomásom pulzusom pedig 76.Vízelet jó volt.Beírta a könyvembe hogy dagad kezem, lábam, só szegény diéta.Nem mondta hogy gond van.Múlt héten Csütörtökön voltam nõgyógyászomnál õ se szólt semmit ezekre az értékekre. Nem szeretnék kórházba menni, a babám mocorog egész nap, és ez jó jel szerintem.:) Rosszul nem vagyok, csak nem lesz gond.
Én is voltam toxémiás az elsõ terhességem alatt, és nekem is a 34. hétig volt jó minden, aztán egyszer csak elkezdtem dagadni, a vérnyomsáom az egekbe emelkedett, és míg meg nem született a kisfiam, nem is ment 140/90 alá még gyógyszerrel sem, de a baba miatt nem adhattak nagyobb adagot, mint amenniyt adtak. De így is 2 nappal született késõbb a kiírtnál, de császár lett a vége, mert felment a vérnyomásom a vajúdás alatt 170/110-re. Ha reggel is magas lesz rögötn ébredés után, menj el dokihoz! Hátha csak az idõjárás okozza! Sok sikert, és jó egészéséget nektek!
Szia, hát ez a vérnyomás magas. A pulzus jó. De a lábdagadás nagyon nem jó. A toxémia egyik napról a másikra kialakul, ha csak gyanús már benn tartanak a kórházba megfigyelésre. Én az orvost hívnám reggel, vagy bemennék a kórházba ügyeletre! Nekem a 20 héttõl volt magas vérnyomásom. A 32 héttõl már jártam CTG-re, és ultrahangra, és vizeletet is néztek. Amikor a lábam bedagadt a 37 héten, már ki se engedtek a kórházból, másnap indították a szülést. Most van egy gyönyörû 9 hós egészséges lányom!
Napi 5x mérd! Ha ugyanilyen magas, reggel hívd fel a dokidat.(volt toxémiás anyuka)
A kérdező hozzászólása: Megmértem reggel a vérnyomásom, és magasabb mint este volt, mert most már 146/96 pulzus:73. Most hívom is a védõnõmet, hogy ilyenkor mi a teendõ. Rosszul nem vagyok, a közérzetem is jó.A kicsikém is mozog rendesen.:)
A kérdező hozzászólása: 4 napot voltam a kórházba 18-22-ig.Ott hajnali 5 órakkor 1db Corinfart és 1db Dopegytet, 13 órakkor 1db Dopegytet, 17órakkor 1db Corynfart, 20 órakkor 1 Corinfart szedtem.Be is állt a vérnyomásom 120-130 közé.Viszont itthonra már csak reggel este 1-1db corinfart hagytak.Ami úgy néz ki kevés lesz, mert 150-160 között vagyok.Hétfõtõl 2-szer megyek NST-re ott mérnek vérnyomást is.Meg állítólag a nõgyógyászom emelhet az adagon ha úgy látja ez így kevés.Most vagyok 36 hetes, remélem nem kell vissza mennem a kórházba, mert azért még van 4 hét december 30-ig.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszod, sokat segített, és én is bízom benne hogy most már jobb lesz.Hát most nagyon vegyes a vérnyomásom, reggel 148 volt, délelõt 138, délben 140.Védõnõm szerint amíg nincs állandóan 150 felett, addig minden rendben van.Remélem is.Holnap megyek nõgyógyászomhoz, meglátom mit mond majd .
Ne aggódj, mert a terhesség vége fele már nagyon sok nönél elöfordul már. Én is ezekkel a tünetekkel küzködtem, csak annyi különbséggel, hogy nekem a 20. héten kezdödött mindez. Igaz én ikreket vártam, és miután kivizsgáltak a kórházban és beállítottak vérnyomáscsökkentövel haza mehettem. Azt hetenként visszajártam dokihoz, kivizsgálásra. Sajnoss csak a 30. hétig bírtam, toxózis lett belöle, és rögtön meg is császároltak. Neked azért jobb a helyzeted mert már a 35. hétben vagy, igy ha nagyon felmenne a vérnyomásod vagy bármilyen más komplikáció történne(isten örizz), akkor megcsászárolnának, de már túl vagy a koraszülésen. A babád már teljesen képes az önálló életre, nem kell neki már inkubátor meg ilyensmi...kitartást, azt meglátod minden rendben lesz!
Én is hasonlóképp voltam. 34. héten kerültem kórházba, de én haza sem mentem már egyben. 2 éve nov 24.-én. Nem dagadt a lábam, nem volt fehérje, csak a vérnyomás. Dec. 24.-én spontán szültem, és van egy csodálatosan szép nemsokára 2 éves kislányom. Most várjuk a kistesót:)
azt még elfelejtettem írni, hogy én annyira vizesedtem már a végén, hogy szülés után 13 kiló ment le rólam. 36-os a lábam és 38-as papucsokat hordtam.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát nekem is szépen ment felfelé a vérnyomásom, és így a védõnõm tovább küldött a nõgyógyászomhoz, aki már 170-es vérnyomást mért.Az nap be is kellett mennem a kórházba.18-án mentem be délután 14 órára.Ott csináltak ultrahangot, méhszály vizsgálatot, nst, vízelet és vérvizsgálatot.Fehérje nem volt a vízeletemben, minden eredményem jó lett.De a vérnyomás nem volt oké.Ezért 22-ig bent fogtak, és Corinfart és Dopegyt-et kaptam.Úgy szedeték bent velem, hogy hajnali 5 órakkor, 1db Corinfar+1db Dopedyt, 12 órakkor 1db Dopedyt, 17 órakkor 1db Corynfart, 20 órakkor 1db Dopegyt.Mától már csak reggel este szedek 1-1 db Corinfart.Remélem ez is elég lesz.Bár ma este megint kicsit magas volt 144 volt.De mondták nem kell megijedni, mert ha ez így nem elég akkor emelnek az adagon majd.Szóval végre itthon vagyunk.:) Remélem már csak szülni megyek vissza.December 30-án.:)
A kérdező hozzászólása: Most beszéltem a védõnõmmel, azt mondta hogy akkor ma méregessem a vérnyomásomat, írjam fel neki az értékeket, és holnap menjek be hozzá, és akkor õ is megnézi, és persze ellenõrzi a vizeletet is.Egyenlõre nem kell a nõgyógyászom felkeresni.
Jó tanács! Vizesedés ellen vacsira petrezselymes túró, só nélkül. Tuti leviszi a vizet és nem ártalmas!
2, 5 évesen már szerintem gond lehet. Nekem a dokinõ 1, 5-2 éves kort mondott.
§ eves korig nem szabadf piszkalni, majd utana nezi meg az orvos hogy mi a helyzet. De addig is minden vizsgalatnal megnezi vagy legalabbis meg kellene neznie. Es ha baj lenne mar mondta volna. Annyit azert te is meg tudsz nezni, hogy javult-e a helyzet mondjuk 2 eves kora ota. Az en kisfiamnak folyamatosan jobban hatra lehet huzni(most sem teljesen 2, 5 eves ö is) en kb fel evente nezem meg neki. A sejtes letapadas akar 7 eves korig is fenn allhat nyugi, nincs semmi baja.
bocsi uccso vagyok §= 3 tehat 3 eves korig

Nagy gondot jelent számomra, hogy egyszerűen nem tudok barátkozni. A suliban is csak általában egyedül vagyok, néha beszélgetek a padtársnőmmel, de ő sem olyan mint egy igazi barátnő. Egyszerűen nem tudok barátkozni, nagyon félénk vagyok. Mi tegyek?

Egyetlen barátn?m van,de ? vele is ritkán találkozom,hogy tudnék könnyen barátkozni,suliban kiközösítenek,mert nem vagyok gazdag,nincsenek márkás cuccaim.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az az egyetlen barátnõ nekem bõven elég lenne, amennyiben nem használ ki, meghallgatja a problémáidat és megosztja veled a sajátjait, mindig megpróbál segíteni, ha szükséged van rá, mellesleg jól el lehet vele marháskodni is :) Becsüld meg õt, ha ilyen!

Az az egyetlen barátnõ nekem bõven elég lenne, amennyiben nem használ ki, meghallgatja a problémáidat és megosztja veled a sajátjait, mindig megpróbál segíteni, ha szükséged van rá, mellesleg jól el lehet vele marháskodni is :) Becsüld meg õt, ha ilyen!
hány éves vagy? Miért hiányzik olyanoknak a barátsága akik kiközösítenek, mert nincs márkás cuccod. Gondolkodj el, hogy mi az igazi emberi értékek és ha Te rendelkezel ilyenekkel akkor nincs miért félénknek lenned!
A kérdező hozzászólása: Gyakran vagyok szomorú, mert nincs kivel kimennem valahová, ezért általában otthon ülök, angolra járok, vagy úszni.Meg a macskáimmal foglalkozom.
Ilyen a jellemed. Ezen nem, vagy csak nagyon nehezen lehet változtatni. De örülj neki, hogy nem ilyen vagy: "Szercsi, láwcsi, terhes vagyok? " <----- engem ezek idegesitenek, a csöndes, visszahuzodokal nincs semmi bajom.
Nem mondom, hogy "örülj neki". Azért nem mondom, mert Téged ez zavar. Tehát akkor tényleg gond. (Van akit nem zavar, jól elvan magában.) Alkati dolog is ez persze, és azt hiszem, fõként azokkal fordul elõ, akik hajlamosak saját magukat (esetleg a többieket is egyszerre) kívülrõl látni, miközben beszélgetnek, kommunikálnak, reagálnak. Talán az segít, ha õszintén a másikra próbálsz figyelni. Tudatosan. Megpróbálhatnád elképzelni, mi jár a fejében éppen, vagy mit érezhet. És nem a saját(esetleg csak képzelt) korlátaidra figyelni, hanem kizárólag a másik személyre. Mintha csak befogadnánk valakinek a gondolatait, érzelmeit, saját reakciók nélkül. A nyitottságot tanulni kell, nagyon kevesen születnek vele. Sokan csak évtizedek után jutnak el oda, hogy nyitottak legyenek a többiekre. Gyakoroljuk, és fokozatosan majd egyre jobban megy. Meglepõ tud lenni, hogy egy ilyen elhatározással kezdett napon mennyi új információt kaphat az ember...
Próbálkoztál azóta ismerkedni? Sikerült?

09. 08-ra vagyok kiírva, de úgy érzem nem nőtt a pocim, illetve gömbölyke, de inkább olyan mintha fel lenne fújódva. Nagyon aggódom. A melleim pedig egyáltalán nem érzékenyek:- ( ez nagy gond? Vagy rendben lehet minden?

Legjobb válasz: Az elsõ hónapokban a felfúvódás természetes, még túl opici ahhoz hohgy nagyon látszódna.. attól is függ hanyadik baba és attól is milyen alkat vagy van aki a teltsége miatt pl. csak 5-6 hónap körül kezd látszani. én nem voltam egy modell alkat csak egy átlagos, és kb a 16-20 ik hét között kezdett látszani.. tehát amikor megmozdul. a mell érzékenysége miatt ne aggódj! mindenkinek mások a tünetei! :9 Boldog babavárást!

Az elsõ hónapokban a felfúvódás természetes, még túl opici ahhoz hohgy nagyon látszódna.. attól is függ hanyadik baba és attól is milyen alkat vagy van aki a teltsége miatt pl. csak 5-6 hónap körül kezd látszani. én nem voltam egy modell alkat csak egy átlagos, és kb a 16-20 ik hét között kezdett látszani.. tehát amikor megmozdul. a mell érzékenysége miatt ne aggódj! mindenkinek mások a tünetei! :9 Boldog babavárást!
nekem 3 hónapom van hátra de nem látszik :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon kedves vagy, hogy válaszoltál. a 3. baba:-)de más a terhességem mint az elõzõek. holnap megyek ultrahangra...drukkolj nekem szia
Minden terhesség más, nekem pl. az elsõ már 2 hónaposan látszott, a második 5-6 hónaposan lett nagyon feltûnõ. Sok függ a te alakodtól, az izmaid feszességétõl is. Illetve ott van neked 2 másik gyerkõc, akik gondolom nem nagyon hagynak hízni.:)
szia! én 09.04.-re vagyok kiírva, de nem látszik igazán nekem sem és még mellfeszülés, érzékenység sem jelentkezett! szóval egy cipõben járunk. eleinte én is izgultam, de minden ok! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! Remélem nálam is rendben lesz minden. Melyik kórházban fogsz szülni?

Nagy gond az, hogy lányokkal nem vagyok jóban, szinte minden lányt nem szeretek valamiért? Változhat ez később? (én is lány vagyok)

Régen nagyon lányos voltam, mostmár fiúkkal vagyok inkább, de mivel lányokkal van tele az osztályom, ezért szeretnék valahogy visszaszokni hozzájuk. Bocsi, ha rossz helyre írtam a kérdést, nem tudom pontosan hova illik...

Legjobb válasz: Én is inkább fiúkkal vagyok jóba. A lányokat nem csípem. Barátnõm is csak egy van. Pedig én nagyon csajos vagyok, talán a fiuk mellett még csajosabb. De õk nem kezdenek el fújogni, ha boros kóla után véletlenül kicsúszik egy büfi :)

Én is inkább fiúkkal vagyok jóba. A lányokat nem csípem. Barátnõm is csak egy van. Pedig én nagyon csajos vagyok, talán a fiuk mellett még csajosabb. De õk nem kezdenek el fújogni, ha boros kóla után véletlenül kicsúszik egy büfi :)
A kérdező hozzászólása: Igazából én se vagyok fiús, csak velük jobban érzem magam, a lányoknál pedig úgy érzem, hogy õk is engem kritizálnak magukban, és én is õket, ezért nem tudok igazán boldog lenni körülöttük...
Egyet értek. A nõk/lányok hihetetlenül gonoszak és irigyek tudnak lenni..Én is jobban érzem magam iúk között, de kellennek persze barátnõk is!
Én is lány vagyok, és én is a fiúkkal jövök ki inkább :D Pedig nem vagyok fiús..:D
én is, ott valahogy jobban föltudok oldódni, mert tudom h nem mondják azt h 'dejó a fölsõd' ésközbe magukba meg pfuj de [email protected] meg ha kicsit is jobban adok magamra akkor nem irigyek. szóval én is jobban érzem magam fiúk között.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!