Találatok a következő kifejezésre: Nagy gond, az első (23 db)

Nemreg teszteltem pozitivat. Nagy gond az, hogy semmilyen tunetem sincs eddig? Nalatok mikor kezdodtek az elso tunetek es mik voltak azok? Koszi szepen. Elso babat varom.4hkm

Legjobb válasz: Nekem a 7. héten volt az elsõ tünetem... egy kissé kellemetlen reggeli rosszullét... aztán ez a 13. hétig tartott minden reggel... :-( De megérte, mert 1 gyönyörû kislányom született :-)))))

Nekem a 7. héten volt az elsõ tünetem... egy kissé kellemetlen reggeli rosszullét... aztán ez a 13. hétig tartott minden reggel... :-( De megérte, mert 1 gyönyörû kislányom született :-)))))
Nekem a pozitív teszt utáni héten, azaz 7. héten kezdõdtek a tüneteim, nem volt olyan rossz, csak kicsit émelyegtem, amit viszont utálok, hogy puffadok, mint az õrület, és emiatt nem férek bele a gatyáimba.
Nekem sem voltak tüneteim, talán egy kis mellfeszülést leszámítva, de az is elõforult, hogy napokig semmi. Rendszeresen mosolygott rajtam az orvos, mert a kérdésre, hogy van-e panaszom mindig azt válaszoltam, hogy az a panaszom, hogy nincsen panaszom:) Ez szerencsére a mai napig így van és nem bánnám, ha még kihúznám így decemberig. 24h km
Ennyi idõsen nekem sem volt semmi tünetem.Aztán 6 hetesen elkezdõdött az émelygés, 10 hetesen a hányás, ami a 18. hétig elkísért.A 13.hétig húst nem bírtam enni, csak a sok kefírt, meg a kockasajtot.Azóta meg a rengeteg gyümölcs megy.Örülj neki, ha nem vagy rosszul, reméljük így is marad.
szia! Mindenkinek változó. Vki az egész terhességét végig szenvedi a rosszulétekkel, vki pedig a kezdektõl fogva tünetmentesen várja a babáját. Nyugodj meg ha nem lesz tünet akkor sincsen baj. Vagyis egy tüneted lesz az, hogy nõ a pocid:) ami csodálatos és gyönyörû dolog. Boldog babavárást:)
szia nekem a mai napig semmilyen tünetem nincs :) kivéve hogy szépen kerekedik a pocim. remélem igy is marad :) kivánom neked is!!! 29 hetes
Ne izgulj. :) En is emiatt aggodtam meg 6 hetesen is, hogy semmilyen tunetem nincs. Egy picit mindjart megjon erzesem volt mivel nyultak a mehszallagok de semmi mast nem ereztem. Aztan lattal volna a 7 es 8 het kozott amikor lekezdodtek a rosszulletek. Folyamatosan emelyegtem meg mai napig sem birok bizonyos szagokat. Akkor nem volt hanyingerem ha aludtam. Ugyhogy nem jelent semmit ha meg nem erzel tuneteket a 4-dik heten. Persze kivanom neked, hogy tunetmentes legyen a terhesseged de meg nagyon az elejen vagy, barmi johet. :) Gratulalok es boldog babavarast. 14 hetes kismama
6. héten kezdõdtek, és kb. 2 hétig tartott, de csak néha émelyegtem és öklendeztem, semmi egyéb. Azóta semmi. Egyenlõre... 14 hetes km
Szia! A 7. héttõl kezdõdtek az émelygések és gyakran a mindennapos, sokszor naponta többszöri hányás. Ebben az idõszakban visszaesett a súlyom jó 3 kg-ot is. Emellett volt még mellfeszülés, szédülés, savasodás, görcsölés-mindjártmegjön érzés. A hányinger a 14. hétig tartott, a végén már csak ritkábban és csak reggel jelentkezett. 16+6 hetes kismami
Nyugi! 12 hetesen az égvilágon semmi tünetem sincs! Néha kívánok ezt-azt, de ennyi. Hízni nem híztam, csak 0, 5 kg-t, nem hánytam, nem szédültem, nem rohangáltam pisilni félóránként. A környezetem csak annyit vett észre, hogy jobban áll a hajam, sûrûbb és fényesebb. Ennyi. Remélem végig így marad, hogy nem leszek rosszul, és csak a pocakom nõ majd egy kicsit. Boldog babavárást!

Ha egyáltalán nincs tejem és tápszert kap a baba az első naptól kezdve az nagy gond?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nagyon jó megoldás lenne, ha tudnál anyatejet is adni a babának. A védõnõtõl vagy a gyermekorvostól érdeklõdj! De legyél nagyon kitartó,mert a tápszert sokkal könyebb felírni. Az nem gond, hogy a baba tápszeres, ha nem tudod szoptatni! De ilyenkor a gyermekorvos felírhatja receptre az anyatejet, így megkapná azokat az ellenanyagokat is, amelyek nincsenek meg a tápszerben. Nekem sikerült ! Esetleg nézd meg az "Eszterlánc anyatejmisszió" honlapját, üsd a keresõbe! Nagyon sok a hasznos információ rajta! 5 hónapos, egészséges kisfiú anyukája

Szia! Szerintem nagyon jó megoldás lenne, ha tudnál anyatejet is adni a babának. A védõnõtõl vagy a gyermekorvostól érdeklõdj! De legyél nagyon kitartó, mert a tápszert sokkal könyebb felírni. Az nem gond, hogy a baba tápszeres, ha nem tudod szoptatni! De ilyenkor a gyermekorvos felírhatja receptre az anyatejet, így megkapná azokat az ellenanyagokat is, amelyek nincsenek meg a tápszerben. Nekem sikerült ! Esetleg nézd meg az "Eszterlánc anyatejmisszió" honlapját, üsd a keresõbe! Nagyon sok a hasznos információ rajta! 5 hónapos, egészséges kisfiú anyukája
Nem. Szerintem az lenne a nagy gond, ha éhezne a baba. Nem lesz a tápszertõl beteg, persze, az ideális táplálék az anyatej, de a tápszer szerintem épp annyira jó annál a babánál, aki nem kaphat anyatejet az anyukájától. Ez alatt azt értem, ha valakinek van elég teje és tud szoptatni, akkor náluk legyen az anyatej az elsõ helyen és ne is kerüljön elõ a tápszer, amíg minden ideális. Akinek nincs teje, vagy nem szoptathat mondjuk gyógyszerszedés mellett, annak viszont álljon elsõ helyen a tápszer, mert a babának ennie kell. Nekem is tápszeres a fiam, nem indult be a tejem, egy csöpp sem volt, ennek ellenére elég sokáig tartott, amíg felfogtam, hogy nincs tejem és a tápszer adással nem rosszat teszek az esetemben, hanem a lehetõ legjobb és egyetlen megoldást választom. Féléves a fiam, szép nagy, hosszú baba, az immunrendszere nem gyenge szerintem, mert nem tartom burokban, nem hipózom az egész lakást, sokat vagyunk a szabadban (télen is sokat voltunk). Eddig egyszer volt beteg, amikor megkapta a családtól a hányós-hasmenõs vírusos járványt, ami meg ugye nem immunrendszer függõ, legalábbis azt bárki megkaphatja, bármilyen erõs. De még ezt is nagyon jól viselte, négy nap alatt leküzdötte a szervezete, kórházba sem kerültünk, valószínûleg azért, mert elég erõs baba volt ahhoz, hogy négy nap alatt nem száradt ki.
Az tény, hogy az anyatej jobb mint a tápszer, de nem akkora gond, ha nincs tejcsi, mint amennyire most divatos a tápszert ellenezni :) Kívánom nektek, hogy babáddal ez legyen a legnagyobb gond. Fontosabb, hogy egészséges legyen! Mekkora a babád?
Minden véleménytõl függetlenül, mert ezekrõl órákat lehet vitatkozni leírom az én tapasztalatomat. Nekem kb. 1, 5 hetes korától tápszeres a kisfiam, mert nagyon megviseltek a szülés utáni körülmények (súlyos vérveszteség stb.) nem indult be a tejcsim egyáltalán. Gyönyörûen fejlõdõ, mosolygós 3, 5 hós babám van :) Semmitõl sem különb a szopis babáknál. Eddig még egyáltalán nem volt beteg. Én is, nõvérem is tápszeresek voltunk és a nõvérem kisfia is! 5 éves és egészséges kisfiú. Szóval, ha a sors úgy hozza, ne aggódj, semmivel sem vagy rosszabb anya a szoptatós anyáknál és ezt nagyon jól jegyezd meg, mert én még az utcán is kapok a fejemre, idegenektõl. Ezért is van, hogy mindenkinek, aki nem közeli ismerõs azt mondom, hogy szopis, evvel sok konfliktust elkerülök. Remélem segítettem valamit, további szép babázást, sok boldogságot Nektek!
nem gond! a tápszer is megfelelõ táplálék a babáknak. idõvel látni fogod, hogy szereti-e azt a fajtát, amit esztek, ha nem, majd váltotok. vagy ha úgy látod, hogy nagyon hízik tõle, akkor az orvos ugyis javasolni fogja valószínûleg, hogy váltsatok egy másikra! Ne aggódj ezen a tápszeres dolgon, hidd el, ugyanolyan szépen fejlõdik, és ugyanugy minden tápanyagot meg fog kapni a babád, amit az anyatejesek. arról nem tehetsz, hogy nem indult meg a tejtermelésed, vagy megindult, de valamiért egybõl el is apadt! boldog babázást!
Elég nagy probléma, hogy vadidegen embereknek "hazudni kell" , hogy szopik a baba. Az elõttem szólóval teljesen egyetértek. Nekem nagyon sokat kellett szenvednem, hogy egyáltalán gyermekem legyen , így szinte elenyészõ dolognak tûnik mellette, hogy tápszerrel vagy anyatejjel lakik jól a babám a legeslegfontosabb dolog a világon, hogy EGÉSZSÉGES legyen.
Tény, hogy jobb ha van anyatej, de ha nincs tejcsi valamit ennie kell, tehát marad a tápszer. Sok gyerek felnõtt már tápszeren és semmi baja nincs!
Olyan nincs hogy egyáltalán ne legyen tejed, vagyis nagyon ritka az olyan ember. Ha kevés is, de van. Minél többször teszed cicire a babádat, annál több termelõdik. Sokat kell inni, akarni kell szoptatni és akkor sikerülni is fog.
"...Mióta emlõs él, az anya szoptatja gyermekét! Az állatok ma sem felejtették el. Csak az emberek..." Aham, persze. Mert az állatvilágban az emlõsök között nincs olyan, hogy az anyaállat kidobja egy vagy több kicsinyét az alomból, mert az ösztönei azt súgják, hogy nincs elég kapacitása annyit felnevelni, ellátni tejjel, amennyit fialt. Elsõ körben a gyengébbeket löki ki, majd ha még szükséges, akkor az erõsek közül is válogat, mert ha nem teszi, akkor az egész alom veszélybe kerül. Ez nem csak a vadonélõ állatoknál figyelhetõ meg, hanem a háziállatoknál, tenyészállatoknál is. Nem kell tanyán élni, vagy NatGeo-t nézni egész nap ahhoz, hogy belefussunk olyan riportokba, hogy Józsi bácsihoz ragaszkodik a malac, az õz, a vadmalac, mert háznál etették üvegbõl, miután az anyja kiszelektálta, vagy állatkerti gondozók neveltek fel majmokat, tigriseket, stb., mert az anya nem szoptatta. Kicsit ennek utána kellene nézni.
És a te válaszod a kérdésre irányult? Agytröszt!
Köszönöm szépen minden lepontozónak, hogy engem igazol! Tisztán megmutatták a kedves anyukák a mai szomorú statisztikát, hogy az anyák 30-40%-a nem szoptat. De nekik annyi kín és szenvedés árán sem sikerült... Mióta emlõs él, az anya szoptatja gyermekét! Az állatok ma sem felejtették el. Csak az emberek, mert ahelyett, hogy egymást a szoptatásban támogatnák, azt mondják, ne aggódj, van tápszer ha nem sikerül elsõre. Hiszen annyian felnõttek tápszeren... A legviccesebb amit hallottam: egy újdonsült nagymama mondta a lányának a kórházban szülés után -mikor még csak a szerencsésebbeknek van teje-, hogy "ne aggódj, én sem tudtam szoptatni, lehet hogy örökölted." :) Az egyik kedves válaszoló, aki a lelkemért aggódik, rávilágított, hogy tényleg nem kell beleszólni más életébe. Teljesen igaza van. Be is fejeztem. Erre a védõnõm mondott egy nagyon jót: "Mikor az anya hazaviszi a gyerekét és becsukja magamögött az ajtót, onnantól azt csinál, amit akar. De a következményekkel is neki kell majd szembenézni." Nem is tudom, miért buzdítom az anyukákat a szoptatásra, mikor arról is cseveghetnénk, melyik tápszertõl fáj kevésbé a baba hasa, melyik vált be, melyik nem. De aki lepontoz, azt kérném, olvassa el a tápszerének a hátulján lévõ feliratokat figyelmesen, mert bár ugyanazt írják mint én, de legalább azt okos emberek tették, és nem olyan rosszindulatúak, mint én. A gyerekem miatt sem kell aggódni, mert nem vagyok maximalista. sem magammal, sem vele. De ami az Õ Isten-adta joga, én attól nem fosztom meg: Megnyugodni az anyja mellén, hozzábújni, finom édes tejet inni... A tápszerre rá van írva hogy enyhén kesernyés, hogy ne vegye el a baba szopási kedvét. Nekem ennyit elég volt tudnom ahhoz, hogy sose adjam a gyerekem szájába. És engedjétek meg hogy elnézést kérjek mindenkitõl, aki kínlódott, hánykolódott, szenvedett, mégse volt teje! És amit írtam, arra mindig vonatkozik: "Tisztelet a kivételeknek!!!! Boldog, egészséges babát kívánok mindenkinek! Olyat mint az enyém!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm minden kedves hozzászólónak a véleményüket és a tapasztalatait. Meg fogok próbálni mindent a tejci érdekében, de ha nem megy, akkor is enni kell valamit.. így akkor tápszer lesz a vége. Orvoshoz ezügyben nem fogok menni.. köszömöm mégegyszer nektek!
Én midkettõ utat megjártam. Elsõ babám koraszülött volt 2000 gr-al és 1o napig oda sem adták. Mikor hazaértünk véres verítékkel, de nehezen tudtam szoptatni, mert nagyon gyenge volt. Mikor már akart és tudott is volna szopni, már a tej volt kevés. Pótlást is kapott és voltak olyan hetek, hogy csak a saját tejemet. 4, 5 hósan õ választotta el saját magát, nem tudom miért. Erõs és egészséges knagylány lett belõle. 7 év után most van egy kisfiam, aki idõre született 4000 gr-al és elsõ perctõl csak szopott, még a mai napig is. Most 8 hós. Szerintem nem csak tõlünk függ, kell egy erõs, jó szopó baba is hozzá. Ne izgulj, nagyon sok gyerek felnõtt tápszeren, de lenne egy kérdésem. Amikor szopizik a babád, nincs tejleadó reflexed, amikor úgy bizsereg az ember melle és utána megindul a tejcsi?
Elõzõ vagyok. Azt még hozzátenném, hogy nekem volt tejem, úgy írtam le a véleményem! A kitartásom ugyanis szerencsével, jól szopó babával és jó hormonokkal párosult! Egy perccel sem tettem többet a szoptatásért, mint azok a barátnõim, akik vért izzadtak, mégsem tudtak szoptatni.
9:31-es válaszoló, hát nem lennék a gyereked az biztos :D Majd ha a gyerekednek nem sikerül valami az életben, ahhoz is így fogsz hozzáállni? Honnan ez a rosszindulat? Eszedbe sem jut a kérdezõrõl feltételezni, hogy mindent megtett a tejért?! Kívánom gyermekeidnek, hogy tökéletesen csináljanak mindig mindent, legyen mindig mindenben szerencséjük stb, mert különben lesz veled gondjuk rendesen. Ezzel foglalkozzál meg a saját lelkeddel, mert valami nagyon nem stimmel, ne mások bajával!
Ez az utolsó kommentem a negyedik válaszoló reagálására. Tudod mikor lenne értelme ezt a vitát tovább folytatni? Akkor, hogy ha megszüljük a következõ gyermekünket és az élet úgy hozza esetleg, hogy a másik szemszögébõl látjuk a helyzetet. Esetleg én császárral szülök és sikerül beindítani a tejemet, te természetes úton szülsz és ha megfeszülsz, akkor sem tudsz szoptatni. Nem valószínû, hogy így lesz, de ha esetleg mégis, akkor majd egyszer összeülünk és elmeséljük, hogy változott-e azóta a véleményünk és esetleg látunk-e már olyan dolgokat is, amiket addig nem vettünk észre. Másrészt: tény, hogy nem buzdítottam a megszokott "Folytasd, folytasd, sose add fel, olyan nincs, hogy nincs tej, stb." jelmondatokkal, mert nem ez volt a kérdésben. Szerintem nem erre kért bennünket. Hanem azt kérdezte, hogy nagy gond-e, ha nincs tej. Én erre válaszoltam, nem arra, amit nem kérdezett. Mert lehet, hogy ezekre a jó tanácsokra már nem kíváncsi, mert esetleg az elmúlt hetekben, napokban már megkérdezte ötször és elmondta neki húsz ember, leírta harminc hozzászóló. Lehet, hogy ezekkel már rég tisztában van és a realitások talaján szeretne mozogni, ezért kérdezi, hogy lehet-e gond. És igen, nekem hormonális bajom van. És nem általános. Ugyanakkor neked eszedbe sem jutott, hogy nem mindenki "általános" eset, így egybõl általánosítottad az elsõ számodra nem tetszõ hozzászólást és ezzel példálóztál. Ezen a hozzáálláson húztam össze a szemöldökömet. De sebaj, annyit legalább elértem, hogy talán ha egy hét, egy hónap, vagy egy év múlva hasonló hozzászólást pötyögsz, akkor egy pillanatra megállsz és annyit oda teszel a mondatod végére, hogy tisztelet a kivételnek, illetve nem mutogatsz virtuális ujjal senkire.
Kedves szoptatásra "buzdító" anyuka! Sajnálom szegény gyereked, de tényleg, azért mert ilyen anyja van!
lehet a nõd latex érzékeny vagy sikosítóra érzékeny vagy ha egyiket se használjátok akkor a hülyeségre érzékeny...
Mivel védekeztek?
Hány évesek vagytok?
Menjen nõgyógyászhoz.
Bizony, az fertõzés lesz valószínûleg. De nehogy bepánikolj, azt nem csak mástól lehet elkapni, kialakulhat "csak úgy" magától is.
ajj!az valami gomba lesz vagy bakteriális fertõzés! irány a nõgyógyász! tapasztalatból mondom... L/25
Nem vok nögyógy, ártani nem ártana, ha beugrana a dokijához egy vizsgálatra, a biztonság kedvéért, ha elég nedves, és mégis ég neki, akk passzolom a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Jolvan..de azt nem tudjátok miért ég neki belülröl ? Nem midig csak néha..de azért idegesit..am meg már néhaa nagyon sok szerintem a nedvesség..nem hiszem h az lenne a probléma de azért ki probálom.
Szerintem az "eléggé benedvesedik" kevés , próbáljatok sikositót használni, elötte pedig hosszabban pettingelni, ha elmegy közben az se baj, akk legalább nem csak te fogod élvezni a sexet vele.
A kérdező hozzászólása: Gumival védekezünk.De elõfordult már hogy anélkül csináltuk és ugyis égett neki egy idö után..meg mondta h ujjazásnál is ég neki.. nemtudom mi lehet
Gumival csináljátok?
A kérdező hozzászólása: 19 én õ 18 !:)

Én most szednék először gyógyszert és 1héttel előbb jött meg mint kellet volna, Az nagy gond ha nem a menszesz első napján kezdem el szedni a gyógyszert? Igy ha elkezdem fog még hatni?

Legjobb válasz: A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat

A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat
Te irtad le a választ: A nõgyógyász azt mondta, hogy a menstruációd elsõ napján kell kezdened, tehát értelemszerûen akkor kezdd szedni.
Igen, gond. Felborulhat az egész hormonháztartásod, ha nem akkor kezded szedni, amikor kell
Olvasd el a tájékoztatót, ha nincs benne hogy a 2. / 3. / 5. napon / a ciklus elsõ x napjában lehet elkezdeni, várj egy hónapot. A tájékoztatóban azt is leírják hogy hanyadik napon kezdve mennyi idõ után hat.
Gondolom, hogy a fogamzasgatlot nogyogyasz irta fel neked es nem csak ugy vetted. Ha igen akkor biztos elmondta, hogy hogyan kell szedned es ha igy sehogysem egyezik varj a meg egy honapot.
A kérdező hozzászólása: Igen nõgyogyász irta fel és azt mondta hogy a menszesz elõs napján kell elkezdeni.Ennyit mondott:S szóval akkor várjak inkább 1hónapot?!
szerintem akkor elkezdheted szedni.
A kérdező hozzászólása: nekem cypromix-et irtak fel... nemtudom h ezt mikor lehet elkezdeni ha tudja vki lécci irjon!!

A barátnőmmel lefeküdtünk. Igyekeztem az előjátékra nagyon nagy hangsúlyt fektetni. Az első neki nagyon fájt. Viszont még csináltuk egy párszor és neki nem rossz de nemis jo. Mi a gond? én nem csinálom jól, vagy vmit elrontottunk az előjátékba?

itt elmagyarázom érthet?bben: szal az a lényeg h amikor elöször lefeküdtünk az neki nagyon fájt(ez természetes tudom).Pedig volt el?játék nem is kevés,de utánna mikor csináltuk egy párszor az neki nemvolt semmilyen érzés elmondása szerint,szal se rossz se jo.:(vki tudna nekem segiteni h számára élvezhet? legyen a szex és ne csak nekem legyen jo?..nagyon fontos lenne.köszi.

Legjobb válasz: fokozatosan enyhülni fog a fájdalom és a szenvedély helyét veszi.

fokozatosan enyhülni fog a fájdalom és a szenvedély helyét veszi.
Hát sszia! Ismerõs a dolog. Nálunk is pont így volt elõször.. Szerintem nincs semmi gáz. Nekem kb. 20 aktusig tuti eltartott... míg élvezni tudtam. Nekem általába akkor volt jó, mikor egy alkalommal többször is együtt voltunk. És mondjuk a 4. pl. már nem is fájt szinte, sõt, jó volt. Tanácsolni csak azt tudom, hogy türelem :) Elõbb utóbb jó lesz, és ez normális.. gondolj bele, azért az õ testének is valószínûleg hozzá kell szoknia ehhez a dologhoz. Idõ. Élvezzétek, amennyire tudjátok :)
Szerintem nem tudja átélni a hüvelyi orgazmust(ahogy én sem és sok nõ)!! Ez nem gond, próbáld izgatni a csiklóját a kezeddel vagy keressetek olyan pózt amiben a csiklóját mondjuk izgatja valami! Próbálkozzatok!!
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm szépen a segitséget!fõleg a második komment volt egy kicsit elgondolkodtató.Mondjuk én igyekszem csak azt csinálni ami neki jó.Szóval ez a csiklós dolog amit élvez az egészben(meg ha lehetek ennyire proli akkor még azt is ha kinyalom)nem türelmetlen vagyok hanem egy kicsit sérti a férfiasságomat és emellet meg egy önzõ köcsögnek érzem magam h nekem jo de neki nem.Ha valakinek van még ötlete vagy ijenek akko az legyen olyan kedves és irja meg;)az eddigieket meg nagyon köszönöm.
így volt nálunk is sõt az én páromnak még az elõjáték is fájt eleinte... de ez idõvel feloldódik a lányoknak sok idõ hogy "megszokják" a másikat és élvezni tudják az eggyüttléteket
A nõk nagy részének se nem jó, se nem rossz. Ha szeretik egymást, akkor jónak titulálják, ha nem, akkor rossznak. Na de, a lényeg, hogy ne akard görcsösen, hogy neki jó legyen, csak figyelj rá: tapasztald ki, hogy neki mi a jó. Az elõjáték ne abból álljon, hogy pár csók után, közben levándorol a kezed és hajrá. Sok pici simogatás és csók, lassan!!!úgy, hogy közben lentre nem gondolsz és mire leérsz, a terep elõáll. Ezután csak annyi a dolgod, hogy megintcsak nagyon lassan folyamatosan mélyülve haladj és nem lesz gond. És beszélj a barátnõddel, hogy õ mit szeret a legjobban. Sok szerencsét, ha tudok még segíteni, írj külön.
Majd összezsoktod, szerintem nem csinálsz semmit rosszul, legyél továbbra is fiygelmes, sok elõjátékkal, és õ is élvzeni fogja.Csak hát ezt is tanulni kell:)

S. O. S szerintetek van egy honapos cicám ma kéne vinnem az első oltásra! Ha csuszok 3 hetet az nagyon nagy gond és oldjam meg mindenképpen ma? Vagy nem vészes ha csuszok 3 hetet?

Legjobb válasz: 2.-nak! Ha szerinted a többibe nem hal bele, akkor mondanék nekd egy párat: leukózis, macskanátha! Ha nem értessz hozzá, tedd meg, hogy nem írsz ide!

2.-nak! Ha szerinted a többibe nem hal bele, akkor mondanék nekd egy párat: leukózis, macskanátha! Ha nem értessz hozzá, tedd meg, hogy nem írsz ide!
Ha egy hónapos a cica akkor várj még három hetet.
én csak veszetség ellen oltatom a macskáim. nemhal bele ha nem kapja meg a többit.
A veszettség nagyon ritka, de a macskanátha és társai eléggé gyakoriak..így a kombinált szükségesebb mint a veszettség...
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm!!!!!!
2.-nak: pont a fertõzõ betegségek ellen kellene oltatni. Veszett állattal való találkozás sokkal valószínûtlenebb, minthogy vírusos fertõzést kap.
2-es vagyok.már van egy 11 éves házimacskám semmi baja pedig csak veszetség ellen van oltva.és maine coonjaimat is csak azellen oltom "érdekes" semmi bajuk.honnan veszed hogy te jobban értesz a macskákhoz..
Akkor ne írkálj be ilyet fellengzõsen, hogy fésülget a díjnyertes macskáidat! Te is ugyanazt csinálod, mivel a te macskád hosszabb szõrrel rendelkezik!
ez van..

Babámnak hőemelkedése van. Germicid kúpot adtam neki, hogy éjjel se legyen gond. Meg van fázva. Éjjel, illetve hajnalban ébresszem fel megmérni a hőjét? Vagy reggelig az jó lesz? Nagyon félek az éjszakától. Első baba és nagyon féltem.

Legjobb válasz: Én nem ébreszteném fel. Csak többször megnézném, homlokára tenném a kezem, így is észreveszed, ha melegebb a szokottnál vagy gyorsabban veszi a levegõt (ez is a láz jele) és csak akkor zavarnám, ha valóban szükséges. az alvás is gyógyít...

Én nem ébreszteném fel. Csak többször megnézném, homlokára tenném a kezem, így is észreveszed, ha melegebb a szokottnál vagy gyorsabban veszi a levegõt (ez is a láz jele) és csak akkor zavarnám, ha valóban szükséges. az alvás is gyógyít...
Ja! És jobbulást a picinek!
Nemrég esett át az én kisfiam is az elsõ betegségén. Lefekvéskor kapott kúpot, és aludt. Nem ébresztettem fel, pihenjen nyugodtan.
Hõemelkedésre ne adj semmit mert a láz 38, 5-tõl gyógyszerelhetõ!!! Több kárt teszel, inkább nézd a tarkóját idõnként, ott érzõdik a legjobban a láz
A láz természetes jelenség, az immunrendszer válasza a fertõzésre, és bizonyos fokig a beteg jó barátja. A normálisnál magasabb testhõ gyilkolja a vírusokat, bacilusokat, felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. Fontos tudni, ha még csak a gyerek altestét becélozva tudunk hõt mérni, a végeredménybõl vonjunk le mindig fél fokot. Ha a végeredmény 37-37, 5 fok között van, akkor még csak hõemelkedésrõl beszélhetünk, ezt felesleges csillapítani. 37, 5-38 fok között már lázzal állunk szemben, de ilyenkor is csak akkor csillapítsuk, ha a gyerek még nincs 3 hónapos. A gyerekorvosok általában azt ajánlják, hogy 38, 5 fokos láznál kezdjünk némi csillapításba, egyesek szerint pedig még 39 fokig is várhatunk ezzel. A nagyon magas lázzal (40 foktól) az a gond, hogy ilyenkor a szervezet már a saját sejtjeit is károsítja a magas hõvel. Ha csillapítani kell a gyerek lázát, nem muszáj rögtön gyógyszerhez nyúlni. Elõször próbálkozzunk meg a hûtõfürdõvel: átlagos hõmérsékletû fürdõbe ültetjük a gyereket, és nagyon lassan, fokozatosan hûtjük a vizet addig a pontig, míg a gyerek még pont nem fázik. Akkor rögtön vegyük ki belõle, mert a szervezet a fázásra a testhõ megemelésével válaszol, azaz még feljebb megy a láz. Ha a hûtõfürdõ nem vált be, próbálkozhatunk prizniccel is: kézmeleg vízzel nedvesítsünk be egy törülközõt, csavarjuk bele a gyereket, és fedjük be száraz takaróval. Amikor a vizes törülközõ felmelegedett, cseréljük egy újabb, kézmeleg vizes ruhával. Lassabb módszer, de hatásos. Ha a mechanikus hûtés magában nem elég, vessük be a gyógyszereket. De óvatosan, mindig csak a meghatározott mennyiséget adva. Általában mindegyik gyógyszer csak 4 óránként adható (ez igaz a kúpokra is), de ha nagyon rossz a helyzet, és az orvos megengedi, kétféle, különbözõ hatóanyagú gyógyszert is kombinálhatunk. Lázas gyereknél mindig tartsuk szem elõtt, hogy sok folyadékot és sót veszít, ezért itassuk folyamatosan, a legjobb, ha egy picit sós teával. Ha azt nem hajlandó meginni, adjunk neki ropit és sok-sok folyadékot. Szoptatós gyereknél ilyenkor is a gyakori szoptatás a legjobb. Ha tartósan magas a gyerek láza (39, 5 fok felett), mindenképpen hívjuk ki az orvost. Addig is folytassuk a lázcsillapítást, amíg megérkezik a szakem
Szia! Igaz, már reggel van, de azért leírom.Én is ilyen aggódós vagyok.Mi kaptunk ajándékba a mamától cumis lázmérõt.Éjszaka nagyon jó, mert nem kell felkelteni a babát.Az elsõ használatnál megmértem neki cumissal, és higanyossal, aztán kiszámoltam mennyit vonjak le a cumisból, hogy jó értéket kapjak.Szerintem Neked is megnyugtatóbb lenne egy ilyen cumi.Nappal is sokat tudom használni.
A kérdező hozzászólása: szia! ez nagyon jó ötlet kedves utolsó.köszönöm egyxébként szerencsére nyugodt esténk volt.

Nagy gond, ha az első vérvételen magas a toxoplazma, 244 IU/ml?

14hetes kismama

Legjobb válasz: Mi a magas, az IgM vagy az IgG????Ha a G az azt jelenti, hogy átestél egy fertõzésen de nem most, hanem régebben, ha M akkor sajna mostanában eshettél át rajta. Ne izgulj, fogsz kapni, ha az orvosod úgy találja egy kis antibiotikumot a biztonság kedvéért, és az levédi a babát. Ez a gyógyszer nem árt a babának, abszolút terheseknek van, ha Toxo pozitivitás fennáll. Az egyik barátnõm is szedte és gyönyörû kislánya van. Mindenesetre cicustól, kutyustól tartózkodni. Ha nagyon aggódnál, de ne tedd, akkor az ANTSZ-nél, ami a László Kórházzal szemben van, állítólag pontosan meg tudják mondani vérbõl, hogy milyen idõs lehet a fertõzés.Boldog babavárást!

Mi a magas, az IgM vagy az IgG????Ha a G az azt jelenti, hogy átestél egy fertõzésen de nem most, hanem régebben, ha M akkor sajna mostanában eshettél át rajta. Ne izgulj, fogsz kapni, ha az orvosod úgy találja egy kis antibiotikumot a biztonság kedvéért, és az levédi a babát. Ez a gyógyszer nem árt a babának, abszolút terheseknek van, ha Toxo pozitivitás fennáll. Az egyik barátnõm is szedte és gyönyörû kislánya van. Mindenesetre cicustól, kutyustól tartózkodni. Ha nagyon aggódnál, de ne tedd, akkor az ANTSZ-nél, ami a László Kórházzal szemben van, állítólag pontosan meg tudják mondani vérbõl, hogy milyen idõs lehet a fertõzés.Boldog babavárást!

Már a vízben főzöm a szilvalekváros gombócokat, de az első adag nagyon szétmállik, mi lehet a gond szerintetek?

Legjobb válasz: lehet, hogy túl nagy lángod fõzöd. nem szabad lobognia a víznek, csak lassan fõnie a gombócoknak. csak tipp.

lehet, hogy túl nagy lángod fõzöd. nem szabad lobognia a víznek, csak lassan fõnie a gombócoknak. csak tipp.
Túl fõzöd õket!!
szerintem túl lágyra csináltad a masszát
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Igen, én is azt hiszem, hogy szétfõztem az elsõ adagot, a másodiknál elõbb kivettem, és azok szebbek lettek. Van még mit tanulnom. :-) Köszönöm mindenkinek!
Ha a gombóc felúszik a viz felszinére, akkor már kész, ki kell szedni, mielött szétfö.
Kevés a liszt, sok a krumpli.

Még nem nagyon csináltam ovu tesztet, ez volt az első hónap. Mi lehet a gond? Vagy ez normális?

Tegnap el?tt csináltam egy halvány pozitívat, majd tegnap egy er?s pozitívat, ma pedig egy nagyon halvány pozitívat. Lehet, hogy csak egyetlen napon csináljak igazán pozitív tesztet? A h?met is most vezetem el?ször ebben a hónapban kezdtem. Tegnap felment 0,3-mal ma viszont leesett 0,4-el. Mit?l lehet ez? Vagy ez normális? Úgy gondolom, hogy tegnap lehetett a peteérésem, de akkor miért ment le mára a h?m? Köszönöm

Legjobb válasz: Szia! Peteérés a full pozitív teszt utáni napon van, amikor már halványabb, és akkor esik a hõ is. Jól csináltad a teszteket. Együtt is voltatok? Drukkolok nagyon!

Szia! Peteérés a full pozitív teszt utáni napon van, amikor már halványabb, és akkor esik a hõ is. Jól csináltad a teszteket. Együtt is voltatok? Drukkolok nagyon!
A kérdező hozzászólása: Már elõ is készültünk napokkal ezelõtt, hogy tuti ne hagyjuk ki az alkalmat, most azt hiszem egy darabig lesz szünet, mert már kezdünk fáradni:) Nekem csak az a fura, hogy csak egy napig volt magasabb a hõm, de az csak 36, 7 és másnap már csak 36, 4. A babatervezo.hu-n úgy láttam, hogy 3 napig van fent a hõ peteérés után, csak azért volt fura nekem a hõm, hogy ilyen gyorsan esett. köszönöm a választ:)
A hõd most fog felmenni majd és fent is marad. Ha sikerült a baba, akkor még jódarabig :) Ha nem sikerült most, (akkor sikerült legközelebb ;)) akkor majd visszaesik. Úgy értelmeztem, hogy tegnap volt full pozi a teszted, ma meg halványabb. És ma is esett le a hõd; szerintem ma volt akkor peteérésed; most fog csak felmenni a hõd majd. Azt viszont nem értem, hogy még csak kora du. van, mikor csinálod az ovu teszteket?
A kérdező hozzászólása: 13:00 körül szoktam. Azt írta, hogy reggel 8 és este 10 között érdemes, és inkább a délután órkában. Nekem ilyenkor alszik a lányom, azért csinálom korábban. Miért? Nem ilyenkor kellene? Kb nulla tapasztalom van még a tesztek terén.
Dede, én is úgy tudom, hogy délután kell, de valahol olvastam, hogy a kora esti óra a legjobb. A reggeli pedig semmiképp, hiszen akkor koncentráltabb a vizelet és téves pozitív lehet. Nagyon drukkolok :) és gratulálok a Kislányodhoz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!! Ma már megy fel a hõm, remélem most lesz kistesó:) Nagyon megszeretgettük egymást a hónapban:)
õszintén drukkolok :) én is reménykedek, 7fõn voltunk együtt, mert a párom elutazott és kedden volt ovum a teszt szerint, nagyon bizakodok. mondjuk nekünk még csak elsõ baba lenne :) majd írd meg sikerült e
A kérdező hozzászólása: Olyan fura a görbém továbbra is. Most felment tegnap a hõm, de ma maradt ugyanannyi nem feljebb 36.7-nél. Azt hittem ma magasabb lesz. Most van egy csík a görbén:) Drukkolok Nektek:) Majd írd meg hogy áll a dolog Nálad, ha van valami fejlemény:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!