Találatok a következő kifejezésre: Nagy bajnak ha nem szedek (12 db)

Az első együttlét előtt nagy baj, ha nem szedek gyógyszert, ill én nem védekezek, csak a párom használ gumit? Valamint a későbbiekben ez nem nagy kockázat?

Nekem még abszolút az els? alkalom lenne. Tudom, hogy egyik fogamzásgátló, óvszer sem ad 100% biztonságot, de ha csak gumival csináljuk és odafigyelünk, akkor úgy is jó?

Legjobb válasz: persze, hogy jó :) legyetek óvatosak és érezzétek jól magatokat :)

persze, hogy jó :) legyetek óvatosak és érezzétek jól magatokat :)
Abban igazad van, hogy egyik sem nyújt 100%-os védelmet, de mégis nagyobb védelmet ad, mintha egyiket sem használnád. Szerintem gyógyszert csak akkor irass fel, ha komoly a kapcsolat. Addig pedig az óvszer is nagyon jó! Tudom, hogy nem kellemes, de biztonságot nyújt! :)
Teljesen rendben lesztek, ha az utasítás szerint használjátok az óvszert. sok szerencsét:D
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindegyikõtöknek!!:) )

Nagy baj, ha nem szedem, mert nem bírom a magzatvédő vitaminokat?

Sajnos elég rosszul viselem a terhességem, az els? négy hónapot végig hánytam. Most volt két hónap jobb id? az orvos azt mondta szedjek vitamint, de sajnos már többet próbáltam, de nem bírom, kihányom ?ket. El?z? terhességemnél sem szedtem.

Legjobb válasz: Szia! Az én dokim meg kifejezetten nem ajánlja õket.Azt mondja,hogy feleslegesen növelik a mama és a baba súlyát.Ha valami kiürül a szervezetbõl,akkor azt pótolni kell,de nem kell multivitamin.Ha meg az elõzõ terhességednél sem szedtél,most sem lesz semmi gond.

Szia! Az én dokim meg kifejezetten nem ajánlja õket.Azt mondja, hogy feleslegesen növelik a mama és a baba súlyát.Ha valami kiürül a szervezetbõl, akkor azt pótolni kell, de nem kell multivitamin.Ha meg az elõzõ terhességednél sem szedtél, most sem lesz semmi gond.
Én sem szedek semmit és vagyunk még páran, ne izgulj!! Étkezz egészségesen és változatosan, kerüld amit kell, és nem lesz baj, hidd el!! A szakirodalom szerint sem szükséges a plusz vitamin ha megfelelõen táplálkozol. Én 27 hetes vagyok, most kaptam a véreredményemtõl függetlenül vasat, ajánlják, meg magnéziumot, mert keményedik a hasam, és a 30. héttõl d vitamint. De ennyi:-) És jól vagyunk, egészségesek vagyunk és megfelelõ méretekkel rendelkezünk.-)
Rossz lehet, hogy kijön belõled, de én a helyedben azért megpróbálnám beszedni. Szerintem nem tudsz olyan változatosan étkezni minden nap, hogy a megfelelõ vitaminok a megfelelõ dózisban eljussanak hozzád és a babához.Pl.az én dokim azt mondta, hogy a vas tabletta amit szedek kb. 30.tányér spenótnak felel meg és sorolta a többit is, hogy mibõl mennyit kéne enni, hogy meg legyen a napi adag. Szóval szerintem próbáld meg. Azzal nem veszítesz. Ha végképp nem megy, hát nem. 21 hetes kismama
Szia, én is megpróbáltam a terhes vitaminokat, nekem meg a fejem fájt tõle, amíg szedtem(10 napig).Megkérdeztem a védõnõt, õ azt mondta nem fontos szedni, inkább egyek sok gyümölcsöt.

Nagy bajnak számít, ha nem szedek semmilyen terhesvitamint még? (Pl Elevit)

Nemrég kezdtünk el próbálkozni a párommal, jan. 15.-e körül derül majd ki, hogy teherbe estem-e! Remélem, hogy igen! :))

Legjobb válasz: Én most estem teherbe, és mostantól fogom szedni a vitaminokat. Szerintem nem árt szedni elõtte is, tehát már most elkezdheted szedni, de az se baj, ha akkor kezded el, amikor bizonyossá válik a terhesség. A lényeg, hogy élj egészséges életet: ne cigizz, ne fogyassz alkoholt, ne kávézz, és táplálkozzál rendesen!

Én most estem teherbe, és mostantól fogom szedni a vitaminokat. Szerintem nem árt szedni elõtte is, tehát már most elkezdheted szedni, de az se baj, ha akkor kezded el, amikor bizonyossá válik a terhesség. A lényeg, hogy élj egészséges életet: ne cigizz, ne fogyassz alkoholt, ne kávézz, és táplálkozzál rendesen!
Szerintem nincs semi gond, ha még eddig nem szedtél.Ha tényleg terhes leszel, akkor biztos a dokid is ajánlani fogja, vagy felirja.Egyél sok mosott gyümölcsöt, zöldséget, igyál ásványvizet jol.
Én a 20. héten járok, és soha nem szedtem semmi ilyesmit. Nem számítottunk arra, h baba lesz, és amikor megfogant még dohányoztam, vagy kétszer sikerült berúgni, eléggé pörgõs életet éltem, és több 10 kilót cipeltem magammal meló közben.Nem beszélve a fogamzásgátlóról.Babóca mégis megfogant. Okosan, ügyesen fejlõdik.Azóta a vaskészletemet felélte, és ezért vasat kell szednem, meg néha egy kis magnézium, de nem szedek mást.A vérképem pedig jó.Bámulatos, h a szervezet ilyenkor mennyire tudja, h mi kell neki.Csak bízz benne!
Nem reklámfogásból találták ki a terhes vitaminokat.Nem értek egyet az elõttem szólóval, mivel akármilyen vitamint terhesen nem szedhetsz.A baba a terhesség során "élõsködik", mivel az anyától veszi el azt ami az õ fejlõdéséhez kell.Márha van mit elvennie.Ha erõs az immunrendszered a babáé is az.Nagyon sok olyan vitamin van ami szükséges a baba fejlõdéséhez és ami lecsökkenti a rendellenességek kockázatát.Pl.a folsavat, hogy a megfelelõ mennyiséget vidd be ki tudja hány kiló spenótot vagy zöldet kellene megenned.Szoptatás végéig ajánlott szedni, de te döntöd el.
Csatlakozom az elöttem szólóhoz.A terhes vitamin nem hiába van.Sok fejlödési rendellenesség ellen is szolgálnak.Nyugodtan kezdje´l szedni folsavat, és Elevitet is.A babának csak az van, ami neked is.Egye´l egészségesen, sok gyümölcs, zöldség, és sok folyadék.Lehetöleg víz, napi min.2l. 38hetes kismama.
Kezdd el szedni. Még nem vagyok terhes, csak próbálkozunk, de a doki azt mondta hogy szedjem. Ráadásul ajánlják a teherbeesés elõtt 3 hónappal elkezdeni szedni.
Amikor nem volt még terhesvitamin, akkor sem halt ki az emberiség. Sok zöldség, gyümölcs, minden tápanyagból fogyassz annyit, amennyit kell és kész. Én pl. elsõre terhes lettem, és mindenféle itamin nélkül végigcsináltam a terhességet, 2 hónapos kisfiam maga a megtestesült egészség.
Szerintem is el kezdheted szedni. Nekünk most jött össze a baba, és kb. egy hónapja szedem az elevitet. Azért hozzá kell tenni, hogy aki nagyon egészséges életmódot folytat (sok vitamin, zöldség, gyümölcs), annak nem feltétlenül kell már elõtte szedni.
Szia! Csak a saját példámat tudom elmondani. Mivel nem számítottunk a babára, ezért az Elevitet csak a terhességet bizonyító ultrahang után kezdtem el szedni. Egészséges babát szültem! Azt ajánlom, hogy szedj folsavat, mert azzal a nyitott hátgerinc, de lehet, hogy a nyújajak-farkastorok is megelõzhetõ. (Nem kell feliratni, recept nélkül kapható.) Elég belõle 1mg naponta.) Szerintem az Elevitet ráérsz a terhesség bizonyítása után elkezden szedni. Eléggé drága. Addig esetleg szedj a folsav mellé valami normál multivitamint.

Nagy baj ha fogigátlóm mellé antibiotikumot szedek és úgy szexelünk gumi nélkül (és nem megy el bennem)?

Legjobb válasz: az antibiotikum nem csak egyes esetekben, hanem mindig kivétel nélkül csökkenti a fogamzásgátló hatását, így az antibiotikumos kúra ideje alatt plusz egy hétig óvszert is használni kell, ergo olyan mintha nem is szednél fogamzásgátlót, tehát ha nem védekezel akkor magadra vess a megszakítás ellenére is(mivel az nem védekezés), a teherbeesés esélye ugyanakkora mint ha csak megszakítással szexelnétek és ugye az elõváladékban köztudott hogy elég sperma van a megtermékenyítéshez.

az antibiotikum nem csak egyes esetekben, hanem mindig kivétel nélkül csökkenti a fogamzásgátló hatását, így az antibiotikumos kúra ideje alatt plusz egy hétig óvszert is használni kell, ergo olyan mintha nem is szednél fogamzásgátlót, tehát ha nem védekezel akkor magadra vess a megszakítás ellenére is(mivel az nem védekezés), a teherbeesés esélye ugyanakkora mint ha csak megszakítással szexelnétek és ugye az elõváladékban köztudott hogy elég sperma van a megtermékenyítéshez.
reménykedj h nem. de sosem fogom ezt megérteni h mi olyan nagy dolog abban h veszel egyszer egy gumit, míg szeded az antibiotikumodat. ezerszer jobb óvszerrel, mint megszakítással, mûrcsak azért is, mert szerencsétlen pasidat pont arra kényszeríted h a legjobb résznéál húzza ki

Az nagy baj ha tömegelésnél nem szedek vitamint?

a kajám rendben van, eszek zöldséget meg gyümölcsöt(nem tudom hogy ez helyettesítheti-e a vitamint)

Legjobb válasz: Kéne akkor is, ez alap.

Kéne akkor is, ez alap.
A kérdező hozzászólása: miért? és ha nem szedek akkor nem is fejlõdök vagy mi??
az egészséged megkövetelné, irodai munkás ként is, de sport melett pláne.
De miért nem szedsz?
Mindenkinek kell(ene) szednie, mert az egészséges élet elképzelhetetlen nélkülük, a kislányomtól a nagymamámig mindenki szed vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális zsírsavakat, ez alap, pedig csak én szoktam tömeget növelni.
Fontos a multivitamin, mert minden anyagcsere folyamatban részt vesznek. Sportolóknak fõleg. E nélkül bizony elmaradhat a fejlõdésed, nem tudsz megfelelõen regenerálódni.

Szedem az elevitet de csak délután tudom bevenni mert reggelinél még nagyon hányingerem van! Nem baj ha nem reggel veszem be ugye?

Legjobb válasz: Mindegy mikor veszed be, csak próbáld minden nap ugyanabban az idõben!

Mindegy mikor veszed be, csak próbáld minden nap ugyanabban az idõben!
Mindegy, hogy mikor veszed be. Én elég sokáig lefekvés elõtt vettem be mindig, mert reggel rendszerint elfelejtettem, úgy rohantam el dolgozni. (Azt te döntöd el, hogy mennyi ideig és mennyit szedsz belõle. Én a 37. hétben vagyok, már baba elõtt is szedtem egy hónapig, majd terhesen minden nap, de szedni fogom szoptatás alatt is. Igaz, nem elevitet, hanem egy másik készítményt, ami összetevõket illetõen nagyjából ugyanaz. Nem híztam rengeteget. Nem a vitamintól hízik az ember, az maximum étvágyat csinál. Rajtad múlik, hogy mennyire tudod ezt kontrollálni és mennyit eszel, nem az elevit fogja megenni helyetted a kaját. Ezt az utolsó válaszoló "jó" tanácsa miatt fûztem hozzá.)
Szia! Én azt tanácsolom neked, hogy csak 2naponta vegyél be egy szemet. Én is szedtem terhesség alatt és nagyon sokat híztam tõle, amikor már nem szedtem havi 2 kg híztam, elõtte meg volt hogy 2-3szorosát is.
Akkor veszed be, amikor tudod. Én volt, hogy össze vissza vettem be, egyik nap reggel, másnap este, mikor jutott eszembe. A 16. hétig szedtem, aztán olyan székrekedésem lett tõle, hogy átváltottam a Hipp Natalra.

Frontint szedek 0, 5-et 3x1-et kb.2 éve rendszeresen és elfogyott, de holnap nem tudok receptet íratni, mert munkaszüneti nap lesz, nagy baj lesz ha két napig nem szedem?

Legjobb válasz: Nagyon meg fogod érzeni. Rosszul is lehet vagy szörnyen ingerülté. Esetleg írathatnál ügyeleten.

Nagyon meg fogod érzeni. Rosszul is lehet vagy szörnyen ingerülté. Esetleg írathatnál ügyeleten.
A kérdező hozzászólása: Valahonnan szereznem kell akkor...
Ügyelet szabály szerint nem írhat fel ilyet, akkor sem, ha igazolni tudod, hogy rendszeresen szedned kell. Pszichiátrián/ügyeleten kellene inkább próbálkoznod.
Figyelj, ez igazából tök jó, le tudsz szokni róla. 2 nap alatt a legrosszabb részén túl leszel, aztán meg már mindek újból szedni? :) Hajrá, én szurkolok, hogy soha többé ne kelljen ilyen sz*rokhoz nyúlni ;)

Igaz az, hogy ha antibiotikumot kell szednem és egy két nap nem veszem be akkor meghalhatok? És ha nincs is nagy bajom de szedem az is káros? Orvos írta fel.

Legjobb válasz: Ha orvos írta fel, akkor szedd. Nyilván káros valamennyire, de nem halálos, akkor nem írná fel. És nem halsz meg, ha kihagysz pár szemet véletlenül. :)

Ha orvos írta fel, akkor szedd. Nyilván káros valamennyire, de nem halálos, akkor nem írná fel. És nem halsz meg, ha kihagysz pár szemet véletlenül. :)
Az antibiotikumot csak és kizárólag úgy szabad szedni, hogy ha elkezded, akkor végig becsületesen be is szeded, ahogyan az orvos felírta. Tudniillik az antibiotikum csak ez esetben hat, amúgy teljesen feleslegesen szeded. Ha nincs bajod és szeded, akkor sem fogsz meghalni! Viszont antibiotikum szedése után néhány napig egyél napi 1 doboz kefírt, mert az antibiotikum kedvezõtlen hatással van a bélflórára, és a kefír ezt helyrehozza. Vagy vegyél a gyógyszertárban normaflore-t, az is erre van. Gyógyulást, és tartsd be az orvos utasításait! ili
Ha egy-két napig nem szeded az antibiotikumot, akkor arra az antibiotikumra rezisztens baktériumok alakulhatnak ki, amire aztán hiába szeded a gyógyszert, nem hat rá, és ha azzal fertõzöl le valakit, akkor neki sem fog az adott gyógyszer hatni.

Biseptol antibiotikumot szedek, amire nem szabadna savanyút ennem, de most nagyon megkívántam a narancsot. Lesz bajom ha eszek?

Legjobb válasz: Szerintem az antibiotikumtól elõbb lesz bajod, mint a narancstól, az ugyanis - benne van a nevében: anti-bio - élet-ellenes. Itt egy elõadás, amiben többek között errõl is szó van: http://www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw

Szerintem az antibiotikumtól elõbb lesz bajod, mint a narancstól, az ugyanis - benne van a nevében: anti-bio - élet-ellenes. Itt egy elõadás, amiben többek között errõl is szó van: http://www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw

Állítólag nagyon vérszegény vagyok, Neo-Ferro-Folgammát szedek és a HGB-ém ígyis 106. Egy hónap múlva kontrol ha nem javul a helyzet vénásan kapok rá gyógyszert. Mi lehet a baj?

Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszek. és mégis! Nincs vmi tippetek hogyan javulhatna az eredményem? Nem mintha félnék, meg teljesen jól érzem magam, de nagyon nem szném ha befektetnenek emiatt! Ennyire szörny? ez az érték mikor (120-155) a normál? Én hallottam már jóval rosszabbakat is és mégse tartotta vészélyesnek az orvos!

Legjobb válasz: Egyél spenótot és marhahúst! Vagy esetleg még nézz utána a neten mi van még jó hatással erre mert nekem hirtelen ennyi jutott most eszembe.:( Én szoktam inni 2 naponta vas+c vitamin tartalmú pezsgõtabit, mert legutóbb nekem is nagyon picit alacsony volt a hgb-szintem (119). Azt nemtudom mennyi segít, mert azóta nem voltam vérvételen. Esetleg kipróbálhatnád te is. Hát nemtudom hogy szörnyû e, picit tényleg alacsonynak tûnik, de kívánom neked a legjobbakat! Sok sikert és jó egészséget! Egyébként hány hetes vagy?

Egyél spenótot és marhahúst! Vagy esetleg még nézz utána a neten mi van még jó hatással erre mert nekem hirtelen ennyi jutott most eszembe.:( Én szoktam inni 2 naponta vas+c vitamin tartalmú pezsgõtabit, mert legutóbb nekem is nagyon picit alacsony volt a hgb-szintem (119). Azt nemtudom mennyi segít, mert azóta nem voltam vérvételen. Esetleg kipróbálhatnád te is. Hát nemtudom hogy szörnyû e, picit tényleg alacsonynak tûnik, de kívánom neked a legjobbakat! Sok sikert és jó egészséget! Egyébként hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Szija 24hetes vagyok.Most voltam cukorterhelésen és azzal minden oké csak ezt a vérszegénységet nem értem!!Állítólag a sóska is jó azt meg 2hetente eszek.Ezek szerint eredménytelenül.Egyébként a 16hetes vérvétel után írták fel a gyógyszert azóta szedem és nemhogy javult volna még picit romlott az értékem!! Köszi a választ és a tanácsokat!!Megpróbálkozom azokkal amiket ajánlottál!Próba szerencse:)
Szia. Szerintem nem annyira vészes, az enyém 89 volt, kaptam vasat, és kész. Nem mondta az orvosom, hogy ez annyira veszélyes lenne.
A kérdező hozzászólása: Szia Én is pont ezt mondom.A Te értéked jóval alacsonyabb az enyémnél mégse parázott a doki.Mondjuk most nem tudtam a saját dokimhoz menni pedig õ biztos lazábban kezelte volna a dolgot.Majd legközelebb.Köszi a választ!!Puszi:)
szia! szerintem ha szeded a vasat nem lesz semmi gond, rendbe fog jönni. egyébként ez szerintem sem olyan alacsony, de valószínûleg azért javasolt a doki, hogy szedj vasat, mert a terhesség hátralévõ részében tovább csökkenhetne és az már okozhatna problémát. jobb, ha nem is örülnek ki a vasraktáraid. sok kajával az a baj, hogy ugyan van bennük vas, de nagyon nehezen szívódik fel. Egyébként a vörösbor segíti a vérképzést, nyugi nem arra gondolok, hogy deciszám idd a vörösbort, egy-egy fél decit esetleg. (a párom apukája traumatológus, nekem õ javasolta, és a védõnõm is azt mondta, hogy kis mennyiség nem árt semmit, viszont tényleg segíti a vasraktárak feltöltését) Bevágok néhány dolgot, amit különbözõ honlapokról összegyûjtöttem a vashiányról: MIKOR VAN SZüKSÉGüNK TÖBB VASRA? Fokozott vasbevitelre több okból is szüksége lehet a szervezetnek. Ha megnõtt a vasvesztés, például vérzések esetén - a nõk a menstruációval havonta kb. 15 mg vasat veszítenek -, ezt pótolni kell. Bizonyos életszakaszokban, ill. életformák folytán megnõ a szervezet vasigénye, vagyis a fejlõdéshez, a terhességhez, a szoptatáshoz, intenzív sportoláskor vagy vegetáránius táplálkozáshoz nagyobb mennyiségû vasra lehet szükségünk. Külsõ pótlás kell felszívódási zavarok, gyomorbetegség, egyes daganatos betegségek során is. TERMÉSZETES FORRÁSBÓL PÓTOLJUK Szerencsére a természet gondoskodott róla, hogy teljesen probléma- és mellékhatásmentesen kielégíthessük a fent említett megnövekedett igényeket. Gazdag vasforrások: szójabab petrezselyem, rozmaring, káposzta és más leveles zöldségek sárgabarack és aszalt gyümölcsök hántolatlan gabonafélék olajos magvak rák, kaviár és osztriga algák csalán ribizli. EGYIK GÁTOL, MÁSIK SEGÍT A spenót, a sóska és a cékla köztudottan sok vasat tartalmaz, ám ennek csak elenyészõ része (kb. 1 százaléka) hasznosítható, mert a bennük található oxálsav a bélben megköti a vasat és nem engedi felszívódni. A fekete tea és a kávé csersavtartalma is a vasfelvétel ellen hat, ezért ezekrõl jobb lemondani, és helyettük zöldteát, esetleg ginzeng teát fogyasztani. Jó, ha tudjuk, hogy a túlzott kalciumbevitel is rontja a vasfelvételt. A kismamáknak pedig azt is fontos szem elõtt tartaniuk, hogy az anyatejben ugyan kevesebb vas van, mint a tehéntejben, viszont az sokkal jobban hasznosul. Érdekes, hogy a vasfelvétel a vastagbélen keresztül megnövekszik, ha egyidejûleg C-vitamint is fogyasztunk. Ezért hasznos, ha vastartalmú étkezéshez egy pohár frissen préselt, hígított narancslevet is iszunk. HA NEM ELÉG A TERMÉSZETES Elõfordulhat, hogy a jól összeválogatott étrend sem tudja fedezni a szervezet szükségleteit. Erre persze csak alapos laboratóriumi vérvizsgálat deríthet fényt teljes bizonyossággal. Ilyenkor az orvos valamilyen vaskészítmény szedését rendelheti el. A fent említett gátló, illetve segítõ tényezõkkel azonban ilyenkor is számolni kell. Nagyon fontos hangsúlyoznunk, hogy a vasbevitel növelését elsõdlegesen a táplálékkal kell elérni. Pótló készítmények szedésére csak a laboratórium által is igazolt hiány esetén kerül sor, mert a legújabb kutatások szerint a vas felesleges adagja legalább olyan veszélyes lehet, mint a hiánya. A vastúlterhelés megnövelheti a daganatos megbetegedések, a májbetegségek és a szívinfarktus kockázatát.
A kérdező hozzászólása: Köszöm szépen a választ a harmadik válaszadónak is:) Hasonló dolgokat olvastam Én is, mint amiket bemásoltál. Egyébként meg szerintem se túl alacsony!!Nem értem mi értelme riogatniuk az embert!!
Nekem 110, és nem mondtak rá semmi különöset, hogy jó, mert terhesség alatt úgyis vashiányos az ember, napi egy vastablettát szedek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!