Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj ha valakinek nincs (5 db)

Nagy baj ha nincs szülészorvosom és nőgyógyászom? (32 hetes kismama) Első terhességem, de az igazat megvallva nincs pénzem orvosra. Vagy mégis fogadjak valakit?

Legjobb válasz: Szerintem kórház függõ, érdeklõdj utána, van, ahol teljesen lelkiismeretesen ellátnak tényleg mindenkit, van, ahol viszont nagyon kellemetlen, ha nincs orvosod (nem néznek rád... stb. )

Szerintem kórház függõ, érdeklõdj utána, van, ahol teljesen lelkiismeretesen ellátnak tényleg mindenkit, van, ahol viszont nagyon kellemetlen, ha nincs orvosod (nem néznek rád... stb. )
Ezzel a kérdéssel én is ugyanígy állok, sokat gondolkoztunk rajta, hogy fogadjunk-e dokit, de teljes mértékben osztom az elõttem szólók véleményét. Ajánlottak nekünk egy szülésznõt a klinikán és végül úgy döntöttünk, hogy felfogadjuk, nagyobb bizalommal megyek majd be szülni és az ár is barátságos, ennyit meg tudunk takarítani. (15.000 Ft) Szerintem érdeklõdj utána az ismerõseidnél, baráti körben, hogy tud-e vki ajánlani szülésznõt, de ha az mellett döntesz, hogy nem fogadsz, azzal sincs semmi baj, mert valóban ugyanolyan ellátásban kell részesülnöd, mint aki fogadott. Boldog Babavárást és könnyû szülést kívánok! :) 36 hetes km
Nem kell aggódnod, semmilyen hátrány nem fog érni, ha nem fogadsz dokit. Ha szülésznõt fogadnál, akkor valamennyire "biztonságban" érezhetnéd magadat, mert õ lesz bent veled órákig. És szerintem õk sokkal jobban meg is érdemlik, mint a dokik...
szia, manapság ugye divat az orvos fogadósdi, de nem mindenki teheti meg, vagy nem is akar ezért fizetni. Ott, ahová tartozol (kórház) ugyan úgy el fognak látni. Gondolom akihez jársz a terhesgondozásra, ott dolgozik. Esetleg érdeklõdj, nézd meg a kórházat, ha szülésznõt fogadsz, ált. olcsóbb, mint dokit fogadni. Beszélgess velük, hátha találsz megoldást. DE ha nem, az sem a világ vége!!!!!
09:32 vagyok. Mi azt a pénzt inkább a babócára költjük, minthogy a dokinak adjuk, aki amúgy nem is biztos, hogy a szülésednél ott lesz, mert nyaral... stb.
Nem minden esetben kell orvost fogadni, hidd el a picurkad igy is vilagra fog jonni, lehet nem ugy fognak banni veled de ez sem biztos!
szia, én sem fogadtam dokit, nekem sem volt pénzem, amikor annyi mindent kell a babának venni. az ügyeletes orvos levezeti a szülést. csak 10 e Ft-ot tudtam neki adni, mondtam neki, hog y csak ennyi van, és visszaadta , hogy költsük a babára. másnap jött és megvizsgált, megkérdezte, hogy vagyok, nagyon rendes volt. sztem ne aggódj.
Érdekes, mert én Gyõrben szültem 10 hónapja, és egyszer bekerültem két napja, és elõször tiszta közömbösek voltak, meg lekezelõek, megtudták, hogy nincs fogadott dokim, és kenyérre tudtam õket utána kenni.Ez volt szülésnél is.
Bocsi, nem két napja, hanem két napra
Baj??? Az lenne a baj ha lenne.
Egyáltalán nem baj.De van olyan hogy a köv.menzesz idelyében jelentkezik egy kis barnás folyás vagy maga a menzesz, csak csekély mértékben.Ez sem baj, mert minden terhesség más.

Mit szóltok "hozzám", és tényleg olyan nagy baj, ha nincs olyan ember az életembe, akivel mindent megtudnék beszélni, vagy talán ez az én hibám és keressek valakit?

Itt a nyár, gondolom minden velem egykorú középiskolás várta, nos, hát én annyira nem. Rengeteg szabadid? szakadt rám most, hogy nincs suli (rengeteget tanulok, mivel szerintem ez fontos, és hát nem egy könny? gimibe mentem). Elég sok dologgal lefoglalom magam, mint a turizás, fotózás, olvasás, pakolgatás, séta a városban, filmnézések, zenehallgatás, blogírás meg hasonlók, de mégis mindig amerre járok, mindenki a barátn?jével van. Nekem sajnos nincs egy jó barátn?m sem, sajnos teljesen más vagyok, mint az ismeretségi köröm. Az osztályomban is úgymond széjjel vannak bontva a kis csoportok, hogy a nagy piások, a kis butuska ribancok, az okosok, kolisok, kintr?l bejárók stb. (komolyan!) Most tudtam le az els? évem, de az osztály felével még nem is beszéltem, annyira szét vagyunk szakadva egymástól. Én csak pár ember közé szoktam néha beülni, de nagyon ritkán tudok megszólalni, ugyanis olyan témákról beszélgetnek, ami engem szinte nem is érint. Év elejéig jópofiskodtam pár lánnyal, akik azután teljesen megváltoztak (mindig beszólogattak, meg kihagytak a dolgokból stb.). Nem mondom, hogy élet halál kérdése, hogy legyen most barátn?m, mert eléggé jól elvagyok egyedül is, na de azért nem lenne rossz.. Nos? :)

Legjobb válasz: fiatal vagy majd lesz, egyébként nem a te hibád egyszerûen nincs megfelelõ ember a közeledben illetve biztos, hogy van csak nem ismered ezek szerint :D néha nyiss mások felé próbálj barátkozni.Biztos van még ilyen lány a környezetedben is.19/F

fiatal vagy majd lesz, egyébként nem a te hibád egyszerûen nincs megfelelõ ember a közeledben illetve biztos, hogy van csak nem ismered ezek szerint :D néha nyiss mások felé próbálj barátkozni.Biztos van még ilyen lány a környezetedben is.19/F

Nagy gondban vagyok, kérem aki tud segítsen! A hiszékenységem és jó szívem bajba sodort. Van megoldás jogilag arra, ha valakinek lényegében kölcsön adtam, és erről nincs csak egy átutalási bizonylat, melyen szerepel a kölcsön szó?

Biztosítási üzletkötőként dolgoztam. Egy bizonyos ember csúnyán rászedett, mert naiv és hiszékeny vagyok. Kötöttem egy biztosítás az illetőnek, és mivel 2 kisgyereket nevel megegyeztünk, hogy a jutalékot odaadom neki, de ő fizeti a biztosítást. Én átutaltam a jutalékot, az első utalás során a közlemény rovatba beleírtam, hogy kölcsön. Most mindent letagad, mondanom se kell a biztosítást már régen felmondták és tőlem visszavonták a jutalékot, vagyis nekem kell visszafizetni a biztosító felé. Most amikor szeretném hogy ha másként nem megy részletekben fizesse vissza közli velem, hogy feljelent zaklatásért, és zsarolásért. Mit tegyek? Van valami törvényes mód arra, hogy ne nekem, hanem a biztosítónak ezt az összeget visszafizesse? Kérem senki se írja, hogy hogy lehettem ennyire bolond, mert tudom.

Legjobb válasz: Mivel gondolom kölcsönszerzõdés nincs, átvételi elismervényt a pénzért pedig nem kaptál, finoman szólva [email protected] Tanulópénz.

Mivel gondolom kölcsönszerzõdés nincs, átvételi elismervényt a pénzért pedig nem kaptál, finoman szólva [email protected] Tanulópénz.
Szerintem pedig semmit sem tehetsz. Az utalasodra siman mondhatja azt, hogy o adott kolcson neked es azt utaltad neki vissza, ezert szerepel a kozlemenyben a "kolcson" szo.
bankból kérj valami igazolást errõl az utalásról. kivonatot vagy akármi. Utána pedig jogilag mindent meg tudsz tenni amit egy kölcsön esetében. azt meg megjegyzem, hogy a hülye te voltál.
létezik megállapodás, szerzõdés szóban is, amit ugye baromi nehéz bizonyítani, de az a tény, hogy tudja bizonyítani a kérdezõ, hogy adott pénzt az embernek, de az ember nem tudja bizonyítani, hogy visszaadta, az pont elég szerintem.
akkor neki is be kell mutatnia bizonyítékot arra, hogy Õ kölcsönadott a kérdezõnek. mondani bármit lehet.
Nem az a kérdés, hanem hogy a szóbeli megállapodásban pontosan mi volt. Mit vállalt a jutalékért cserébe? Mert ez lényegileg nem kölcsönnek hangzik, hanem árengedménynek. Nagyjából reménytelen.
Egyik tippem hogy kérdezz meg egy ügyvédet. A másik, hogy én a helyedben megemlíteném, hogy esetleg a NAV-ot érdekelheti ( ha igen, ha nem) hogyan került a bankszámlájára ez a pénz ( amit gondolom nem vallott be). Hátha így visszautalja a jutalékot.
Hívd föl, vedd fel a telefonoddal a beszélgetést. Mi is felhasználtuk peres ügyben. Mivel Pécsett volt már egy precedens értékû per ahol elfogadták a titokban készített hangfelvételt /neten elolvashatod/, Te is megteheted. Annyi, hogy elõször szó szerint le kell írnod a felvett beszélgetést, azt fogadják be.
sok baromság helyett, amit itt fent irkálnak...bizonylatot kinyomtatod az utalásról és fizetési meghagyást indítasz ellene ...ennyi a jutalékos marhaságot meg nem emlegetném, mert nem egészen törvényes, amit csináltál

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!