Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj ha a doki (15 db)

Nagy baj, ha azt mondja a dokim, hogy a magzat 2 héttel nagyobb, mint amekkorának kell lennie? Nagyon félek! Tapasztalatok?

26+4 napos kismama vok.Els? babánkat várjuk.

Legjobb válasz: Szia! "Nagy baj" , komolyan azt hittem ennél azért nagyobb lesz.... 1. babámat két héttel nagyobbnak mutatta mindig az uh, mint ahogy a doki számolgatta. Mondogatta, h azóta vannak a gondok mióta az uh "divatba jött", de szerintem simán elszámolta a heteket, de nem fog már égni elõttem ugye.... Küldjön el persze, minden vizsgálatra, de ha az elsõ cukrod is jó lett,a genetikai uh is oké...Akkor túl nagy baj nem lehet....

Szia! "Nagy baj" , komolyan azt hittem ennél azért nagyobb lesz.... 1. babámat két héttel nagyobbnak mutatta mindig az uh, mint ahogy a doki számolgatta. Mondogatta, h azóta vannak a gondok mióta az uh "divatba jött", de szerintem simán elszámolta a heteket, de nem fog már égni elõttem ugye.... Küldjön el persze, minden vizsgálatra, de ha az elsõ cukrod is jó lett, a genetikai uh is oké...Akkor túl nagy baj nem lehet....
Semmiképpen ne aggódj. Az én lányom MINDEN uh-on nagyobb volt, mint "kellene", aztán a 38.heti-n meg 2 héttel kisebb... Végül 3100 grammal, 56 cm-el született... A babádnak semmi baja az égvilágon.
Nyugodj meg ez nem baj. Nálunk is mindig 2 héttel nagyobbnak mérték. Nem volt belõle semmi gond. Két hete született meg a kisfiam végül 4400 grammal és 56 centivel. Bár azt hozzátenném, hogy a 36 heti Uh-on azt mondták nem lesz nagy súlyú és nagy baba. Végül nem jött be. :)
Jaj ne aggódj Te kis "butus":) Ennél nagyobb bajotok ne legyen:) Elsõ babám lombikbaba, na ha valakinél, akkor nála pontosan lehetett tudni a fogantatást, mégis 3 különbözõ dátum volt megadva a szülés idõpontjának, össze-vissza variáltak, egyszer nagyobb, egyszer kisebb. Betöltött 41. héten még bent volt a lányom a pocakban, mondom ez már túlhordás a javából, állították, hogy á dehogy, biztos csak el vagyok számolva. Elszámolva? Lombiknál? Ahol még a fogantatás pontos órája is ismeretes?:) Kész vicc volt. Most spontán várom a kisöcsit, 32. heti uh-n két héttel nagyobbra mérték mint a mensi alapján kellene lennie, de tuti nem fogant korábban, a ciklus 18. napján fogant. Az én dokim annyit mondott, szép nagy baba lesz:) A Tied is szép nagy baba lesz, de az is lehet, hogy ha holnap elmennél újra uh-ra akkor már korának megfelelõnek, netalántán kisebbnek mérnék, szóval erre ne adj semmit! Lényeg, hogy egészséges! Boldog babavárást!
Szia! én pontosan tudom mikor csináltuk a kicsilányom, ahhoz képest végig 3 héttel nagyobbnak mutatta, emiatt az afp is alacsony, gen. uh, hercehurca, hiába mondtam, hogy még nincs is akkora az a baba (mármint idõben), le se tojták. De semmi baja, az elsõvel meg összevissza dobálták a heteket az uh alpján, 4(!) idõpontom volt szülésre... mindig kérdezgették egymást, hogy akkor most mi alapján? és most melyik a jó?? (Soxor fingjuk sincs és nem is érdekli õket, meg az sem, hogy a kismama meg belezakkan az aggodalomba...) Szóval nyugodj meg, semmi baj sincs, sajnos ez már csak így megy... 2lányosAnyuka
Nem baj! nyugodj meg! Valakinek meg két héttel kisebb. Örülj neki, mert így hamarabb fog megszületni, mint ahogy arra számítottatok. :) 27+3 hkm
Szia! Ne aggódj, nincs semmi baj!Nyugodj meg!Azért nagyobb mert a baba kb 2 héttel elöbb fogant!Én most 31 hetes vagyok és a babám kb 33 hetes!Szóval nekem is 2 héttel nagyobb!De ez nem baj!Nyugi!OK???
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a kedves, megnyugtató válaszokat! Kicsit megnyugodtam, ahogy olvasom itt az üzeneteket. Szép napot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon félek, mert ugye elsõ baba és nagyon megijesztett a doki... Aki tud minél több kismami írjon, hogy ne idegeskedjek... Kösziii
Kedves négyes hozzászóló, nálunk a 40 hétre született a kisfiam, azért nem születnek elõbb, mert nagynak mérik Õket. Ennek semmi köze a szüléshez. Utolsó voltam. :)
Nekem is azt mondták az ultrahangon hogy óriási a babám, azonnal hagyjam abba a terhesvitamin szedését. 40+1 napra szültem, 2750 gr.és 48 cm lett. Hûûû, de óriás lett:)

Nagy baj va, ha a doki 13 hetesen visszahív citológia vizsgálatra?

a barátn?mr?l van szó! nagyon viszket és ég neki,és visszahívta a doki citológiára! mivel nyugtathatnám meg,mert ? már szinte temeti magát,és nagyon idegeskedik,holott terhes!

Legjobb válasz: Hát, ha viszket és ég, akkor valószínûleg a doki azt szeretné kideríteni, hogy milyen gyógyszert adjon rá, hogy ne legyen veszélyes a babára a fertõzés (ha fertõzés). Maga a citológia nem lesz veszélyes a babára, nekem 12 hetesen csinálta a doki, semmi bajom nem lett tõle. Viszont egy bacitól el is vetélhet, ezért nyugodjon meg, hogy a baba és a mama érdekében lesz a vizsgálat, nem a baba ellen!

Hát, ha viszket és ég, akkor valószínûleg a doki azt szeretné kideríteni, hogy milyen gyógyszert adjon rá, hogy ne legyen veszélyes a babára a fertõzés (ha fertõzés). Maga a citológia nem lesz veszélyes a babára, nekem 12 hetesen csinálta a doki, semmi bajom nem lett tõle. Viszont egy bacitól el is vetélhet, ezért nyugodjon meg, hogy a baba és a mama érdekében lesz a vizsgálat, nem a baba ellen!
Cytológiára azért is visszahívhat a doki, mert nem sikerült anni kenetet levennie, így meg kell ismételni a vizsgálatot! nyugi, nincs baj!!!! Ha gombás ferõzése van, ami meg iyenkor normális lehet a megváltozott hüvelyflóra miatt, arra meg kap majd gyógyszert!

Az nagy baj ha valakinek nem sokszor áll fel? Régen sokat nem mostam pirosas lett, kicsit talán el is változott néha fáj is talán a felülete is megváltozott szerintem ott lent (ha orvoshoz kell menni milyen dokit kell felkeresni? )

"csak olyan válaszoljon aki tud értelmesen segíteni" Aki segít annak thx 18/F

Legjobb válasz: Nem elõírás az,hogy sokszor állni kell neki .Akkor álljon mikor szükséges,de akkor keményen :-) A nem kellõ tisztántartás miatt begyulladhat .Természetesen ez némi fájdalommal is jár . Neogranormon vagy Betadine kenõcs jól lenne rá. Az ilyen kûlsõ problémák a bõrgyógyászra tartozik. Beutaló sem kell ide .

Nem elõírás az, hogy sokszor állni kell neki .Akkor álljon mikor szükséges, de akkor keményen :-) A nem kellõ tisztántartás miatt begyulladhat .Természetesen ez némi fájdalommal is jár . Neogranormon vagy Betadine kenõcs jól lenne rá. Az ilyen kûlsõ problémák a bõrgyógyászra tartozik. Beutaló sem kell ide .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! ma anyajeggyel voltam bõrgyógyásznál azt hittem urulógus foglalkozik ilyennekkel
sztem erdekes lehet, mit ertesz az alatt, h "gyakran" (nem) all- van valtozas a korabbiakhoz? van olyan, hogy ez egy betegseg tunete, de a mumpszon kivul mas nem jut eszembe. Van ra legalabb elvben esely, h valami STD-t elkaptal?
Szia. Nekem 6 mm volt anno, sõt egész terhesség alatt rövidebb volt az átlagnál. De semmi gond nem volt, egészséges kisfiút szültem. Te is nyugodj meg, semmi gond nem lesz. Üdv 8 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!Boldog babavárást a pocisoknak!Sok boldogságot azoknak akik már túl vannak az áldott állapoton:-))
Nekem 6 mm lett, azóta 20 hetes vagyok, tökéletes volt az AFP-m, a 18 hetes genetikai UH is és még 4Dn is megnézettük.Makkegészséges kislányunk lesz. :)
a mamaneten 10 mm-t írnak az FL-re. szerintem nincs jelentõsége. amikor én voltam terhes, ezt nem is mérték.
És még azt hozzátenném, hogy 4500 grammal, 57 centivel született.

Tavaly márciusban és novemberben is legnagyobb fájdalmunkra 10 hetesen elhalt a terhességem. A novemberi után is azt mondta a doki, hogy várjuk meg két mestruációt. Nagy baj ha már most babát várok?

Három héten belül megvolt a tisztulásos vérzés, de azóta nem jön meg az els? normál vérzésem. Egy bels? hang azt súgja hogy nem vagyok már egyedül. Nagyon szeretnénk kisbabát a párommal, így természetesen nagyon boldog lennénk ha várandós leszek/vagyok(?), de félek, hogy túl korán estem teherbe, lehet valami baj vagy következmény? Kérlek írjátok meg, hogy nálatok hogy volt. Nagyon köszönöm nyugtató válaszaitokat!

Legjobb válasz: Én nem tudok érdemlegeset hozzáfûzni, de jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek!

Én nem tudok érdemlegeset hozzáfûzni, de jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek!
Erre tényleg csak az orvos tudna válaszolni, de szerintem ha babát vársz akkor a szervezeted már fel volt készülve rá, különben nem estél volna teherbe.Szorítok neked, sok sikert!!! H.
Szia teljesen együttérzek veled én egy évvel ezelõtt vesztettem el egy babát, utána nagyjából fél év múlva próbálkoztunk ( ennyi idõ alatt készültem fel lelkileg is mert elsõ próbálkozásnál nem sikerült , de a második hónapban igen)Nálad úgy tûnik a tested kész rá mert újból megfogantál , a lélek sokkal nehezebb és több idõt vesz igénybe . Szerintem:) Ezért is most már csak arra koncentrálj , hogy új baba -új élet -s valamiért õ jönni akar hozzátok.Én is erre gondolok amióta most már tudjuk , hogy kisfiúnk itt van a pocakomba, s csak arra gondolok , hogy áprilisban már velünk lesz, mert valami folytán õ minket választott. Ez a baba meg titeket választott. Bízzál! S ne feledd a gondolatnak teremtõ ereje van!Tiszta szivembõl szurkolok. Tudom milyen nehéz, de bízni kell. Üdv, 26 hetes
Szia! Arról, hogy mi a korai, nem tudok véleményt mondani. Nekem 1 elhalt terhességem volt decemberben, azt mondta a dokim, hogy hat hónapig (!) ne merjek teherbe esni. Hogy meg se kockáztathassam, még fogamzásgátlót is felírt. Nem hiszem, hogy csak azért mondta, mert nem akar látni féléven belül, bár konkrétan nem kérdeztem rá, miért kell olyan sokat várni. Én inkább többet várnék, minthogy idõ elõtt összejöjjön. Talán nagyobb lehet az újabb vetélés esélye, de nem tudom pontosan
nekem 2 elhalt terhességem volt mind a 2 után sokat vártunk . a 2-dik után azt mondta a doki hogy ne egyik naprol a másikra essek teherbe vagyis minimum 6-7 honap mi 1 évet vártunk a lelki trauma miatt , most van egy 2 honapos gyõnyõrü egézséges kislányom. nyugodj meg nem lesz semmi baj a tested már felkészült ha teherbe estél.lélekben meg pozitiv dolgokra gondolj tudom nehéz a tõrténtek miatt de sokat segit . kitartást és boldog babavárást.ird meg légyszi a 2-dik teszt eredményét .
Nekem az orvosom 3honapot javasolt, de azt mondta nem muszály kivárni, ha a szervezet felkészült, ugyis sikerül.Két hetet vártunk csak.Igaz nekem pont 3honap mulva sikerült teherbe esnem.Tehát az én orvosom szerint nem lenne baj.
A kérdező hozzászólása: Kedves Laila! Nagyon sok boldogságot és egészséget Nektek:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a gyors és kedves válaszaitokat:-) Most délután csináltam tesztet, és negatív lett. Bár tudom a hogy reggeli vizelet a legjobb, csak már nem bírtam ki reggelig. De két tesztet vettem így reggelre is jut majd:-) Szívem mélyén én is úgy érzem, hogy ha nem lenne minden rendben akkor nem is tudott volna megfoggani.
Laila vagyok, ird meg majd mi lett, tesztet csináltál esetleg? én nem mert nem is gyanakodtan a terhességre. sok sikert
én hasonlóképp voltam kétszer vetéltem el spontán, a második után 2 napra méhgyulladásom lett, kaptam antibiotikumot, két hétre rá lehetett elösször együtt lenni a férjemmel nem védekeztünk, és gyanus lett hogy már az 52 napon tartok a vetélés után és sehol a mensi, elmentem dokihoz és 7 hetes terhes voltam, azt mondta nem lehet baj mert a gyogyszert addigra már beszedtem és ha a baba most ilyen gyorsan összejött akkor meg is marad. kaptam utrogrestan babamegtartó kúpot, azóta is minden oké, csak pihennem kell sokat, rendben van a baba is egészséges és már a 27-ik héten vagyunk, igazábol akkor fogok fellélegezni ha a karomban tarthatom, a félelem mindig bennem van. imátkozom hogy rendben legyünk és megszülessen. ne izgulj neked sem lesz gond ha teis ilyen gyorsan teherbe estél biztos rendben lesz, én az elsõ vetélés után 6 honapig nem estem teherbe, a másodiknál két hét mulva véletlenül sikerült. menj mielõbb el a dokidhoz hátha ad neked is valami babamegtartót. minden jót. Laila.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm a kedves sorokat:-) Tegnap este már volt egy kis vérzés így nem csináltam meg a tesztet reggel, és ma meg már rendesen meg is jött. Köszönöm mégegyszer válaszaitokat, remélem nem sokára én is írhatom, hogy újra kismama vagyok. Kismamák, Édesanyák! Sok boldogságot és egészséget Nektek!:-)

Az nagy baj ha nem érzem az ilyenkor szokásos tüneteket? A mellem az fáj és az eléjétől kezdve de semmi több! Most inkább érzékenyebb! Remélem az 5 teszt nem téved és a doki sem azt mondta 97%terhesség! De ugye nem kell minden nőnek ugyanazt érezni?

Legjobb válasz: Én a 7. héten lettem elõször rosszul,és a 10. héttõl volt az az egetrengetõ hányinger. Ismerek olyat is,akinke csak a második trimeszterben jött a hányás,de olyat is,akinek semmi tünete nem volt. Nem törvényszerû,h rosszul kell lenned,csak a nõk 99%át megviselik az ilyenkor lejátszódó hormonviharok a szervezetében.

Én a 7. héten lettem elõször rosszul, és a 10. héttõl volt az az egetrengetõ hányinger. Ismerek olyat is, akinke csak a második trimeszterben jött a hányás, de olyat is, akinek semmi tünete nem volt. Nem törvényszerû, h rosszul kell lenned, csak a nõk 99%át megviselik az ilyenkor lejátszódó hormonviharok a szervezetében.
5 teszt??? :) Biztosan ott van a bab, ne aggódj!! Nekem a 7. héten jelentkezett 1 db hányás. Azóta émelygek néha-néha, leginkább kajaszagtól. Nem törvényszerû semmilyen tünet, és egyébként az, hogy nem érzed még, nem jelenti, hogy nem is fogod egyik pillanatról a másikra!:)
Hallgass a dokira! Egyáltalán nem törvényszerû kora terhességben a tünetek sokaságát érezni. Nem vagyunk egyformák így nem is kell azt érezni mindenkinek.
4 gyerekem van. Nekem egyiknél sem voltak azok a bizonyos "szokásos " tüneteim. Ennyi teszt és az orvos együtt biztosan nem tévednek!A doki meg majd akkor mond teljesen biztosat, ha már uh-n látta, vagy kicsit nagyobb lesz a babuci. Gratulálok a babához!

Az baj-e ha a babának nagyobb a haskörfogata, mint lenni kellene és szemmel is látszik hogy nagy a hasa, lehet valami baja? A doki nem mondta hogy baj lenne de kiváncsi vagyok lehet e baja?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen az elsõ babámnál, akkor a doki azt írta az ambuláns lapra, hogy "rendkívül telített magzati gyomor", szóval valószínûleg csak sokat ihatott a magzatvízbõl. :) Nem hinném, hogy ez baj, az én kislányom is egészségesen született. :)

Nekem is volt ilyen az elsõ babámnál, akkor a doki azt írta az ambuláns lapra, hogy "rendkívül telített magzati gyomor", szóval valószínûleg csak sokat ihatott a magzatvízbõl. :) Nem hinném, hogy ez baj, az én kislányom is egészségesen született. :)
Nekem is ugyanez volt, semmi baj. Kislányom is egészségesen született, nagy pocakkal, meg nagy tokával. Jó sok tejci fér a pocijába, 5-6 órát is kibír cicizés nélkül.
jó sokat kortyolt a magzatvizbol valoszinuleg :D ne aggodj, csak teleitta magat :D nekem egyszer eppen ultrahangon pisilt a drága, látható volt a változás! :) )

Barna folyás a 13. hétben nagy bajt jelent? Hívtam a dokim azt mondta pihenjek és ha estére nem múlik el akkor megvizsgál. De nagyon aggódom. A barna folyás mindig bajt jelent?

Legjobb válasz: Esetleg attól is lehet, hogy megvagyok fázva és elég sokat köhögök és fújom az orrom?Lehet ettõl az erõlködéstõl?

A kérdező hozzászólása: Esetleg attól is lehet, hogy megvagyok fázva és elég sokat köhögök és fújom az orrom?Lehet ettõl az erõlködéstõl?
Igen, az alhasi vérbõség miatt az erõlködéstõl a hajszálerek elpattannak, ez okozhat vérzést. Pihenj sokat, a rutascorbin erõsíti az érfalakat, én azt kaptam barnázásra.
nem mindig, de valóban oda kell rá figyelni, mert vetélés jele is lehet. A 13. héten már kisebb a kockázat, de tedd amit a dokid mondod, pihenj sokat és én mindenképpen megvizsgáltatnám magam, már csak azért is, hogy ne izguljam végig a hétvégét.
Egy egészséges terhességben nem szabad barnázásnak lennie, vérzésnek, maszatolásnak.(a sárgás folyás megint más) Tedd azt amit a doki mondott, pihenj, felpolcolt lábbal, bár mivel a barnázást hormonprobléma okozza és nem keményedés, vagy kifáradás így tulajdonképp nem igen használ. A hormonproblémát meg igenis kezelni kell, így a 13 hétben már magzatról beszélünk, már ki lehet védeni az esetleges vetélést magzatmegtartó hormonpótló gyógyszerekkel. Reméljük a dokid ír fel neked valamit. egy hozzáértõ kismami.
Nekem nagyon jó ultrahangos orvosom van. Én is azért kerültem hozzá, mert állandóan vérezgetek. Azt mondta, hogy amíg barnás, addig nincs gond, mert az nem a méhbõl jön. Az a hüvelybõl, vagy a méhszájtól jön. Csak akkor van baj, ha piros a vér.
En a 18. hétben vagyok és 2 nappal ezelott én is barnáztam egy kicsit. Aznap agyonhajtottam magam, pihentem és estére el is mullott. Szerintem ne aggodj, biztos nincs gond. Nekem a pici most is ugy kalimpál, jelzi, hogy nincs semmi baj.
Nem feltétlenül jelent mindig bajt. Én is barnáztam az elsõ terhesség alatt méhszáj polip miatt.
mi újság veled? hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen jól vagyok. Péntek délutánra már nem volt semmi barnázgatás....igaz egész délután feküdtem. Hívott (!!!) az orvosom is, amin kellemesen meglepõdtem és azt mondta ha hétvégé is bármi lesz akkor azonnal hívjam Õt. Hál'Istennek nem volt semmi...bár nagyon sokat pihentem. Mivel már nem köhögök annyira így ma bejöttem dolgozni......de csak akkor maradok egész nap ha jól érzem magam. Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)

6 hetes vagyok, hétfőóta nem feszül a mellem, nem is kemény, csak hányinger van néha. Baj lehet a babával? Nagyon erős mensis görcseim vannak. Holnap megyek dokihoz, izgulok, nehogy rosszat mondjon. Ha elhalt, miből venném észre, csak vérzésből?

Legjobb válasz: Görcs és vérzés. Ha nagyon erõs görcseid vannak ne várj,hanem azonnal indulj egy sürgõsségire! Ha nincs meg a baba, a te életed a legfontosabb! És a vetélés nem játék, halálos is lehet kezeletlenül! Azért szorítok neketek, hogy ne legyen semmi baj!

Görcs és vérzés. Ha nagyon erõs görcseid vannak ne várj, hanem azonnal indulj egy sürgõsségire! Ha nincs meg a baba, a te életed a legfontosabb! És a vetélés nem játék, halálos is lehet kezeletlenül! Azért szorítok neketek, hogy ne legyen semmi baj!
szia.én 11 hetes vagyok.nekem is volt ilyen erös fájdalom, ésgörcs lent.a doki magne b6-ot javasolt.ha nincs vérzés, nem barnázos akkor nincs gondd szerintem.a hányinger az jo jel..és csak most fog erösödni.a mellem nekem sem mindig szokott feszülni...lehet attol is fáj a hasad hogy stresszelsz.tudom nehéz, nekem volt rozsaszine folyásom, és még is jol vagyunk.te se aggodj.holnap majd a doki is megnyugtat..de ha vérzel irány a doki..még maé...ha nem akkor holnap..de ne aggodj..boldog babavárást.
Az hogy már nem feszül a melled, azzal semmi gond nincs, viszont az erõs görcs nem jelent jót.Fõleg ahogy írod, hogy nagyon erõs görcs.Szerintem ma hívd fel a dokidat, õ megmondja mit csinálj, de szerintem akkor még ma meg fog nétzni, és megmondja mi is a teendõ.Fõ a biztonság..Nekem anno sajnos elhalt egy 6 hetes terhességem, de én csak a vérzésbõl vettem észre, hogy baj van.Nekem semmi más jele nem volt.Bízzunk benne, hogy nálad nincs ilyesemi gond, de én biztos még ma megmutatnám magam a dokinak... 36hetes kismama
A görcs nem jelent feltétlenül rosszat! Nekem is volt az elején, ebben az idõben kb. 1 hétig. Lehet a méh tágulása miatt. Erre mindenki másképp reagál! Mondd el a dokinak, majd õ ad tanácsot! Ha barnáznál is, vagy véreznél azonnal menj!
Mindenképp doki! Reméljük nincs gond, de a nagyon erõs görcs nem jelent jót! Szorítok hogy minden rendben legyen!!!!
Nem akarlak megijeszteni, de nem minden esetben van vérzés. Volt egy ismerõsöm, akinél 9 hetesen állapították meg hogy nincs szívhangja a babájának és meg kell mûteni hogy eltávolítsák mert nem volt vérzése. Reméljük hogy nincs gond nálad!!!!! Szorítok értetek!! De menj mindenképp dokihoz!!!!

Kismamák! Tegnapelőtt töltöttem a 33. hetet. Tegnap elmentem ultrahangra, és azt mondta a doki, h kicsi a babám! Ti mit mondtok ezekre az adatokra? Nagyon megijedtem. Ha kicsi is akkor lehet nagy baj?

BPD: 82 mm, TAD: 79 mm, AC: 250 mm, FL: 58,6 mm. Súly: 1900 gr.

Legjobb válasz: Sikerült is sajnos. De már megnyugodtam. Köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Sikerült is sajnos. De már megnyugodtam. Köszönöm.
nekem is 35+4 naposan megnézték mert elindult, 2600 grnak hozta a gép, azt mondták inkább leállítják, mert koraszülött lenne, meg kicsi is. Nna két hét múlva meglett 3400 (!) grammal és 47 cm-vel....
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod. Nem akarok izgulni, sem félni de úgy megijesztett a doki, ráadásúl több 1 éve elvesztettünk már egy babát és nem élném túl én sem és a férjem se ha valami baj lenne. Olyan bunkók eggyes dokik:( és a fogadott dokim meg pont most nyaral.
Az enyémnek is hasonló méretei voltak - inkább úgy mondom ekkorának mérték - aztán a 40. héten 4 kilóval és 57 centivel született. Addig meg végig azt hallgattam, hogy pici lesz.... Még csak 33 hetes vagy, a babára csak most jön a java! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Súlya, jó. Talán annyi hogy nem valószinü, hogy nagy lesz, 4 kiló vagy fölötte. De szerintem azt nem baj. :) Lepény érettsége normális, nekem is II-es volt a második terhességnél 32 hetesen. A 3 sorban lévõ adatokat nem ismerem. Ha kicsinek látja, akkor érdemes 1-2 hét múlva újra uh-ot nézni. Ott látják hogy fejlõdik-e. A mérés pedig lehet pontatlan. Nekem mérték már a kisfiam 36. héten 3600 grammnak, a 39. héten 3650-nek. Aztán a 40. héten megszületett 4200 grammal. És hallottam már olyat is, akinek a 36. héten született a babája, 1900 grammal, és teljesen egészséges.
Nekem 2500grammra saccolták 4 nap mulva mikor szültem 3250gramm volt. 8 hetes kiscsaj anyuja
A kérdező hozzászólása: :)
Nyugi nekem a 38. Hetes uh- on azt mondta a doki, hogy na ez a gyerek nem lesz max 2800 gramm, három napra rá megszületett 3120 gr és 50 cm-el.
Hülye egy doki lehetett, de nem lesz semmi baj!Az orvosok mindig csak a frászt hozzák az emberre...
A kérdező hozzászólása: Igen sokan ezt mondják. Köszönöm:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!