Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj esetleg (45 db)

14 éves vagyok és csak hétvégente dohányzom, napi 5 szállal max. Akkor ugye nem lehet nagy bajom? ( Esetleg rák).

Legjobb válasz: Már miért ne lehetne? Úgy gondolod ha csak heti két napon bagózol, akkor nem rakódnak le a tüdõdben a rákkeltõ anyagok? Nagyon naivnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ilyesmit találjon ki...

Most a véleményünkre vagy kíváncsi, vagy csak a saját megnyugtatásod végett erõlteted hogy biztos nem lesz bajod tõle...
Csak nekem tünt föl a kérdésben hogy a kérdezõ 14 éves? Igen, lehetsz rákos miatta. Ha nem is most, de majd rászoksz a napi 2 dobozra, és 50 évesen látod majd a kárát..:/
Tüdõrákot dohányzás nélkül is lehet kapni, a dohányzás csak emeli az esélyeket. Heti 10 szál értelemszerûen nem olyan durva, mint napi 30-40, de akkor is káros. Menjél hógolyózni inkább.
Gondolom itt konkrétan a tüdõrákra gondoltál. Rákos sejtek minden nap képzõdnek, csak ezek normális esetben elhalnak. De a cigi, mégha csak hétvégente 5 szálat is szívsz el, segíti ezeket a sejteket. Tehát az mindegy, hogy mennyit szívsz el, káros anyagok akkor is vannak benne.
Már miért ne lehetne? Úgy gondolod ha csak heti két napon bagózol, akkor nem rakódnak le a tüdõdben a rákkeltõ anyagok? Nagyon naivnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ilyesmit találjon ki...
hétvégente mert ...anyádék nincsenek otthon
de cigi még rátesz szal szerintem necsináld de tudom úgyse fogsz azért nemszívni mert egy gyk-s vlaszoló azt írta :D
A dohányzás igazából olyan mint az orosz rulett, csak nem hatos tárba raksz egy golyót, hanem mondjuk tízezresbe. Ha peched van már egyetlen száll is okozhat rákot.
A kérdező hozzászólása: Anyámék is itthon vannak, én nem vagyok otthon...De szerintem nem lehet, van aki 60évet dohányzik és nem lesz rákos, van aki nem dohányzik semmit és rákos lesz... 1000000 az 1hez szerintem
de lehet. 1 száltól is lehet. meg akkor is lehet ha 1 szálat se szívsz. szal ez inkább a genetikától függ meg a hajlamosságtól :)

Egy ideje nagyon fáj/szúr a hasam, és mindig a jobb oldala, félek, hogy valami nagy baj lehet. Azon gondolkoztam, hogy fájhat-e azért, hogy belül, pl petefészekben, esetleg méhben vmi nagy baj van?

Legjobb válasz: Inkább petefészek, de ez simán lehet vakbélgyulladás is, vagy esetleg elakadt vesekõ. Sürgõsen fordulj orvoshoz. (Lehetõleg ma, ügyeletre!)

Inkább petefészek, de ez simán lehet vakbélgyulladás is, vagy esetleg elakadt vesekõ. Sürgõsen fordulj orvoshoz. (Lehetõleg ma, ügyeletre!)
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok, nem hiszem, hogy vesekövem lenne, de azért köszönöm a kommentet :)
Nekem 18 évesen volt elõször vesekövem, ne hidd, hogy nem lehet.

Nagy bajok, problémák lehetnek esetleg belőle? Sürgős!

Nos..testvérem fog születni. Én 13 éves vagyok, anyu 37 éves és kb. 3 hónapos terhes. A probléma a következ?: anyának vérzése van,most. Igazából velem is vérzett és akkor egy b? hétre befektették a kórházba (de itt vagyok egészségesen). Most ugyanez a helyzet, de nem feküdt be csak itthon pihenget.Esetleg baj következhet ebb?l->>bizonytalan az egész?!

Legjobb válasz: hat baj nem biztos hogy lehet belole, ha pihenget, es fekszik az agyban. orvosnal volt? esetleg nem artana egy sargatesthormon gyogyszer az segithet, hogy ne dolgozzon anyit a mehe. ha sokat pihen es elmulik a verzes akkor nem lehet baj., de azert suru doki latogatast javasolnek anyukadnak.

hat baj nem biztos hogy lehet belole, ha pihenget, es fekszik az agyban. orvosnal volt? esetleg nem artana egy sargatesthormon gyogyszer az segithet, hogy ne dolgozzon anyit a mehe. ha sokat pihen es elmulik a verzes akkor nem lehet baj., de azert suru doki latogatast javasolnek anyukadnak.
A terhesség mindig tart magában bizonytalanságot, ezt sajnos el kell fogadnod. Ha az orvos azt mondta, elég otthon pihennie, biztosan megalapozott volt. Anyud is tudja a kockázatot, és valószínûleg tud felelõsséget is vállalni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszaitokat, de most már mindegy, ugyanis elment a baba:'( pedig anyu volt dokinál..olyan szomorú...

Ha még csak 34 hetes vagyok, de teljesen lement már a hasam nagy baj ha esetleg korábban érkezik?

Ilyenkor már kifejl?dtek "teljesen"? Még nem voltak fájások csak valahogy érzem, hogy hamarosan eljön az id?.

Legjobb válasz: Én 36 hetesen jöttem a világra..:) és semmi bajom sem lett.Ilyenkor márcsak a súlyukban gyarapodnak,amúgy mindenük megvan(az egészségeseknek).

Én 36 hetesen jöttem a világra..:) és semmi bajom sem lett.Ilyenkor márcsak a súlyukban gyarapodnak, amúgy mindenük megvan(az egészségeseknek).
Ha esetleg most születne meg akkor sem lenne probléma, mert ilyen idõsen már elég jól tudnak az újszülöttek alkalmazkodni a külvilághoz. Ettõl függetlenül az, hogy már nagyon lent van a pocid még nem jelenti azt, hogy a közeljövõben várható a baba. Mármint annyival korábban nem fog jönni, hogy problémát okozzon. Picit gondolom inkubátorba teszik majd, meg tovább marad majd a kórházban, de attól még nem lesz baja.
Nem lenne baj, ha most megszületne, de még azért inkább ne, "dumcsizd meg vele", hogy még nincs itt az idõ. Ahol szülök megkérdeztem, hogy hová viszik a babát, meg hogy smint, ha koraszülött lenne, azt mondták, hogy a SOTE-ra, de 34 héttõl már nem viszik sehová, mert akkor már Õk is el tudják látni, és akkor már nincs gond. Amúgy nekem is lenn van a pocim már 2 hete, mindenki mondja, aztán mégis egyben vagyunk még... Jó egészséget! 37 hetes km.
36 héttõl nem koraszülött, csak a súly legyen meg 2500g! Nélunk 11 napot bent tartják ha még nincs ennyi a súlya még az idõben születetteket is! Én 37 hétre szültem 2810 g-mal 10/10 apgarral, teljesen egészséges kislányt!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a bátorító szavakat! Nagyon bízom benne, hogy még egy jó pár hétig bent marad! :D Köszönöm Nektek!
Szia Nekem 34 hetesen teljesen lent volt...szinte a terdem verdeste :) A 42.heten szultem Nyugalom, es elvezd az utolso heteket
Szia én 35 hetes vagyok uh szerint már 36 is elmúltam. Nekem is mondták a héten hogy nagyon lent van de fel se vettem viszont ma már én is láttam és érzem is. Még egy két hetet maradhatna de ha most akarna kijönni akkor már nem hiszem hogy gond lenne. Én is úgy tudom hogy ilyenkor már csak a súlyuk nõ de nem vagyok doki:) de hátha bent marad még neked egy kicsit:)

Nagy baj ha 2 gyerek 1 szobában van (ha esetleg különbözö nemüek akkor és ha 2 fiu)? Most akarnánk lakást venni de a 2.5szobásnak sok a rezsije (? ), ezért 2est vennénk, de akkor 1 szobában lennének az baj?

Ti hogy oldottátok ezt meg?Most még csak 1 gyerek van de 2-3éven bellül szeretnénk még 1 et,akkor együtt kéne lenniük elég sokáig erz megoldhato szerintetek mit csináljunk?

Legjobb válasz: Szia! Én 20 éves koromig laktam a bátyámmal 1 szobában és soha nem merült fel bennem, hogy ez nekem nem jó. Néha voltak viták, de ha külön szobában lettünk volna, ez akkor sem lett volna másképp. Esténként olyan jókat tudtunk beszélgetni. A férjemék 4 szobás lakásban laktak, mégis 1 szobában volt a tesóval (igaz, ö is fiú). Szerintem, ezen ne idegeskedj, semmi bajuk nem lesz a közös szobától. Meg egyébként is, ha csak ezt engedhetitek meg magatoknak, akkor nem is kérdés, hogy mi legyen.

Szia! Én 20 éves koromig laktam a bátyámmal 1 szobában és soha nem merült fel bennem, hogy ez nekem nem jó. Néha voltak viták, de ha külön szobában lettünk volna, ez akkor sem lett volna másképp. Esténként olyan jókat tudtunk beszélgetni. A férjemék 4 szobás lakásban laktak, mégis 1 szobában volt a tesóval (igaz, ö is fiú). Szerintem, ezen ne idegeskedj, semmi bajuk nem lesz a közös szobától. Meg egyébként is, ha csak ezt engedhetitek meg magatoknak, akkor nem is kérdés, hogy mi legyen.
Nekünk 1+2 fél szobás lakásunk volt. Az öcsém és köztem 10év a korkülönbség. Mindig egy szobában laktunk. Anyáméknak eszükbe sem jutott lemondani a hálószobájukról, mondván én úgyis kolégista vagyok minek a külön szoba nem vagyok otthon csak hétvégén. Mégis felnõttünk. Ha nem teheted meg anyagilag akkor az lesz ami van és kész. Nem tudsz mit tenni, akárki akár mit ír. Ez pénzkérdése és ha nem megy akkor ne idegeskedj.
Szia! Kicsinek hülyeség õket külön szobába rakni. Úgyis mindig a nappaliban fognak játszani együtt. Egyénként nekem két fiam van 4 éves és 6 hónapos és 2 szobás lakásunk. Egy szobában laknak és élvezik. Pontosabban a nagy élvezi meg mi:) ))
Szia! Én 13 éves koromig egy szobában laktam a bátyámmal, csak utána lett külön szobánk. Mondjuk nekünk eleve 2 és fél szobás lakásunk volt, csak addig anyuéknak volt egy hálójuk, és utána költöztek a nagy szobába. Ha majd esetleg a második más nemû lesz akkor szerintem 5-6 évig, vagy esetleg 10 éves korig belefér, de utána minden képpen kell egy külön szoba, mert akkor kezdenek el már "magán életet" élni.Ha az csak a napló vezetésben, meg a más zenei irányzatok hallgatásában is merül ki még egy darabig. Meg jön a pubertáns.Ha egy nemûek akkor szerintem még tovább elvannak együtt. Az ismerõsömék 3an vannak testvérek.A srác hugai 25 körül vannak és ameddig mind ketten otthon laktak egy szobájuk volt.És csak nem rég költözött el otthonról a nagyobbik. Remélem segítettem!
Szia.Szerintem 1 ideig egyik sem baj, esetleg késõbb amikor már felsõsök lesznek.Ha tudtok, lehet inkább 1+2felest kéne venni, ami mondjuk elképzelhetõ, hogy négyzetméterre ugyanannyi, mint a 2 szobás és akkor a rezsiben sincs nagy különbség.Szerintem járjatok utánna, jobb mint 6-7 év múlva újra költözni.
Én az öcsémmel 12 éves koromig laktam együtt, öcsém meg 9 volt akkor. Mi szerettünk egy szobában élni, jókat játszottunk, hülyéskedtünk. Szerintem akkor célszerû õket külön tenni, ha 1. a lány az idõsebb, és már menstruál (ilyenkor már biztos szégyenlõsebb, szüksége van rá) 2. fiú az idõsebb és már kezd inkább férfiasan mint fiúsan viselkedni.
Szia.Mi 3-an laktunk egy szobában a tesóimmal.Igaz nem volt pici szoba, de egy légtérben voltunk, és semmi hátrányunk nem lett belõle.Mikor aljött az a 14-15 éves kor akkor mentünk külön szobába.Pedig elõtte is lett volna rá lehetõségünk, de nem láttuk értelmét.Nagyon jól megvoltunk, és imádtuk, imádjuk egymást.Már külön városban lakunk, de mikor hazamegyünk a szüleinkhez akkor most is egy szobában szoktunk aludni.

Napi egy esetleg másfél liter vizet iszok meg. Több nem is nagyon megy. Nagy baj? Mit tegyek?

Múltkor raktam 1,5 l vizet egy üvegbe, reggel azt kezdtem inni (nem voltam máshol) és este mikor lefeküdtem még volt az alján egy kevés.

Legjobb válasz: Mindnekinek más vízigénye van, van, aki napi 3-4-5 litert is meg bír inni, miközben nema tûzõ napon végez kemény fizikai munkát. Én is ennyit iszon átlagosan naponta, van, hogy kevesebbet. Jönnek persze az "orvos szerint npi X liter az ajánlott", de ha egyszer nem esik jól, akkor nem bírok többet inni.

Mindnekinek más vízigénye van, van, aki napi 3-4-5 litert is meg bír inni, miközben nema tûzõ napon végez kemény fizikai munkát. Én is ennyit iszon átlagosan naponta, van, hogy kevesebbet. Jönnek persze az "orvos szerint npi X liter az ajánlott", de ha egyszer nem esik jól, akkor nem bírok többet inni.
Nem tartom nagy gondnak, fõleg, hogy az étkezéssel is viszel be vizet, fõleg, ha nem pirítóson és kekszen élsz, hanem lédúsabb dolgok is akadnak. Sokat találkozom azzal a véleménnyel, hogy egy 80 kilós embernek min. 4 liter vizet kell innia, személy szerint nem értek vele egyet. Saját magamat elnézve irreális az 1/20 liter/kg. Sokat iszom (sokszor, keveset vagy többet, de fél liter sose férne belém egyszerre), de nem ilyen sokat s el nem tudom képzelni, hogy az baj, hogy nem kényszerítem magam többre (ahogy reggelire sem kényszerítem magam, nekem az nem való, simán tudok fizikai munkát végezni, edzeni úgy)... Nekem jól mûködik a szomjúságérzetem, bár arra is azt mondják, hogy baj, ha szomjas az ember, az már kiszáradás. Fenéket. Ha rengeteget iszom (néha sokat teázom, nyáron napi több kiló dinnyénél is elõjöhet, úgyhogy ez is elõfordul nálam, csak nem tipikus), akkor is jelentkezik olykor.
nem mert õ meg benedvesedik
Az attól függ, hogy ki neked az a lány. Egyébként bajnak éppen nem nevezném, inkább csak kínos lehet, hogyha csak barátok vagytok.
ugyan már, bóknak veheti ;)
A kérdező hozzászólása: Szerelmesek vagyunk egymásba, meg minden, lassan járunk, de ez nem zavarja hogy feláll?
Nekem ma órán állt a farkam, nem sok jött a szünet féltem, hogy meglátják, elég gáz lett volna. Amúgy tök szar, hogy ennyire kanos vagyok és még sincs kivel kiélnem a vágyaimat.
Van aki perverznek gondol, de van akinek meg kifejezetten tetszik.
Nem zavarja a lányokat. De ha még fiatal a lány akkor elképzelhetõ hogy zavarba jön.
Az jobban zavarja ha nem áll fel.
Max zavarba jon de szerintem ez a lanyokra legalabbis ram izgato hatassal van es igy a lany erzi hogy tetszik.. :)

Atyaég, most van nagyon nagy baj, nem leszidást hanem tanácsot szeretnék kérni, esetleg fogorvos van az oldalon? Help? Úristen remegek a félelemtől mit tegyek, ez sokkoló volt?

táplálkozási zavaros voltam, rengeteg kávét ittam meg cola zérót most fájnak a fogaim, tiszta sárgák és mindegyikről le van kopna/marva a fogzománc a felsőknél fentről, az alsóknál pedig alulról, mit kezdjek velük

Legjobb válasz: Sajnos nem tudsz semmit, a legjobb megoldás a direkt héj lenne, de az a legolcsóbb helyeken is kb. 50 ezer ft/darab. Viszont a kávé és a cola zéró nem marja le a zománcot. hánytattad is magad?

Sajnos nem tudsz semmit, a legjobb megoldás a direkt héj lenne, de az a legolcsóbb helyeken is kb. 50 ezer ft/darab. Viszont a kávé és a cola zéró nem marja le a zománcot. hánytattad is magad?
A kérdező hozzászólása: Azért emeltem ki, mert nem tudtam még megoldani. Ilyen elmex saveróziós fokrémet vettem rá(ilyen lila csomagolású, most jelent meg nem olyan rég) Miért jó hülyének lenni? Miért lennék hülye?- nem tehetek róla, idáig fajult a dolog, próbálom helyrehozni, nem leszúrást szeretnék kapni hanem valami tanácsot. Ezért nem megyek orvoshoz sem, minek azért hogy jól [email protected]? Van nekem így is elég problémám, nem hiányzik ez nekem. Pénzem meg nincs maszek rendelésre. Köszönöm a segítõ válaszokat!
Az elkövetkezõ 10-15 évben Cataflamon akarsz élni? Megkérdezhetem, hogy egyébként jó hülyének lenni?
Miért emelted ki? Sikerült már valamit csinálnod velük?
Szerintem hagyd abba a kávé/kólázást, és az árán inkább csináltasd meg a fogaidat, ne egyszerre mindet, de ha csak 2-3 havonta 1 darab foggal orvoshoz mész (a legrosszabb állapotú foggal), már az is valami, ha évi 4-5 fogat rendbe hozatsz, ne várd meg míg ki kelljen húzatni, az igazi fogsor még mindig jobb, mint utána évtizedekig protkóval nyammogni.
Mármint szervezetedben.
35 éves korodig nem fognak kiesni. És mielõtt csak úgy kipottyannának, sorba be fognak gyulladni, góc lesz a szerkezetedben. Most nem akarlak megbántani és félre ne érts, de ha cola zéróra volt pénzed, akkor azért ha nagyon akarnád, meg tudnád oldani a dolgot (még ha nem is a azonnal). Egyébként Pécsen, Debrecben, Pesten, Szegeden van rá lehetõség, hogy fogorvostan-hallgatók készítsék a koronákat és csinálják a kezeléseket, így jelentõs összegeket tudsz megspórolni. De sajnos ez sokszor "várólistás" és hát válogatnak is a páciensek között. De ha valamelyik városhoz közel laksz, azért egy próbát megér.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen sajnos nem tudom megoldani, megvárom míg teljesen lerohadnak és utána kiesnek semmi pénzem nincsen a fájdalmat meg elviselem, meg megnézem hátha van itthon gyógyszer akgopirin, cataflán addig ezeket eszem utána meg ha már kiestek akkor iszok majd turmixokat amúgy 20 éves vagyok ha ez számít valamit
Tényleg nincs sajnos rá semmi más megoldás, a dentin puha, a fogkefével szépen "le fogod mosni". :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm gyors válaszod nem hánytattam magam, csak nem ettem ás kávé, kóla volt pénzem nincs ilyenekre esetleg valai fogkrém létezik rá? amikor hozzá érek iszonyúan fáj, kiráz a hideg
Ja, és azért sárga, mert a dentint látod, aminek sárga s ízne. Szóval sajnos az egyetlen megoldás a direkt héj vagy ha nagyon súlyosa dolog, akkor a korona. :(
Azzal, hogy nem tehetsz arról, hogy idáig fajult a dolog, nos ezzel tudnék vitatkozni, de inkább nem teszem. Azért kérdeztem hogy jó-e hülyének lenni, mert azt írtad, hogy megvárod míg elrohadnak a fogaid és maguktól kiesnek, a fájdalmat pedig elviseled inkább és addig cataflamon fogsz élni. Ez nem annyiból áll, hogy elrohad, addig kicsit fájdogál, majd kiesik magától és aztán jöhet a turmix 100 éves korodig. A fogad iszonyatosan fog fájni, és ha begyullad a gyökere, akkor még az arcod is befog dagadni, akkor is muszáj lesz elmenned dokihoz. Nem beszélve a gócokról és azok következményeirõl, amik ilyenkor a szervezetedben kialakulnak. Szerintem te ezekkel a dolgokkal nem vagy tisztában. Az meg, hogy nincs pénzed maszek dokira, csak egy dolog. Körzetileg te is tartozol egy fogorvoshoz, akihez ha elmész, akkor tudna rajtad segíteni mondjuk ingyen. De te tudod. Én csak segíteni akarok, mert ne is haragudj, de elég butácska vagy, ha így gondolkozol, ahogy.

Szerintetek ez nagyon nagy baj? És ha felvételizek egy iskolába, esetleg nem tudnám valahogy igazolni a tanárokkal, hogy nem vagyok hülye matekból, csak a jegyeim rosszak?

Szóval az a problémám, hogy 8.-os vagyok és ugye lesznek a felvételik, ilyesmik és eddig 1-es - 2-esre állok matekból. Csakhogy az a baj, hogy én matekból valamiért olyan vagyok, hogy órán, amikor a tanár magyarázza nem értem, csak itthon, amikor magamtól oldok meg feladatokat, ilyesmi, szóval csak akkor jövök rá és úgy értem meg igazán. Viszont eddig csomó 1-esem meg 2-esem van matekból, pont emiatt, mert órán nem értettem, másnap írtunk, szinte semelyik kérdésre nem tudtam válaszolni, aztán hoppá, rájöttem, hogy hogy kell...

Legjobb válasz: Nyilván a tanár hibás!

Nyilván a tanár hibás!
Szerintem 1-es meg 2-essel ne akarj gimibe menni, ha mégis akkor ne pszichológushoz menj hanem matektanárhoz!! De én is rájöttem, hogy nagyon sok múlik a tanáron. A kialvatlanság közrejátszhat de nem mindig és nem ennyire, de magamon is észrevettem, de gimibe járok és elég sokszor nem alszok.
Kedves kérdezõ! A tudást azt ott mérik, és akkor. Nem pedig holnap meg holnapután. Nem bántani akarlak, de amit te írsz, az nem más, mint hiányos, és kevés tudás. Viszont az, hogy másnapra megoldod, azt jelenti, megvan benned a képesség. Ezt csak gyakorlással, tanulással tudod pótolni. Azért mégsem járható az az út, hogy a beteg fekszik a mûtõasztalon, és holnapig várjon a doktorra, mire eszébe jut neki, mit is kellene csinálnia. És addig ad neki papírt. Mondd el a problémádat a tanárodnak, és kérjél tõle segítséget, tanácsot. A matekórán mindig a tanárhoz legközelebbi padon üljél. És eszedbe se jusson feladni a továbbtanulási tervedet. De dolgozz meg érte. Írjál nekem, hátha tudok segíteni.
Régen voltam általános iskolás de ilyen felvételi nem csak gimnáziumokban van? Miért nem mész szakmunkásba és szerzel egy jó szakmát?
Nem csak az a baj, hogy hiányos a tudásod, hanem az is, hogy nagyon görcsölsz. Nem szabad! Járj tanárhoz, és gyakorolj nagyon sokat! Sajnos általános jelenség, hogy a reáltárgyak nehezen mennek, fõleg a matek. Nagyon rosszul tanítják.
A kérdező hozzászólása: Még az, hogy rosszul tanítják, de nekünk a matektanár egész órán a mûkörmét nézegeti...
Figyelj, azért általánosban nem deriválni és integrálni tanítanak. Értem én, hogy van, aki nem olyan penge matekból, de ha neked csak 1-eseid meg 2-seig vannak, ott nagyobb a probléma, és nem csak arról van szó, hogy több idõ kell neked, hogy felfogd a dolgokat!!!
A kérdező hozzászólása: De nem csak nekem vannak, ilyen jegyeim, hanem még sok másnak is. Meg úgy belegondolva, eddig csak olyan emberekrõl tudok az osztályban, akiknek 4-esei és 5-ösei vannak, akik a) járnak külön matektanárhoz, mert a szülei keresnek annyit, hogy ezt megengedhessék maguknak b) a szülei közül valaki matektanár, vagy csak matektanár volt c) bár nem is jár matektanárhoz és nem matektanárok a szülei, mégis veszik a fáradtságot, hogy elmagyarázzák neki, nem pedig az van, mint pl. nálunk, hogy anyámék hazajönnek délután, utána onnantól kezdve nem lehet hozzájuk se szólni szinte, mert nem hallják tõlem a tv-t.
A matek tanuláshoz gyakorlás kell. Szépen leülsz és minden nap megcsinálod az órai feladatokat háromszor négyszer. Dolgozat írás ellõtt pedig mindent szépen újra csinálod. Matek kettessel csak szakmunkásba fognak felvenni amivel semmi baj sincs.

Nagy baj ha egy fiu papagajt nem parositunk? Nem lesz szomoru vagy esetleg nagyon maganyos csicsereg mintha a parjat keresne felek hogy belehal a maganyba mit tegyek? nem tudok neki part venni.

Legjobb válasz: Milyen fajta papagáj? Ha eladták egyedül, pár nélkül, akkor valószínûleg lehet egyedül is tartani. Remélhetõleg. Ennyire a kisállat kereskedésekben is értenek hozzá. Amit párban lehet csak tartani, azokat eleve csak úgy adják el, együtt. Szóval ha eleget foglalkozol vele, nem lesz magányos.

Milyen fajta papagáj? Ha eladták egyedül, pár nélkül, akkor valószínûleg lehet egyedül is tartani. Remélhetõleg. Ennyire a kisállat kereskedésekben is értenek hozzá. Amit párban lehet csak tartani, azokat eleve csak úgy adják el, együtt. Szóval ha eleget foglalkozol vele, nem lesz magányos.
Csengõt, tükröt, mûpapagájt még véletlenül se adj neki! A csengõ halláskárosodást és fémmérgezést okoz. A tükör, mûpapagáj mentális problémákat okoz mivel õ nem tudja hogy az amit lát nem egy igazi fajtársa és ha a párjának tekinti elkezdi etetni is de mivel a tükörképe, mûpapagáj nem fogadja el tõle a felöklendezett magokat vissza kell nyelnie amitõl begygyulladást kaphat. Mivel nem reagálnak semmire(udvarlás, etetési szándék, vakargatás, stb) ideges lesz tõlük ami idõvel fokozódik akár szívrohamot is kaphat. És mindháromtól gyakran agresszívek lesznek a madarak az emberekkel és a többi madárral szemben is. Tehát ezeket kerüld, szedd le a játékokról. Az internetrõl rendeljetek neki minimum 6 fajátékot. A 6-ból a kalitkában egyszerre mindig csak 3 legyen és 1-2 hetente cserélgesd õket így nem unja meg õket de azért idõnként vegyetek neki új játékot is. Továbbá fontos hogy legyen a kalitkában ételkeresõ játék is amit egy hullámos esetében nem kell túlbonyolítani. Pl.: Moss el egy kupakot és csinálj a közepébe egy lyukat majd kenderzsineggel lógasd fel úgy a kalitkában hogy csak a rácsról érje el és tegyél bele a magkeverékébõl. Vékonyabb leveles fûzfaágakat is lógass be a kalitkába mert remek elfoglaltság a számára és a csõrét is koptatja vele.
A kérdező hozzászólása: Van tukre de okos es nez be a tukor ala. Es mind csipegeti.
vegyél neki a kalitkába egy kis tükröt és akkor nem hiszi majd magányosnak magát. és ez nem kamu, bebizonyított tény
Ja és az állatkertbe se add be mert ott se élne túl sokáig, jól. A látogatók többsége állatoknak egyáltalán nem való kajákkal pl.ropi eteti a papagájokat és a többi állatot is sajnos.
Ha nincs idõd napi 4-5 órát foglalkozni vele akkor próbáld meg odaadni egy tenyésztõnek mert ha meg nem is hal szörnyû dolgokat fog csinálni magával unalmában. Állatkereskedésbe csak a legvégsõ esetbe add be. Hol laksz?
A kérdező hozzászólása: hullamos papagaj, az udvaron fogtam ezert nem tudom mit kell tegyek meg a nyaron fogtam eddig nem volt vele baj es valakitol hallottam hogy egy papagaj bele tud pusztulni a maganyba ezert nem tudom nincs idom vele napont 4-5 orat foglalkozni szerintetek adjam be az allatkertbe vagy nyugottan megtarthatom???
Ha foglalkozol vele napi 4-5 órát minimum akkor nem lesz magányos. És a magányba nem halnak bele csak hogy elfoglalják magukat pótcselekvésbe kezednek ami a tolltépéstõl a láblerágásig bármi lehet.
Ott, ahova én járok, nem adja úgy el. Mindig mondja, pl, hogy õket csak együtt viheted el. Egy db-ra nem is mond árat, eleve csak kettõre. De akkor gondolom ez a kivétel.
Elõször is, az elsõnek válaszolva. Nem, a kereskedésben mindig az a jó az állatnak, ami a vevõnek megfelel. Tehát simán eladnak papagájt, pintyet egyedül, eladnak halat olyan összeállításban, ami két nap múlva már biztos nem fog fennmaradni. Kérdezõ! Milyen papagáj? Feltételezem, hogy hullámos (õ kolóniamadár, jóhogy magányos), vagy nimfa (na õk sem szeretnek egyedül). Vehetsz azonos nemû papagájt a meglévõ mellé, így nem lesznek kicsik. Amúgy meg nem rossz nekik, ha nem párosodhatnak. Ez egy ösztön, az hajtja õket, viszont a természetben sem találnak mindig párt maguknak. Ellenben folyamatosan keresik azt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom .Tukre mar majdnem egy eve van es meg mindig nagyon baratsagos es szelid, viszont a csengorol lemondok, meg egyszer koszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!