Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj a kórházba (15 db)

A barátnőmnek májusban volt missed ab-ja, most megint terhes 9 hetes, a méhszája nyitva van egy kicsit, ezért mondták, hogy jó lenne ha bent maradna a korházban, bent is van, de mennyire nagy baj ez?

Legjobb válasz: Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!

Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!
Szia. Nem olyan nagy baj. Be fogják neki állítani a magnézium adagot, meg elõfordulhat, hogy diaphylint, no-spát is kell szedni, de nagyon jó eséllyel végig fogja tudni hordani a babót. Nekem is nyitva van az elejétõl a külsõ méhszájam, ezért egy héttel ezelõttig emelt adag mg-ot kellett szednem, most 37 hetes vagyok, és nem nyíltam tovább. Ugyanúgy megcsináltam mindent itthon, járkáltam mindenfelé, lakást felújjítottunk, és a szeretkezést sem hagytuk ki, és a baba nem szeretne még kibújni, könnyen lehet, hogy még túl is hordom. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek

Amikor egy pszichológus úgy érzi, hogy a betegen egy pszichiáter tud segíteni, akkor már nagy a baj? A pszichiátriai segítségnyújtás lehet, hogy kórházba történő befektetés is lehet?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Lehet, hogy csak gyógyszert kell szedned. De nem kell kórházban feküdnöd miatta, elég az embuláns kezelés.

Nem feltétlenül. Lehet, hogy csak gyógyszert kell szedned. De nem kell kórházban feküdnöd miatta, elég az embuláns kezelés.
Az attól függ, hogy milyen a páciens viselkedése. Amúgy azt az orvos állapítja meg, hogy szükséges-e kórházi kezelés. Ha a páciens együttmûködõ akkor elég a gyógyszer, de ha nem, akkor beutalja kórházi kezelésre. Bizonyos esetekben veszélyes lehet önmagára vagy a környezetére, akkor biztos a kórházi kezelés. Nem tudom, mennyire kiszámítható a beteg viselkedése, de ha a pszichológus indokoltnak látja pszichiáterhez fordulni, akkor körültekintõnek kell lenni. Rólad van szó? Vagy egy családtagodról?
Akkor már gyógyszerek alkalmazása szükséges és azt már a pszichiáterek döntik el hogy olyan kell e neki amit csk kórházban alkalmazhatnak.Szegény anyámat két hónapi benn fekvés után olyan állapotból normalizálták ami szinte hihetetlen.De másfél év után visszaestt. A tönkrement idegrendszert nemigen lehet újjávarázsolni
Nem, ez nem azt jelenti. Pszichológus nem írhat fel gyógyszert csak a pszichiáter. Ez csak azt jelenti, hogy a terápia kiegészítéseként gyógyszert is kell szedned (nyugtató vagy hangulatjavító)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi információkat!
manapság mindenkit teletömnek gyógyszerekkel... ezt értsd szó szerint: egy rokonom volt oly hülye és elment egy pszichiáterhez, mert kicsit stresszesebb idõszaka volt akkor, erre felírt neki bazierõs nyugtatókat, amitõl elsõ nap elájult...pedig csak annyi kellett volna, ohyg kibeszélje kicsit a dolgait... #2: mi az h nem együttmûködõ? nem szedi be a gyógyszert pl? erre nem is köteles :P
Igen, kedves utolsó, pl, nem szedi be a gyógyszereit és ez pl.egy paranoid skizofrénia esetén beláthatatlan következményekkel járhat. Persze, nem köteles beszedni...

Nagy baj ha a kórházba szülés utánra nem viszek mellszívót?

sajnos még nem volt id?m megvenni és akármikor szülhetek.

Legjobb válasz: A kórházban van mellszívó,és a nõvérkék a kézi fejést is megtanítják neked szívesen.

A kórházban van mellszívó, és a nõvérkék a kézi fejést is megtanítják neked szívesen.
Nálunk nem is engedték volna a sajátot. Van a kórházban amit lehet használni.
Én sem vettem mellszívót.A kórházban van, az steril, azt használd. Egyébként lehet a neten is rendelni, nem kell elmenni vásárolni, ha nem bírsz már menni. A boldog atya meg átveszi.
Nem nagy baj, de azért jóbb lenne ha vennél. Én sem vettem annak idején, mivel 3 héttel korábban jött a babám, és úgy gondoltam ráérek még vele. Szülés után viszont kellett volna, így a nõvéremmel kellett vetetnem(nekem akkor még kézzel nem annyira ment). Az viszont nem volt az igazi, így késõbb vennem kellett egy másikat. Szerintem jobb, ha te választod ki.
Nem hiszem, hogy gond lenne. Én megvettem, de aztán nem használtam, mert sokkal gyorsabb volt, ha kézzel csináltam :-)


Uzsokiról technikai kérdések? 6kérdés, pár infó volt egy kiemeltben, de ha nem baj szeretném egyben látni. Ha valami nem tiszta akkor sem nagy marhaságot kérdezni a kórházban ha megyek Uhra.

1: Hogy megy a bejelentkezés mikor szülni megyünk? Portán, a szülészet ajtajában? Az els? gyerk?cöm a Flórban szültem, épp szét volt verve még az uzsoki ezért nem szültem ott, és a flórban ha folyik a vized ha majd kiesik lent a portán a betegirányítónál be kell jelentkezni, leadni a papírokat, és csak utána mehetsz fel.

Legjobb válasz: Hú köszönöm. Decemberre várom a kicsit, és ugyan csak futólag néztem meg a kórházat mikor ott voltam UHn, sokkal jobbnak tûnt, mint a Flór, ahol szültem(szuper a szülészet, a szülõszobák, de a többi:S egy fürdõ a gyerekágyas részlegre, 6ágyas szobák) És ezért is érdeklõdök, mert ha úgy áll a dolog, akkor inkább ott szülök, ha már a terhesgondozást végzõ orvosom ott dolgozik, most nem hagyom pofára esni. Kocsival még csúszós idõben is hamar odaérek, max elõbb indulunk. Még egyszer Köszi

A kérdező hozzászólása: Hú köszönöm. Decemberre várom a kicsit, és ugyan csak futólag néztem meg a kórházat mikor ott voltam UHn, sokkal jobbnak tûnt, mint a Flór, ahol szültem(szuper a szülészet, a szülõszobák, de a többi:S egy fürdõ a gyerekágyas részlegre, 6ágyas szobák) És ezért is érdeklõdök, mert ha úgy áll a dolog, akkor inkább ott szülök, ha már a terhesgondozást végzõ orvosom ott dolgozik, most nem hagyom pofára esni. Kocsival még csúszós idõben is hamar odaérek, max elõbb indulunk. Még egyszer Köszi

Holnap műteni fognak, rövid altatásban. Azt mondták gázzal fognak elaltatni, úgyhogy délután már ne dohányozzak (reggel 7re megyek be a kórházba utána műtenek). Nem bírom ki hogy ne gyújtsak rá, nagyon ideges vagyok. Mi bajom lehet belőle?

Legjobb válasz: Hát azt nem tudom hogy mi bajod lehet belõle de szerintem ha azt mondták hogy ne gyújts rá akkor szerintem ne tedd.Próbáld meg a nyugtató teát vagy valamit.

Hát azt nem tudom hogy mi bajod lehet belõle de szerintem ha azt mondták hogy ne gyújts rá akkor szerintem ne tedd.Próbáld meg a nyugtató teát vagy valamit.
Ne gyújts rá!! Különösebb bajod nem lehet, de nem fog hatni a gáz vagy csak nagyon nehezen.
Gyorsan hagyd abba! ne akarj felébredni mûtét közbe! Nekem volt hozzá szerencsém 1 éve.. Éber álomba kerültem (szemem csukva volt, de éreztem mindent...), gondolhatod mennyire jó volt.. :S Szerencsére csak pár percig tartott, de szinte belebetegedtem.. :S 17/L
A mûtét elõtt meg a folyadékot sem ajánlom (az egyik válaszban felmerült nyugtatótea), mert nem SOS altatásoknál követelmény az üres gyomor, nem véletlenül. Inkább próbálj meg olvasni valami jót. .-) (elõzõ voltam, eü-s).
Inni meg enni lehet éjfélig. Legalábbis nekem engedték.
El tudnak altatni így is, csak a dohányzás növeli a mûtét alatti szívritmuszavar rizikóját, illetve váladékpangást okoz, légúti szövõdményeket kockáztatsz, ha rágyújtasz.
A kérdező hozzászólása: És ha most befejezem akkor talán még nincs késõ??
Persze, csak közvetlenül a mûtét elõtti idõszakra gondoltam, hogy akkor ne. :-) (20:50-es)

Eltört a higanyos lázmérőm, és nagyon jót játszottam a golyókkal. Ablak nyitva, felmosva, kénpor nincs. Ápolónők írták, h többet is eltörnek a kórházban mégsincs bajuk. Nekem lehet bajom?

Legjobb válasz: Pár éve eltörtem a lázmérõt, mert izzadt kézzel ráztam elég erõteljesen, kicsúszott a kezembõl én meg elkezdtem játszani a golyókkal. Aztán jött anyám, és elszedte tõlem. Feltakarította, nekem pedig azóta sincs semmi bajom. Nyugi, szerintem neked sem lesz:)

Pár éve eltörtem a lázmérõt, mert izzadt kézzel ráztam elég erõteljesen, kicsúszott a kezembõl én meg elkezdtem játszani a golyókkal. Aztán jött anyám, és elszedte tõlem. Feltakarította, nekem pedig azóta sincs semmi bajom. Nyugi, szerintem neked sem lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Mindenki ilyeneket ír igazából, de a komolyabb oldalakon sok rosszat is írnak, ezért ijedtem meg! :(
Azért tartós tejet már ne vegyél.
A kérdező hozzászólása: Pedig most vettünk egy kartonnal! :D Eladó, érdekel? :P
Nem kell megijedni. Ha észreveszel valamit, akkor elmész az orvoshoz, és õ tudni fogja, hogy mit kell csinálni. De ha sokan írták, hogy nem lesz baj, és én is mondom tapasztalatból, akkor tényleg ne félj:) Nem fogsz meghalni vagy ilyesmi nyugi:)
A kérdező hozzászólása: Milyen igazad van! Majd ha rosszul leszek, orvoshoz megyek! Nem is értem, mit paráztam ennyit? :O
Egy hõmérõtõl semmi bajod nem lesz, a higanymérgezéshez sokkal több kell.

35hetes és 2napos vagyok, ha most beindulna a szülés nagy gond lenne? Az apaságit sem tudtuk elintézni az nagy baj? Vagy a korházban is el lehet?

Legjobb válasz: Sajna csak az okmányirodában tudjátok megcsinálni.Azért volna jó most megcsináltatni mert utána körülményesebb.Üdv 32hetes kismama

Sajna csak az okmányirodában tudjátok megcsinálni.Azért volna jó most megcsináltatni mert utána körülményesebb.Üdv 32hetes kismama
Miért indulna be a szülés? Ne gondolj ilyenre!!! :-) Az apaságit az önkormányzatnál kell intézni, a kórházban ezzel kapcsolatban már semmit nem tudsz, és addig nem anyakönyvezik a babát, amíg nincs házassági anyakönyvi kivonat, vagy érvényes apasági nyilatkozat. Ugorjatok neki, legyen meg mielõtt!!
A kérdező hozzászólása: szisztok! Köszönöm a választ!!!! Nagyon görcsölök, és a baba is mocorog nem kicsit.Akkor holnap délután meg is csináltatjuk. Mégegyszer köszönöm!
Ne gondolj arra, hogy beindul a szülés, biztos nem fog még. Az apaságit meg hajrá, minél gyorsabban! Ahogy elõttem is írták, csak az önkormányzatnál tudjátok intézni. Ha nem lesz meg, mire a baba megszületik, akkor a te vezetéknevedet kapja. Sajnos utána sok macera megváltoztatni, meg úgy tudom, az már nincs is ingyen.
Most én csak az apáságira térnék ki. Nekünk sem volt megcsinálva, a fiam három hónapos volt, amikor az apja hazatolta a képét Svájcból, hogy megcsináljuk. Nem volt az egészben semmi körülményes. Bementünk az okmányirodába, kaptunk egy sorszámot, vártunk öt percet, akkor elkérték a személyinket meg az eredeti anyakönyvi kivonatot, megkérdezték, hogy szeretnénk a baba családnevét, aztán mondták, hogy várjunk. Vártunk kb. 10 percet, akkor behívtak, hogy írjuk alá és ennyi volt. Nem egy nagy ördöngõsség utólag sem.
Ja, és nem kellett érte fizetni, csak az új lakcímkártyáért, ami 1500 forint volt és egy hét alatt kész lett.

Magas vérnyomásnál ha már nagyon vizes a bokám az nagyon nagy bajt jelent? Befektetnek ezért kórházba?

30. hetet kezdtem.Iszonyúan fáj a lábam,felpóckolni nem tudom mivel a fájó hátam miatt nem bírok háton feküdni.Pár napja vettem észre,hogy a bokámon sok a víz.(Ha megnyomtam puha volt és sokáig luk maradt a helyén).A lábszáramon még nem vettem észre,de az arcom is kezd vizesedni.Vizeletem a legutóbbi eredmény szerint rendben volt de az a 26.héten volt.

Legjobb válasz: Igen, valószínû, hogy befektetnek. De a baba és a te érdekedben is jobb így. Mennyire magas a vérnyomásod? A kolléganõmet sima magas vérnyomással is befektették, pedig nem volt vizes. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz. Én nem vagyok orvoshoz rohangálós, de ezt megnézetném.

Igen, valószínû, hogy befektetnek. De a baba és a te érdekedben is jobb így. Mennyire magas a vérnyomásod? A kolléganõmet sima magas vérnyomással is befektették, pedig nem volt vizes. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz. Én nem vagyok orvoshoz rohangálós, de ezt megnézetném.
Vérnyomásod mennyire magas? Hát szerintem minél hamarabb menj el orvoshoz, õ elmondja mit tegyél, befeküdj, milyen esetekbe menj be a kórházba, vagy egyáltalán hogyan tovább. Egy biztos a magas vérnyomás vizesedéssel nem normális. Menj orvoshoz, vagy ha bizonytalan vagy, hogy menjél-e, akkor legalább hívd fel
A kérdező hozzászólása: 140/90 el kezdtem dopegytet szedni azóta 153 volt a max gyógyszer nélkül, de gyógyszerrel normatizált.
Igen, minél hamarabb doki, mert ez veszélyes is lehet a babára!Lehetséges, hogy befektetnek, de szerintem inkább ez, mint hogy baj legyen! Ne izgulj, tudják normalizálni, de ne hanyagold el a dolgot.

5+5 hetes terhesen hasfájással bementünk a kórházba! Meg ultrahangoztak. Petzsák van de embrio még nem látható! Már volt 2 vetélésem és nagyon félek, hogy megint baj van! A doktornõ azt mondta, hogy vagy még kicsi és nem látszik vagy nem fejlõdik!?

Hát mit mondjak, jól megnyugtatott! Május hatodikára kaptam idõpontot vissza menni! Na addig én megörülök!Ma 6+1 naposan csináltam egy blue clear tesztet. Pozitív lett és 3 hetesnek saccolt! Ez mennyire megbízható, mennyire szabad hinni neki? Mert ha esetleg késõbb volt peteérésem és késõbb fogant a baba, akkor is bõven elmúltam 3 hetes! Valaki volt már ilyen vagy hasonló helyzetben??

Legjobb válasz: Szia! Szerintem holnap mennyél el egy másik dokihoz mond el,hogy volt vetélésed szerintem írni fog rá utrogestant. Nekem ugyan így volt.

Szia! Szerintem holnap mennyél el egy másik dokihoz mond el, hogy volt vetélésed szerintem írni fog rá utrogestant. Nekem ugyan így volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) és igen, minden rendben lesz :)
Gratulalok :) ! Latod, nem kell annyira izgulni, eros az a kis emberke, most mar minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Régi kérdésem, de gondoltam leírom hol járunk most! Mára már 16+4 hetes vagyok! Persze az elsõn kívül még 2x szaladtunk kórházba erõs hasfájással (legutóbb tegnap), de szerencsére mindig mindent rendben találtak! Azt mondták ez normális, hogy fáj, de bármikor ha úgy érzem, nyugodtan mennyek és megnéznek! Pedig én egyébként is 2 hetente járok, mert veszélyeztetett vagyok! A doktornõnek is az a véleménye, hogy inkább 100x menjen be bárki és derüljön ki, hogy semmi baj, mint hogy egyszer sem és ne adj Isten baj legyen! Megcsináltattuk az összes vérvizsgálatot ami létezik és így azt is tudjuk, hogy egy egészséges kisfiú lakik odabent :) :) :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk ultrahangon! 2 cm, hallottuk a kis szívverését és még mozgott is! Rendben vannak a méretei! 2 hét múlva újra mennünk kell, hogy ellenõrizék minden rendben halad! Megnyugodtam, de senkinek nem kívánom ezt az idõszakot amikor tehetetlenül csak várni tudtam! Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a vérvizsgálat eredményéért! Él a baba :) 1hét múlva ultrahang, már alig várom! Végre megnyugodtam kicsit!
Szia! 6+2 hetesen nekem csak petezsák volt szikhólyaggal, embrió még nem, rá 2 hétre már volt baba és szívhang is! Nekem is görcsölt a hasam, igaz nem annyira, de mintha meg akart volna jönni!
Eleg sok mindent kimutat a ver, de remeljuk, hogy minden tokeletesen rendben lesz nalatok :) ! Ne idegeskedj! Nekem a kisfiammal szinte az elejetol fajt a hasam, szerintem ott, ahol megtapadt es az elejen nagyon panikoltam ez miatt, hogy gond lehet, de az eg vilagon semmi baj nem volt :) Nyugi <3 ! Es jo babavarast :) !
A kérdező hozzászólása: Végül egész hamar lefeküdtem aludni , és reggelre jobb lett! Voltunk ma orvosnál (háziorvos, ma kellett visszamennem a vizeletteszt miatt) aki azt mondta, ha nem vérzek és nem a hasamalja görcsöl akkor ne idegeskedjek! Viszont vettek vért (azt mondta nem érti ezt miért nem csinálták meg már hétvégén a kórházban)aztán meglátja mi lesz az eredmény (hétfõn lesz kész)! Ebbõl kiderülhet az is ha baj van?
Az tenyleg jo jel ha erosebb a csik :) ! Mi lett tegnap, jol vagy?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy új tesztet, az erõsebb mint az elsõ volt! Viszont megint fáj a hasam! Ha nem múlik még ma este irány újra a kórház!
Szia, én is kb.5 hetesen mentem csak egy mákszem nagyságú pötty volt látható (én nem is nagyon láttam csak a doki)6 hetesen már volt embrió de nem volt szivhang, na akkor jól megijedtem mert nekem is volt már 2 vetélésem, 7 hetesen nõtt a baba és már volt szivhang is.Most 8+4 vagyok majd hétfõn megyek uh-ra.Nyugi szerintem minden rendben lesz! Bár ha tudsz szerintem is menj el másik orvoshoz mert máj.6-a még messze van. Csak pozitivan! :0)
A kérdező hozzászólása: Svájcban élek, ezért is nehezebb! Ráadásul itt az a "módi" hogy nem kapsz semmi papírt ha orvoshoz mész vagy leletet, majd pár hét múlva küldenek egy levelet, csak arról , hogy mit csináltak velem! A doki aki megvizsgált nem az én orvosom, csak épp õ dolgozott aznap a szülészeten, mert vasárnap (húsvétkor) mentünk be hasfájással az ügyeletre!Azért akartunk mindenképp bemenni, hogy megnézzék minden rendben van e (a vetélések miatt nagyon félek) de ehelyett rám hozták a frászt!
A kérdező hozzászólása: Az utrogestánt felírták rögtön ahogy kiderült a terhesség. Több mint 2 hete hüvelykúp formájában használom! Még talán annyi, hogy 10 napig antibiotikumot kellett szednem mert a pisim nem volt jó!
Én mivel clostyt szedtem, mennem kellett már 5+4 hetesen. Nekem akkor csak a gesztációs gyûrû látszott még kb 1 cm (hüvelyi uh). Erre azt mondta a doki, hogy ez teljesen normális, de hogy biztos terhességet állapítson meg, egy hét múlva menjek u.h.ra, akkor voltam 6+6 napos, hasi uh-on még csak a petezsák látszódott, szikhólyag nem (kicsit meg is lepõdtem, mert a kisfiammal ilyenkor már volt színhang is), de azt mondták, hogy semmi gond ezzel, ne ijedjek meg, így egy hét múlva megint kontroll, akkor már látszott a nagy "babszem" szívhanggal. Úgyhogy szerintem nincs okod még aggodalomra. Nem írta rá a papírodra, hogy mekkora a petezsák? Esetleg keress fel egy "normális" orvost. Merre laksz?
Meg azt is megprobalhatod, hogy mennyire erosodik a csik! Ha eros, akkor ne aggodj :) ! Es igen, az elozo valaszolonak igaza van, ha mar voltak veteleseid, akkor nem artana mar most megelozni hormonpotlassal!
A kérdező hozzászólása: Mára már itt járunk! A Kislegény és Én :) [link] [link]

4 hetes a lányom, és nagyon sok ször még nem kopott le róla, és már aggódom mert nagyon csúnya, le fog kopni? A fülén, meg a hátán a derekán egy csíkban a feneke felett És amit kapott oltást a kórházban még az sem fakadt ki, az baj?

Mikor vannak a kötelez? oltások? elég rossz véd?nénink van!

Legjobb válasz: Köv. védõoltás 2 hónaposan lesz. Az én kisfiamnak, kb. hete volt az oltása olyan kifakadós gyanús de nem is fakadt ki, szépen elkezdett begyógyulni. Nem kell feltétlenül kifakadnia.Csak látszódnia kell.Egy piros dudor. A szõrök fokozatosan elkopnak ne aggódj.Még korai ezen aggódni. Jó babázást, sok boldogságot nektek.

Köv. védõoltás 2 hónaposan lesz. Az én kisfiamnak, kb. hete volt az oltása olyan kifakadós gyanús de nem is fakadt ki, szépen elkezdett begyógyulni. Nem kell feltétlenül kifakadnia.Csak látszódnia kell.Egy piros dudor. A szõrök fokozatosan elkopnak ne aggódj.Még korai ezen aggódni. Jó babázást, sok boldogságot nektek.
Bocsi ismét én. Elfelejtettem ideírni, hogy most 2 és fél hónapos a kisfiam. Úgyhogy hónaposan volt "kifakadós gyanús" az oltás.
2 hónaposan:)
Szia! A védõoltásokról tudok csak nyilatkozni. 2, 3 és 4 hónaposan kap majd szurit, de az én lányomnak a 4 hónaposan lett ++ a BCG-je (amit a kórházban kapott). A dokink azt mondta, hogy 6 hónapos koráig kell valamilyen módon (pirosodás, kifakadás) reagálnia rá. A kötelezõ védõoltásoknak pedig itt nézhetsz utána: http://www.csaladinet.hu/kisokos/kotelezo_vedooltasok/ Zita (24 hetes kislány anyukája)
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Mintha a lányomról olvastam volna:-) Nekünk is szõrös a füle, és a dereka. A füle talán már lekopott, de a derekán még megvan a szõr. Most 4 hós:) Az oltások benne vannak a kiskönyve hátuljába. (1, 2, 3, 4 hósan, majd jóval késõbb...) a bcgnek nem kell kifakadni, csak megérni.
A kérdező hozzászólása: utsó válaszolónak és akkor így fog maradni a kis dereka és füle? :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!