Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj a 4hónapos (3 db)

Nagy baj ha a 4hónapos kisbabám még nem fordult oldalra és e meg sem próbálta még?

Legjobb válasz: A babám már 3 hósan hasról-hátra , hátról hasra fordult. Most 4 hósan pedig mászik és ha felállunk lépeget és szépen üldögél is.És már van két fogunk is.A Manókám mindent korán csinál és be nem áll a kis szája, nagyon eleven.Aföldre tegyél le pokrócot rá pedig pelust vagy lepedõt.Rakj köré mindenféle színes plüst könyvet, képeket és tedd hasra.Figyeld meg, hogy érdekelni fogja.Én még a pelenka zacskóját is oda raktam és csörögtem neki,mutass nagy érdeklõdést a játékok iránt és neki fog tetszeni, nyugodtan beszélj zöldségeket és változtasd el a hangszínedet és bábozz neki.Légy te is gyermek én imádok vele játszani!!

A babám már 3 hósan hasról-hátra , hátról hasra fordult. Most 4 hósan pedig mászik és ha felállunk lépeget és szépen üldögél is.És már van két fogunk is.A Manókám mindent korán csinál és be nem áll a kis szája, nagyon eleven.Aföldre tegyél le pokrócot rá pedig pelust vagy lepedõt.Rakj köré mindenféle színes plüst könyvet, képeket és tedd hasra.Figyeld meg, hogy érdekelni fogja.Én még a pelenka zacskóját is oda raktam és csörögtem neki, mutass nagy érdeklõdést a játékok iránt és neki fog tetszeni, nyugodtan beszélj zöldségeket és változtasd el a hangszínedet és bábozz neki.Légy te is gyermek én imádok vele játszani!!
Vezesd rá te!Mi 2 hós kora óta próbáltatjuk vele, mikor már tartjotta a kis fejét meg kíséreltem. Nem kell erõltetni neki, úgy is látod, ha tiltakozik. De hidd 4-5 fordítás után már élvezni fogja!Csak a kis kezére vigyázz, nehogy kicsvarodjon. Az én kicsim 16 hetes és már majdnem átfordul.Egy hajszál választja el tõle, de én régóta próbálgatom és dícsérgetem, ha ügyesen õ is próbálkozik. Sok sikert. Tanítsd meg neki te!
Érdemes elvinni konduktorhoz, õ a szakember. Védõnõt vagy gyerekorvost kérdezd meg errõl. Amit tehetsz, hogy példre fekteted, és óvatosan azzal együtt oldalára gördíted. Tegyél a feje mellé érdekes dolgokat! Ja és kemény talaj kell nekik a forduláshoz, a szõnyegre ha terítesz egy plédet, az a legjobb!
Szia! Dehogy baj! Az én lányom már majdnem 6 hónapos volt amikor elõször átfordult, ezt nem sokkal elõzte meg az oldalra fordulás. Van aki ennyi idõsen már mászik. 9 hónapos is elmúlt, mikor visszafelé is meg tudta csinálni. Van aki ilyenkor, már feláll, lépeget. Hidd el, nincs elkésve! Egyébként fejlõdéspszichológiából, fejlesztõpedagógiából sokat tanultam errõl, és állítom, hogy A KISBABA MOZGÁSFEJLÕDÉSE NEM BEFOLYÁSOLHATÓ! Hiába próbálod rávenni, esetleg segíteni, hogy forduljon, magától úgyis csak akkor teszi, ha MEGÉRETT RÁ!!! Annyit tehetsz érte, hogy teret biztosítasz számára a mozgáshoz és ingergazdag környezetet, ami felkelti az érdeklõdését. A földre tett plédek szerintem is jó ötlet! Sok sikert a babukának, neked pedig sok örömet benne!
Az elõttem kettõvel hozzászólóval értek egyet. Ne pánikolj, mert minden baba más. Vannak, akik állandóan azzal "kérkednek", hogy az õ babájuk még szinte meg sem született, de már zseni, és mindent tud. Persze meg lehet õket érteni, hogy örülnek, hogy a babájukkal minden rendben van, csak amikor valaki pont azért aggódik, mert 4 hóhaposan ezt, vagy azt nem csinál a baba, akkor nem biztos, hogy az segít, ha valaki elújságolja, hogy az õ babája már 3 hónaposan is ennél sokkal többet tud. Szóval a lényeg, hogy tényleg vannak babák, akik dolgokat késõbb kezdenek el csinálni. Tény az is, hogy sokat kell velük foglalkozni. Úgyhogy nyugodj meg. Én is bepánikoltam, amikor 8 hetesen még nem úgy emelgette a fejét a kisbabám, mint ahogy azt mások írták a neten, de aztán eltelt egy kis idõ és az én babám is belejött, mint ahogy mindenbe bele fog jönni, csak lehet, hogy egy kicsit késõbb. Mostmár nem idegeskedem ilyen dolgokon. Igyekszem vele sokat foglalkozni, és ha végképp aggaszt valami, akkor inkább megkérdezetm a gyerekorvost, vagy a védõnõt. Sok boldogságot a babához.

Nagy baj ha nem fordul 4hónaposan a babám semerre?

Se hasról hátra, se hátró hasra. Sőt, még az oldalára sem forul. A védőnő azt mondta, hogy forgassam én, hátha kedvet kap hozzá. A környezetemben lévő, lányommal egy idős babák, már mind fordulnak legalább az oldalukra.... Van akinek szintén mem fordult még az oldalára ennyi idősen a babája?

Legjobb válasz: tornáztatni kell a babát naponta többször és gyakoroltatni vele ha háton van s még oldalra se fordul magától akkor lehet el kell vinni neurológiára

tornáztatni kell a babát naponta többször és gyakoroltatni vele ha háton van s még oldalra se fordul magától akkor lehet el kell vinni neurológiára
Én babám elég nagy (4 hósan 8, 4 kg volt) így neki elég lassan indult be a mozgása. 4 hósan kezdett hasról hátra fordulni, hátról hasra még csak kétszer sikerült neki, oldalára szokott, de csak úgy 2-3 hete, tehát 4, 5 hónapos kora óta. Én sokszor teszem hasra, ez erõsíti a hátát, és innen indul a legtöbb mozgás. Szoktam még takaróban forgatni, ez is ösztönözheti a fordulásra. Egyébként én nem aggódnék, szerintem 4 hósan nincs elkésve, általában 6 hós korukig szoktak elkezdeni forogni a babák. A nagylányom 6 hósan forgott elõször, kis lustika volt. Ehhez képest 10 hósan már járt, nagyon beindult a fejlõdése. A középsõm meg 3 hósan forgot, 4 hósan már kúszott-mászott, de pl elindulni csak egy évesen tudott. Ezt csak azért írtam le, hogy nem biztos, hogy mindenben ennyire kis kivárós lesz. Picit tornáztathatod, hátha megjön a kedve a forgáshoz. És tedd sokat hasra. Majd elkezdi õ is, én nem aggódnék hisz még csak 4 hónapos :)
Nem baj. De ha gondolod, mutasd meg egy gyógytornásznak, fejlõdésneurológusnak, leginkább a magad érdekében, hogy ne aggódj. :) Az is jó, ha van valami motivációja, amiért megforduljon. Tegyél elé-mellé-fölé játékokat, amikért nyújtózkodhat, beszélj hozzá, és tedd gyakran hasra.
Egy hete töltöttük be a 4 hónapot és nem fordul még át. A gyerekorvos nem aggódott. A fiam most épp a kezével van elfoglalva, tipikus férfi egyszerre csak egy dologra koncentrál :-). Még rákérdezek majd a védõnõre a héten. Egyébként én forgatom és nagyon sokat van háton is, még úgy is alszik.
A kérdező hozzászólása: Sokat van hason, sõt úgy is alszik. Egyébként most az én lányom is a kezével van elfoglalva, azzal, hogy a szájába nyúlkál meg egész délután kiabál:D
A kérdező hozzászólása: És hogy tornáztatjátok? Elmagyaráznátok, vagy esetleg valami videóval tudjátok szemléltetni?
6-os vagyok, nekem a dévényes mutatott 3gyakorlatot, amit fiammal csináljak- de ez elég speciális-azokat az izmokat nyújtja, ami nála kicsit feszesebb. Így én azért nem akarom leírni ezeket, mert ha nálatok nincs ilyen gond- akkor nehogy többet árts a babádnak. Ez személyre szabott feladatsort. De interneten is vannak ilyenek pl: http://www.youtube.com/watch?v=2DZcVAKsBX4&feature=related

Kislányom 4hónapos és anyatejes! Szoptatás utána úgy csinál mint aki éhes de nem kapja be a cicit nagy sírás közepette alszik el és kb 1óra múlva fent van és éhes szetintetek mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Nálam pl. gond volt, hogy túl "vizes" volt a tejem. Koraszülött kisfiamnak vittem be minden nap, és a nõvérke rám szólt, hogy egyek sok fehérjét, hogy tápanyag-dúsabb legyen a hami...

Szia! Nálam pl. gond volt, hogy túl "vizes" volt a tejem. Koraszülött kisfiamnak vittem be minden nap, és a nõvérke rám szólt, hogy egyek sok fehérjét, hogy tápanyag-dúsabb legyen a hami...
szerintem szopisztrájk. Kitartás, el fog múlni! Olvasd el ezt: http://www.lll.hu/node/278
Mennyi ideig szopik? 1 vagy 2 mellbõl ilyenkor? Mennyi tej marad benne, honnan tudod, hogy van még? Nem éhes marad? Ha lefejed és megkinálod kanálból, eszik még?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!