Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj 25 hetesen (15 db)

Gyakran bekeménykedik a pocakom olyan mint a kő kellemetlenül feszit, s nagyon gyakran kell pisilni néha csak pár csepp de muszáj a wc re mennem, a babóm se olyan aktiv pár napja mint eddig ugye nincs baj? 25 hetes km

Legjobb válasz: Ezek a jóslófájások, ilyenkor "gyakorol" a méhed. Most még nem fáj, de valóban kellemetlenek ezek a méhösszehúzódások. A magzatokra is hatással lehet eza sok front, lehet hogy azért "pihenget". Hallgass vele kellemes zenét, mesélj neki, énekelj, vagy csak gondolj rá sok sok szeretettel. Ja, lehet h nyomja a baba a húgyhólyagodat, azért érzed, h pisilni kell, ez normális a terhesség alatt. Boldog babavárást.

Ezek a jóslófájások, ilyenkor "gyakorol" a méhed. Most még nem fáj, de valóban kellemetlenek ezek a méhösszehúzódások. A magzatokra is hatással lehet eza sok front, lehet hogy azért "pihenget". Hallgass vele kellemes zenét, mesélj neki, énekelj, vagy csak gondolj rá sok sok szeretettel. Ja, lehet h nyomja a baba a húgyhólyagodat, azért érzed, h pisilni kell, ez normális a terhesség alatt. Boldog babavárást.
Szia! Ha ilyen sûrûn keményedik a pocakod, akkor szedj Magnézium Citriciit. Vény nélkül 250 ft és ezt fõleg kismamáknak ajánlják. Sokkal jobb mint a magne b6. Dokinak mond, mert elõfordulhat hogy a méhszáj a keményedésektõl megnyílik. És a 18. héttõl voltam így, koraszüléssel ijesztegetett a doki. Pihi és magnézium volt a feladatom:) Túlhordtam a babát. Most a 9.héttõl vannak ilyen gondjaim. Most 16 hetes vagyok, hát remélem kihúzzuk most is...
Bocsi, a pontos neve: Magnesii Citrici

25 hetes vagyok. Az elobb hapciztam 1 nagyobbat es annyira beleszurodott a jobb oldali petefeszkembe (nagyon fajt). Vagy valahol ott. Ugye ez nem baj?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális érzés, amit leírtál: nyúlnalk a méhszalagok-izmok, rendezõdnek a medencében a dolgok. Ráadásul lassan súlya is van (ha eddig nem volt) a pocakodnak: gondolhatod micsoda munka! Egy tüsszentés most neked plusz izommunkát jelent, olyasmi jelenség ez, mint a futásnál! Feküdj le egy kicsit, próbálj ellazulni, egyenletesen levegõt venni, stb. Ha nem múlik, és van otthon magnéziumod, vegyél be nyugodtan, ha ezután sem múlik, akkor egy nos-pat kapj be, egyáltalán nem árt. Mindenezek után sem múlik, irány a nõdokid, de szerintem erre nem lesz szükséged! Jó babavárást! 2. gyermeket váró 25 hetes kismami

Szia! Teljesen normális érzés, amit leírtál: nyúlnalk a méhszalagok-izmok, rendezõdnek a medencében a dolgok. Ráadásul lassan súlya is van (ha eddig nem volt) a pocakodnak: gondolhatod micsoda munka! Egy tüsszentés most neked plusz izommunkát jelent, olyasmi jelenség ez, mint a futásnál! Feküdj le egy kicsit, próbálj ellazulni, egyenletesen levegõt venni, stb. Ha nem múlik, és van otthon magnéziumod, vegyél be nyugodtan, ha ezután sem múlik, akkor egy nos-pat kapj be, egyáltalán nem árt. Mindenezek után sem múlik, irány a nõdokid, de szerintem erre nem lesz szükséged! Jó babavárást! 2. gyermeket váró 25 hetes kismami
Nem baj, jobb mintha visszatartanád a hapcit.:) Nekem is szokott ilyen lenni. 28 hetes kismama
én emiatt most elég illetlenül hapcizok. zsepit teszek az orrom és a szám elé és hagyom, hogy az egész kijöjjön, ami ki akar jönni - ugyanis azt figyeltem meg, hogy akkor fájdalmas a hapci, mikor befogom az orrom, vagy szorosabban a szám elé teszem a kezem és "félig lenyelem".

Nagyon elkeseredtem. A terh. Vércukor vizsg. Eredménye 8.8 lett.160g-os diétát mondott a dokim. Nagy a baj? Mire számíthatok? 25 hetes vagyok.

Nem értem, így sem eszek szinte semmit, tésztát és kenyeret max heti 1szer, sok gyümölcsöt ettem és mégis magas lett a cukrom. Nagyon el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Szia!Semmi baj!Ne legyél elkeseredve.Nagyo sok kismami van így.Pl a nõvérem is.A szülés után ez elmúlik és sem Neked sem a babának nem lesz semmi baja!Mindössze tartod azt a diétát és ennyi.A nõvérem még fogyott is tõlle.Szóval nyugi semmi vész nincs.:)

Szia!Semmi baj!Ne legyél elkeseredve.Nagyo sok kismami van így.Pl a nõvérem is.A szülés után ez elmúlik és sem Neked sem a babának nem lesz semmi baja!Mindössze tartod azt a diétát és ennyi.A nõvérem még fogyott is tõlle.Szóval nyugi semmi vész nincs.:)
Utsó vagyok! Most olvastam csak hogy görögdinnyézel. Igaz hogy kevés a ch benne de NEM SZABD enni sajnos!! Mert kevés a ch az igaz de teli van cukorral.Majd kérdezz csak rá a dietetikusodtól!!! Lehet épp a dinnye miatt lett sok :(!
Szia! Nekem is terhességi cukrom van:(! 180 gros diétám van! Nem a legjobb de bele lehet szokni! Már 6 hete csinálom. Várom a végét.Amúgy nem függ össze a súlyoddal a cukor vannak nagyon vékony kismamák és még is cukissak. Egy elõny azért van a dolognak, nem fogsz hízni már semmit! Nagyon sok kajáról nem is gondolnád hogy viszi fel a cukort! A lisz krumpli rizs jobban viszi fel valakinek mint az édesség vagy a gyümi.Gyümibõl sem mindegy mit eszel és mennyit! Pl: Görögdinnye, szõlõ, banán abszolút kilõve sajna! Kitartást a diétádhoz! Üdv: 32+3 km
Ismét én. Ne sírj e terhességi cukor alkat kérdése.valaki olyan mint Te és semmi baja.Valakinek meg kijön.Ez nem a világvége és mint mondtam a szülés után úgyis elmúlik.Nagyon sokan vannak így hidd el.Gondolj a babádra és nyugi!Én most várom a 3. babámat és Nekem pl.az AFP nem lett jó amivel eddig nem volt baj.Azt mondták DOWN kóros a babám.Pár hét idegeskedés után kiderûlt hogy semmi baja.Csak egy rossz eredmény ennyi.Te is gondold így és ne idegeskedj.Minden terhesség más és más.
Megint... A nõvéremnek 150 g volt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy. Köszönöm. Mostmár megnyugodtam, megnéztem mit ehetek, szerencsére tojást lehet, és halat is amit sokat szoktam, és görögdinnyét is abban is kevesebb a ch tartalom. Mostanában amúgy is ezeken élek. Akkor Neked is kijutott az aggódásból, de szerencsére minden rendben. Ez a baj az AFP-vel, elavult, és csak rémisztgeti a kismamákat. Nagyon boldog, nyugodt babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat. Ennyinek mindenképp lennie kell vagy lehet 160g-nál kevesebb is a szénhidrát? Remélem minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Ja és 165cm magas vagyok, 60 kilóval kezdtem a terhességet és most 5.5 kilóval vagyok több. Még nem is híztam sokat. Most meg itt sírok..
A kérdező hozzászólása: Szia. El tudnád nekem küldeni az étrendet amit Te csinálsz? [email protected] Kár hogy nem lehet görögdinnyét enni. :( Akkor melyik gyümit lehet? De igaz, legalább nem fogok hízni. Ez az egy elõnye van...
Küldöm nemsoká!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!!
A rossz AFPs vagyok! Hát igen már nem a legmegbízhatóbb dolog de ez van .Köszi a jó kivánságot Neked is boldog baba várást és könnyû rövid szülést kívánok!:)


25-hetes kismama! Ma egész du-án sirtam! Nagyon lelkis vagyok! Mit érez a babám? Ugye nem lesz baj?

Egy kicsit ideges is voltam.

Legjobb válasz: Szia! Hát igen a hormonok dolgoznak! A baba persze érez valamit abból hogy az anyucinak milyen a hangulata! De baja nem lesz tõle! Én végig nagyon ideges vagyok... babóka miatt is, meg egyéb mindennapos dolgok is okoznak idegeséget! Persze könnyû azt mondani az embernek, hogy nyugodj meg, nem olyan egyszerû! talán majd azt veheted észre, hogy a babád kevesebbet mozog, de ezért ne idegeskedj...! Õ így hozza a tudtodra, hogy áccsi..... :)) Boldog baba várást! 28 hetes kiamami

Szia! Hát igen a hormonok dolgoznak! A baba persze érez valamit abból hogy az anyucinak milyen a hangulata! De baja nem lesz tõle! Én végig nagyon ideges vagyok... babóka miatt is, meg egyéb mindennapos dolgok is okoznak idegeséget! Persze könnyû azt mondani az embernek, hogy nyugodj meg, nem olyan egyszerû! talán majd azt veheted észre, hogy a babád kevesebbet mozog, de ezért ne idegeskedj...! Õ így hozza a tudtodra, hogy áccsi..... :) ) Boldog baba várást! 28 hetes kiamami
Ha sírhatnékod van, ne fojtsd vissza. Megkönnyebbülsz és még boldogsághormonok is felszabadulnak. Persze ha tartós a külsõ stressz ami ér, az hosszútávon nem tesz jót a babának.
Szia!Nálam 2 hétig tartott ez az állapot, 26-27 hetesen, hogy mindenen sírva fakadtam kb. 1 perc alatt.Ne félj, ezt a hormonok okozzák, semmi gond, majd elmúlik a babának sem lesz semmi baja. Minden jót nektek!

Mit jelent hogy cs2000? A doktor a kiskönyvembe irta be de nem mondott semmit.25 hetes vagyok, nagyon félek nehogy ez baj legyen.

Legjobb válasz: Szia! C2000 akartál írni? Mert az azt jelenti hogy a méhnyakad megvan rövidülve, nálam is ugyanez a helyzet. Vigyázni kell magadra és pihenni én ezt az utasítást kaptam 26 hetesen!(bár nekem a magzatvizem is több az átlagnál és gyakran keményedek) Boldog babavárást! 30 hetes kismama

Szia! C2000 akartál írni? Mert az azt jelenti hogy a méhnyakad megvan rövidülve, nálam is ugyanez a helyzet. Vigyázni kell magadra és pihenni én ezt az utasítást kaptam 26 hetesen!(bár nekem a magzatvizem is több az átlagnál és gyakran keményedek) Boldog babavárást! 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi.Neked is boldog babavárást!
nekem a 23hétöl c2100 ami azt jelenti hogy nekem a külsö méhszáj is nyitva van, piheni kell sokat

25 hetes babás vagyok! Eddig minden rendben volt a terhességemmel! Aztán volt egy vese görcsöm és azóta nagyon félek? Mondjuk a babával minden rendben van! Baj van vagy csak én képzelgek?

2 hete vagyok itthon már nem dolgozhatok!Igy sokat vagyok egyedül,sokat nézem ahogy a baba mozog,ha nem mozog akkor már rosszra gondolok!ma pl.nem volt nagyon aktív s?????t.....!Baj van?

Legjobb válasz: hétfõn voltam védõnõnél magas volt a vérnyomásom az bajt jelenthet?azóta sokszor mérem nem magas!akkor most mi van?

A kérdező hozzászólása: hétfõn voltam védõnõnél magas volt a vérnyomásom az bajt jelenthet?azóta sokszor mérem nem magas!akkor most mi van?
Nekem a 26.héten volt ilyen. Uh-on kiderült vesekövem van, a drága meg úgy belerúgott, hogy kimozdult. Nospát kaptam algopirinnel, gyulladáscsökkentõt. Azót minden oké, a másik szobában alszik a 15 hós fiacskám. Semmi baj nem lesz. Vidám dolgokkal foglalkozz. Olvass, tv-éz, internetezz és pihend ki magad, mert utána ha megszületik nem fogsz ilyesmiket csinálni!! ::::) )))

Nagyon nagy baj lenne ha 11 hetes (25-én lesz 3hónapos) babámat kenguruba tenném vagy 15-20 percre?

nagyon nehéz a babakocsink és anyukám a 3.emeleten lakik és ugy könnyebb lenne felvinni a picurkát.. nagy baj lenne ez??

Legjobb válasz: Ha nincs csípõproblémája, rövid idõtõl biztos nem. De ha beszerzel egy kengurut, akár beszerezhetsz olyan hordozóeszközt is, ami ortopédiailag jó helyzetben tartja a babádat, neked is kényelmesebb és már nyugodtabb is lennél. Ennyi idõre, ilyen távra, villamosozásra pl. karikás kendõt, amit akár 2-3 éves koráig is használhatsz (és az idõkorlát csak az lesz, hogy te meddig bírod)

Ha nincs csípõproblémája, rövid idõtõl biztos nem. De ha beszerzel egy kengurut, akár beszerezhetsz olyan hordozóeszközt is, ami ortopédiailag jó helyzetben tartja a babádat, neked is kényelmesebb és már nyugodtabb is lennél. Ennyi idõre, ilyen távra, villamosozásra pl. karikás kendõt, amit akár 2-3 éves koráig is használhatsz (és az idõkorlát csak az lesz, hogy te meddig bírod)
ne foglalkozz az elsõ hozzászóló megjegyzésével! jobb ha kérdezel, mint ha hülyeséget csinál az ember! szerintem amíg felviszed az emeletre, addig nem lesz semmi baja!
Most komolyan nem tudsz ennyit eldönteni ésszel? Mi baja lenne...ha rendszeresen napi x órát van kenguruban ami nem biztosítja a helyes tartást ártHAT ...most komolyan szánalmas ....
A kérdező hozzászólása: de én nem órákról beszélek hanem percekrõl... néhány villamos megálló az egész...
Jesszusom, a kenguru nem valami kínzóeszköz. Most a neten elterjedt ez a városi legenda, hogy csípõficamos/gerincferdüléses/szemtengelyferdüléses/májgörnyedéses stb lesz tõle a baba, de inkább kérdezz meg egy orvost, vagy egyszerûen hallgass a józan eszedre. Ha káros lenne nem lehetne árulni. (légyszi ne gyertek a cigis hasonlattal, a kenguru dobozán nincs ott gyászkeretben, hogy mennyire káros...) Mi a kisfiammal újszülött kora óta kenguruval sétálunk. Teljesen egészséges, kiegyensúlyozott, vidám baba. Persze én is beparáztam, amikor olvastam a huhogást, de megkérdeztem hozzáértõket (pl gyerek ortopéd-orvos), mielõtt kivágtam volna a jól bevált kengurut, és azt mondták, hogy semmi problémát nem okozhat egészséges babánál, ha nem egész nap abban van. Szóval használd nyugodtan a kengurut, semmi baja nem lesz tõle a babádnak.

25 hetes vagyok. Tegnap este óta nagyon ég a gyomrom. Próbáltam háztartási kekszet enni, hátha jobb, de nem nagyon akar elmúlni. Normális tünet ez, vagy valami baj lehet?

Legjobb válasz: Rossz hozzáállás,hogy nem akarsz "bogyókat" szedni,mert a kezeletlen gyomorégés felmaródáshoz,refluxhoz és fekélyhez vezethet! Százszor inkább gyógyszer,mint valami súlyos szövõdmény!

Rossz hozzáállás, hogy nem akarsz "bogyókat" szedni, mert a kezeletlen gyomorégés felmaródáshoz, refluxhoz és fekélyhez vezethet! Százszor inkább gyógyszer, mint valami súlyos szövõdmény!
Szedjél Rennie-t vagy Quamatel minit.A gyomorégés normális terhesség alatt!
A Rennie-tõl semmi bajod nem lesz, az csak a sok gyomorsavat közömbösíti!
Halihó! Én sárgarépát ettem rengeteget! Sokat segített!
Szia.Én refluxos vagyok, és sokat szenvedek tõle.Vedd komolyan a tüneteket, mert baj lehet a gyomorégésbõl.Mindenképpen kezelni kell!Ha kialakul valami probléma az már egy életre szól.Én sem fogok soha kigyógyulni a refluxból, maximum néha jobb lehet.Pedig nekem is csak gyomorégéssel kezdõdött.
Nekem a popkorn/(pattogtatott kukorica) jott be, este szokott foleg savam lenni es akkor a teve elott elragcsalok egy kicsit maris teljesen elmulasztja.
Nekem is sokszor égett a gyomrom terhesség alatt és nekem a kétszersült illetve a tej vált be. Szerintem érdemes kipróbálni mielött esetleg a bogyókhoz folyamodnál.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igazából bogyókat nem szívesen veszek be, de ha nincs más megoldás, akkor az lesz.
Nekem a tej segített!Terhességem végén már 1 liter tejet cipeltem magammal mindenhova és azt kortyolgattam :) Kitartás , szülés után elmúlik :)
Szia! Én lenmagolajat szedek! Az természetes eredetû és még használ is! Gyógynövény boltokban lehet kapni 1100-1500 ft-ért! Nekem használ!

25 hetes terhes vagyok. Nagyon lent érzem a babát, a hólyagomnál. Feljebb semmit. Ez baj? Mocorog, de kicsit lusa ma.

Legjobb válasz: Szia!Nekem is lent van a baba,sokat nyomja a hólyagomat.Próbálj meg sokat pihenni,nekem azt mondta a dokim pihenjek sokat nehogy kinyiljon a méhszáj. Ma az enyém is elég lusti.24+3 hkm

Szia!Nekem is lent van a baba, sokat nyomja a hólyagomat.Próbálj meg sokat pihenni, nekem azt mondta a dokim pihenjek sokat nehogy kinyiljon a méhszáj. Ma az enyém is elég lusti.24+3 hkm
A kérdező hozzászólása: köszi. lehet ma lusták a babák :)
Nekem ma nem túl aktiv, de azért éreztem. A hólyagom nekem is iszonyatosan nyomhatja, már ott tartok, ha egy picit is megtelt, már úgy érzem, hogy nem birom, szó szerint fáj a hólyagom. És persze csak egy keveset sikerül pisilnem.
elõzõ vagyok ja és én ma vagyok 25+3 napos.
A kérdező hozzászólása: köszi. ma már nagyon mozog, szinte fut :) . a jobb oldalam már kezd fájni annyit rugdossa. de legalább érzem hogy mozog...

Ugye nem baj, ha eddig nem híztam a terhesség alatt (25 hetes vagyok és elég nagy túlsúllyal kezdtem)?

110kg voltam a terhesség elején, majd fogytam 5 kg-ot és most is annyi vagyok. A doki semmit nem mondott, a kicsi szépen fejl?dik, a cukrom tökéletes, de a véd?n? az ?rületbe kerget, mert szerinte ez valami bajt jelenthet. Eszek mindent (a zöldségeket és gyümölcsöket kívánom f?leg), nem diétázok, szedek magzatvéd? vitamint, mozgok eleget... Szerintem nincs semmi baj, csak a véd?n? ne ijesztgetne állandóan.

Legjobb válasz: Örülj neki,hogy nem híztál! Én 103 kg voltam,mikor teherbeestem,és hiába émelygek állandóan,hányingerem van,már a 7. heti mérésen 4kg-val több voltam és azóta folyamatosan úgy érzem a ruháimon,hogy hízok,puffadok...

Örülj neki, hogy nem híztál! Én 103 kg voltam, mikor teherbeestem, és hiába émelygek állandóan, hányingerem van, már a 7. heti mérésen 4kg-val több voltam és azóta folyamatosan úgy érzem a ruháimon, hogy hízok, puffadok...
én 49 kg val kezdtem most vagyok 24 hetes 51 kg, nekem is a védõnõ azt mondta kevés, pedig mindent eszek, nem koplalok, de a baba szépen fejlõdik.elsõ babámnál 45rõl 60 kgval mentem szülni!
Dehogy baj, ez butaság!! Én 115-el kezdtem és 4kg van rajtam eddig, most vagyok 32hetes! Nekem is minden eredményem tökéletes(vércukor, vérnyomás). Ne foglalkozz a védõnõvel!! Az enyém meg szokott dicsérni, hogy milyen ügyes vagyok vigyázok magamra!!! Ilyen súllyal nem jó, ha sokat hízol!! Boldog babavárást!! :)
Biztos, hogy nem baj!!! Én az elsõ babánál 50 kg-mal estem teherbe, és kb. 20-22. hétig semmit nem híztam, pedig ettem rendesen. Aztán is viszonylag keveset, kb. 8 kg-ot híztam a terhesség végéig. A baba makk egészséges lett, 3100 gr és 56 cm. Csak azért írtam ezt meg, mert az én környezetem is sopánkodott, h biztosan nem eszek, meg fogyókúrázom... Teljesen kiakasztottak. Most a 2. babánkat várom, 61 kg-ról indultam, 18 hetes vagyok, nem híztam még. Szóval nyugodj meg és örülj is, hogy nem híztál eddig. SEMMI baj nem lesz. Minden jót!
Ja és a védõnõ azt mondta, hogy 12kg-nál többet nem hízhatok!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!